Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek

Latest topics

» [Ada&Johannes] Kyrie eleison!
by Tertullius Today at 1:27 am

» Viccesnek szánt dolgok
by Bianca Brunner Yesterday at 8:58 pm

» Wilhelmina von Nachtraben
by Wilhelmina von Nachtraben Yesterday at 8:42 pm

» [Küldetés] - Arachnophobia
by Gloria Yesterday at 7:29 pm

» Kereskedősor
by Gloria Yesterday at 6:16 pm

» Cynewulf/Sheatro
by Crispin Shadowbane Yesterday at 4:40 pm

» Éjnekéneklő Gwendolyn
by Gwendolyn Yesterday at 4:18 pm

» Éjnekéneklő Gwendolyn
by Lothar von Nebelturm Yesterday at 1:12 pm

» Magánjáték - Szürkületi szeánsz
by Gerard D. Lawrenz Pént. Dec. 14, 2018 11:12 pm

[Küldetés] - Arachnophobia (Jelentkezés)

Kedd Szept. 25, 2018 6:00 pm by Hannes von Rotmantel

[img(983px,553px)]…

Comments: 11

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 46

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 74


You are not connected. Please login or register

Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Go down  Üzenet [1 / 2 oldal]

1 Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Pént. Okt. 06, 2017 8:19 pm

Vendég


Vendég
Megint csak délen vagyok, ráadásul egy faluban Hellenburg szomszédságában. Ilyen közel még sosem kerültem a déli világ szívéhez, ahonnan igazgatják a többiek életét. Nincs semmi ingerem bemenni oda, mert az én szívem északé és az is marad. Szóval jobb távol maradni a sas fészkétől, mint megtépetni magam, csak mert kíváncsi vagyok rá. Tökéletesen elegendő nekem azon feladatok elvégzése, amit a falvakban találok.
Dögvész hátán ülök, s éppen egy elvégzett feladat után jövök felvenni a zsoldom. Egy férfi kért meg, hogy az egyik elhagyatott portát tegyem rendbe, mert neki nincs rá ideje. Ráadásul még a lovam is besegített az egészbe, mint például amit lekaszáltam, azt felzabálta.
Mikor megérkezem a gazdához, akkor elmondom, hogy mi mindent tettem és mire számítson, így az elvégzett munka fejében megkapom a pénzt tőle. Elköszönök tőle, majd jobbnak látom tovább állni erről a környékről. Biztosan lenne még egy-egy gazda, aki hasonló helyzetben van, de én ettől jobb fizetésű munkára gondolok. Elhagyom a falut, hogy a Braunpitz-hegység felé vegyem az irányt. Tudom jól, hogy ott találok valami kellemes helyet, ahol megaludhatok éjszakára. Szeretem a hegyeket, s valami oknál fogva mindegyik a szülőhelyemre emlékeztetnek. Braunpitz lábánál egy kisebb falut találok, aminek a neve: Barenschrein. Ami azt illeti az elhelyezkedése felkelti a figyelmem, s nem csak azért, mert a hegy közelében található.  Egy nagyobb patak szeli ketté a helyet. Még csak a falu elején járok, de jobbnak vélem, hogy gyalog járjam be. A kocsma előtt hagyom Dögvészt, de természetesen előtte még megszabadítom őt a terhétől. Fegyveremmel a kezemben indulok egy hosszadalmasabb sétára, hogy felmérjem a falut. A helyiek rögtön méregetni kezdenek, hogy miféle alak vagyok. Nem törődök vele, inkább élvezem a kellemes levegőt és a falu nyújtotta újdonságokat.

2 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Szomb. Okt. 07, 2017 5:28 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
  A testével próbálja védeni a hátast, de a kiserkenő vér szaga, és Nyálas riadt nyerítése tudatja vele, hogy nem elég nagy hozzá, hogy lefogjon minden követ. A szár után nyúl, hogy visszafogja a lovat, mielőtt az megugrana, de csak nehezen tudja tartóztatni a megrémült állatot. Mégis sikerül valahogy lehúznia a pofáját a kantárba akaszkodva, és a mellkasához szorítania a busa fejet.
  Érzi lepattanni az apróbb kavicsokat a válláról, és hallja a vihorászást, de nem törődik vele. Nyálas nyugtalan prüszkölésére figyel egyedül; a hátával takarja őt a kölykök elől, a köpenyével árnyékolva a látóterét, de a mén így is csak lassan akar megnyugodni. Kinyúl, hogy végigsimítson az orrán, fáradtan  törölve le a vért a kis, kő ütötte seb alól a ló pofáján. Némán tűri még egy darabig az undok dobálózást, aztán dühödten hátrafordul, artikulálatlanul ráüvöltve a kölykökre az utca közepén.
  Valószínű, hogy nem ezért sikítanak fel, és menekülnek el. Tudja, hogy akaratlanul is kivillantak a szemfogai, és ismeri a meséket, amiket az emberek terjesztenek róluk a gyerekeiknek. Nem csoda, hát, hogy az összes azonnal eliszkol, ahogy meglátja őket. Visszafordul a lova felé, újra végigsimítva az orrán.
Ez a falu nem az, ahol szívesen látnák. Alig ért ide, de már tudja. Egy idő után megtanulta megérezni. Néha gyorsabban, néha lassabban. Ezúttal lassabban, mert mire a randalírozó kölykök elkezdték dobálni őket, már a falu belsejében voltak, és nem volt hova futniuk. A helyiek pedig rá sem hederítettek a dologra.
  Mozdulatlanul áll az utca közepén, Nyálas pofáján feledve a kezét, ahogy a házak közt lassan elhalnak a gyerekek riadt sikolyai. Tudja, hogy visszafognak jönni. Nem hagyják majd ennyiben. El kéne indulnia megkeresni a fogadót, hátha kap szállást. Vagy ha nem, hát tovább menni a következő faluba. De egyelőre nem tesz semmit, csak áll, búsan bámulva a fekete mént maga előtt.

Felhasználó profiljának megtekintése

3 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Vas. Okt. 08, 2017 12:04 pm

Vendég


Vendég
Sétám közben egy nagyon érdekes jelenetet látok. Egy másik jövevény a falu közepén védelmezi a lovát a dobálózó kölykök elől. Tisztán és jól látom, ahogy indulatosan hajítanak el minden egyes különböző formájú és méretű köveket. Hol vannak itt a szülők, akik visszafognák a gyerekeket? Sehol! Eszembe ötlik, hogy én akkor rájuk dörrenek, de az idegen megelőz engem. Felfedi magát előttem, de bennem ezáltal nem csorbul a vámpírnézetem. Rögtön azon töprengek, hogy vajon ez a normálisabb vámpírok közé tartozik? Végül megindulok az irányába, s mikor közel értem hozzá, akkor odanyújtom a kezem.
- Üdvözöllek! Különös, hogy ilyen történik, pont egy ilyen helyen. - fogalmazom meg, hogy alapból véve egy békés helynek tűnt, de úgy látszik ez csupán a felszín. A titkok csak a mélyben találhatóak.
- A nevem  Siegbald Esser, északról. - mondom egy barátságos mosoly kíséretében. Tőlem aztán nem kell tartania. Engem nem a gyilkos, vagy egyéb keresztbe tevő szándék vezérel. Közben feltűnik nekem, hogy az elhaladó helyiek furán néznek ránk, de akik alapból a közelben voltak, azok inkább megvetően. Süt róluk, hogy mit képzelek én magamról, hogy egy vámpírral ilyen könnyedén leállok beszélgetni? De hiszen ő veszélyes! Ám nagyon nagy tévedésen vannak, s remélem nemsokára ez be is igazolódik.
- Nemrég érkeztem én is, s ezen jelenet nem lopta be magát a szívembe. - mesélem neki minden további nélkül, hogy mit gondolok az esetről. Abban reménykedem, hogy sikerül közös nevezőre jutnom a másikkal. S ha már ennyire kinéznek minket a faluból, akkor a falun kívül letáborozhatunk, ahol nyugodtan lehetünk. A faluban akartam volna megszállni, de így ezen tervemnek tökéletesen lőttek.

4 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Vas. Okt. 08, 2017 8:38 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Fáradtan fordul az ismeretlen hang felé, végigmérve az őt megszólító alakot. Nem idevalósi. Lopva körbepillant a falusiakon, de a reakcióik egyértelművé teszik, hogy a férfi nem közéjük tartozik. Mi oka volt hát akkor, hogy teljesen idegen lévén megszólítsa? Ráadásul úgy tűnik egyáltalán nem zavarja a helyiek tekintete. Fegyver van a kezében, gyalogosan jár, egy idegen. Nem tudja mit gondoljon, de egy kis habozás után aztán elfogadja a felkínált kezet.
- Cedrick - mutatkozik be viszont, a családnevét újra a homályban hagyva, ahogy szokta.
Visszafordul a lova felé, fél füllel hallgatva csak, amit a férfi mond.
~ Nem lopta be magát a szívébe..~
Némán veszi tudomásul a szavakat. Ő már megszokta, hogy legtöbbször nem kap szíves fogadtatást, ez a jelenet csak egy a többi között. Akár azzal is véget érhetett volna, hogy a parasztok még meg is kergetik, amiért elijesztette a gyerekeiket.
Az arca azonban mindvégig mozdulatlan marad, bár tudja, hogy legalább egy udvarias mosolyt meg kéne eresztenie a férfi felé. De nincs most ennyi energiája az udvariaskodásra. Nyálast nézi maga előtt, nyugodtan túrva bele a fekete sörénybe, megbizonyosodva róla, hogy a hátas is lehiggadt az előbbiek után. Újra megnézi a sebet a ló orrán, egykedvűen véve tudomásul, hogy csak egy kisebb kavics okozhatta, és valószínűleg gyorsan be fog gyógyulni.
- Mit keres egy északi ilyen délen? - kérdezi aztán, a kezébe véve a kantárszárat, ahogy szembefordul a sebhelyes arcú férfival. Inkább eltereli a témát, ha már az idegen megszólította, kockáztatva annak az esélyét, hogy legközelebb ő is célpontja lesz a kölyköknek.
A figyelmét azért a helyieken tartja; az arcukat fürkészi a szeme sarkából, és a zajokat hallgatja maga körül, amik arra utalnának, hogy a gyerekek vagy a dühös szülők visszavágót követelnének, bár nem hiszi. A Nap lassan eltűnik az égről, és ilyenkor az emberek még véletlenül sem maradnának egy vámpír közelében.

Felhasználó profiljának megtekintése

5 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Kedd Okt. 10, 2017 5:23 pm

Vendég


Vendég
Látszik a vámpírnál, hogy habozik, de én türelmesen kivárom a végét, hogy mi lesz belőle. Cedrick néven mutatkozik be nekem, miközben a kezemet szintén elfogadja. Ebből arra merek következtetni, hogy az előttem álló nem gazdagítja a karót nyelt vámpírok táborát, sokkal inkább különcökét. Az feltűnik, hogy a lovával van elfoglalva , mert az szintén kapott a kavics dobálásból. Eszembe jut az a mondás, hogy:” Fiam, a ló olyan állat, ami nem felejt.” Ez az első leckém volt a nevelőapámtól, hogy ne durván viselkedjek velük, mert egyszer csak pórul járok.
- Zsoldos vagyok, így most délen tevékenykedek. A környéken végeztem el egy feladatot, s néha nem árt kikapcsolódni. Ebben a faluban még sosem jártam, de ha alakok lakják, akkor mellőzni fogom a látogatását. - nézek továbbra is rá. Nem tartok attól, hogy esetleg kitudódik a származásom, s a miatt próbálnak kiutálni erről a helyről vagy mert elkezdtem beszélgetni a vámpírral.
- Te meg miként találtál rá erre a helyre? -érdeklődöm, s abban a reményben vagyok, hogy kapok rá egy épkézláb mondatot. S hogy ne csak itt álldogáljunk estig,, a következőt ötletem támad.
- Nem verünk tábort, kinn a falú határán kívül? - érdeklődöm tőle, hogy van-e kedve nyugodtabb környezetben társalogni velem. A falusiak úgy se mernének ránk támadni, mert rosszabbul járnának. Szerintem Cedrick is képzett harcos, mint jómagam, így a küzdelem elég kiegyensúlyozatlan lenne. S ha már közös pihenés felé terelem a témát, akkor a vicc kedvéért szólok neki.
- Remélem te nem vagy horkolós típus – somolygok rá, hogy érezze ennek nincs semmilyen komolyabb jelentősége. Tán fura lehet tőlem, hogy vidámabb témára szeretném terelni a másikat, tán örültségnek hangozhat egy kívülálló számára.

6 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Szer. Okt. 11, 2017 8:19 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
  Zsoldos. Nemigen lepődik meg rajta. Ha más nem hát a sebhelyekből sejthető volt.
  - Idevetett a szél -felel a kérdésre szórakozottan, nemigen törődve azzal, hogy épkézláb választ adjon.
  Megszokta már magán a tekinteteket, de így, hogy ketten vannak, duplázódik a rájuk irányuló figyelem. Egy északi a Braunpitz lábánál mégiscsak meglepő, zsoldos vagy sem. És úgy tűnik az emberek nem csak a vámpírokat nem szívlelik, de saját fajtársaikat sem. Nem, ha messziről jött.
  Nem, ha idegen..
  Logikusnak tűnik tehát a következő kérdés, mégis megütközik egy pillanatra rajta. Érzi ő is, hogy egyiküket sem látják szívesen, de ez két teljesen másfajta kitaszítottság. És ezentúl, mi oka volna a férfinak letáborozni vele a falun kívül, távol az ember-társaitól? Nem igen érti a dolgot, de ez konkrét érzés formájában nem fogalmazódik meg benne. Lusta hozzá, hogy érezzen bármit is. Egyébként is, ha a férfi látatlanban megelőlegezi neki a bizalmát, és hajlandó lenne tábort verni vele éjszakára, akkor milyen alapon merül fel kétely benne?
  Rezzenéstelen arccal bólint rá a dologra aztán, halványan elmosolyodva magát a megjegyzésre. Az embereknek általában nem az a legnagyobb bajuk, ha egy vámpírral táboroznak le éjszakára, hogy az esetleg horkol.. De valószínűnek tartja, hogy pontosan ezért címezték neki ezt a mondatot, a válaszát azonban megtartja magának, bár volna mit felelnie.
  - Gyalog járod a vidéket? - kérdezi helyette, elterelve a szót másra.
  Kétli, hogy így lenne. Északról hosszú út vezet ide, és amennyire meg tudja ítélni, a férfinél a fegyverén kívül nem nagyon van semmi, ami egy ekkora úthoz kéne. Bár ki tudja. Akár tévedhet is.
  Nyálas odébb fordítja a fejét, felfülelve valamire a házak között, és a kezében megmozduló kantárszár figyelmezteti őt is a környezetére, és a lassan sötétedő égre. Egy pillanatra elfordul arra, amerre eltűntek a kölykök, de veszélynek egyelőre semmi nyomát nem látja. Mégis, szívesebben lenne már a falun kívül, mint itt, gyanakvó tekintetek kereszt-tüzében.
  - Jobb lenne még naplemente előtt kiérni innen. Hacsak nem akarsz mégis a fogadóban éjszakázni. - ajánlja fel a férfinak a visszakozás lehetőségét, nyugodtan fordulva vissza felé.

Felhasználó profiljának megtekintése

7 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Pént. Okt. 13, 2017 1:13 am

Vendég


Vendég
Megtudom, hogy a vámpír csak úgy cél nélkül ért ide, nem volt különösebb terve. Kénytelen vagyok elfogadni ezt a választ, mert egyelőre ennyit mond el nekem. A bizalom elnyeréséhez több idő szükséges.. A horkolásos szándék teljes sikert arat, ámbár bevallom most először látok férfi vámpírt mosolyogni. A kérdése hallatán mosoly jelenik meg az arcomon.
- Nos kissé hosszadalmas utazásaim lennének, ha gyalogszerrel járnék és kelnék. Nos kétség kívül megvan a maga bája annak. Ha karaván kísérőnek megy az ember, az a egyetlen dolog, ahol nem szükséges a ló.
Hallatszik tőlem, aztán feltűnik a másik részéről az óvatosság. Saját véleményem szerint nem kell tartanunk attól, hogy a kölykök újra megjelennek és szitkozódva elkezdenek minket dobálni. Én egyáltalán nem tűrném, hogy azért megkövezzenek, csak mert más vagyok.
- Ne aggódj, hamar kiérünk a faluból. A fogadó előtt  hagytam Dögvészt. Ha velem tartasz, akkor mindenképpen együtt távozunk. - ezzel egyetemben megfordultam, s gyors léptekkel indultam a hátasomért. Hogy a másik mi módon követ az teljesen rá van bízva. Nem szólok semmit, míg meg nem érkezünk, ahol azon nyomban eloldozom a lovam. Másodszor felszerszámozom őt gyakorlott mozdulatokkal, aztán máris indulásra kész állapotban nézek rá.
- Nos mehetünk – ellenőrzöm, hogy mindenem megvan-e, majd megindulok kifelé a faluból. Reménykedek benne, hogy a másik követ. Ha kiérkezünk, akkor nem egyből ott állok meg, hanem 3 kilométerrel arrébb, ahol látok valami elhagyatott ösvényt a fák között.
- Menjünk arra, akkor nem leszünk szem előtt senkinek sem. - leszállok Dögvészről, majd vezetni kezdem az ösvényen. De nem maradok csendben, mint a faluban tettem.
- Idáig biztosan nem jönnek el, hogy csak úgy megdobáljanak minket. Az erdőt meg balgaság lenne ránk gyújtani.
Nem sokáig tart az erdő, mert egy nagyobb tisztás szakítja meg a látképet. Látszik, hogy el van hagyva, de nekünk tökéletesen elegendő. A tisztás szélén, állok meg.
- Nos remélem, nincs gondod a földön alvással. - leszerszámozom Dögvészt, majd hagyom, hogy legeljen. Itt aztán halálra zabálhatná magát. Elkezdek táborhelyet kialakítani, miközben a következő kérdés hagyja el az ajkam.
- Ha nem vagyok túl tapintatlan, akkor elárulnád, hogy melyik vámpírcsaládhoz tartozol? - bújik ki belőlem a kíváncsiság.

8 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Vas. Okt. 15, 2017 6:55 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
A „hosszadalmas” nem kifejezés véleménye szerint a gyalog történő utazásokra, de nem szólal meg, csak némán hallgatja a másikat. Úgy tűnik nem pusztán egy hirtelen ötlet volt a férfi részéről, hogy táborozzanak le együtt, a falun kívül, mert következetesen tartja magát hozzá, hiába ajánlja fel neki a lehetőséget, hogy a meggondolhassa magát. De legalább megpróbálta. Innentől kezdve nem az ő felelőssége.
Csendben követi őt a fogadóig, ahol felugrik a nyeregbe, ott várva, amíg az északi elkészül. Jobban érzi magát az emberek között lovon ülve. Jobb rálátása nyílik a terepre, és gyorsabban is képes távozni, ha úgy adódna.Nyugodtan fürkészi a környezetüket, amíg várakozik, de minden csendes. Egyedül a tekintetek nem csitulnak soha.
Biccent a másiknak, mikor az is végre nyeregbe kerül, és megindul mögötte. A férfinek ezúttal beszélhetnékje van az út során, de nem bánja. Ő maga szótlanul követi az északit, megszokásból hallgatózva maga körül, mikor végül letérnek egy ösvényen. Egyáltalán nem biztos benne, hogy az emberek idáig nem jönnének el, ahogy abban sem, hogy azontúl, hogy rájuk gyújtják az erdőt a falusiaknak ne lenne más módjuk arra, hogy bántsák őket. Hogy kő helyett ne hoznának magukkal élesebb dolgokat.. Bár az is igaz, hogy ezúttal nem egyedül van, és ketten már nehezebb ellenfélnek számítanak.
- Nincs - feleli halkan a földön alvással kapcsolatos kérdésre.
Megszoktam már.
Teszi még hozzá magában, ahogy leszáll Nyálasról, és elkezdi meglazítani a hevedert, hogy leemelhesse róla a nyerget. A férfi gyorsabb nála, és csakhamar újabb kérdést kap, amit jobb szeretett volna elkerülni. De soha nem bújhat ki előle. Csak egyszer tudná mit feleljen rá..
- Nincs családom. - közli végül egyszerűen, némán folytatva Nyálas leszerszámozását.
Ezzel remélhetőleg megússza a többi kíváncsi kérdést. Nem igazán van beszédes kedvében; ha a családjáról van szó, akkor meg amúgy sincs. Mégis, el kéne terelnie a témát valamivel, hogy a másiknak ne is legyen esélye többet kérdezni.
- Meddig tervezel még délen maradni? - tesz fel tehát egy látszólag teljesen értelmes kérdést, bízva benne, hogy az idegen kap az alkalmon, hogy kibeszélje magát, és közben remélhetőleg elfelejti az ő dolgait kutatni.

Felhasználó profiljának megtekintése

9 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Hétf. Okt. 16, 2017 10:01 pm

Vendég


Vendég
A vámpír most sem bőbeszédű, de kezdek felhagyni azzal, hogy beszéltessem. A végén még megharagszik rám, mint északi barbárra a nagy szájával együtt. Én szeretek barátkozni, s legyen az vámpír, vagy tünde vagy esetleg más fajból való. Mikor meghallom a válaszát azzal a családdal kapcsolatosan, akkor bizony meglepődök. Egyrészt azért, mert mindenkinek van családja, csak lehetséges, hogy nem mindenkinek adatik meg a boldog családi légkör. Vannak akik sosem ismerik meg a valódi szüleit, vagy csak felnőtt korában fut össze velük. A gondolatmenetemet végül az ő kérdése szakítja meg.
- Nos, amíg találok munkát délen, addig itt leszek. Az igaz, hogy itt van nyakunkon a tél, így jóval kevesebb a lehetőség, mint nyáron. - magyarázom el neki a dolgokat, miközben elkészül a tűzhely, majd kialakítom körülötte az alvóhelyeket. Mikor elkészülök, akkor elindulok száraz gallyakat gyűjteni, hogy éjszakára meleget csináljak. Egy jó adag összegyűjtése után visszatérek, s azon nyomban tűzet élesztek. Hamarosan ropogni kezd a tűz, s a közelében pedig kellemes meleg időt ad.
- Van élelmed? Vagy esetleg a sajátom megfelezzem veled? - érdeklődöm tőle, hogy ő mennyire van felkészülve e tekintetben? Én minden egyes utazáskor jól átgondolom, hogy miből mennyi kell. Attól függ, hogy milyen távolra utazok. Ha ezen kérdéskör megvolt, akkor ezután arra várok, hogy ő mi iránt érdeklődik velem kapcsolatban? Eddig nem sok dolog tárult fel, s tán egy egész éjszaka mesélhetnék neki, mert az én életem eléggé kacifántos.

10 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Szomb. Okt. 21, 2017 1:27 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Ő is meglepődik, csakúgy mint a férfi, bár ő azon, hogy nem kap több kérdést a családjára vonatkozólag. Félszemmel elpillant azért a másik felé, hogy megbizonyosodjon róla, de az északinak -úgy tűnik,- tényleg nincs kérdése. Talán az első ember, aki képes háttérbe szorítani a kíváncsiságát. Vagy egyszerűen csak nem érdekli, miért nincs családja.. Bárcsak úgy lenne. Az volna a legjobb.
A sebtében feltett kérdésére is kap választ, miközben a másik lassan áttér a tűzrakásra. Elég gyakorlottnak tűnik a tábor kialakításban, ezért ő maga nem is sieti el a dolgait. Nyugodtan oldja le a cuccait a nyeregről, miután leemelte azt Nyálasról, a kantárral együtt, szabadon engedve a lovat a másik mellett a kis réten.
- Északon nincs munka?
Kérdez vissza, ezúttal nem csak elterelésként. Valóban kíváncsi rá, hogy a zsoldost mi hozta délre. A munka, persze. Feltéve, hogy északon nincs, megérti. De egyébként, csak azért lejönni délre, ahol idegenként láthatólag nem fogadják szívesen..
Halványan elmosolyodik a kérdésre. Nem érti az északit, tényleg nem. Sőt, egyre kevésbé. De úgy tűnik el kell fogadnia, hogy nem mindenki gyűlöli a fajtáját. Ilyen embert viszont még déliek között is ritkaság találni. Erre fel belebotlik egybe, akiről kiderül, hogy északi, és mégis hajlandó lenne megfelezni vele még akár az ételét is..
- Van, köszönöm -utasítja vissza a lehetőséget halkan, szórakozottan leterítve a pokrócát a földre.
Fél kézzel előtúr a zsákjából néhány almát, és elindul velük a lovak felé, út közben kettétörve az elsőt a kezében. Valamivel ki kell engesztelnie Nyálast, de nem tartja kizártnak, hogy a másik állatot is érdekli a gyümölcs, így az egyiket a saját hátasának adja, a másikat pedig az északi lova felé nyújtja, feltéve, hogy az hajlandó elvenni a kezéből. Ha nem, akkor csak leteszi a többi mellé a fűbe, aztán visszatér a tűzhöz.

Felhasználó profiljának megtekintése

11 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Vas. Okt. 22, 2017 11:20 am

Vendég


Vendég
A vámpír társam tökéletesen tartja magát ahhoz viselkedéshez, hogy minél egyszerűbben és röviden válaszol, vagy éppenséggel kérdez. Nem tesz felesleges szavakat a mondanivalójába. Első tíz percben ez még rendben, el tudja fogadni az ember, de azon túl mit gondolok? Nos azt, hogy nagyon zárkózott, de biztosan megvan rá a megfelelő oka. Ha pedig nem szeretne velem beszélgetni, akkor nem fogom erőltetni.  Tudom ezáltal felveszem az ő módszerét, de pontosan ettől izgalmas az egész. Hová fogunk mi így eljutni? Dűlőre jutunk egyáltalán?
- Nem mindig akad, s nem szeretek túlságosan sokáig egy fajta munkát végezni – nézek rá a beszélgető társamra, hogy mit csinál? A lovával foglalkozik, egészen pontosan próbálja az állatot megvigasztalni jutalomfalatkával, ami nem más mint egy fél alma. Látva ezt Dögvész, csak ránéz a vámpírra. Nagy nehezen eldönti magában, hogy elfogadja-e a felé nyújtott almát. Végül nagyon bizalmatlanul elveszi, s lassan, öregesen elkezdi enni. Mindvégig szemmel tartja az etetőt, de olykor felém fordul, hogy miért történik ez? Nem tudom megállni, hogy oda ne menjek a hátasomhoz, s meg ne simogassam a nyakánál.
- Dögvész, nincs semmi gond. Nyugodtan elfogadhatod, ha már ilyen rendes a társaságunk, hogy almával kínál. - ezzel egyetemben megböki a kezem az alma felé, ami egyértelmű jel arra, hogy szívesebben fogadná tőlem az ennivalót. Túlságosan hozzám szokott ez az állat, kétség kívül.
- Kaphatnék egy almát? Cserébe megkínállak a friss cipómból – nyugtatom meg, hogy bizony valami valamiért alapon működhetünk. Kinyújtom a kezem az almáért, s ha megkapom, akkor utána Dögvészt kezdem el etetni vele. A vámpír visszatér a tűzhöz, így csatlakozom hozzá. Előkapom a friss cipót és megfelezem egy éles tőr segítségével. Átnyújtom neki.
- Ez a tiéd, még meleg. Ilyenkor jó fogyasztani, míg ki nem szárad.

12 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Vas. Okt. 22, 2017 8:07 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Bólint a válaszra. Ő maga még nem tapasztalta, hogy itt annyi munka lenne. Bár vámpírnak az emberek amúgy sem gyakran adnak megbízást. Főleg nem ha idegen, és egyedül jár, távol a tornyától, ezt viszont biztosan tudja.
Érzi a tagjaiba visszaszivárgó erőt, ahogy a Nap lassan egyre lejjebb bukik az égen. A sötétben kezdi kényelmesebben érezni magát, bár lehet, hogy pont ez -,az eddig a nyakláncába zárt része- az, ami visszatartja az északi lovát attól, hogy a kezéből egyen, még ha almáról van is szó. Aztán persze mégis elveszi a gyümölcsöt, igaz elég bizalmatlanul. De ez is valami.
- Dögvész? -szalad ki a száján a kérdés, magához képest szokatlanul gyorsan, a nevet hallva, mikor a zsoldos odasétál a lovához, végigsimítva a nyakán.
Gondolkodás nélkül nyújt át egy almát aztán a kérésre, bár csere-ajánlat nélkül is megtette volna. Kivételesen azonban nem utasítja vissza a dolgot, ahogy tenni szokta, hogy legalább ennyi emberi gesztus maradjon a részéről. Valamit valamiért, a legalapvetőbb elv, ami mentén az emberek élik az életüket. Talán így biztosíthatja a másikat, hogy egyenlő félként tekint rá, vagy tudja is ő. Talán csak lusta volt visszautasítani..
Nyugodtan eteti tovább a saját hátasát még egy darabig, aztán leteszi a maradék gyümölcsöt a földre -onnan mindkét ló félelem nélkül el tudja majd venni-, és visszatér a tűzhöz, nyomában a zsoldossal.
Megköszöni a felé nyújtott cipót, és megfogadva a tanácsot azonnal bele is harap a szélébe. Mint egy jó gyerek ül egy darabig némán, a tüzet bámulva. Úgy tűnik, mintha a másik vissza vett volna a beszédből. Nem mondhatná, hogy bánja, mégsem örül neki teljesen. Mintha az ő hibája lenne.. Így megint szótlan téma keresésbe kezd, amíg feltehetőleg mindketten esznek.
Feltehetné az egyértelmű kérdést a sebhelyekről, de nem fogja. Több okból sem. Van valami más viszont, ami nem hagyja nyugodni.
- Ki nevelt ott északon, hogy ennyire nem zavar a vámpír társaság? - kérdezi végül, még mindig a tűzbe bámulva. Valahogy nem tudja összerakni a dolgot. De reméli, hogy a másiknak megered a nyelve a családja és a múltja kapcsán, enyhítve ezzel a bűntudatát, amiért ő maga nem egy beszédes lény.

Felhasználó profiljának megtekintése

13 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Csüt. Okt. 26, 2017 10:37 am

Vendég


Vendég
A vámpírt meglepi, hogy miként szólítom a lovam. Ránézek, hogy ezzel meg mi a gondja? Egy darabig csendben állok a helyemen, mikor végül megkegyelmezek neki.
- Nem te vagy az első, aki meglepődik ezen neven. De ő rászolgált erre a névre, hiszen hajdanán csataló volt, míg ki nem öregedett onnan. Magára akarták hagyni a nevelői, meg elég rosszul bántak vele. Én viszont magamhoz vettem, s láss csodát jó szolgálatot tesz. Harcoltunk már közösen is, nem is egyszer – magyarázom el a vámpírnak, aztán várom, hogy van-e több kérdése ezzel kapcsolatban. Szívesen válaszolok Dögvésszel kapcsolatban, mert ő ugyanolyan társ, mint bárki más. Összenőttünk, s bizony senki sem tudja rajtam kívül, hogy van egy jelzésrendszerem, amivel ezt a hátast vezetni tudom. Mikor az állatok etetését letudjuk. Akkor megülepszik közöttünk a csend. Ha már a másik nem szívesen beszél, akkor én tartom magam hozzá. Kiváncsiságom hajt, hogy mikor elégeli meg a szótlanságot. Nem kell sokat várnom ahhoz, hogy feltegyen egy kérdést a múltammal kapcsolatban. Nevetek egyet végül, s a következő szavakat formálom meg.
- Pimasz egy vámpír vagy, s kíváncsi. - teljesen barátságos hangnemben, hogy nehogy úgy vélje ezzel hibát vétett. Egy darabig még próbálom szótlanságommal valami reakciót kicsikarni fukar társamból, aztán így beleugrok a közepébe.
- Nem északon nőttem fel, hanem délen. - ezzel szerintem nem juttatom előrébb a kérdéskört, mindaddig, míg hozzá nem teszem a következő gondolatsort.
- Két déli férfi elrabolt, így kerültem el otthonról elég korán. - itt meghúzom azt a bizonyos vonalat, s nem mondom tovább. Közben rakok pár gallyat a tűzre, hogy ki ne aludjon időnek előtte.
- S neked, mi a történeted? -teszem fel a kérdést, egyben ezzel próbálva jelezni neki, hogy ezután már csak úgy fogok bármit mondani, ha ő szintén fellebbenti magáról a fátylat.

14 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Szomb. Okt. 28, 2017 7:43 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
~ Dögvész.. ~
Jót mulat magában a néven, a történetet hallgatva. Nem mondhatná, hogy nem ijedt meg, mikor az északi nem válaszolt neki elsőre, bár az arcára ez remélhetőleg nem ült ki. A név magyarázat viszont bár szórakoztató, és mindenképpen egyedi, még mindig nem magyarázza meg a hirtelen jött jókedvét. Nem tesz fel azonban több kérdést a lóval kapcsolatban, a férfi még azt hinné, hogy kineveti őt, pedig korántsem ez a helyzet. Néha egyszerűen csak szórakoztatják dolgok. Van, hogy egy almán is képes órákig vigyorogni. Vagy egy fűszálon. Fán. Bármin. Senki sem mondta, hogy teljesen normális volna.
Csendben eszegeti a másiktól kapott cipót, miután visszatértek a tűzhöz, rávéve magát, hogy feltegye a férfinak azt a kérdést, ami a leginkább izgatja. De a válasz megzavarja egy pillanatra. Pimasz? Kíváncsi? Végül csak elvigyorogja magát ezekre a szavakra. Tényleg nem érti. Ha legalább ivott volna..
De az ezt követő kijelentés még jobban meglepi. Az északi nem is északi? Elrabolták? És ez után a kezdés után a férfi nem mondja tovább a történetét? Vádlón tekint fel a másikra, ahogy az néhány fát tesz a tűzre. De kénytelen elhinni, hogy tényleg nem fogja hallani a folytatást. Helyette kap egy kérdést.
- A lovad legalább északi, Északi? - kérdezi morogva válasz-adás helyett. Ha már pimasznak hívták, hát miért ne szolgálna rá akkor?
Egyébként is, mit számít az ő története? Elkedvetlenedve fordul vissza a tűz felé, újra beleharapva a kenyérbe, hogy addig se kelljen válaszolnia. Talán nem is fog. „Valamit valamiért”, micsoda idióta emberi szabály..
És ha egyáltalán nem reagálna? Ha nem szólalna meg ezután? Egyértelműen támadásként éli meg a kérdést a történetével kapcsolatban, és ez meg is látszik rajta. A jókedve pillanatok alatt illan el az arcáról, ahogy összevont szemöldökkel bámulva lángokba maga előtt.
- Nem szeretek a múltamról beszélni - feleli végül halkan, fele annyira sem elutasítóan, mint azt első indulatában tette volna.

Felhasználó profiljának megtekintése

15 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Hétf. Okt. 30, 2017 7:55 pm

Vendég


Vendég
Érdekes nézni a vámpírt, már abból a szempontól, ami az arcán történik. Mikor a gyerekek dobálták kővel, akkor nem ilyen arcot vágott, mármint nem vigyorgott. Most pedig a szavaim hallatán tessék…
Megsimogatom az állam két ujjam segítségével, miközben azon  elmélkedek, hogy ennyire vicces lenne amit mondok? Megnevettetek egy vámpírt?  Túlságosan nem lovalom bele magam az érzésbe, mert a fajtársainál nem voltam én ennyire sikeres, ha jobban belegondolok. Magamról elég minimálisat osztok meg a másikkal, pontosan a lényegét mondom el az egésznek. Erre bizony Cedrick vádlón néz rám, mint aki várta volna az esti mesét, mint a rossz gyerekek este.
- Szerintem egy ló, az ló. Teljesen lényegtelen, hogy északi vagy déli. Kár lenne őket belerángatni őket az ilyen huzavonába. Szolgálnak addig, míg tudnak. - szólok vissza komoly hangnem, mint aki nem ismeri a tréfát vagy.
- Különben meg, meg innen délről származik, egy faluban találtam rá. Elég rosszul bánt vele a gazdája. Ingyen kaptam, mert hasznavehetetlennek lett ítélve. - nézek rá Dögvészre, aki csendesen elvan a másik ló mellett. Másik kedve teljesen elillan, mikor felteszem ama kérdést, amire nem kapok kecsegtető választ. Nos, akkor nekem sem áll módomban jobban kitárni előtte az életem nagy történetét.
- Senki sem szeret beszélni a múltjáról, mert felkavaró, undorító és kiábrándító. Én nagyon kevés embert ismerek, aki ténylegesen elégedett múltjával.
Noh de én sem kívánom kimondani, hogy én elégedett vagyok a sorsom ilyen fajta alakulásával. Van benne több érdekesség, mint például a nemesi származás, a délen való felnevelkedés és azután a zsoldos léttel való elégedettség. Megtehettem volna, hogy nemes legyek újra, de egyáltalán nem kívánom.

16 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Csüt. Nov. 02, 2017 2:43 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Szóval a lova sem északi..
Egyre illúzió-rombolóbb a történet. Délen nőtt fel, délen talált lovat, délen talál munkát.. Milyen jogon tartja magát ezek után északinak? Talán mert ott született? Ennyi? Ha mindenki északinak tartaná magát, aki ott született..
- A családod északon él?
Kérdez aztán újra, bár érzi a másik által húzott vonalat. Mégis, ha meg sem próbálja szóra bírni a férfit a hirtelen támast, „valamit valamiért” -jelen esetben a történetet a történetért- ellenére, akkor reggelig ülhetnek itt némán. Őt magát mondjuk nem zavarná. A bűntudaton, amiért ilyen komor és szótlan társaság elég gyorsan túllépne.
A feltételezésre, hogy esetleg ő is azok között van, akik azért nem beszélnek a múltjukról, mert az esetleg undorító volna, csak szórakozottan felmordul.
- Az én múltam nem felkavaró, undorító, vagy kiábrándító.. - morogja vissza halkan, tovább bámulva a tüzet. De már nem igen figyel oda rá, és nem is látja a lángokat a fejében pörgő emlékképek miatt. Pontosan ezt akarta elkerülni. Az emlékezést. Nem szereti az érzéseket, amik feltolulnak a mellkasában.. De már mindegy. Búsan csóválja meg a fejét, a homloka mégis mintha derűs ráncokba szaladna egy másodpercre, ahogy lepillant maga elé a földre, elrejtve az arcát a tűz fénye elől.
- Csak nem szeretek rágondolni - feleli aztán, továbbra is árnyékba tartva a szemét a másik elől.

Felhasználó profiljának megtekintése

17 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Pént. Nov. 03, 2017 9:44 pm

Vendég


Vendég
Csendben vagyok, s azon elmélkedek, hogy a társaságom fejében mi játszódhat le. Biztosan tudja követni az én kusza történetem, vagy már elveszett? Mikor felteszi a kérdést, akkor elég határozottan tagadásba megyek át.
- Nekem már nincs családom – szólok hozzá, hiszen ennyi év után biztosan halottnak hisznek. Számunkra meghaltam, s így nálam sem lehet másképp. Ráadásul én szeretném megóvni őket a külső elemek elől, mint például ezen vámpír ellen. Azért ennyire hamar nem fogadom a bizalmamba.
- Ha nem történt szörnyűség, akkor minek titkolózol? Félted, hogy rájönnek családod féltett titkára?  - sóhajtok egyet, mert így az ő vallomásából ítélve nyugodtan beszélgethetnénk egymással, mint két cimbora, akik hosszú idő óta most találkoznak újra.
- Miért, szerinted én szeretek az elrablásomra gondolni? A fenét! Felnőttem, s tovább léptem. Ha folyton arra gondolnék, akkor nem értem volna el idáig.
Értem ezt a zsoldos létre. Rakok közben a tűzre, hogy ne fázzunk. Eszembe jut, hogy ennem kellene még, így a cipómból harapot egy nagyot és elkezdek rajta nyammogni. Nem tudom hová vezet a beszélgetésünk, de egy perce olyan érzésem van, mint ha az erdő széléről figyelne minket valami. Kellemetlen, de pontosan ettől akarok higgadt maradni. Ha most felugranék a helyemről és nekiiramodnék, akkor biztosan kereket oldana.
- Különben meg beszélgetés útján sok dolgok elárulnak magukról az emberek, de még más fajok képviselői is. - jegyzem meg, miközben óvatosan a fegyverem irányába nyúlok. Mikor a kezemben tudom, akkor óvatosan magam elé fektetem a földre, hogy kezem ügyében legyen. Várok, hogy mi lesz? Felfedi magát , vagy eltűnik a közelünkből?

18 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Szomb. Nov. 04, 2017 7:15 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Futólag biccent egyet a kijelentésre, miszerint a férfinak nincs családja. Ezzel nem igen tud mit kezdeni. Nem is akar. Az fel sem merül benne, hogy a másik esetleg hazudik. Mert minek tenné? Eddig úgy tűnt mindent gondolkodás nélkül elmond. Mi oka volna pont ezt eltitkolni?
Aztán persze pontosan ez a titkolózás merül fel a neki intézett kérdésben is.
„Titkolózni”..
Mordul fel bosszúsan magában az újabb feltételezésre. Titkolózni! Az emberek, és a sablonos elképzeléseik. „Nem akar beszélni róla, biztos titkol valamit!..” Hogy magyarázza el? Még csak azt sem mondhatja, hogy rossz emlékei lennének. Mert a jó emlékek is ugyanúgy felkavarják. Mintha hányingere lenne. Az érzésektől, amiket felidéznek a képek. Nem szeret rágondolni. Ennél konkrétabban mit mondjon? Az meg, hogy az északi túl lépett a maga múltján, az a saját dolga. Senkinek semmi köze hozzá.
Így zsörtölődik magában, miközben a férfi rak a tűzre, és ismét beleharap a kenyerébe. Továbbra is a földet bámulja maga előtt, így nem látja, hogy a másik a fegyveréért nyúl, csak valami mozgást észlel felőle. Azonban nem igen törődik vele.
- Beszélni.. - csóválja meg a fejét egy fájdalmas mosollyal.
Néha jobb lenne, ha néma lennék..
Akkor legalább nem zaklatnák felesleges kérdésekkel. De aztán úgy dönt, egyszerűbb, ha megadja magát. Tehetetlenül csóválja meg a fejét újra.
- Kérdezz, de nem ígérem, hogy mindenre válaszolok - néz fel végül az északira.

Felhasználó profiljának megtekintése

19 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Szer. Nov. 08, 2017 7:49 pm

Vendég


Vendég
Ezt a vámpírt jól kifogtam, hiszen ez alig akar beszélgetni. Sóhajtok egyet, aztán azon elmélkedek, hogy jobb lenne lepihenni, így magára hagyni a társaságom a saját gondolataival. Ám itt cseppet sincs nyugalom, mert az a valami, vagy valaki figyel. Nem kell sok ahhoz, felfedje magát előttünk. Egy fekete csuklyás alak, aminek ruháján különös ezüst színű szimbólumok vannak. Tőlem 10 méterre megáll, de nem közelít. Minket néz a csuklya rejtekéből, ám többet néz a társaságomra.
- Mit keresnek itt a földemen, a tornyom közelében? - zengi nagy hangon, nem törődve azzal, hogy esetleg mások érdeklődését is felhívja. Én felkelek a helyemről, miközben ott szorongatom a kezemben a fegyvert.
- Egyszerűen itt szeretnénk pihenni, távol a falutól. - jelentem ki határozottan, mire az idegen elég hevesen ingatja a fejét. Megköszörüli a torkát, s dühösen így szól nekem!
- Takarodjanak a földemről, vagy komoly bajuk fog esni! S én cseppet sem viccelek. Főleg ő! A fajtája csak bajt hoz ránk! – jelenti ki határozottan, s én közben átgondolom az egész helyzetünket. Vajon tovább álljunk, vagy kezdjünk vele alkudozni? Ránézek Cedrickre, hogy megtudjam, hogy nála mi a helyzet. Ő mit szól a fennálló helyzethez?

20 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Hétf. Nov. 13, 2017 5:27 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Nagy nehezen rászánja magát arra, hogy felajánlja, hogy válaszol az északi kérdéseire, -ha nem is mindre,- de mielőtt a másik esetleg eljuthatna addig, hogy éljen a lehetőséggel, addigra felbukkan egy idegen, valahonnan a fák közül. És mennyi az esélye annak, hogy a kölykök után ez az alak sem lesz sokkal vendégszeretőbb..? Ez vagy nem az ő napja, nem szimplán a környék ennyire elutasító, hiába déli..
Nem is néz fel a csuklyásra, csak egy futó pillanat erejéig, amíg végigméri, hogy kivel is van dolga, aztán újra visszafordul a tűz felé. Nem érdekli különösebben a dolog.
Az északi persze próbálja menteni a helyzetet. Ezek szerint nem sokat volt vámpírok közelében. Talán ezért is annyira barátságos vele. Búsan tekint fel a férfira. Annak úgy tűnik fogalma sincs, mi következik. Pedig csak néhány perc, hogy elhangozzon az a bizonyos „ főleg ő”.. Egy másodpercre még átfut az agyán a harag, ahogy régen is, akárhányszor csak ezt hallja, hogy az ő "fajtája"; de aztán csak behajítja a lángok közé a gallyacskát, amivel eddig babrált, és felemelkedik a helyéről.
Számára nem kérdés, hogy neki mennie kell, ha az északinak nem is. Le sem áll vitatkozni. Az ilyen alakokkal nem éri meg. Halkan füttyent egyet Nyálasnak, magához hívva a hátast, hogy újra felszerszámozhassa, hacsak a társa úgy nem dönt, hogy megpróbálja meggyőzni a csuklyás idegent.

Felhasználó profiljának megtekintése

21 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Vas. Nov. 19, 2017 8:30 am

Vendég


Vendég
Érdekes egy ilyen helyzetbe keveredni. Egy csuhás férfi földjén tartózkodunk, aki ránk parancsolt, hogy takarodjunk innen. Hol van itt a vendégszeretet? Hol van az szép állapot, amikor minden faj kijön egymással? Sehol! Ennek tetejébe úgy tűnik, hogy Cedrick a békés elkullogás mellett dönt, mint kiállni magáért. Nem véli úgy, hogy nem kellene bűnhődnie más vámpírok hülyeségei miatt. Nincs más hátra, mint előre. Nekiállok én is szedelőzködni, kivételesen nem akadékoskodok ismeretlen alakokkal. Volt valami a hangszínében, ami meggyőz arról, hogy pórul ne járjak.
- Helyes! Ha következőre is meglátom itt magukat, akkor figyelmeztetés nélkül megölöm magukat. Legyenek akár királyok, vagy hercegek és egyebek! Nem érdekel! - szólal meg a csuhás, s szavai alapján egy megkeseredett embert tudok feltételezni, akinek még nem gyógyultak be a sebei.
- Csupán két vándor vagyunk, akik éjszakára a szabad eget választották otthonul. Fogalmunk sem volt, hogy ez a maga területe. Nincs tábla, se semmi, ami jelezné. - magyarázom el, de erre a válasz egy felhorkanás.
- Bezzeg a falusiak tudják, hogy nem szabad ide bejönniük! Miért nem kérdezték meg őket? - teszi fel a kérdést indulatosan, miközben készülődök. Cedrick hamarosan elkészül, ahogy én is. Ránézek a tűzre, ami ontja magából a meleget, aztán fájdalmasan sóhajtok egyet. Mikor elkészülök, s a vámpír társam szintén, akkor lóra szállok.
- Már itt sem vagyunk. - ezzel jelzek Cedricknek, hogy mehetünk. Látom a csuhást, hogy sietősen odalép a tűzhöz, amit elég hamar elolt, egyik pillanatról a másikra. Mikor kifelé haladunk az ösvényen, akkor ennyit mondok.
- Van ötleted, hogy hol táborozzunk le?

22 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Kedd Nov. 28, 2017 6:56 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Némán pakolássza vissza a lóra az alig a földre került cuccait. Utálja ezt csinálni Nyálassal. De az Élet mindig kiosztja, hogyha túlságosan elkényelmesedne. Az emberek undorítóak. „Nem fognak elfogadni. Senki nem fog elfogadni.” Újra csak az apja szavai pöregnek a tudata mélyén. Talán igaza volt.. De az északi mégis szedelődzködni kezd vele együtt, és úgy tűnik továbbra is feltett szándéka, hogy együtt mennek tovább. Nem szól azonban semmit, hallgatja a csuklyás és a másik férfi közötti beszélgetést, még magában sem reagálva semmit az elhangzó szavakra. Lusta foglalkozni vele. Hogy miért nem kérdezték meg a falusiakat..
Sietség nélkül tornássza fel magát a nyeregbe, majd mikor nem sokkal később az északi is csatlakozik hozzá, lassan megindul előre a jelzésre.
- Talán jobb lenne most már tovább menni. Csak hajnalban letáborozni.
Válaszol halkan a kérdésre. A maga részéről jobbnak látná éjjel haladni. A nappal még mindig ellenszenvet vált ki belőle, de persze megérti, ha a másik inkább éjjel alszik. Nem is várja el, hogy egyet értsenek vele. Csak a megszokás mondatja vele.  
- Sajnálom.
Fordul aztán az északi felé. Szintúgy csak megszokásból. Bocsánatot kér a csuklyás viselkedéséért.. Jobban belegondolva nem is érti miért teszi. Talán mert hibásnak érzi magát. Bűnösnek a kezdetektől.

Felhasználó profiljának megtekintése

23 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Kedd Dec. 05, 2017 3:21 am

Vendég


Vendég
A másiktól nem várok túlságosan sok szöveget, hiszen az eddigiek alapján nagyon hallgatag egy vámpír. Legszívesebben engem beszéltetne, de én sem vagyok olyan botor férfi, hogy minden titkom kifecsegjem előtte. Mikor a csuhást magára hagyjuk, akkor szólal a társaságom egy igen érdekes felvetéssel
- Hajnalban letáborozni? S milyen előnnyel járna? - teszem fel a kérdést. Szerintem valahol máshol biztosan le tudunk táborozni, nem kell rögtön a lovakat fárasztani egészen reggelig. Kijár nekik is a pihenés és a nyugalom.
- Attól, hogy innen elküldtek, nem azt jelenti, hogy máshol ne lehetne megpihenni. Csupán erről a vidékről fogalmunk nincs, hogy mettől meddig kinek a földje. Kérdezni kell a helybélieket – ezzel egyetemben, mikor azt mondja, hogy sajnálom, úgy én leintem őt. Nem érünk el vele semmit. Legközelebb ügyesebbek leszünk.
- De visszatérve az utazásra, ha te nagyon sietsz valahová, akkor menj csak nyugodtan. Ha annyira sürgős, akkor én nem tartanálak fel. Nem vagyok az a fajta. - jelentem ki egy barátságos mosoly keretében. Én mindenképpen tábort fogok verni valahol, ahol nem zavarhat meg semmi. Kipihenni a nap fáradalmait és eseményeit. Ránézek a vámpír társamra, bár így a sötétségben nem igazán látom jól az arcának vonásait, mint nappal.

24 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Kedd Dec. 05, 2017 6:23 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Megvonja a vállát.
- Jobban szeretek éjjel utazni - feleli egykedvűen.
Ettől függetlenül természetesen megérti, hogy semmi hasznuk nem származna belőle, ha hajnalban vernének tábort, így újra csak megvonja a vállát, jelezve, hogy ez pusztán egy ötlet volt, de már le is tett róla. A lovaknak valóban jobb lenne mielőbb nyugtot biztosítani.. Ez a nap azonban sehogy sem akar úgy alakulni, ahogy kéne. Persze, ugyan mit is várt a kölykök után..?
- Éjszaka nem hiszem, hogy annyian lennének az utakon, akitől kérdezhetnénk - veti ellen a tervet hallva - Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor az emberek még annyira sem állnak le beszélgetni egy vámpírral - teszi még hozzá, ha az északinak nem volna egyértelmű.
A „sajnálom”-ra aztán csak egy legyintést kap, mire halványan megint felkúszik a mosoly az arcára. Fehér hollót egyszerűbb találni, mint még egy ilyen északi, jött-ment zsoldost.
Ugyan hova sietnék..? - sóhajt fel aztán magában a feltételezésre, szórakozottan megcsóválja a fejét válaszként. Nem siet ő sehova. Azt sem igen tudja hova megy. Előre. Leginkább.
- Az ajánlatom viszont még él. Ha még mindig kérdezni akarsz,kérdezz. - szólal meg valamivel később, visszautalva a korábbi, tűznél tett engedményére. Maga sem tudja miért emlékezteti erre a férfit. Talán mert tudja, hogy különben nagy valószínűséggel némán baktatnának tovább megfelelő táborhely után kutatva, talán kilométereken keresztül. Lehet persze, hogy így is ez fog következni, hiszen megengedte magának, hogy ne válaszoljon, ha az északi kérdései esetleg túl kíváncsiak lennének.

Felhasználó profiljának megtekintése

25 Re: Egy kis kikapcsolódás - Cedrick & Siegbald on Vas. Dec. 10, 2017 12:53 pm

Vendég


Vendég
Érdekes egy vámpír, akit az élet valami tréfából idesodort. Nem úgy viselkedik, mint a többi. Nem győzök csodálkozni az arcjátékán, s a tettei szintén furák.
- Szóval utálod a napfényt, érthető. - válaszolom, s tán ebben van valami közös vonása a fajtársaival. Fogalmam sincs, hogy mi járhat a koponyájában. Nem fogok erőszakoskodni, majd megunja a hallgatagságot, s akkor beszédesebbé válik. Ellenkező esetben, csendes társak leszünk. A Néma Kettős. Ezen gondolatra egy vigyor jelenik meg az arcomon, mert elég jól hangzik.
- Ebben teljesen igazad van, éjszaka a legtöbb ember alszik. Csupán azon alakok haladnak este, akik vagy valamilyen alvilági dolgot űz, vagy jobban szereti a csillagokat nézni, mint a kék eget. Ami azt illeti, szerintem vannak vámpírok, akiket megbecsülnek az emberek is. - vetem oda neki a szavakat, mint száraz kenyeret a kutyának.
- Ajánlat? Mi vagy te most? Piaci kofa, aki halat árul? Nos az eddigiek alapján nem győztél meg, hogy kérdezzek tőled. Meg van egy olyan sejtelmem, hogy bármit kérdeznék tőled, inkább csendben maradsz. Az a gyanúm kezd lenni, hogy túlságosan rosszul tenyereltél bele az élet kebelébe.  Neki se jó, hogy fogod, meg neked se ad élvezetet. - fújom ki lemondóan a levegőt, miközben ingatom a fejem. Inkább az útra terelem a figyelmem, hogy nehogy valahonnan meglepetés érjen bennünket. Mikor elég távol vagyunk az előző táborhelytől, s a hallgatás kezd elhatalmasodni közöttünk, akkor teszek közé egy szünetet.
- Most már letáborozhatunk az út szélén. Kifújjuk magunkat, aztán mehetünk tovább. - kíváncsian fürkészem a vonásait, hogy ő vajon helyeselni fogja-e, vagy sem? Ez esetben a következővel toldom meg.
- De ha nem tetszik neked, akkor mehetsz. Csak a lovad ki ne dőljön a fáradtságtól.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.