Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kérdező vendégeknek
Haunted Quest: Rotmantel Madness

Szomb. Márc. 10, 2018 9:02 pm by Theo WagnerNem kell …

Comments: 5

Játékostárs kerestetik

Szer. Szept. 02, 2015 10:01 pm by Darrakard

Ha valaki esetleg ismerkedésre, küzdőtéri párbajra vagy bármi egyébre tárat keresne, itt …

Comments: 48

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 50


Ada & Wyn, a fény formái

Go down

Ada & Wyn, a fény formái

Témanyitás by Adalya Amram Ehud on Csüt. Márc. 01, 2018 7:31 pm

Eltévedt. Loreena tökéletesen tiszta útmutatása ellenére is tökéletesen eltévedt. A gigászi méretű vadnyúl pedig csak egy órát bírja, minden jel szerint, mert visszabújt a tojásába, Ada hiába kocogtatja a méretes ezüst-arany héjat. Némileg zilált külsővel csüggedten áll a fák között, haja enyhén hullámos a verítéktől és szomorúan leng a homloka körül. Ha tudta volna, még idejében visszafordul tanácsért a házakoz, amiket maga mögött hagyott. De azt hitte, tudja az utat, és nem akart visszafordulni. A tűz megtépte az erdőt is, s ha csak megtépte volna, de sávokban, hegnyi méretű foltokban fekete szénné égette. A félangyal nehezen szokott hozzá ennyi szenvedés látványához, a rémálom nem ért véget az angyal legyőzésével. Minden, ami utána maradt, meg kell küzdeniük vele, s ez sokkal fájdalmasabb és hosszadalmasabb út lesz, mint fegyvert fogni az ellenfélre és legyűrni.
Ada sok ilyet látott álmaiban, melyeket valóságnak hitt, de minden reggel arra ébredni, hogy ez itt, ez a nyomor és fájdalom, az ő valósága.... még nem élt benne annyit, hogy fel is fogja.
Végül beletörődött a helyzetébe. Bármennyire is űzte a vágy az övéi közé Északra, a Katedrális mellé, eltévedt. Régen kerülte őket, s most hogy menne hozzájuk, várnia kell. A nefilim nem volt türelmetlen, még nem tulajdoníottt túl nagy jelentőséget mindennek, de hitt a jelekben.

Néhány pillanattal később összeszedte magát, a tojást a színes tarisznyája mélyére süllyesztette, és neki látott tüzet cshiholni-rakni.
Az erdőt egy félig materiális farkas járta, néha átlátszott rajta a hold sápadt derengése. Mivel nem volt egészen evilági, nem minden érintés talált határt a formában, ha valaki megtámadta, néhány csapás, íj egyszerűen átesett rajta, míg a lény képes volt teljesen materiális énjét a fogaiba sűríteni és egy eleven állat állkapcsával harapni. Ez a farkas azt az utasítást kapta, hogy tépjen szét minden démont és élőholtat, ha a küllemén látszik, miféle, de ha nem lehet eldönteni, térjen vissza a megidézőjéhez, aztán forduljon szembe azzal, aki követi, így fedve fel a jelenlétét.
Aki így rátalál a félangyalra, az a tüze mellett találja meg, fején kendő, a szárnytövei között egy vágás húzódik, de ezt csak ritkán láthatod, mert két nagy szárnya gyakran eltakarja, s az est hűvöse miatt összehúzza magát. A tojást bűvöli, s csendben imádkozik.


A hozzászólást Adalya Amram Ehud összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Márc. 02, 2018 5:41 pm-kor.
avatar
Adalya Amram Ehud
Nefilim Próféta
Nefilim Próféta

Hozzászólások száma : 119
Join date : 2016. Apr. 09.
Tartózkodási hely : Északi Királyság

Karakter információ
Kaszt:
Szint: 4.
Tapasztalat:
3340/3750  (3340/3750)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ada & Wyn, a fény formái

Témanyitás by Wyn Silvernight on Pént. Márc. 02, 2018 2:57 pm

Ahogyan egy-egy szökésem alkalmával az álca megkövetelte, most is női ruhákat viseltem. Kényelmetlenek voltak, semmi praktikusságot nem ismertek még csak hírből sem, ráadásul egészen csinosan álltak, apám pedig kapva kapott az alkalmon, hogy közölje, többször kellene normálisan öltözködnöm. Először is, teljesen normálisan néztem ki az öcsém kinőtt ruháiban, másodszor pedig azok, amiket anyám adott arra az esetre, amikor tényleg meg kellett jelennem a Silvernight birtokon rendezett fontos eseményeken - és nem csak azt mondtam apámnak, hogy ezzel az ürüggyel nyugodtan elmehessek arra, amerre csak akarok -, túlságosan árulkodóak voltak. Legalábbis a minőségük (és az áruk) cseppet sem lett volna összeegyeztethető vérszerinti apám keresetével és foglalkozásával. No de errefelé, távol esetleges ismerősök felbukkanásának valószínűségétől, mégis ki kezdhetett volna el azon gondolkodni, volna-e pénzem ilyen kelmékre? Főleg, hogy természetesen, örökölten úgy néztem ki, mint egy nemes sötételf. 
A Hold, akárcsak valami fehér, az erdőre vigyázó szellem, úgy szórta szét aprócska fénycsóváit, mintha megannyi átlátszó könnypatakkal siratná a Természet elhalt részeit. Gyűlöltem ilyen tájdarabokon átkelni, egyszerűen túlságosan arra a napra emlékeztetett. És arra, milyen sebezhetőek is voltunk valójában, mennyi olyan lény létezett széles e-világon, amelynek elég lett volna meglendítenie a karját, hogy tömegesen pusztuljon növény, állat, elf, ember, átkos és nem átkos egyaránt. 
Hevesen megráztam a fejem, amikor kiértem egy feketéllő, sebzett területről, mintha valamennyivel is könnyebbnek tűnt volna így kitisztítani a gondolataimat. 
Nem tudtam, pontosan merre tartok, csak mentem, bele az estébe, éjszakába, keresve valami nyugalmat, hallgatva a Természet egyenletes lélegzését, azonban most nem volt elég ennyi. Nem bírtam imádkozni, hogy végtelenségig, minduntalan magasztalt, mély tiszteletemmel körbeövezett felsőbb hatalom szüntesse meg bennem a kavargó káoszt, a folytonos vakmerő tettvágyat, ez pedig igen nagy gondot jelentett, főleg egy viszonylag tapasztalatlan utazónak, akit egyetlen rosszul fogalmazott kijelentés is kihozhat sodrából. 
Még szerencse, hogy eddig nem találkoztam senkivel. 
És mintha csak maga a Természet akarta volna kiporolni a hátsómat, amiért elmulasztottam az imádságaimat, fény gyúlt a fák közt a távolban. Sárgásvörös szemként meredt ki rám a sötét hidegből, hívogatóan erősítve fel bennem a kémkedés gondolatát, egy jó adag kíváncsisággal és újjáéledt kalandvággyal körítve. 
Körítés? Tudtam, hogy elfelejtettem valamit. - céloztam a kimaradt vacsorára, de ritka pillanatok egyike volt, hogy nem érdekelt. Túlságosan tudni akartam, ki gyújtott tüzet és miért. 
Kapkodtam a lépteim, lábaim szélsebesen vittek előre, csendesen, halkan, is elővigyázatossággal. Nem ez volt az első eset, hogy ráakadtam valakire vagy valakikre az erdőben és nagyon nem szerettem volna, ha rosszul végződik a mai alkalom. 
Reccsenés, kelme-szakadás hangja. Enyhe fájdalom. 
Lenéztem, s megpillantottam a nadrágom alól előbukkanó fehér, színtelen bőrömet, amelyet egy vékony kis csíkban mélyvörösre festett a sebből kiserkent vér. Eldobtam az ágat, amely letörött és higgadtan konstatáltam, hogy a nagy igyekezetben nekimentem egy tüskés bozótnak - még jó, hogy nem Tövislénynek -, s magam elé képzeltem anyám heves fejcsóválását, amikor majd elmagyarázom neki, hogyan szakítottam ki a nadrágom. 
Ha pedig ez még nem lett volna elég, rossz irányból közelítettem a tűz felé, azonban már ha akartam volna, sem tudtam volna változtatni ezen. Éppen hogy felsejlett egy alak néhány sűrű bozót között, meglehetősen furcsán homályosan, időm sem volt megnézni magamnak, s felmérni, mégis kicsoda, micsoda, ugyanis éppen ekkor jöttem rá, hogy mitől tűnt olyan zavarosnak a látásom. 
Illetve nem is az volt zavaros, hanem az a nagy farkas átlátszó, amely éppen előttem sétált. 
Na de átlátszó? - kérdeztem magamtól, aztán végül felfogtam a veszélyt - De attól még farkas, te pedig könnyű préda! 
-Áááá... - hagyta el a számat valamiféle kiáltásnak nem nagyon nevezhető, meglepettséget tükröző, kissé ijedt hang. 
Egyetlen eddig általam ismert módon sem lehetett képes senki sem ilyesmire, így azt sem tudtam, mit kéne vele kezdenem, következésképpen egyáltalán - minden bizonnyal erősen egyoldalú - harcra kellene készülnöm vagy futni az életemért, bár végül egyiket sem választva kővé dermedtem, s nyugalmat erőltettem magamra. 
Semmin sem javít, ha megérzi a félelmed. 
Mélyeket kezdtem lélegezni, közben pedig felfogni, értelmezni, amit a bokrok mögött láttam. Mert hogy ember nem lehetett, az olyan biztos volt, mint hogy ott álltam, egy félig áttetsző, ijesztő farkassal szemben. Szárnyai voltak! Szárnyak, szárnyak, szárnyak, de még milyenek! Démonnak ilyesmi nem lehetett a birtokában, és igazság szerint az egész jelenség egyetlen elképesztően őrült gondolatot ültetett a fejembe. 
Mi van, ha Abaddón táplálgatja a tüzet és imádkozik ahhoz a... minden bizonnyal érdekes eszmefuttatásokra képes feljebbvalójához, aki engedte neki, hogy így megsértse Tünde-erdő szépségét és megannyi ártatlan életet oltson ki? Mi van, ha úgy gondolta, kicsit megtréfálja még szegény elfeket mindezek után?
Képtelenség. - tettem hozzá kicsit nyugodtabban - Ha ő volna, már réges-régen elégetett volna, amiért itt ólálkodom. Vagy rám uszította volna a farkasát.  
De akkor ki volt ő? Egy másik angyal? Esetleg félangyal, akikről még annyit sem tudtam, mégis mire képesek? Vagy nem is az, hanem démon, csak különleges szárnyakkal, mint egy régi ismerősöm? Vajon most elsöpör mérhetetlen erejével, mint egy őszi falevelet a metsző, hideg szél? És mit fog lépni a farkas? 
Lehet, hogy itt ér véget a kis kiruccanásod. - mondta egy hang a fejemben vészjóslóan. 
És én kezdtem hinni neki.


A hozzászólást Wyn Silvernight összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Márc. 16, 2018 7:42 pm-kor.
avatar
Wyn Silvernight
Sötét Tünde Druida
Sötét Tünde Druida

Hozzászólások száma : 48
Join date : 2018. Jan. 13.
Age : 17
Tartózkodási hely : Ne mondd el apámnak... egyiknek se!

Karakter információ
Kaszt: Természetpap
Szint: 1.
Tapasztalat:
400/500  (400/500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ada & Wyn, a fény formái

Témanyitás by Adalya Amram Ehud on Szomb. Márc. 03, 2018 11:22 pm

Ada felkapja a fejét a meglepett, változatos kiáltásra. A hangforrás irányába fordul, ezzel egyidejűleg a kendőt is lehúzva magáról, aztán egy másik mozdulattal a tojásra hajítja, hogy elfedje. Ha rablóbanda jár erre, nem kell azonnal tovább bátorítani őket.
- Stop! Don't move. - mondja a tündék nyelvén, s gyors, határozott léptekkel megindul.
Yaerach, a Hold angyalának farkasa elébe jön, amikor a közelükbe ér és felnéz rá.
Az égi tükör fénye csillámló folyamokban csúszik le Andromeda amúgy is ezüstös szőke haján, ahogy finoman megbillenti a fejét. Egy kislányt látnak a félangyal olvashatatlan szemei, holdcsókolta sötételfet drága ruhákban. Találkozott már a népe tagjaival, s társnőjét, a sötételfek hercegnőjét, látta már hasonlatos öltözetben, tudja, hogy a nemesség visel ilyesmit. S valljuk be, biztosan el is örökölt tőle egyet-kettőt, ha volt rá alkalom.
- Yatsa', chapes! - szól a farkasnak, ami erre elfordul tőlük és könnyű, lomha léptekkel további körökre indul, fel-feltűnik a fák törzsei között, míg végleg elveszik szem elől.
Ami a félangyalt illeti ő tógát visel, de már népei sem ismernék fel igazán az itteni változtatásokkal, a ruha a térdéig ér, derekán megkötve, hogy ne lebegjen, ha harcol, alatta testéhez simuló nadrágot, saru helyett csizmát, fölötte köpenyt.
De míg a kislánynak van alkalma megnézni őt, ő másefelé néz. Messze a gyermekszerű lány feje fölött, ott, ahol a földön ugyanolyan fények néznek vissza rá, mint az égről, ott lesz a város is, amit ugyanannak a nőnek az igyekezete alapított, aki miatt ma felismeri a leány ruháit. Lightleaf. Hát ilyen közel jár hozzá?
- I mean no harm to you. - mondja, amikor a tekintetét visszafordítja rá. Ennek ellenére egy aranyló fényű lándzsa jelenik meg a kezében és a hegyét lazán felé fordítja. - But I know your kind, I even... know one of your assassins. You are fast and quick-thinking, but it would bring you no gain to get me.
Ada rábólint, aztán ha a másik nem tesz semmi hirtelen mozdulatot ezek után lassan visszahúzza a lándzsát, az Égi Vértjét, amely a saját harcos lelkének kivetülése, és eltünteti.
- Lightleafhez tartozol? - nyújtja felé a tenyerét, hogy felsegítse. A szemét egy pillanatra sem véve le a lányról - nem becsül alá egy utazót sem.
avatar
Adalya Amram Ehud
Nefilim Próféta
Nefilim Próféta

Hozzászólások száma : 119
Join date : 2016. Apr. 09.
Tartózkodási hely : Északi Királyság

Karakter információ
Kaszt:
Szint: 4.
Tapasztalat:
3340/3750  (3340/3750)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ada & Wyn, a fény formái

Témanyitás by Wyn Silvernight on Vas. Márc. 04, 2018 5:50 am

Ne mozogjak? - gondoltam keserűen, mégis higgadtan, beletörődve a sorsomba - Későn szól, már halálra dermedtem.
Valójában ez a beletörődés már eldöntetett bennem ilyen eshetőségekre is tekintettel lévén. Tisztában voltam vele, mennyi veszélyt rejteget a nagyvilág, mennyire könnyen kihunyhat életünk fénye, mely a Természetből keletkezett és annak végtelen körforgásába is tér vissza, ha eljön az ideje.
A szárnyas idegen azonban elküldte a farkast.
Legalábbis valami hasonlót művelhetett, mert nem ugrott a torkomnak. A nyelv - ha nyelv volt -, ismeretlenül csengett a fülemnek, s egyáltalán nem hasonlított az emberek beszédéhez. Ez, és a tudat, hogy nem égtem halálra, valamelyest megnyugtatott: Legalább nem Abaddón állt előttem egy lánynak... vagy nőnek kinéző alakban. Bár magamat ismerve, ha már úgy is meg kellene halnom, azt hiszem, közöltem volna vele, nem érdekel, hogy angyal, vessen magára, feleljen tetteiért és egyetlen pillanatnyi késlekedés nélkül takarodjon fákat ültetni... Tehát két lehetőségem maradt, a furcsa démon és a félangyal, ezek közül pedig talán az elsőt zártam volna ki az áttetsző farkas miatt, amely szerencsére ekkorra már messzire került tőlem.
Igazán érdekes jelenség volt, bár nem elég sokat törődtem mások kinézetével ahhoz, hogy eldöntsem, szokatlan-e avagy sem. Az én szemem nem látott furcsaságot az öltözetében, a bőre vagy a haja színében. Egyedül a szárnyai mutatták őt - egy (karcsú) langalétát, ahogyan a mellettem magasnak mondható személyeket hívtam - olyan másnak, s a tény, hogy nem ember, tehát erőben jócskán felettük - és felettem - állt. A tekintete pedig...
Nem rád figyel. - figyelmeztetett egy hang hirtelen - Fuss el, vissza se nézz!
Nem. - hangzott egyszerűen, mégis minden teret betöltően az elmémben - A menekülés a múlté. Előre vezet csak út, hátra nem lépek.
Pedig talán jobb lett volna, ha mégis megteszem. Amit mondott és amit tett, nem fértek meg egymás mellett, és én nem akartam szórakozni a halálom óráján. Tegye meg, vagy ne tegyen semmit, főleg nem ilyesmit. Á, megvan! Paradoxon-lány, ezzel a névvel már nem is volt olyan nyomasztó a légkör, mely körbelengte és magával hozta a végzet esetleges ígéretét.
Csak néztem, amint a semmiből előbukkant fegyver olyan gyorsan tűnik el, mint ahogyan érkezett, lélegzet-visszafojtva, mintha érdekelt volna a vesztem, ha idekint halhatok meg, ennyire távol apám otthonától, már ezzel is bizonyítva, hogy többre voltam képes, mint azt szilánkokra törött lelkem láttatta velük.
Milyen nevetséges szó, végzet. Egy átkosnak jutott egyáltalán olyan?
És ha már az átkosoknál, tehát a sötételfeknél is tartottunk, nem bírtam megállni, hogy ki ne javítsam, de előtte még elfogadtam a kezét, amely valamiért meglepően anyagi volt, nem olyan megfoghatatlan, amilyennek az a farkas tűnt. A szemébe néztem, hogy érzékeltessem vele a bérgyilkos és egy otthonról elszökött, kicsit néha vakmerő, kíváncsi leány közötti különbséget, aki inkább az életet védi, mintsem kioltsa azt.
- Lightleaf? - kérdeztem meglepetten - Nem, még soha nem jártam ott.
Bár terveztem, hogy egyszer megnézem magamnak, egészen idáig nem jutottam el oda, hogy bátran neki merjek vágni ilyesminek. Túl keveset tudtam a helyről ahhoz, hogy tervezni tudjak, kérdezni meg feltűnő, sőt, gyanús lett volna a családomnak.
- I thought I don't look that creepy... - mondtam nagyon halkan, enyhén mosolyogva,  miután elengedtem a kezét, szinte hallhatatlanul, majd hangosan folytattam - My name's Wyn. What about you?
Ugyan tetszett, hogy - bár a fajtám miatt, de mégis -, ahogyan én értelmeztem, tartott tőlem, számított tőlem valamire, de úgy, hogy én tőle már nem, mert nem érdekelt, mit tesz velem és látszólag egyelőre nem is tervezett semmit, elhatároztam, hogy meggyőzöm az ellenkezőjéről. De hogy miért, ha egészen idáig ez volt minden vágyam... csak a Természet tudja.
Ha még mindig meg akar ölni, nem mindegy? Ha meg nem, hát... akkor nem tudom, mit kíván tenni velem, de az előbbit nem hagyhattam csak úgy elhangozni olyasvalaki szájából, aki nem is ismert.
- You know my kind, that's great. But You don't know Me. - jelentettem ki, egy csepp arrogancia nélkül, habár a gondolataim kissé mást tükröztek.
Bérgyilkos. Komolyan egy bérgyilkos alapján akart volna megítélni minden egyes sötételfet? Beismerem, testvéreim nagy része nem rendelkezett túl sok jó szándékkal és tulajdonsággal, ám ez nem jelentette azt, hogy mások között nem akadt olyan, akiben elhatalmasodott a rossz, ez a ragacsos, Nebelwaldnál is sötétebb, gyorsan szaporodó, fékezhetetlen romlás.
- I'm here just to travel a little, there are no other reasons... I mean, maybe one: Healing the scars of the forest. - tettem hozzá őszintén, lassan és ártalmatlanságot sugárzóan a botomra nézve.
Nem hagyom, hogy tapasztalat miatt elítéljen.
avatar
Wyn Silvernight
Sötét Tünde Druida
Sötét Tünde Druida

Hozzászólások száma : 48
Join date : 2018. Jan. 13.
Age : 17
Tartózkodási hely : Ne mondd el apámnak... egyiknek se!

Karakter információ
Kaszt: Természetpap
Szint: 1.
Tapasztalat:
400/500  (400/500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ada & Wyn, a fény formái

Témanyitás by Adalya Amram Ehud on Szomb. Márc. 10, 2018 12:37 am

Ada végighallgatta a lányt, s megértette az egyenes szavak mögötti önérzetet. Puszta tekintetétől pironkodtak a papok, vagy dühös szégyenükben visszahúzódtak, s nem csak az emberek fiai. Úgy érezték, megítéltettek és könnyűnek találtattak. A lelkeket megmérő Muzaniach utóda nem tudta, hogy amit mond, az ok a dacra, nem tudhatta, hiszen valóban nem ismerte őt, aki Wyn-ként mutatkozott be neki. Az apró lány úgy állt előtte, a szárnyai árnyékában, mint egy néma, önérzetes felkiáltójel: még van mit tanulnod Andromeda.
De amennyire látta, Armin herceg sötételfjei számára természetes volt az árnyak közt bújkálók mestersége, mint az emberek számára a katonák és a zsoldosok, nem volt szégyen forrása, de különös becsületé sem.
Ahogy a lány, úgy Ada sem akarta, hogy félre értsék. Nem óvatlan szavakért.
- I don't judge you. - biztosítja. - That assasin was my lover. - felel egyszerűen, ahogy a lány beszélt előbb, s a szoborszerű arcon, mintha mosoly suhanna át, aztán valamiféle könnyű fájdalom. Árnyékok a sötétben, a holdfényben.  Mert elítélte a gyilkosságot, a vért, ami a kezéhez tapadt Él akarata ellenére, megsértve a legalapvetőbb Törvényt, az élet tiszteletét. De Ada megismerte a férfit és nem tudta bevégezni rajta, ami egy próféta dolga. S hogy miért árulja el? A tündék és sötételfek népének nincs dolga az övével. Szabad lelkűeknek látta őket, s mégis hűnek. Ez a lány pedig valóban ártalmatlannak tűnik rá nézve, a sorsa fonalán nyugszanak a szárnyai, a kezében van.
A kezében az élete, a kezében a keze, míg felhúzza, jobban megvizsgálja. Az egész gyermek oly fehér, olyan halovány, akárha Yaerach, a Hold, földi mása volna. Van valami, amit kedvesnek talál benne, ahogy mormog az orra alatt, és ahogy a tekintetével is vezeti az övét. A félangyal követi ezt a pillantást a bot felé az ujjai alatt.
- Druida vagy? – találgat tört angolsággal. - Holdpap? – rebbennek vissza a lány holdcsókolta arcára az aranyszín szemek.
Vajon az erdő őrzője? Még Alistair Wallace mesélt neki, amikor épp nem számoltatta, azokról a druidákról, akik lelkekké váltak, s csak a betolakodóknak jelentek meg, hogy kiűzzék őket. A lány szintén túl anyagi volt ehhez, de eszébe juttatta a komolykodó tünde mestert, s hogy mennyire nem szívesen mesélt, pedig a nefilim szemében a léte maga volt a mese. Zephyrantes hatalmas tava, a nád, a házaik, ahogy egybe nőttek a fákkal, füvekkel, s hogy a vadak úgy jártak-keltek a kerjeikben, akárha az ő otthonuk volna az a kert, s amennyire tudta, úgy is volt.
A tünde erdő mágiájának még ő sem tud sokáig ellenállni. S a lány elszántságában erő van, vajon meghajlik neki ez a varázs, hogy a céljait szolgálja?
- I was told, all that Nature needs to prevail, is time. – felel neki az utolsó, büszke kijelentésre egy bólintással.
- And that time heals all scars.
~But is there enough time?~
Az emberek világa forrong, s az álmában nem maradt egyetlen tiszta folt sem a sötétség alatt, ami Veróniát beborítja majd a sárkány után. Finoman megrázza a fejét. Nem tudhatja, hogy a lány, mennyire gondolja komolyan, amit mond. Valóban nem ismeri, és rendkívül fiatalnak tetszik.
- Hová utazol, Wyn?
Kérdi még, mielőtt elfordul, hogy visszatérjen a tűzhöz. Valóban kifejező rá a Paradoxon-lány, mert kérdez ugyan, de mintha nem várna választ, nem búcsúzott el tőle, de, hogy hátat fordít, ezzel jelzi azt is, hogy a másik szabadon elmehet, ha akar. Talán valóban kettős a lelke, ahogy emberi testén szárnyak nőnek. De a Hold lánya sem egészen az, mint aminek mutatja magát. Melyik gyermek utazik az éj leple alatt?


A hozzászólást Adalya Amram Ehud összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Márc. 16, 2018 7:35 pm-kor.
avatar
Adalya Amram Ehud
Nefilim Próféta
Nefilim Próféta

Hozzászólások száma : 119
Join date : 2016. Apr. 09.
Tartózkodási hely : Északi Királyság

Karakter információ
Kaszt:
Szint: 4.
Tapasztalat:
3340/3750  (3340/3750)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ada & Wyn, a fény formái

Témanyitás by Wyn Silvernight on Vas. Márc. 11, 2018 2:17 pm

Jól van, megértettem. - gondoltam meglepő nyugalommal, mert valóban nem érdekelt, mi történik velem, mit tesz velem ez az idegen lány, akinek nyilvánvalóan csak egy legyintésébe került volna elvennie az életem. Vagyis érdekelt, hogyne érdekelt volna? Mindenki egyfajta vággyal született, hogy védje a saját részét a Természet körforgásának energiájából, s harc nélkül ne engedje elfolyni kezei közül, mint a száraz homokot, de az akaratom erősebbé vált a félelemnél, melyet ez a helyzet jelentett. 
Szerelem. Milyen kegyetlen, mégis csaknem mindenki erre vágyik, közöttük én is.  
Pedig ha valaki jobban belegondolt, észre kellett volna vennie, mekkora ellentmondások övezték körül ezt az érzelmet. Ahhoz képest, mekkora kincsként volt számon tartva, nem ítéltem volna jobbnak egy elnyomó egyeduralomnál, amely megbéklyóz, kiforgat magadból és olyan dolgokra kényszerít, amelyeket másként soha nem tennél meg. Kész agymosás, nem igaz? És én ennek ellenére, ennek teljes, megingathatatlan tudatában irigyeltem azt a nőt. Mert megadatott neki a boldogság egy kicsiny szikrája, amely bár múlandó, és beárnyékolta az az egyszerű szó: volt, mégis magában hordozta, hogy megtörtént, társaságom pedig élvezője, s részese volt. 
Most pedig téged bámul. - figyelmeztetett a belső hangom, én pedig viszonzásként vetettem egy pillantást a vizslató, sárga szemekre. Nem lepett meg különösebben, általában szerettek nézni, találgatni, vajon miért nézek ki így, ha a szavaim egy előrehaladottabb életkort tükröztek, s már készültem is volna megelőzni a kérdést, de amit helyette kaptam, némileg megnyugvással töltött el. 
- Holdpapnak szántak, de megtagadtam a családom akaratát és a Természetnek szenteltem az életem. - válaszoltam őszintén, legszívesebben többet is elárulva, ha tehetném, ha biztos lehetnék benne, hogy semmi köze több bérgyilkoshoz és nem pont az általa szeretett férfi volt az, aki kezet emelt a nővéremre hét évvel ezelőtt. 
Ahonnan te jössz, ott talán nincsenek fák és állatok? - gondoltam kissé meglepetten, s ezzel egyetemben elhatároztam, ha már szóba került, ismertetem hát vele az én álláspontomat, amitől azt hiszem, kevés dolgot lehetett volna személyesebbnek nevezni, főleg olyasvalaki esetében, aki egyébként sem arról volt híres, hogy mindenfélét megoszt magáról úton-útfélen. 
- These words are true like the Moon shines down upon us now. Our Holy Nature can remove all its wounds, by itself. But - there's always a but - when some selfish bastard destroys your dearly loved home, for no reason, because you've never hurt him anyway, what would you do? 
Hangom még engem is meglepett. Elég volt ennyi, felhozni ezt a témát, tökéletes érzéketlenséget tükröző álarcomon máris rés támadt. Szavaim után sárban kúszott a vérrel borított fájdalom, hogy utolérje őket és hozzáadja azt a jelentést és értelmezést, amely szívem mélyéből tört fel. Megtörtnek tűntem, ettől pedig sebezhetőnek, bár reméltem, az fog látszani a leginkább, mennyire nem értettem, miért történt ez meg velünk, itt, Tünde-erdőben. 
- I can't stand doing just nothing, when I can help make things faster instead. This - mutattam körbe végtelen szeretettel - is my home, and it got hurt so much that I can't believe. 
Lassú, megfontolt mozdulatokkal elővettem néhány apró magocskát a zsebemből. Volt ott minden, gyógynövények, fák, még mérgező létformák embriói is kicsiny, védett alakban. 
- Ezek elültetésével járulok hozzá a gyógyuláshoz. Még nem vagyok képes többre, de jobb, mint a semmi. Oda utazom, ahol kopár, megégett erdőfoltot látok, egyébként pedig amerre a Természet vezet engem. - feleltem a kérdésére, s némán néztem, amint elsétál. 
Most hirtelen visszafordul és egy végtelenül erős varázslattal kiontja a belső szerveid. - figyelmeztetett ismét a tudatom, azonban megálljt parancsoltam a pánikszításnak. Nem lesz itt semmiféle selfgyilkolás. Ha az életpazarló testvéremnek nem vágta el a torkát első adandó alkalommal, velem miért tette volna? 
- Nem mondtad meg a neved. - néztem még mindig rá, s kihasználva, hogy hátat fordít, alaposan megfigyelve tógája minden gyűrődését, szárnyainak minden tollát, halkan, nyugodtan beszélve, bármiféle ártalmasság csírájától is mentesen. Nem ismertem a félangyalokat, de mostanra a nő, lány viselkedése talán elég információt nyújtott ahhoz, hogy kicsit se szorongasson megszállott félelem. Nyilván csak átutazóval volt dolgom vagy esetleg... 
Esetleg azért kérdezget, mert Lightleaf-be tart? 
- Közel van ez a város? - kockáztattam meg egy kérdést, még mindig ugyanott állva, az imént történtekből egyáltalán semmit sem okulva, sőt, mintegy elfeledve, új kalandra éhesen, elmémben a település nyújtotta megannyi lehetőség és élmény ígéretével. Hogy nem jutott ez eddig eszembe? 
Ha nem is oda igyekszik, tudnia kell, merre találom!
avatar
Wyn Silvernight
Sötét Tünde Druida
Sötét Tünde Druida

Hozzászólások száma : 48
Join date : 2018. Jan. 13.
Age : 17
Tartózkodási hely : Ne mondd el apámnak... egyiknek se!

Karakter információ
Kaszt: Természetpap
Szint: 1.
Tapasztalat:
400/500  (400/500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ada & Wyn, a fény formái

Témanyitás by Adalya Amram Ehud on Szer. Márc. 14, 2018 10:34 pm

Ada annyit sem tud a szerelemről, mint amit megtapasztalt belőle. Okozott neki fájdalmatés megbánást, de amennyire tudta, nem a szerelem fájt, hanem a hiánya. Mégis jobb ez így, hogy nem kérdezi, nem kapna kielégítő választ. Azt csak az az érzés adhat, az a szenvedély. De az erdőt szeretni és a harcot, az is egyfajta vágy. S Ada ezt a mély szeretet és vágyat hallgatja, amikor Wyn elmondja neki, mit keres itt.
Ha nem ő állna ott, hanem egy másik nefilim, a lány már megtanult volna szárnyak nélkül röpülni. Ada előre hajtja a fejét, úgy figyel a másik mondandójára. Abaddónt hibáztatja a tűzért, a pusztulásért? Miért is ne, hiszen gyermek még... legalábbis fehér a hangja…
Elfordul és elindul a saját tüzéhez. A fiatal druida pedig két kérdést is szegez a hátának. A félangyal nem siet a válaszokkal, úgy érzi, felelősség nehezül a szárnyaira, azért, amit látott, és amit tud, de nem tudja, hogy önthetné szavakba, hogy ne vesszen el Bábel káoszában. Összeszedi a kártyáit, az útra való ételt, mindent, amit kirakott, s a tojást is elsüllyeszti színes vászontáskája mélyére. Egyszerre nehézséget és ezzel együtt valamiféle könnyű ürességet érez belül, olyan, mint az éhség, de tudja, hogy az ereje csappant meg. A farkast fenntartani drága varázslat, még úgy is, hogy a Hold ma éjjel teljes erejével ragyog. De nem is lesz rá szükség, ha valaki a közelben ólálkodna, már régen visszatért volna Yaerach hírnöke, így viszont, hogy Lightleaf közelében vannak, leghamarabb egy őrposztot talál majd. A falvat ritka sok őr és katona őrizte, s nem csak a külső betolakodók elől. A falusiakat a külső ellenségen túl egy sokkal erősebb és ármányosabb is megtámadta minden nap. Egymás ellen hadakoztak, és végső soron önmaguk ellen.
- Nefilim Andromeda. – fordul vissza, amerről jött, s amerre a lányt hagyta. Azon a néven mutatkozik be, amelyen a tünék királynőjének is. Fejét oldalt billentve néz el a fák közé, amerre a holdcsókolta druida alakját sejti, aztán visszasétál hozzá.
- The village is right behind you.
Biztatón rábólint.
- Beautiful, isn’t it? – kérdi halkan némi késéssel, mert nem szokása megjegyzést fűzni a dolgokhoz, de látni akarja, hallani a lány reakcióját.
Wyn egy derengő kékségbe borult foltot láthat közel a lejtő lábánál, lent az erdőn túl. A kékséget végig a folyó mentén, a házak kertjeiben, ha jól megnézi, valami olyan ontja, ami nem hasonlít a tűz lobogó, meleg szikráira, hanem kísértetiesen világít, mint a sötételfek gombái, egyenletesen árasztja magából a fényt.
- It only lives here, for this place is one of its kind. – mondja anélkül, hogy konkrétabban megnevezné mi az az ‘it’, de a lány talán magától rájön.
Ha a másik megfordul és ránéz, láthatja hogy a félangyal arca most nem csak komoly, valamiféle szomorúság ül rajta és merengés.
Aztán lépések zaja hallatszik, s három alak érkezik az egyre gyengébb erejű tűzrakáshoz. Két tünde, egy férfi és egy nő, és egy ember férfi. Mindnél fegyver van, kardok és íjak, és valamiféle egyenruhát viselnek, mitn az őrök általában. Ők a fák közül szabadon láthatják őket, s a hármas is hamar felfedezi a párost, ha csak nem bújnak el a törzsek mögé.
Andromeda azonban nem úgy néz ki, mint aki rejtőzködni készül, inkább mint aki várta őket, mert hisz így is volt. Sejtette, hogy Yaerach farkasa végül felhívja magára a figyelmet valamelyik őrposztnál, s talán eljönnek értük.
Wynre néz, majd némi elgondolás után, megszólal:
- Here is our escort.
Csak az ég tudja, hogy tréfál-e, Ada nem érti a viccet. De tény, hogy elindul feléjük.
- Mutasd magad, semmi hirtelen mozdulat! – szól rá a tünde férfi, s Ada megtorpan. Jónéhány lépés választja el őket, de már látják egymást szemét.
- Nefilim Andromeda vagyok. Loreena Wildwindhez tartozom… Ő pedig hozzám. – biccent Wyn felé.
- Loreena Wildwindhez? – kérdez vissza a nő.
- Igen. – válaszol nyugodtan. - Akinek a látomása miatt itt éltek.
- A falu Amelie királynő kegyelméből jött létre. – szól újra a nő.
- Biztos vagy benne? – fordul fele Ada és aranyszín szemei megpihennek rajta.
- Le az íjjal, Haleth, te is, Voronve, most már felismerem, ő is ott volt azok közt, akik megszabadítottak a Bramblebeasttől.
A többiek emlékezhetnek, mert valóban leeresztik a fegyvereiket.
- Bocsáss meg, nehéz időket élünk. – kéri a férfi, de Ada csak int Wynnek és megindul feléjük.
- Elkísértek minket Lightleafbe? – kérdi.
Ada most Wynre pillant azon a maga kortalan, fürkésző módján. Vajon ha vele tart, képes lesz-e neki válaszolni a kérdésére. S vajon merre vezeti a lányt a Természet?
avatar
Adalya Amram Ehud
Nefilim Próféta
Nefilim Próféta

Hozzászólások száma : 119
Join date : 2016. Apr. 09.
Tartózkodási hely : Északi Királyság

Karakter információ
Kaszt:
Szint: 4.
Tapasztalat:
3340/3750  (3340/3750)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ada & Wyn, a fény formái

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.