Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek

You are not connected. Please login or register

[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Go down  Üzenet [3 / 3 oldal]

51[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 3 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Hétf. Május 27, 2019 11:49 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Villanó szemekkel kapaszkodik bele ebbe a két szóba. Nem lényeges? Mi az, hogy nem lényeges? Egy démonnak lehet bármi is nem lényeges?... Jó, egy falánkságdémon mondjuk valószínűleg nem tartaná lényegesnek a Mina által kedvelt filozófiai kérdéseket, de nem épp ilyen alfajról beszélünk itt. Valahogy ezeket a szavakat, akármilyen gyönyörű mosoly mögé is rejtik őket, nem bírta elviselni sohasem. Már csak annál rosszabb, hogy a mosoly ezekhez társul, és nem olyan mondandóhoz, ami kedvére válna.
A társalgás meglepő fordulatot vesz. Ismét felemlegeti Gerard a múltat, és az első találkozást.
- Én, rejtély? - neveti el magát. - Ott inkább te voltál a legnagyobb rejtély körülbelül, azon a helyen. Na jó, ez talán túlzás, de azért elég magas helyen álltál a misztériumok sorában.
Most komolyan dicsérem? Mégis miért? Hízik a mája anélkül is eleget, nem? Áhh...
...valamint Aliciát. Kellemes fájdalom visszagondolni rá. Sok kalandot éltek át együtt. A nekromanta is egyfajta rejtély volt, furcsamód csendes, logikusabb, mint Mina, ám néha mégis elsöpörték az érzelmek. és furcsa mód megértették egymást, ők hárman. Egyszer éppen egy tudásdémonnal kellett megvívniuk, furcsa egy csata volt.
Eszébe jut azonban, hogy aznap Gerard és Alicia együtt érkeztek. Lehet tehát, hogy a démon többet tud a lányról, mint Mináék?
- Kevéssé jámbornak találtad talán őt?... Én sem vagyok ám mindig egy nyugodt szende... - ...szűz? Nem... ezt a szót nem fogom kimondani itt és most. Kizárt. - ...őő... személy. Egyébként nem tűnt olyannyiban különbözőnek nálam. Elég az ellenségeskedés a világban így is.
Főleg most.
- Családi vonás? Hogy érted? - feszül meg kissé. Bár sejti, hogy a család a tág családot jelenti, nem pedig a szűket, ám ha utóbbi mégis bebizonyosodna, akkor... Gerardnak nagyon sok kérdésre kell majd választ adnia.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

52[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 3 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 30, 2019 1:17 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Gyorsan átgondolta, tényleg komolyan mondta-e. Annyi sok vámpír varázslót látott már útjai során. S mindegyikben megvolt az a különös, titokzatos aura, amit magukból áraszottak. Bólintott egyet, s valóban Wilhelmina sem volt kivétel.
- Nem ilyen a Nachtraben-klán? Soha nem mernek kockáztatni, a világért ki nem lépnének a komfortzónájukból. Titkolnak mindent, mert félnek attól, hogy kiszalad a kezük közül az irányítás.
Idézte fel régi barátja szavait. Noha Maria nem a Nachtraben családról beszélt, amikor ezeket a szavakat mondta, hanem minden vámpírról általában. Amikor Gerard először kérdezte meg tőle, miért akar ő annyira veszélyes életet élni. Maria vélységesen megvetett azokat, akik így el tudtak kényelmesedni. Gerard meg is tudta érteni, miért.

53[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 3 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Május 30, 2019 9:38 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Szóval paranoiás volt. Gerard valóban csak a családról beszélt. Talán ez is valamiféle lelki hadviselés része. El akarja érni, hogy tagadni kezdjen és ezáltal érveket is hozzon fel arra, miért nincs igaza a démonnak.
Az a vicces, hogy Mina esetében tényleg nincs igaza. Nem szeret titkolózni. Pontosabban addig nem szeretett, míg seregbe nem vonult, onnantól muszáj volt. Ahogy a vadállat sem fedheti fel magát prédája vagy éppen üldözője előtt, ő sem adhatta életjelét, hiszen akkor északiak puskacsövére került volna rövid úton.
- Nem mindenki ugyanolyan, mint a csoport, amelybe született, vagy... került. - jegyzi meg, majd úgy dönt, kihasználja a csodás lehetőséget, hogy átdobja a túloldalra a labdát. - Gyanítom, te se vagy olyan, mint amilyen a legtöbb démon... vagy igen?


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Ej-ej, milyen felszínes szavak, gondolta magában Gerard. Elmosolyogott és széttárta a kezét.
- Erőlködjön az ember, amennyit csak akar, nem fog tudni önmagával szakítani. Egy ponton mindenkinek el kell fogadnia, hogy annak született, ami. Nem lehetünk se többek, se kevesebbek annál, mint akik vagyunk.
Ekkor hirtelen megtorpant. Olyan érzése volt, mintha már ezt hallotta volna valahol. Nem pontosan ezeket a szavakat, de valami hasonlót. Aztán eszébe jutott, ahogy zavarba esre szorította meg két ujjával az orrnyergét. Miért pont ő mondja ezt, ő aki állandóan másnak adja ki magát. Az utóbbi időben mintha el is feledte volna, hogy démon. És akkor jutott eszébe. alig egy pár perce volt, de pontosan ugyanezért hordta le Wilhelminát. Hogy miért kezdi el saját magát kioktatni, ahelyett hogy tenne is érte.
Gerard ekkor hirtelen elnevette magát. Milyen ironikus, hogy pont ő, aki ezért kérdőre vonta esett bele ugyanabba a hibába. Volt erre egy remek mondás, amit nem is olyan rég idézett: "Bagoly mondja verébnek". Legyintett egyet a kezével, ahogy abbahagyta a nevetést.
- Bocsánat. Tudod mit, erről fogalmam sincs. De azt hiszem neki fogok látni kideríteni.
Igen, mindenképp ezt kell tennie. Elfelejtette, milyen is a démoni lét. Montanában úgy érezte, szinte már nem is démon. Nem felejtheti el, mit is vállalt magára, amikor a nyakába akasztotta azt a medált.

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Gerard szavainak hatására kedve támadna vicsorogni. Szembeszállni, csak azért is dacosan ellenkezni. Hm. Egy vámpír pontosan ugyanezt tenné, nem? Kimutatná a fogai fehérjét, mielőtt használatba veszi azokat. Nem, mintha Mina nem tette volna meg pontosan ezelőtt...
- Többek és kevesebbek... Ez mégis mit jelentsen? Az a több, aki inkább hasonlóan viselkedik ahhoz, mint a fajtájának a legtöbb tagja, vagy aki eltér? Csak a faj az egyetlen dolog, ami meghatározna minket? Valószínűleg ha megkérdeznéd a családomat, nem éppen ezt mondanák.
Sóhajt egy nagyot. Ez lelki hadviselés. Érzi, hogy egyre feszültebb lesz ismét, ahogy a felismerés és aggodalom újabb hullámait zúdítja rá a démon. De miért is hagyja ezt? Ki kényszeríti, hogy valaki által helyesnek vélt igazságokat hallgasson saját magáról? Számít ez?
Minden erejével próbál arra koncentrálni, hogy ne feleljen semmit, vagy legalábbis ne olyat, ami továbbviszi ezt a gondolatmenetet. Ám nem megy. Képtelen rá, ugyanis elvesztegetett lehetőségnek érezné.
Merengéséből nevetés hangja rázza ki. Boldog hang, bár nem teljesen boldogságból táplálkozik. Oka legalábbis nem feltétlenül lenne rá. Azonban akkor mégis mi ez, kineveti ismét?
Was? Fogalmad sincs? Nahát, és be is ismered. Ez igazán dicséretes.
Elmosolyodik.
Talán nem kéne ennyire utat engednem az érzelmeimnek.
De ez minden pillanatára igaz. Fárasztó lenne egyfolytában visszafogni őket.
- Szuper. Hogyan tervezed?
Legszívesebben fejbevágná magát, de már nem vonhat vissza egy kimondott mondatot.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

56[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 3 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Pént. Jún. 07, 2019 10:22 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Olyan érzés volt, mintha a torkára akadt volna a szó. Valahányszor belekezdett volna egy mondatba, nem tudta a szavakat egymás után rakni. Ezért aztán meg sem szólalt. Azt se tudta, mit kéne keresnie. Magában a démont, azt az embert, aki hajdanán volt. Akkor jött rá, úgy élte az életét, hogy egész idáig bele sem gondolt, kiféle, miféle. Veszélyes játékot űzött. Vékony kötélen táncolt világ életében. Egyszer eljön majd a nap, amikor a démoni késztetés, amit magába fogadott sarokba szorítja, eljön a nap, amikor mindaz, amit eddig áldásként használt ellene fordul. Fel kell készülnie arra a napra. Nem tehet tovább úgy, mintha nem is létezne a jövőjében. De egyelőre fogalma sem volt róla, hogyan kezdjen neki. Meg is lepte, hogy a másik ilyen nyersen rákérdezett.
- Miért érdekel ez ennyire? - nézett vissza rá gyanakodva. Nem sok emberrel találkozott, aki ennyire bele akarta volna magát mások elméjébe ásni.

57[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 3 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Szomb. Jún. 08, 2019 1:14 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
A labda ismét visszapattan. Ez az ember - vagyis démon - kitűnően tud játszani a kérdések és válaszok cseréjével, adogatásával, elkerülésével. Ami veszélyes. Mina pedig megtanulhatta volna, hogy némely kérdést talán nem a legjobb ötlet feltenni.
- Ennyire? - kérdez vissza. Úgy érzi, mintha folyton arrébb tolná a pillanatot, mikor az életének vége szakad. Nem bízhat a démonban. Bár valami azt súgja, nem fog egy óvatlan pillanatban lecsapni rá. - Pusztán rákérdeztem. Egyébként nem árt kizárni az olyan lehetőségeket, amelyek például az életem elvételével kapcsolatosak, vagy ahhoz közelítenek...
Nem, voltaképp nagyon reményli, hogy ilyen szándék nincs. De nem meri teljeséggel bevallani önmagának sem, hogy minden logika nélkül akar megtudni dolgokat. Valahogy veszélyesnek tűnik.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

58[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 3 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Jún. 13, 2019 5:15 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Nem igazán értette mire gondolt most Wilhelmina. Legyintett egyet. Ő egy szóval sem említette, hogy bárkit is meg akarna ölni. Biztos neki is ezer és ezer titokzatos gondolat kavargott a fejében. Gondolatok, amiket senkivel meg nem akart osztani. Sóhajtott is egyet rajta. Akármennyire is tagadja, igazi Nachtraben.
- Még én sem tudom. - vonta meg a vállát színpadiasan - Majd ha kitaláltam, elmesélem. - felelte természetesen.
Azzal kitárta az ajtót és megindult rajta vissza a táborba. A század már valószínűleg készülődik, hogy tovább vonuljanak. A végén még eltűntnek nyilvánítják és nélküle fognak tovább menni.

59[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 3 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Csüt. Jún. 13, 2019 11:29 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Nehezére esik nem eltátania a száját.
- Viszontlátásra, démon.. - közli a faajtóval, amellyel szembenáll, miután a lilaszemű távozott.
Hát, életben maradtam. Kedve támadna elnevetni magát, de azért nem iszik előre a medve bőrére. Vagy inkább megadja érzéseinek nyugalmának azt a lehetőséget, hogy ellegyenek békében, amíg kicsit végiggondolja az elmúlt pár percet.
Egy ideig álldogál ott, valamiféle csapdára számítva - vagy ezt használván fel ürügyként a várakozásra -, majd úgy dönt, ideje elhagyni ezt a kis lakot. Kár, hogy északon van. Ha délen volna, azon nyomban ötletelni kezdene, mire lehet felhasználni.
Most azonban van fontosabb dolga is. Meg kell keresnie, hol a nyavalyában maradt el Damien ennyi ideig.
Ende


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

60[Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina - Page 3 Empty Re: [Magánjáték] Rózsák lovagjai - Gerard & Mina on Pént. Jún. 14, 2019 1:13 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Egészen érdekes verbális ütközet volt, még ha a konkrét csatározásból nem is lett végül olyan rengeteg. Nagyon élveztem két ennyire különböző felfogású karakter beszélgetését olvasni, ahogy szinte mindketten képtelenek voltak felfogni a másik miért nem érti az ennyire nyilvánvaló dolgokat, ügyesen megjelenítettétek a különbségeket. Mindkettőtök jutalma 100 TP.

http://questforazrael.hungarianforum.net

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [3 / 3 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.