Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kérdező vendégeknek
Haunted Quest: Rotmantel Madness

Szomb. Márc. 10, 2018 9:02 pm by Theo WagnerNem kell …

Comments: 5

Játékostárs kerestetik

Szer. Szept. 02, 2015 10:01 pm by Darrakard

Ha valaki esetleg ismerkedésre, küzdőtéri párbajra vagy bármi egyébre tárat keresne, itt …

Comments: 48

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 50


[Magánküldetés]Celtic dreams

Go down

[Magánküldetés]Celtic dreams

Témanyitás by Sabriyah on Szomb. Feb. 17, 2018 3:49 pm

Magánküldetés Lance Kalver részére.
avatar
Sabriyah
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 310
Join date : 2016. Jun. 08.

Karakter információ
Kaszt: Apostol
Szint: angyali
Tapasztalat:
777/777  (777/777)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Magánküldetés]Celtic dreams

Témanyitás by Lance Kalver on Szomb. Feb. 24, 2018 12:36 pm

Dél előtt valamivel indultam el Karolusburgból. Hellenburgban mindig jó munkákat kaptam, így felé vettem az irányt, tudva, hogy az odaútig a pénzem simán bírni fogja. Estefelé megszálltam egy fogadóban. Rendeltem egy adag vacsorát, és leültem az egyetlen asztalhoz, ahol volt még hely. Éppen nekifogtam volna, amikor megütötte a fülemet az asztaltársaságom beszélgetése. Innen nem messze, két és fél napra délre volt egy város, Heimsroth, ahol tündéket kerestek egy expedícióhoz, ráadásul egész busás összegért. El is gondolkoztam azonnal, hogy megváltoztatom az úticélomat, az ősi nyelvet nem ismertem, csak az anyanyelvemet beszéltem, reméltem ez elég. Rövidebb lesz tehát Dél felé az utam. Ugyan Heimsrothban még nemigen jártam, csak átutazóban, de bíztam benne, hogy néhány jó kérdés, és odatalálok a csapathoz. Befejeztem a vacsorámat, biccentettem az asztaltársaságomnak, és miután a fogadóst megkérdeztem, melyik út vezet a város felé, egy szobát béreltem ki éjszakára. Hajnalban indultam el, nem volt kedvem elkésni egyáltalán. Lóra ültem, és elindultam a célváros felé. Csak el ne késsek... Az utazásom nem is tartott olyan sokáig, mint vártam, hamar megérkeztem, szerencsémre pedig nem történt semmi különleges az úton. Ellenben mikor megérkeztem a határon túllevő várost, néhány buzgómócsing őr már meg is állított. Hát ilyet!
- Állj! Ki vagy idegen? Papírok?
Nagyokat néztem.
- Papírok? Milyen papírok? - Tényleg lövésem se volt, hogy pontosan mit is akarnak tőlem. Újabban már annyira hisztis mindenki, hogy egy darab pergamen nélkül meg se lehet moccanni?
- Észak felől jött, úgyhogy bizonyítania kell, hogy nem kém! - Szólalt meg egyikük hihetetlenül idegesítő hanggal. Te jó ég, ha ez így fogja csinálni végig, belepusztulok... Sóhajtottam.
- Ezt pedig úgy tudom megtenni, hogy...? Csak egy vándor vagyok, járom a földet, és dolgozom, ahol kell.
Mutattam rá a kardom markolatára, jelezve, hogy én csak egy zsoldos vagyok, bár nem voltam benne biztos, hogy ezek után ez elég lesz, így a csuklyámat is lehajtottam, hogy elővillanjanak a hegyes füleim. Talán megértik, miért jöttem, ha rájönnek, hogy tünde vagyok..
- Hát mondtuk, hogy papírral tudja megtenni! - Folytatta. ~ Kösz, nagy segítség vagy!~ Gondoltam, ahhoz még nem voltam elég ideges, hogy ki is mondjam, nem lett volna annyira jó a városi őrséggel összekapni. A mondatába a társa vágott bele egy oldalbabökéssel.
- Te, az a bolond Schaffer nem pont hegyesfülűeket keres? - Mondta óvatosan.
- Na, úgy tűnik, valakinek esze is van... - Mondtam némiképp türelmetlenül, sok ideje mentem, keveset pihentem, nem volt kedvem itt tötyörögni.
- Hát akkor miért nem ezzel kezdi?! - Kérdezte az őr, aki adta az ötletet, hogy Északról a tündefia nem csak kémkedni érkezhet.
- De ettől még mindig lehet, hogy...
- Áhh hagyd, ezeket a zöldseggűeket, jobban érdeklik a saját dolgaik, és ez a mi szerencsénk. - Majd felemelte az elém tett fegyverét, és átengedett. ~ Bizony ez a szerencsétek... ~ Dohogtam magamban. Miért kell ennyire kukacoskodni?
- Mert nem úgy néztetek ki, mint akit ez első nekifutásra érdekelne...? - Mondtam aztán halkan magam elé, majd köszönettel biccentettem a másik őrnek, és beléptem a városba. Nem volt olyan nagy, a csillagtetejű templom rögtön kiszúrta a szememet, és a piacot is megláttam, ahol majdnem elkezdtem szokásból vásárolni valamennyit, hogy ne haljak éhen út közben, de aztán eszembe jutott, hogy ma indul az expedíció, így csak az egyik kofától útbaigazítást kértem, és arrafelé vettem az irányt. Nem is volt olyan messze, hamar megláttam a szekérösszeállítást, néhány mágust és még pár tündét. Megkönnyebbültem, hogy még nem késtem le semmit. Nem volt olyan nagy a karaván maga, őszintén, ekkora pénzösszeghez mérten nagyobb menetre számítottam, de legalább kisebb terjedelemben kell figyelni, ha megtámadnak, és úgy tűnt, hogy erre a háromra is fel tudtak pakolni elég cuccot, úgyhogy ezen tovább nem izgattam. Egy kicsit vacilláltam, hogy melyik, varázslóra nyomokban emlékeztető köpenyes alakhoz menjek oda, de végül úgy döntöttem, hogy mindegy is, csak odasiettem.
- Szép napot, Lance Kalver vagyok, tünde zsoldos, a felhívás miatt érkeztem. - Köszöntem, ahogy odaértem. A köpenyes alak végigmért, megnézte magának a kardom, majd az arcomat ellenőrizte. Most tényleg nem lehet elhinni, hogy tünde vagyok, ha azt mondom? Végül legalább a szemének hitt, bólintott egyet, és egy vastag papírköteget kapott elő, amire elkezdett írni.
- Tehát Lance Kalver és.... zsoldos. Itt is van, ez a szerződése, amit Herr Schaffer már aláírt. Kötelezettségek, jutalmazás, veszélyességi záradék, tudja, csak a szokásos protokoll...
Végiglapoztam a köteget, elolvastam nagyjából, miről mit írtak. Alig értettem meg a fogalmazást, annyit tudtam nagyjából kihámozni belőle, hogy a felszerelésemért felelősséget vállalnak, az életemért és sérüléseimért viszont nem, és a testemet se küldik majd vissza senkinek, de legalább meg kell őket védenem mindentől, igazából csak a szokásos munkaköröm, attól eltekintve, hogy gondolkodnom ritkán kellett. Nem küldik vissza a hullámat a családomnak, hűha, de nagy veszteség akárkinek. Az a része tetszett, hogy felszerelésért hajlandóak kompenzálni, vigyázni meg magamra tudtam, a kevés tudásommal se gondoltam fukarkodni, így végül kértem egy íróeszközt, és a kapott pennával végül aláírtam a papírt. Még szerencse, hogy megtanítottak írni, különben elég nagy bajban lennék.
- Akkor ezzel meg is volnánk. Igényel lovat, gyalogol, vagy a szekéren óhajt utazni?
- Köszönöm, a szekér teljesen jó lesz. - Mondtam. Nem szerettem annyira lovagolni, inkább csak szükséges rossznak tartottam, hogy gyorsabban haladhassak, de ha egy mód volt rá, szekereken sokkal szívesebben utaztam, kényelmesebbek voltak. Még ezt is felírta, aztán odaadta nekem a köteget, én pedig gondosan eltettem.
- Két óra múlva indulunk, addig töltse fel a készleteit. Előre mondom, a részegséget nem toleráljuk! Már három sötét tündét el kellett bocsájtanunk.
- Rendben van. Nem mintha annyira jellemző lenne rám, de észben tartom. - Bólintottam, és visszaindultam a piacra vásárolgatni. Ilyenkor általában minden pénzemet elköltöm, hiszen általában mire megint tudok vásárolni, már kapok pénzt. Csak a szokásos kört tudtam le: tartósabb sózott húsok, némi kenyér, valamennyi alma és körte, hogy bőségesebb levű gyümölcs is legyen, és a kulacsomat is feltöltöttem vízzel, nem hiányzott, hogy szomjan haljak, és nem tudtam, milyen hamar fogom tudni feltölteni valamelyik forrásnál. Így is öngól volt valamennyire, hogy csak egy butykosom van, a sós húsok miatt, de reméltem, hogy a gyümölcsök valamennyit segíteni fognak a helyzeten. Túl sokat semmiből nem szereztem be, hogy ne akadályozzon azért a mozgásban, bár a szekér vitte a málhámat, de ki tudja. Az idő elteltével visszatértem az induláshoz, ahol épp egy idősebb alak állt fel egy ládára.
- Uraim! És az a néhány hölgy... Eljött a nagy pillanat, amikor Őfényessége, Amelie királynő beengedett minket az erdő északi részére, hogy ott átfogó feltárásokat végezzünk! Dicsőséges nap ez a humanoid fajok történetével foglalkozóknak. Három nap múlva felállítjuk az alaptábort, amikor odaértünk.
A beszédet a többi varázsló megtapsolta, én nem éreztem úgy, hogy kötelességem lenne, így csak elhelyezkedtem az egyik szekér elején, amikor elindultunk. Nem voltam eleinte túl beszédes kedvemben, azonban mikor rám esteledett, csak odamentem a többi tündéhez. Három férfi volt ott és egy nő.
- Ti honnan jöttök? - Kérdeztem.
- Én Emeraldlightből jövök. Kis falu nem messze Heimsroth-tól már a tünde erdőben. De minden meló jól jön. - Kezdte az egyik idősebb férfi, mire bólintott egy fiatalabb szőke fiú.
- Úgy valahogy. Én az egyik északi kolóniából jövök... Még sosem jártam a tünde erdőben.
Ezt furcsának tartottam, de végülis az ő dolga volt, csak hát tündeként nem megfordulni a Tünde-erdőben egyszer se... Kérdően néztem a másik kettőre is, tudni szerettem volna, kikkel van dolgom. A nő ki is fejezte azonnal a hozzáállását karba tett kézzel.
- Carolusburg, szegénynegyed, és szarok a tündékre. De a pénz jó. - Mondta, szinte már csak a köpés hiányzott a mondata végéről, igazi tuskónak nézett ki. A negyedik elf szintén egy fiatalabb férfi volt, aki rosszalló pillantásokat vetett mindenkire, aki csak ott volt.
- Titeket nem érdekel a múltunk, a történelmünk? Én Zephyrantesi vagyok, de érdekelt mit csinál Herr Schaffer. Mondta. ~ Remek, egy okoska... ~ Gondoltam. Nem volt az ilyenekkel különösebben bajom, csak hamar át tudtak esni a ló túloldalára, ami már tudott idegesítő is lenni, de legalább ő biztos sokat fog tudni. - És te, merről? - Kérdezett. Sóhajtottam egyet. Még élénken élt bennem az égő erdő látványa, így nehéz volt róla beszélni, de ha már ők is megmondták, én is tartoztam ennyivel.
- Eredetileg a Tünde-erdőből, egy kis faluból. A nevére se emlékszem már, nagyon kicsi voltam, mikor felgyújtották a banditák, én is épphogy megmenekültem. Egy öreg befogadott, így-úgy felnevelt, megtanított valamennyire a kardommal bánni, azóta pedig járom a földrészt, és odaadom a kardom annak, aki hajlandó fizetni érte.
Egy bólintással tudomásul vették, de nem úgy tűntek, mint akik sokkal többet akartak ennél beszélni. Én azért kérdeztem még egyet.
- És mit lehet tudni erről a Schafferről?
- Hogy őrült. - Válaszolta a legidősebb.
- Ja, őrült, de pénzes őrült. - Erősítette meg a csaj is.
- Ti tényleg egy művét se olvastátok? Se az óvilági szokások elemzését? Se a szakadás kori emlékek stilisztikai megközelítéseit? Egyiket sem? - Csodálkozott el rajtunk a zephyrantesi srác.
- A magam részéről én nem, volt jobb dolgom is az olvasgatáson kívül. - Jegyeztem meg kicsit epésen, aztán még egy kérdést feltettem. - Mit gondoltok, fogunk találni valamit, vagy az emberünk tényleg őrült, és fölöslegesen megyünk?
A nő vállat vont, mire folytatta az északi fiú.
- Biztosan nem megyünk feleslegesen. Hallottam, hogy valami szakadás kori sírokhoz megyünk, nem találomra.
- És mire lehet vajon számítani? - Kérdeztem kicsit közömbös hangnemmel, engem a sírok nem mozgattak meg igazán, még ha olyan régiek is, a kissrác viszont láthatóan beleélte magát ezekbe, biztos tud valamit mondani.
- Már arra gondolsz, lesznek-e ellenségek? - Kérdezett vissza pont az, akitől vártam.
- Akár, vagy egyéb veszélyek, rejtett csapdák, rozoga lépcsők, megbízhatatlan padló, ilyenekre gondolok. Na meg arra, hogy a sírokban mit találhat ez a bugris. - Azt már inkább csak magamban kérdeztem meg, hogy végsősoron sírrablót fogunk-e játszani, meg egyáltalán, hogy mit jelenthet az ilyen régi sírok felbontása.
- Ez mind benne van a pakliban. Már a csapdák, amiket említett.
- És persze biztos lesznek ott kincsek, amiket el lehet adni. Schaffert csak a történeti részek érdeklik, de nem szokott múzeumot nyitni. - Tette hozzá a nő. Nem tudtam tartani a számat, végül csakcsak kibukott a számon.
- Attól nem félnek, hogy a sírok megbontása valami ősi varázslatot fog aktiválni? Vagy ők pont ezért vannak itt?
Böktem a fejemmel a varázslók felé. Úgy tűnt, nem kérdeztem teljesen hülyeséget, az öregebb tünde el is gondolkozott.
- Jó kérdés, fiú. De ezek mind mágusok, csak van rá valami ötletük... De legyünk óvatosak.
Bólintottam, és tovább kérdeztem.
- Mi elől kellene megvédeni őket? Csak az általános szörnyek, vagy esetleg vadásznak rájuk valakik? - Úgy tűnt, itt ezt az embert, vagy legalább a munkásságát mindenki ismerte valamennyire rajtam kívül, ezért mertem ilyeneket kérdezni, de a vállvonogatásból arra következtettem, hogy ennyire nem kell aggódnom.
- Szerintem inkább spórolni akart. Mindenhova kellenek zsoldosok, akik megvédik őket akár a vadaktól, vagy rablótól, hiszen értéket fogunk szállítani, főleg visszafelé. De kell neki valaki, aki fordít is odalent, Schaffer ugyanis nem tud tündéül. - Fejtette ki a nő.
- Mi az, hogy nem tud!? Biztos, hogy tud! - Háborodott fel a lelkes kissrác, akit elneveztem magamban Okoskának. A francba, már így is túl sok időt töltöttem el Crispinnel...
- Akkor miért tündéket akart levinni magával he? Mi másért? - Felelt hasonlóan vehemensen a sértett.
- Jól van elég legyen. Nem mondta, hogy bárki vadászna rájuk, de a cucc a felszerelés értékes, és ha kincseket találunk lent, azt is meg kell védenie valakinek. - Zárta le a témát. A rangidős tündét szinte csodálattal néztem, hogy ilyen könnyen tud rendet teremteni.
- Lehet, hogy több szem többet lát - Mondtam bizonytalanul a nőnek - Ha nagy a hely, ahova megyünk, átvizsgálni gyorsabb és hatékonyabb, ha többen egyszerre nézelődünk.
Erre megint csak megrántották a vállukat. Ezekből ítélve nem voltak túl határozottak, reméltem, hogy ha esetleg harcra kerülne a sor, azok lesznek. Én nem kérdeztem mást tőlük, és nekik se volt mit mondani, úgyhogy visszamásztam a helyemre. Két nap múlva értünk az alaptáborba, amiből az egyiket Északon, a másikat már az erdőben meneteltünk, mire egy tisztásra érkeztünk, aminek a közepén egy kőkör volt, közepén egy nagy, szögletes kővel.
- Megérkeztünk. Itt verünk tábort! - Hallottam a főnök hangját, mire mindenki szorgosan munkához látott, én is segítettem, ahol tudtam. Ahogy érleltem magamban a két nappal ezelőtti beszélgetést, úgy kezdett egyre jobban érdekelni, hogy ez az állítólagos őrült mit fog kitalálni.
avatar
Lance Kalver
Tünde Zsoldos
Tünde Zsoldos

Hozzászólások száma : 126
Join date : 2016. Dec. 15.

Karakter információ
Kaszt: Zsoldos
Szint: 5.
Tapasztalat:
4280/5000  (4280/5000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Magánküldetés]Celtic dreams

Témanyitás by Lance Kalver on Csüt. Márc. 15, 2018 4:02 pm

Este nem zavart meg minket senki, békében készülődtünk, és még békésebben aludtunk, viszont már hajnalban mindenki izgatottan készülődött, én is felébredtem rá. Nyújtóztam egyet. Aludtam volna még, de ha így be voltak sózva, ám legyen, az intésre elindultam én is. A kör közepén egy jókora kőtömböt emeltek le egy járatról, amiben egy végtelennek látszó sötét lépcsősort láttam.
- Remélem, nem megint valami angyalrom... - morogta mellettem az egyik mágus. Schaffer kért egy fáklyát, majd jó példát mutatva elindult előre, mire két másik mágus is követte.
- Jöjjenek, jöjjenek maguk is! Szólt hátra, feltételeztem, hogy nekünk.
- Mi baj az angyalromokkal? - Kérdeztem a legidősebb tünde férfit, ahogy elindultunk, ő olyannak tűnt, akivel lehet is beszélgetni. - Pont ilyen helyeken lehetne a legérdekesebb dolgokat találni, nem?
Valójában nem sokat tudtam az angyalromokról, csak néhány pletykát, de azokból ítélve úgy hangzott, mint ahova érdemes lemenni, pláne mágusokkal. Az öregebb tünde rám nézett.
- Az hogy hemzsegnek a kultistáktól. - Halkította le a hangját. - Mindegyik azt hiszi, hogy valami nagyura van a romok alatt... Aztán összetűzésbe keverednek a régészekkel. De ez más most, elvileg ez egy teljesen lezárt hely.
- Óh... - Mondtam én is lehalkulva. Egyszer találkoztam kultistákkal, nem lett szép vége. - Elvileg... - Dörmögtem, és ezek után gyakrabban néztem aggódva körbe, de az öregebb felnevetett, és hátba veregetett.
- Nem lesz semmi gond.
Végül elindultunk lefelé a hosszú lépcsősoron. Hogy elüssem az időt, tovább beszélgettem a férfivel. - Ha valóban olyan flúgos a vezetőnk, mint ahogy beállítottátok, egy ilyen helyen nem lennék ebben olyan biztos. Nade tegyük félre a félelmet, árt az egészségnek. Te mit vársz, mit találunk itt? - Kérdeztem, ahogy végeérhetetlenül meneteltünk lefelé. Furcsa mintákat láttam a falon végig, de mégis ismerősöket. Ezeket már láttam valahol... Bakker, Tündérország... Eszembe jutott ezzel együtt az is, amit az Éj királynője és Titánia mondtak együtt. Ha ez az, amire gondolok.. Még érlelnem kellett a dolgot magamban, mielőtt kimondtam, ami bennem forgott.
- Nézzék...  Hát nem csodálatos? Ezek nem veroniai csillagképek, talán ezeket láthatták a tündék a hosszú hajóúton... - Mondta elmerengve a vezetőnk.
- Minden bizonnyal. - Bólogattam Schaffernek, az öreg pedig megvonta a vállát.
- Ez elméletileg egy gazdag tünde sírja. Valaki nagyon fontosé, azt is mondják, lehet hogy egy királyé... Biztosan sok érdekes dolgot temettek el vele együtt, amiből mi is részesedhetünk.
Bólintottam.
- Semmiképp se hangzik rosszul.
A tünde is bólintott. Közben baktattunk egyre csak lejjebb, míg végül kékes derengést pillantotam meg a járat végén. A lépcső végül egy nagyobb teremben ért véget, ahol elkezdtünk körbenézni. Nem mentem messze a bejárattól, jobb kéz felé mentem el, és az indamintákat nézegettem és futtattam végig rajtuk az ujjamat, hátha történik valami. Próba cseresznye, szokták mondani, és közben hátha találok valami érdekesebb dolgot is, főleg tündéres csomómintákat kerestem. Találtam, de nem váltották be a hozzájuk fűződő reményeket, és a különböző más egyéb faragványok se. Voltak ott pedig hajók, egy koronás alak kivont karddal, egy csapat druida, ahogy botjaikat előre szegezve harcoltak a tövislénnyel, semmi különös ezen túl. Régmúlt idők jeleneteinek tűntek. Körülnéztem, hogy a többiek találtak-e már valami érdekeset, de mindenki le volt foglalva, úgyhogy mentem tovább. Rá kellett jönnöm, hogy az egész teremben ilyesmik voltak a falon, valószínűleg ezért volt mindenkinek mit néznie.
- Jegyezzenek le mindent. Ezek felbecsülhetetlen értékűek lehetnek! És nézzenek a lábuk elé!  - Rendelkezett Schaffer.
- Micsoda egy buzgómócsing... - Motyogtam halkan magam elé. Volt egy erős tippem, hogy ez abból a korból való, amikor az őseim átkeltek a tengeren, és letelepedtek az erdőben, de nem voltam biztos, ők biztos jobban tudták. Szembe újabb terem nyílt, hat állvánnyal, és mindegyiken egy-egy tál volt, nekem furcsák voltak, óvatosan közeledtem az ajtóhoz, azon voltam, hogy előreengedem a mágusokat, de mégis nekem kellett megvédeni őket, így végül átmentem.. volna az ajtón, ha nem aktiválódik egy csapda egy kőre lépve, hogy megfúrja a vesémet és a combomat.
- Mi történt? Csapda? - Kérdezte a tünde nő, ahogy iderohantak.
- Nem cseszdmeg, úgy döntöttem, süni leszek! - Nyögtem ki epésen, majd hátraléptem kettőt, és igyekeztem nem elesni, a többiek pedig igyekeztek támogatni. Ráléptem egy másik mintájú kőre, mire a padlóból kicsapott a tűz, de engem már nem ért el.
- Remek, szegény tündét még az ág is húzza! - Mondtam mérgesen. - Amúgy ennyire nem kell nektek a segítségem, vagy ellátna valaki?
-- Már úton vagyunk, ne nyígj, mint egy csecsemő! - Szólt rám a nő, aki aztán hátrahúzott, közben egy másik tünde és egy mágus lépett oda, és összenéztek.
- A combba fúródott nem vészes, de a másik... Ameddig nincs közöttünk olyan druida, aki képes elállítani a vérzést, vagy akár egy pap... De nincs... Jobb, ha benne marad a nyíl, mert ha kihúzzuk nem biztos hogy tovább tud menni...
- Hát mert így biztos könnyebb lesz... - Morogtam magam elé. De jól indul ez a nap is! - Akkor most mit fogunk csinálni?
Okoska Előrelépett, de óvatosabb volt, mint én.
- Kell, hogy legyen egy út. Bizonyára mindegyik szimbólum másféle csapdát aktivál, és lesz egy, amelyik semmit. Azt követve pedig végig tudunk menni ezen.
- Akkor hajrá. - Mondtam neki, nem rózsás kedvemben talált meg ez a hajnal. A fiatal tünde távolról rádobott az egyikre egy követ, ami megint nyilakat köpködött.
- Egy pipa. - Nyugtázta.
Eljátszották ezt még párszor, mire megtalálták, melyik biztonságos.
-  Ez lesz az! - Mondta Okoska, mire Schaffer mellé lépett.
- Szép munka fiam.
Azzal a mágusok el is kezdtek átmenni. Az idősebb tünde mellém lépett.
- Nem tudunk felvinni. Itt maradsz, vagy tudsz járni? Segítek átkelni.
- Segítséggel menni fog, köszönöm. - Mondtam hálásan, és rátámaszkodtam. Közben lassan kész lettem arra, hogy beszéljek Schafferrel az élményemről.
- Ez... ez bámulatos. - Suttogták többen is, már a tálaknál állva, de a legtöbben csak megbabonázva bámultak rájuk.
- Oda akarsz menni... mi is a neved? - Kérdeztem kísérőmet. Én már nem voltam olyan biztos benne.
- Sean. - Mutatkozott be röviden. - És nem tudom. Hé, mit láttok?
- Jeleneteket.. Egy csodálatos földön. Még sosem láttam ilyen zöld füvet. - Mondta a fiatal kissrác.
- És kincseket. Amiket hajókra raknak fel. - Tette hozzá a nő is.
- Én megnézném. - Már csak azért is, mert ha egy kicsit is hasonlít valamelyik tündér világra, ahol jártunk, akkor muszáj volt beszélnem. Sean fel is segített, és odamentünk mi is ahhoz, amit a srác nézett. Egy tündét láttam páncélban és koronában, egy nagyon szép míves kardot tartva a feje fölé. Mögötte végtelen óceánt láttam, körülötte pedig dombokat és zöld mezőket. A part meredek volt és sziklás, a távolban vitorlákat láttam. Nem hasonlított egyik tündérvilágra sem, de el tudtam volna még nézni egy darabig. A tippem nem nyert, de akár ez is lehetett volna... Megnéztem a tálak és az őket tartó oszlopok oldalát, hátha van rajtuk valami érdekes. Ez se jött be, az oszlopokon nem volt semmi érdekes, de minden tálban más jelenet volt, csak egy közös volt bennük, a férfi a karddal. Lassanként megszoktam a fájdalmat, és óvatosan lábra tudtam állni.  Megköszöntem Sean-nak a támogatást, és lassan, óvatosan elkezdtem járni. Az lassan kezdett összeállni, hogy ennek a kardos férfinek nagy szerepe volt, de hogy mi, azt nem tudtam. Egy helyben maradva körbenéztem a teremben, hátha a falon meglátom egy más ábrázolását is., de itt a falon nem voltak jelenetek, csak minták, úgy tűnt, minden a tálakra koncentrálódott.
- A víz megőrizte a múlt darabkáit. Páratlan mágia. - Jegyezte meg az egyik varázsló.
- Lehetséges volna hogy... Ez valóban a legendás tündekirály, aki átvezette a tündéket a tengeren Veroniára?  - Morfondírozott Schaffer.
- Más lehetőséget nemigen látok rá. - Mondtam. - Az előző teremben a falon ugyanez a király volt ábrázolva, csak akkor mások is voltak vele, egy hajó szintén volt ábrázolva, ők pedig a Tövislénnyel harcoltak.
Schaffer bólogatott.
- Igen... Ez csodálatos! Páratlan felfedezés! Mindent fel kell jegyezni, amit a tálakban látnak! Az utolsó apró részletet!
Sóhajtottam egy egészen aprót, és rövidet, mert megint belém nyilallt a fájdalom. Ha ez végig így fogja csinálni, alighanem megőrülök... hogy bírják a társai mellette? Ilyen jól fizet?
- Ami azt illeti... - Fordultam Schaffer felé - Én már láttam ezeket a szimbólumokat. Nem ábrázolásokon, mint itt, vagy máshol. Azok éltek.
A tudós döbbenten bámult rám.
- Valóban! Mesélje el! Mindent! - Mondta szinte parancsoló, követelőző hangon, a szemében pedig mohó tűz lobbant fel. Kicsit megszeppentem. Tartottam egy kis szünetet, hogy összeszedjem a gondolataimat, de mielőtt belekezdtem, még azért megkérdeztem:
- Beszélek, de csak akkor, ha hisznek nekem, és nem kezdenek el gúnyolódni, ugyanis bizonyítékom nemigen van, de ezek után nem pont az hiányzik nekem erről az utazásról.
Szavakkal nem érkezett válasz, de a mágus intett az egyik fiatalabb tanítványnak, aki azonnal elővett egy bőrkötéses jegyzetfüzetet. Fújtam még egyet, majd elkezdtem, ahogy tudtam.
- Szóval, az erdőben voltam, mikor megláttam egy ezekhez hasonló motívumot. Egyszercsak azt vettem észre, hogy zsugorodom, majd szárnyam is lett, az arcom is megváltozott, tehát röviden tündér lettem. Egy másik tündér egy hasonló csomóból csinált egy kaput, amin keresztül elvitt a saját világukba, ez volt Tír na nÓg. Innen egy hasonló kapun keresztül átmentünk egy Mag Mellnek nevezett helyre, ami az ő világuk központja, itt találkoztam egy, mint utóbb kiderült, őstündével. Ami ezután következett, az nagyrészt nem fontos most a kutatás szempontjából, de sok síkon voltunk, amik között hasonló szimbólumokon keresztül közlekedtünk. Zárásként pedig végignéztük az ő világuk teremtéstörténetét, és váltottunk pár szót az őstündével, mielőtt visszaváltoztatott, és ott ébredtünk, ahol megtaláltak, mint egy álomból.
- Ez igazán érdekes, ifjú tünde úr. Tisztában vagyunk mi is a több világ elméletével, már csak a szakadás puszta ténye is igazolja. Ugyanakkor ezek a motívumok nem csak a tündérekre jellemzőek, hanem minden tündére. Lehetséges.... Hogy a tündék, a tündérek egy fejlődési oldalágát képviselik? - Mintha lámpa gyúlt volna a feje felett. - Ezt is jegyezze fel, Rollo! Fontos kutatási terület lehet! Ugyanakkor azt feltételezem, hogy jelenleg csupán a művészet azonos. Amit a tálakban lát, hasonlít bármelyik tündér-világra?
Belenéztem.
- Nem, olyanra nem, ahol voltam is.
Bólogatott.
- Az én elméletem az, hogy nem tündérvilágokat látunk. Az ősei úgy tartják, hogy egy Eyrie nevű szigetnél csatlakoztak a tündék az emberek flottájához, akkor már a mai formájukban, és onnan érték el közösen Veronia partjait. Szerintem ezt látjuk itt. Illetve ennek részleteit.
- A mi őseink már előtte itt voltak, talán jóval, az biztos, mert eredetileg nem így néztünk ki, csak az emberek istene könyörült meg a népen, és változtatta őket hasonlóbbá az emberekhez. - Idéztem vissza Titánia szavait. A szavaiból úgy tűnt, már tudja ezt, de nem gondoltam, hogy haszontalan, ha ráerősítek a véleményére. A tudós pislogott.
- Ez új. Jegyezze fel ezt is, Rollo, igen érdekes teória! Ugyanakkor miből gondolja, hogy ez a bizonyos esemény itt történt Veronián? Talán már jóval előtte megtörtént. Még az emberek szakadás előtti néhány feljegyzése is említ úgy nevezett Sídhéket, akiknek a leírása megegyezik a mai tündékkel. - Kezdett bele az eszmecserébe.
- Őszintén? Semmiből. Csak feltételezésekkel dobálózunk, nem? Én pedig ráadásul tudós se vagyok. - Feleltem egyszerűen.
- Valóban. Feltételezések vannak, és utána keresünk rá bizonyítékokat. Ezek itt... - Mutatott rá a tálakra - Azt mondják, a tündék már olyanok voltak, mint most, mikor idejöttek. Ez persze nem zárja ki a maga elméletét, csupán időben korábbra datálja. Ugyanakkor a Biblia keletkezésekor, vagyis 1800 éve még nem jegyeztek le tündéket, így feltételezhetően nagyjából az esemény ezer éve történhetett. - Magyarázta türelmesen. Nem akartam megsérteni, de nem vágytam történelemórára.
- Ám legyen. Én csak azt tudom attól az őstündétől, hogy az emberek istene változtatta át a Veroniára átjött tündéket, hogy ne legyünk kirekesztve, gondolom, ez rajtam már túlmutat.
A tudós egy ideig összehúzott szemmel figyelt, aztán kibökte.
- Maga komoly tudás birtokába kerülhetett, mégis olyan könnyeden veszi, mintha csak a tegnapi időjárásról számolna be. Ha valóban hisz is abban, amit mond, akkor minden a kezében van ahhoz, hogy kezdjen is vele valamit.
Azzal magamra hagyott, és körbement, hogy ellenőrizze a csapatot. Vállat vontam, régen volt már ahhoz, hogy különösebben felizgasson az esemény. Közben észrevettem, hogy a tálakban levő képsorok megismétlődtek. Ki tudja, mióta csinálhatták már, biztos unták volna, ha emberek.
- Merre tovább? - Kérdezte a tünde nő. Körbenézve több beugró volt a teremben, de semmi értékes nem volt bennük, csak edények meg nyílhegyek, értéktelen kacatok, bár biztos voltam benne, hogy Schaffer ezeket is begyűjtené.
- Arra! - Mutattam a nőnek az ajtó felé, ha már ennyire lelkes...
Át is vonultak a csapdákra figyelve. A következő teremben ládák voltak, a falon pedig ugyanúgy bemélyedések.
- Na, erről beszélek! - kiáltott fel örömtelien a nő, ahogy a ládákat kinyitva mindben kincseket találtak. Én kissé túl elővigyázatosan mentem a másik szobába, mindig csak a többiek háta mögött, és a ládákhoz se igazán mertem odamenni, ki ne ugorjon belőlük valami, inkább csak csendesen, egy helyben állva vizsgálódtam, és nézelődtem a terem távolabbi végébe is. Ott egy újabb boltív volt, újabb teremmel. Mindenki elkezdte nézegetni a kincseket, Seant kivéve, aki előre ment a következő helyre.
- Nincs csapda, idejöhetsz. - Szólt hátra nekem.
- Rendben van, köszönöm! -Válaszoltam,, és amennyire tudtam, odasiettem, hogy benézzek. Gondoltam rá, hogy néhány érmét becsúsztatok a zsebembe, de aztán eszembe jutott a szerződés, és inkább hagytam, nehogy megszívassanak. A közepén egy szarkofágra hasonlító tömböt láttam, ami félig nyitva volt, ezen kívül további kincsek és faragványok is voltak a teremben. Sean elismerően füttyentett.
- Na ez már valami. Szólok a mágusnak.
Azzal visszament a másik terembe. Rögtön ezután kattanást hallottam, majd egy fiatal mágus hangját.
- Ajjaj... Bocsi...
A terem megremegett, a plafonról pedig sziklák kezdtek el esni... De nem ott, ahol én voltam, viszont nem voltam gyors, egy nagyobb, valahogy pont a boltívbe illő kőtömb is leesett, végleg elvágva a csapattól és a kijárattól...
- Óóóóbazmeg.. - Eresztettem ki egy sóhajtást, olyat, hogy ilyen őszintét egész Veronia talán életében nem hallott még, majd megfordultam, és körbenéztem. Nem jó, nem jó...
avatar
Lance Kalver
Tünde Zsoldos
Tünde Zsoldos

Hozzászólások száma : 126
Join date : 2016. Dec. 15.

Karakter információ
Kaszt: Zsoldos
Szint: 5.
Tapasztalat:
4280/5000  (4280/5000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Magánküldetés]Celtic dreams

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.