Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
[Vámpír frakció külkdetés] Az éjszaka szárnyai

Hétf. Szept. 02, 2019 7:13 pm by Hannes von Rotmantel

A partvidéki vámpírcsaládok ostrom alatt állnak. Hoshek elfajzott katonái elfoglalták a …

Comments: 9

Küldetés: A ház padlója recseg

Szomb. Szept. 14, 2019 8:15 pm by Sötét Apostol

A ház padlója recseg


 [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző - Page 2 …

Comments: 4

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 112


You are not connected. Please login or register

[Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Go down  Üzenet [2 / 2 oldal]

26 [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző on Kedd Szept. 03, 2019 12:30 am

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Az első pár mondatomra mindössze csönddel reagál a leány, utána azonban megered a nyelve. Kicsit félreértette a mondanivalómat, de nem is várhattam a fajtájától többet. Hirtelen nem tudtam mi lett volna az a válasz, ami a leginkább jó irányba tereli a lányt, kockáztatni pedig nem akartam – egyszerűen hallgattam. Nem néztem rá, mindössze csöndben vártam, hogy közelebb jöjjön és megitasson.
Természetesen ügyesen csinálta, volt benne gyakorlata, és ahogyan arra számítottam, a kezét sem húzta el azonnal. Haladunk. Kitudja mit csinált volna még utána, azonban hirtelen kopogás hangzott, a következő pillanatban pedig már be is lépett a vámpír grófnő. Hilda azonnal elhúzódott, mint akit tűz égetett volna meg, már-már gyanúsan távolra. Minden bizonnyal Wilhelmina is észreveszi majd ezt. Féltékenység. Mit hoz ki belőle?
Váltanak néhány felesleges szót az egészségemről, majd egy enyhe utalással kitessékeli az ápolót a szobából. Minden bizonnyal szeretne beszélgetni velem, azonban az sem feltétlenül állhat tőle, hogy hatalmának a fitogtatásával akar bosszút állni amiatt, amin rajtakapott minket – amiről minden bizonnyal azt sem tudja pontosan, hogy mi volt.
A lány kisétált a szobából, azonban a lépteinek hangja csak egy darabig visszhangzott – még ha szőnyegre lép, akkor is kellett volna, hogy valami hangja legyen, egyszerűen túl hirtelen szakadt meg. A kis kíváncsi. Megállhatott valahol hallgatózni.
Közben a vámpír nekem szegezi az első kérdését. Igen, a féltékenység határozottan eluralkodott rajta. Ez szórakoztató lesz.
- Kifejezetten, nem csak hogy nagyon szimpatikus és kedves, de a dolgát is érti. – mosolygok ártatlanul a vámpírra. Értenem kellene bármit is abból, hogy miért ilyen ingerült a hangja?

Felhasználó profiljának megtekintése

27 [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző on Kedd Szept. 03, 2019 12:50 am

Mina arca megfeszül, ahogy egy nem kissé erőltetett mosollyal nyugtázza Hilda jellemzését.
Heh... Na, ezzel azért nem fog kihozni a sodromból. Ennyi nem lesz elég. Sőt, egyáltalán nem lenne szabad, hogy bármivel kihozzon a sodromból. Miért is szólaltam meg az imént? - sóhajtozik gondolatban.
Gyermetegnek érzi magát, ám mégis mérgező folyadékként árad szét benne az öröm, amikor rájön, hogy vissza képes vágni erre a mondatra.
- Nem választunk akárkit itteni munkára, mint látja.
Erre nem számított, igaz? Vagy de. Nos, ezt aligha fogjuk megtudni, de mindegy is.
- Kellemesen aludt, ezek szerint?
Értelmetlen és egyszerű kérdés, azonban abból is, ahogyan erre reagál, megtudhat valamit. Tulajdonképpen most akármennyi ideje van megfigyelni és vizsgálni. És akárhogyan meg is teheti ezt. Furcsa, ilyen mértékű és fajtájú hatalmat még nem érzett. Kezdi érteni, miért szeretik ezt annyira. A tudat, hogy aki az ágyon fekszik melletted, adott esetben nem tudná megvédeni magát, ha tenni akarnál vele valamit, igencsak megrészegítő tud lenni. Na persze, ha nem tartana valamennyire az illetőtől, nem is jutnának ilyenek az eszébe.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

28 [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző on Kedd Szept. 03, 2019 1:07 am

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
A mosoly, amit reakció gyanánt kapok, nem kicsit erőltetett. Nem lenne érdekemben most felnevetnem, ráadásul mindenem belefájdulna – ennek ellenére nagyon szívesen tenném. Gondolkodik néhány pillanatnyit a vámpír, még mielőtt szavakba öntené a gondolatait a mosoly mellé, én pedig türelmesen, arcát fürkészve várom, hogy megformálja mondandóját.
Meglepő a válasz. Nem vág vissza, nem lovagol tovább a féltékenységen, mindössze kissé megdicséri önmagát, ironikus külsőben. Érdekes.
- Ez csak természetes. – nézek végig a vámpíron. Kezd a káromra válni az, hogy Hilda még itt állhat, hiszen így nem tudok udvarolni a vámpírnak is. Pillantásomat az ajtófelé szegezem hát, és még intek is kicsit a fejemmel. Nem akarom kimondani, de remélem megérti mire utalok: biztos ilyen pletykás fülek mellett akarja megejteni ezt a beszélgetést?
A kérdése…érdekes. Nem mondanám, hogy meglepő, számítottam erre az opcióra. Van ideje, miért is ne játszaná a hosszú játékot és kérdezést. Óvatosan közelíthet meg, hiszen valamennyire kiismerte már a stílusomat – most pedig úgy érzi olyan előnye van, amit bárhogyan kihasználhat. A kérdés számomra azonban az, hogy hogyan tudom ezt minél inkább a javamra fordítani, anélkül, hogy túlságosan elsüllyednék abban, hogy élvezem a játszmát.
- Határozottan. Összehasonlíthatatlanul kényelmesebben, mint a mezőn tettem volna. Hovatovább, Hilda is sokkalta bizalomgerjesztőbb mint valamelyik nekromanta. – feszítem picit tovább a húrt. – És Önnek hogy telt az éjjel? - kezdtem bele egy barátságos bájcsevejbe. - Mit álmodott? - folytattam. Az emberek - és vámpírok egyaránt - általában meglepődnek ezen a kérdésen. Nála is beválik?

Felhasználó profiljának megtekintése

29 [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző on Kedd Szept. 03, 2019 1:17 am

Szívélyes mosollyal nyugtázza immár, hogy a férfi elfogadta az öndicséretét. Persze nem az a terve, hogy a saját egóját magasztalja az egekbe, erre nincs szüksége. Sokkal több szüksége van önmaga egyszerű megnyugtatására.
Az ajtó felé való pillantásra odavillantja a tekintetét, majd megvonja a szemöldökét.
Csak tán nem zavarja a huzat? - fogalmazódik meg benne a kérdés, de olyannyira átlátszóan agresszívnak hatna, hogy nem képes kiejteni ilyen szavakat a száján.
- Mi a gond? Látott arrafelé valamit? Ha attól tart, hogy egy csapat déli katona ront be az ajtón, akkor el kell, hogy keserítsem, de csalódi fog.
Nem, mintha szükségem lenne egy csapat déli katonára ahhoz, hogy sakkban tartsam. Bár, ha ezt minden pillanatban meg kell jegyeznem magamnak, nem azt jelenti-e, hogy nem hiszem el eléggé? - aggódja túl a dolgokat, jó szokása szerint.
Leo a jelek szerint különösen kényelmesen érzi magát, és egy szemernyit sem fél. Vagy, ha mégis, akkor nagyon ügyesen rejti véka alá. Valamiért ez elképesztően csiklandozza Mina elméjét és egyben provokálja is. Bár ha őszinte akar lenni magához, fogalma sincs, hogyan reagálna, ha valóban félelmet látna rajta. Talán nem soká bírná elviselni.
- Nekromanta? Azoktól tartott netán?
A kérdés valóban meglepi, ezt nem is titkolja.
Mi az, hogy... mit álmodtam? Teát ne hozzak esetleg?
Nyilvánvaló volt, hogy a férfi azt játssza, mintha mindez egy teljesen szokványos beszélgetés lenne, ez azonban talán kissé túlfeszít egy húrt. Mina maga is meglepődik azon, milyen könnyed a nevetés, mely előszökik belőle ekkor.
- Hogyhogy kíváncsi az álmomra? Nem éppen szökési terveken kellene agyalnia? Egyébként nem igazán emlékszem. Tudom, igazán sajnálatos, de előfordul, és néha nem éppen a legjobbkor.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

30 [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző on Kedd Szept. 03, 2019 2:53 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Újabb mosolyt villant a nő, ezúttal már kissé őszintébbet. Bármennyire is tagadná, biztos vagyok benne, hogy jól esik neki a dícséret – Heimsrothban sem tudta megállni, hogy ne piruljon el. Persze így van ez rendjén.
Wilhelminától azért legalább egy picivel több értelemre számítottam, amikor az ilyen apró jelzésekről volt szó. Nagy valószínűséggel arra sem jött rá, hogy a szolgálólánya még mindig hallgatózik. Ennek ellenére valahogy muszáj megakadályozni, hogy végig hallgasson minket. Miért kellhet még bezárni az ajtót, amit tudok óvatosan jelezni? Hideg? Talán. Óvatosan picit feljebb húzom magamon a takarót, mintha fáznék, abban a reményben, hogy a vámpír összekapcsolja valahogy a hideget az ajtóval.
A kérdést bizonyára nem gondolta komolyan, ahogyan az érdeklődést sem, hogy mi a gond. Nem tartok attól, hogy Hilda rájön mit akarok, nincs annyi esze.
- Ezúttal örülök a csalódásnak. – válaszolom mosolyogva, majd egy kis csönd után újra megszólalok – Mit tenne? – kérdezem meg tőle nyíltan. Kíváncsi voltam a reakciójára, őt ismerve nem fog köntörfalazni.
Remélem sikerül elhitetni vele azt, hogy mennyire nem érzem itt magam veszélyben. Természetesen volt bennem egy egészséges mennyiségű félsz, de magabiztos voltam abban, hogy amint felépülök, egyszerűen kisétálhatok a kastélyból.
- Elég sok olyan dög kószál most kint, amitől tartani lehet, köztük nekromantákkal is. – bólintottam óvatosan a kérdésére.
A Hilda-s megjegyzésre nem reagál, talán azért, mert túlságosan meglepi a kérdés, amit felteszek neki. Ő sem volt más, mint a többiek, legalábbis ebben nem.
- Szökési terv? Hízelgő, ha úgy gondolja, hogy épp képes lennék bármiféle szökésre is. Szökés. – mondom ki, és ízlelgetem picit a szót – Ez azt jelenti, hogy rab vagyok, Wilhelmina? – nézek rá kérdően. Ezt ő sem hitte el, mindössze azért, mert ő déli és délen vagyunk, én pedig épp nem tudok járni, automatikusan rabnak minősített. Ugyan. – Kár. Egyesek azt mondják, hogy jelentésük van. Képesek elárulni a jövőt. Vagy hogy magunkról mesélnek. Kíváncsi lennék az övére. – mondom szép lassan.

Felhasználó profiljának megtekintése

31 [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző on Kedd Szept. 03, 2019 3:14 pm

Nyilván attól tart, hogy valaki elkap egy-két szót a beszélgetésükből.
- Fázik? Hilda nem említett lázat. Ha úgyis olyan csodálatosan végzi a munkáját, nyilván észrevette volna.
Azonban az ajtóhoz sétál és készségesen becsukja azt - legyen jó a drága északi jómadárnak. Azonban akármennyire is gyanakodott a férfi leskelődő szemekbe vagy figyelő fülekre, már nem áll ott senki. Persze közel van a legközelebbi sarok. Néhány lépés és el lehetett tűnni akár. Külünösebben nem zavarja viszont a gondolat. Ha pletykálni akarnak, tegyék.
- Mit tennék mikor? - fordul vissza, miután elfordította a kilincset, majde visszasétál az ágy mellé. - Ha egy csapat déli katona berontana? Ha ez így történne, az utasításomra tennék minden bizonnyal, így azon esetben át kellene, hogy engedjem nekik. Azonban szerintem jogos, hogy ezúttal én tegyek fel kérdéseket.
Megköszörüli a torkát. Sokszor rakosgatta már a darabkákat, amelyeket egyenként, különböző alkalmakkor tudott meg a férfiról. Sok név. Láncok. Hajlandó együttműködni déliekkel, hogyha a szükség úgy hozza.
Láncok.
Jól tudja, kik azok, akik északon ilyet viselnek. Azonban a direkt kérdéseknek semmi értelmük. Már azzal is elkövetett egy hibát, hogy kimondta a kérdés szót, ám már nem mehet vissza az időben, hogy megmásítsa. Egy lépéssel előbb kell lenni, mint a sakkban. A francba is, nem megy ez neki. Másokat találtak ki erre a feladatra.
- Azt is megtanítják önöknek odaát, hogy hogy viseljék el a fájdalmat? - emeli meg enyhén a szemöldökét, egyébiránt arca olvashatatlan. Szándékilag legalábbis.
- Nos, nem tudna elmenni innen, ha akarna, hatalmamban áll ezt megakadályozni. Az én olvasatomban ez megfelel annak a definíciónak.
Igyekszik sem félelmet, sem büszkeséget nem engedni beszivárogni a szavai közé.
- Kétlem, hogy hinne babonás mendemondákban. Tapasztalataim szerint az álmok emlékekből és vágyakból állnak össze valami módon. Semmi közük a jövőhöz azonkívül, hogy mi magunk mit tervezünk, vagy mit hallottunk már azzal kapcsolatban. Kivéve, ha valaki mágiával befolyásolja azt.
A mágia az mindenbe beleszólhat.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

32 [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző on Csüt. Szept. 05, 2019 12:02 am

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Természetesen a féltékenység alattomos tüskéi még mindig nem hagyták el a vámpírt – persze valamit kezdeni kell ezekkel a tüskékkel, a legkézhez állóbb megoldás pedig ezúttal (is) az volt, hogy másokba próbálja meg beleszúrni őket. Természetesen nem igazán vettem fel, sőt inkább szórakoztatott, és még egy lapáttal rátett arra, hogy bizony vannak érzései irántam. A megjegyzést figyelmen kívül hagytam, és inkább a többi mondandójára koncentráltam.
Utasítására? Parancsolna a déli katonáknak? Rangja lenne a seregben?
- Hát már a katonák is hallgatnak önre? – fejezem ki meglepettségemet. Közben próbálná megszerezni a beszélgetés irányítását, ezzel azonban több probléma is akad. Először is nem így kell, másodszor pedig, még nem akarom átadni. – Túl sokszor kellett gyorsan elszakadnunk. Ön is régóta várt már erre? – kérdezem, bár tudom a választ. Szinte biztos, hogy feltűnik neki az aprócska szócska, a kérdés az, hogy hogyan reagál rá.
Óvatosan kell neki ezentúl adagolni a válaszokat, megtartva az egyensúlyt aközött hogy elszakítsam a húrt, és hogy túlsokat mondjak el, ezzel elrontva az egész varázsát.
Kiélvezi, hogy kérdezhet. Vár, talán abban a hiszemben, hogy izgulni fogok, mi után érdeklődik. Talán csak a gondolatait szedi össze. Talán arra próbál módszert találni, hogy ezúttal ő verjen át? Ahogyan felteszi a kérdését, az utóbbi lehet a legvalószínűbb. Nem túl óvatos utalással biztosít arról, hogy tisztában van tisztemmel – legalábbis azt hiszi, de mennyire magabiztos ebben? Felnevetek.
- Azért annyira nem szörnyű az élet északon, hogy ezt kénytelenek legyünk elsajátítani. – kacagok még kicsit, majd mintha komolyra fordítanám a szót, válaszolok. – Miért, kiszeretné próbálni mennyire bírom? – kíváncsiskodom szemérmetlenül.
Egyelőre még hatalmában áll – remélem bele esik abba az elbizakodottságba, hogy elhiggye: ez így is fog maradni.
- Kihagyott egy fontos kérdést. Akarja használni ezt a hatalmát? – kérdezek ezúttal leplezetlenül arra, ami érdekel. – Kevesebbnek tekinti azokat, akik hisznek bennük? – kíváncsiskodom, mennyi benne a felsőbbrendűség tudat. – Vágyak és emlékek…kifejezetten érdekes kombináció lehet. Miről szokott álmodni, Wilhelmina? – nézek a szemébe.

Felhasználó profiljának megtekintése

33 [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Hans & Mina] - Háztűznéző on Csüt. Szept. 05, 2019 12:27 am

Valaki más most egész biztosan hagyná, hogy az önérzettől csöpögő mosoly akadálytalanul terjedjen szét az arcán, ám nincs kedve ehhez. Ameddig sikerül nyugton tartani bármiféle érzelmi megnyilvánulást, addig nyert ügye van. Úgysem árt gyakorolni, hogyan zabolázza meg őket, még ha nem is Neulanderben vannak, az ilyesféle képességek egész Veronián hasznosak. Ki tudja, talán más világokban is, bár reménykedik benne, hogy létezhet egy világ, ahol nincs szükség megtévesztésre. Elképzelni azonban nemigen tudja.
- Egy kastély egyben erőd is, Leo. Szólíthatom így?
Kevesebb élt sző a mondatba, mint a férfi megérdemelné.
A következő mondat megmosolyogtatja. Ezúttal hagyja, hogy halványan félrehúzódjanak az ajkai.
- Ami azt illeti, igen. Ám olyasmit nem reméltem, hogy konkrétan vendégül láthatom eme kastély falai között. - feleli őszintén. Valóban ezúttal a vendég szót használta szemben a korábbi rabbal, sejtése szerint a férfi ezt nem fogja figyelmen kívül hagyni. - De hogy ön mi okból vágyott volna rá, az érdekesebb kérdés. - Eszébe jut valami. - csak nem köze van ahhoz, hogy éppen errefelé terelték útjai? Nem úgy értem, hogy Délre - bár ez is furcsa -, hanem éppen erre a környékre. - tér vissza a lényeghez.
Foglya még mindig nyugodt ahhoz, hogy nevessen. Sok mindent megadna azért, hogy elsajátíthasa ezt a fajta belső békét, az szent. A provokatív válaszon már meg sem lepődik, bár újra realizálnia kell, hogy ez tényleg a valóság és nem csak képzeli. Akad néhány pillanat, amikor ez nehezére esik. Elhinni, hogy ezek a szavak tényleg elhangzottak.
Legszívesebben rávágná, hogy nem. Úgysem lenne képes rá. S ezek nem is az ő módszerei. Énje egy másik része hallgatna és sejtelmesen elmosolyodna.
- Maga nagyon nem fél semmitől, igaz?
Meglepődik, mennyire kihallatszik a szomorúság a hangjából.
- Miért válaszolnék erre a kérdésre? Amint megpróbálkozna vele, úgyis kiderülne. - Most már nem bírja megállni az erőfitogtatást. Nem is fitogtatás voltaképpen, az az lenne, ha itt és most bemutatná, mire képes a mana fonalaival, de egyelőre nem tervezi megtenni.
Valóban, az ötlet, hogy valamikor viszont megtegye, elrejthetetlenül megjelent lelke zugaiban.
- Miért érdeklik önt az én erkölcseim? Még a nevét sem tudom - szusszan egyet. - Azazhogy de, tudok párat. Hagen mester? Excellenciás uram? Leo, a zsoldos? Richard?
Mélyen a szemeibe néz, hangjából kihallatszik az enyhe vád.
Melyik ön ezek közül? Tudnom kell.
- Miből gondolja, hogy a saját házam táján joga van kihallgatni engem?
Nem szabad, hogy hagyja az eseményeket kicsúszni a kezéből. Túl sokszor engedte már.
- Nyilván nem azért járt erre, hogy az álmaim után kérdezősködjön. - köti az ebet a karóhoz.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [2 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.