Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:You are not connected. Please login or register

Johannes VS Livingstone

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Johannes VS Livingstone Empty Johannes VS Livingstone on Vas. Ápr. 01, 2018 3:28 am

Livingstone T. Baker

Livingstone T. Baker
Éjvándor
Éjvándor
A mostani kocsmázásom kivételes volt. Ugyanis a piálás mellett volt másodlagos célom. Pár napja már próbáltam lekövetni egy embert, aki mit ad isten ma ugyan ebben a kocsmában iszik, mint én. Nem tudom mit művelt ez a szerencsétlen, de egy kis nemest annyira kihozott a sodrából, hogy bérgyilkost küldött utána. Na persze az egyik lehető legfurább módon. Ugyan képtelen volt csak úgy megbocsájtani, másik ember halálát még sem kívánta. Így egyetlen kérése az volt, hogy az illető kapjon egy alapos verést. Nem szokásom lépten-nyomon ilyesmit elfogadni, de a fickó olyan előadást nyomott le, hogy egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Nem tudtam, hogy sírjak, röhögjek, vagy a kettőt egyszerre. Persze az elsődleges az ivás volt, így bemelegítettem, majd nyertem pár piát, amik előttem sorakoztak. Kölcsönkértem egy tálcát a már ismert pultostól, és felpakoltam a zsákmányom.
Nem sokkal később ezzel huppantam le egy kis asztali társaságnál, ahol a kiszemelt áldozat is tartózkodott. Mindenki elé toltam piát, csak, hogy ne legyek bunkó. A nem kellő egyének elé egy-egy rövidet, míg kedves célpont elé egy nagy kupa sört. Persze a tálcán még maradt, így van pia az iváshoz, de a pórnép, ha az agyukat nem szőtte be a pók sejtheti, hogy rövid úton távoznia kellene.
-Üdvözlet! Hoztam egy kis piát, remélem nem gond, ha betársulok, egyedül már kicsit unalmas volt inni. Mi a helyzet errefelé?

2Johannes VS Livingstone Empty Re: Johannes VS Livingstone on Szer. Ápr. 04, 2018 7:32 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Úgy döntöttem, hogy a ma estémet az információszerzésnek áldozom és összegyűjtök néhány pletykát, ami mostanában kering a környéken. Erre mi is lenne jobb terep, mint egy kocsma, ahol nem csak a kellemeset tudom összekötni a hasznossal, de nem is kell túlságosan feltűnően fülelnem ahhoz, hogy megtudjak valamit. Be is tértem hát az egyik helyre, ahol viszonylag gyakran megfordulok, s egy korsó sör társaságában megindultam az egyik sarokban helyet foglaló asztalhoz. Üres volt, ám megszoktam, hogy előbb utóbb hozzácsapódnak az emberhez az ilyen helyen. Nem is kellett sokat várnom, míg jöttek néhányan. Fizettem nekik néhány kört, így maradni is kedvük lett. Nagyjából fél óra elteltével én már csak hátradőlve hallgattam a szaftosabbnál szaftosabb történeteket a főurakról és hálószobatitkaikról, vagy arról, hogy épp kit vertek halálra a város sötétebb negyedében. Nem sokkal ezután csatlakozott az asztalunkhoz egy sötét elf. Egy tálcán jó néhány adag italt is hozott. Gyanús volt számomra, mivel még nem találkoztam vele errefelé, és az italelosztása is teljesen átlátszó volt: elém sört rakott, míg az asztaltársaságomnak csak röviddel szolgált, hogy minél hamarabb elfogyasszák, s kettesben hagyjanak minket. Nyugtalansággal töltött el a dolog. Egyértelmű volt, hogy valamit akar tőlem, arról azonban fogalmam sem volt, hogy barátságos szándékkal jött e, vagy netán ártóval, így nem tartottam bölcs döntésnek azt, hogy ilyen gyorsan kettesben maradjunk. Úgy döntöttem a legegyszerűbb módon akadályozom meg a dolgot, ameddig nem tudok meg valamit róla. Odakiabáltam, majd intettem a csaposnak:
- Egy kört az egész asztalnak, a legjobb sörötökből! – szóltam, s nem sokkal később azok már hozták is. Csak ezután válaszoltam az idegennek.
- Remélem üdvözlés helyett ez is megteszi. – mosolyodtam el, majd egy kis passzív-agresszív magatartást képviselve válaszoltam a kérdésére – nálunk az új fiú szokott először mesélni magáról. Regéld el hát ki vagy. – majd elcserélve a sörömet a szomszédom erősére emeltem poharamat az új fiú egészségére. Persze nem ittam meg, kitudja mit rakott bele, csak a számhoz emeltem, amikor pedig kezemet az asztalra helyeztem volna vissza -amennyire csak tudtam észrevétlenül – kiöntöttem a földre, arcomat pedig grimaszba húztam: ez aztán erős volt.

3Johannes VS Livingstone Empty Re: Johannes VS Livingstone on Hétf. Márc. 16, 2020 8:59 pm

Livingstone T. Baker

Livingstone T. Baker
Éjvándor
Éjvándor
Az aprólék még venné is a lapot, de a fafejnek csak bele kellett rondítania. Nem nagyon akartam bunkó lenni, de lehet annak kellene lennem. Vagy nem? Mindenesetre én a kupa sörrel kezdek, hogy mire kihozzák a következőt el is fogyjon. Nem lenne jó, ha megvárakoztatni a felkínált ingyen piát.
-Remélem üdvözlés helyett ez is megteszi.
Majd egy kis hatásszünet után folytatja.
-Nálunk az új fiú szokott először mesélni magáról. Regéld el hát ki vagy.
-Miaz hogy! Jóbarátom, te aztán bölcs vagy! Lehet, hogy az alkoholt nem meginni egyéni szocprobléma, de pazarolni elég goromba dolog. Viszont aki tudja, hogy fogjon ki a balszerencsén, amit magára hoz, azt sosem hagyja cserben a szerencséje.
Az egyik rövidet ami a tálcán maradt lehúzom, a másikat belecsobbantom a sörbe, s úgy húzom le. Igazából a saját jó érdekükben akartam elküldeni szerencsétlen kívülállókat, de ha nem, hát nem. Lassan előredőltem, s rákönyököltem az asztalra, kicsit oldalra döntöttem a fejem, s egyik mutatóujjammal felbillentettem a kalapom, hogy láthassa éles tekintetemet, s gonosznak mondható mosolyomat.
-Voltam én már Udvari bolond, Zsoldos, Vándor kereskedő, Alkimista, Ami csak kell.
A végén sokat sejtő hangon fejezem be, majd egy határozott lendülettel hátradőlök, s kicsit hintázok a szék hátsó lábain.
-Viszont ez majdhogynem lényegtelen. Az igazi kérdés barátom, az az, hogy Te ki vagy. Meglepően érdekes egyént haragítottál magadra. Én lehet megkedveltelek, de.
Megállok a hintázásban, majd mellkasom előtt, hogy más ne lássa a hüvelykujjammal hátrafelé mutogatok.
-Azok négyen nem fognak. Ezúttal nyertél egy kis előnyt, vagy egérutat, de a többi rajtad áll, ha a sors is úgy akarja, még találkozunk.
Kacsintok egyet, ahogy mutatóujjammal a fejem mellett leírok két kört, mire a négy aki felé mutogattam felpattan, kezükben verőbotokkal. Persze a kocsma népe ezt nem szereti, és kis kavargás kezd úrrá lenni a helyen, s ekkor érkezem a szék többi lábára, majd a huppanással segítségül hívom #Darkmoon (Sötét hold) képességem, amivel egy pillanatra kioltom az összes fényt, s mire visszatér a fény, nekem már csak hűlt helyemet találják.
-Sok szerencsét Barátom! Nyahahaha~
Hallatom hangomat jó hangosan, hogy a zűrzavaron keresztül is megérkezzen az üzenetem, majd bevágom magam mögött a kocsma ajtaját. Sajnálatos módon ezért több pénzt az előlegnél nem fogok kapni, de valahogy nem is érdekel.
PS.: Köszi a játékot, bár hosszú és rövid volt, egy élmény! Még találkozunk Barátom

4Johannes VS Livingstone Empty Re: Johannes VS Livingstone on Hétf. Márc. 16, 2020 11:00 pm

Rudenz von Hellenburg

Rudenz von Hellenburg
Design manager
Design manager
Na jöttem dealelni ezzel is! Az arénát lezárom, a rövidség okán nem tudok többet adni 50 TP-nél biztatásképp, ezt is csak azért, mert korrektül lezárásra került.

További kellemes játékot!

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.