Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kérdező vendégeknek
Haunted Quest: Rotmantel Madness

Szomb. Márc. 10, 2018 9:02 pm by Theo WagnerNem kell …

Comments: 5

Játékostárs kerestetik

Szer. Szept. 02, 2015 10:01 pm by Darrakard

Ha valaki esetleg ismerkedésre, küzdőtéri párbajra vagy bármi egyébre tárat keresne, itt …

Comments: 48

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 50


[Magánjáték]Et fólium eius non défluet

Go down

[Magánjáték]Et fólium eius non défluet

Témanyitás by Gloria on Vas. Márc. 11, 2018 7:11 pm

A püspöki palota fogadótermének ajtajában toporogtam. Ötödszörre simítottam le egyszerű szürke ruhámat, és igazítottam meg a hajamat. A sok aranydísz, puha szőnyeg és színezett ablakok között toprongyos koldusnak éreztem magam… De végülis az is voltam, hiszen pénzért könyörögni jöttem el a püspökhöz.
Nagy levegőt vettem, és kinéztem az ablakon. Az üvegen táncot jártak a márciusi eső apró vízcseppjei, mintha csak gúnyolódnának a korábbi hatalmas tűzzel, amit a sárkány hozott. Mennyi ideje is volt már? Nem tudtam, a napok és az éjszakák egészen összefolytak. Több munkánk volt, mint valaha, több volt a sérült, több lett a szegény, a temetők pedig megteltek. Hiába vette körül a Katedrálist a sárkány tűzgyűrűvel, a Fővárost nem kímélte, és még a közelében álló rendház teteje is megsínylette a pusztítást. A melléképületek fatetői teljesen leégtek, de a cserepek sem nyújtottak mindenhol elég védelmet. Szent Brünhilda kolostora súlyosan megrongálódott, noha lakható volt, mindenképp helyre kellett hozni a károkat. Mellesleg én sem akartam tovább egy szobán osztozni Rebekka nővérrel, akinek a hálókamrája az érintett részen volt.
Először a támogatóinkat kerestük fel, de mindenhol zárt ajtókba ütköztünk. Nincs pénz. Nekik is kell, pont a tűz miatt. A sárkány leégette a földeket, legelőket, kastélyokat. Mindenki ugyan azzal a problémával küzdött, mint mi, már csak a pápa őszentsége volt hátra, mikor Corona priorissza előállt a csodálatos ötlettel.
”Kérjünk Kathertől! Dúskál a pénzben, ráadásul elég ha kölcsön ad, én meg majd festek neki még pár kápolnát!”
A legutóbbi alkalom végső soron jól sült el. A nevünk ismert lett, a főtisztelendő pedig nem volt többé feszült amiatt, hogy rossz bor került a kupájába, és még részegebb volt, mint általában lenni szokott. Amikor viszont közölte, hogy most menjek én, mert mindenki másnak sok dolga van úgy ért, mintha nyakon öntött volna egy vödör jeges vízzel. Nekem tán nem vette hasznomat? Nem-e voltam egyike a keveseknek, akik képes volt a halál mezsgyéjéről is visszahozni embereket, meggyógyítani az Úr erejével olyanokat is, akikről mások már lemondtak?
”Maga amúgy is ilyen csiricsáré helyen született! Ne féljen szót fog érteni a püspökkel, nem annyira félelmetes! És legalább lesz egy este, amikor alszik is, ahelyett, hogy az ispotályt járná.”
Még hogy nem volt félelmetes! Nem hiszem, hogy volt olyan lélek a Kegyelmes Isten Egyházában, aki ne hallott volna még Norven Katherről, vagy újabban Institoris püspökről, akit a déliek csak Boszorkánypöröly néven emlegettek… Az úton végig jegyzeteltem. Számba vettem, miket akarok elmondani, mivel akarok érvelni. Majd egyszerűen összegyűrtem a papírt egy galacsinná és kezdtem előlről, egészen addig ismételgetve ezt a ciklust, ameddig meg nem érkeztem a püspöki palotába.
Erik von Blumenfeld kastélya ehhez a pompához képest parasztháznak tűnt csupán, pedig a nevelőapám adott a fényűző otthonra, főleg azért, hogy lenyűgözze a szomszédos nemeseket egy-egy összejövetel alkalmával. A szám is tátva maradt, majd eszembe jutott, hogy ezt nem illik. Szerencsére már két nappal ezelőtt előre küldtünk egy futárt, hogy a rend egy képviselője audienciát kér a püspökúrtól, így legalább számított rám, és nem kellett megbirkóznom a hívatlan vendégeknek járó fancsali fintorokkal.
Lassan vettem még egy mély levegőt, és lassan ki is fújtam. Az inas egy hallba vezetett, hogy ott várjam meg a püspökurat, de nem mertem leülni, ameddig nem kínáltak helyjel. Még sosem kellett semmit elintéznem egyedül, ilyen fontos dolgokat pedig főleg nem. Melegem volt, és mégis remegtem belül.
Meg tudod csinálni, Nelli. Menni fog.
avatar
Gloria
Felszentelt Apáca
Felszentelt Apáca

Hozzászólások száma : 658
Join date : 2015. Jul. 25.
Tartózkodási hely : Szent Brünhilda rendház, Északi Királyság

Karakter információ
Kaszt: Apáca
Szint: 7.
Tapasztalat:
6380/7500  (6380/7500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Magánjáték]Et fólium eius non défluet

Témanyitás by Institoris on Pént. Márc. 16, 2018 4:53 pm

Esik az eső.
Olyan megbabonázva ácsorgok az erkély félrevont, súlyos bársonyfüggönyei előtt, mintha odakint még mindig Abaddón hatalmas alakja vetne árnyékot a Katedrálisra: most, hogy az idő ennyire nyomorúságos, az épületek megrongálódott vázain dolgozó mesteremberek is tető alá húzódtak, magára hagyva az összeroncsolt tájat. Az összkép rendkívül lehangoló, énrám mégsincs hatással - valójában, bár arrafelé nézek, nem a kilátás van előttem.
Tartozom Darion Kardenalnak, mégsem cselekednék újra másképp, és bár a Hellenburgba vezető úton százszor is megfogadtam, hogy egyetlen pillantás elég lesz, mostanra már tudom, hogy nincs az a mennyiség, amellyel megelégednék őbelőle.
Egyáltalán, ha...
- Excellenciás uram, Gloria nővér megérkezett - hasít a gondolataim közé egy fiatal férfihang, én pedig összerezzenek, mint akit rajtakaptak valami nagy szégyenletességen.
Hevesen dobogó szívvel fordulok el az ablaktól, és megköszörülöm a torkom.
- Megyek, fogadom. A társalgóban - intek válaszul, közben a gondolataim közt kutakodva, hogy vajon miért is kereshet a nővér. Esküdni mernék, hogy szóltak róla, mégis...
Felsóhajtok.
Bajba fogsz keveredni, Kather fiam. Nyakig.

Mindössze pár percbe telik átvágni a folyosón a hallba. Magam előtt látom a helyiséget, mintha világéletemben itt éltem volna. Két ajtó között kandalló ásít, amelyben most is lobog a tűz: a palota vastag kőfalai tavasszal még bőven ontják magukból a hideget, így Húsvétig soha nem adok parancsot a fűtés elhagyására. A kémény legfelső köveit a sárkány dühe lepofozta a helyéről, ám hamar helyrehozták a tetőn esett károk egy részével együtt - a palota viszonylag kevéssé sérült meg, a hozzá tartozó istállóból azonban egyetlen kő sem maradt.
Hat lovat veszítettem és két lovászt, szemben, a Főkatedrálisban pedig iszonyú volt a pusztítás - két harang leszakadt, zuhantában pozdorjává zúzva a lépcsőket és tornyokat, végül huszonnégy lábnyi mély lyukat ütve a padozatba. Az egyik a sekrestyés ifjú unokaöccsére zuhant, akin éppen a takarítás sora volt - azt mondják, szegény fiú tucatnyi irányba fröccsent szét az oldalhajóban.
Iszonyatos halál.
Nem velük, a halottainkkal kellett volna inkább foglalkoznod eddig is?, reccsenek saját magamra egyből, de mielőtt válaszolhatnék a lelkiismeretemnek, elérem a küszöböt és belépve megpillantom az apácát, aki csakis Gloria nővér lehet.
Milyen fiatal. Ez az első gondolatom.
Hála az Úrnak, amiért megkímélte. Ez a második. A Könyörületes Szent Brünhilda apácái szent feladatok közt a legszentebbet végezték, mióta csak léteztek. Az irgalom az ő fegyverük. Biccentek a jövevénynek.
- Laudetur, leányom. Örömmel látom, hogy nem sérültél meg.


A hozzászólást Institoris összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Márc. 17, 2018 3:47 pm-kor.
avatar
Institoris
Felszentelt Inkvizítor
Felszentelt Inkvizítor

Hozzászólások száma : 513
Join date : 2015. Jul. 26.

Karakter információ
Kaszt: Inkvizítor
Szint: 8.
Tapasztalat:
7960/9500  (7960/9500)

Felhasználó profiljának megtekintése https://goo.gl/PNcR7L

Vissza az elejére Go down

Re: [Magánjáték]Et fólium eius non défluet

Témanyitás by Gloria Yesterday at 2:31 pm

A püspök léptei puhák voltak, amire rásegített a vastag szőnyeg, és a tűz ropogása, amik elfedték a hangokat, így a köszöntésére összerezzentem, és úgy fordultam meg, mint az őzsuta, aki meghallotta a vadász közeledését. Institoris püspök talán ötven felé közeledhetett, arca markáns volt, fiatalon minden bizonnyal jóképűnek számíthatott, ám inkább inkvizitorként vált hírhedtté, aki ott volt a világ fontos történéseinél. Legalábbis így mondták, amikor nyúlfarknyi kutatómunkát végeztem, hogy tudjam hova is jövök, és mire készüljek.
A vonásairól a tekintetem azonban hamar a szemeire siklottak. Azt mondják, a szem a lélek tükre volt, és számtalan dolgot lehetett kiolvasni belőle, amit gyermekként mindig úgy képzeltem, mint a gondolatolvasást, és csak később jöttem rá, hogy inkább érzések és hangulatok bújtak meg a változatos színű íriszek mögött. A szem olyat is elárult, amit a száj nem akart vagy nem is tudott. A püspök szemében most gondterheltséget láttam, kételyeket, amik valójában mindenki tekintetében ott voltak, akik az Urat szolgálták. Minden megváltozott és mindent újra kellett gondolnunk. Isten végül megkímélt minket a pusztulástól, de komoly figyelmeztetést kaptunk, hogy valamit rosszul csináltunk, irányt kellett változtatnunk, ha a következő tűzben nem akartunk valóban mind elégni. Hogy ez csak a saját lelkünkre vonatkozott-e vagy az egész egyházra, nem tudhattam. Talán mindkettőre, és úgy tűnt a tizenöt évvel ezelőtti reformáció sem hozta meg azt a változást, hogy elkerüljük a sárkányt. Akiket érdekelt a világ sorsa, vagy a szeretteik sorsa, azok most mind azon gondolkoztak, hogy merre tovább innen? Ez volt a priorissza szemében, és ezt láttam Institoris püspökében is.
- In aethernum, atyám. Az Úr megóvott a tűzben, hogy ápolhassam azokat, akik nem voltak ennyire szerencsések. Szerencsére a rend apácái mind viszonylagos épségben vészelték át az ítéletet.
Tulajdonképpen szerencsém volt, hogy nem kellett hosszas csevegést folytatnom, mielőtt rátérhettem volna jöttöm valódi okára. Így, hogy ő hozta szóba a tüzet, nem tűnt annyira erőltetettnek és kétségbeesettnek a mondandóm, pedig tartottam tőle.
- Bár ugyanezt elmondhatnám Szent Brünhilda rendházáról is. De idefelé jövet láttam, hogy a katedrális és a püspöki palotához tartozó épületek sem maradtak maradéktalanul épek. - kezdtem neki óvatosan. A legideálisabb az lett volna, ha magától ajánlja fel a segítségét, de nem reménykedhettem ekkora nagylelkűségben, főleg ameddig a saját portáján is volt mit megjavítania.
avatar
Gloria
Felszentelt Apáca
Felszentelt Apáca

Hozzászólások száma : 658
Join date : 2015. Jul. 25.
Tartózkodási hely : Szent Brünhilda rendház, Északi Királyság

Karakter információ
Kaszt: Apáca
Szint: 7.
Tapasztalat:
6380/7500  (6380/7500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Magánjáték]Et fólium eius non défluet

Témanyitás by Institoris Yesterday at 7:15 pm

Az apáca riadtan néz fel rám - hogy vajon a személyemhez fűződő pletykák és történetek, a rangom vagy a hirtelen felbukkanásom ijesztette-e meg, nem tudhatom, mindenesetre így még ifjabbnak látszik, mint amilyen. Csodálattal nézem egy percig: szép gyermek lehetett és most, éppen csak a felnőttkorba lépve is megtartott valamit a fiatal lányok puhaságából. Bájos az arca, termete sudár, de nem délceg - elképesztő erőt rejtegethet, ha képes helyt állni a csaták hátsó soraiban, ahol rendje tagjainak haldoklók egész súlyát kell viselnie sokszor. Alig idősebb Jozefnél.
Keserű bűntudatot érzek, pont, mint amikor Norbertet láttam fegyverben. Hány gyermek fog a mi háborúnkban elesni? Von Himmelreich és én, mi húsz éve élünk így, meg Augustinus, Sixtus és van Tassel is, sőt, a megnyomorított, ronccsá tett Corona von Reinburg: végtelen hosszú a sor. De ezek az ifjak...
Hol voltam én, amikor annyi idős voltam, mint Gloria nővér?
Szégyellném a választ, ha hangosan kellene kimondanom.

Hümmögök a szavára.
- Abaddón haragja nem kímélt egyetlen épületet sem. A lovagteremben leszakadt a nagy vascsillár - szegény Rudolf, a legkisebb inasom két törött lábbal fekszik az ispotályban.
Megcsóválom a fejem.
- A sárkány tüze felégette a gabona- és rozsföldek legnagyobb részét és számos éléstárat. Szűk esztendőnek nézünk elébe, nővér.
Az intézőm elég szemfüles volt, hogy készleteket kezdjen felvásárolni, afelől azonban elképzelésem sincs, micsoda magasságokba fog szökni a gabona ára az elkövetkezendő hónapokban. Keményen kell dolgozniuk az embereknek, hogy ebből a kietlen tájból legalább egy nyomorúságos aratás és szüret legyen őszre.
Felsóhajtok.
- Kér egy kis bort? Közben elmesélheti, mi járatban van nálam.
avatar
Institoris
Felszentelt Inkvizítor
Felszentelt Inkvizítor

Hozzászólások száma : 513
Join date : 2015. Jul. 26.

Karakter információ
Kaszt: Inkvizítor
Szint: 8.
Tapasztalat:
7960/9500  (7960/9500)

Felhasználó profiljának megtekintése https://goo.gl/PNcR7L

Vissza az elejére Go down

Re: [Magánjáték]Et fólium eius non défluet

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.