Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kérdező vendégeknek
Haunted Quest: Rotmantel Madness

Szomb. Márc. 10, 2018 9:02 pm by Theo WagnerNem kell …

Comments: 5

Játékostárs kerestetik

Szer. Szept. 02, 2015 10:01 pm by Darrakard

Ha valaki esetleg ismerkedésre, küzdőtéri párbajra vagy bármi egyébre tárat keresne, itt …

Comments: 48

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 50


[Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Go down

[Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Témanyitás by Darrakard on Szomb. Feb. 17, 2018 12:19 pm

Age old mistakes

Cyne: A Nebelwald egy alapvetően nyugtalan hely, de egy ideje mintha még feszültebb lenne a hangulat. Egyre több saját sorsát sirató self szónokol részeg delíriumban, a közhangulat sötét és kilátástalan, olyannyira, hogy Armin herceg maga kénytelen tenni valamit ellene. Az ő nevében Sharlotte, a Névtelen Árnyak csábos és hűvös vezetője keres meg, a beszélgetésért keress skypeon.

Lance: Lightleaf sem kevésbé nyugodt, noha az idilli falucsak próbálja megőrizni a nyugalmát egyre gyakoribbak a kitörni készülő viták a felek között, a helyiek valami különös megtorlásról beszélnek és mind az ember, mind a tünde királyságok felől mozgolódás pletykái kezdenek terjengeni. Téged Finnigan kapitány, a helyi tünde brigantin vezetője keres meg, a pontos jelenetért keress skypeon.

Wyn: Zephyrantes már abban sem biztos, hogy egyáltalán van-e még királynőjük. Őfelsége Amelie Fairbranch olyna régóta nem mutatkozott meg népe előtt, ráadásul a tündék között baljós pletyka kezd terjengeni. Abaddón csak a kezdet volt, mondják. Az erdő lángolt, de ezúttal a föld is lángolni fog, a városok is. Veronia nem szereti már a tündéket. Hozzád egy régi ismerősöd tér be, a téged tanítgató természetpap Basil, de nem marad sokáig. Egy rövid beszélgetés után javasolja, hogy nézz be a Zephyrantesi nagy druidaszentélybe és keresd Seamus Steelthornt, Patrick arkdruida fiát mert a druidakör jelentkezőket keres egy fontos feladathoz amit még ő sem tud. A Seamus-el való beszélgetésért keress skypeon, előtte a Basillal való párbeszédet teljes mértékben rád bízom.

Határidő két hét, azaz Márc. 3

_________________
""I do not want lowlifes. The only ones worth ruling over are those that can survive even the flames of hell.""
avatar
Darrakard
a Démoni Írnok
a Démoni Írnok

Hozzászólások száma : 733
Join date : 2013. Jun. 07.

Karakter információ
Kaszt: Írnok
Szint: Elérhetetlen
Tapasztalat:
666/666  (666/666)

Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Re: [Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Témanyitás by Lance Kalver on Vas. Feb. 18, 2018 11:04 pm

Nemrég érkeztem hosszú idő után Lightleafbe, hetekig nem voltam képes megközelíteni a Tünde erdőt. Nem mertem, féltem, hogy újból megrohamoznak az emlékek, így is gombóccal a torkomban közelítettem, de végül kibírtam. Nem is tudtam, miért jövök, talán mert ez volt az egyetlen hely, amivel bármilyen szintű mélyebb kötődést is ki tudtam alakítani, még akkor is, ha a nő, akit egykor szerettem, már nem volt ok arra, hogy itt járjak. Viszont most valami más volt. Kinézetre nem változott sokminden, Reginald műhelye ugyanott volt, ahol eddig, a nő háza úgyszintén, és néhány új kis fészeren kívül mintha épületet se húztak volna fel... A levegőben változott meg valami. Mintha mindenki egyre feszültebb és feszültebb lett volna, ránézésre az emberek és tündék is egyre idegesebbek voltak, és mindenkin azt láttam, hogy bármikor kész lenne összemarakodni a másikkal. Kíváncsi lettem, hogy mi történt. Ahogy céltalanul mentem a főutcán sétálva, összeütköztem egy gyorsan és maga elé nem figyelve haladó nyikhaj kamasszal. Ránézésre ember volt, fel is kapta a vizet rögtön.
- Nem látsz az orrodtól, te hegyesfülű ártalom! Vagy már nem elég nektek hogy idehívtatok minket felmorzsolódni?
Innentől kezdve nem voltam éppen nyugodt én se, de inkább uralkodtam magamon, nem akartam még nagyobb bajt, márpedig az lett volna, ha ilyen feszültség közepette ráugrok.
- Nyugodj már le! Mi a bajod? - Kérdeztem.
- Mi bajom? Mintha nem tudnád! Miattatok lettünk árulók! Minket is ki fognak végezni! - Lökött meg, én pedig tényleg kezdtem egyre idegesebb lenni. Megfogtam a kezét.
- Miről beszélsz? - Kérdeztem feszülten. Tényleg nem tudtam, hogy mi ez a kivégzősdi. - Anyád nem mondta, hogy ne egyél meg mindenféle gombát?
- Elég lesz! - Hallottam meg egy erőteljes hangot. Hátrafordultam, és tulajdonosaként egy lángvörös hajú, magas tündét azonosítottam, aki az őrzők páncéljában feszített, hátán jókora csatapengével. - Menj haza, Eric. - Lépett hozzánk, és egy határozott rántással elhúzta a fiút. Talán jobb is volt így, mielőtt még egy ilyen kis siheder felidegesít. Nem lett volna szép dolog rátámadni, de a hely légköre kezdett rám is hatni. A srác fogcsikorgatva nézett fel a tündére, mielőtt sértődötten elvonult. Rápislogtam a termetes tündére. Nem volt a megmentőm, mert nem volt mitől, de azért egy adag kellemetlenségtől megmentett.
- Őt meg mi lelte? - Kérdeztem a kissrác felé bökve, eddig úgy tűnt, hogy az őrző többet tud róla, mint én. Úgy tűnt, tényleg, mert felsóhajtott.
- Nem mostanában járt itt utoljára, nem igaz? Eric csak egy iskolapélda, az egész falu így érez. Félnek, rossz pletykákat hallanak és nem tudják mi igaz már és mi nem. - Mondta.
- Jól látja, nem. Mi a pletykák tárgya? - Kérdeztem kíváncsian.
- Jöjjön, elmagyarázom. - Mondta, miközben lassan sétálva elindult valamelyik irányba. Biztos csak folytatja a járőrözést. Mindenesetre követtem a férfit, érdekelt, mit akart mondani. - Ki tudja honnan, hírek érkeztek arról, hogy az emberek háborúra készülnek, őfelsége pedig ellenlépéseket tesz. Ez egy vegyes város így félnek, hogy ha nyílt konfliktus kezdődik emberek és tündék között, egész Lightleaf felmorzsolódik.
- De nem arról szól ez az egész itt, hogy mindenki békében marad, akármi történik rajtunk kívül? - Kérdeztem bizonytalanul.
- Nem úgy tűnik, hogy az emberek új királyát érdekelnék ilyen apróságok. - Vonta meg a vállát. Úgy tűnt, ő már egészen beletörődött az új helyzetbe, engem még azért nyugtalanított kicsit, mi lesz itt.
- És mi tehetünk ez ellen valamit? - Kérdeztem végül.
- Mi itt Lightleafben? Nem. - Rázta meg a fejét. - De nemrég kaptam hivatalos híreket, hogy Amelie királynő tervez valamit, amelyre önkénteseket keres. A helyzet azonban az, hogy egy ideje senki nem bízik őfelségében ugyanis a legutóbbi tervei... kevesebb, mint több sikert értek el így nincs nagy támogatása sem a nemesek sem a lovagok között.
Felcsillant a szemem, legalább a jutalom reményéért, de aztán eszembe jutott az itteni kötődésem is. Már amennyi maradt belőle.
- Arról tudunk valamit, hogy milyen tervek? - Már elhatároztam, hogy megyek, de még érdekelt pár részlet. Úgyis jobbnak tartottam innen elmenni, nem kellett ez a feszültség a légkörben.
- Semmit. Annyit, hogy a királynő állítása szerint egy végső megoldás, amit nem lehet ügyeskedéssel vagy akár nyers erővel legyőzni. - Mondta egykedvűen.
- Bölcs dolog vajon odamenni önkéntesnek? - Méláztam el hangosan.
- Nem, semmiképp sem. De valakinek szükséges. - Felelt.
- Akkor vállalom én. - Mondtam végül. - Pontosan hova kell mennem? A tünde fővárosban még nem jártam.
Látszólag meglepte ez a kijelentés, legalábbis a felvont szemöldökből erre következtettem.
- Ha valóban ezt akarja, ott biztosan eligazítják.
- Ön mondta, valakinek szükséges, én pedig semmiképp se veszthetek sokat. Van még valami, amit tudnom kell?
- Lenne mit tudnia, de nem tudunk segíteni. Készüljön fel mindenre, amit csak el tud képzelni.
- És bármi egyéb, amit önszorgalomból, mint tünde a tündének tenne hozzá? - Kérdeztem még utoljára.
- Ne várassa meg a királynőt.
- Nem kifejezett szándékom. Köszönöm, szép napot! És sok sikert a rendtartáshoz. - Biccentettem, majd a főváros felé indultam. Egyre inkább fúrta az oldalamat a kíváncsiság, vajon mi fog történni?
avatar
Lance Kalver
Tünde Zsoldos
Tünde Zsoldos

Hozzászólások száma : 126
Join date : 2016. Dec. 15.

Karakter információ
Kaszt: Zsoldos
Szint: 5.
Tapasztalat:
4280/5000  (4280/5000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Témanyitás by Crispin Shadowbane on Csüt. Feb. 22, 2018 8:36 am

Age Old Mistakes
"Háborús időkben, kegyetlen katasztrófák után mutatkoznak meg a jellemek...és azok hiányosságai. Nézd meg, hogy egy adott egyén mit tesz egy pusztítás után és vedd észre, hogy soha sem azt, amit elvárnál tőle. Az esetek döntő többségében ugyanis széthúzás és viszályok fogják felütni a fejüket...mert ilyenek vagyunk."
- Jellemek, Auroris Mongare


  Ha Elatha-t jellemeznem kéne, leginkább az otthonosság jutna eszembe. Soha se telepedtem meg sehol sem hosszabb időre, szinte folyamatosan az utakat róttam, képzelt vagy valós ellenségek ellen küzdve, vagy éppen csak saját magamat kínozva, de a város az utóbbi időben egyre inkább egy biztos pontot jelentett az életemben, ahova mindig vissza térhettem, amelyet egyre jobban feltérképeztem, ahol egyre jobban éreztem magamat. Aztán az utóbbi időben sok minden megváltozott. Szinte még mindig éreztem az orromban az égő fák kesernyés bűzét, éreztem a bőrömön a hamu pernyéket, szemeim előtt az égő fák vöröses lángjai látszódtak. Igaz, hogy akkor, amikor a negyven és még annyi nap végül eljött, önhibámon kívül máshol voltam...de amikor vissza tértem ide, a pusztítás nyomai tisztán látszódtak. Szerencsére, akármennyire is aggódtunk tőle, maradtak túlélők...bár, mostanában egyre jobban azt kívánom, bár csak ne lettek volna.
  Az az Elatha, amit megismertem, mint ha el is tűnt volna. A pusztítás utáni káosz uralkodott el rajta. Mindenki ideges volt és feszült, ami érthető is lett volna, azonban ezt már-már túlzásba vitték. A hangulat egyre jobban elsötétedett, és szinte már érezni lehetett a nemsokára kiömlő vér szagát - a szél pogrom és tömeges lincselés bűzt sodort magával a jövőből. Köpenyem csuklyáját mélyen az arcomba húzva vágtam át az egykor ismerősnek tűnő utcákon és mogorva, sötét ábrázattal hallgattam a sok hülye barmot, az önjelölt prédikátorok egész sorát, a kárörvendők rikácsolását. Hiába éltük túl valami csoda folytán az egészet, a helyzet nem hogy javult volna, hanem tovább romlott. Ott, ahol összefogást várt volna a self, csak széthúzást látott. Fajtársaim a tündék végső bukásáról regéltek és vidáman koccintották össze poharaikat, hogy azok fölött ízléstelenül kacsintsanak egymásra, várva a véget.
  Nem értettem a hirtelen feltámadt indulatokat, azonban már én is veszélyeztetve éreztem magamat, pedig aztán én Holdcsókolta voltam, az elfektől szépen elütő egyed...de még is voltak, akik kötekedni akartak velem. Az esetek nagy részében hamar meggondolták magukat, amikor Dracon-nal találták szembe magukat, vagy idegességemben az éjgyilokjaimat húztam elő. Kezdtem egyre jobban kétségbe esni és nem tudtam, hogy most még is, mihez kezdjek? Nem tudtam, hogy mi folyik itt. Nem értettem a pletykákat, amelyek a tündékről szóltak. Persze, világ életemben nem voltam oda túlságosan értük, de volt pár rendes arc is, és amióta druidaként is tengettem a napjaimat, kezdtem a kényszeredett "unokatestvéreinket" is egyre jobban megérteni és valamiféle tiszteletet érezni irántuk...ezzel egy időben az itteni barmok iránt egyre inkább undorral viseltettem. Lépteimet egy ismerős ház felé irányítottam, ahol reményeim szerint Lory-val, vagy Armin-nal találkozok. Most jobban inkább az öreg cimborám társaságára vágytam, és tőle vártam válaszokat.
  A válaszok helyett azonban csak egy self esett majdnem a karjaim közé, ahogy kibucskázott egy sikátorból. Rögtön felé is kaptam a fejemet, csak hogy felismerjem benne Craig-et, akivel együtt nyomoztunk az áruló Dylan után. Az állkapcsát frissen szerzett zúzódások csúfították el, rögtön utána egy másik self lépett ki az előbb említett sikátorból. Na őt viszont már nem ismertem, és ahogy elhallgattam őt, nem is nagyon volt kedvem közelebbi ismeretségbe keveredni vele. Ez is csak egy újabb ostoba volt, és kezdett velük már egyre jobban tele lenni a tököm. Erős késztetést éreztem arra, hogy ott helyben leszúrjam, csak hogy enyhítsem a feszültségemet és levezessem valamin vagy valakin a felesleges energiáimat.

- Nem értesz Te semmit, Te ostoba féreg! Mégis, szerinted mit tudtok Ti tenni, ha ők jönnek? Mit tud tenni a nemes Armin Fairlight? Mit tud tenni a Holdapa?
  Nem tudtam már megint, hogy ez a gyökér még is, mi a francról hadovál, azonban Craig-re pillantva csak a fickó sztoikus hallgatását nyugtázhattam...valószínűleg már hozzá szokott ahhoz, hogy ilyen arcokkal keveredik össze az utcákon. Bár kérdés, hogy egy ilyen tuskó hogy a francba ütötte ki őt, az egyik Névtelen Árnyat? Vajon csak hagyta magát? De miért...? A kérdés válaszolatlanul maradt és az igazat megvallva, nem is nagyon tudott érdekelni...helyette csak a földön fekvő cimborám és az ismeretlen ősparaszt közé léptem.
- A kérdés az, hogy én mit tudok tenni veled...
  Vetettem fel a kérdést, a mondat végét függőben hagyva. A hangom nagyon is fenyegető volt, sötét tónusú, pont ahogy az érzelmeim is. Annyira vágytam arra, hogy ez a gyökér nekem támadjon, hisz akkor teljesen jogosan itt le is mészárolhattam volna. Az én értelmezésem szerint aki a Névtelen Árnyékokra támad - hisz az egy hivatalosan elismert szervezet - közvetett módon a hercegséget és Armin-t támadja, ami ugyebár felségárulás és innentől kezdve kötelességem végezni az árulóval. Jajj, a Természetre, csak támadj meg!...izé, Hold Apára! Eh, mindegy...Dracon osztozott az érzelmeimben, ismerte Ő is Craig-et és a támadó felé fordult, felborzolt tollakkal, támadásra készen. Valószínűleg Ő is szeretne egy kis bunyót már, csak hogy lenyugtassa magát. A sikátorból kilépő alak felé fordulva intéztem kérdésemet Craig-nek.
- Jól van? És valaki elmagyarázná, hogy mi folyik itt?
- Te is közülük való vagy, mi? Te Holdcsókolt patkány...
  Na itt már elkövette a hibát ez a gyökér. Több hibát is vétett mondjuk. Egyrészt, hozzá ért a ruhámhoz, amit nem szoktam túlságosan tolerálni, igen csak kényes lettem az ilyenre az utóbbi időben, na meg hát egy vadidegen engem ne is taperásszon. Másodrészt hibaként vetette fel azt, amire inkább büszke voltam: a holdcsókolti "státuszomat". Harmadrészt, a patkányok undorító lények, a velük való összehasonlítás se volt épp egy kedveskedő megmozdulás. Így aztán teljesen érthető volt az, amikor a lábam lendült és a térdem találkozott a szerencsétlen ágyékával. Ennek hatására aztán a ruhámat is elengedte és még össze is görnyedt.
  Legnagyobb bosszúságomra egy újabb szereplő is csatlakozott az itt kialakulóban lévő tragikomédiához. Bár örültem annak, hogy újra láthatom Sharlotte-t, azonban ezzel a megjelenésével elvette tőlem a lehetőséget, hogy eljátszadozzak egy kicsit a támadóval. Ennyit arról, hogy levezetem egy kicsit a feszültséget...

- Takarodj innen. Éld ki máshol az elkeseredésed. Érthető voltam?
  Szerintem teljes mértékben érthető volt, de azért hogy nyomatékot adjon a szavainak, még távoztában ad neki egy búcsú derékba rúgást, hogy a fickó ne feledje el őt...bár ezt elég nehéz lenne kivitelezni, hisz meg kell vallani, hogy Sharlotte egy olyan nő volt, aki mindenkiben mély benyomást tesz. Bosszúságomat félre teszem, amint a fickó távozik.
- Örülök a viszont látásnak, Sharlotte!
  Biccentek a nő felé üdvözlésképpen, aztán már hátat is fordítok neki - nem sok épeszű pasi tenné ezt - és Craig-hez lépve a kezemet nyújtom neki, hogy felsegítsem a szerencsétlenül járt alakot a földről. Még mindig nem fért a fejembe az, hogy miképp hagyhatta, hogy egy ilyen gyökér így elintézze őt?
- És téged is jó viszont látni, Craig. Minden rendben?
- Kutya bajom. Ez a szerencsétlen csak szitkozódni tudott, ütni nem.
  Ezt már akkor, amikor a karomba támaszkodva tápászkodott fel a földről. Az állán éktelenkedő zöld és lila foltokat elnézve mondjuk ezt a kijelentését inkább túlzásnak vettem, és azonbéli gyenge próbálkozásnak, hogy próbálja menteni a menthetetlent...de ki voltam én, hogy minderre rámutassak?
- Ma'am.
- Jól cselekedtél, Craig. Menj, mosd le magad a Házban. A nap további részére eltávot kapsz.
- Ugye tudja, hogy az azt jelenti, hogy fél óra múlva újra rendelkezésre fogok állni?
- Tudom, de az már a saját döntésed. Menj.
  Némán hallgattam a két bajtársam eszmecseréjét. Tehát Craig-nek tényleg valami célja volt ezzel a fickóval és csak a véletlen egybeesésnek köszönhető, hogy én ismét elszúrtam neki mindezt. De a francnak időzíti mindig úgy a dolgait, hogy én a közelben vagyok? Csak figyeltem a férfi távolodó alakját, és közben valamiféle...ürességet éreztem magamban. Hiába voltak Sharlotte-vel beosztott-főnök kapcsolatban...még is, inkább tűntek barátoknak, semmint csak egyszerű kollégának. Legalább mindketten tartoztak valahova...míg én, az örök sodródó mindezt nem mondhattam el magamról. Néha kissé hiányzott az az érzés, hogy ténylegesen tartozzak is valahova...
- Cynewulf. Mondhatnám, hogy üdvözöllek itthon, de amint látod, épp nem a legjobb formáját mutatja Elatha.
- Crispin...Crispin Shadowbane, mostanában már inkább az igazi nevemet használom. Hosszú sztori. Ahogy látom, Craig még mindig olyan ügybuzgó, mint mindig; Te még mindig olyan halálos, mint az első találkozásunk óta...Elatha pedig...hát rá sem ismerek. Tündékről papoló barmok mindenfele, kötekedő alakok. Abaddón ennyire megrázta a népünket, vagy van valami más oka is ennek?
- Hosszú történet, de részben eltaláltad. Sok minden leégett, noha a tűz leginkább a városon kívül tombolt, most volt először ekkora pusztítás, amit a legtöbb sötét tünde látott. Egy idegen hatalom, valami, ami nem a Hold és mégis elítélt minket. Noha Armin herceg mindent megtett, sajnos a legtöbben maguk alá süllyedtek, és aztán...aztán jöttek a pletykák, minden igyekezetünk ellenére.
  Sharlotte magyarázatára csak bólogattam és menet közben értelmeztem a felmerülő információkat. Láttam ide felé úton a pusztítást, amely Köd-erdőt is elérte, és meg tudtam érteni, hogy ez igen csak félelmetes látvány lehetett. De nem csak a tűz...hanem az, hogy a keresztények Istene és annak eszköze sújtott le ránk. Most Ők is találkoztak azzal, amivel én is...és ami miatt megingott a hitem, de gyökerestül. De nekem legalább volt 80 napom, hogy mindezt rendszerezzem magamban és átrágjam magam rajta...a legtöbbek számára azonban váratlanul jött ez az egész és maximum pletyka szinten találkoztak a történtekkel...egészen addig, míg az égen fel nem bukkant a rúnákkal teleszőtt bőrű kék sárkány. Egy pillanatra eszembe jutott Wyn, és az, hogy vajon túlélte- ezt az egészet? Vajon elhagyta az otthonát hogy felfedezze Veronia-t? És ha igen...vajon Őt is utolérte a tűzhalál? Ismét csak értelmetlen kérdések, válaszok nem találhatóak, így inkább a jelenre összpontosítottam.
- Milyen pletykákról beszélsz? Sok mindenről lemaradtam...azóta.
- Azelőtt, hogy a sárkány visszatért, az emberek terveztek valamit. Kimentek a tengerre, kerestek valamit, amivel megvédhetik magukat. Most, hogy a sárkány eltűnt, visszatértek.
 Igazából azon egyáltalán nem lepődtem meg, hogy az emberek elmenekültek. Én is legszívesebben azt tettem volna...na meg hát, az emberek soha sem a bátorságukról voltak híresek. Meg ha figyelembe vesszük, hogy senkinek esélye sem volt a sárkány ellen, minek is maradtak volna?
- A világ kétharmada már csak hamu, és még is, ők úgy d öntöttek, uralni akarják. Nem tudjuk, mit találtak, csak annyit, hogy a pletykák szerint nyomulni kezdtek az erdőkbe. A tündék erdejébe és ide is, és lépésről lépésre szorítják vissza a hadseregünket. Sokan azt hiszik, hogy csak idő kérdése, hogy a földé tegyék egyenlővé Elatha-t és akkor a tünde fajoknak befellegzett.
  Na erre viszont már nem számítottam. Már mint...jó, az emberek vissza jöttek és igazából én lepődtem volna meg a legjobban, ha ezek után össze fognak és Veronia újraépítésére fordítanák az erejüket...azonban az, hogy a megmaradt seregeikkel a tündék ellen vonulnak, az még engem is meglepett. Tudtam, hogy az emberek mocskos, alávaló férgek, de hogy ennyire? Mi értelme már megint ennek az egésznek? Mi a bánatos francot gondolnak ezek?!
- Az emberek világhódításba kezdtek? A pofám leszakad...melyik királyság? Észak? Dél? Számít ez egyáltalán valamit? Tehát az emberek nyomulnak a tünde erdőkbe. Armin meg gondolom mozgósította a holdőröket. Egy egyszerű kérdés: miért nem nyírjuk ki a vezetőiket? Van bőven bérgyilkosunk...egy-egy éjgyilok a tábornokok bordái közé, este, amikor alszanak. Elegem van már az emberekből és a hülyeségeikből. Apropó: öreg barátom hogy viseli ezt az egészet?
- Nem tudjuk mennyire igaz egyáltalán a hír. Egyelőre csak a közvéleményt bolygatta meg, de ez is éppen elég rossz. A herceg egyébként rosszul viseli, sajnos nem élete legstabilabb időszakában érték a hírek. A hercegné éppen csak hazatért...
 Tehát Lory visszatért...de honnan? Nagyon régen nem láttam már őt, és Abaddón megjelenése óta...ez volt az első alkalom, hogy visszatértem a selfek közé. Mi történhetett? Mi történt Lory-val? Mi történt Armin-nal? Miről maradtam le?! A szívem vadul dörömbölt, ahogy arra gondoltam, miképp ejtette ki Sharlotte a szavakat. "A hercegné éppen csak hazatért..." elnyomva a szavakat, a végét függőben hagyva. Megsérült? Nem...Lory a legerősebb asszony, akivel valaha is találkoztam, még egy átkozott Mélységi se lenne elég hozzá, hogy  bántani merje...de esküszöm, ha bármi baja esett, felkutatom azt a dögöt, akárki is tette, és az életével fizet érte. Már ha meg nem halt...akkor csak simán kinyírok pár alakot nyugtatásképpen. De inkább figyeltem tovább a Névtelen Árnyak vezetőjére- volt egy olyan érzésem, hogy még nem került fel a hab a tortára.
- Egyelőre kiadta a parancsot, hogy minden nem harcképes sötét tünde gyűljön össze Elatha-ban és a környékén és felkészül az esedékes összecsapásra, viszont őfelsége Amelie királynő úgy néz ki, határozottabb.
  A királynő említésére felkaptam a fejemet. Vajon a tündék vezetője hogyan reagál arra, hogy ha megtámadják az erdejét? A sárkány pusztítása talán őket érte a legnehezebben és legsúlyosabban. Szoros köteléket ápoltak az erdőjükkel, és annak minden egyes kis részével, minden állattal és növénnyel. Ilyen röviddel az erdő nagy részének leégése után egy újabb fenyegetés valószínűleg alaposan felkorbácsolta az amúgy is felháborodott és dühödt tündék érzelmeit. Most az egyszer sajnos kénytelen voltam egyetérteni Amellére királycsajszival és legszívesebben csatlakoztam volna a seregeihez, hogy együtt csapjunk le az emberekre. Ölni akartam őket, addig, míg a kezem ki nem fárad, míg a fegyverem éle ki nem csorbul...míg meg nem halok. Az emberek ezen világ pestise, aki miatt mi szenvedünk. Ideje lenne már véget vetni az Ő idejüknek.
- Amelie? Ő még is, mire készül? Nehogy azt mondd, hogy a seregét mozgósította? Bár mondjuk, megértem. Abaddón leégette az erdejüket, amit annyira imádnak, nem csodálom, ha most az embereken vezetné le a feszültségét. Tehát Armin is felkészül Elatha ostromára...Veronia-ra tényleg sötét idők köszöntenek, barátom...
  A sikátor falának támaszkodva csúsztam le és huppantam a földre, onnan beszélgetve a továbbiakban Sharlotte-vel, bár igen csak erőltetnem kellett magamat, hogy a szemébe és az arcába nézzek és ne akadjon meg a tekintetem mellmagasságban, akármennyire is szép látványt nyújtott azon terület.
- Kell lennie valamilyen módja annak, hogy ezeket a barmokat megakadályozzuk...
- Nem a seregét. Mármint nyilván a tünde sereg is felkészül és védik, amit tudnak, de látszólag hatalmas erőfölényben vannak. Viszont a herceg azt mondta nekem, Amelie rejtélyeskedik, de állítja, hogy megoldás van a kezében. Olyan, ami ellen nem lehet cselezni, nem lehet legyőzni és nem lehet megállítani.
  Na ebben a kijelentésben mondjuk erősen kételkedtem. Nincs megállíthatatlan erő, ahogy áthatolhatatlan akadály sem létezik. Minden erőt meg lehet állítani a megfelelő eszközzel...ahogy azt láthattuk a sárkány esetében is. Viszont a tünde királynő nem vagdalózna ekkora szavakkal, ha nem lenne ténylegesen a kezében valami...kivéve, ha blöfföl. De ha nem, akkor ez valami nagy erőt sejtet. Már pedig, ahogy megtapasztalhattuk, a nagy erők soha sem jók, akárki kezében legyenek. A fejemben ismét csak a "konvergencia" szó visszhangzott és nagyokat nyelve reméltem, hogy most akármi is lesz, nem fog elsülni rosszul...bár igazából túl sok változást már nem hozna. Így is-úgy is elbaszott egy világ lett Veronia maradványaiból. Talán nem is lenne olyan rossz a végleges pusztulás.
- Hmm...érdekesen hangzik. Gondolom valamilyen köze lehet a Természethez. A tűz pusztítása biztos, hogy felkavarta az ottani lényeket, az emberek behatolása pedig csak tovább fokozza a dühüket. De azért kíváncsi lennék, hogy egészen pontosan mi is lehet az, amiről a királyné beszél. Szívesen elugranék oda, hogy megnézzem magamnak...de amikor legutóbb Armin aggódott valami miatt, én pedig neki indultam, abból csúnya dolgok kerekedtek ki, aminek a vége...hát, lényegében Abaddón lett.
- Pedig ha te nem mész, senki nem fog.
 Sharlotte szavai, és a fáradt sóhajtása rossz érzéseket keltett bennem. Ugye nem...? Légyszi, mondjátok, hogy nem!
- A jelenlegi helyzetben nincs senki a hivatalos körökből, akit nélkülözni tudunk. És ha a tündék valóban terveznek valamit, talán mire ideér a megoldás, mi már elestünk.
  Ti most tényleg szopattok engem. Mi az, hogy nincs senki? Miért nem megy valamelyik Névtelen? Egy Holdőr? És miért...miért érzem úgy, hogy már most azonnal talpra kell pattannom és gondolkodás nélkül Zephyrantes felé vennem az irányt? Sharlotte szavai elkeseredettek voltak, és egy még elkeseredettebb lehetőséget vetettek fel. Mi van, ha tényleg eljönnek az emberek? Mi van, ha tényleg ostrom alá veszik Elatha-t és a hercegséget? Mi van, ha győznek? Nem...EZ a MI hazánk, nem az övék! Nem győzhetnek! MI ismerjük minden egyes megmaradt zugát...nem, egyszerűen nem győzhetnek, ugye? De...mi van, ha még is? És mi van, ha még is van rá megoldás? Ajj...a helyzet elkeserítő volt.
- Oh...
 Hirtelenjében csak ennyit tudtam kinyögni, aztán valahogy csak össze szedtem magam.
- Szerinted Armin mennyire örülne, ha oda mennék? Vagy jobb, ha Ő minderről nem is tud? De ha ezzel segítek neki és a selfeknek, lelkem rajta...bár van egy-két barom, akik nem érdemelnék meg. Tegyük fel, hogy összegyűjtjük ezeket az ostobákat és neki zavarjuk az embereknek? Mindegy...hagyjuk, csak egy kósza ötlet.
- Értékelem az állandó humorodat, Cyne.
  A nő mosolya bájos volt, és damn szégyen, hogy nem látni gyakrabban. Azonban valahogy nem illett ehhez a helyzethez, ehhez a jelenethez, és amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan vissza is vonult, szégyenlősen a sötétbe. Az Ő ideje még nem jött el. Ide most komor és komoly arckifejezés illet.
- Azt teszed, amit jónak látsz. Beszélhetsz a herceggel, ám szerintem nem tenne sok hasznosat. Az lenne a legjobb, ha tudnánk, mit tervez a királynő. Ha tudnánk, mire számíthatunk.
- Azért humorizálok állandóan, hogy elrejtsem, mennyire rémült vagyok...
 Ismerem be a fő okot egy vállrándítás kíséretében, miközben feltápászkodok a földről. A beszélgetés a vége felé közeledett, kár lett volna bármilyen más témával tovább erőltetni. Voltak pillanatok, amikor két személy sorsa csak egy pillanatra ér össze, aztán az események sodrása már el is szakítja őket egymástól. Ez is egy ilyen pillanat volt. Találkoztunk, aztán szétválunk...hogy valamikor az út végén ismét találkozzunk, ugyanilyen rövid időre. Fájt valamilyen szinten, hogy az egész életem az utóbbi években folyamatos rohanásból állt, de erről nagyrészt én tehettem. Mire feltápászkodtam, már megszületett bennem az elhatározás, és gondolatban már búcsút is mondtam a nőnek, Craig-nek, Armin-nak, Lory-nak, Lorelei-nek és Darian-nak.
- Oké, akkor most kihagyom a látogatást nála. Majd pár nap múlva add át neki az üdvözletemet, öleld át Lory-t és adj egy-egy puszit a holdgyerkőceim homlokára légyszives. Nem szeretném most ilyennel húzni az időt...a végére még Lory teljesen megőszülne. Amint megtudok valamit, igyekszem eljuttatni hozzátok a hírt. Addig meg tartsatok ki.
- Köszönjük, Cynewulf.
 Már éppen útnak indultam, pár lépést távolodtam tőle, amikor még utánam kiáltott és erre én is megfordultam.
- Cyne! Ha valaki akadékoskodna a rózsás bőrű kurtizánoknál...
  A megjegyzésre csak felhúztam a szemöldökömet. Ritkán hallottam Sharlotte-t ilyen nyíltan beszélni, de kellemes csalódás volt. Amikor egy kendőt akasztott le a válláról, egy pillanatra reménykedni kezdtem, hogy más is követi, azonban amikor az egész megállt a kendőnél, csak halkan harákoltam egyet, mint ha a torkom száraz lenne. A felém dobott kendőt elkaptam és a kezeimben tartva vizsgálgattam meg jobban. A Névtelen Árnyak szimbóluma egy olyan korongon, amely nekem is volt és amin a hercegség emblémái szerepeltek.
- ... mondd meg nekik, hogy ne merjék feltartóztatni Cy...Crispin Shadowbane-t, a Névtelen Árnyat.
- Rózsás bőrű kurtizánok? Milyen kedves megfogalmazás, ezt megjegyzem későbbi felhasználásra.
  A helyzet abszurdsága ellenére egy halvány mosoly jelent meg az arcomon, és mielőtt ténylegesen elindultam volna, még egyszer alaposabban végig mértem a nőt...ki tudja, talán most látom őt utoljára...
- Névtelen Árnyat? Köszi, Sharlotte, jól esik ez.
  Tényleg jól esett, nem gúnyolódtam...egy pillanatra a befogadás érzése töltött el...aztán hagytam, hogy elsuhanjon.
- Gyors leszek, mint a szél...és ha a tündék egy bérgyilkost meg is állítanának, egy druida esetében azért csak meggondolják magukat és engedékenyebbek lesznek.
  S mint egy tanúbizonyságul, előhúztam Clandestine-t a tokjából, és a druida képességeimet használva tüzet idéztem meg körülötte, aztán hagytam, hogy a lángok, amilyen hirtelen jöttek, olyan gyorsan ki is aludjanak.
- Addig is, vigyázz magadra, Sharlotte Sageblood, és vigyázz a többiekre. Craig-et meg csapkodd fejbe, ha túlságosan izgága lenne megint.
- Meg lesz...Crispin.


Craig
Sharlotte
Random gyökér self
avatar
Crispin Shadowbane
Sötét Tünde Bérgyilkos
Sötét Tünde Bérgyilkos

Hozzászólások száma : 358
Join date : 2016. Jun. 18.
Age : 26
Tartózkodási hely : ahol épp szükség van rá

Karakter információ
Kaszt: Bérgyilkos(8), Druida Elementalista(3)
Szint: 8
Tapasztalat:
7951/9500  (7951/9500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Témanyitás by Wyn Silvernight on Kedd Feb. 27, 2018 6:17 pm


V. I. SZ. 819.

Egy katasztrófában általában csak a szörnyűséget látjuk, hiszen megrendít, betölti teljes tudatunkat, elhatalmasodik rajtunk a félelem, kétségbeesés és fájdalom. Ám sokszor, ha a dolgok mögé nézünk, észrevehetjük, mennyire kétoldalú minden. Ami már megtörtént, nem tudod megváltoztatni. De nem kell tétlenül ülnöd. A rossz dolgok mindig valami jóval járnak együtt. 
Találd meg. Cselekedj.Rohantam, ahogyan csak torkomban a levegő útját elzáró, őrülten zakatoló szívem, kapkodó légvételeim és három mérföldnyi menekülés után ezer és ezer tűszúrásnyi ponton égető fájdalomtól terhes lábaim engedték. Ugyan nem jöttem rá, kik, ám a nyomomban voltak, talpuk és fekete, szakadt ruhájuk alig érte a Hold fényénél kékesen játszó fűszálakat. A zengő-süvítő szél hűséges társként segítette útjukat, míg engem mintha inkább csak visszatartott volna. De rohantam tovább, hiszen szavaik nélkül is jól tudtam, az életem a tét. Meleg, gőzölgő, sötétvörös vérben fürdő görbe pengéiket táncoltatva igyekeztek utolérni, élük a sebességtől sikoltó hangot hallatott, amelybe beleremegett az egész erdő. 
Magukkal hozták a halált.  
Lunasa halálát.  
És az enyémet.  
Öten voltak, mindannyian magas, nyúlánk, sebesen mozgó, sötét, rejtélyes arcú férfiak. Hosszú hajuk kötélként lengett utánuk a szélben, olyan mintákat rajzolva a bokrok és leveles ágak kékes sötét szövevényébe, amelyeket akkor láttam, amikor megzavart vízfelszínbe bámultam. A különbség mindössze annyiban állt, ez cseppet sem volt megnyugtató jelenség. Minden mozdulatuk azt kiáltotta, fekete nyállal rothadást hintve szét a repedések labirintusaival borított törzsek között: ölünk. Gondolkodás nélkül. Villámgyorsan. Nem menekülsz.  
A félelem, mint valami képlékeny, testembe olvadó, szúró hideg fém, megfagyasztott, mégis égetett. Sehol nem láttam menekülőutat, csak előre volt és semmi több; a végtelen, sűrű rengeteg még az eget is elfedte olykor, teljes börtönné téve egykori menedékem, mely úgy tűnt, vesztőhelyem is lesz egyben. Sírtam, mint még soha, mintha újra kisgyermek lettem volna, aki nem érti, miért történik vele ilyen rossz, nem érti, mivel érdemelte ezt ki, nem érti, miért nem mondják azt a felnőttek, amit máskor: Jól van, minden rendben lesz. A hideg, fémes félelem megfagyasztotta a könnyeket, melyek csilingelve estek le és pattantak fűszálról fűszálra, sziromról sziromra, mígnem elérték a tápláló, éltető földet. Nem néztem hátra, de éreztem, hogy közelednek, egyre csökken közöttünk a távolság, s csak számoltam a másodperceket. A hangtalan lépteknek hangjuk volt, egyre erősebben és erősebben dübörögtek a fülemben, az árnyak vad, állatias üvöltéssel jelezték vadászatuk sikerét. Én pedig vártam. Nem tehettem mást. A félelem megbénított.  
  
Csend.  
Nincs szél, nincsenek léptek, nincs ordítás. Nincs hidegség. Minden mozdulatlan. Egyedül a légzésemet hallom, mely erőtlen, mégis olyan nyugodtnak tetszik.  
- Tudod, hogy hiába jöttél. - hallottam valahonnan apám hangját, mintha elmosódó látomás lett volna elmém zavaros sötétjében - Nem engedem el, akkor sem, ha elkíséred.  
- Nincs sok időm, Kieran. Neked pedig beleszólásod nincs. - válaszolta egy másik hang, amely mintha druida mesteremhez tartozott volna.  
De mit kerestek ők itt?   
Meneküljetek! Rohanjatok vagy meghaltok! - próbáltam kiabálni, de olyan volt, mintha láthatatlan kezek befogták volna a számat.  
- Dehogy nincs! A barátom vagy, de Wyn a lányom, és ha azt mondom, nem megy sehová, akkor bizony nem megy!  
- Akkor sem, ha ott nagyobb biztonságban lenne?  
Nekem már nincs biztonságom. Halott vagyok. Miről beszéltek?  
- Mégis hogy lenne? Annyi ismeretlen között, idegen városban! Teljes a fejetlenség, te magad mondtad. Tudod, mit szül a fejetlenség? Káoszt, én meg nem küldöm káoszba a lányomat!  
- Káosz mindenhol lesz, sőt, már van is, barátom, de Wynnesának megvan az elszántsága és az ereje, ezt mindketten tudjuk. Ilyen időkben kevesen akarnak tenni bármit is. Hidd el, jó helyen és végre druidák között lesz majd.  
Kieran hangja dühösen felmordult.  
- Hogyan lehetnél ebben olyan biztos, ha azt sem tudod, mit kell tennie?! Wyn itthon marad, ez az utolsó szavam! Ne tégy úgy, mintha nem hallanád a pletykákat. - hangja egészen elhalkult. 
- Abaddón tettei csak a jéghegy csúcsát jelentették. Nemcsak az erdő, minden és mindenki pusztulni fog. Népünket nem látják itt szívesen tovább, a királynőről pedig mit sem tudni. Egyesek szerint már nincs is. Hallottam őket. - felelte Basil határozottan - Éppen ezért nem értem, miért ellenkezel ennyire, holott a lányod biztonsága neked elsődleges… 
A szavak egyre halványultak, értelmük beleveszett érzések, emlékek, képek és hangok sötét, pépes kavalkádjába. Utolsó erőmből megpróbáltam megszólalni, s elmondani nekik, hogy mentsék az életüket, ámde arra sem adatott erőm, hogy kinyissam a szemem.  
  
Fojtogatott a félelem.  
A rothadó fű szagába belevegyült egy bomló állat tetemének átható bűze. Nem éreztem fájdalmat, ugyanakkor láttam, hogy vér folyik le a vállaimról, le, le, egészen a földig, vörösre festve foszló ruháim. Köd volt, leheletem látszott a levegőben, de nem éreztem a hideget sem. Nem éreztem a fát, amelyhez kikötöztek. Nem éreztem a húsomba vágó kötelet. 
Látóterem széle homályosan úszott bele a sötétségbe, én mégis használtam a szemem, ám bár ne tettem volna. Az egyik köpenyes, sötét jelenés, hosszan hullámzó, ostorszerű hajjal és villogó, vadállati tekintettel ült előttem, görbe pengéinek élével játszva, mintha unatkozna. Ugyan nem támadott meg, nem szólt, a légkör mégis rideggé, félelmetessé tette ezt az egészet. Minden levélből, minden fonnyadó, rothadó virágból, minden porladó-korhadó fatörzsből az éppen akkor megtestesülni készülő, nagybetűs Halál nézett vissza rám, én pedig nem tudtam mozdulni. Sem kiáltani. Védtelennek, gyengének, kiszolgáltatottnak és elveszettnek éreztem magam. Tudtam, senki sem segíthet már rajtam, mégis vártam a csodát, vártam, hogy valami történjék, én pedig folytathassam a kis életem, tovább menekülve a végzetem elől. 
De mennyit érne ez? 
Megráztam a fejem, mire a sötét alak fenyegető sziszegést hallatott, aztán fényes villanások közepette megsuhintotta görbe, vérben tocsogó pengéit. Mögötte hirtelen mindent elborítottak az aranyszínű, kavargó, forró, mindent elemésztő lángok. 
  
Ismét csend.  
Meleg vesz körül. 
Léptek.  
Nyikorgó padlódeszka. 
Megmozdítottam a karom. Szinte váratlanul ért, hogy képes vagyok erre. A léptek közeledtek, és én kinyitottam a szemem. Az ágyamban feküdtem, alaposan betakarva, tegnapi ruháim gyűrött kupacként terültek szét az ablak alatt, amelyen keresztül, bár el volt sötétítve, apró réseken át mégis utat találtak a fénycsóvák, a nappal hírnökei. Fájt tőlük a szemem, mégis erőltettem a látást. Tudni akartam, ki jár ott. 
Egy sötét alak. 
Csak ennyit fogtam fel, s már nyúltam is a botomért. Leesett rólam a takaró, meztelen hófehér testemen táncoltak a kis fénycsóvák, ahogyan támadóm felé lendítettem mindig kezem ügyében lévő harci eszközömet. Ám ő megfogta a bot végét, mintha csak virágszirmot tépett volna le egy növényről, aztán határozott, ismerős mozdulattal kitekerte a kezemből, miközben a vállára pottyantott, mint egy zsákot. 
Először azt sem tudtam, mégis mi történik. Meg voltam róla győződve, hogy az előbbi görbe pengések egyike rám talált a szobámban, miután valami rejtélyes esemény folytán megmenekültem előlük az erdőben. Félelmet éreztem, de a kudarcomból, gyengeségemből fakadó düh erősebbnek bizonyult. Felmordultam, s már éppen készültem volna megütni az illetőt, ám ő mintha csak számított volna rá, eldobta a botomat és lefogott. 
- Ezt még gyakorolnod kell. – közölte az alak végtelen nyugodtsággal, majd leeresztett a padlóra. 
Megállt bennem az ütő. Mégis mi a csoda történt velem? Hát, bármi volt is, nagyon úgy festett, éppen az imént támadtam meg a saját mesterem, anyaszült meztelenül, a bottal, amelyet még ő maga készített nekem. 
- Basil. - hajtottam meg kissé a fejem üdvözlés gyanánt. 
A druida hosszú, vizslató pillantással nézett a szemembe, aztán lehajolt a botomért és kezembe adta azt. Arcának az a fele, amelyen nem bénultak le az izmok, halvány aggodalom súlya alá került. 
- Feltételezem, még mindig vannak rémálmaid. Akarsz beszélni róla? 
Furcsa, értetlen tekintetemet kapta csupán válaszként. 
Még hogy rémálom? - gondoltam, miközben minden egyes másodpercben meg kellett küzdenem mélységesen mélyen gyökerező félelmeimmel, hogy egyáltalán végig tudjam gondolni a történteket. 
Való igaz, Lunasa halála óta rendszeresen jelentek meg képek elmémben gyilkosokról, szervezkedésről, üldözésről, és már hozzájuk szoktam annyira, hogy fel se vegyem az ilyesmit. Rémálmok? Kit érdekeltek a rémálmok, mikor Abaddón óta az volt az egész élet? Minden sarokból, minden bokorból, minden vándor szavából hullottak a félelem, kétségbeesés és pletykák magjai. De ezeknek semmi közük nem volt ahhoz, amit átéltem! 
Átéltem. Mert... megtörtént... ugye? 
Hagytam, hogy emlékeim, amelyekről szentül hittem, a valóságot ábrázolják, átpörögjenek lelki szemeim előtt. Futottam. Üldöztek. Minden rothadt. A szél az ellenségem volt. Véres pengéken fütyült. Elkaptak. Apám beszélgetett a mesteremmel. Valahová el kellett volna mennem. Megkötöztek. Vér. A halál szaga. Lángok. Lángok... 
A tisztás pusztulása. Az állatok halálsikolya. 
- Abaddón. - mondtam hirtelen, mintha meg akartam volna átkozni Basilt - Nem. Csak a gyerekek ijednek meg az álmaiktól. 
Tanítóm sóhajtva rám terítette a takaróm, aztán fényt engedett be a szobába, végül leült az ágyamra és hellyel kínált maga mellett. 
- Ez nem teljesen igaz, kicsi druida. - mondta. Arcának másik fele tehetetlenül merev volt, mintha mesterem félig szoborrá akart volna változni - No de, kevés időm van. A lányom is vár haza. 
- Részvétem a feleséged miatt. - vágtam közbe hirtelen - Apám mondta, hogy meghalt. 
- Igen. Abaddón sok család életét örökre megváltoztatta. 
Egyszer láttam Basil kislányát, a kis jelző pedig igazán illett rá. Most talán nyolcéves lehetett, erre itt ragadt a káoszos Veronián édesanya nélkül, egy apával, aki alig jár haza, ráadásul én is el fogok venni némi időt abból, amit együtt tölthetnének.  
Jó érzés ártani egy gyereknek, csak mert nem vagy elég erős, Wyn? - kérdeztem magamtól gúnyosan, aztán leráztam, s elhajítottam ezt az érzést a semmibe. 
Tanulni fogok, Basillal vagy nélküle, minden egyes nap! Hiszen eddig is ezt tettem, lassan, de biztosan. A kevesebb pedig néha több. 
- Nem azért jöttem, hogy erről beszéljünk. - tette hozzá már-már gyengéden, én pedig ösztönösen az arcomhoz kaptam. Eddig fel sem tűnt, hogy nedves a szemem - Az álmaidról sem kell, ha nem akarsz. Amiért valójában jöttem, az... 
Nem hagytam neki, hogy végigmondja. Villámgyorsan megtöröltem az arcom, amíg beszélt, de nem bírtam tovább magamban tartani, hogy éppen akkor jöttem rá, a dolgok, amiket ők egymásnak mondtak, a valóság részét képezték. 
- Elmegyek Zephyrantesbe. - zártam rövidre a bevezetőt, amelynek én már valamennyire tudatában voltam. 
Basil úgy nézett rám, mint aki szellemet látott, mire én leintettem, jelezve, hogy majd megmagyarázom. 
- Semmit nem tudok. - bizonygatta - Megvívtam egy kisebb csatát apáddal azért, hogy tényleg elmehess, a többi rajtad áll. Ha nem vállalod el, következmények nélkül hazajöhetsz, nem fogok rád neheztelni. 
- Akármi is legyen a feladat, nem jövök haza! - jelentettem ki szigorúan - Túl sok időt elvesztegettem. Tenni akarok valamit, és tenni is fogok, ha ezer és ezer akadály kerül elém, akkor is. Megértem apám félelmét, tisztelem a törődését, de csak akadályoz, ha bezárva tart. Így sosem leszek jobb. 
- Figyelemre méltó elszántság. De... 
Kezébe vette a botomat, s lassan végigkövette minden egyes kis élét, mintha meg akarna róla győződni, hogy nem kopott meg sehol. 
-… ha bármi olyat kérnek tőled, ami józan ésszel felmérve túlmutat a képességeiden, hátra arc. Ez parancs, Wyn. Nem szegheted meg, ebben egyeztem meg Kierannal és egyet is értek vele. 
De pont az lenne a lényeg, nem? Hogy túlmutasson. Mert akkor fejlődök. - mondtam magamban. 
Nos természetesen nem, bár húztam a szám egy kissé. Végül kelletlenül bólintottam, jelezve, tudomásul vettem kimenőm feltételeit. 
- Hosszú utad lesz, de nem érhet baj, ha betartod, amiket tanítottam és kerülöd a felesleges összetűzéseket. - célzott nyilvánvalóan arra a jellemvonásomra, hogy ha rossz napomon valaki szól valamit, képes vagyok pillanatok alatt szorult helyzetbe kerülni - Amikor odaérsz a nagy szentélyhez, keresd Patrick arkdruida fiát, Seamus Steelthornt. Ő majd elmondja, miféle feladatra vár jelentkezőket a druidakör. 
Nem szóltam semmit, ő pedig felállt. Úgy tűnt, többet nem fogok hallani tőle, úgyhogy én is így tettem. 

~***~
 
- Tessék rendesen öltözködni. - igazgatta meg rajtam Dwayne egyik régi, kopott ingét apám - Nem elszakítani az új ruháidat az út alatt. 
Szaporán bólogatva felvettem a csizmám és úti holmim, megtartva ilyenkor szokásos csendességem. Előre borzongtam a gondolattól, miszerint fel kellene vennem azt a szoknyát, amikor elérem Zephyrantest. Persze tisztában voltam vele, hogy nem nagyon lesz más választásom, mert teljesen tönkre fogom tenni az öltözékem gyaloglással töltött napjaim alatt, na de lányruha? 
Nagyot sóhajtva megtámaszkodtam az ajtófélfánál, s hagytam, hogy az apám utoljára megöleljen. 
Több dolgot kellett volna elcsennem az öcsikémtől. 

~***~

Bár erős késztetést éreztem rá, hogy letérjek a kitaposott ösvényekről és feltérképezzem a területet, muszáj volt elnyomnom magamban minden ilyen vágyat. Elvégre ki akart elkeveredni egy lehetséges feladat kapujában? Tehát, fogtam a kis rügy-zöld, egyszerű, bő ruhám szélét és - meglehetősen lányos, következésképpen kényelmetlen és hozzám nem illő - kicsi, lapos cipőimet lehető legkevésbé összekoszolva sétáltam egy kényelmesebb tempót felvéve, miután végre megpillantottam magam előtt Tünde-erdő fővárosát. Ugyan sejtettem, hogyan kellene magam elé vetíteni a település természettel való harmóniáját, a látvány minden képzeletemet felülmúlta, a hely hangulata pedig melegséget csempészett a szívembe, mely feledtette velem az utam során látott borzalmas, hamuvá égett képeket. Botom szokás szerint az övemben pihent, ami megnyugtatott; hófehér, egyenes hajam körülöttem szállt a lágy szellőben pehelykönnyedén.
Nos igen. - mondtam gondolatban kissé talán túl büszkén - Másoknak csípőjük van meg keblük. Nekem ez a fehér szellemlepel a szépségem forrása és nem cserélném el semmiért. Na de nem azért jöttem el idáig, hogy a hajamról gondolkodjak. 
A Vizek Városa, a Tünde Erdő Virága alapvetően pompás és lenyűgöző volt, még ha lakosai meg is tettek mindent, hogy elrontsák; az utcák tele voltak sopánkodó, ingerült tekintetű vagy kisebb tömegnek szónokló elfekkel, emiatt pedig a katonák is nagyobb számban voltak jelen; egyszer csak egy ilyen szónok rám bökött.
- Hé! Te ott! Te is tünde testvérünk vagy! Téged is kivet magából ez a föld, mint minket! 
Ugyan hozzá voltam szokva, hogy erre-arra valaki észrevesz és megszólít, de akárhonnan is néztem, ez nem éppen egy 'Jó napot, hogy vagy?' volt, bár a helyzetet tekintve meg sem lepett. Sőt, tulajdonképpen igazat adtam neki. Határozott bólintással adtam ezt tudtára. 
- Így van. - mondtam, kíváncsian várva, hogy mivel folytatja. 
Láthatóan az igenlő válaszom meglepte a tündét, mert nem is igazán tudott mit kezdeni vele, csak nyelt egyet; ekkor a tömeg hirtelen szétrebbent, amikor is egy zöld köpenyes, csuklyás alak lépett  oda a szószólóhoz és a vállánál fogva lerángatta az emelvényéről. Szótlanul - és ahogy tőlem elvárható - komoly arckifejezés mögött álcázva zavarom, néztem végig az eseményeket. Miután az elfek szétszéledtek, az alak, aki innen egy holdcsókolt selfnek tűnt, de a tündék jellegzetes ruháiban, odalépett hozzám.
- Ne haragudj, húgom. Ezek szemében mindenki Morrigan elé fog jutni még ma, legyél bárki. Mi járatban? 
Valami rosszat mondtam volna? - futott át az agyamon hirtelen - Csak arra akartam célozni, hogy számomra is valóban úgy tűnik, senki sem akarja, hogy itt maradjunk az erdőnkben. 
- ... Azt nem tettem hozzá, azért nem hagyom olyan könnyen magára a Természet lényeit, akárki is mondja, hogy nem vagyunk ide valók. Ott nőttem fel, láttam, ahogy elég... De még megmenthető. - mondtam ki hangosan, felnézve az ismeretlenre, majd miután felfogtam, hogy hallhatta, kissé zavartan biccentettem felé - A mesterem mondta, hogy a druidakör jelentkezőket keres egy feladatra. A szentélybe tartok. Köszönöm az előbbit. Mellesleg, ki az a Morrigan? 
- A szentélybe? Akkor szerencsés véletlen, hogy rád találtam, húgom. Faolan Steelthorn vagyok, apám nevében én keresek bátor lelkeket akik a királynő elé járulnak és meghallgatják a kérését. – felelte mosolyogva - Morrigan egyébként a halottválogató, a csaták úrnője és az éjszaka tündérkirálynője, legalább is őseink szerint. 
- Wynnesa Gentlesaline, örülök a találkozásnak. - mutatkoztam be, aztán viszonoztam a mosolyt - Elég keveset tudok a múltunkról. - tettem hozzá Morrigan-re célozva, aztán folytattam - De azt hiszem, megvan bennem a kellő bátorság. 
És mennyivel jobban hangzott volna ez a számból, ha nem úgy néztem volna ki, mint egy ártatlan kislány. - gondoltam. 
Azért reméltem, hogy nem leszek elutasítva, elvégre önkéntesekről volt szó. 
- Merre találom a királynőt? 
- A palotában. Odakísérlek, húgom. Zephyrantes most nem kedves az idegenekhez. - felelte.
Vettem észre. - jegyeztem meg magamban szárazon, de gondolataim már nem is ott jártak - Szóval a húga vagyok. Tehát self.
De hogyan lehettek volna selfek a druidakör vezetői? Vagy esetleg semmi köze nem volt a selfekhez, csak felismerte apám vezetéknevét – ami egyben azt is jelentené, hogy bajban vagyok -, és úgy döntötte, a tudtomra adja, hogy elfogad? 
Figyelem, paranoia veszély közeleg… - csendült fel bennem egy határozott, kissé gúnyos hang – Nem tennéd meg egyszer végre magadnak, hogy nyugton maradsz és nem látod bele mindenbe a véres végzetet - ami lehet, hogy nem is létezik -?
Mégis honnan szedtem ezeket a  gondolatokat? És egyáltalán miért foglalkoztam ilyenekkel, mikor - akárki vagy akármi is legyen -, Faolan éppen most gondoskodott a védelmemről? Pont most kellett teret engednem a gondolataimnak - természetesen -, mikor Zephyrantes úgy festett, mint valami őrült méhkas, vagy egy paradoxon, ami csak a megalkotója szerint volt vicces: a természet és egy város kölcsönös harmóniájába foglalva szónokok mondogatják, hogy kivet minket innen a föld. 
Ez tiszta őrület.
Egy pillanatig még azt is fontolóra vettem, vajon tényleg el kellene-e vállalnom ezt a feladatot. Elvégre arról nem volt szó, hogy ez a dolog olyan fontos, hogy maga a királynő színe elé kell járulni, következésképpen gondolom, nem valaki olyat vártak, mint én. 
De ez nem jelenti azt, hogy nem tudnék meglepetést okozni. A mesterem szerint minden csak akarat kérdése.
Persze ebben nagy szerepet játszott a szorgalom és kitartás, ám ezekhez is mind-mind akarat kellett. Anélkül nem lettem volna képes eljutni idáig. Nem lettem volna képes hazudni, hogy előrébb jussak, izzadni, hogy erősebb legyek és tanulni, hogy ne vakon kelljen tapogatóznom. A magam módján már most is erős voltam és hordoztam olyan képességeket, amelyek jól jöhettek, még ha alapvetően nem is mondtam volna magam minden esetben hasznosnak.
Ha nem vagyok az egy adott helyzetben, az csak a személyes meglátásomba csúszott hiba. Mindig, mindenki hasznossá teheti magát, ott, ahol van.
Kivéve odahaza. Ott mindent lehet csinálni, csak hasznos dolgokat nem, mert a self - vagy elf - lánya olyan megbéklyózó kalitkaként kapja maga köré felmenőitől a túlzott felvigyázást, hogy csoda, hogy levegőt kapni engedik. És az is csoda, hogy annak idején egyáltalán elkezdhettem tanulni Basiltól.
Ezt akartad, nem? - pirítottam magamra, olyan gondolati hangsúllyal, mint rám anyám egyszer, amikor meglátta, hogy éppen Dwayne fejére készülök ütni. Persze azt sosem látta, amikor ő ütött engem - Majd’ meghaltál volna, hogy legyen valami célja a napjaidnak végre, ne csak apró kiszökésekből, hazugságokból álljon az életed, erre öledbe hullik egy lehetőség, találkozhatsz a királynővel is, de ahelyett, hogy ide illően viselkednél, még a visszafordulás felé hajlasz?! Ittál te ma eleget?!
Hatalmas sóhaj szakadt fel belőlem, legalábbis én hatalmasnak, kételyektől és ellentmondásoktól terhesnek éreztem. Tüdőm - és vele együtt lelkem is - fokozatosan megkönnyebbült, ahogyan távozott a nehéz, érthetetlen hangulatot hordozó levegő, cserébe pedig mindent jótékonyan, gyorsan és vakmerően töltött be valamiféle bátorsággal vegyes mérhetetlen kalandvágy, amely végigfut a test minden táján, és nem tudok tőle nyugton ülni többé.
Na ez az a Wyn, akit én ismerek! - jegyeztem meg magamnak a mondatot, amelyet apám szokott ismételgetni, mikor egy dühroham, esetleg súlyos, napokig tartó melankólia után végre visszatalálok önmagamhoz.

------

Faolan:
avatar
Wyn Silvernight
Sötét Tünde Druida
Sötét Tünde Druida

Hozzászólások száma : 48
Join date : 2018. Jan. 13.
Age : 17
Tartózkodási hely : Ne mondd el apámnak... egyiknek se!

Karakter információ
Kaszt: Természetpap
Szint: 1.
Tapasztalat:
400/500  (400/500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Témanyitás by Darrakard on Kedd Feb. 27, 2018 8:14 pm

Nos hát akkor, tekintve hogy mindannyian Amelie Fairbranch őhatalmasságához készültök, kereshettek is időpontot a közös egyeztetésre!

_________________
""I do not want lowlifes. The only ones worth ruling over are those that can survive even the flames of hell.""
avatar
Darrakard
a Démoni Írnok
a Démoni Írnok

Hozzászólások száma : 733
Join date : 2013. Jun. 07.

Karakter információ
Kaszt: Írnok
Szint: Elérhetetlen
Tapasztalat:
666/666  (666/666)

Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Re: [Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Témanyitás by Crispin Shadowbane on Csüt. Márc. 08, 2018 10:23 pm

Part One: Preparations

  Tudtam, hogy hosszú útra fogok vállalkozni, és ennek megfelelően még hosszabb ideig nem is fogok "haza" jönni - bár a mocsári lakot egyre jobban kinőttnek éreztem, egy olyan helynek, amely eddig megfelelő izoláltságot nyújtott a kellemetlen vendégek ellen, azonban Abaddón pusztítása óta mint ha Köd-erdő is egyre komiszabb lett volna, és egyre több vadállat fordult meg a környéken - olyanok, amelyek jelenléte már aggodalomra adott okot. Csak remélni tudtam, hogy mire visszatérek Zephyrantes-ből, vagy bárhova is vezessen engem a Hold Ösvénye, minden érintetlen marad és nem sajátítja ki magának valami förtelmes és veszedelmes fenevad.
  Amikor beértem a kis szobámba a Sharlotte-tal való beszélgetés után - bár még mindig voltak aggályaim azzal kapcsolatban, hogy pont én lennék a legjobb személy az ilyen jellegű feladatra - körbe néztem a lelakott, szegényes felszereléseken. Dracon az ágyon csicsikált éppen, mellette egy kiterített rókatetem félig megrágott maradványai. Békés horkolása abban a pillanatban véget ért, ahogy hallotta az ajtó nyikorgását, és amint rájött, hogy csak én jöttem haza, ásított egyet unottan és visszatért a vadászmezőkre, amelyeken eddig vadászott álmában. Olyan jó érzés, hogy ha örül valaki, amikor hazaérek...

- Nemsokára útra kelünk, te mocsok. Nem ártana felkészülnöd.
  Egy unott fújtatás, aztán ismét horkolás. Ostoba dög. Nem akartam az időmet arra vesztegetni, hogy a házi kedvenckémet megregulázom, inkább előhúztam a ládámat a meglazított deszka alól, ahol eddig is tároltam, majd nemes egyszerűséggel rúgtam le Fehér Szellemet róka tetemestül az ágyról, hogy helyet csináljak magamnak. Felháborodott visítás, acsarkodás, aztán amikor kapott egy öklöst a homloka közepére - atyai pofon nevelési célzattal - inkább csak morogva vonszolta a rókucit a sarokba és azon csámcsogva figyelte, ahogy első körben ledobom a véres takarót, majd elkezdek kiteríteni az ágyra.

  Az első sorokban ott díszelgett Fury és Clandestine, akiket majd a legvégére hagyok. A sálamat egyelőre gondosan becsomagolom a hivatalos eseményekre tartogatott ezüst hímzéses ruháim mellé, amelyeket majd csak Zephyrantes-ben veszek át - nem akarom a büdös testemre felvenni és abban utazni még napokat, majd ugyanúgy gondosan becsomagolom a törékeny tükröt is pár váltóingbe, hogy ne essen semmi bántódása. Gondoskodva simítok végig legújabb társamon, a fülbevalómon, amely tökéletes Mélységiek hangjának kizárásához...vagy ha az asszony kárálni kezd - bár asszony nincs, de nem árt a jövőre gondolni. Egy ideig gondolkozok, hogy melyik nyakláncot is viseljem egyelőre a nyakamban, aztán a választás végül a koncentráció nyakékére kerül, míg a vonzalom amulettjét és az álcaláncot csak a mellényem egy-egy zsebébe rejtem el, hogy szükség esetén könnyen hozzájuk férjek. A Ceann an Dullahan szintúgy egyelőre talonban marad a táskába süllyesztve, nem hinném, hogy az úton bármikor is szükségem lenne arra, hogy elveszítsem a fejemet. Viszont felkerül a bokámra és a csuklómra való perecek szettje, hisz az mindig hasznosan jön egy utazás során. Jobb kezem gyűrűs ujjára a töltőgyűrű kerül, bal kézre a tökgyűrű - hisz, végül is, csak egy feldühödött vadállatoktól hemzsegő helyen kell átkelnem - míg a tárológyűrűt egyelőre szintúgy csak egy zsebbe rejtem, majd ha kiderül, hogy mire lesz szükségem később, a szerint készülök fel és töltöm fel. A Köd-erdő jeleit viselő holdezüst korongot a mellényem belső zsebébe süllyesztem, míg az elismerés jelvénye egy másikba kerül bele, így a ruházkodás meg is történt.
  Újból a táskához lépve elpakolom a következő tárgyakat: a békítőharang és a bizalom vízuma is egy helyre kerül, amelyek mellé csatlakozik a Wolpertinger Tojás és a plüssfarkaskám. A távcsövet a zsák egyik oldalsó szíjához kötözöm, hogy könnyen elérhető helyen legyen, a rúnákkal teleszőtt pergamen egy másik oldalsó zsebben landol, szintúgy könnyen elérhető helyen, bár egyelőre nincs tervem arra, hogy megnézzem, hogyan is működik, hisz ki tudja, később még mikor jöhet jól egy kis menekülés. Inenntől kezdve a dolgok már gyorsabban mennek. A rúnákkal kivert butykost az övemre akasztom, a visszatérő erszényt a másik oldalon foglal helyet, és végül a Vengeful One követ Clandestine markolatára tekerem szorosan, hogy ne essen le. Végül a fémládikóba belesüllyesztek egy hadseregnek elegendő ital-gyűjteményt, hisz végül is, gyógyital meg élénkítő ital mindig is jól jön, a dobozon belül van még egy fecskendő is...és azt hiszem, hogy készen is vagyok. A két éjgyilokomat a helyükre akasztom, a rugós pengét a csizmám szárában rejtem el, aztán az egész tetejére rápakolok pár váltás ruhát és némi elálló élelmet...s a zsák szíjait már alig bírom összehúzni, de nem akartam felkészületlenül neki esni ennek az egész Tüncibüncis utazásnak.

- Dracon, indulás van. Nincs kedvem egy percet sem elvesztegetni.
 A sárkánygyík végül felkapja a fejét, majd miután a mancstisztogatási műveletét egy felé hajított büdös zoknival megakadályozom, morogva ugyan, de hajlandó arra, hogy útra keljen velem. Miután meghallotta azonban a vasállkapocs csörgését, amelyet utólag még a zsákba pakoltam, már úgy menekült ki a házból, mint ha legalábbis három légiónyi Ger üldözné...
- Na, csak van eszed, még ha jól is rejtegeted.
  Morogtam magam elé, majd utoljára végig néztem a szobámon, s végül az ajtót kétszer is bezárva magam mögött, ráléptem arra az ösvényre, amely Zephyrantes-be vezet. Itt az ideje kideríteni, hogy mire is készül Amelie és hogy milyen titkos fegyvere lehet az emberek ellen. Armin, tartsatok ki, amint megtudok valamit, egy szempillantás alatt nálatok termek, hogy beszámoljak róla...


Part Two: Zephyrantes

  A tünde fővárosba végül azon a kapun léptem be, ahol anno Blue-val is megjelentünk, amikor még Rexy Guszty gyalázóira vadásztunk. A helyzet azóta sokat változott és valahol a szívem mélyén hiányoltam a cserfes és egyáltalán nem szívbajos kollégám jelenlétét. Néhányan alaposan megnéztek maguknak, páran megpróbáltak belém kötni, azonban a két fegyverem láttára inkább széles ívben elkerültek. Na meg az se volt egy utolsó elrettentő erő, hogy a város határától alig egy mérföldre az unatkozó Draci elejtett valami kistestű állatot és most annak a vére csöpögött a pofájáról, teljesen vörösre festve a pofáját. Hangosan fújtatva álltam meg a kapuban, szememmel a távolban feltűnő királynői palotát fürkészve. Az éjszaka éppen a vége felé közeledett, így legalább a Nap miatt nem kellett aggódnom az utolsó mérföldeken, de az utazás így is lefárasztott, hisz végül is, gyalog tettem meg az Elatha- Zephyrantes távolságot, nagy részében a porrá égett erdő romjain átvágva.
  Utam végül a Jámbor Őzhöz vezetett, ahol Blue-val is elkezdtük a nyomozást, aminek végül csak vége szakadt még azelőtt, hogy egyáltalán neki álltunk volna. A fogadós nem ismert fel engem, amin nem is csodálkoztam, hisz azóta már jó pár holdtölte eltelt, és nem is nagyon igyekezett elárulni, hogy van-e kiadó szobája, de amikor megcsillantottam előtte pár érmét, már rögtön készségesebb volt. Öt percnyi heves vitatkozás után végül elértem, hogy valami kaját vigyen fel a szobámba, míg a felesége és a lánya neki állt fürdővizet melegíteni, amit szintúgy a szobámba rendeltem, némi illatos vízzel egyetemben. Elvégre is, a self nem jelenik meg az út porától és bűzétől átitatva egy audenciára. Mire megreggeliztem, és lefürödtem, a Nap már felkelt, ezüstös-aranyos fénybe borítva a tájat, amelynek nem kifejezetten örültem. Most, hogy már megszabadultam a viszontagságok külső nyomaitól, és a gyomrom is tele volt, felöltöttem végül az elegáns ruházatomat, a fekete mellényt ezüst hímzésekkel, színben és mintázatban hozzá passzoló nadrággal és cipővel, majd az egész fölé egy térdközépig érő vörös palástot terítettem. Clandestine-t és Fury-t ezek alá rejtettem el, a tőr a csizmám szárában volt, egyéb felszereléseim közül egyedül a holdezüst korongot és a koncentráció amulettjét tartottam meg. Nem számítottam támadásra, így a többi cuccot elrejtettem a szobában, majd útnak indultam is a palota felé. Menet közben azonban egy ponton Dracon úgy döntött, hogy Ő már pedig csak azért is a felhők közül fogja a továbbiakban szemmel kísérni az események alakulását, és mielőtt még megakadályozhattam volna, kérdezés nélkül elrepült. Mostanában kezd egyre engedetlenebb és szabad szelleműbb lenni, amiért majd egyszer egy alapos leszidást fog kapni, azonban perpillanat semmit sem tudtam ez ellen tenni, így aztán csak egy vállvonás kíséretében trappoltam tovább.
  A városon átvágva persze mindenféle alakokkal találkoztam, amelyeknek vagy nem tetszett a jelenlétem, vagy éppen valami apokaliptikus szöveggel traktáltak mindenkit, aki a közelükbe merészkedett. Hiába, Abaddón alig két hete pusztította el az általunk ismert világ jelentős részét, csak hogy dolga végezte előtt valami - vagy valaki - megsemmisítse. Persze erről is keringtek különféle teóriák, de hogy mi volt a tényleges igazság, valószínűleg nem sokan tudják... Aztán végre-valahára megérkeztem a palotához, azonban bejutási kísérleteim eredménytelenek maradtak, ahogy egy szakasznyi katona állta el a kaput és megtagadták a belépést mindenki számára. Király...utam legelején már is akadályba ütközök? Ki gondolta volna? Egy fanyar vigyorral az arcomon halászom elő a holdezüst korongot és a legközelebbi őr arcába tolom.

- Én azért még is csak szeretnék bejutni, hogy beszéljek Amelie Fairbranch királynővel, hogy ha lehetséges lenne.
 Miközben én a bejutáson ügyködtem, a fülemet megütötte egy ismerős hang.
- Miért is nem? - hallattszott a felháborodott kérdés.- A lightleaf-i őrparancsnok küldött, állítása szerint Őfelségének szüksége van önkéntesekre.
  A világ úgy látszik, hogy tényleg kicsi, hisz a hang tulajdonosában Lance Kalver-re ismerhettem, a zsoldosra, akivel először a Dornburg-toronynál találkoztam, aztán utána nemsokkal az utunk ismét csak keresztezte egymásét, amelynek során alaposan leittuk magunkat a lehető legkülönösebb társaságban. Hát hiába, a világban már csak pár "hős" vagy "kalandozó" akadt, így nem is nagyon csodálkoztam azon, hogy az egyikükkel szembe találkozok.
- Szép jó napot! Hogy tetszik lenni?
  Érkezett az egyenes kérdés, ahogy a fiatal tünde is észre vett, és a kinyújtott kezét megfogva viszonoztam a kéznyújtás köszöntését.
- Lance Kalver, rég nem láttam. Örülök a viszont találkozásnak.
  Nem nagyon fűlött a fogam az ilyen udvarias és fennkölt meg nemes meg mit tudom én milyen beszélgetéshez, de ha már Ő így kezdte, ki vagyok én, hogy elrontsam a szórakozását? Aztán egy újabb ismerős hang hallatára kissé megmerevedek és csak egy fél pillantást vetek az alacsony, szinte fiús testalkatú lány felé - épp annyi időre csak, hogy felismerjem a kis Wyn-t. Na, ez kezd egyre érdekesebb lenni. De nem akartam most vele beszélni, teljes figyelmemet Láncikára fordítottam.
- Az egészségemre nem panaszkodhatok. Ez a kis várakozás kissé kellemetlenül ért, de a helyzet önmagában érthető. Ezek a katonák csupán a feladatukat látják el, parancsot teljesítenek, így aztán a magam fajta szerény sötét elf nem is haragudhat rájuk. Meséljen valamit, mi történt magával az utolsó találkozásunk óta? Örülök, hogy túlélte Abaddón pusztítását...
  Ha arra számítottam, hogy Lánci majd tovább folytatja a színjátékot, kellemesen csalódnom kellett. A nevetése éles kontrasztban állt a helyzet és a környezetünk komorságával, üdítő színfolt volt és végre úgy üdvözölhettük egymást, akik valójában voltunk: haverok, bajtársak, fegyvertársak...a két őrült, akik készek voltak egy egész toronyra való vámpírral szembe nézni, hogy a többiek megmérkőzhessenek Erborosh-sal. Óh, azok a régi szép idők...
- Remélem, nem gondoltuk komolyan a magázódást! Én is örülök, hogy te élsz.
  Mielőtt még válaszolni tudtam volna Lánycibának, a kislány is felénk fordult, bár nekem csak a hátamat láthatta egyelőre, így nem is ismert fel kapásból.
- Üdv. Maguk is önkéntesek?
~ Fogalmazhatunk úgy is. Armin-nak éppenséggel nem volt elfekvőben lévő selfe, így a tudta nélkül engem szalasztott ide. Szóval ja...valami olyasmi.~
  Ecseteltem magamban a helyzetet, aztán ahogy a lány felé fordultam, végre felismert engem, és az arcán egy büszke vigyor jelent meg, amely határozottan jobban állt neki, mint az a komorság, ami az első találkozásunkat jellemezte.
- Rég láttuk egymást, Főnix. Nézd csak, ki élte túl Abbadón-t.
  Amennyiben bárki is arra számított volna, hogy innentől kezdve a beszélgetés kötetlenül folytatódik tovább, nagyot csalódott volna. Viszont most nem elégedetlenkedtem és nem is idegeskedtem miatta, hisz végül úgy látszik, hogy jutunk valahova. A tömegből végül kiválik egy sötét tünde, aki tünci ruhákat viselt - ilyen tekintetben egy kicsit emlékeztetett arra az alakra, aki felbérelt minket Gusztusos Rexi gyalázóinak felkutatására - és pikk-pakk megoldotta a bejutásunkat. Note to myself: fizessek a pasasnak legalább egy pohár vizet - a piát még nem érdemelte ki!
- Katona, kérem jelentse be Őfelségénél, hogy a keresett személyek megérkeztek. Lehetőleg gyorsan.
  Nem tudom, hogy a helyi hátba szurkálós szarkeverésben - amit egyesek politikának hívtak - Ő milyen szerepet töltött be, de most egyelőre nem is nagyon érdekelt. Az már jobban izgatott, hogy miért is vagyunk "keresett személyek". Azonban nem akartam kérdéseket feltenni, hisz azzal elárultam volna, hogy ebben a kérdésben teljesen tudatlan vagyok - már pedig a túlélés első számú szabálya, hogy semmiféle gyengeséget ne mutassunk ki, így inkább csak sodródjunk az árral, a legközelebbi lehetőségre várva. Én pedig nagyon jó voltam a sodródásban...
- Óh, Lord Steelhorn. Elnézést, persze, azonnal. Addig kérem, fáradjanak be az udvarba, Dean elkíséri Önöket.
- Erre fáradjanak, kérem.
  Na most, hogy legalább a bejutásunk megoldódott, még ha a kényelmesnél többet is kellett ácsorognom emiatt a tűző napon, végre úgy éreztem, hogy most már lényegében a leendő útitársaimnak szentelhetem a figyelmemet. Lánci feltűnése lényegében nem is nagyon lepett meg, azonban Wyn-é annál inkább. Tehát végül elhagyta a szülői házat, amelyre annyira vágyott...de vajon meg fogja-e bánni a döntését végső soron? Azt hiszem, hogy az Út végén erre is választ fogok kapni.
- Köszönöm, Dean, ugyebár, ha jól hallottam.
  Biccentek a férfi felé és követni kezdem őt. Tekintetem ide-oda ugrál az út során, felmérve alaposan a helyet, memorizálva az útvonalat, a katonák elhelyezkedését, a fegyverzetüket - és persze az általános hangulatot. Azonban az arcokról sok érzelmet nem tudok leolvasni. Amíg az utunk engedi, a többiekkel kezdek el cseverészni.
- Éreztem, hogy túl fogod élni Wyn, és örülök, hogy így lett. Lance Uram, én teljesen komolyan gondoltam a magázódást. Nem vagyok íjász, nincs tegezem, így tegeződni se nagyon tudok...
...s mint egy végszóra, az átkozott Fehér Szellem is hajlandó volt végre megjelenni, és némi csicsergés meg csipogás közepette követelte ki a helyét magának az élmezőnyben, mellettem totyogva. Pofáján egy pillanatra valami vadóc vigyor jelent meg, aztán megembe...sárkánygyíkolta magát, és sokkal komolyabb viselkedés formát választott magának.
- Na, csak úgy döntöttél, hogy csatlakozol, Te mocsok?
- Akkor legyen így. Teget se látok Önnél, pláne nem a fű színéhez hasonlatosat, nem mondhatom, hogy tege ződ...
  Érkezett Láncitól egy szintúgy elmés válasz, ami miatt már azon nyomban megbántam, hogy egyáltalán bele kezdtem az agyhalott poénok cserélgetésébe, és gondolatban az arcom találkozott a fejemmel. Nem adtam meg neki az örömöt, hogy bemutassam neki a facepalm tudományomat - azt az elismerést soha se fogja megkapni! Szerencsére még ha akartam volna, se lett volna időm érdemi választ kitalálni, hisz végül az utunk egy parkban ért véget. A szökőkútból csobogó víz kellemes hűst árasztott magából. Tiszta volt a levegő, szinte olyan, mint ha a világban történt pusztítás meg sem történt volna. Ezzel egy időben éreztem, hogy a lelkem is lenyugodik egy kicsit. Kezemet végig futtattam a tündékre oly ' jellemzően "fából kiénekelt" padokon, sokadjára is elcsodálkozva azon, hogy mennyire is harmóniában élnek a természettel - éppen ezért volt megérthető, hogy miért érte őket sokkal rosszabbul a pogány istenség küldöttjének pusztítása.
  Amíg a királynére várakozunk, elfoglalom magamnak az egyik padot és a többieket elmémből kizárva minden figyelmemet Dracon-ra és a tollazatának tisztogatására fordítom, gondosan és kínosan ügyelve arra, hogy ne koszolja össze a drága ruhámat. Nem tudtam, hogy mire várhatok a királynőtől - Sharlotte se sokat tudott róla, csak azt, hogy van valami titkos fegyvere és minél előbb meg kell tudjam, hogy még is, mi az. Mennyire lesz olyan hangulatban, hogy megossza ismeretlenekkel az információkat? Vajon ha még is rávesszük valahogy, hogy kinyögje, mi is a nagy terve - cserébe mit fog elvárni? Tény és való, hogy egyre több időt töltöttem manapság Armin társaságában és valamennyire rálátásom volt az otthoni politikára, de az igazi, színfalak mögött húzódó csendes háborúról még mindig nem volt semmi fogalmam sem. Így hát egyszerre féltem és vártam a találkozást Veronia elvileg legszebb nőjével.
  A percek gyorsan leteltek és a közeledő léptek zajára felkaptam a fejemet. Első körben a sleppet mértem fel. Egy igen csak furán viselkedő, kopasz alak, akit rövid hezitálás után a druidák közé soroltam; egy lovagi kísérő, aki valószínűleg akkor se hagyta volna el a királynője oldalát, ha arra egyenes utasítást kap ...és egy csuklyás figura, aki mint egy megkésett gondolatként követte a társaságot. És végül, de nem utolsó sorban a királynő. Hát, a regék tényleg nem túloztak - gyönyörű volt, szinte túlságosan is gyönyörű. Persze mindez csak viszonyítás kérdése...de a szépsége letagadhatatlan volt. A választott ruhájától még egy homoszexuális alak is kitért volna a hitéből, és éreztem, hogy a vérem felpezsdül. Bár a ruha többet takart, mint mutatott - nem volt egy túl magamutogató alak - de pár helyen látni lehetett a bőrét, kecses alakjának gömbölyded vonalait és csak arra tudtam gondolni, hogy mekkora mázlista lehetett Armin, hogy egyszer a királynő leakarta őt smárolni. De a múlt felidézése helyett a jelenre kell koncentrálni. Ideje megkezdeni a táncot...a padról felállva egy enyhe, udvarias meghajlással nyitok - letérdelni nem fogok előtte és a földre borulni sem, azt meghagyom a talpnyalóknak.

- Queen Amelie Fairbranch, it is an honor to meet you. Let me introduce myself: Crispin Shadowbane, from Elatha, at your service.
- It's an honor to meet you, Queen of All Elves, Lady Fairbranch. My name is Lance Kalver, envoy from Lightleaf, at your service.
- I've never thought I will see our Queen with my own two eyes. Wyn, druid apprentice. I'll follow your orders.
  A kis triónk végül úgy döntött, hogy az emberek mocskos nyelvét maga mögött hagyva a saját nyelvünkön folytatjuk tovább a társalgást. Elég sok kárt okoztak már azok a förtelmek és most, a saját fajtánkkal beszélgetve nem fogok arra vetemedni, hogy ilyen kárhozott és átkos nyelvre kényszerítsem a számat. Legalábbis az én részemről ez volt az oka. Hogy a többieké? Ki tudja? Viszont úgy látszik, hogy legalább a királynő kegyét elnyertük ezzel, amikor egy halvány mosoly jelent meg az arcán, hogy aztán azonnal el is tűnjön. Vajon csak képzelődtem, vagy tényleg ott volt? Kezeit széttárva üdvözölt minket.
- You are all here to serve. I am pleased. But do you know who are you serving really? What are you serving?
  Csendült fel a kérdés, amelyet talán költőinek szánt, talán nem, azonban én úgy éreztem, hogy majd idővel válaszolnom kell rá. Addig is, a királyné helyet foglalt egy padon, ezzel úgy értelmeztem, hogy nekünk is jelezte, hogy helyet foglalhatunk és ki is használtam az alkalmat azon nyomban.
- I know what and who am I serving, Your Majesty.
 Biccentettem a királynő felé, amint helyet foglaltam a padon, majd a mondandójára koncentráltam.
- You are here from far and wide, you represent all that is elvenkind. A disciple of death from the city under the Moon's light and shadow. A wanderer and warrior who saw and experienced this land, yet remained an elf. And a miralce child, one from both sides of this forest, bearing marking of the curse, yet power of the God in Nature. You are, after all, to save us - and also represent us.
  A cirádás mondandó mély benyomást hagyott bennem. Nem az, amit előre vetített, hanem ami inkább a háttérben húzódott. Úgy tűnik, hogy a királynő sokat tud rólunk, mint személyekről, ami igen csak zavaró volt a részemről. Honnan tudhatott rólam? Nem voltam éppen egy olyan személy, akire sok mindenki emlékszik...bár, ha figyelembe veszem, hogy tényleg sok alkalommal lehetett engem látni Armin vagy Lory társaságában, és hogy az Elatha-i társadalomban viszonylagosan stabil helyzetben voltam mint a herceg egyik bizalmasa...talán annyira nem is volt meglepő. Lánci hiába volt szabadúszó zsoldos, még is a királynőt szolgálta és nem tartottam lehetetlennek, hogy talán már találkozott is vele. Wyn-ről semmilyen személyes információt nem árult el, csupán a származását firtatta...de talán a kémei jobbak voltak, mint amire számítottam volna. A kényelmetlen gondolatokat egyelőre azonban a háttérbe szorítottam. Ideje kideríteni, hogy mi is folyik itt?
- I had no idea that the Queen herself knows who I am. It is true, that I am an assassin, but also a druid. Who am I serving? Most of my life, I served noone, chose no sides, cared only for myself. Yet, everything has changed, and these changes led me here. Now, I think, I serve a higher purpose and law - the Law of Survival. As it is, the biggest threat we are facing comes from the remaining human population. I heard the rumors, that they want to invade the Elven Forest as well the Mistwood. I saw no marching armies, so I cannot be sure if the rumors are correct. But if they are, then I feel the need to do something - although I have no or literally no power. So I came here, following the rumors, looking for answers and means to drive the invaders out of our territories...
- You are right, Your Grace, I am no-one but a humble mercanary.-kezdett bele Lánci is az álszerénysége megcsillogtatásába.- But a mercanary who knows when his sword is needed, and this is such time, I trust. Amongst the screams of burning trees, there was a gentle and weak plea, asking for help. At that time, I could not hear it, but today I got the message again through the Guard Captain of Lightleaf. My sword is yours.
 Az ismételt hűségeskű utáni rövid csendet Wyn szavai törték meg. A lányé, aki valószínűleg többet aggódott a Természet jó létéért, mint a saját magáért. El tudom őt képzelni évek múltán, idősebben és erősebben...a Természet Megtestesült Haragja is lehetne belőle - és Természet Anya óvja meg azokat, akik a jelenlétében egy faágat is le mernek törni!
- I came here to silence the Nature's cry, heal its wounds with all my power and because my mentor told me, even a persone like I can help. And also here to know what can I do to help our kind. My Queen, your words are true like the Moon shines bright - and the Sun keeps us warm at daylight. I am a daughter of the two forests and pleased to serve you and our home.
- You are all wise and pleasing with your words.
~ Just wait until I show you how else can I please you...~
- But chatter is a luxury in these times. Which you heard is true, down to every horrifying and unjust detail. The humans and their boy king...
  Nem, meg sem lepődtem azon, hogy a királynő ideges lesz az embereknek még csak említésére is. Én is egyre jobban és jobban megutáltam az egész fajtájukat, főleg azóta, hogy pár hülye paraszt keresztre akart engem feszíteni, hogy ezzel nyerjék el hamis istenségük bűnbocsánatát...
- They obtained a great power. One without equal in this land, no matter how hurting it is to accept this fact. They bring fire and iron - not the kind that their unwelcoming and irascible God brought to us. This fire is precise, controlled and more devestating, although in a much smaller area. They threaten us to join them, or to perish with the very forest we call our home. I will accept neither of those thing!
 Na igen, így néz ki egy sértődött királynő! Úgy pattant fel a padról, mint ha legalább is valaki a megerőszakolásával fenyegette volna - és lényegében így is volt. Aki a népének árt, neki is árt. A hangulat nagyon hamar komorra és sötétre váltott át, ahogy a királynő arca is.
- But we found...alternatives. This is how our favored guest comes into the great flow of things.
 Int a figura felé, aki végül ledobja a csuklyáját. Hát, a látvány eléggé megdöbbentő volt, és ösztönösen próbáltam hátrálni, azonban ülő helyzetben ez nem nagyon volt kivitelezhető. Hamar vissza nyertem a lélekjelenlétemet, és erősen Dracon tollaiba markoltam, ahogy éreztem a kis dög szándékát, hogy meglóduljon - vagy meg akarta támadni a fura nőt, vagy pedig csak hozzá akart dörgölőzni ...nála valahogy ez kiismerhetetlen volt nekem meg nem volt kedvem most kielemezni a viselkedését, nem hogy még reckírozni is. Csendben figyeltem a különös alak mozdulatait, az arcát...és testének más részeit is. Aztán inkább magamra erőltettem a komolyabb gondolatokat. Fenébe, ki gondolta volna, hogy ilyen sok idő nő nélkül ennyire meg fog őrjíteni?
- It is an honor to meet you, representatives of Veronia. I am Rheo. I am your salvation.
  A mosolyára nem is nagyon ügyeltem, inkább a szavaira. Veronia képviselői...mint ha egész Veronia a tündékből állna - sajnos nem így van. A másik, hogy olyan benyomásom támadt hirtelenjében, mint ha egy külsős lenne...úgy használta a szót, mint ha Ő maga nem Veronia-ról származott volna. Ehhez hozzá társult a különös kinézete is. Ez a nő felkeltette a figyelmemet - és most nem csak azért, mert nő volt, és mint ilyen, olyan hmm...adottságokkal rendelkezett, amelyekre most nagyon is ki voltam éhezve. Szépen sorrendben válaszolgattam hangosan a gondolataimra, első sorban a királynő szavaira koncentrálva.
- How could they obtain such power? Is it some kind of new magic or a result of some kind of experiments? Worth to look into this matter. If...or more likely, when we find out what their weapon is, we can duplicate it or find a method to counteract it. This is where the Shadow Dweller comes on the scene...
- I do think this is the part in which we are needed. Naturally, we shall not let them triumph over us. United we stand, divided we fall, and will they destroy everything that is ours, we will still be here, wandering, seeking vengeance, without home, but never broken.
 Egy pillanatra elhallgattam, ahogy gondolatban már az emberi tábor körül ólálkodott az éjszaka leple alatt, tábornoki sátorról tábornoki sátorra vándorolva iktatva ki őket és közben ellopva a fegyverük egy darabját - vagy ha mágia, akkor az egyik varázslójukat, hogy kihallgassuk. Lánci szavaira csak halványan biccentettem. Igen, lehet, hogy végül megsemmisül az otthonunk, de a harcot addig nem adjuk fel, míg lesz egy elf vagy self is, aki lélegzik. Rabszolgasorba is taszíthatják akár a népünket - de megtörni nem fogunk!
- Ofcourse, we won't accept their conditions. We will fight and we will prevail - or if not, we atleast go down with a fight.
...és végre eljutottem Rheo-ig. A furcsa alakik. Ki lehet Ő és honnan szalajtották?
- The pleasure is mine, Rheo. Care to elaborate? How come that you are our salvation - and who or what you are exactly?
- You will see and you will learn all about me.
~ That sound really temptingly. I would really learn all about you...oh, fuck me...Get yourself together Crispy!~
- Because we are fated to travel together for a time - to save your people, your home and your future. As your Queen told me, you have this day to prepare yourself. Tomorrow, before the Sun rises, I will ride forth. Those amongs you who has the will to follow me blind and without knowing our destination will find the path that leads you to survival, and more: to triumph. To a haven you forgot. I will meet you by the great oak at the northern edge of this city.
  Feleli végül Rheo, aztán szépen elhagyja a parkot, magunkra hagyva minket - a gondolatainkkal foglalkozva.Azonban ezeket a gondolatokat megtartottam akkora, amikor a szobámba vissza térek és felkészülök az útra. Egyelőre csak egy mély meghajlással köszöntem el a királynőtől, intettem a többieknek, majd Dracon társaságában elhagytam a parkot és vele együtt a palotát is...


Part Three: The Great Oak

 Az idő meglepően gyorsan telt most, hogy mindenre felkészültem, amire fel lehetett készülni. Ezerszer átfutottam a felszereléseimen, ellenőrizve, hogy minden darab sértetlen-e, és végül alapos gondossággal süllyesztettem be a táskába azokat a cuccokat, amelyekre egyelőre nem lesz szükségem. A nap részét amúgy is átaludtam, így a készülődésre csak a hajnali órákban volt időm. A cirádás udvari ruha már egy szekrényben lógott, fegyvereim kiterítve az asztalon, mellettük ott feküdt a koncentráció nyakéke és a vonzalom amulettje - ki tudja, mikor kell infót kinyernem Rheo-ból vagy Wyn-ből - a töltőgyűrű és a tárológyűrű, amelybe már belebűvöltem a Rezonancia Vihart a biztonság kedvéért. A rúnázott flaska mellett a varázserszény lógatta bőr orrát...és a listát még lehetett volna folytatni. Az indulás előtti utolsó óra az előkészített fürdő vízben talált engem, s a hatalmas kádban ücsörögve fogyasztottam el kései vacsorámat, miközben Dracon undorító csámcsogását hallgathattam. Aztán...

  Eljött az idő. A gondos törölközés után magamra aggattam a felszereléseimet. Éj fekete ing, felette szintúgy fekete mellénnyel, nadrággal és cipővel. Az alkaromon egy alkímista alkarvédő, rajta három hellyel italoknak - kettő gyógyital és egy élénkítő ital. Csuklómon és bokámon éreztem a hideg vas érintését, ujjamon ott díszelgett a tároló és töltőgyűrű is, fülemben a fülbevalóm, nyakam köré a kedvenc sálam tekerve. Övem jobb oldalán egy erszény lógadozott, míg bal oldalon, a könnyebben hozzáférhető helyen a kulacsom, amiből biztos, hogy rajtam kívül senki se kap még egy kortyot se! A mellényemen belül, kissé kényelmetlen helyen, de jobbat nem találtam, ott csücsült Bane, a kis plüss farkaskölyök, hogy ha netán valaki elmetámadással próbálkozna nálam, könnyen hozzáférhessek...na meg, mert megnyugtató volt a közelsége és a tudat, hogy velem utazik. A nyakam körül ott feszült a Dullahan hatalmát imitáló kis nyakperec, felette a koncentráció nyakéke csüngött, míg mellényem egyik zsebében a vonzalom amulettje. Miután minden kiegészítőt magamra aggattam, a rugós pengét ismételten csizmán szárába tűztem, éjgyilokjaimat felakasztottam a helyükre -a Bosszúálló kő Clandestine-n kapva helyet - és úgy éreztem, hogy készen állok, bármi is várjon ránk az út végén. A zsák szíját gondosan behúzva kaptam azt a vállamra. Minden egyéb felszerelésem abban volt, ezek mellett váltó ruhák, élelem, két kulacs víz és ugyanennyi bor, míg egy külön rekeszben Dracon vasállkapcsa hevert.

- Draci, készen állsz megvédeni a választott családodat?
  Fordultam a kis dög felé, aki ekkora már befejezte a kajálást és csendesen figyelte, ahogy az Alfa gondosan felkészül a harcra és az útra. Csak egy halvány, alig észlelhető bólintás volt részéről a válasz - mint ha megértette volna a kérdést - majd egy utolsó, hangos böffenéssel jelezte, hogy most már hajlandó velem jönni. Az ajtót magam után bezárva, a kulcsot magammal cipelve hagytam el a fogadót. A szobát két hétre béreltem ki, jelezve a fogadósnak, ha ennyi időn belül nem térek vissza, akkor lépjen kapcsolatban a királynővel, hátha Ő tud majd arról, hogy mikor érek vissza.

  A hajnali órákban Zephyrantes viszonylag csendes volt. A napszemüvegemre se lett volna szükség, de még is, megnyugtató volt a gondolat, amikor viseltem. Lépteim súlyosan visszhangoztak a kihalt utcákon, s az a pár alak, aki velem szembe jött, csak elsietett mellettem, mint ha valami sötét jelenés lennék. Aztán, amikor kiléptem a kapun és megláttam a Nagy Tölgyet, arra felé irányítottam a lépteimet. A megjelölt indulásig még volt vissza egy kis idő, de nem árt idő előtt megjelenni, az sokkal precízebb és profibb, mint az utolsó pillanatban beesni ugyebár...Egy gondolat azonban még mindig visszhangzott a fejemben: mi az a "Haven", amiről Rheo mesélt? Milyen helyre készülünk? Miért van olyan érzésem, hogy elhagyjuk azt a helyet, amelyet mindenki csak Veronia-ként beszélt? "Egy hely, amit elfeledtünk..." Fenébe, többet kellett volna foglalkoznom a történelemmel! Ez vajon egy olyan helyet jelöl, amit régen a tünde fajzatok uraltak, hogy később elveszítsék azt? Egy régi tünde királyság? Vagy...van valahol a világban egy hely, ami az őshazánknak számított? Vajon csak betolakodók vagyunk Veronia-n, mint az emberek és a többi fajzat is? Egyáltalán...honnan jöttünk? Lehet, hogy nemsokára kiderül. Ajj, mamám, mibe keveredtem bele? Remélem, hogy megéri...meg kell érnie! Különben egy hosszú, elhúzódó háború elé nézünk - és talán elveszítjük, amennyiben nem fogunk össze.
avatar
Crispin Shadowbane
Sötét Tünde Bérgyilkos
Sötét Tünde Bérgyilkos

Hozzászólások száma : 358
Join date : 2016. Jun. 18.
Age : 26
Tartózkodási hely : ahol épp szükség van rá

Karakter információ
Kaszt: Bérgyilkos(8), Druida Elementalista(3)
Szint: 8
Tapasztalat:
7951/9500  (7951/9500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Témanyitás by Lance Kalver on Kedd Márc. 13, 2018 11:14 pm

El is indultam az őrkapitány tanácsa nyomán a Fővárosba. Odaérve azt kellett tapasztalnom, hogy mindenki jajveszékel a vég közeledtéről, de nem teljesen értettem, miért. Furcsán néztem az őrökre is, akik nem akartak beengedni.
- Miért is nem? - Vontam fel a szemöldökömet - A lightleafi őrparancsnok küldött, állítása szerint Őfelségének szüksége van önkéntesekre. - Majd észrevettem Crispint.
- Szép jó napot! Hogy tetszik lenni? - Mondtam kicsit élcelődős hangnemben, majd kezet nyújtottam. Éreztem, hogy ha nem oldom a hangulatot, rövidesen nagyobb bajok is lesznek itt.
- Lance Kalver, rég nem láttam. Örülök a viszont találkozásnak.
Szorította meg az előzőleg nyújtott kezemet.
- Az egészségemre nem panaszkodhatok. Ez a kis várakozás kissé kellemetlenül ért, de a helyzet önmagában érthető. Ezek a katonák csupán a feladatukat látják el, parancsot teljesítenek, így aztán a magam fajta szerény sötét elf nem is haragudhat rájuk. Meséljen valamit, mi történt magával az utolsó találkozásunk óta? Örülök, hogy túlélte Abaddón pusztítását...
Nevettem.
- Remélem, nem gondoltuk komolyan a magázódást! Én is örülök, hogy te élsz. - Majd meghallottam egy kislány hangot, és hátrafordultam, hogy meglássak... egy kislányt. Hát ő meg mit keresett itt?
- Üdv. Maguk is önkéntesek? -
Kérdezte kurtán, és hidegen, majd úgy tűnt, felismerte Crispint.
- Rég láttuk egymást, Főnix. Nézd csak, ki élte túl Abaddónt. - Ennek hallatán kissé elcsodálkoztam. Mennyi cinizmust tudnak beletölteni egy ekkora jelenségbe vajon? A gondolatmenetet hirtelen egy határozott hang törte meg.
- Katona, kérem jelentse be őfelségénél, hogy a keresett személyek megérkeztek. Lehetőleg gyorsan.
- Óh, lord Steelthorn. Elnézést, persze, azonnal. Addig kérem, fáradjanak be az udvarba, Dean elkíséri önöket. - Mondta az imént akadékoskodó tünde, majd elsietett, egy másik pedig kinyitotta a kaput.
- Erre fáradjanak, kérem. - Mondta, és elindult.
- Köszönöm, Dean, ugyebár, ha jól hallottam.
Biccentett Crispin, majd követni kezdte a fickót. Kicsivel később odafordult a lányhoz.
- Éreztem, hogy túl fogod élni Wyn, és örülök, hogy így lett. Lance Uram, én teljesen komolyan gondoltam a magázódást. Nem vagyok íjász, nincs tegezem, így tegeződni se nagyon tudok... - Tehát a kislányt Wynnek hívják, oké, megjegyzem. Crispin megjegyzésére válaszoltam:
- Akkor legyen így. Teget se látok Önnél, pláne nem a fű színéhez hasonlatosat, nem mondhatom, hogy tege ződ...
Majd folytattuk az utat, a sárkánya pedig pár pillanaton belül csatlakozott.
- Na, csak úgy döntöttél, hogy csatlakozol, te mocsok? - Szólt hozzá. Kellett egy kis idő, hogy rájöjjek, valószínűleg nem komolyan gondolta a megszólítást, különben már azóta valószínűleg pörkölt lenne. Rövidesen egy kis szökőkutas parkba értünk A szökőkút mellett padok is voltak, le is ültünk, és vártuk a királynőt. Feszült csöndben ültünk, Crispin az állatkájával volt elfoglalva, én a gondolataimmal. Mi lesz most? Néhány perc után már hallottam is a lépéseket, a hang forrása felé nézve pedig megláttam egy kisebb csapatot. Első ránézésre igen furcsa összetétel volt: láttam egy borostás, tikkelős druidát, akiről bárki megmondhatta, hogy nem egészen kerek nála valami, egy marcona tünde lovag, egy csuklyás figura, aki igyekezett hátul maradni, ahogy én szoktam, és persze a királynő. Azt mondták róla, hogy Veronia legszebb nője, én azért vitatkoztam volna a kijelentéssel, legalábbis az arcát elnézve, de az alakja és a ruhája kárpótolt. Pedig ez utóbbi nem volt olyan szép alapból, de mintha egy fa nagyon is élő lombozatát húzták volna le, és aggatták volna rá, ami miatt mégis vonzó volt.
- Queen Amelie Fairbranch, it is an honor to meet you. Let me introduce myself: Crispin Shadowbane, from Elatha, at your service. - Állt fel Crispin. Ahogy odaérkezett a királynő, én is követtem a példát, és a tünde anyanyelven szólaltam meg, legalábbis próbáltam, részint utánozva őt.
- It’s an honor to meet you, Queen of all elves, Lady Fairbranch. My name is Lance Kalver, envoy from Lightleaf, at your service.
- I've never thought I will see our queen with my own two eyes. Wyn, druid apprentice. I'll follow your orders. - Hajolt meg a kislány is. A királynő egy alig észrevehető mosolyt eresztett meg.
- You are all here to serve. I am pleased. But do you know who are you serving really? What are you serving? - Ült le velünk szembe, a kísérete kicsit messzebb foglalt helyet. - You are here from far and wide, you represent all that is elvenkind. A disciple of death from the city under the moon's light and shadow. A wanderer and warrior who saw and experienced this land, yet remained an elf. And a miracle child, one from both sides of this forest, bearing markings of the curse yet power of the God in Nature. It is good. You are, after all, to save us - and also to represent us. - Mondta nagyon ünnepélyesen. Megdöbbentem a szavain. Honnan tudta, hogy én ki vagyok? Csak egy senki... de úgy tűnt, Crispint is ugyanúgy megmozgatta a kérdés.
- I know what and who am I serving, Your Majesty. - Bólintott Crispin, és leült ő is. - I had no idea that the Queen herself knows who I am. It is true, that I am an assassin, but also a druid. Who am I serving? Most of my life, I served noone, chose no sides, cared only for myself. Yet, everything has changed, and these changes led me here. Now, I think, I serve a higher purpose and law - the Law of Survival. As it is, the biggest threat we are facing comes from the remaining human population. I heard the rumors, that they want to invade the Elven Foest as well the Mistwood. I saw no marching armies, so I cannot be sure if the rumors are correct. But if they are, then I feel the need to do something - although I have no or literally no power. So I came here, following the rumors, looking for answers and means to drive the invaders out of our territories...
Beszélt az általam már ismert sötét tünde tovább. Szintén leültem a padra.
- You are right, Your Grace, I am no-one but a humble mercenary. But a mercenary who knows when his sword is needed, and this is such time, I trust. Amongst the screams of burning trees, there was a gentle and weak plea, asking for help. At that time, I could not hear it, but today I got the message again through the Guard Captain of Lightleaf. My sword is yours. - Hajtottam fejet.
- I came here to silence the Nature's cry, heal its wounds with all my power and because my mentor told me, even a person like I can help. And also here to know what can I do to help our kind. My Queen, your words are true like the Moon shines bright - and the Sun keeps us warm at daylight. I am daughter of the two forests and pleased to serve you and our home. - Mondta a kislány.
- You are all wise and pleasing with your words. But chatter is a luxury in these times. - Sóhajtott a királynő. - Which you heard is true, down to every horrifying and unjust detail. The humans, and their boy king... They obtained a great power. One without equal in this land, no matter how hurting it is to accept this fact. They bring fire and iron - not the kind that their unwelcoming and irascible God brought to us. This fire is precise, controlled and more devastating, altough in a much smaller area. They threaten us to join them, or to perish with the very forest we call our home. I will accept neither of those things! But we found... alternatives. This is how our favored guest comes into the great flow of things. - Mondta kezdetben indulatosan, de aztán csak intett a csuklyás alak felé, aki ekkor felállt és meghajolt, és levette csuklyáját. Háááát, nem egészen erre számítottam. Tündének nézett ki, de a bőre és a fehér haja olyan volt, mintha virágokból tették volna össze.
- It is an honor to meet you, representatives of Veronia. I am Rheo. I am your salvation. - Mosolygott.
- How could they obtain such power? Is it some kind of new magic or a result of some kind of experiments? Worth to look into this matter. If....or more likely, when we find out what their weapon is, we can duplicate it or find a method to counteract it. This is where the Shadow Dweller comes on the scene....  - Itt egy pillanatra elhallgatott, majd folytatta - Of course, we won't accept their conditions. We will fight and we will prevail - or if not, we atleast go down with a fight.
- I do think this is the part in which we are needed. - Mondtam Crispinnek. - Naturally, we shall not let them triumph over us. United we stand, divided we fall, and will they destroy everything that is ours, we will still be here, wandering, seeking vengeance, without home, but never broken. - Bólintottam a királynőnek, ahogy áthatotta a légkört a feszültsége, megpróbáltam így nyugtatni. Az előrelépő figura láttán meglepődtem. Honnan szalasztották? Biccentéssel köszöntem neki, és vártam a válaszát, amit Crispinnek ad majd remélhetőleg.
- The pleasure is mine, Rheo. Care to elaborate? How come that you are our salvation - and who or what are you exactly? - Szólította meg őt is végül Crispin.
- You will see and you will learn all about me. Because we are fated to travel together for a time - to save your people, your home and your future. As your queen told me, you have this day to prepare yourself. Tomorrow, before the sun rises I will ride forth. Those amongst you who has the will to follow me blind and without knowing our destination will find the path that leads you to survival, and more: to triumph. To a haven you forgot. I will meet you by the great oak at the northern edge of this city. - Mondta, mielőtt elsétált. Ránéztem a többiekre, majd Crispin mintájára elvonultam felkészülni. Annyira nem volt mit, fenőkövem már nem volt kéznél, így inkább csak megtöltöttem a kulacsomat, a fogadó tulajdonosának pedig odaadtam a málhámat (amiben csak az értéktelen dolgokat hagytam, ennyire nem bíztam senkiben, inkább elhelyeztem magamon mindent) néhány érme kíséretében, hogy vigyázzon rá, amíg odavagyok, és lefeküdtem a szobában. Hajnalban kipihenten ébredtem, és az említett Nagy Tölgyhöz indultam, ahol Crispin már ott várt. Csendben csatlakoztam hozzá, és vártam.
avatar
Lance Kalver
Tünde Zsoldos
Tünde Zsoldos

Hozzászólások száma : 126
Join date : 2016. Dec. 15.

Karakter információ
Kaszt: Zsoldos
Szint: 5.
Tapasztalat:
4280/5000  (4280/5000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Témanyitás by Wyn Silvernight Yesterday at 3:03 pm

Igen. - erősítettem meg magam, miközben Őfelsége tartózkodási helye felé haladtunk kísérőmmel, Faolan Steelthorn-nal a káoszos utcákon - Odamegyek, meghallgatom, elvállalom a feladatot, kijövök. Csak ennyi... Biztos sokan lesznek. És biztosan nagyon sokan beszélni is fognak velem, de ez is csak egy a sok közül, amit gyakorolnom kell!
- The end is nigh! - riasztott fel gondolataimból egy kiáltás, majd még egy, még egy, és még egy. Az előzőekre való tekintettel még csak arra sem néztem, inkább minden figyelmemet lábfejem mozgásának szenteltem. Már csak az hiányzott volna, hogy úgy járjak, mint az előbb és valamelyik szónok megint ne hagyjon békében a dolgomra menni.
Káosz. Igen. Teljes káosz uralkodik.
A hangulatot tehát nem hívtam volna túl fényesnek, de valamelyest azt hiszem, talán megértettem. Mi oka lehetett rá Abaddónnak, hogy bántsa az elfeket, holott nem is az ő istenében hittek? - és hasonló kérdések foglalkoztattak, persze amellett, hogy el ne essek a ruhámban.  
Muszáj volt ezt pont most kitalálni? - kérdeztem magamtól újfent, azt latolgatva, mennyi esély lehetett arra, hogy ez anyám és a két apám egyesített bosszúja ellenem - Csak legyen vége a mai napnak, a feladatot már a rendes ruháimban csinálom végig, viseltesek és itt-ott szakadtak, avagy sem.
Hamarosan kibontakozott előttem a kapu, mely eddigi utam végállomását és egy új kezdetét jelentette... ahol azonnal utamat is állták és közölték, hogy nem mehetek tovább.
Tessék?!
De ahogy tőlem megszokott volt, komor, rezzenéstelen arccal néztem fel a hozzám beszélő kapuőrhöz.
- Pedig be kell mennem. - mondtam a lehető legnyugodtabban, holott legszívesebben durvábban és más szavakat használva szóltam volna.
Még hogy nem enged be! Ez valami vicc?
Értettem én, hogy szigorú védelmet kellett fenntartani, elvégre odabent volt maga az uralkodó, népünk feje, irányítónk és - főleg ezekben a napokban - én sem rajongtam volna érte, ha engedély nélkül akárki beléphet a helyre, amelyet eddig biztonságosnak hittem, ámde... Ámde, gondolom, egy ilyen feladatnak híre kellett, hogy menjen, hiszem még Basil is tudott róla, aki egyáltalán nem tartózkodott sokat itt, Zephyrantesben egyhuzamban. Nem tudtam, mitől tűnt ez az egész még ennél is furcsábbnak,képtelen voltam rájönni, mit tévesztettem szem elől, mit nem vettem figyelembe? Valaminek csak lennie kellett, ha kezdtem magam nagyon kínosan érezni, mi több, szerettem volna az első adandó alkalommal kereket oldani.
Aztán végül rájöttem, hogy nem én voltam az egyetlen, aki nem jutott be. Két - égimeszelő langaléta - férfi is az áteresztés kulcsát kereste, jobban mondva jelenleg inkább beszélgettek egymással. Nem különösebben figyeltem, hiszen komolyabb gondjaim is voltak, minthogy újfent felmérjem a kommunikációs készségem hiányait, habár valamiért kezdett érdekelni, mi okból lehetnek itt, s nekiláttam, hogy kicsit többet kiderítsek róluk, azonban csak a hátukat láttam.
Nos, akkor innentől figyelünk. - parancsoltam magamnak - Még az is lehet, hogy ugyanabból az okból vannak itt, mint te.
- Lance Kalver, rég nem láttam. Örülök a viszont találkozásnak. - szólalt meg egyikük, minden bizonnyal a másiknak és nem az őröknek címezve a mondandóját.
Hangja felébresztett bennem valamit, de szándékosan elnyomtam. Nem lett volna elég, hogy idegességemhez a zárt kapu miatt, hozzáadódott némi félellemmel vegyes kíváncsiság, elvégre most készültem belépni egy olyan helyre, ahová életemben nem keveredtem volna soha, most még a mellkasom közepén felszínre törő haragot is kénytelen voltam elviselni, amelyet az a furcsa érzés okozott. Pontosabban az, hogy nem voltam képes rájönni, miért.
- Az egészségemre nem panaszkodhatok. Ez a kis várakozás kissé kellemetlenül ért, de a helyzet önmagában érthető. Ezek a katonák csupán a feladatukat látják el, parancsot teljesítenek, így aztán a magam fajta szerény sötét elf nem is haragudhat rájuk. Meséljen valamit, mi történt magával az utolsó találkozásunk óta? Örülök, hogy túlélte Abaddón pusztítását...
Szóval régről ismerik egymást. - jegyeztem meg magamnak, semmi furcsaságot nem találva a magázódásban, elvégre én lépten nyomon megadtam ezt a tisztességet mindenkinek, akiről egy percig is felmerült bennem, hogy talán idősebb lehet tőlem.  
- Remélem, nem gondoltuk komolyan a magázódást! Én is örülök, hogy te élsz. - válaszolta a másik nevetve, akit minden bizonnyal Lance Kalver-nek hívtak.
Micsoda? A magázódás illetlenség? - igyekeztem takargatni leheletnyi elképedésem, holott egyikük sem láthatott. Teljesen összezavarodtam, aztán pedig hagytam magam még jobban elveszni, éppen abból az okból, hogy már egyébként sem értettem semmit. Mitől lett volna rossz dolog így cselekedni? Persze tisztában voltam vele, hogy valójában eleve tiszteletlenséget csempésztem saját megszólalásaimba, akárhányszor csak kimondtam, hogy ''Maga''. Emlékszem, milyen sok időbe telt, míg anyám végre a fejembe verte kisgyermekként, hogy az ''Ön'' sokkal helyénvalóbb, míg az előbbi kissé gúnyos háttérértelmet hordoz. Én, így, néhány évvel öregebben mégsem hallgattam rá, amolyan egységes betartásként mindenkinek, mintha ezzel akartam volna jelezni, hogy a mondataim végén pont helyett felkiáltójel van. Hogy kinézetem ellenére komolyan kellene venni, és mindenek előtt legfőképpen békén hagyni, kivéve ha én adnám a fejem a beszélgetés elkezdésére.  
Hát, olyan sem sűrűn fordul elő. - jegyeztem meg kissé szórakozottan, majd tovább hallgattam őket, jobb dolgom egyébként sem volt azon kívül, hogy kitaláljam, mégis hogyan érhetném el, hogy beengedjenek.
- Úgy néz ki, a feladat azelőtt elkezdődik, hogy megtudnánk, mi az. ­- mormoltam az orrom alatt a zárt kapukra utalva, aztán újból a két előttem álldogálót kezdtem volna figyelni, mikor végre rájöttem, mi volt az az érzés az imént: Az egyik hangot már hallottam valahol. De nem volt időm elgondolkodni, hol, ugyanis a másik férfi, ha jól értelmeztem, Lance Kalver éppen rám nézett.
Szinte érzem, hogy azt gondolja, mégis ki engedett ki a kis gyerekszobámból. - próbáltam elfojtani a vágyam arra, hogy mérgesen nézzek rá, s amikor sikerült normális - azaz teljesen érzéketlennek tűnő - álarcomat visszaállítani, úgy döntöttem, éppen itt az idő, hogy azt tegyem, ami nemrég eszembe jutott: felszólalok, úgy, hogy senki sem intézett hozzám egy árva kérdést sem. Feltéve, hogy azt az előbbi ''Ez meg hogyan szökött el a dadusa elől?''- tekintetet nem nevezhettük kimondott kérdésnek.
- Üdv. - mondtam kurtán, s ha már úgyis észrevett, hozzátettem - Maguk is önkéntesek?  
Próbálkoztam - ha lehet így mondani - kideríteni, mi célból jöttek ide, feltehetőleg idegenként, mivel nem engedték be őket, ráadásul velem egy időben. Túl szép lett volna véletlennek, ugyanakkor könnyen megeshetett, hogy esetleg teljesen más ügyben jártak erre, de véletlenül egymásba botlottak a királynő kapujában és ameddig ellenőrzésre vártak, nekiálltak azt csinálni, amit a régi ismerősök szoktak.
Régi ismerősök? ...Nocsak. - villant be egy emlék a köpenyes hangjához kapcsolódóan.
Büszkén elvigyorodtam, amikor a másik férfi felém fordulásával friss sejtésem teljesen beigazolódott. Hogy büszkén, azért, mert végre kitaláltam, mitől töltött el haraggal, hogy nem értettem a hangja jelentését, vagy azért-e, mert eszembe ötlött egy tökéletesen ide illő, rátermettségemet igazoló mondat, már meghagytam belső énemnek, hadd döntse el ő maga.
- Rég láttuk egymást, Főnix. Nézd csak, ki élte túl Abaddónt.
Ismerték egymást ide vagy oda, nem kockáztattam meg, hogy a teljes nevét használjam, addig nem, amíg meg nem tudom, tehetek-e másként. Ha valaki, akkor én képes voltam elég nagy feneket keríteni a név-dolgoknak, tekintve, hogy igencsak fennált az esélye, egész életemben nyomozni fog utánam a nővérem gyilkosa. Ha valaki... akor én tudtam, milyen kellemetlen helyzeteket tudott okozni mindössze az, hogy neveztek el a szüleink.
Akaratlanul is eszembe jutott a nap, amikor valahogyan rájöttem, van egy középső nevem - vagy valami olyasmi, mert rögtön szóvá is tettem anyámnak, hogy Fa'el-nek legjobb esetben is csak valami démonkölyköt hívhattak, én pedig ugyebár nem voltam démon. Arra is emlékszem, milyen dühös lettem, mikor elárulta annak a szónak a titkát: hogy nem is csak egy név, és egyszer majd, ha úgy adódik, megtudom, mi a szerepe. Egy névnek nem kell különösebb szerep, válaszoltam valami hasonlót, de valójában rendkívül idegesített az a sok titokzatosság, ami anyámat övezte, ha rólam volt szó. Vagy engem?
Ekkor, mintha csak a világ legtermészetesebb dolgát tette volna, eddigi kísérőm, Faolan odalépett az őrökhöz és megszólalt.
- Katona, kérem jelentse be őfelségénél, hogy a keresett személyek megérkeztek. Lehetőleg gyorsan.
A keresett személyek kifejezéssel azt hiszem, megkaptam a választ az iménti kérdésemre: Crispin és Lance tehát ugyanazért jöttek el idáig, mint én. Némileg megnyugodtam, viszont végleg csak akkor fogok, ha majd megtudom, mi a feladat... és ha nem leszek védtelen kislányként kezelve. Mindenesetre meglepett, mennyire megilletődtek a kapunál, s szinte azonnal ugrottak Faolan szavára, főleg az egyikük.
- Óh, lord Steelthorn. Elnézést, persze, azonnal. Addig kérem, fáradjanak be az udvarba, Dean elkíséri önöket. - mondta, majd amilyen gyorsan reagált, épp olyan gyorsan tűnt is el, gondolom, elvinni az üzenetet, míg egy társa - végre - kinyitotta előttünk a kaput.
- Erre fáradjanak, kérem. - folytatta minden bizonnyal Dean.
Nos, végül is ilyesmire mégis csak gondolhattam volna. - kommentáltam elmémben a helyzetet, megnyugodva, hogy kísérőm megoldotta a bejutást, illetve figyelve, hallgatva a körülöttem lévőket.
- Köszönöm, Dean, ugyebár, ha jól hallottam. - szólalt meg elsőként a sötét elf.
Crispin és Lance szinte egyszerre biccentettek újdonsült kísérőnknek, s mivel fogalmam sem volt róla, mit kellene ilyen helyzetekben tenni, én meg őket követtem szótlanul, bele se gondolva, éppen mekkora hibát követtem el, már megint azért, mert túl sokat voltam egyedül, túl sok időm maradt gondolkodni, de nem ám épelméjű, normális dolgokon... Tehát valahogy így süllyedtem olyan mélyre, hogy köszönöm, apró tiszteletadó meghajlás vagy bármi egyéb nélkül hagyjam ott Faolant, aki nemrég valamilyen szinten közbeavatkozott, megvédett, vagy hogy is mondjam. Igaz, közel sem éreztem bűntudatot vagy késztetést, hogy bocsánatot kérjek, de hát ilyennek teremtett a nagyrabecsült Természet. Ráértem máskor erőlködni, hogy megváltozzak.
- Éreztem, hogy túl fogod élni Wyn, és örülök, hogy így lett. - fogtam fel végre, hogy ezeket a szavakat Főnix hozzám intézte, bár nem szóltam semmit, mert ami utána következett, kicsit megállította bennem az ütőt - Lance Uram, én teljesen komolyan gondoltam a magázódást. Nem vagyok íjász, nincs tegezem, így tegeződni se nagyon tudok...
Mi van? - kérdeztem magamtól egyik szemöldökömet felvonva, de éppen hogy csak.
- Na, csak úgy döntöttél, hogy csatlakozol, te mocsok?
A mocsok szóra körbenéztem, hiszen gondolom, nem a körülöttem állók valamelyikének szólt, és milyen jól is tettem, így legalább még azt is tudatosíthattam magamban, hogy a kicsi repülő lény sem marad ki a találkozásból a királynővel.
Remélem, az ő lábai elé is nyers nyulat pottyant. - a gondolatra nagyon halványan elvigyorodtam, bár vigyázva, hogy senki ne lássa meg - Bár jobb lenne, ha mégsem. Akkor már nem tudnám visszatartani a nevetést.
- Akkor legyen így. Teget se látok Önnél, pláne nem a fű színéhez hasonlatosat, nem mondhatom, hogy tege ződ... - folytatta Lance, én pedig még feljebb húztam a szemöldököm, el is felejtve az iménti mulatságos képet a fejemben.
Nem gondoltam, hogy lehet valami ennyire fárasztó. - értelmeztem végül a kis vicceiket, de nem tudtam eldönteni, vajon utálják egymást és azért teszik, avagy nagyon jó barátok. Majd elválik, bár ha akár csak a királynő fogadóterméig is ezt kell hallgatnom, azt hiszem, inkább megkérem ezt a Deant, hogy vágja le a füleimet. Nem értettem, miért csinálták ezt, s talán ezért is idegesített ennyire. Vagy azért, mert annyira képtelen voltam normális kapcsolatot teremteni másokkal, hogy nekem nem ment volna?
Nos, haladjunk. Ha pedig közben hallgatok és figyelek, talán tanulok egyet s mást a társalgásról.
Ahogy lépkedtünk előre, egyszer csak kibontakozott előttem egy kis park, amelynek közepén szökökút állt, körülötte padokkal. Pár perc sok mindenre elég, nem is gondoltam, hogy itt, ezen a helyen, ebben a helyzetben ennyi mindent át lehet gondolni ilyen kevés idő alatt. Az eredmény mégis zavaros volt, a mellkasom pedig feszült az idegességtől: Mi van, ha a királynő hazaküld, mondván, harcosokat várt? Ez az egyetlen, ám annál súlyosabb kérdés emelkedett ki a káoszos kavalkádból, ami elmémben terjengett. És aztán léptek hallatszottak, megjelent egy hölgy, első ránézésre is fenséges kisugárzással, bár annál érdekesebb kísérettel, amely egy elég unszimpatikus tünde lovagból, egy rejtélyes csuklyás illetőből és egy őrült... elmebajos... tudom is én, talán a harmadik, - egy druida - varázslata súlyos károsodást okozott az elméjében.
Gyönyörű. - jobb szót egyébként sem találtam volna Amelie Fairbranch őfelségére, azon kívül, hogy NŐIES. De olyan, amilyen én akkor sem lehetnék, ha a Természet megáldott volna mellkas- és csípőtájékon.  
- Queen Amelie Fairbranch, it is an honor to meet you. Let me introduce myself: Crispin Shadowbane, from Elatha, at your service.
- It’s an honor to meet you, Queen of all elves, Lady Fairbranch. My name is Lance Kalver, envoy from Lightleaf, at your service.
Először ugyan nem tudtam, mégis mit kellene mondanom vagy tennem, azon kívül, hogy biztosan nem illett volna hozzám olyan alaposan megfűszerezett hűséggarantálás-tálllal szolgálni. Tehát, megpróbáltam kicsit átformálni a két férfi által előttem statuált példát, végül ennyit feleltem:
- I've never thought I will see our queen with my own two eyes. Wyn, druid apprentice. I'll follow your orders. - azzal kissé meghajoltam, remélve, hogy elég udvarias voltam.
A királynő ekkor rangjához méltó kivitelezésben széttárta a karjait, s mintha mosolyféle villant volna át az arcán, bár olyan látványt nyújtott számomra, mint amilyet én nyújthattam, ha egyáltalán nem volt kedvem nevetni. Persze sokkal elegánsabb kivitelezésben.
- You are all here to serve. I am pleased. But do you know who are you serving really? What are you serving? - kérdezte, én pedig, ahogy tőlem elvárható volt, rögtön gondolkodni kezdtem a szavak értelmén, már akkor is, amikor Amelie még le sem ült.
Nyilván őt. És a nemzetét? - találgattam - Legalábbis a mit szó erre utalt nekem... a szoknyában ülés gondolata pedig arra, mennyivel szívesebben lettem volna az ellenkező nem egy képviselője.
- You are here from far and wide, you represent all that is elvenkind. A disciple of death from the city under the moon's light and shadow. A wanderer and warrior who saw and experienced this land, yet remained an elf. And a miracle child, one from both sides of this forest, bearing markings of the curse yet power of the God in Nature. It is good. You are, after all, to save us - and also to represent us.
HOLY DIVINE NATURE! - hangzott így az első eszembe ötlő gondolatkezdemény, melyet félbe szakítottak Lance és Crispin szavai.
- I know what and who am I serving, Your Majesty. I had no idea that the Queen herself knows who I am. It is true, that I am an assassin, but also a druid. Who am I serving? Most of my life, I served noone, chose no sides, cared only for myself. Yet, everything has changed, and these changes led me here. Now, I think, I serve a higher purpose and law - the Law of Survival. As it is, the biggest threat we are facing comes from the remaining human population. I heard the rumors, that they want to invade the Elven Forest as well the Mistwood. I saw no marching armies, so I cannot be sure if the rumors are correct. But if they are, then I feel the need to do something - although I have no or literally no power. So I came here, following the rumors, looking for answers and means to drive the invaders out of our territories... - szólt Főnix, mire én azt se tudtam, mit reagáljak.
Micsoda? - hüledeztem, persze amennyire csak lehetett, komolyság álarca mögött - Tán a kerekfülűeknek nem tetszik valami? Vagy tényleg lennének olyan ostobák, hogy azt higgyék, ilyen könnyen legyőzhetnek minket?
Habár, jobban belegondolva az odakinti káosz láttán, nem biztos, hogy valóban gondot tudtunk volna okozni a seregeiknek. Már ha egyáltalán támadtak, és ha megneszelték, akárhogyan is, ezt a felfordulást, ami Tünde-erdőben alakult ki mostanában, esetleg sarkallhatta őket ilyesmire.
- You are right, Your Grace, I am no-one but a humble mercenary. But a mercenary who knows when his sword is needed, and this is such time, I trust. Amongst the screams of burning trees, there was a gentle and weak plea, asking for help. At that time, I could not hear it, but today I got the message again through the Guard Captain of Lightleaf. My sword is yours. - folytatta Lance.
Szóval zsoldos. - nyugtáztam, mintha csak azt mondanám, kék az ég. Ugyan nem voltam túl boldog attól, hogy azok ketten életeket vettek el, hinnem kellett benne, megvan rá az okuk, ha pedig nincs, a kegyes, hatalmas Természet megbocsájtja a bűneiket. Hiszen csak akkor szabadott volna ölnünk, ha éhesek vagyunk. De a világ sosem csak fekete vagy csak fehér, ahogyan a lakóit sem lehet így besorolni. Én pedig régen elhatároztam már, hogy nem fogok emiatt másról rosszul ítélkezni.
Viszont... mint fentebb említettem: HOLY DIVINE NATURE!!!
Valójában azt hittem, a druidakör rám fog bízni egy feladatot, ami valószínűleg nem lett volna ennyire... nagy jelentőségű. - gondoltam feszülten, bár komolyság álarca mögé rejtőzve. Jó érzéssel töltött el, hogy nem mutatott a kapura, jelezve, távozzak a saját biztonságom érdekében, azonban felvetette bennem a kérdést, vajon a sok dacoskodás mögött képes lennék elvégezni ilyesmit? Egy ilyen fontos megbízást? És ami még fontosabb, miért aggódtam én ennyit, hogyan mondjam a nevem, mennyire maradjak titkozatos, ha őfelsége - akié minden tiszteletem - már egyébként is tudta, mi fán termettem?!
De honnan?!?! - kérdeztem magamtól egyre idegesebben, aztán erőt vettem magamon és lenyeltem a készülő pánikot. Hiszen nem akart megölni - Természet oltalmazzon és tartson meg egészségben az iménti gondolatom ellenére is -, sőt, most inkább azzal kellett volna foglalkoznom, hogy rávegyem magam a válaszolásra.
Egy társalgás két fél szavaiból tevődik össze. - parancsoltam magamra - Ha pedig kérdeznek, válaszolj.
Amint összeszedtem hozzá az erőt, meg is tettem, enyhén fejet hajtva, bár nem szégyellve semmit sem.
- I came here to silence the Nature's cry, heal its wounds with all my power and because my mentor told me, even a person like I can help. And also here to know what can I do to help our kind. My Queen, your words are true like the Moon shines bright - and the Sun keeps us warm at daylight. I am daughter of the two forests and pleased to serve you and our home. - mondtam, még magamat is meglepve, mennyire udvarias és összeszedett tudok lenni.
Milyen furcsa véletlen. - gondoltam - Három különböző személy - különbözőbbek nem is lehettünk volna -, mindannyian népünk egy-egy szeletét képviselve egy csapatot alkotnak.
- You are all wise and pleasing with your words. But chatter is a luxury in these times. - sóhajtotta a királynő - Which you heard is true, down to every horrifying and unjust detail. The humans, and their boy king...  
Egyenesen mozdulatlanná váltam, annyira váratlanul ért, hogy az a finom arc képes ennyire mélyen gyökerező haragot magára ölteni.
- They obtained a great power. One without equal in this land, no matter how hurting it is to accept this fact. They bring fire and iron - not the kind that their unwelcoming and irascible God brought to us. This fire is precise, controlled and more devastating, altough in a much smaller area. They threaten us to join them, or to perish with the very forest we call our home. I will accept neither of those things!
Ekkor felállt, teljesen sértetten, én pedig osztottam a véleményét.
Emberek... oly keveset tudtam róluk, hogy tényleg kezdtem magam szégyellni, ami nem volt rám jellemző semmilyen helyzetben. Ugyan nem mondanám, hogy nem kedveltem őket, nem is bíztam bennük, de hát kivel tettem másként? Nem sok nevet számlált a lista. Én már csak én maradtam, mindannak ellenére, amit az utóbbi időben átéltem.
Na de mégis, MIT terveztek az emberek ellenünk? - gondoltam, miözben éreztem, hogy megrándul a szemhéjam az egyelőre elfojtott dühtől és döbbenettől - Mit merészeltek tenni, mikor legjobb tudomásom szerint a mi népünk annyira avatkozott bele a jelenlegi dolgaikba, mint amennyi esélyt annak adtam volna, hogy egy madártojásból mókus keljen ki?
- But we found... alternatives. This is how our favored guest comes into the great flow of things.  
Az említett felé intett, aki ezt követően felállt a padról, ahol eddig ült - velünk szemben -, hátravetette a csuklyáját, és... és azt hittem, hogy rosszul látok.
- It is an honor to meet you, representatives of Veronia. I am Rheo. I am your salvation. - mondta mosolyogva.
Megrémített, ugyanakkor haraggal töltött el, amit hallottam. Mégsem jegyeztem meg semmit, mert minden figyelmemet lekötötte a megoldás édes ígérete, no és persze az érdekes idegen, aki ekkor mutatta meg magát. Első ránézésre azt mondtam volna, valamiféle elf lehetett, aki addig imádkozott hőn szeretett Természetünkhöz, amíg magába nem énekelt néhány növényt, de ezt a gondolatot is megtartottam magamnak, s csendben, mozdulatlanul végighallgattam mindenkit. Mivel pedig egyébként sem álltam bőbeszédű hírében, ráadásul úgy tűnt, meg fogom tudni, amit akarok, egyelőre nem szóltam semmit, csak illedelmesen biccentettem.
Már ha ez illedelmes... - jegyeztem meg elmémben, még mindig a felháborodással küzdve. Nem akartam kimutatni, féltem, túlságosan eluralkodna rajtam a düh az emberek tettei miatt.
- How could they obtain such power? Is it some kind of new magic or a result of some kind of experiments? Worth to look into this matter. If....or more likely, when we find out what their weapon is, we can duplicate it or find a method to counteract it. This is where the Shadow Dweller comes on the scene....  
Látom, nem csak engem érintett meg ennyire a probléma. - gondoltam Crispin szavait áttekintve.
- Of course, we won't accept their conditions. We will fight and we will prevail - or if not, we at least go down with a fight. The pleasure is mine, Rheo. Care to elaborate? How come that you are our salvation - and who or what are you exactly?
- I do think this is the part in which we are needed. - csatlakozott a témához Lance is - Naturally, we shall not let them triumph over us. United we stand, divided we fall, and will they destroy everything that is ours, we will still be here, wandering, seeking vengeance, without home, but never broken.
- You will see and you will learn all about me. - válaszolta Rheo, gondolom, mindannyiunknak, ugyanis a folytatás egészen úgy hagzott, minhta ránk - rám - is vonatkozna - Because we are fated to travel together for a time - to save your people, your home and your future. As your queen told me, you have this day to prepare yourself. Tomorrow, before the sun rises I will ride forth. Those amongst you who has the will to follow me blind and without knowing our destination will find the path that leads you to survival, and more: to triumph. To a haven you forgot. I will meet you by the great oak at the northern edge of this city.
Azzal elsétált, én pedig alig bírtam megmaradni a  saját bőrömben. Minden megszűnt körülöttem létezni, egyedül csak a biztosan veszéllyel terhes utazás töltötte meg elmémet, és a tudat, hogy senki sem tiltja, meg, hogy részt vegyek rajta. Azzal is tisztában voltam, ha nem figyelek, könnyen hátráltató tényező lehetek, de a legkevésbé sem a rám váró megerőltetés, próbatétel érdekelt.
Csekélyke áldozat ez azért, hogy végre én is tehessek valamit. Akkor is, ha az a tett az életembe kerül. - utoljára Amelie Fairbranch arcára néztem - Azt hiszem, ez hűségeskü is lehetne, nem csak a királynőnek, az egész népünknek is. De legfőképpen magamnak.

~***~

Egyáltalán nem éreztem úgy, hogy ostobaságot tettem volna.
Miután átöltöztem, és jól hátitáskám mélyére gyűrtem előbbi kényelmetlen, hátráltató ruhadarabjaim, elégedetten nyugtáztam, hogy a lépés közbeni szellő újra éri a bőrömet az ingemen tátongó apró lyukakon keresztül. Egyébként igazán nem értettem apám aggodalmát, egyáltalán nem használódott el annyira, mint gondolta, sőt, az ide vezető út csak még kényelmesebbé tette. Tehát, teljesen kész voltam: botom az övemben pihent az oldalamnál, csizmám megtisztítva, szorosan simult a lábszáramra és sikerült összefognom valahogyan a nadrágomon támadt apró feslést is. Ezután előkerestem a felsőt, amit kabátként, egy második rétegként használtam már egy ideje. Elég nagy volt rám, de pont ez tette olyan hasznossá, hiszen védett a széltől, hidegtől, némileg esőtől is, a csuklyáját pedig a szemembe húzhattam, ha erősen sütött a nap. Hajamat többszöri fésülés és néhány percnyi szórakozás után végül egyszerűen csak összefogtam a fejem tetején, majd a nyakamba helyeztem a láncot, amelyet Abddón pusztítását túlélve mindenki megkapott. Végül, kis hezitálás után egy vékony bőrdarabkára erősítve mellé került a medálom is, az ingem alá, mely tiszta holdezüstből volt és nem is olyan régen találtam. Ugyan a kis fából faragott figura mellett tároltam egy flaska hideg, friss vizet és élelemből is bevásároltam, valaminek még mindig hiányát éreztem. Erősen számolgattam megmaradt váltóimat, azon gondolkodva, vajon egyáltalán érdemes-e szállást keresnek, szobát kivennem, ha egyébként sem aludnék és semmit sem hagynék itt, hiszen kicsi és könnyű a csomagom? Főleg, ha a másik oldalról olyan csábító dologra is költhettem volna, mint mondjuk egy üveg jó kis zephyrantesi alkohol.
De nem biztos, hogy meg tudtam volna fizetni egy vendéglő vagy kocsma szolgáltatásait, szóval, valahogy így kerültem ismét a piactérre, egy félreeső sarokba, ahol szerencsére nem voltak szószólók. Egy magas, robusztus elf férfi állt előttem, pontosabban én cövekeltem le őelőtte, kissé ideges arckifejezést magamra öltve. De ki ne lett volna ideges, ha látta volna rajta, amit én?!
Mélyen ülő, sötét szemeivel úgy mért végig, mintha valami viccet meséltek volna neki, aztán még el is mosolyodott, de korántsem ''Boldogan állok rendelkezésére, kisasszony!"- érzést keltett bennem, sokkal inkább türelmetlennek, s talán ingerültnek is tűnt.
- Gyerekeket nem szolgálok ki. - közölte halk, de még így is dörgő hangján - Ne szórakozz velem, kicsi sötételf. Menj haza.
Ha lehet, még unottabban, mérgesebben néztem rá. Még hogy gyerek!!! Nem hittem el, hogy ennyire nem lehetett látni a különbséget egy tízéves és egy majdnem felnőtt tekintete, arckifejezései között. Azon gondolkodtam, közlöm vele a dolgokat, az is erre sarkallt, hogy a háta mögött megláttam pár frissen megtöltött flaskát meg egy hordót, amelyet a férfi két társa zárt éppen vissza, s emelte fel, majd vitte el szem elől. Végül azonban nem adtam tudomására a valóságot, sőt, inkább kihasználtam a helyzetet.
- Akkor sem, ha a szüleim kértek meg rá? - kérdeztem egészen higgadtan, remélve, hogy elfelejti az iménti nézésem. Vagy hogy meg sem látta, mert igen-igen másfelé tekintgetett, egy kapkodó, feszült kötényes fiatal elf fiú irányába, aki gondolom, gyakornok volt itt nála.
Hát, nem irigyellek. - néztem én is rá, amint egy üvegekkel teli kosarat cipelt remegő kézzel.
- Nem. - jött a kurta, szigorú válasz, én pedig, belátva, hogy ebből úgysem lesz már alkoholvétel, csendesen, unott-komor-haragosan, utoljára végigpásztáztam az arcát, hogy jó darabig emlékezhessen rám, mire ő beszállt a játékba, s utánam is lépett.
Több se kellett, túlságosan mérges voltam ahhoz, hogy továbbra is ott tudjak maradni a piactéren, hátha találok valaki mást. Egyenesen bevetettem magam az utcák forgatagába, ráncolt homlokkal, a maradék váltómat fogdosva a zsebemben, s vágyakozva az ital után. Mennyivel könnyebb lett volna nekivágni az ismeretlenbe való gyaloglásnak! De nem volt mit tenni, azon kívül, hogy - nem sok kedvem lévén mások között eltölteni a maradék időt, vigyázva, nehogy valaki rám lépjen - próbálom elfelejteni a haragomat, ami valljuk be, nem igazán sikeredett, egészen addig, míg rá nem jöttem, mégis mekkora jelentőségű esemény előtt álltam. Hiszen egyikévé váltam azoknak, akik az egész népet képviselik!
Még szerencse, hogy Basilnak fogalma sem volt róla, mi vár rám.
És valójában nekem sem, így az egész hátralévő időt hirtelen rám tört idegeskedéssel, esetenként pánikkal megfűszerezve töltöttem - elvégre ha a királynő tudta, ki vagyok, miért is ne tudták volna mások, például gyilkosok? -, amitől csak még jobban mérges lettem arra a fickóra, aki nem volt hajlandó piát adni...

~***~

Mire odaértem a nagy tölgyhöz, nyoma sem maradt benne félelemnek, elűzte a tegnapi férfi által generált haragom, valamint a kalandvágy, amely egész testemben végigterjedt, mintha vér helyett mostantól az folyt volna az ereimben. Folyamatosan azon kaptam magam, hogy motyogok, mint a szobámban odahaza, amikor beszélgetni támadt volna kedvem, de megint úgy döntöttem, hogy apámmal ilyesmit nem érdemes, ám nem érdekelt. Hagytam, hogy áradjanak a szavak a számból, mint a patak a házunk közelében, hagytam, hogy belevesszenek a csendes sötétségbe, mely a hajnalnak ezt az óráját övezte. Hagytam, hadd vigyenek előre a lábaim, míg meg nem pillantottam úti társaimat, s eszembe nem jutott, mennyire komoly is az ok, amiért ezt kellett, tegyük.
avatar
Wyn Silvernight
Sötét Tünde Druida
Sötét Tünde Druida

Hozzászólások száma : 48
Join date : 2018. Jan. 13.
Age : 17
Tartózkodási hely : Ne mondd el apámnak... egyiknek se!

Karakter információ
Kaszt: Természetpap
Szint: 1.
Tapasztalat:
400/500  (400/500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Tünde frakcióküldetés] Age old mistakes

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.