Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
[Küldetés] A fogolykaraván

Szer. Dec. 04, 2019 3:16 pm by Screwtape

A fogolykaraván


A háború és Veroniel tevékenykedése ellenére (vagy éppen amiatt) ugyanúgy …


Comments: 5

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel von Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 121

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 56


You are not connected. Please login or register

Különleges őshonos állatok

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Különleges őshonos állatok Empty Különleges őshonos állatok on Vas. Ápr. 07, 2019 3:02 pm

XIII. Sixtus

XIII. Sixtus
Design manager
Design manager
Olyan nem értelmes lények jegyzéke, amelyek csak Veronián találhatóak meg.

2Különleges őshonos állatok Empty Re: Különleges őshonos állatok on Vas. Ápr. 07, 2019 3:11 pm

XIII. Sixtus

XIII. Sixtus
Design manager
Design manager
KŐGÓLEM


"Nem hiába tanítják meg minden utcai suhancnak, hogy először az arcot célozzuk. Így talán életben maradnak, ha egy ilyen kőszörny jön velük szembe.  "

Otto Wein kapitány

Különleges őshonos állatok Latest?cb=20130818223142

Kinézet, Testfelépítés: Testük (meglepő módon) kőből van, formájuk méretük és a kő típusa legalább annyira változó mint feladataik. Ellenállóak a vágó és szúró támadásokra, a mágia ellen viszont gyengék. Arcukon vékonyabb a kőréteg, ezalatt egy pecsét bújik meg, melyet elpusztítva hatástalanítható a Gólem. Testük mintegy egyharmadának elpusztítása is hasonló hatással rendelkezik.

Életkor, Fejlődés, Szaporodás: Nem élőlények, emberek vagy más humanoid formák gyártják őket. Halhatatlanok, amennyiben el nem pusztítják őket.

Jellem, Viselkedés, Harcászat, Élőhely: Nem rendelkeznek jellemző viselkedés móddal, azt teszik amit a mesterük mond nekik. Bárki képes őket irányítani, amennyiben ismeri a titkos szókapcsolatot amelyre a Gólem reagál. Amennyiben meghal az irányítójuk, azt a feladatot hajtják végre az örökkévalóságig amit utoljára kaptak. Lassú a mozgásuk, viszont irdatlan erő lakozik a támadásaikban, ugyanis tömör kőből vannak. Ott fordulnak elő, ahol egy mágus létrehoz egyet. Ez lehet egy város, ahol különböző feladatokat végeztetnek velük, vagy akár egy kincseskamra amit meg kell védeniük.

Társadalom: Értelem nélküli lények

Képességek, Erők: Normális támadások által szinte sebezhetetlenek, ugyanis tömör kőből vannak. Kellő méretben képesek akár egy fát is kitépni, azt bunkósbotként forgatva.

Gyakoriság: A kicsik gyakoriak mint szolgák, a hatalmasabb gólemek ritkák.

Veszélyesség: Elhanyagolható-Rettenetesen veszélyes skálán mozognak, ámbátor ha az ember nem közelíti őket meg, szinte biztosan nem támadnak.

Ok a vadászatra: Gyakran kincseket őriznek, testükben esetleg lehet arany is a tömör kőben.

Populáció: IsmeretlenNYÁLKASZÖRNY (slájm)


" A legrosszabb nem harcolni ezzel a valamivel, inkább lepucolni a ruhádról a maradványait. "

Joachim Klein, zsoldoskapitány

Különleges őshonos állatok 8d759bf8270fa47196516c25007f3018

Kinézet, Testfelépítés:  Zselés, amorf anyagból álló mélyzöld, amőbaszerű állat. Formáját és testfelépítését szabadon képes variálni annak függvényében hogy éppen mire van szüksége, megfordulhat kicsiny borsószem pacaként, vagy akár 3 méteres monstrumként is. Anyaga zselés, leginkább a kocsonyára emlékezteti az embert, éppen emiatt szinte sérthetetlen fegyver által, egyetlen gyengéjük a mágia, illetve a víz. Testük kémiai hatása kissé savas, de nem képes jelentős sebesüléseket okozni mindössze tapintásra, hosszas időbe kerül valaminek is a megemésztése. Ragadozó állat, fehérjére van szüksége az életbemaradáshoz, ámbátor megemészti a mohát és a fűféléket is. Utóbbiakból valószínűleg vitaminokat és kémiai anyagokat von ki, ugyanis eredetileg nem képes termelni savat magától.

Életkor, Fejlődés, Szaporodás: Rettenetesen kezdetleges lények, s "testük" nem öregszik. Sokan halhatatlannak tartják őket emiatt, s van egy-két mondás arról, hogy aki a slájm nyálkáját fogyasztja, ő maga is halhatatlan lehet. Osztódással szaporodnak, de képesek egybe olvadni is, így klasszikus értelemben nem nagyon beszélhetünk " szaporodásról ". Amennyiben kettévágunk egy nyálkalényt egy karddal, a két külön darab önálló életet kezd élni. (Hogy összeállnak-e újra vagy sem, az ösztöntől függ. Amennyiben menekülniük kell akkor külön mozognak, amennyiben biztonságban vannak eggyé válnak újra). Fejlődni nem fejlődnek, ugyanis a "Kicsinyek" gyakorlatilag kifejlett állapotban válnak ki az anya-apaállatból.

Jellem, Viselkedés, Harcászat, Élőhely: Jellemük nem nagyon van, egyszerű lények amiket csakis az ösztön hajt. Érdekes módon mégis rendelkeznek valamilyen limitált intelligenciával, mely abban mutatkozik meg, hogy képesek felvenni szinte bárminek az alakját, ( Már amennyiben már láttak egyedet az adott fajból) s utánozni annak a hangját. Nem különösebben fenyegető ellenfelek, ugyanis rettenetesen lassúak, s nagyon egyszerű elmenekülni előlük, de emellett rettenetesen agresszívak. Vadászat során megpróbálják beborítani a préda testét a nyálkával, s azt oda ragasztani magukhoz. Ezután lassan és fájdalmasan felbontják annak emészthető részeit ( Természetesen először megfullasztva azokat, kitöltve a tüdőt ) amit pedig nem képesek elfogyasztani azt kilökik a testükből. Embert ritkán ölnek, ugyanis preferálják a kisebb prédákat melyeket könnyebb elkapni, de így is történik évenként úgy 100-150 eset ami humanoid halálával végződik. Szinte mindenhol megfordulnak, az emberek lakásától kezdve barlangokon át mély erdőkig és romokig.

Társadalom: Nem beszélhetünk társadalomról klasszikus értelemben, a kisebbek összeolvadnak nagyobbakkal ha úgy érzik jónak, de ezt kivéve nincs interakció a Nyálkák között.

Képességek, Erők: Enyhén korrozívak, képesek osztódni.

Gyakoriság: Nagyon Gyakori

Veszélyesség: Csekély, főleg csak akkor veszélyesek ha az ember alszik, s képesek beférkőzni orrlyukon vagy szájon keresztül a légcsőbe.

Ok a vadászatra: Anyaguk levesbe főzve kellemese sűrűvé teszi az ételt és savanykás ízt ad annak, nyersen fogyasztani viszont felelőtlenség, ugyanis ha nem emésztjük meg elég sebesen, képes belülről felemészteni az ember testét. Ennek ellenére, van aki esküdik rá, hogy csak így érdeme fogyasztani. Különböző gyógyszerek gyárthatóak belőlük egy képzett alkimista által.

Populáció: Mértéktelen

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.