Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 106

Küldetés: A hátratolt helyőrség (V.I.SZ. 821 Ősz)

Kedd Aug. 06, 2019 4:06 pm by Lothar von Nebelturm

Két alak beszélgetett a rogyadozó pult mellett a kocsmában. A kocsmában éppen a szokásos …

Comments: 10

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 53


You are not connected. Please login or register

Marcus Berger - pályázatok

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Marcus Berger - pályázatok Empty Marcus Berger - pályázatok on Kedd Szept. 25, 2018 9:56 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Pusztakezes harc pályázat

- Bal!
Harminc apró bal ököl csapódik előre a semmibe.
- Jobb!
Harminc apró jobb ököl csapódik előre a semmibe.
- Bal!
Újabb képzelt ütések hasítják a levegőt.
A következő vezényszó késik. A mester elindul a sorok között.
- Szélesebb terpeszt!
- Hogy tartod a kezed!
- Húzd ki magad!
- Hajlítsd a térded!
Minden egyes mondatot egy csattanás kísér, ahogy a pálca lecsap az említett helyekre. Nyomán vörös foltok keletkeznek, itt-ott vér fakad. Aki ettől kilép a sorból, tartást vált, vagy csak felnyög hangosan, az még egyet kap.
A „kicsik” ezt csinálják már egy teljes órája. Harmincketten kezdték az edzést, de ketten már elájultak. Őket félrehúzták, ma este nem kapnak vacsorát.
...
Meztelen talpak dobogása közeledik a folyosón. Már a következő edzésen kellene lenniük, de az előző mester nem volt elégedett a teljesítményükkel, ezért további két kört kellett futniuk az épületek körül. A terem ajtajában megtorpannak. Nem léphetnek be, amíg a mester tudomást nem vesz a jelenlétükről.
- Ötven fekvőtámasz! – hallatszik az „engedély” nemsokára.
Miután ezzel végeztek, beállhatnak gyakorolni. Páros technikákat tanulnak. Ütés és hárítás, egyenlőre még ütemre, parancsszóra. Minden technikát teljes erőből kell kivitelezni. Akit lazsáláson kap a mester, azt egy időre magával állítja párba, a párja pedig addig fekvőtámaszokat nyom. A mesterek nagyot ütnek, és gyorsak, nehéz ellenük alkalmazni a tanult technikákat. Senki nem akar velük párba kerülni. Inkább egymást ütik. Aki földre tudja vinni a másikat, az este dupla adag vacsorát kap. Aki földre került, az koplal.
...
Már tizennégy évesek. Nincs mindenki velük, abból a harminckettőből. Huszonnyolcan lépnek be az étkezőbe. Három napja jóformán koplalnak, csak híg levest kaptak. A mester a terem végében áll, kezében egy tálon egy nagy szelet sült hús. A fiúk a bejáratnál állva is megérzik az illatát. A mester lefelé fordítja a tálat, a hús a padlóra hull.
- Aki kapja marja. – szól a mester, és elhagyja a helységet.
...
Tizenöt évesek. Ki öt, ki nyolc, ki annál is több éve kap kiképzést. Ma vizsgáznak. A huszonnyolcból csak hatan kapták meg a lehetőséget, hogy számot adjanak tudásukról. A többiek kiestek a selejtezőkön, és most az ezért járó büntetéstől szenvednek.  A megmérettetésnek csak egyik lépcsőfoka a pusztakezes küzdelem. Ennek is három szakasza van. Először „lépés nélküli küzdelem”-mel kezdenek. Megállnak egymással szemben, karnyújtásnyira, és úgy kezdik az ütésváltást. Aki ellép a helyéről, veszített. A második szakaszban egy viszonylag szűk körön belül ismétlik meg ugyanezt. Aki elhagyja a kört, vagy kilökik, kidobják, az veszített. A harmadik körben nincs mozgáskorlát, a teljes terem felhasználható. Itt már „csak egy maradhat” típusú küzdelem folyik. Szerepet kap a taktika is. Mi éri meg jobban? Most minden energiát bevetve megnyerni ezt a szakaszt a vizsgában, vagy erőket tartalékolni a többi kihívásra?
...
Johann negyedszerre tette le sikeresen a vizsgát. Ez nem rossz eredmény, elsőre például szinte senkinek sem sikerül. Most, hogy levizsgázott, már lehet újra Johann. Eddig nem volt neve. Innentől párokban gyakorolnak, a párokat hetente váltják. Johann első edzőpartnere Jakob. Jakob már két éve letette a vizsgát. Az első nap Johann olyan leckéket kap tőle, hogy este legszívesebben négykézláb mászna ágyba. Itt már nincs mester jelen folyamatosan. Minden hét végén van kisvizsga. Ha ezen a vizsgáztató mester úgy találja, hogy valamelyik tanítvány nem fejlődött eleget, mindketten büntetést kapnak. Javulni lehet erőben, gyorsaságban, ügyességben, lehet új technikákat tanulni, mindegy mi történik, csak legyen mit bemutatni. Johann a negyedik napon este már hálát érez Jakob iránt, amiért ennyire kemény vele. Úgy véli, a következő három hétre is van mit bemutatnia.
...
Pár hónap után a tanítványok egy-egy hetet már valamelyik mesterrel töltenek. Ezeket egymás között csak a siralom heteinek nevezik. Johann gyomra minden esetben görcsbe rándul, amikor arra gondol, nemsokára ő is egy mesterrel fog szemtől szemben állni. Amikor megkapja első ilyen beosztását, a félelemtől csuklani kezd.
Wilhelm mester pedig nem is annyira véreskezű, mint a többiek. Valahol a középmezőnyben helyezkedik el. Johann viszont aggódik amiatt, hogy keveset találkozott még vele. Az ő „évfolyamát” szinte soha nem oktatta. Nem tud róla semmit. Mik a gyengéi, mik a vesszőparipái, milyen a stílusa? Mivel lehet megnyerni (ha lehet egyáltalán), és mivel lehet megharagítani? S vajon számít ez valamit?
A mesterek takarodó után szoktak gyakorlatozni. Johann a felkészülés jegyében megkockáztatja, hogy meglesi Wilhelm mestert éjjel. Kiszökik a hálóteremből, és megindul a gyakorlótér felé. Éppen van ideje bevetődni egy bokor mögé, amikor két mester indul el a gyakorlótérről a szállások felé. Nincs szerencséje, a mesterek éppen a bokor mellett állnak meg beszélgetni.
- A múlt hónapban a bevételeink nem nőttek olyan mértékbe, ahogy számítottunk rá.
- Kevesebb megbízást kaptunk.
- Csalódást okoztunk volna a megrendelőinknek?
- Nem ez a gond. Inkább a megbízóink anyagi helyzete rendült meg egy kissé. A háború keveseknek kifizetődő.
- Igen, így igaz. Próbáljunk ezen kevesek közé tartozni!
- Ehhez azonban megfelelő emberanyag kell.
- Igen, egyetértek.
- Nem olyan, amelyik kiszökik éjjel a hálóteremből, és egy bokorban hallgatózik.
- Ez még nem is lenne gond, ha nem szuszogna olyan hevesen, hogy bárki meghallhassa!
- Mi legyen a büntetése?
- Egy hétig fél adagot kap, és minden este ő mosogat a mesterek után.
Ezzel a két mester elvonult a szállására. Johann pedig egy igen keserves hetet könyvelhetett el magának kevés élelemmel, és rengeteg házimunkával.
...
Elérkezett az első nap Wilhelm mester „szárnyai alatt”. Az első összecsapáson, ha lett volna a közelben fa, arra is felmászik talán, csak egy pár pillanatra megmeneküljön. Wilhelm mester egy tornádó erejével söpörte el minden védekezési próbálkozását, a támadás, mint olyan szóba sem jöhetett. Egy fertályóra leforgása alatt többször került földre, mint máskor akár egy egész nap alatt. A végén már felkelni sem volt kedve.
~ Nekem itt végem.
Teljes kudarcnak éli meg a helyzetet, valami kolosszális büntetésre vár, amiért ennyire alulteljesített.
- Egész jól bírod a verést. – hallatszik a mester hangja. – De nem ezért vagy itt. Állj már fel végre! – noszogatásképpen kap egy szelíd oldalba rúgást is.
Johann megkönnyebbülten megállapítja, hogy most nagyon megdicsérték. Nem erre számított. Úgy általában évek óta nem számít dicséretekre.
...
Johann immáron tapasztaltnak számít a vizsgázott diákok között is. Három éve van neve. A mestereknek nagyjából a kétharmadát már komolyan megizzasztja egy-egy párharc alatt. Sokat változott, amióta bekerült a telepre. Megerősödött, megnyúlt, felnőtt. A hangulata keserű, de magabiztos. Mások az edzőtársak, még az épületek egy része is átalakult.  Egyetlen dolog nem változott: húst most is csak akkor eszik, ha megküzdött érte.


_________________
Előtörténet + Adatlap
Felhasználó profiljának megtekintése

2Marcus Berger - pályázatok Empty Re: Marcus Berger - pályázatok on Szer. Szept. 26, 2018 9:50 am

Jól van, ez egy korrekt kis pályázat volt a kiképzés éveiről. A töredezettség jól mutatja, hogy tényleg évek munkájáról van szó. Természetesen így már megveheted a képességet, ne feledkezz meg a személyes passzívodról (ne csengess ki több váltót, mint amennyit muszáj).

Elfogadva

Felhasználó profiljának megtekintése

3Marcus Berger - pályázatok Empty Re: Marcus Berger - pályázatok on Szer. Szept. 26, 2018 9:37 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Képességpályázat:
Nekem mindegy
Szint: ?
Ár: ? váltó
A harcos olyan kiképzést kapott, melynek során nem volt kiemelt fegyverneme, sőt, kifejezetten hangsúlyt fektettek arra, hogy a különböző típusú fegyvereket (kard tőr, fejsze, stb.) lehetőleg egyforma mértékben tudja használni.


_________________
Előtörténet + Adatlap
Felhasználó profiljának megtekintése

4Marcus Berger - pályázatok Empty Re: Marcus Berger - pályázatok on Vas. Okt. 14, 2018 11:10 am

Jerobeam

Jerobeam
az Isten Lángja
az Isten Lángja
1. szint 1000 váltó, valamint ezt megvéve Marcus fegyverhez kötődő Mesterképzettséget már nem vehet meg.


_________________
"Én vagyok Abaddón, e földnek bírája. Az Úr megítélt titeket és konkolynak találtattatok. Negyven és még annyi napotok van, hogy bűnbánatot gyakoroljatok, utána az élő Isten szent tüzében vesztek el mindahányan. Ez volt az első és utolsó szózat, melyet hozzátok intéztem."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.