Lory & Sieg - Vadász ünnepség

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Lory & Sieg - Vadász ünnepség

Témanyitás by Siegbald Esser on Hétf. Nov. 13, 2017 8:29 pm

Itt vagyok, tünde erdő és a déliek határ falucskájában, ahol a két faj össze fonodásából valami érdekes dolog kezd kialakulni. Mi a hely neve? Vhyrhan. Egy csendes hely volt két évvel ezelőtt, de most nemes emberektől kezdve, a legravaszabb vadászokig megtalálható mindenki. Vannak itt talpraesett nők, férfiak és ifjak, akik jó mókának találják. A Vadász Sámánra várunk, hogy megjelenjen nekünk, miután kijött a sátrából. Tart valami szent beszédet, s megálld minden jelenlevőt, hogy sikeres legyen a vadászatuk.
A tömegben nézelődök, mikor megpillantok egy elf nőt, aki ügyesen kerüli ki a sok torz férfit. Kedvem lenne felajánlani a segítségem, ám túlságosan leköt a várakozás. S rendre szerint, vannak olyan személy itt is, akik nem bírnak magukkal. Kiszemelik, azon én még mielőtt bármi történne, odaszegődök az tünde nő mellé.  Azok úgy fújnak visszavonulót, mintha csak félreértés lett volna.
- Üdvözlöm! - köszöntöm a tőlem telhető legrendesebb mosollyal. Azonban, hirtelen elcsendesült a tömeg, s némán mindenki egy irányba néz. Követem a példájukat, mikor megpillantom a Vadász Sámánt.
- Vadászok és mindenki más! Azért gyűltünk össze, hogy áldozzunk a Vadászat Istennőjének,Flidaisnak. Ő vezérelje a kezünket a vadászat közben, hogy a legszebb vadat ajánlhassuk fel neki! - egy darabig csendben marad, de a tekintete egyszer mindenkin végignéz. Mikor hozzám ér, akkor összenézünk. Pár pillanat leforgása után rám mutat, s a következőt mondja felém.
- Magának kell elejteni a vadat a közös szertartásra! - aztán a mellettem lévő tünde nőre mutat.
- Ön pedig elkészíti, hogy a Vadászat istennőjének tetsző legyen. Dolgozzanak össze! - ezzel egyetemben, már sarkon fordul és visszamegy a sátrába. Feltűnik, hogy sokan néznek rám irigykedve, de ahhoz nem eléggé bátrak, hogy belém kössenek. Ránézek a partneremre, aztán kérdő tekintettel nézek rá. Fogalmam sincs, hogy mihez ért? Egyáltalán, miért mi lettünk kiválasztva? Kételkedek egy sort, majd megszólalok.
- Milyen húsra menjünk rá?
avatar
Siegbald Esser
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota

Hozzászólások száma : 94
Join date : 2017. Sep. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Lory & Sieg - Vadász ünnepség

Témanyitás by Loreena Wildwind on Szer. Nov. 15, 2017 5:49 pm

Az ősz vége… Amikor a Tünde Erdő a leggyönyörűbb, a levelek már sárgába és vörösbe öltöztek, az állatok készülődni kezdtek a téli álomra. A reggelek már csípőssé váltak, de még nem volt annyira hideg, hogy ne lehessen élvezni a délutánokat a szabadban. Az év utolsó vadászatát úgy döntött Vhyranban ünnepli. Elatha és az egész Köderdő az otthona lett, de hogyha a népe ünnepeit akarta megülni, akkor át szokott menni a határ túloldalára az övéihez, most pedig minden isten segítségére szüksége volt, még olyanéra is, akinek látszólag semmi köze nem volt az állapotához. A hasában növő magzat, vagy magzatok egyre erősebbek lettek, de nem tudta legyőzni az aggodalmát, hogy vajon ki tud-e hordani két átkozott gyermeket. Tenni viszont nem tudott mást, mint imádkozni… Hát ezért jött ide is.
Arra azonban nem számított, hogy az emberek is részt akarnak venni a vadászaton, akiknek egyébként a világon semmi közük nem volt Flidaishoz, sőt feltételezte, hogy a hátuk mögött körbe röhögik őket a dolog vallási vetülete miatt, és csak a puszta szórakozás miatt jöttek ide. Hányingere volt tőlük, hogy nem bírtak tiszteletteljesen fordulni a természet felé, nm tudtak elcsöndesedve hálát adni, csak inni, röhögni és szánalmasan disznó megjegyzéseket tenni, amikor feltételezték, hogy nem beszélt németül. Ó pedig nagyon is beszélt. Hárman még ahhoz is vették a bátorságot, hogy megközelítsék, ám akkor a semmiből termett mellette egy alabárdos, sebhelyes arcú emberférfi, hogy elijessze őket. A köszöntése bár kedves volt, elég felpaprikázott volt a hangulata ahhoz, hogy elküldje a férfit melegebb éghajlatra, ugyanis neki aztán végképp nem volt szüksége megmentőre, de mielőtt ezt megtehette volna a helyi druidák vezetője megnyitotta az ünnepet. Felvonta a szemöldökét, amikor a druida őt, és a mellette álló embert választotta ki, hogy elejtsék az istennőnek szánt áldozatot, de az még ment is volna… A baj a feladat második részével volt, de azzal akkora, hogy nem bírta ki, hogy el ne kacagja magát.
- Flidaisnak vagy nagyon rossz a humora, vagy a druida mutatott rosszul. - közölte a férfival. - A hús egyértelmű, őzet fogunk lőni, vagy szarvast. Az istennő kedvencei, a szarvasbőgés pedig akár a segítségünkre is lehet. Most van szezonja.
Nem várta el, hogy egy ember ezt tudja. Levette az íját a hátáról és felajzotta, és ellenőrizte, hogy van-e még megfelelő mennyiségű nyila.
- De azt javaslom cseréljünk. Én lövök, és maga főz. Higgye el, ha én főzök akkor Vhyran egy hétig fog gyomorrontással küzdeni, jó esetben, rosszabb esetben ételmérgezést kapnak. Nem lenne szándékos, csupán tökéletes antitálentum vagyok a konyhában.
Még ellenőrizte az ideg feszességét, majd kérdőn nézett kijelölt társára.
avatar
Loreena Wildwind
Tünde Vadász
Tünde Vadász

Hozzászólások száma : 575
Join date : 2015. Jul. 25.
Age : 26
Tartózkodási hely : Riding the wind...

Karakter információ
Kaszt: Vadász, Druida (Lovag)
Szint: 9.
Tapasztalat:
11060/12000  (11060/12000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Lory & Sieg - Vadász ünnepség

Témanyitás by Siegbald Esser on Vas. Nov. 19, 2017 10:07 am

Váratlanul ér, hogy a szertartás vezetője megbízza azzal, hogy ő terítse le a legszebb állatot a környéken. Csak így bejelenteni, hogy neki ez lesz a feladata? Nem mintha ellenemre lenne a dolog, de megdöbbentő számomra ezen a Vadász Ünnepségem. Emellett emberek, tündék és más vadászatra készült fajok irigykedve néznek rám. A legdöbbentőbb dolog, hogy a mellettem lévő tünde nő elkacagja magát, amitől értetlen arcot vágok. Hová csöppentem? Fura szokások vannak itt, de majd próbálok alkalmazkodni.
- A szarvasra szavazok, ott is a fiatalabb példányra, s az egészségesre. - mondom el saját véleményem, hiszen ettem már szarvas húst, többfélét. Időset, fiatalabbat, bikáét, tehenét és borjúét. Szóval elég jól ismerem ezt a fajta húst. Az őzekről nincs ekkora beható ismeretem. Míg magamban gondolkozok, addig a partnerem az íját felajzotta, s ellenőrzi a nyilait. Szép fegyver, végig is nézek rajta. Ám amikor meghallom, hogy felém szól és miről alkudozik velem, akkor savanyú képet vágok. Pontosan azért, mert ahonnan én jövök, ott a nők dolga a főzés, nem pedig az enyém.
- S én meg tökéletesen úgy nézek ki, aki éppenséggel a konyhában szerezte ezen harci sérüléseit? - utalok a sebhelyeimre, de még mielőtt bármi összeszólalkozás alakulna ki közöttünk, így a következővel állok elő.
- Tudja mit! Mindkettő feladatot közösen csináljuk, mert én nem azért jöttem, hogy csupán főzőcskézzek. Ráadásul az elejtett állat húsát kár lenne veszendőbe hagyni. Emellett egy nő tanuljon meg főzni, hiszen ha gyerekei lesznek, akkor etetni kell őket. - foglalok elég határozott álláspontot erről a dologról, de vajon a másiknak mennyire fog tetszeni az ötlet?
- Mindjárt jövök, várjon meg. - kérem meg, aztán elsietek tőle. Mikor visszatérek, akkor van nálam 3 darab hajítódárda, meg egy rendes lándzsát. S ha már így össze lettünk boronálva, akkor úgy vélem itt az idő, hogy bemutatkozzak neki.
- A nevem Siegbald Esser – nyújtom oda a férfias kezem a nő felé. Egyáltalán nem kézcsók a szándékom.
avatar
Siegbald Esser
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota

Hozzászólások száma : 94
Join date : 2017. Sep. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Lory & Sieg - Vadász ünnepség

Témanyitás by Loreena Wildwind on Csüt. Nov. 23, 2017 7:20 pm

A maga részéről nem nagyon tudott volna olyan vadat mondani az erdőben, amit ne kóstolt volna még. Talán csak a trollokat. Vadászként és határőrként rá voltak szorulva, hogy maguk ejtsék el a vacsorát, de a tündék hagyományainak megfelelően az elejtett állat minden részét felhasználták. A szőrméből kabát lett, más fajta bőrökből csizma, az agancsból és csontokból kések nyele, vagy más használati tárgyak. Borzasztó nagy tiszteletlenség lett volna a Természettel szemben, ha akármit kidobnak, amit az önnön magából adott nekik.
- Ha találunk olyat. - jegyezte meg Siegbald választására. Amit a férfi mondott az a lehető legideálisabb eset volt, de Flidais nem mindig volt ennyire jó kedvében. A maga részéről nem volt problémája a többi lehetőséggel sem.
Amikor a férfi a sérüléseivel kérkedik, csupán végigpillantott annak az arcán. Nyilván nem a konyhában szerezte, de mindenkinek megvoltak a maga hegei, a másik csupán szerencsétlen volt, hogy ennyire látványos helyre szerezte őket. A feladatmegosztás ötletével már elégedettebb, és ennek éppen hangot is készült adni, hogy némileg oldja az elég feszültnek tűnő hangulatot, amikor a férfi képes volt ezt egyetlen mondattal teljesen és talán véglegesen tönkretenni.
- Már elnézést. - kezdett neki hangjában olyan éllel, ami a legjobb Nebelturm kardokat is megszégyenítette volna. - De nem a barbárok földjén jár, ahol az asszony csak szülni és főzni jó. Ha magának az kell, szépen vissza is mehet az emberek közé, de itt egy kicsit több tiszteletet, mielőtt a női harcosaink le találnák lőni… Vagy megteszem én a saját kezemmel. Egyetlen egy férfi sem mondhatja meg mi a dolgom, még a férjem sem.
Zöld szemei szikrákat szórtak, és jobban is járt az emberférfi, hogy elszaladt a fegyvereiért. Így legalább volt ideje fújnia kettőt, és kicsit lélekben is rákészülni a vadászatra. A köszönőima ráért akkor, amikor elejtették a vadat, most inkább a kérés ideje volt. Akkor eszmélt fel, amikor alkalmi társa kinyújtott kézzel bemutatkozott.
- A nevem Lady Loreena Wildwind-Fairlight, a királyság lovagja. - szorította meg a másik kezét, jó erősen, hogy érezze nem kisasszonnyal van dolga. Alapesetben nem szokott kérkedni se a címeivel, sem a felvett nevével, de az előbb sértették meg a női büszkeségét, így úgy érezte most megteheti. Amikor ezen is túlestek egy közeli fát keresett, hogy felmászhasson az ágai közé.
- Én fentről fogom követni, úgy két felől is rálátunk majd a vadra. Gondolom, ha ekkora harcos a nyomolvasás sem fog gondot okozni. A pataknál kezdeném a helyében.
avatar
Loreena Wildwind
Tünde Vadász
Tünde Vadász

Hozzászólások száma : 575
Join date : 2015. Jul. 25.
Age : 26
Tartózkodási hely : Riding the wind...

Karakter információ
Kaszt: Vadász, Druida (Lovag)
Szint: 9.
Tapasztalat:
11060/12000  (11060/12000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Lory & Sieg - Vadász ünnepség

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.