Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Játékostárs kerestetik

Szer. Szept. 02, 2015 10:01 pm by Darrakard

Ha valaki esetleg ismerkedésre, küzdőtéri párbajra vagy bármi egyébre tárat keresne, itt …

Comments: 55

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 66

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 42


You are not connected. Please login or register

[Aréna] Ashor vs Kőgólem, avagy Kőszikla a Csontalmon

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

Erhard Strenger

avatar
Hellenburgi Királyi Szövetség
Hellenburgi Királyi Szövetség
Választott ellenfelem: kőgólem
Helyszín: egy erdő közepén egy barlang szájánál
Ellenfeleim száma: 1
Váratlan fejlemények, erősítések: engedélyezve a mesélőnek
Mesélő: Niel

Felhasználó profiljának megtekintése
Nos, Ashor, ahogy csendesen vándorolsz a susnyásban valahol a déli királyság hegyei között, egy barlangban valami fényes és króm tárgyat látsz meg. Ahogy megpróbálod megközelíteni azonban, egy tekintélyes lökés közepette hanyatt vágódsz, ugyanis a padló felállt, méghozzá egy gólem (what a surprise!). Egyelőre fenyegetően áll ott, de nem támad. A tárgy érdekel téged. Mit teszel?

Felhasználó profiljának megtekintése

Erhard Strenger

avatar
Hellenburgi Királyi Szövetség
Hellenburgi Királyi Szövetség
Lépteim nyomán, alig hallhatóan zörren az avar. Valahogy a Déli Királyság hegységében járhatok, jelenleg mindenféle cél nélkül, hisz egyelőre nem volt más gondom, mint járni a vidéket érdekesebbnél érdekesebb holtestek után nézni. Sok mindenen mentem már keresztül, és már jóval tapasztaltabb lettem, mint mikor még nekikezdtem a kalandozásaimnak, de ez még mindig nem elég! A Kaszás éhsége csillapíthatatlan, és én messze nem elegendő vért ontottam ki. Először fel sem fogtam a kis csillanást, a szemem sarkából, de amikor másodjára is megcsillant a tárgy, már felkeltette az érdeklődésem. Egy barlang szája előtt álltam, nem messze tőlem meg valamiféle ismeretlen krómos tárgy volt, bár hogy mi azt innen nem tudtam kivenni. Indultam is, hogy megvizsgáljam, ezzel is elfoglalva magam. De alig léptem párat, egy ütés terített le a lábamról, és kicsivel odébb taszajtott, mint alapjáraton voltam. Morogva emelkedek fél térdre fájó gyomromat markolászva, de ahogy felpillantom a fájdalom szinte el is tűnik, ahogy a harci mámor átjárja testem. Egy gólem állt felettem… és ez azt jelenti, hogy ismét valami nyalánkság lehet a közelbe, hisz miért állítana ide valaki egy gólemet. Csúnya végem lett volna, ha gólem rögtön támadt volna, de egyelőre a reakciómat figyeli, gondolom. Így viszont megadta a kezdő lendületet. Ujjaimat a földre helyezve, a talajba vezettem nekromanciámat, és rögtön bele is kezdtem az idézésbe. Hamarosan egy csontváz bújik elő tőlem nem messze, majd miután amaz felállt, harcba indult a gólem felé. Egyelőre csak érdeklődve figyelem a kimenetelt, és bár tisztában vagyok a gólemek erejékről szóló pletykákról, de ezt a példányt előbb meg kell figyelnem mielőtt bármit is tehetnék. Így legalább, ha mást nem a gyorsaságát megfigyelhetem.

Felhasználó profiljának megtekintése
A gólem nem nagyon gyors. Körülbelül sétatempóban halad, és lassan követ. Ha megállnál, megüt, ami viszont elég gyors. Ha messzebb mész olyan húz méternél a barlangtól, megáll, és visszaballag. Könnyű lenne menni, de a barlangban érdekes dolgok lehetnek... Írd le, mit teszel, vagy mit próbálsz. Hajrá Very Happy

Felhasználó profiljának megtekintése

Erhard Strenger

avatar
Hellenburgi Királyi Szövetség
Hellenburgi Királyi Szövetség
Lassú. Ez az első reakcióm a gólemre. Lassú, lomha és nem nagyon fog üldözni. Ez eddig biztos, viszont figyelnem kell, nehogy eltaláljon. Lehet, hogy lassú, de az önsúlyából eredően az ütésének puszta mi voltja is szétzúzná a csontjaimat, ha nagyobb lendülettel küldene meg. De egyelőre nem aggódok. Ezt a sebességet minden gond nélkül tartani tudom, és ha az kell, szépen lassan fogom lebontani ezt a nyavalyás gólemet. Már csak azt kell elgondolnom, hogy ezt hogyan fogom megtenni. Végül azonban azért a csontika is akcióba lépett, és hátulról próbálta leszúrni a gólemet. A penge azonban (mint vártam) egyszerűen csak lepattant róla a penge, ám az jóval meglepőbb volt, hogy az eddig lassú lény, most szinte teljesen felpörgött, és egy hatalmas ütéssel szétszórta a csontvázam darabjait. Egy „cöh”-et elengedve végül azonban ismét visszatért a figyelmem a gólemre, aki ismét megindult felém. Ez így már komplikáltabbá teszi a dolgokat… Egyetlen intéssel idéztem meg a következő holtamat, ám mielőtt akár csak egyetlen lépést is tehetett volna kezem rámarkoltak a gerincoszlopára, és miután belevezettem nekromanciámat, szépen lassan átformáltam a már megszokott íjra. Felmarkoltam a nyílvesszőket, és rögtön arrébb szaladtam, hogy a gólemtől eltávolodjak, majd az idegre illesztem az egyik nyilat és kihúzva a gólem felé lövöm a vesszőt. A mellkasát céloztam, mert egyelőre még nem sikerült kiismernem magamat az íjjal, így egyelőre próbálom legalább eltalálni. Majd miután az első vesszőt elengedtem, illesztem a következőt, és újabb lövést engedek szabadon. Egy csontvázból nagyjából tucatnyi nyilat vagyok képes készíteni, de egyelőre csak azt akarom megvizsgálni mennyi kárt teszek a lénybe.

Felhasználó profiljának megtekintése
A nyilaid nem tesznek kárt a gólem mellkasában. Repedéseket viszont látsz rajta. Már csak azt kell eldönteni, hova támadsz, mert jó eséllyel azokat szét tudná pattintani a nyilad. Gondolkodj, mert a szörny jön, és nem sokat élnél túl csapásaiból...

Felhasználó profiljának megtekintése

Erhard Strenger

avatar
Hellenburgi Királyi Szövetség
Hellenburgi Királyi Szövetség
Nyilaim szinte annyit értek el, mint lángoló erdőnek a szúnyog szmötyi Semmit. Felmordulok, és próbálom felmérni a gólem testét, hogy hol lenne érdemesebb inkább eltalálni, de azért mivel nem akarok szétlapulni a közeli fákon egy, meglepi horogtól, így ha túl közel került el-elhátráltam, de nem olyan sietősen, nehogy lejárjon az aggrója, és visszamenjen a bázis környékére. Így hát, amikor eltávolodtam meg-megeresztettem felé egy nyílvesszőt. Ám egyszer csak egy váratlan felfedezést teszek. Szemeim egy repedést vesznek észre a gólem testén, mely elég nagynak tűnik, hogy sikerüljön még jobban megsebeznem vele ezt a lényt. Nem is vártam sokáig. Nyilaimmal sortüzet nyitok rá (amennyire csak bírok megpróbálva célon maradni), de valójában ezzel csak a figyelmét próbálom magamon tartani, míg megidézem alatta a csontvázat, aki felegyenesedve megpróbálja pengéjét a repedésbe döfni. Attól tartok lehet, nem leszek olyan szerencsés, és jobb lesz a reagálása, de legalább ha jó a reflexe azt is megtudom. Mindenesetre a biztonság kedvéért a szemgödör szerűség felé is küldök egy vesszőt, ha mást nem hogy a vesszőt lássa, ne csontit.A hozzászólást Quermos Ashor összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 18, 2015 6:58 pm-kor.

Felhasználó profiljának megtekintése
Ahogy a csontvázad beledöfte a kardját a repedésbe, hát valóban lepattant egy erős sziklaréteg, csak hogy alatta egy másikat fedjen fel. Ez lehet a megoldás, de hol van vajon az, ami mozgatja a gólemet? Nyilván a kőréteg alatt, de hol? Keress majd meg, hogy letárgyaljuk a próbálgatásaid Very Happy Ja, és nyugi, most veled foglalkozik, nem a csontvázaddal.

Felhasználó profiljának megtekintése

Erhard Strenger

avatar
Hellenburgi Királyi Szövetség
Hellenburgi Királyi Szövetség
A csontváz feléledt, és a nyilam egyelőre kifogástalanul pattogtak le a kemény kőről. Persze biztos ezzel is sikerül elérnem valamit, de egyelőre nem azt, amit akartam. Mindenesetre a csontváz bevégzi a munkáját, és lesújt a kőhalomra, egyenesen a pengéjét a lyukba mélyesztve. Hallom a jellegzetes pattanó hangot, amit a kő ad ki magából, ha eltörik, de ahelyett, hogy valami újat látnék a lepattant kő helyén továbbra is csak a puszta szikla meredezik ki. Összeszorítom a fogam, és érzem, ahogy a dühöm egyre jobban ellep. Hamar el kell intéznem ezt a dögöt, vagy a végén nem marad józan eszem, hogy mit kéne csinálnom. Utasítottam a csontvázat, hogy próbálja meg a kardját beékelni a gólem jobb lábába, amikor az van hátul, és remélhetőleg kicsit kijjebb nyílik a kőrakás a mozgástól, hogy az elhajló fémtől vagy megbotoljon, vagy nehézkesebben mozogjon. Mindössze három vesszőm van, így próbálom a szívtájékát lőni a lénynek. Három dolgot próbálok ki. Vagy a gólem középpontján, vagy a szívében, vagy az agyában van a gólemet mozgató mágia, hisz a barlangba mégse lehet, hisz akkor mi tartja össze? Ez nem csontváz, nincs szerves anyag, amin terjedne a mágia. A mellkasa az már kilőve, hisz ott volt a repedés. Így maradt a szíve vagy a feje. A megmaradt vesszőimet a mellkasába lövöm, hogy aztán visszaváltsak pengés botomra, és farkasszemet nézzek a lénnyel… mármint ahol a szemének kéne lennie.

Felhasználó profiljának megtekintése
A mellkasában semmi sincs, csak kő, a lába miatt csak óvatosan tud mozogni. Amit viszont észreveszel, az az, hogy a testében vékony "erek" futnak, amikből valami halványlila dolog szivárog. Nem valószínű, hogy ez mozgatja, de jó nyom lehet. Próbálkozz tovább!

Felhasználó profiljának megtekintése

Erhard Strenger

avatar
Hellenburgi Királyi Szövetség
Hellenburgi Királyi Szövetség
A gólem lassult. Úgy értem… még jobban, mint eddig. A csontvázam elérte a célját, és fel is oldottam az őt irányító mágiát, mivel így fegyver nélkül, már nincs szükséges rá. A kard pengéje szörnyen nyikorogva tette a dolgát, és bár a zaj nem volt épp kellemes, de legalább nem olyan sietős már a dolgom. Nem mintha eddig az lett volna. A vesszőim elfogytával az íjat összetartó mágiát is megszüntettem, így a csigolyadarabok széthulltak. Már csak én voltam, és a gólem. Hús és kő. Nézzük melyik is az erősebb. Már készültem volna egy utolsó, mindent eldöntő rohamra, amikor is megtorpantam, és különös színjáték, ami a gólem testét fonja be. Halványan, de láthatóan veszem ki a lilás vonalakat a gólem testén. Érdekesnek véltem, és hirtelen úgy éreztem jó volna több dolgot megtudni erről a lényről. Furcsa érzés, hisz eddig nem sok minden érdekelt, ami nem tud meghalni, és nem is élő. De nem is hallottam még olyanról, hogy mágia áramlik egy élettelen testbe. Azt hittem eddig valamilyen központi tárgy mozgatja, de ezek szerint az egész testében terjed valami.
~ Hm… vajon… - kezdem el a gondolatmentem, de be sem fejezem, elmosolyodok.
Megfeszülnek az izmaim, és hajító állásba állok, majd ha a gólem kicsit közelebb jön a botomat lándzsaszerűen a nyaka irányába dobom. Inkább a felsőtestére céloztam, hisz ez nem lándzsa, szóval nem fog olyan egyenesen repülni, de ha szerencsém van sikerül elég sérülést okoznom neki, hogy itt is felfedjen egy nagyobbacska foltot, sőt lehet akár a fejét is sikerül leválasztanom. Az érdekel, hogy vajon itt a központnál, ahonnan minden más fut (karok, fej, lábak) vajon több olyan lila valami van?

Felhasználó profiljának megtekintése
A nyakánál lándzsázod meg, ahol egy nagyobb adag kő felpattan - messze nem vagy olyan erős, hogy komolyabb kárt tegyél benne így. Az arcát is súrolta a dobásod, ahol egy letört kis darab kő alól fény szűrődik ki. A gond az, hogy a botod most mögötte van, és meg kellene kerülni, de akkor meg sarokba szorít. Mit teszel?

Felhasználó profiljának megtekintése

Erhard Strenger

avatar
Hellenburgi Királyi Szövetség
Hellenburgi Királyi Szövetség
Teljes erőmet belefektettem a dobásba, és több is jött létre belőle, mint előre vártam. A pengém talált, és a testébe „hatolt” a pengém. Bár nem hasította le a fejét, azért legalább az arcáról sikerült letörnöm egy kis darabkát… ahonnan végül egy kisebb derengés kezdett el kiszökni. Elmosolyodok, és szinte már ujjonganék, ha olyan típus lennék. De én beérem egy gonosz mosollyal is. Elhátrálok, de nem túlságosan, és ismét megidéztem egy csontvázat, és mint a második esetében ezt is íjjá és nyilakká formáltam. Most már kissé lihegek a folyamatos idézgetésektől, de figyelmen kívül hagyom ezt az érzést. Majd kipihenem magam, ha ez a vacak megdöglik. Miután a csontváz alakot váltott, felmarkoltam egy adag vesszőt, és távolabb siettem, hogy aztán megfordulva, a remélhetőleges végső támadásaimat irányítsam felé. Szívem egyre inkább zakatol, és egyre inkább kezd az őrült mosoly kiülni a számra, ha egy-egy nyílvessző célba találna, és újabb felületet bontana le. A célom a fejben lévő fény volt. Vajon mi történik, ha ezt a fényt én átlövöm? Izgatott lettem, hogy valami új részese lehetek, és már-már veszélyesen is közel engedem magamhoz a gólemet nem törődve az ütés veszélyeivel. Egy cél lebeg előttem, és én be akarom végezni at.

Felhasználó profiljának megtekintése
A fáradtságtól nem találják el pontosan a fényt a nyilaid, viszont többet is felfejtenek a kőszörny arcából: Egy pecsét bújt meg a kőréteg alatt, az az irányítója. Egy újabb nyilad el is találja, ami tönkreteszi a pecsétet, a mágia kiáramlik, a gólem pedig összeesik. Tégy, amit szeretnél!

Felhasználó profiljának megtekintése

Erhard Strenger

avatar
Hellenburgi Királyi Szövetség
Hellenburgi Királyi Szövetség
Nyilat, nyíl után eresztem a gólem fejébe, minduntalan rezzenéstelenül tűrve a közeledő lépteit. Ám egyszer csak a kő megrepedt, és lepattant láthatóvá válik egy jel. Mielőtt még meggondolhattam volna a következményeket, már lőttem is ki a vesszőt, amely először nem talált, de az utána következő már igen. A pecsét megrongálódott, és a mágia megszűnt. A lila fény alábbhagyott, és a gólem összeesett. Lihegve rogyok fél térdre, és elhajítom a szétesőben lévő íjat. Arcomon széles vigyor, és éreztem, hogy megtöltődtem adrenalinnal. Pontosan annyira, hogy mikor kezdett alábbhagyni szédelegve induljak a barlang fele, hátha találok ott bent valami érdekeset. Nem számítottam másra, ez a harc már bőven elég volt, de azért egy kis extrának azért én is csak örülnék, és az ilyen lények általában valami nagy kincset szoktak őrizni.

Felhasználó profiljának megtekintése
Aréna letudva, a barlangban talált tárgy egy ezüst gyertyatartó, amit egy vándorkereskedőnek eladsz 500 váltóért. Szerzett tapasztalataid száma 100.

Köszöntem!

Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.