Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek

You are not connected. Please login or register

[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Go down  Üzenet [2 / 3 oldal]

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Ahogy az ajtóba ért megtorpant. Nem volt különösebb oka, hogy miért akart elmenni. Egyszerűen csak nem akart tovább faggatózni. Úgyse tud meg semmit. Erőszakhoz meg nem akart folyamodni. Nem akarja a gyengébbeket bántani. Majd azt hazudja, minden tiszta volt.
- A csatatér kellős közepén beszélgetni nem a legbiztonságosabb. - mondta komoran.
Ez persze csak kifogás volt. Gerard erős volt, erősebb mint az átlag katonák és ezerszer ravaszabb. Kizárt, hogy bármi baja eshetne itt. Főleg most, hogy a madár sem jár erre. Szerencsétlen lány biztos meg van zavarodva. Miért is jött egyáltalán ide? Mi dolga van neki a protestánsokkal...
- Kérdezted már valaha magadtól, "miért is csinálom ezt"? - mondta, még mindig háttal állva neki. Csak nem bírta magában tartani. Ez a lány olyan titokzatos volt. Olyan akár a ködbe veszett szentjánosbogár, amit üldöz az ember, remélve, hogy a hálója közt rabul ejtett ködfoszlányban bújt meg.

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
A fiú megtorpan. Mina szíve hevesen dobog a torkában, ahogy megkérdőjelezi saját épelméjűségét. Agyban visszaszalad azokhoz az időkhöz, mikor legutoljára - és mikor legelőször - látta Gerardot. Vajon mennyi maradt még abból belőle? És egyáltalán ki volt akkor?
Szavai visszhangozzák korábbi kijelentését.
- Viszont ez már egy halott csatatér. - jegyzi meg. Valóban logikailag nem érzékel veszélyt. Legalábbis nem amiatt, mert ez egy csatatér, sokkal inkább a férfi az, aki fenyegetést jelenthetne rá.
Minának mindig azt tanították, hogy az elvek az elsőrendűek, és ha azokat valaki megszegi, akkor akármennyire is áll közel a szívünkhöz, annak nem szabad számítania, az csak másodlagos lehet. Próbálták megtanítani neki, hogy ne hagyja, hogy az érzelmei és egyéb szubjektív tényezők elhomályosítsák a látását. Mégis, valahányszor egy északit ismert, nem volt képes egy az egyben ellenségként tekinteni rá.
A kérdést hallva alig tudja megállni, hogy mosoly ne szökjön az arcára. Azon gondolkodik, mennyire lehet őszinte. Vajon jót tesz azzal magának, hogyha eljátssza az elhivatott patrióra délit, von Himmelreich elsőfokú rajongóját, akinek semmi kétségei nincsenek soha azzal kapcsolatban, amit tesz?
Eljátszani? Minek is ámítja magát? Soha nem tud eljátszani semmit. Főként, mert nem akarja.
Vesz egy nagyobb adag levegőt. - Elég sokszor. - Azon gondolkodik, Gerard képes-e valamennyire a gondolatai közé látni. Alapvetően nem kellene tudnia ilyesmit, de ki tudja, miféle fortélyokat tanult ki az évek során. A mágia furcsa alakzatokba képes formálódni használói keze között. - Gondolom, akkor ezzel nem vagyok egyedül - kérdez vissza költőien.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

28[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Vas. Május 05, 2019 11:48 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Pontosan erre a válaszra számított. Így belegondolva nagyon is örült annak, amilyen helyzetben volt. Megadatott neki a lehetőség, hogy maga válassza meg, melyik úton akar elindulni. Volt ideje kitalálni, hol akart kikötni. Sokan csak mennek, anélkül hogy tudnák hová szeretnének megérkezni. Azok gyakran hezitálnak. Mert nem tudják mire van szükségük, hogy elérjék amit akarnak. Ahhoz előbb azt kell tudni, mire is vágyik valaki. Gerard halványan elmosolyodott, ahogy visszafordította a fejét.
- De igen, egyedül. Én mindig tudtam, mire vágyok.
Talán ezért olyan bizonytalan szegény. Mert még nem tudja, mire vágyik. Vagy tudja, csak nem képes szavakba önteni.
- Aki erre a kérdésre nem tud felelni, jobb ha otthon marad. - felelte komoran, mosolyához nem illő hangon. A kettő szinte szöges ellentéte volt egymásnak, a hangja és az arckifejezése.

29[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Hétf. Május 06, 2019 4:24 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Jah, hogyne, hát persze, tudta.
Voltaképpen nincs oka kételkedni benne. Gerard elméje akkor is rejtett volt, ahogy most is. Nem tűnt olyannak, mint aki valaha tervezi az egészet megosztani bárkivel is. Bár talán lehet olyan, aki teljes mértékben ismeri. Olyasvalakik között, akik Dél elpusztítását tűzték ki célul.
Ő is ezt akarta volna végig? Vagy van az egésszel valami más célja?
Hogy én mennyiszer átgondoltam már, mi a sajátom... Valahogy mindig olyan helyzetekben kezdek el ezen filozofálni, vagy olyanokkal, akikkel és amikor nagyon nem kellene. Lássuk csak. Eichenschild egyik kocsmájában Leo-val, akiről kiderül, hogy pontosan Észak mellett tette le a voksát. Aztán most egy elhagyatott harctéren, valakivel, akit nem bírok bántani, pusztán mert... mert ismerem? Vagy csak meg érdekel, hogy mit miért csinál?
Úgy tűnik, csak szoros helyzetekben képes gyorsan cselekedni. Amikor nagyon muszáj. És akkor sem könnyű szívvel.
Tehetnék mást?
Nyel egyet. Miért kell mindig hagynia, hogy érzelmi válságba taszítsák néhány mondattal?
Mert nem születtem Neulandernek. Akkor bármikor el tudnám rejteni az érzelmeimet. Sőt, ha bármennyire is hasonlítanék ahhoz, aminek lennem kéne, akkor ezek az érzelmek nem is léteznének.
Dühös. Hogy az egész világra, magára, vagy Gerardra, azt jelen esetben nem teljesen tudja disztingválni.
"Jobb, ha otthon marad." Alig tudja megállni, hogy a haraggal vegyes megvetés kiüljön az arcára. Ráadásul még mosolyog közben! Ilyen nyilvánvaló provokációt... Mit akar hát? Olyan módon kiszedni belőle, dühödt szavakon keresztül valamiféle beismerő vallomást arra, hogy elrontott mindent?
De miért akarná? Hiszen nem ismeri. Nem ismerheti. Nem tudhatja, mi van odabent. Akkor miért mosolyog?
Meg akar rázkódni, lerázni magáról ezt az egészet.
- A passzivitás ritkán old meg bármit is. Néha le kell győzni a hezitálásunkat és adott módon cselekedni. Ahogyan a lehetőségek adják. Az pedig, hogy mit akarunk... - kicsit hallgatja a csendet és odakint a szél fúvását a lombok között, mintha csak a léte suhanna ott. - Azt, amit akarunk, többféleképpen el lehet érni. Minthogy az sem biztos, hogy az akarat beteljesül, lehet, hogy mást kapunk, mint ami miatt belementünk ebbe az egészbe.
Néz vissza rá, állván a pillantását. Lassan rájön, hogy tulajdonképp saját magát állítja próba elé. Tudni akarja, miket tudnak még a fejéhez vágni. Hogy miféle fájdalmakat lehet kicsikarni belőle, és vajon hogy fog felelni rájuk. Mert valóban nem biztos benne.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Erre a válaszra nem igazán számított. Volt erre egy remek mondás, ami eszébe jutott, amikor a lány szavait hallotta. Eddig nem is jutott eszébe, de ahogy belegondolt, nagyon ráillett a felderítő vámpír-kisasszonyra. Bagoly mondja verébnek...
- Értem. - mondta csendesen, ahogy megfordult.
Most értette meg végre, mi miatt szenvedett ennyire szegény lány. Egymaga, ebben a szürke világban. Ő nem mert segítséget kérni, egymaga viselte vállán a terhet. Ő volt a hercegnő, akiről nem dobolták ki a futárok, hogy elrabolta a sárkány, s bezárta a tornyába. De ez nem lehetett kifogás. Egy hős lovagnak segíteni kellett, legyen az bármennyire ijedt is. Nem állhat útjába a félelem, aminek hála a hercegnő csendes marad.
- Akkor majd én megtanítalak. - ajánlotta fel, ahogy a kezét előre nyújtotta - Megtanítom, hogy ne hezitálj soha többé! - mosolygott rá magabiztosan.
Talán csak a képzelete játszott vele. Talán csak ő hitette magával el. De kockáztatni fog. Wilhelmina azóta is hezitál, mert félt, hogy rossz döntést hoz. Ő majd megadja neki a lökést, ami kell, hogy erős legyen. Az árnyékok a falról ekkor elkezdtek mocorogni. Összehúzódtak, egyenesen Gerard tenyerébe, majd kavarogva felemelkedtek, alakot ölte. Egy virág, egy fekete rózsa jelent meg a démon kezében.

31[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Kedd Május 07, 2019 11:32 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Ha létezik rémisztő szó a világon, akkor az "Értem" kétségkívül közéjük tartozik. Jelenthet annyi mindent. Egy kimondatlan ítéletet, azt, hogy most véged, azt, hogy megértelek, de nem értek veled egyet, vagy éppen egyetértek veled. Azok a másodpercek, melyekben ezek közül találgat, olyan heves szívdobogással telnek el, hogy attól tart: amikor a fiú legközelebb megszólal, nem fogja hallani, amit mond.
Ám azért hallja. Csatákban edződött fiziológiája következtében a legkisebb apró pisszenést is meg kellene hallania, a lankadatlan éberség fontos volt, hogy életben maradjon.
Persze ehhez az is kellene, hogy ne álljon le északiakkal tereferélni és egyebek. Ám valahogy még mindig életben van. Damien meg hol lehet? Talán baja esett. Vagy talált valami nagyon-nagyon fontosat, amelynek következtében órákra el óhajt tűnni.
Pislant párat. Rápillant az előrenyújtott kézre. Ez csapda, jut először eszébe. Más nem lehet. Felpillant utána a fiú szemeibe. Lilák. Egész biztosan a múltkor is észrevette szokatlan színüket. Gyönyörűek. Ám olvashatatlanok. Mi ez? Most meg segítene neki? Mindenféle fenntartások nélkül? De mégis mi lenne ez a segítség? Mit tud ő tenni...
Megtanítasz, hogy ne hezitáljak?
Ez meglehetősen rémisztően hangzik. Valami olyasféle dolognak, amely az egész elméjének a kicserélését jelenti. Mégis mit tervez? Nem-nem, nem szabad belemenni semmi ilyenbe...
Újra mosolyog. De korántsem úgy, ahogy az imént. Az akkori mosolya inkább gúnyos volt és győzedelmes. A mostani is győzedelmes, de mégsem tűnik ellenségesnek.
Éppen, amikor elkezdi érezni, hogy az idő folyama elkezdi szorítani, mert végig azt képzelte, hogy Gerard azt várja, hogy megfogja a kinyújtott kezet, valami más történik. A tenyérben formálódni kezd valami, amely először pontosan úgy néz ki, mint egy sötét mágiából álló támadás - tekintve, hogy fekete folyamok tekergőznek -, ezért meg is feszül egy pillanatra, ám aztán látja, hogy ez egy minta. Egy éjszín rózsa.
Nem tudja elrejteni szemeiből a csodálatot. Ösztönösen fölpillant ismét az ibolyaszín szemekbe, és érzi, hogy hószínhez közelítő arcai ismét a piros árnyalatát öltötték fel. Gondolkozni. Gondolkozni kellene. Mit feleljen?
- Húha... honnan... tudsz te ilyet? Nagyon szép. Ilyen nem jutott még eszembe, pedig... - Pedig talán nem kéne kikotyognod, hogy éppen melyik vámpírcsalád képességeit ismered, hm? Vajon a teljes nevemen mutatkoztam be neki akkor? Miért nem emlékszem? - kezd el pánikolni, ahogy érzi: a kétkedésbe menekülés nem fog sokáig kitartani és azok a lila szemek meglátják erőltetett mosolya mögött a valódi félelmet. Persze csak részben erőltetett az a mosoly. A rózsa valóban tetszik neki, azonban meg is rémiszti. Nemhogy válaszokat adna, inkább újabb kérdéseket tesz fel.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

32[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 09, 2019 7:56 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Hiába, a jó öreg ében virágocska még sosem hagyta cserben. Ez az ékes rózsa a megtestesülése annak a vágynak és annak a hitnek, amit Gerard képviselt. Wilhelmina szavai tökéletesen leírták. Ő nem gondolt erre. Senki más nem gondolt erre. De Gerard igen. Mert Gerard nem félt rá gondolni.
- Egyszerű. Én nekem eszembe jutott. Meglepődik az ember, mennyi minden jut eszébe, ha nem kell annyit rágódnia mindenen.
Ezzel tuti fel tudja ingerelni. Nincs is annál jobb motiváló erő. A vágy, hogy jól bemoss egyet valakinek. Hogy bebizonyítsd,a másik téved. Nem azt, hogy neked van igazad. Azt, hogy a másik téved. És Gerard épp az imént gúnyolta Wilhelminát, hogy bizony egyfolytában csak hezitál.

33[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 09, 2019 10:55 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Gerard önérzettel teli szavai megcsúsznak Mina tudatának üveglapján és talán kicsikét túlmennek eredeti céljukon. Érzi, ahogy rezzen benne az ellenkezés, az arra való vágy, hogy valamivel letörje ezt a ki tudja, mire alapozott önbizalmat. Vagy legalább kiderítse, mire alapozott.
Vagy netán... azt gondolod, hogy ily olcsó trükkökkel elaltathatod éberségemet? Egy rózsát kapok az orrom alá és elhiszem, hogy gondod nincs is az élettel, mikor egy csatatéren lófrálsz? Hogy aztán egy adandó alkalommal, mikor nagylelkűen mosolyogk, a hátamba vágd a tőrt? persze, képletesen.
A gyanakvás akár egy árhullám, hol visszahúzódik, hol feltolul újra.
- Te pedig biztosra tudod, hogy én sokkal több dolgon rágom magam, mint te? Ha ennyire kreatívak akarunk lenni, akkor megkérdezhetném, van-e kedved táncolni. Ha már rózsa úgyis van.
Valami láthatatlan kéz vezérli megint, mert teljességgel tisztában van vele, hogy őrültséget csinál, amikor kinyúl mágiájával a fiú irányába, majd mintha csak egy bálteremben lennének, kihúzza magát, majd elegánsan és szépen lassan megpördül egyet, kényszerítve Gerardot, hogy ő is ezt tegye. Ha jól mérte ki, mire befejezi a mozdulatot, véget ér a bűbáj is, elengedve a lilaszeműt. Mina ezek után olyan győzedelmes pillantással néz a szemébe, mintha a győzelme mellett egyúttal azt is tudná, hogy talán most ütött az utolsó órája és ezek voltak legutolsó cselekedetei.

Magick:
Név: Utánzás
Leírás: Körülbelül tíz másodpercig a vele szemben lévő egy darab ellenfél pontosan ugyanazokat a mozdulatokat hajtja végre, mint Mina. Ha a vámpír egy helyben áll, akkor a másik sem tud megmozdulni, ugyanis afféle bábként mozgatják, vagy épp, vonják meg tőle a mozgás lehetőségét. A varázst úgy lehet megtörni, ha a paralizált személy valamilyen fájdalmat okoz magának. Egy minimális mozdulatsorra képes csak, melyet nem a vámpír irányít, például egy nyelv- vagy szájszélharapásra. Ám ennyi is elég, hogy újra képes legyen mozgatni a saját tagjait.
Szint: 3
Ár: 2500 Váltó


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

34[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 09, 2019 11:07 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
A másik szemében lángolt a vad tűz. A tenni akarás. Elérte amit akart. Kicsit talán túlságosan. Hirtelen egy különös mágiát érzett. Olyan volt mint egy háló, egy háló ezernyi apró fonállal, melyek megragadták a tagjait, nem eresztették, s báb módjára rángatták. Ilyen varázslatot még életében nem látott. Gerard meglepetten feszítette meg az izmait. Nem mozdult. Teljesen megállt, s tartása egyezett a vámpíréval.
- Mi a...? - nézett meglepetten.
~ Milyen fennkölt. Nagyon bízik ebben a furcsa varázslatban. Biztonságérzetet ad neki? Hm...lássuk mi lesz, ha elveszik tőle ezt a biztonságot?
Meg akarják táncoltatni? Ahhoz korábban kell felkelni. Gerard teste körül pecsétek jelentek meg. Azok rátapadtak a ruhájára, majd összetörtek és szertehullottak. A démon könnyedén visszájára fordította a varázslatot. A másik közben pördült egyet. Azonban Gerardnak nem szokása úgy táncolni, ahogy ők fütyülnek.
- Ez kiváló volt. - ismerte el, ahogy összekulcsolta a kezét - Most pedig rajtam a sor.
Gerard aurája felerősödött. Megidézte a hatalmas ősi démon, Leviathan erejét. Lemásolta vele a nemrég látott varázslatot és megbénította vele Wilhelminát. Ezután tett fele pár lépést, remélve, hogy ő is nekilát kényszerből közeledni felé, majd ravasz mosollyal mélyen a szemébe bámult, olyan közelről, ami már a legszívósabb egyéneknek is kényelmetlen lehet.


Név: Reciprokáció
Típus: Változó
Erősség: III.
Ár: 4000 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: A hatalmas mágia terén való ismeretségét felhasználva a tudásdémon az ellenfél által használt varázslat pontos ellentétét használva kioltja azt. Típusa megegyezik a semlegesített képességével.

Név: Leviathan
Típus: Mágia
Erősség: IV.
Ár: 5500 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: A tudásdémon egy rövid időre megidézi Leviathan, a kapzsiság démonának erejét, így egy tetszőleges varázslatot amit valaha látott el tud végezni (kivételek ez alól a szövetség alapú képességek).

35[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 09, 2019 11:24 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Vörösen ég benne valami, a szégyen és a büszkeség elementális keveréke. Őrült vagy, Wilhelmina von Nachtraben, hogy itt játszadozol, halottak porladó csontjain, mikor a világ egymásnak esik, csak, hogy megmutasd, mire vagy képes és ne az övé legyen az utolsó szó. Hol van itt a belátás? Az arisztokratikus visszavonulás? Bármi értelmes ösztön? - szólalnak meg benne a józan érvek, de csak kábultan mosolyog rájuk belül.
Valamiért arra számított, hogy most bőszen nekiesnek valamiféle pusztító mágiával. Már készült, hogy az Árnyak védelmével segítségül hívja a sarkakban megbúvó feketeséget, hogy védelmezze a testét, ám nem, ehelyett egy dicséretet kap.
Hát ezt akartad, igaz-e?
Gerard is mindössze játszik? Mi a célja ezzel voltaképpen? Rémülettel vegyes várakozással áll. A világ pedig fordul vele egyet. A mágia szövete ellenállásba ütközik, a folyamot teljes mértékben megfordítja valamiféle igen nehéz akadály. Mint egy felerősödött árhullám, zúdul vissza rá, és azon kapja magát, hogy alig pár centiről néz farkasszemet az ibolyaszínű szempárral, melynek gazdája igencsak gúnyosan mosolyog rá. Kedve támadna elnevetni magát, azonban helyette azt teszi, amit a vadállatok szoktak: ösztönből védekezik. Pusztán az elme erejével, és nem a testével.
Még egy kis csavart visz a mana fonalaiba és megpróbálja visszahurkolni azt úgy, hogy ismét az ő oldalán álljon az előny.

Magick:
Név: Kópia
Szint: 8.
Ár: 4500 váltó
Leírás: A Nachtraben vámpír egy pillanatra belelát az ellenfele elméjébe, és egy mágikus képességet (ha az eszközei is megvannak hozzá) lemásol. Pont ugyanúgy hat és annyi varázserőt emészt fel, mint az eredeti képesség, azonban a kópia maga csak naponta egyszer használható.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

36[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 09, 2019 11:37 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Lépett még egyet. Aztán még egyet. Aztán megtorpant. Megint köré tekeredett az a furcsa háló. Ahogy a másikat nézte látta, az ő műve volt. Most egyikük sem mozdult. A másik tekintetét érezte a fejébe fúródni. Olyan érzés volt ez, amit már rég tapasztalt. Pont olyan volt, mint a Nachtraben lány annak idején. Már nem hezitált. Egész biztosan nem hezitált. Kilépett a komfortzónából, hogy feltalálja magát.
- Jól van...
Gerard ismét próbálkozhatott volna az ellen varázslatával, de nem erre volt szüksége. Az túlságosan kiszámítható lépés lett volna. Helyette nyugalomra intette a nagy démon, Leviathan erején, majd erősen koncentrálni kezdett. Wilhelmina feje körül pedig egy apró korong jelent meg. Egy apró korong, lángoló, fényes holdporból. A korong, mely égetni fogja valahányszor varázsol. Gerard nem hajlandó ennyiben hagyni. Eddig nem hezitált, mert nem volt veszteni valója. De mostmár vigyáznia kell, át ne essen a ló másik oldalára.

Név: Lunar halo (Holdkorona)
Típus: Bűbáj (1/4 kör)
Erősség: IIb.
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: Az ellenfele feje köré egy halványkéken izzó energiakört idéz a holdpap, ami könnyű égési sérüléseket okoz, és megakadályozza a mágiaérzékelést. Három körig tart.

37[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Pént. Május 10, 2019 12:06 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Aha... igen. Eddig lehetett játszani. Valószínűleg hálásnak kellene lennie, amiért viszonylag időben kijózanította Gerard. Ódzkodva néz a felette megjelenő fénylő valamire. A hold színét viseli. Mi a csuda ez? Az imént olyan képességekről tett tanúbizonyságot, amelyek nyilvánvalóvá tették, hogy nem ember. Mondjuk erre korábban is rájöhetett volna, tekintve, hogy hogyan lehetnének máshogy ilyen szemei? Ezzel viszont nehéz párhuzamba hozni a korongot, amely felette lebeg. Bár a fekete rózsa sem éppen mindennapi. Gerard vajon járja a világot és begyűjt mindenféle képességet, amelyet csak lát?
Mit meg nem adna, hogy belelásson az elméjébe.
- Honnan tanultad ezt a tudományt? - kérdezi.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

38[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Pént. Május 10, 2019 12:16 am

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
És a másik megtorpant. Nem tett többé semmit, csak csodálkozva nézte a koronát. Ami egy átok volt. Minden volt, csak nem csodálni való áldás. Ámuldozni persze nem bűn. A bűn az, hogy mellette mást nem is tett. Helyette kérdezett egyet. Gerard átlátott a cselen.
~ Szócsépléssel húzni az időt, hogy eltűnjön a korona? Na azt már nem!
Gerard megidézett az ábrándképeit használva egy másolatot magáról. A másik Gerard oldalra ugrott, majd oldalról készült Minát megtámadni.
- Esti mesét ne olvassak?! - kiáltotta Gerard és a másolat egyszerre, ahogy a másolat öklét a magasba emelte, majd felkészült, hogy halántékon üsse Minát. Persze az illútió semmiben nem képes kárt tenni. Azonban nem hagyja neki, hogy akár csak egy pillanatra is elfeledkezzen a csatáról.

Név: Illúzió
Típus: Bűbáj (1/kör)
Erősség: I.
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: A tudásdémon maximum egy percre bármilyen audiovizuális illúziót létrehozhat, ami alkalmas az ellenfelek megtévesztésére. Az illúzió nem lehet tíz méternél magasabb és szélesebb.

39[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Pént. Május 10, 2019 12:42 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
De... de... de én nem... én igazán nem... óh, hogy a fene egyen meg!
Lilaszemű ördög. Azaz démon. Fogalma sincs, mi jár a fejében, azonban nem úgy tűnik, mintha folytatni kívánná a diskurzust. Mina ereiben pedig hevesen száguld a vér. Eichenschildben pusztán... puskákkal felfegyverzett északiak ellen vethette be erejét, és felszentelt láncú inkvizítorok ellen. Nem volt olyan, aki ilyennyire hozzá hasonlóan a látvány és a sötétség erejét használta volna megtévesztésül.
Gerard - és a másik Gerard - szavain csaknem elneveti magát, ám a meghökkenés és a gyors cselekvés kényszere sajnálatos módon megakadályozza ebben. Valamint kissé groteszk kettőt látni a figurából.
Igen? Így játszunk? Papagájnak fogsz tartani, de ilyet én is tudok, és most nem fogom titokban tartani ezt!
Azért hátrahőköl, amikor a másolat közeledik feléje - tudja, hogy nem lehet belőle kettő, hisz hogyan is lehetne, semmiféle hatalmú démon nem tudja effektíve megkettőzni magát... -, egyrészt ösztönből, másrészt elővigyázatosságból, majd hamarost az ő teste is kettéválik és egy pontosan ugyanolyan öltözetű, hajú és arcú Mina jelenik meg tőle jobbra. Az igazi Mina oldalazva tesz pár kört a másolata körül, hátha a fiú egy idő után elfelejti, melyikük is az igazi, miközben huncut-büszke ravasz fény világlik a szemeiben. Nem akarta ezt, de ha már itt tartanak, nem fogja olcsón adni magát.
Nem is igen tervezi adni magát.
Viszont ezen esetben fogalma sincs, mit tervez. Mindegy, a harc hevében gyakran döntő az improvizáció. Bár Gerard nemrég azt mondta, megtanítja, hogy ne akarjon hezitálni. Még mindig itt tartanak, vagy most már kellene egy déli hadifogoly is?... Bár tudná.
Közben Mina mellette sétáló tükörképe, ahogy Mina is előrántja az egyetlen fegyvert, amelyet magánál hord, mintegy utolsó mentsvárként: egy holdezüst tőrt. Évekkel ezelőtt került a birtokába és nem gyakran használta. Most sem tervezi. De ezt a démonnak nem kell tudnia, az illúzió pedig illúzió.
Magick:
Név: Árnyiker
Szint: 3.
Ár: 2000 váltó
Leírás: A Nachtraben egy vele teljesen megegyező illúziót hoz létre, amely egy percig lemásolja a mozdulatait. Képességet és támadást természetesen képtelen kivitelezni, ám minden másban megegyezik.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

40[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Pént. Május 10, 2019 8:30 am

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Az ábrándképe a másik víziónak rontott neki. A két délibáb egymásba csuklott, majd átzuhantak a másikon. Gerardnak azonban ez még mindig nem volt elég. A másik egész eddig nem tett mást, csak védekezett. Pedig bőven lett volna lehetősége. Még ha önvédelemből is harcol valaki, akkor sem szabad könnyelműnek lennie. Még akkor is, ha az ellenfele sokkalta erősebb nála. Márpedig Gerard nem fogja ezt engedni. Ha törik ha szakad de rá fogja venni a lány, hogy ő tegye meg az első lépést.
- Akkor csak úgy támadok, hogy mindkettőtöket elkapjam! - mondta diadalittasan.
Gerard újabb ábrándképét hívott életre. Ezúttal egy gigászi fekete gömböt, mert fel alá tekeregve fortyogott, akár a forralt víz. Egy hajította el egy látványos csatakiáltással a két Mina irányába. Ezt már nem tudja kikerülni, gondolta magában. A gömb majd akkora volt, mint a pici szoba.

41[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Pént. Május 10, 2019 2:56 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
A francba, a francba, a francba. Te idióta, te hétpecsétes idióta - szidalmazza magát kalapáló szívvel, mikor egyúttal nevetni támadna kedve, ahogy a két nyilvánvalóan nem hús-vér lény keresztülesik egymáson. Hát ez zseniális. Valóban, mintha táncolnának.
- Ha meg akartál ölni, korábban is megtehetted volna! Ezzel inkább fel kéne lépnünk, nem gondolod? - mondatja ki vele valami ismét, ami megjelenik az elméjében. Pedig harc közben nem érdemes beszélni elvileg, lévén csak eltereli a figyelmet és nem tud az illető annyira koncentrálni.
Kivéve, ha éppen ez a cél.
Mi a nyavalyás mélységihulladék az ott? - bámul elkerekedett szemekkel a terem méretű feketeségre. Bár nem idegenek tőle az árnyak, ilyen méretben az elemi fenyegetettség hatalmával szorítja össze a gyomrát. Kitér oldalra, amennyire csak tud, miközben azon gondolkozik, mi a csudára jók ezek a monumentális valamik, mikor nyilván kevésbé látványos módon is el lehetne intézni, hogy ő harcképtelen legyen. Ám Gerardnak nyilvánvalóan nem ez a célja.
Viszont ebből elég most már. Magában nevet, mert tényleg kezdi úgy érezni, hogy mindent csak lemásol, amit a fiú művel. Viszont legalább rájön, mennyi a hasonlóság a varázslataik között.
Hirtelen elvon minden fényt a környezetből, éjszakai feketeséggel vonva be a területet, ahol az utánzatok és ők maguk táncoltak. Fogalma sincs, mi az a fekete gömb, de talán hogyha a fiú nem lát, nem is tudja irányítani. Tekintete előtt elfátyolozottan bár, de láthatóan mozognak az alakok. Egy kis félkört téve, olyan halkan, amennyire csak tud jelenlegi öltözékében, Gerard mögé sasszét és oldalról a nyakának érinti a holdezüst pengét. Közben próbálja leküzdeni, hogy remegni kezdjen, azt ismételgetve, hogy nem neki kellene itt lennie.
Persze, ha nem ő lenne, akkor a sötétség árnya is elveszne.
- Egy szavamba sem kerül, hogy lángolni kezdjen a penge vége - közli, ahogy testét irányítása alá kezdi vonni az elemi életösztön. Még mindig fél, hogy talán félreértelmezte a helyzetet. De még mindig van esély visszavonulnia.
Darkness:
Név: Balladai homály
Leírás: Mina az árnyak erejét kiterjesztve egy körülbelül húsz négyzetméteres területen elvon minden fényt, teljes koromsötétet okozva az adott helyen (Ő maga egy kicsit átlát rajta, valahogy úgy, mintha egy szövet lenne a szeme előtt). Így az itt tartózkodók nem látnak majd semmit, ő pedig elsurranhat, vagy, ha nem akarja, hogy kezdetben észrevegyék, rejtve maradhat, ugyanis ezt a sötét aurát nem csak maga köré terjesztheti ki, hanem messzebb is kissé, tőle függ, hova célozza be. Természetesen azért a fizikai manifesztációjának szükséges bizonyos közelségben, mondjuk látótávolságon belül lennie, annál messzebb már nem érhet a hatás. Az erős fényadó képességek vagy főzetek képesek megszakítani a képességet (Az erős valahol a hármas szint környékén van).
Szint: 3
Ár: 2000 váltó


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

42[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Pént. Május 10, 2019 5:16 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Gerard maga is meglepődött rajta, mivel hozakodott elő a másik. Látott már névtelen árnyat harcolni. Valahol az ő stílusukra emlékeztetett ez az érdekes varázslat. Vagy ez a megközelítés. Teljes sötétség. Nem látott semmit. Az átok éjjeli viselőinek szeme sokkal kifinomultabb, az övé viszont képtelen volt a sötéthez alkalmazkodni. Mina mintha kezdené kapiskálni, mire is gondol. Nem is felelt neki semmit.
Azonban Gerard egy percig sem viccelt vele, hogy mindkettejüket elkapja. A sötétség markában még érezte a fekete gömböt. Intett az ujjával, s megparancsolta a víziónak, hogy őt magát üsse meg és roppantsa össze. A gömb őt beterítve vágódott neki a padlónak, majd hatalmas fekélyes hólyagként pukkant ki, beterítve a terem alját. Gerard korábban megidézett másolata ezalatt odasétált Gerard mellé, s a démon helyet cserélt vele, miközben a démon illúziója részeként a saját testét elsötétítette, hogy beleolvadjon az árnyakba. A sötétség ugyan megvakította, de mégis érezte a vámpírból áradó mágiát.
~ Még egy kicsit tovább feszítem a húrt veled...
Ha Mina az illúziót böki meg, Gerard másolata gúnyosan megjegyzi.
- És mégsem történt meg. Milyen érdekes...mégsem szántad rá magad, hogy megölj. És most ezért vesztettél. - nevette el magát a másolat.
Gerard már várta, hogy mivel fog támadni. Hogy mégis mi lehet az, amivel ellenfeleit megadásra kényszeríti. Láng? Ez elég lehangoló. Bár nem meglepő. Látta Wilhelmina szemében a féktelen tüzet, amit úgy próbál meg féken tartani, nehogy elszabaduljon. Talán ez volna ő valójában. Egy vad láng, ami saját magát akarja kalitkába zárni.

43[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Szomb. Május 11, 2019 1:03 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Általában ezt a sötét fátylat pusztán menekülésre szokta használni. Ritkábban arra, hogy közel osonjon valakihez... mindössze talán egyszer történt meg, azzal az apácával. Akkor olyat tett, amit azóta sem soha és a jelenlegi tette túlságosan is kezd ahhoz hasonlítani.
Talán ez is volt, ami miatt nem vette észre, hogy valami nincs rendjén. Mindezidáig igyekezett figyelemmel tartani, melyik Gerard a valódi hús-vér, ezen a mostanin viszont, ahogy enyhén nekinyomná a nyak finom bőrének a hideg fémet, mindössze átsiklik az.
Óh, remek. Ne nevess ki, te, ne merészeld...
- Vesztett a halál.. - mozdul hirtelen, először eltávolodva a másolattól - miközben kicsit messzebb tőle utánzatalakja szintén vele mozog -, majd közelítve a másikhoz, hisz nyilván akkor az lesz az igazi. Hacsak nem tud valami még ennél is rafináltabb trükköt ez a létforma. Azonban bár Mina arra számított, hogy újra támadásba lendül, nem teszi, csak vár.
- Egy... egy táncmozdulat miatt akarsz meghalni?! - kérdi kétkedően, majd miután befejezte a mondatot, folytatja mozgását. Nem lett volna célszerű séta közben beszélni, a hangváltozásokból túlságosan is egyértelmű lett volna, hogy hol van. Sűrűn veszi a levegőt. Dühös. A bolondját járatják vele itt. Mit akar tőle mégis? El-elszórakozgat, azonban ha el akarta volna távolítani a vámpírt az élők sorából, lett volna rá lehetősége. Most mégis hagyja, hogy tegyen, amit akar.
Talán ettől majd elfelejtek hezitálni? Szép lesz, ha a tanáromat a másvilágra küldöm.
Viszont van egy tökéletes módszer arra, hogy elkábítsa picikét. Nem hagyja feloszlani a sötétséget, bár érzi, hogy gyengül tőle és folyamatosan szivárog el belőle az erő, pont ezért lesz megfelelő, amennyiben sikerrel jár.
Közelebb sétál hozzá, és csak akkor ragadja meg a vállát, amikor már nem lenne ideje védekezni - hogy megbizonyosodjon, ez az alak valóban anyagot tartalmaz-e és nem csupán az árnyak játéka. Majd közelebb hajol és lecsap, felfedvén szemfogait és belemártván a démon húsába. A mágia nagyhatalmú, de talán nem minden esetben menekülhet az állati ösztönei elől. S ami erőt elveszített ezzel a sok játszadozással, talán most visszaszerezheti.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

44[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Szer. Május 15, 2019 11:25 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Óvatosan hátrált egy lépést. Eleget látott. Nem akarta ennél tovább húzni, mielőtt eldurvulna a helyzet. Amúgy sem volt biztos benne, hogy képes volna szegény lány ellen teljes erőbedobással harcolni. Biztos hogy nem. Nevetett egyet magában. Most őt volt, aki hezitált. Amit annyira megvetett kiderült, hogy bizony rá is igaz volt. Ez bizony kellemetlenül hatott neki. Úgy látszik közel sem olyan eltökélt, mint azt magáról gondolta.
- Elég! - mondta, ahogy határozottan intett egyet a kezével.
Intésére a sötétség szertefoszlott. Fehér fény csapott elő a keze közül, a sötétség tökéletes ellentéte, s kioltotta azt.
- Azt hiszem félreismertelek. A legtöbben ilyenkor inkább menekülnek. Erre nem számítottam. - feleli kissé lihegve neki, amennyiben a másik megtorpan, miután eltüntette a sötétséget. Most kezdi csak megérezni, de sok varázserejét használta már fel a csata során.


Név: Reciprokáció
Típus: Változó
Erősség: III.
Ár: 4000 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: A hatalmas mágia terén való ismeretségét felhasználva a tudásdémon az ellenfél által használt varázslat pontos ellentétét használva kioltja azt. Típusa megegyezik a semlegesített képességével.

45[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 16, 2019 12:05 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Pedig már... pedig már...
Megremeg kissé és megtorpan, ahogy szinte hitetlenkedve észleli: a másik nem fog többet támadni. Pár pillanatig értetlenül pislog és szörnyülködve emlékszik vissza az előző pár pillanatra, és úgy érzi magát, mint valamiféle szörnyű démon.
Pedig ő nem az. És akármennyire is próbálja elfelejteni Ade bűnét és végső megszállottságát... csak nem sikerül. Sőt jelen pillanatban közelebbinek érzi, mint általában.
De... Gerard nem volt ártatlan. Nem teljesen. Az életét védte. Természetesen megtehette volna bárhogyan máshogyan, hogy megállítja, rengetegféle mágiát tudott, az, hogy ilyen kerüljön hozzá, nem történt - volna - más miatt, mint hogy vérét akarta venni.
Valamilyen szinten hálás is, hogy ez nem sikerült.
Alig akar hinni a fülének. Valóban? Akkor ez feladás volna? Mégsem próbálja megölni? Elérte volna a célt? Hihetetlen. Egy pillanatig összeszűkíti a szemét, ahogy az éles fehérség megtámadja azokat. Miféle mágiákat tud ez... És északi. Igazán nagy kár. Bár a nagyobb kár az, hogy egyáltalán disztingválják a kettőt, de ez más kérdés.
Majdnem felnevet a megkönnyebbüléstől és a megelégedéstől. Úgy állnak egymással szemben, mint két kifáradt vad. Mina lassan észleli, hogy valóban nem tervez újra megmozdulni. Keresi a tekintetét. Vajon elégedett vele? Miért akarom, hogy elégedett legyen velem? Azt kellene akarnom, hogy halott legyen.
- Hát, azt hiszem, örülök, hogy... csalódást okozhattam. - közli kissé kábán. Nemigen tudja, hogyan kellene reagálni egy ilyen összecsapás után. Most valószínűleg lehetőség lenne egy csapdára, miután elhitte a másik fél, hogy tűzszünet van. Azonban nincs kedve ilyesmihez.
- Ez mire volt jó? Csak... körbefordítottalak egyszer a tengelyed körül, ennél durvább fenyegetésekkel is találkozhattál már..


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

46[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 16, 2019 12:34 am

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Ezt már megkapta pár embertől, hogy miért viselkedik ilyen agresszíven. Lia is mondta már, hogy egyszer pofára fog vele esni. Ekkor jött rá, hogy Wilhelmina eléggé más szemmel tekint a párbajokra mint ő szokott. Ő mindig is lehetőségnek látta őket. Meglepődik még ő is raja néha, hogy mennyi dolgot megtudhatsz valakiről, hogyha egyszer-kétszer találkoznak a pengéik. De ezt csak nem mondhatja. Valahogy ki kéne magát vágnia.
- Én pedig nem tettem mást, csak pár ábrándképet hívtam életre. Ennél erősebb varázslatot is vághattak már hozzád. - vágott vissza neki. Büszkén húzta ki magát. Ez elég okos kifogás volt.

47[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 16, 2019 9:50 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Elkerekednek a szemei, majd lassan elneveti magát. Egy ideig még küzd az inger ellen, aztán viszont hagyja, hogy a jóleső hullámok átvegyék az uralmat fölötte. Meglehetősen komikusnak ítéli a helyzetet. Találónak, azonban meglehetősen gyerekesnek a démon feleletét. Ráadásul a mozdulatai! Úgy húzza ki magát, mint egy kisgyermek, aki nagyon is büszke és úgy véli, hogy most aztán a legjobbat mondta, ami csak létezik, és ő a legügyesebb a világon.
Jó ég. Régen hoztak elő belőlem ennyi rivalizálási kényszert, azt meg kell hagyni.
Ez is olyasfajta erő, amely segíthet a harcban. Nehéz volt kiépítenie magában technikákat, hogy képes legyen ilyesmikre. Ahogy ezt a mostani helyzet is bizonyítja.
- Valóban így történt. Azonban addig nem lehet megbizonyosodni róluk, hogy valóban ábrándok, amíg... rá nem jössz, hogy effektíve nem okoznak kárt. Addigra meg általában túl késő. De ha nem akartál bántani, akkor mégis mi volt az, amit... akartál?
Izgatottan dobog a szíve. Végre itt van a lehetősége valóban BESZÉLNI valakivel, akivel harcolt, és mindkettejük él. Még egy árva seb sem tátong rajtuk. A mágia egy csodálatos dolog.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
- Meglepődnél rajta, mennyit meg lehet tudni valakiről, miután alig párszor egymásnak feszült a pengétek. - fogta rövidre Gerard.
Csata közben is mindig ezt szokta csinálni. Alaposan megfigyeli az ellenfelét. Abból, ahogy küzd nem csak arra tud rájönni, hogyan győzze le, hol találja meg a gyengepontját, de arról is világos képet kap, miféle ember az illető, mi mozgatja, s mi az, amiért az életét is hajlandó feláldozni. Aki pedig nem ismeri meg ellenségét, az saját magát ítéli halálra.
- Szóval... - tereli a témát egy kicsit kényesebb irányba - Mit fogsz jelenteni, ha visszatértél?

49[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Szer. Május 22, 2019 8:51 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Kuncogás tör elő belőle a nyilvánvaló kényszer hatására, hogy belekössön ebbe a képbe, rávilágítva, hogy nem éppen a pengéik feszültek egymásnak. Csak az ő pengéje feszült Gerard... illúziómása torkának, amit nem így tervezett persze, de talán jobb is így.
- Szóval ennyi? Meg akartál tudni rólam pár dolgot? Ennek mégis mennyi haszna lesz? Nem tudom a világ nagy titkait, amelyeket a déliek eltitkolnak az északiak elől. Nem tudsz kiszedni belőlem semmi olyat, amellyel egy pillanatra megváltozna a világ sorsa. Vagy ha igen... akkor azt a valamit én is szeretném tudni, mert eddig még nem jöttem rá.
Le kellene lépnie. Csak azért húzza az időt, hátha eszébe jut valami frappáns. Vagy megint ugyanaz történik, mint Leo-val. Szó nélkül elsétálnak aztán ki tudja, a másik oldalon az információk hányféle lábat, szárnyat növesztenek és alakulnak át.
De miért is kellene válaszolnia? Nem kötelezhetik semmi ilyesmire. Nem felel senkinek. Leszámítva talán Dél királyát, ám vele sem konzultálnak minden egyes akciójukról, tekintve, hogy jelenlegi titulusa miatt most már nem számít puszta zsoldosnak.
- Jelenteni? Miért kellene jelentenem bárkinek is?
Megrémül egy pillanatra. Ezzel talán többet árult el, mint kellett volna. De semmi gond, még mindig fennáll az eshetősége, hogy szimplán ostobának vagy naivnak nézi a démon.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Gerard sóhajtott egy nagyot. Nem erre a válaszra számított, de azért ez is mondott neki elég sokat. Ha valaki nem fogja fel, mire értette a jelentést, annak egész biztos, hogy semmi köze nincs a protestánsok felderítőihez. Vagy ez, vagy csak a lány sokkal ravaszabb, mint amilyennek mutatja magát.
~ Azt hiszem mégsem lehet katona... - nyögött egy nagyot a démon. Feleslegesen próbálkozott.
- Áh, nem lényeges. - legyintett egyet, előszedve egy bájos mosolyt. Az még sosem hagyta cserben - Csak mindig is egy rejtély voltál a szememben. Attól a naptól kezdve, hogy először találkoztunk. Azóta képtelen vagyok megérteni téged. Már akkor is csodálkoztam, hogyan lehet ilyen jóban egy ennyire jámbor lány egy olyan holtmágussal, mint Alicia. - emlékezett vissza régi útjára, ami a néhai Köderdőbe vezetett - És valahányszor találkoztunk nem hagytál más emléket, csak kételyt és talányt. Családi szokás lehet nálatok... - jutott eszmébe a többi Nachtraben, akikkel eddig találkozott.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [2 / 3 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.