Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
[Vámpír frakció külkdetés] Az éjszaka szárnyai

Hétf. Szept. 02, 2019 7:13 pm by Hannes von Rotmantel

A partvidéki vámpírcsaládok ostrom alatt állnak. Hoshek elfajzott katonái elfoglalták a …

Comments: 7

Küldetés: A ház padlója recseg

Szomb. Szept. 14, 2019 8:15 pm by Sötét Apostol

A ház padlója recseg


Karakteralkotás szabályok …

Comments: 2

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 112


You are not connected. Please login or register

Karakteralkotás szabályok

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Karakteralkotás szabályok Empty Karakteralkotás szabályok on Szomb. Ápr. 06, 2019 9:40 pm

Admin

Admin
az Isten Lángja
az Isten Lángja
I. Előtörténet szabályok

Az első papíralapú rpg-khez hasonlóan ahhoz, hogy valaki el tudjon kezdeni egy játékot szüksége van egy kitöltött karakterlapra, amelynek elfogadásra váró formáját Előtörténetnek (vagy röviden ET-nek) hívjuk.

Egy elfogadható ET tartalmazza a következőket:

Név: A karakter neve. Az egyes fajok neveihez segítség a fajok leírásainál található.
Nem: Férfi vagy nő, fiatalkorú karakterek esetén fiú vagy lány is elfogadható.
Kor: A karakter életkora években a jelenlegi pillanatban. Az idő a játék során is telik, így ez a tulajdonság változik.
Faj: Az a faj, amelybe a karakter tartozik. Az egyes játszható fajok tulajdonságai az ismertetőknél találhatóak.
Frakció: Az oldal hatalmi csoportjai közül az, amelyhez a karakter hűséges. Természetesen lehet független karaktert is alkotni, a játék azonban így lényegesen nehezebb.
Kaszt: A karakter kasztja határozza meg a kezdőfelszerelését, a harcmodorát és sok esetben a megítélését is. Listájuk és leírásuk a Leírások fórumban található.


Kinézet: A karakter külleme, hajszín, szemszín, testalkat, magasság, egyedi megkülönböztető jegyek. Ajánlott előbb avatart találni és arról készíteni el a kinézetleírást a későbbi bonyodalmak elkerülése végett.

Jellem: A karakter viselkedése, reakciói az adott helyzetekre. Ha részletes és sokrétű a jellemleírás, az nagy segítség a mesélőknek és a játékostársaknak is így igyekezzetek minél bővebben leírni.

Előtörténet:
Minden karakternek van múltja, mielőtt belép a játékba. Született valahol, felnőtt valahol és életkorától függően átélte az oldal fontosabb eseményeit. Az előtörténet ezen pontja legalább 1000 szó terjedelemben összefoglalja a karakter életét azelőtt, hogy a játék elkezdődne számára és segít megismerni a karater motivációit. Ezen felül nagy segítség a mesélőknek olyan pontok keresésésben, ami alapján bevezethetik a karaktereket a történetekbe így egy igényes előtörténet a játékost segíti.

Néhány általános tanács

Az évek során rengeteg karaktert láttam megfenekleni és ugyanennyit kivirágozni is. Amennyire én és a staff tagjai tapasztalták, ennek semmi köze a karakter kidolgozottságához vagy a játékos képességéhez. Amin a legtöbb JK fennakad, az a túl konkrétan kitalált történetszál. Sok kezdő író bontogatja a szárnyait FRPG-ken és sok nagyon kreatív történet születik, azonban ha minden előre el van tervezve az nem sok helyet hagy a játéknak. Általában ilyenkor vagy figyelmen kívül hagyva hever az összes mesélt dolog, vagy csak nagyon óvatosan mer a karakter beleavatkozni a világ dolgaiba, nehogy kitérjen a medréből. Ennek elkerülése végtelenül egyszerű: egy karakternek elég egy erős, kidolgozott alap, egy részletesen megírt múlt - és ennyi. A jövő nincs megírva, ráadásul az oldal lore-jának furcsa időfelfogásával sem létezik előrelátható esemény. Ha hagyjuk, hogy a történet és a játék vezessen ahelyett, hogy mi akarnánk vezetni a történetet, az eredmény általában éveken át izgalmas és érdekes történetszál lesz.
A másik fontos dolog, hogy egy karakter lehetőleg ne reprezentáljon egyetlen hangulatot. Csőstül vannak oldalak, ahol havonta egy ötsoros posztot szül a legtöbb user, mert 20+ papírvékony karaktere van tucatnyi oldalon, egy-két jól kidolgozott, változás és fejlődésképes karakter helyett. Az egypoénos karakterekkel csak akkor kényelmes írni, ha épp az adott hangulatban van valaki. Ha a karakterünk egy komplex jellem, úgy a történet hatással lesz rá, szinte önálló életet él és sokkal nagyobb a csábítás, hogy ismét a bőrébe bújjunk.A hozzászólást Jerobeam összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Jún. 01, 2019 1:08 pm-kor.


_________________
"Én vagyok Abaddón, e földnek bírája. Az Úr megítélt titeket és konkolynak találtattatok. Negyven és még annyi napotok van, hogy bűnbánatot gyakoroljatok, utána az élő Isten szent tüzében vesztek el mindahányan. Ez volt az első és utolsó szózat, melyet hozzátok intéztem."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

2Karakteralkotás szabályok Empty Re: Karakteralkotás szabályok on Szomb. Ápr. 06, 2019 9:43 pm

Admin

Admin
az Isten Lángja
az Isten Lángja
II. Adatlap szabályok

Legyünk optimisták! Az előtörténet elfogadása után szükség lesz egy adatlapra is. Ahogyan a játékosok karakterei újabb és újabb dolgokat tapasztalnak meg az előtörténet validitását veszti, így annak helyét a karakter reprezentálásában az adatlap veszi át. Az adatlap tartalmazza az előtörténet felső, informatív részét (az 1000 szavas történet kivételével), valamint a következő extra dolgokat:

Szint: A karakter jelenlegi szintje
Tapasztalat: A karakter által a játék során gyűjtött tapasztalati pontok / a következő szint eléréséhez szükséges tapasztalati pontok
Vagyon: A játékos karakteréhez tartozó pénzösszeg. Megemlítésre méltó, hogy ebből az összegből csupán OOC vásárlásokat kell finanszírozni (a lehetséges vásárlásokat lásd a Leírásoknál), az olyan IC szükségletek, mint az étel, a fegyverzet javításának ára, a fogadókban való megszállás nem von le belőle, általában figyelmen kívül hagyható hacsak a játékos nem dönt úgy hogy kijátsza ahogy a karaktere kifogy a pénzből.
Képességek: A karakter által eddig megszerzett képességek listája
Küldetésnapló: A küldetések listája, lehetőleg linkekkel ellátva. Előnyös a chronológiai sorrend, de nem elvárás.
Kiadások: A játékos által lebonyolított vásárlások listája. Visszaélés gyanúja ellen az egyetlen lényeges bizonyíték, így vezetése minden játékostól elvárt.


_________________
"Én vagyok Abaddón, e földnek bírája. Az Úr megítélt titeket és konkolynak találtattatok. Negyven és még annyi napotok van, hogy bűnbánatot gyakoroljatok, utána az élő Isten szent tüzében vesztek el mindahányan. Ez volt az első és utolsó szózat, melyet hozzátok intéztem."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

3Karakteralkotás szabályok Empty Re: Karakteralkotás szabályok on Hétf. Jún. 17, 2019 9:03 am

Admin

Admin
az Isten Lángja
az Isten Lángja
III. Van, hogy elsőre nem sikerül...

Mindannyiunkkal megtörtént már, hogy kiderült, a karakter, amit alkottunk valamiért mégsem lett igazán olyan, mint szerettük volna. Viszont az is előfordulhat, hogy ez a karakter számos kalandot élt meg, tapasztalatot szerzett, vagyont halmozott fel, amely elvesztése szívfájdító volna a megalkotójának. Ahhoz, hogy ez ne állhasson az új karakter generálásának útjába, megalkottuk a rendszert, amit mi egyszerűen rerollnak hívunk.

Mi is ez?

A játékos bármikor dönthet úgy, hogy az aktulis karaktere helyett újat szeretne alkotni. A régi karakter ettől nem feltétlenül hal meg, inkább csak leteszi a fegyvert, nyugdíjba megy és békésen éli tovább az életét az alkotója irányítása nélkül. Az új karakter a régi tapasztalati pontjainak felével és teljes vagyonával kezdi a játékot, ám sem a tárgyak, sem a nyersanyagok nem örökíthetők tovább - ezekről a karakter rerollja előtt ajánlott rendelkezni, ekkor még eladható más játékosoknak, utána nem. Az új karakter előtörténetének az elején vagy a végén fel kell tüntetni, hogy melyik karakter helyére készül. Rerollolni akármennyiszer lehet (bár ne feledkezzünk meg róla, hogy a tapasztalati pont minden alkalommal feleződni fog!) és a játék bármely szakaszában igénybe vehető.
Ehhez a művelethez lehet, de nem szükséges új fiókot regisztrálni az oldalon, elegendő a nevet a profilban átírni.


_________________
"Én vagyok Abaddón, e földnek bírája. Az Úr megítélt titeket és konkolynak találtattatok. Negyven és még annyi napotok van, hogy bűnbánatot gyakoroljatok, utána az élő Isten szent tüzében vesztek el mindahányan. Ez volt az első és utolsó szózat, melyet hozzátok intéztem."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.