Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek

Latest topics

» [Ada&Johannes] Kyrie eleison!
by Tertullius Today at 1:27 am

» Viccesnek szánt dolgok
by Bianca Brunner Yesterday at 8:58 pm

» Wilhelmina von Nachtraben
by Wilhelmina von Nachtraben Yesterday at 8:42 pm

» [Küldetés] - Arachnophobia
by Gloria Yesterday at 7:29 pm

» Kereskedősor
by Gloria Yesterday at 6:16 pm

» Cynewulf/Sheatro
by Crispin Shadowbane Yesterday at 4:40 pm

» Éjnekéneklő Gwendolyn
by Gwendolyn Yesterday at 4:18 pm

» Éjnekéneklő Gwendolyn
by Lothar von Nebelturm Yesterday at 1:12 pm

» Magánjáték - Szürkületi szeánsz
by Gerard D. Lawrenz Pént. Dec. 14, 2018 11:12 pm

[Küldetés] - Arachnophobia (Jelentkezés)

Kedd Szept. 25, 2018 6:00 pm by Hannes von Rotmantel

[img(983px,553px)]…

Comments: 11

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 46

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 74


You are not connected. Please login or register

Avis & Cedrick - Kietlen Észak

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Go down  Üzenet [1 / 2 oldal]

1 Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Kedd Okt. 10, 2017 9:18 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
  Éjszaka utazott, a falvakat messzire elkerülve. Jól tudja, hogy az idefent elő emberek még kevésbé kedvelik a fajtáját, mint a déliek. De -bár már egy ideje itt van,- eddig szerencsésen elkerülte a bajt ily módon.
  Nem szívesen szerszámozza le Nyálast az esetleges bonyodalmaktól tartva, tudván, hogy az emberek már ébredeznek, és a nappal az övék, de ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy a lónak pihennie kell. Látja rajta, ahogy a fejét tartja.. Úgyhogy mégis megoldja a szíjakat, és leemeli róla a nyerget, minden egyéb holmival együtt, és hagyja, hogy a mén távolabb poroszkáljon a piciny tisztáson, kedvére való fű után nézve a közelben.
Önmagát egy fa tövében szállásolja el, ugyanoda, ahova a cuccait is pakolta, viszonylagos védettségbe helyezkedve a lehetőséghez képest. Beburkolózik a köpenyébe, nem a hideg, sokkal inkább a közeledő világosság ellen. Mert bár rajta van az anyja medálja a páncél alatt, tudja, hogy mégsem lesz kellemes egy ennyire világos helyen átvészelni a napot. Ennél jobbat viszont nem talált, az is csoda egyáltalán, hogy a hajnal utolsó óráiban sikerült rábukkannia egy összefüggő fás részre ezen az istenverte északi tájon.
  Nyálast figyeli a fa törzsének dőlve, álmosan hallgatva a nyugodtan legelésző állat keltette hangokat.
  Egy nap.
  Még egy nap, aztán elindul vissza délnek. Kizárt, hogy Azrael kardja itt legyen. És ha itt is van.. Akkor is vissza kell mennie. Idefent nem kockáztat azzal, hogy bemerészkedik lakott területre. Az élelme fogytán van, napját sem tudja mikor aludt utoljára nyugodtan, és Nyálas is megérdemelne végre egy istállóban töltött éjszakát és egy alapos csutakolást, nem csak olyan ímmel-ámmal kivitelezettet, mint amilyenre itt futja.
Megszokásból húzza feljebb a lábát, ahogy az első napsugarak elérik a csizmáját. Az árnyékok kezdenek kiélesedni, és a fény már most bántja a szemeit, de nem akarja lecsukni őket.
  Egy nap.
  Egyet még kibír.

Felhasználó profiljának megtekintése

2 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Csüt. Okt. 12, 2017 10:41 am

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Hű, tényleg nagyon nem kedvelik a fajtámat itt északon. Épp hogy csak letudtam, lépni és még a holmim egy részét is elhagytam, mikor megtámadtak. Gondolkodtam miközben azt figyeltem követnek – e. Szerencsére éjszaka nem tudtak a nyomomra akadni, így előnyre tettem szert és remélhetőleg, feladták az üldözésemet. Mindenem sajgott, és örülhettem, hogy néhány zúzódással megúsztam. Jó pár órába tellett mire olyan területre értem, ami elég távol van mindenféle lakott területtől. Magasan járt a nap és jó lett volna már pihenni egyet végre. Nem messze előttünk egy fás rész emelkedett, és úgy gondoltam az megfelel, hogy megpihenjünk. Arra is vettük az irányt, de mikor közelebb értünk, észrevettem egy lovat a fák között, legelészni. Vajon ember tartózkodik ott? És ha igen akkor, hogy viszonyul a vámpírokhoz? Gondolkodtam, ahogy arcom elé húztam a sálat így a csuklya alól csak a szemem és néhány vörös tincs látszódott. Leszálltam a nyeregből, és hagytam, hogy lovam, elinduljon a másik patás felé, én meg egy fa takarásából figyeltem a környéket, de nem láttam sehol a ló gazdáját. Lándzsával a kezemben, haladtam előre, hogy megtaláljam az illetőt, de hirtelen megtorpantam mikor egy száraz ág hangosan reccsent a talpam alatt. Levegőt is elfelejtettem venni hisz ezt még a halottak is hallották.

Felhasználó profiljának megtekintése

3 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Pént. Okt. 13, 2017 10:47 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
   A közelében elreccsenő ág nem zavarná annyira, ha nem álmából ébredne rá, és nem az a látvány fogadná, amivel jelenleg szembesül.
  Értetlenül figyeli az ismeretlen hátast, bután pislogva maga elé. Felszerszámozott ló. Ide-oda tekintget egyikről állatról a másikra a réten, hunyorogva a szúrós  fényben, de akárhogyan is számolja –ketten vannak. Nyálas, idegen ló. A fa törzsének dőlve fekszik még mindig, ahogy elaludt, a köpenyébe burkolózva. Álmosan próbálja összerakni a képet, így eltart egy darabig, míg realizálja a helyzetet. Idegen, felszerszámozott ló..
  Hol a gazdája?
  Türelmetlenül néz körbe, felegyenesedve ültében, de senkit nem lát. A kardja után nyúl, közelebb húzva magához a fegyvert.
  Mit csináljon?
  Előbújnia őrültség volna. Kimerészkedni a nyílt terepre.. Ráadásul Nyálas nélkül nem indul el, őt meg egyáltalán nincs ideje menetkész állapotba hozni. Dühödten forgolódik, és hallgatózik maga körül, de a félálomból megmaradt zaj emléke vajmi kevés ahhoz, hogy beazonosítsa honnan jött pontosan. De már tudja, hogy az ág nem egy állattól, és nem is magától reccsent el.
  Odébb mozdul, óvatosan előhalászva a kulacsát a zsákjából. Vagy kivárja a másikat, amíg az magától továbbindul, vagy felkelti a figyelmét valamivel, abban bízva, hogy így előcsalogathatja.
  Fél kézzel elhajítja a flaskát, néhány méternyire maga mellé a fák között, remélve, hogy a vízzel teli bőr elég nagy zajt csap a bozótban, ezzel azt az elképzelést ültetve el esetleg az idegenben, hogy ott a fekete mén gazdája mozog.
  Maga alá húzza a lábait, ugrásra készen fürkészve a környezetét. Nem tudja, hogy az idegen beveszi-e a csalit, és kiugrik-e rá a rejtekéből, de egyelőre kivárja mi lesz, és ha nem kap semmiféle reakciót –akkor majd kitalál valami mást.

Felhasználó profiljának megtekintése

4 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Pént. Okt. 13, 2017 11:42 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Mivel nem voltam biztos kivel találom szembe magamat, a tisztáson elengedtem a lovamat, figyelem elterelésnek, én pedig a fák között osontam hátha megtalálom az idegen ló gazdáját. Sajnos senkit sem láttam elsőre, és nem tudtam mit csináljak. Most mit csináljak? Ha egy ember aki rühelli a vámpírokat, nagyon megüthetem a bokámat, és nincs kedvem itt hagyni a fogamat. Tanakodtam magamban, ahogy tovább lopakodtam, de hirtelen egy ág reccsent talpam alatt és még a szívem is kihagyott egy ütemet. Ha ember volt ha nem ez nem kerülhette el a figyelmét, és most már tényleg nagy bajban voltam. Francbafrancbafrancbafrancbafrancbafrancba! Most mit csináljak? Morogtam, és kattogtak fejemben a fogaskerekek, hogy valamit kitaláljak. Hiába jelzek hátasomnak nem érne ide elég hamar. A beállt feszült csendet hirtelen nagy csattanás zavarta meg mitől úgy megijedtem, hogy kiugrottam a rejtekemből és a hang irányába fordultam magam előtt tartva lándzsámat, feszülten figyelve onnan vajon mi vagy ki akart rám támadni, elfelejtve hogy esetleg ez csak egy hasonló elterelés volt mint amit én eszközöltem.

Felhasználó profiljának megtekintése

5 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 14, 2017 2:40 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
  Fogalma sincs, ki tudja-e ugrasztani az idegent ezzel az egyszerű trükkel, de mégis megpróbálja, mert jobb ötlete egyelőre nincs. Bár, ha tapasztalt ellenféllel van dolga, szinte esélytelen, hogy bejöjjön. De a másik úgyis tudja, hogy itt van valahol, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem találta meg amíg aludt, - ráadásul egy rossz mozdulattal fel is keltette,- veszteni tehát nem veszthet vele semmit.
  Rámarkol a kardjára, miután elhajította a kulacsot, mozdulatlanul fülelve a helyéről. Hallja, ahogy a flaska bezuhan a bozótba, elég nagy zajt csapva, és közvetlenül utána felfigyel az emberi mozgásra is a fák között. Az idegen nem messze tőle ugrik elő, valószínűleg ijedtségében fedve fel magát meggondolatlanul.
  Nincs azonban ideje azzal foglalkozni, hogy tapasztalatlansággal áll-e szemben, vagy csak szimplán egy könnyen megrémíthető személlyel. Az alacsony alak egyelőre ugyanis csakis fenyegetést jelent, semmi mást. A kardját félrehajítva, gondolkodás nélkül rúgja el magát a földről, ahogy a látóterébe kerül az ismeretlen, oldalról vetve rá magát a másikra.
  Nem sok mindent mér fel ugrás előtt. Két dolgot tud csak biztosan: az idegen alacsony, amennyire meg tudta ítélni, így valószínűleg elég kicsi, és könnyű ahhoz, hogy lesodorja a lábáról; a másik a lándzsa. Tudja, hogy ha az ellenfele gyorsan kapcsol, és felé rántja a fegyvert, akkor nagyon gyorsan felnyársalhatja vele magát; ezt elkerülendő, inkább a másik vállát próbálja elkapni, és beleakaszkodni annak ruhájába, remélhetőleg így kibillentve azt az egyensúlyából, és lerántva magával a földre.

Felhasználó profiljának megtekintése

6 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 14, 2017 3:18 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
A nagy csattanásra előugrottam, hisz azt hittem onnan támadnak, majd rám. Teljesen meg is feledkeztem róla, hogy hátra is figyeljek. És még kerestem a veszélyforrást, az teljesen más irányból érkezett mint vártam és mielőtt felé lendíthettem volna fegyverem, egy nálam jóval nagyobb alak veti rám magát a földre rántva. Hatalmasat nyekkenve érek földet, hisz rajtam nincs páncél ellenben a férfin van, és teljes erővel présel a földnek, esélyt sem adva, hogy szabaduljak.  Esés közben lecsúszik fejemről a csuklya és vörös hajam szétterül éles kontrasztot alkotva a zöld fűvel. Mikor felpillantottam az idegenre, dühösen pillantottam rá.
- Eressz el! Nem hallod? - kiáltottam rá ahogy próbáltam kiszabadítani karjaimat, vagy legalább lelökni magamról, hisz baromi nehéz volt. 
- Ha te is rühelled a vámpírokat, tessék elkaptál, de azt ajánlom még most ölj meg! - mondtam dühösen. Próbáltam leplezni a félelmemet, de nem reménykedtem a dologban hogy élve megúszom. Az utóbbi napokban csak olyanokkal találkoztam akik legszívesebben megöltek volna.

Felhasználó profiljának megtekintése

7 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 14, 2017 7:08 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Gond nélkül sikerül levernie a lábáról az idegent, és még az élve felnyársalást is elkerüli, de ahogy a földre kerülnek egyáltalán nem találkozik azzal az ellenállással, amivel számolt. Látta ugyan, hogy egy kis alakkal van dolga, de jelenleg még csak mozdulnia sem kell, hogy egy helyben tartsa az ellenfelét. Aztán ahogy felpillant a másikra, a csuklya alól előbukkanó arc, és a hozzákapcsolódó hang azonnal megmagyarázza a dolgot.
Egy lány..?
Összevonja a szemöldökét, bután nézve körbe a réten, mintha azt keresné, hogy ki szórakozik vele. Nem igazán törődik se a dühös kiáltásokkal, se a szabadulásra tett kísérletekkel. Az egyik fülén be, a másikon ki. Még a lándzsát sem tartja fontosnak eltávolítani a másik keze ügyéből. Miféle veszélyt jelenthetne ránézve egy fiatal lány, aki még egy bozótba hajított kulacstól is megijed?
- Maradj! -parancsol aztán halkan a másikra, rá sem nézve, és felemelkedik róla, egyéb ismeretlen alakok után kutatva a sűrűben. Egyáltalán nem biztos benne ugyanis, hogy a másik egyedül van. Sőt. De a lovak keltette zajokon kívül nem hall, és nem is lát semmi gyanúsat, hiába fülel egy darabig, a fák alját fürkészve körbe a réten.
- Mit akarsz itt?
Fordul vissza a földön hagyott alak felé, feltéve persze, hogy az ott maradt, nyugodtan, ahogy kérte, és nem talált ki semmi őrültséget.

Felhasználó profiljának megtekintése

8 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 14, 2017 7:26 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
- Meg egy frászt! - mordultam az alakra és mikor felkelt én azonnal arrébb csúsztam és kezembe vettem a lándzsát. Fáradt voltam de ilyen könnyen nem adtam magamat. Nem tudom kit keresett. Biztos azt hitte nem egyedül utazom, amiben igaza volt hisz a lovam volt a legmegbízhatóbb társam. Láttam hogy a fák sűrűjét figyeli addig én felé szegeztem, a fegyverem hegyét és mikor megfordult elég közel volt hozzá, hogy véletlenül se akarjon közelebb jönni.
- Balgaság alábecsülni az ellenfelet csak azért mert az lány és elkövetett egy hibát. - mondtam és próbáltam határozott lenni, uralkodva a kimerültségen. 
- Épp megfelelő táborhelyet kerestem, hogy végre a lovam is és én is pihenhessünk. - válaszoltam a kérdésére. Arcom előtt még mindig ott volt a sál és nem mertem egy percre sem elengedni a fegyvert. 
- Vámpír vagy ember? - kérdeztem most én. Mert ha ember és nem bírja a vámpírokat gyorsan menekülőre kell fognom. Pedig három nap virrasztás és lovaglás után, jól esett volna egy kis alvás, de úgy látszott az még váratott magára.

Felhasználó profiljának megtekintése

9 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 14, 2017 8:40 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Látja a szeme sarkából, hogy a másik nem marad nyugton, hiába kérte, de nem törődik vele. Fontosabb dolga is van most, mint megijedni attól, hogy a kis alak esetleg kitalálja, hogy harcolni akar. Módszeresen kutatja végig a rétszéli fákat, esetleges társak után kutatva, de semmi nem utal arra, hogy bárki is rejtőzködne a közelben. Így miután meggyőződött róla, hogy senki nincs a közelben végül visszafordul az idegen felé. Szembe találja ugyan magát a lándzsa hegyével, de ez nem akadályozza meg abban, hogy feltegye a kérdését, halkan felmorranva magában a kijelentésre:
Egy hibánál azért valamivel többet..
Gondolja, de nem szólal meg, csak felemeli a karjait, nyugodtan figyelve a lányt. Megkapja a válaszát, ám ez még nem elég ahhoz, hogy teljesen elengedje a bizalmatlanságát. Elles a lovak felé, a rét távolabbi végeibe, aztán vissza a riadtnak tűnő idegen felé. Látja a fegyvert markoló kezeket, és ez végül meggyőzi róla, hogy a másiknak nincs társa. Nem lenne ennyire ijedt, ha tudná, hogy a közelben van az erősítés.
Mozdulatlanul néz farkasszemet a fiatal, szinte még gyereknek számító fajtársával, kitátva a száját annak kérdésére, megmutatva neki a fogait.    
- Mit keresel ilyen messze a tornyodtól?
Kérdezi aztán, még mindig megadóan fent tartva a kezeit. Nem fél attól, hogy bántódás érné, sőt. Pusztán csak a másik megnyugtatása végett marad úgy, mozdulatlanul bámulva a sál mögül kilátszó arcot.

Felhasználó profiljának megtekintése

10 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 14, 2017 9:17 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Láttam hogy a környezetünket figyelte, addig én felkeltem és felé fordítottam fegyveremet. Volt eddig elég bajom az emberekkel, nem akartam azelőtt meghalni hogy megtaláltam volna azokat akiket kerestem. Remegtek a kezeim, máskor olyan könnyűnek tűnő fegyver ólomsúlyként nehezedett rám, és nehezen tudtam tartani magamat. Felemelte a kezeit, jelezvén hogy megadja magát. Már majdnem ráförmedtem még egyszer hogy mi is ő mikor kinyitotta a száját és megláttam agyarait. Egy halk sóhaj hagyta el ajkaimat, és a fegyvert leeresztettem, hisz már alig bírtam tartani. 
- Keresek valakiket akik itt élnek északon. Sajnálom a bizalmatlanságot, de három napja meg sem álltunk a lovammal, néhány ember üldözött, mert vámpír vagyok. - mondtam, ahogy lerogytam a földre. Eluralkodott rajtam, a kimerültség, de tudtam mielőtt én pihennék még el kellett látnom a lovakat, hisz felelősséggel tartoztam érte. 
- Honnan jött és miért van itt? - kérdeztem, ahogy felnéztem a férfira. A találkozás nem volt a legkellemesebb, de örültem hogy egy fajtársammal találkoztam, mert ő talán nem akart megölni mint mások. - El kell látnom a lovam, teljesen kimerült az úton. - mondtam ahogy megpróbáltam feltápászkodni hogy eljussak a hátasomhoz.

Felhasználó profiljának megtekintése

11 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 14, 2017 10:21 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Kinyitja a száját, megmutatva az egyértelmű bizonyítékait annak, hogy nem tartozik az emberek közé, és úgy tűnik ezzel sikerül is megnyugtatnia a másikat. Leengedi a kezét, némán hallgatva a választ. Több mindenbe is beleköthetne, például rögtön abba, hogy mi a jó életet keres a lány egyedül északon, és egyébként is, kik azok az ismerősök, akik hagyják, hogy magában csatangoljon, miközben mind tisztában vannak vele, hogy mennyire nem szívlelik idefent a fajtájukat; de mindezek háttérbe szorulnak, mikor meghallja, hogy üldözték idáig.
- Mikor? -kérdez vissza higgadtan.
Nincs különösebben kedve összefutni senkivel, főleg nem dühös emberekkel, ha már eddig megúszta baj nélkül ezt az északi túrát. Azt azonban mégis jó volna tudni, hogy milyen régen, és hol történt a dolog, legalább azt tisztázva, hogy kell-e egyáltalán tartania attól, hogy követték a lányt. Így mozdulatlanul áll tovább a helyén, a földre roskadó alakot figyelve türelmesen. Látja rajta a kimerültség jeleit, ami az előzményeket ismerve nem is meglepő, de akkor is szüksége van erre van a válaszra, hogy tudja mire számítson. Maradhatnak-e itt nyugton, vagy jobb lenne tovább állni?
- Ide fújt a szél -feleli aztán a kérdésre egyszerűen, remélhetőleg ennyivel kibújva a kíváncsiság elől, miközben odanyújtja a kezét a lánynak, amikor az fel akar állni, és felhúzza a földről, ha elfogadják a kezét.
Felpillant az égre. Alig múlhatott el dél.
- Merre vannak ezek az ismerősök? - tesz fel egy újabb kérdést, lepillantva az ismeretlenre, követve őt a lovakhoz, ha közben elindulna feléjük.

Felhasználó profiljának megtekintése

12 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Vas. Okt. 15, 2017 10:39 am

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Megnyugodva engedtem le fegyverem mikor kiderült, hogy egy vámpír állt velem szemben. Tudtam nagyon jól, hogy őrültség egyedül, északon tartózkodni, de nem volt más választásom. 
- Három napja. Úgy látszik feladták az üldözést, mikor eljöttem az utolsó falu környékéről is. -mondtam miközben összerogytam. Tipikus lerázó választ kaptam az én kérdésemre. És sejtettem hogy nem igazán tetszett neki hogy ide jöttem. De ez van már itt voltam és csak az érdekelt hogy legalább a lovam pihenjen még lehet, hisz tovább kellett mennem. Mikor felakartam kelni, meglepetésemre segítő kezet nyújtott és felsegített a földről. Majd egy újabb kérdést kapok, miközben elindulok a lovam felé.
- Az egyikük Eichenschild városában lakik. Hozzá mindenképp el kell jutnom, valamit át kell adnom neki ami nagyon rég őt illetne. - mondtam ahogy a lándzsát leszúrtam a földbe. Tudtam hogy ha leteszem a földre az ott marad, hisz ahhoz is fáradt voltam, hogy rendesen lássak. Kioldottam a nyereg hevedert majd levettem hátasomról a nyeregtáskával, és az összetekert pokrócokkal együtt, és leraktam őket a földre. Majd elő vettem, néhány eszközt hogy lecsutakoljam, és ellenőrizni tudjam a patáit is. Hosszú volt idáig az út, és neki köszönhettem, hogy eljutottam ide. 
- Melyik családhoz tartozik? - kérdeztem újra ahogy háttal álltam a férfinak miközben a hátas szőrét többször áthúztam a kefével. Ahol végig haladtam, már is fényesebben ragyogott a szőre.

Felhasználó profiljának megtekintése

13 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Vas. Okt. 15, 2017 6:02 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Reméli is, hogy feladták, mert nagyon nem szeretné, ha haragos északiak keltenék legközelebb. De most, hogy tudja régen történt a dolog, már meg sem kérdezi, hogy hol, hisz fölösleges. Nem valószínű, hogy követték volna. Az embereket csak addig zavarják, amíg a szemük előtt vannak. Ha eltűntek a környékükről –akkor már más gondjának számítanak
Követi a lányt a lovakhoz, miután felsegítette őt, bár a válaszára nem nagyon tud mit mondani. Elég sejtelmes megfogalmazás, és elég elutasító is, de nem zavartatja magát miatta. Amúgy sem igen érdekli, hogy kik az ismerősök, csupán azt akarta megtudni, hogy a másik merre fele megy.
Hagyja, hogy Nyálas kíváncsian meglökdösse az orrával, mikor a közelébe ér, kis híján lelökve őt a lábairól, ahogy kikutatja a zsebeit, de nincsen nála semmi, amit a lónak adhatna, így az egy idő után megunja, és inkább visszatér a legelészéshez.  
- Ezt én is kérdezhetném.
Válaszolja a családjával kapcsolatos kérdésre, szórakozottan álldogálva tovább a lány mögött. Meg kéne keresnie a kulacsát. Bár az nagy valószínűséggel úgysem megy sehova. Így inkább a földbe szúrt lándzsát veszi szemügyre, odébb lépve a hátasa útjából, mikor az pont előtte talál egy fűcsomót, amit feltétlenül meg kell ennie.
- Mikor indulsz vissza délnek? - kérdezi aztán felegyenesedve, miután kellőképpen áttanulmányozta a fegyvert.
Karba fonja a kezét, úgy figyelve tovább az idegent, akinek még a nevét sem tudja. Bár az egyáltalán nem is fontos számára. Csak egy szó, semmi több. A lány a lovakhoz mindenesetre egyértelműen ért, és bár szívesen felajánlaná a segítségét.. –egyáltalán nincs szükség rá, ahogy látja.

Felhasználó profiljának megtekintése

14 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Vas. Okt. 15, 2017 6:33 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Elkezdte ellátni a patást hisz az már megérdemelt egy kiadós kényeztetést a több napi megerőltető út után. Csendben van azon kívül hogy néha válaszol a kérdésekre. Már ha úgy gondolja hogy az az idegenre tartozik. Látja hogy a férfi hátasa kutatja hátha gazdájánál van valami csemege, de nem járt sikerrel. 
- A Schwarzritter családhoz tartozom. És maga? - teszi fel újra a kérdést. - A barna táskában, van alma és répa a lovaknak, ha gondolja nyugodtan adjon a lovának. - mondta miközben legelésző hátasának sörényét próbálta kifésülni, a kefével, hisz csimbókos volt már. Majd felkapta fejét a kérdésre. 
- Talán egyszer talán soha. De az biztos hogy a mocsárvidékre nem megyek vissza. - mondta határozottan. Annyira feldúlt volt hogy nem is figyelte hogy mennyire erősen dörzsöli a lovat, az pedig fejével meglökve a lányt jelezte gondját neki. - Bocs pajtás, tudom nem a te hibád. - mondta halkan ahogy megsimogatta a ló orrát. - Ha pedig maga is éhes van kenyér és sajt, és szárított hús a táskában. - mondta ahogy kicsit hátra fordult.

Felhasználó profiljának megtekintése

15 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Vas. Okt. 15, 2017 7:33 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Schwarzritter. Fene se gondolta volna..
Jegyzi meg magában, elnézve a lovát istápoló gyereket. A megismételt kérdésre csak elmosolyogja magát, tökéletesen elengedve azt a füle mellett másodjára is. Máskor nem ez lenne a reakciója a családjára vonatkozó kérdésekre, de látja, hogy a másikat mennyire zavarja, hogy nem tudja ki ő, és hazudna ha azt mondaná, hogy ez nem szórakoztatja egy kicsit.
Megrázza a fejét a felajánlott répára és almára, nyugodtan fordulva Nyálas felé.
- Már kapott, csak játssza az eszét - feleli, elgondolkozva bámulva egy darabig a legelésző állatot, aztán a dühös választ hallva visszafordul a lány felé:
- Nem a mocsárvidékre gondoltam, de csak nem akarsz itt maradni északon.
Semmi köze hozzá, hogy a másik miért reagál ilyen hevesen a lakhelyével kapcsolatban. Bár, ha a családjával lenne baja, akkor nem állítaná ilyen nyíltan, hogy Schwarzritter.. Kétséget kizáróan érdemes lenne jobban belemerülnie ebbe a kérdéskörbe, de egyelőre nem teszi, és nem azért, mert látja a másikon, hogy mennyire fáradt.
Újfent megrázza a fejét a felkínált élelemre, futólag körbehordozva a tekintetét a réten.
- Még egy napot biztosan itt maradok. Feküdj le nyugodtan, ha aludni akarsz. Ígérem, nem fogok rálépni egyetlen száraz ágra sem - utal vissza a lány ballépésére, pusztán a saját szórakoztatása végett, hogy megnézze milyen reakciót képes kiváltani vele. Ám nem igazán várja meg azt, hanem ezzel hátat is fordít neki, és elindul vissza a fák tövében hagyott cuccai felé, hogy megkeresse a bozótba hajított kulacsát.

Felhasználó profiljának megtekintése

16 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Pént. Okt. 20, 2017 7:20 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Miután kellőképpen leégettem magam a lopakodási tudásommal azt is megtudtam hogy az illető vámpír, így valamivel nyugodtabb voltam mint addig. Olyannyira hogy az erő elhagyja lábaimat és néhány percre térdre rogyva pihentem, majd felkeltem, hisz a hátasom ellátása most fontosabb volt mint én. Egész idáig keményen futott megérdemelt egy kis pihenést. Közben az idegennel beszélgettünk. Na, jó ez erős túlzás inkább kérdéseket szegeztünk egymásnak, amire vagy adtunk választ vagy nem. Én többnyire igen, de az idegen nem volt hajlandó elárulni a nevét ami kicsit bosszantott ugyan, és úgy látszott tetszik neki, hogy idegesíthet. 
- De úgy terveztem hogy itt maradok. - mondtam teljesen nyugodtan ahogy befejeztem lovam ápolását. És visszaraktam a nyeregtáskába az eszközöket, majd lovam elsétált és folytatta a legelészést. 
- Azt tényleg jó lenne ha aludhatnék kicsit. - mondtam ahogy magamhoz vettem a dolgaimat és megindultam egy nagy fa felé hogy annak tövében pihenjek mikor is meghallottam a következő mondatát. Egyből megtorpantam, és vállam felett hátra pillantottam, nem épp kedvesen. 
- Nagyon vicces. - morogtam, ahogy a fához mentem és leültem. Szorosan magamhoz öleltem, a fegyverem hogy biztonságban érezzem magamat. Egy ideig a két lovat figyeltem, de egyre homályosabb volt a látásom annyira fáradt voltam, majd végül minden elsötétült előttem.

Felhasználó profiljának megtekintése

17 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 21, 2017 3:12 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Úgy tervezi, hogy marad. Hát legyen. Ezzel nem tud vitatkozni. Megvonja a feleletre a vállát, tudván, hogy egy makacs gyerekkel nem érdemes vitába szállnia. Ilyen nyíltan, és egyelőre legalábbis biztosan nem.
Mozdulatlanul figyeli a lányt, amíg az elpakol, közben megeresztve a mondandóját felé, miszerint feküdjön le nyugodtan, aztán ő maga is elindul a kulacsa után, de a szeme sarkából pontosan látja a másik pillantását a recsegő ágakkal kapcsolatban. De csak halkan mosolyogja el magát rá, nyugodt léptekkel masírozva tovább a cuccai felé.
Bemászik a közeli bozótba, és mivel emlékszik, hogy körülbelül merre hajította, nem kell sok idő hozzá, hogy meglelje a flaskát, és visszavigye a helyére, -közben természetesen vigyázva a száraz gallyakra a lába alatt. A kardját is újra magához veszi, de ahogy a lány után néz, hogy szóljon neki, addigra az már javában alszik. Szórakozottan megrázza a fejét a látványra, aztán hátat fordít neki, a fegyverével a kezében indulva egy körre a fás terület szélén.
Az üldöző falusiak gondolatát nem tudja kiverni a fejéből, bár valóban esélytelen, hogy idáig követték volna a lányt. Mégsem szeretne meglepetéseket. Pusztán az óvatosság kedvéért járja körbe újra és újra a tábort, a fák árnyékából kilesve a környező területekre.
Ezt csinálja egész délután, amíg a Nap le nem nyugszik. Onnantól az övék az éjszaka, az emberek pedig nem valószínű, hogy a közelükbe merészkednének, még ha tudják is, hogy itt vannak.
Alkonyattájt indul csak vissza a rétre, feltéve, hogy valami előbb vissza nem zavarja; remélhetőleg addigra már a másik is felébred, vagy ha nem, hát majd kitalál valamit. Ha kell, inkább itt tölt még egy éjszakát, de itt hagyni nem fogja a lányt.

Felhasználó profiljának megtekintése

18 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 21, 2017 4:18 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Hamar magával ragad az álmok birodalma, de sajnos mint mostanában mindig elkerülnek a szép álmok. Egymást kergették fejemben a szörnyűbbnél - szörnyűbb álomképek de sehogy sem tudtam felébredni, pedig nagyon szerettem volna. Beleszédültem úgy pörögtek a képek fejemben, végül hirtelen egy sötét szobában találtam magam, és arra eszméltem hogy valaki becsukja maga mögött az ajtót, ami hangos csattanással záródik be, majd szinte visszhangzik a zár hangja ahogy bezárja az ajtót hogy ne juthassak ki. 
- Ne! - pattan ki a szemem hirtelen és egy pillanat alatt felültem fegyveremet valamint a képzelt veszélyforrást keresve. Hirtelen azt sem tudtam hol vagyok, és mi történhetett, de akkor láttam meg lovamat, egy másik mellett legelészni. Akkor jutott eszembe hogy egy idegen vámpír táborában vagyok. Valamivel nyugodtabban dőlök a fának és engedem le a fegyvert, mélyeket lélegezve megnyugtatva háborgó gondolataimat. Közben látom, hogy javában besötétedett már, így legalább bizton tudtam az emberek végképp nem jöhetnek utánam. Most már aztán nem adhatom fel ha eddig eljutottam. Tovább kell mennem hisz ha megtalálom őket talán könnyebb lesz, folytatni. Gondolkodtam figyelve a fák ágai közt beszűrődő csillagfényt. Majd feltűnt hogy a két lovon kívül senki más nem volt ott rajtam kívül. Azonnal felkeltem és körbe néztem, de sehol nem láttam jelenlegi társamat.

Felhasználó profiljának megtekintése

19 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szomb. Okt. 21, 2017 6:14 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Nem sieti el a dolgot. Nyugodtan várja ki a naplementét, körbe-körbe járőrözve a rét körül. Szigorúan a fák között marad, még azután is, hogy besötétedik körülötte. Nincs oka kilépni a nyílt terepre, bár már egyértelműen nem kell tartania az emberek jelentette veszélytől. Mégis jobb szeret árnyékban maradni.
Lassan fordít végül hátat a pusztának, még utoljára beleszimatolva a levegőbe, mielőtt aztán visszaindul a rétre. Nyugodtan lépked a fák között, vigyázva a száraz ágakra a lába alatt, ahogy ígérte.
A dolgai között mindent úgy talál, mint mikor ott hagyta őket, és ahogy futólag elpillant a lovak felé, még a fák takarásából, azokon sem lát semmi kivetnivalót. Minden ugyanolyan, mint mielőtt elment volna.
Illetve, mégsem teljesen.
Kilép a rétre, hogy elnézzen az alvó felé is, és ekkor veszi csak észre, hogy a lány már felébredt. Sőt, fel is állt. A fegyverét persze nem tette volna le. Azzal alszik, azzal kel.  
- Nincs mitől tartanod, most jártam körbe.
Szól oda a másiknak, megnyugtatásnak szánva a szavait. Bár lehet, hogy a lány egyáltalán nem is félt, csak félreértelmezte a dolgot. Ő maga mindenesetre ledobja a kardját, és lehúzza a kesztyűjét, szórakozottan a többi cucca közé hajítva őket.
- Itt akarsz éjszakázni? -kérdezi halkan, felnézve a gyerekre, miközben magához veszi a kulacsát, hogy hörpintsen belőle egyet.

Felhasználó profiljának megtekintése

20 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Vas. Okt. 22, 2017 6:10 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Miután a rémálomtól felriadtam, teljesen olyan érzésem volt mintha valaki meg akart volna támadni így fegyverrel a kezemben felpattantam. Egy ideig csak azt lestem merről jöhet támadás, de rájöttem, hogy valójában nem is voltam veszélyben. Majd az tűnt föl, hogy az idegen tűnt el, és a két lovon kívül senki nem volt ott. Egy ideig feszülten figyeltem mikor hirtelen megjelent szinte a semmiből. Tényleg halkan járt. Mikor azt mondja nincs mitől tartani, valamilyen szinten megnyugtat a tudat de nem teljesen. Azért leszúrtam fegyveremet a földbe és körbenéztem.
- Igen ha nincs jobb terved. Mert akkor elmegyek tűzifáért. Hideg lesz az éjjel. - mondtam nyugodtan ahogy újra körbe pillantottam. A lovak teljesen nyugodtak voltak, és innen tudni lehetett hogy még ragadozó sem jár a környéken. Nem szerettem volna még egyszer farkasokba botlani. Elég volt a múltkori alkalommal, akkor is szépen helyben hagytak.

Felhasználó profiljának megtekintése

21 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Vas. Okt. 22, 2017 7:19 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Félszemmel követi nyomon a mozdulatot, ahogy a lány leszúrja a fegyverét a földbe, közben kortyolva egyet a vizéből. Több nem is igen kell neki, éppen csak annyi, hogy ne legyen ennyire kiszáradva a szája.
Bólint egyet a felvetésre a tűzifával kapcsolatban. Még gyorsan végiggondolja, hogy nem lenne-e tanácsosabb felkerekedniük, és elindulni, de nem tudja, hogy a lány pontosan hova, megy, hogy egy éjszaka alatt elérhetnek-e oda, ahogyan azt sem, hogy hol találnak legközelebb fás térséget. Túl sok az ismeretlen, és amúgy is alkonyat tájt lett volna tanácsos elindulniuk, hogy minél nagyobb távot megtehessenek éjjel, ezzel pedig elkéstek. Mire felszerszámozzák a lovakat..
Ezek szerint mégis többet marad egy napnál. Sebaj.
- Pokrócod van?
Kérdezi aztán a másiktól, megtörölve a száját. Mintha látott volna nála, valahol a cuccai között, de az is lehet, hogy téved. Visszahajítja a kulacsát a helyére, és újra magához veszi a kardját, ezúttal fel  is csatolva azt, nem csak a kezében cipeli.
- Veled megyek. - indul el a másik felé aztán, miközben az a rétet figyeli.
Nem eldöntendő dolognak szánja kijelentését, bár nem igen hiszi, hogy a gyereknek bármi ellenvetése lenne. Ha meg mégis; hát ebből akkor sem enged. Már csak a „több kéz több fát bír el alapon” is neki van igaza. És egyébként is ő az idősebb.

Felhasználó profiljának megtekintése

22 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szer. Okt. 25, 2017 2:18 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Mikor megkérdezte van e pokrócom kicsit meglepődtem. 
- Igen, van köszönöm a kérdést. - mondtam valamivel nyugodtabban. A rémálmok és az elmúlt napok, kicsit kikészítettek, de végre volt társaságom, így képes voltam nyugodt maradni. Vagy is inkább nyugodtabb. Mivel, későre járt és nem ismertem a környéket, én inkább itt maradtam volna amibe úgy látszik ő is beleegyezett, és mikor felajánlottam, hogy hozok tűzifát, mire kijelentette hogy ő is velem tart. Nem ellenkezdtem, mert egyedül tovább tartott volna, elegendő fát gyűjteni. 
- Rendben van, nincs ellene kifogásom. - indultam el. Szerencsére elég sok száraz ág volt a földön, hogy eleget tudjunk gyűjteni. Kisebbek és nagyobbak is így örültem, hogy elhoztam azt a néhány dolgot amit az öreg Nikolas sózott rám indulás előtt. Többek között a vadászkést és a kis fejszét aminek mindig jó hasznát veszem a táborépítésnél. Elég sok fát sikerült gyűjteni nekem is így visszaindultam a táborba hogy elkezdjem kialakítani a tűzrakóhelyet.  
- Nos, maga miért van északon? Ideje nekem is megtudni pár dolgot, hisz én is elég sok mindent elárultam magamról. - mondtam mikor ő is visszaérkezett a fával. Közben nekem is sikerült meggyújtani a tüzet, aminek nagyon örültem, hisz így nemsokára jó meleg lesz.

Felhasználó profiljának megtekintése

23 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szer. Okt. 25, 2017 8:08 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
Biccent egyet, udvariasan reagálva a köszönöm-re. „Ó, igazán nincs mit, ez a legkevesebb!” –ilyesmik vannak a mozdulatában. Ennél persze mérsékeltebb kivitelben. Néha szereti ezt csinálni. Eljátszani a nemest. Mintha valaha is annyira nemes lett volna.. De a mesterkéltség szórakoztatja. Valójában csak csendben nyugtázza, hogy a másik nem fog halálra fagyni mellette.
És a lány még az ellen sem tiltakozik, hogy vele menjen. Erre a fordulatra kénytelen elvigyorogni magát. Nem gondolta volna, hogy megússza anélkül, hogy érvelnie kéne. Szeret semmiségeken veszekedni, de ezúttal nem tesz megjegyzést, bár ki tudna robbantani egy vitát.
Némán gyűjtögeti a tűzrevalót, fél füllel bele-bele hallgatva a környezet zajaiba. Tudja, hogy nem fenyegeti őket semmi. Ez csak egy szimpla reflex, ami beépült az ösztönei közé azóta, hogy eljött a tornyából. A másik közben eltűnik mellőle, és mire ő maga teleszedi a karját ágakkal, és visszatér a rétre, addigra a lány már meg is rakta a tüzet.
Szótlanul pakolja le az ágakat a tűz közelébe, halványan elmosolyodva a váratlanul megint nekiszegezett kérdésen. Miért gondolja mindenki azt, hogy azért, mert ő önként válaszolt egy kérdésre, azért a másiknak is meg kell ugyanezt tennie? Önként. Miféle légből kapott gondolatmenet ez?
- Meguntam a déli levegőt. Kellett egy kis szünet -feleli végül halkan, leporolva a kezét, ahogy felemelkedik a farakás mellől. - Idefent amúgy is érdekesebb az élet egy magunkfajtának.
Teszi még hozzá szórakozottan, cinkosan rávigyorogva a lányra. Dühös falusiak. Igazi kalandtúra.

Felhasználó profiljának megtekintése

24 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Szer. Okt. 25, 2017 9:04 pm

Avis Schwarzritter

avatar
a Schwarzritter család tagja
a Schwarzritter család tagja
Miután megraktam a tüzet, és a társam is visszatért, újabb kérdéseket tettem fel neki, ami úgy látszott szórakoztatja. De engem már kevésbé. Hihetetlen, miért élvezi annyira ha bosszanthat? Morgolódtam magamban ahogy leültem a tűz mellé. Majd végül, kaptam némi választ. 
- Egy kis szünet? Észak kicsit sok lehet szünetnek, nem? - kérdeztem egy halvány mosollyal. - Az biztos, hogy érdekes itt az élet. Nincs egy unalmas nap sem. - mondtam bólintva és a tüzet figyeltem. 
- És hogy szólíthatom? - próbáltam újra hátha most legalább kideríthetem a nevét. És idegesített nem tudtam hogy szólítsam. Mondjuk ő meg csak a családnevemet tudta. Így is előrébb volt már mint én vele szemben.

Felhasználó profiljának megtekintése

25 Re: Avis & Cedrick - Kietlen Észak on Csüt. Okt. 26, 2017 7:22 pm

Cedrick von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
- Az attól függ, hogy kinek mit jelent a szünet - vonja meg a vállát a kérdésre. - Itt legalább biztosan tudom, hogy utálnak. Délen ez sohasem egyértelmű.
~ És már hányhatnékom van a találgatástól..~
Teszi még hozzá magában, szórakozottan elzuhanva a földön, szemközt a tüzet bámuló lánnyal. Felhúzza a térdét, átfogva őket a karjaival, és egy másodpercre ő maga is elmerül a narancssárga lángok bámulásában. Egyelőre még nem fázik, így a melegben, a köpenyével a hátán, ezért nem is mozdul, hogy megkeresse a pokrócát. Bár az éjszaka folyamán valószínűleg szüksége lesz rá, még a tűz közelében is. Délen még talán nem kéne.. De idefent minden sokkal ridegebb.
Feltehetőleg hajnalig képes volna némán üldögélni a helyén, vagy elheveredve a csillagokat bámulni. De alig néhány másodperc kell csak, és ismét visszatér a legelső kérdés. Mindig, ugyanaz a nóta.. Csak azt tudná egyszer megértetni valakivel, hogy mennyire unja már ezt.
- A Cedrick egyelőre megteszi. Ha már mindenképpen szólítanod kell valahogy. - válaszolja nyugodtan, ezúttal azonban már nem vigyorog közben, így igazából lehetetlen eldönteni, hogy komolyan beszél-e, vagy, hogy miért mondta ezt egyáltalán. De ez egyébként is mindig kérdéses, amíg róla van szó. Néha még maga sem érti mit miért mond, vagy csinál.

Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.