Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel von Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 113

Küldetéskereső

Szomb. Jún. 08, 2013 6:05 pm by Azrael

"Aki nem kel útra, soha nem tapasztalja meg a világot maga körül" - Ciel von Eisenschnittel, …


Comments: 87

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 55


You are not connected. Please login or register

[Magánjáték] - Csupán csak üzlet

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1[Magánjáték] - Csupán csak üzlet Empty [Magánjáték] - Csupán csak üzlet on Szomb. Márc. 31, 2018 2:38 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő

Prológus


Késő este csengett az ajtócsengő. Két köpenyes alak lépett be a boltba. Arcukat mélyen csuklyájuk mögé rejtették, úgy léptek oda a pulthoz. Egyikük kezében egy nagy papírtekersz volt, egy elegáns, piros madzaggal átkötve. A másik oldalán egy táska függött. Türelmesen kivárták, amíg az eladó meg nem érkezett, hogy fogadja őket. Este volt, de valamiért nem tűntek fáradtnak. Az egyikük ekkor leemelte a csuklyáját, majd egy bájos mosoly keretében megvillantotta a szemfogait. Fiatal, húszas évei elején járó lány lehetett, fekete hajjal és vörös szemekkel. Vámpír létére elég sok ékszert viselt, s a páncélja is meglepően díszes volt, noha megmaradt a jóízlés keretein belül. Arca üres volt és semmitmondó. Mosolya ellenére egyetlen érzelmet sem lehetett leolvasni róla.
- Úgy hallottam más munkákat is vállalsz. - mondta, majd előrántotta a tekercset és kihajtotta.
A tekercs egy arcképet ábrázolt, mellette egy térképrészlet rajzával, mely az Észak-királyság egy részére mutatott. A képen egy a lánynál valamivel fiatalabb fiú képe volt látható. A másik alak ekkor a táskájához nyúlt, majd előrántott onnan egy kisebb zacskót, s felnyitotta. Váltó volt benne, nem olyan eget rengetően sok, de azért elég tisztes menyniség.
- Úgy tudom, nem szerettek kérdezni. Ez itt az előleg. Ő a célpontod. Az idő nem számít.
A másik, akinél a táska közben hátralépett.
- Találd meg. És végezz vele.


*** Eközben valahol a Westerwald közepén ***

Gerard hatalmas tüsszentése törte meg a toronyban uralkodó csendet, miközben éppen az egyik könyve mellé írt széljegyzetet.
- No mi az, megfáztál? - válaszolta az amulett démona.
- A tudásdémonok olyat nem tudnak. Eltompítaná az elménket. - vonta le Gerard a gyors következtetést.
- Igen...ez nem holmi ragály volt. Ez egy jel! - mondta egy ismerő hang a hátuk mögül.
Klaus volt az teljes valójában. Éppen egy stóc papírt hozott vissza, melyeket rajzol voltak. Olvasni ugyan nem tudott, de attól még kedvelte a művészeteket.
- Ja, persze...jel. Jel arra, hogy éjszaka csukjam be az ablakot. - nevetett nagyot. Ám valójában igenis elgondolkodott rajta. Klaus érzékei ritkán szoktak hazudni.

2[Magánjáték] - Csupán csak üzlet Empty Re: [Magánjáték] - Csupán csak üzlet on Kedd Ápr. 24, 2018 10:33 pm

Livingstone T. Baker

Livingstone T. Baker
Éjvándor
Éjvándor
Egy ideje megvetettem otthon a lábam, s környezetkímélő módba váltottam. Egyrészt házi nyúlra nem lövünk, tehát csak nagyon extrém esetben dolgozom hazai terepen, másrészt így az alkoholfogyasztást is kénytelen voltam lenullázni. A saját kísérleti főztjeimen kívül alig fogyott el napi egy-két bor, meg pár kupa sörön kívül egy tömény. Ami persze azt jelentette, hogy be kellett hajtanom egy-két szívességet és embertelen időben dolgozni. Hajnali kettőkor, mikor a napot is telibe kapom. Köszönhetően szakmámnak nappal és éjjel is ki tudtam szolgálni ügyfeleimet, annyi eltéréssel, hogy ők jöttek hozzám, és nem én mentem értük.
Amikor már kezdtem azt hinni, hogy ideje lenne belemerülni valamibe, mert ma már nem lesz kuncsaft megszólalt a csengettyű. A váratlan időpont miatt, még szinte meg sem kóstoltam félig üres boromat, így kifelé menet a kis szobából gyorsan javítottam a helyzeten.
-Borködös jó estét! Miben lehetek szolgálatukra?
Persze egy pillanatig sem terveztem magamat megöletni, így könnyelműségem csupán felszínes. Ugyan meglehetősen kevés esélyt láttam rá, hogy én lennék a portéka, semmi kedvem nem volt egy amatőr hiba miatt elpatkolni. Fél szememet a csuklyáson tartva figyelek a hölgyikére, aki felfedi magát. Kicsit kérdőn felvonom a szemöldököm. Nem tudom eldönteni, hogy azt akarja lankadjon a figyelmem, kevésbé legyek óvatos. Meg akar félemlíteni vámpír mivoltával, vagy el akar csábítani a jéghercegnődíjas mosolyával. A voksom mondjuk arra adom, hogy elkényeztetett amatőr.
-
Úgy hallottam más munkákat is vállalsz.
Ebben a véleményemben csak biztosabb lettem, amikor hirtelen mozdulattal került elém a papíros. Futólagosan rápillantottam a dologra, elég volt annyi, hogy valami térképszerűség, és egy arc van rajta. Ez elég konkrét, még anélkül is, hogy alaposabban megnézzem mi is az. Ez alatt a rövid pillanat alatt a másiknak a keze már a táskában volt, melyre inkább tartalékoltam megfigyelésem. Kapás lövés pénz. Pompás, nem tudom ki akasztotta rám ezt a kettőt, de szívesen megköszönném neki egy alapos veréssel. Csalódottságomat a legkevésbé sem elrejtve sóhajtok látványosan, majd húzok még egyet a boromból. Nem kell kommentálnom a dolgot, hisz mindjárt fosni fogják a nagy szöveget.
-
Úgy tudom, nem szerettek kérdezni. Ez itt az előleg. Ő a célpontod. Az idő nem számít.
-Én szeretek kérdezni, pontosabban tudni dolgokat. De valaki alaposan leinformált titeket, úgyhogy itt a képlet. Akik szeretik szó nélkül intézni a dolgot, azoknak más a tarifa. Ezt pedig...
Lehuppantam a székembe, majd vágtam közbe, mielőtt befejezhette volna, majd mondatom megszakításakor megbökdösöm, vagy legalább a zacskó felé bökök borosüvegemmel.
-Én úgy hívom, hogy csali. Nem szeretem, ha valaki hülyének néz, szóval itt a tuti. Én megeszem a csalit, de semmi sem garantálja, hogy a hal a vacsora asztalon végzi. Tekintsétek amolyan veszélyességi pótléknak. Semmi sem garantálja a célpontomat, de cserébe azt sem, hogy mi lesz vele. Persze nem vagyok jótékony pap, hogy bárki élve megússza.
-
Találd meg. És végezz vele.
A rövid és célratörő végszóra csupán felemeltem a borom, s lehúztam a maradékot. Miután távoztak alaposabban is megvizsgáltam az étlapot. Nem tetszett a dolog, de eleget fizettek a dologért, ha a munka is megvan még több lesz belőle. Miután összepakoltam a dolgaim, s magam mögött bezártam az üzletet felnézek a holdra.
-Akkor indulhat a kocsmatúra!
Nem túl sokat időzve egy helyen, viszonylag rövid idő alatt érkeztem meg a térképrészlet által jelölt helyre. Persze semmi kedvem nem volt beugrani a csalinak, hisz az út közben jócskán megcsappant, főleg, amikor elkezdtem körbeérdeklődni, hogy kikre is kell figyelni a környéken. Semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy valaki olyan területén vadásszak, aki a végén belőlem csinál sportágat.
-----------------------------------
PS.: Az NJK-kat, illetve dolgokat, amiket megtudhatok (esetleg a vámpírok esetét kiegészítően) rád hagynám.

3[Magánjáték] - Csupán csak üzlet Empty Re: [Magánjáték] - Csupán csak üzlet on Csüt. Május 03, 2018 6:06 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Apró kis falu állt valahol a westerwaldi erdő mellett. ár utcás, apró takaros házakkal bélelt település. Lakói többnyire parasztok vagy mesteremberek voltak, egy részük csak nemrég költözött ide. A falu mögött ott magaslottak az erdő fái, valahol a sűrű lombok között egy kilátóval. A torony utazók régi jó barátja volt, irányjelző épület arra az esetre, ha eltévednének. Jelenleg ott lakott Gerard is. Ám hogy mindennapi teendőit végezze, időről időre ki kellett bújnia az erdőből. A falusiak úgy ismerték őt, mint a lakatosmester legénye, aki éppen vándorútját tölti, mielőtt megkapná a mester címe maga is.
Gerard éppen az egyik utcasarki kocsmában ült és unatkozott. Egy szekér várt rá a falu határán, általában arra szokták ő és a többi vele együtt lakó felkapolni, amit itt beszereztek. Szokásához híven ő végzett először, így aztán sok más dolga nem maradt, mint várni és leskelődni. Néha ez jól is jött, mert az erdő közepén nehezen értesül az ember bármiféle pletykáról, hírről. Most is ott ült, és kedélyesen beszélgetett a mellette iszogató férfiról. A férfi történetesen kereskedő volt, aki már elég sok vidéket látott, így tudott egyet s mást mesélni. Az ilyen emberekkel öröm beszélgetni egy tudásdémonnak.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.