Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek

You are not connected. Please login or register

[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Csüt. Aug. 01, 2019 10:18 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
- Grófnő... e-elnézést, hogy zavarom.
Ezt a szüntelen dadogást igazán elhagyhatnák már.
- Igen, Greta, mi a probléma?
- Gesche nagyon megbetegedett, és voltaképpen a tegnapi vacsorával elfogyott minden zöldségünk, a raktárakat pedig mindenképpen ki kellene már takarítanom, mert... tisz-tisztában vagyok vele, a múlt héten kellett volna, de nem volt rá id-
- Mi történt pontosan, kérlek, azt mondd, mert elveszem a háztartási teendők között.
- Az a gond, hogy... nem nagyon van zöldségünk.
- Nem nagyon?
- Úgy is mondhatjuk, hogy nincs. Így aztán a mai vacsorára szükséges lenne...
- És senki sem ér rá elmenni a piacra, igaz?
- Háát... - Még mielőtt Greta elkezdené felsorolni, kinek milyen elfoglaltsága van, egy intéssel jelzi, hogy elég, és felsóhajt. Ma este igencsak fontos vendégük lesz, nem akármilyen lakomával tervezik megvendégelni. Erre éppen ma reggel derül ki, hogy egyébként nincs zöldség. Hát mi ő, élelmezőtiszt, hogy még ezzel is ő törődjön?
Voltaképpen egyébként is jó ideje ki akart mozdulni. Egy kis lovaglás nem árthat. A lakoma pedig, ha már lakoma, legyen bőséges. Így aztán úgy dönt, nem éri be a földeken megtermelt étkekkel, egyszerűbb, ha egyenesen a fővárosi piacról vásárol be.

Elégedett sóhajjal lép be az illatoktól terhes térre. Ez a fajta zsivaj olyan, melytől teljesen elszokott. A nemesség és a figyelem olykor teljes mértékben hiányzik a hevenyészetten odavetett, vagy éppen éles hangerővel harsogott szavakból, pusztán a figyelemfelkeltés a céljuk. Akaratlanul is elmosolyodik a piacteret átható jókedvű nevetések hallatán. Élő, nyüzsgő hely ez, olyan más, mint az elszigetelt kis várkastély. Persze jó lesz visszatérni néhány óra múlva, ez biztos, ám amíg itt van, igyekszik kiélvezni eme hely hangulatát.
Egy házfal felé fordul és megpróbálja kidörzsöli az álmosságot a szeméből. Már sokadjára ébredt kopogásra. Fárasztó errefelé az élet. Ráadásul ma este megint órákon át kell majd figyelnie valaki szavára, aki egy fokkal kevésbé érdekli, mint azt majd mutatnia kell, és lehetőleg még kérdéseket is fog feltenni neki az illető, melyekre érdemben kellene reagálni. Nem várja ezt a vacsorát. Előtte azonban még egy kicsikét szabad lehet, itt. Talán a hajnalodó, tündöklő napfényben fel se tűnik oly sokaknak, hogy vámpír, hisz szemei halvány rózsák színében játszanak, öltözéke ugyan nemesi, ám nem oly hivalkodó, mint lehetne. Halványlila ruhát vett fel és ékszerként mindössze amalgámja van rajta, valamint a vért tároló kis gyűrű, melyet sosem vesz le szinte.
Egy petrezselymet-sárgarépát és még sok egyebet áruló asszonyság előtt álldogál épp, próbálván kiválasztani egy adag zöldséget, melyen a legkevésbé látszik már meg annak az anyagnak a foltja, melyből kihúzták azt. Friss, nyers illatuk imponáló, azonban inkább olyat választ, melyet nem kell órákig suvickolni, hogy ehető legyen. Könnyen lehet, hogy mire hazaér, nem marad sok idő az ételt elkészíteni. Főleg, amennyit pepecselni szoktak vele alkalomadtán...
Nézelődik hát és már nyúlna is az egyik finomnak, bőségesnek ígérkező, nagyobb darag sárgarépa felé, amikor...


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

2[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Szomb. Aug. 03, 2019 12:51 pm

Vendég


Vendég
Reggel korábban indul el a piacra, hogy felmérje a felhozatalt és persze az árakat is, mert az sem mindegy, hogy ki mit és mennyiért árul. Mivel dolgozott farmon, így ránézésből látja mi mennyire friss. Az, hogy mi mennyire finom, oda egy kicsit jobban szemügyre kell vennie, de szerencsére nem szólnak érte, mert sokan vannak. Amíg minden visszakerül a helyére csak rosszalló pillantást kap, de ha megveszi, akkor ugyebár nincs gond. Volt, amikor szüleivel eljött ide árulni, elvégre amikor jó termés volt, akkor megtehették és jól jött az a plusz váltó. Egy elég csinos, jó minőségű ruhában meglát egy sápadt lányt, minden bizonnyal vámpír lehet, nem sokkal találkozott eddig. Csak a nemesebbek engedhetik meg maguknak, hogy nappal is szabadon járjanak. A választása pedig egy olyan zöldségesre esik, ahol szinte biztos, hogy ami van, az nem friss és nem is finom, csak gyorsan átmosta őket. Ha valaki messzire vinné, mire hazaér félig fonnyadt répa várná, ami nem túl bizalomgerjesztő és nem is lesz olyan finom.
- Elnézést Hölgyem, de én a helyében azt nem venném meg. Lépek kicsit közelebb. A kezemben van egy kisebb kosár, amiben már pihen pár finom zöldség, amit itt vettem a piacról. Nem tudom miért akartam odamenni, talán csak az, hogy elkápráztassam, mennyire okosabb vagyok tőle ilyen téren és kicsit érezze magát kellemetlenül. Lehet ő tud olvasni meg írni, de én biztosan jobban művelem a földet, mint ő.

3[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Szomb. Aug. 03, 2019 4:58 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Kissé elkalandozik, gondolatban már az unalmas vacsoránál tart, melytől legszívesebben menekülne. Nem tudja, miért kínozza magát, ám valamiféle tervet csak kovácsolnia kell ahhoz, hogy a lehető legelőnyösebben alakuljanak a dolgok. Végigszalad gondolatban pár öltözéken: vajon melyik lenne a legmegfelelőbb? Pirosat mostanában sokat hordott, mellesleg az meglehetősen feltűnő is. A fekete túl sötét a jelenlegi hangulatához, pláne nem segítene, ha javítani akarná azt. Fehér, talán majd azok közül választ, igen...
Szemei közben ösztönösen válogatnak a kerekded, hosszúkás, vagy egyéb alakú növényfélék között, azonban egyszer csak azon veszi észre magát, hogy az egyik répáért nyúló keze megállt a levegőben.
Visszapörget elméjében és ekkor fogja föl csak a mondatot, mellyel kapcsolatban hitetlenkedik, hogy valóban neki szól-e. Tétován, mint egy kislány, akit rajtakaptak, hogy rossz fát tett a tűzre, pillant fel kíváncsian és ekkor látja meg a csinos, vidám tündét.
Most tényleg hozzám szólt? Nem, az nem lehet. De hát egy zöldségesnél vagyunk és engem néz. Mégis csak én lehettem az.
- No mi van, nem tetszik tán? Friss, friss, a fődemen termett, ma hajnalba' szedtem le! - győzködi az asszonyság, akinél éppen álldogál.
Ajjaj.
Most elnézve a répát valóban nem tűnik a legfrissebbnek. Azazhogy az meglehet, hogy ma került ki a földből, ám hogy az említett közegben milyen ellátást kapott, az más kérdés.
- E-elnézést, asszonyom, kissé elkalandoztam. Azt hiszem, körbenézek még. Lehetséges, hogy visszatérek.
Mosolyt kényszerít az arcára és elegánsan arrébb libeg, a növényszakértő hegyesfülű irányába, közben próbálja elengedni a füle mellett a répaárus kofa siránkozását és morgását, valamint a nemeshölgyek ízlése irányába tett derogáló megjegyzéseit.
Mennyien nem tennének ennyi erőfeszítést, hogy udvariasak legyenek egy kofához. Kinevetnének azért, amit csinálok. Na, mindegy.
Amíg Schnellbachban élt, ehhez hasonló falusiak között töltötte minden napját és lényegében ő is egy volt közülük, meghazudtolva származását, így aztán ha akarná, sem tudná nem tisztelni őket.
- Jó napot, kíván esetleg közölni valamit? Okoztam egy kis kellemetlenséget annak az árusnak... - jegyzi meg, gyanítva, hogy a közlés talán valamiféle elterelés lehetett, valami, amivel a tünde fel akarta magára hívni a figyelmet, ám virágnyelven tette meg ezt.
Vagy csak ismét túlkombinálta a dolgokat.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

Vendég


Vendég
Noira felnevet az asszony mondatán és rögtön meg is magyarázza neki, hogy pontosan miért is, nem kis bosszúságot okozva ezzel. Akik nála vettek bármit is és hallják, biztos elgondolkoznak rajta, hogy maradjanak-e itt vagy menjenek át máshoz.
- Frissnek csak frissen mosott, hogy szebb legyen, a földjén termett biztosan, viszont nem ma szedte ki ezeket a földből vagy ha mégis, akkor elég silány a termőföldje és igaz, ma szedte le a kocsijáról, amiben idehozta. Az kofa bosszankodik és felháborodik, hogy merészeli neki megmondani egy fiatal kis fruska a magáét, de hát akik jobban megnézik, igaza van a tünde lánynak, aki inkább másik árus felé fordul. Mindig is utálta, ha valaki rossz áruval pakol ki és sokan meg is veszik, pedig ugyanannyiért árulják a jókat is. Most retkeket kezd nézegetni Noira, mert nincs is jobb tőle egy kis zsíros kenyérhez, na meg még az újhagyma is. Már a gondolatra is éhes lesz. Csakhogy a vámpír nő megszólítja és kicsit értetlenül pislog felé.
- Én csak meg akartalak óvni, hogy olyat vegyél, amit megbánsz Hölgyem. Az az árus saját magának köszönheti, ha olcsóbban árulná, akkor tudnák, hogy silány a minősége, mire hazaérnék vele, már nem is így nézne ki. Csak segíteni akart, a kiválasztott retkeket kifizeti a kofának és a kosarába helyezi a többi szép zöldség és gyümölcs közé. Régen nem kellett ilyeneket vennie, ám megváltoztak a dolgok. Talán Freiát megkérhetné, hogy legyen egy kis kertjük vagy a saját otthonában kertészkedhetne. Valahogy oda még azonban nem menne vissza, inkább marad az első lehetőség.
- Segítsek neked Hölgyem bevásárolni? Nem tűnsz jártasnak az ilyesmiben. Egy kis plusz váltó sose jön rosszul, ha meghálálja, ha pedig nem, hát legalább elmondhatja, hogy egy gazdagabb rétegből valóval vásárolt a piacon. Az már csak mellékes, hogy igazából Freián kívül nem ismer senkit sem, akinek elmondhatná. Az viszont most esik le neki, hogy kedves volt vele ez a nő, ami ebben a városban ritka. Mindenki szidja őket, hogy milyen gyáva faj, amiért sokan elmentek új otthonukba. Talán ha elmennek... inkább bele sem gondol.

5[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Hétf. Aug. 05, 2019 11:31 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Igencsak szabadszájú tündével hozta össze a sors, ezt hamar megállapíthatja. A leányzó nem fél szavai következményétől, vagy nem élt még annyit a társadalomban, hogy eleget tapasztalja őket. A vámpír viszont jelentősen kellemetlenül érzi magát a másik fél tettei miatt, ezt az arcán megjelenő pír is indikálja. Csak álldogál ott, ahogy fültanúja lesz a szóváltásnak a zöldségkritikus és a zöldségeket árusító személy között. Nem teljesen érti, miért van erre szükség, miért szükséges konfliktusba keveredni. A durva szavak, hangok, s az egész légkör hirtelen teljességgel visszájára fordul és máris meggondolja magát: talán nem is annyira neki való ez, mint gondolta. Már nem is annyira felüdítő, mint fullasztó és bántó.
A lány szavaira elgondolkozva pislog vissza a zöldségfélék irányába.
- Nos... meglehet. Azonban biztos vagyok benne, hogy elég sok munkát fektetett abba, hogy itt tudja most árulni a portékáit, ha mást nem, hát azt, hogy kora hajnalban felkelt és leutazott ide, kicipelve ezt a sok növényt. - próbálja védeni az asszonyságot, nem is tudja, miért. Sosem volt kellemes számára, ha negatív érzelmeket hagyott valakiben. Bár akadtak azért kivételek.
A tünde következő megállapításán azonban megrökönyödik. Rögtön érzi, hogy büszkeségének nem szabad egy ilyen állítást csak úgy szabadon hagyni lógni a levegőben. Ám leteremteni sem akarja, hiszen voltaképp igaza van. Sajnos.
- Khm... Köszönöm, hogy figyelmeztetett, ám inkább a figyelmetlenségem volt az oka, illetve a sietség. - Éppen készül egy aranypapírba csomagolt tagadás megfogalmazására, amikor eszébe jut: végtére is mit veszíthet? Hátha ez a lány jobban ismeri a piacot, mint ő - amire nagy az esély, tekintve, hogy milyen ritkán jár ide, a fővárosba az utóbbi időben. Természetesen lehetnek hátulütői is a dolognak. Talán valaki, aki itt árusít, megbízta a lányt, hogy csaljon hozzá vevőket. Vagy csak ismét összeesküvés-elméleteket gyártok.
- Ismeri esetleg az itteni felhozatalt? Szívesen körbenézek, ha tudja, hogy valahol igazán minőségi termékeket árusítanak. - feleli kis gondolkozás után, amelyet az imént még nem gondolta volna, hogy így tesz meg.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

6[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Hétf. Aug. 05, 2019 2:18 pm

Vendég


Vendég
A vámpír nő a kereskedő védelmére kel, hogy így is mennyi munkája van ebben és nem kellene így lehordania. Hát Noira szerint pedig jogosan tette azt, amit, elvégre akkor adja olcsóbban, úgy is lehet plusz bevételhez jutni, de ha valaki itt vásárol nála, legközelebb már nem itt fog, csak egy kis kellemetlenséget akart megakadályozni. Meg sem lepődik, hogy azzal vádolja meg őt, hogy valami rosszban sántikál. Egy tünde már nem lehet jó és kedves.
- Szívesen, szóval hamar szeretnél végezni itt Hölgyem és gondolatban már otthon is jársz? Érdeklődik, bár nem rá tartozik, de kíváncsi természete miatt csak nem fogja tolakodónak tartani. Szereti elképzelni, milyen is lehet úgy élni, hogy nem kell dolgozni és mégis van bőven elég váltója mindenre.
- Elég sok jó árus van itt, nincs olyan, hogy a legjobb, de akadnak rosszak, mint ahol az előbb is elgondolkoztál Hölgyem. Számára ezek a szavak jelentik csak, hogy udvarias, nem az a magázódós, azt sem tudja az mit jelent.
- Mire lenne szükség? Mi lesz az ebéd vagy vacsora? Ez egy fontos kérdés, mert mint kis konyhai segéd elég jól tudja mibe mi kell és ha megtudná, hány főre akkor azt is, hogy mennyi lenne elegendő. A kezével int, hogy el is indulhatnak balra fele, ahol a tömeg is áll, oda mutat be. Nem véletlen az, hiszen ha befurakodnak, akkor láthatja Mina is, hogy itt tényleg friss és minőségi az áru. Van ami megnyomódott utazás közben, azokat külön leértékelve árulják, meg a zöldségeken, mik a földből valók, még ott a föld nyoma is helyenként. Itt nem is egy kofa van, hanem vagy kettő három, akik figyelnek és üzletelnek a vásárlókkal.
- Nekem ez az egyik kedvenc helyem. Bár a hagymát azt máshol szoktam venni, mert ezek elég nagyra nőttek és ha magamra főzök, akkor a kisebb is elég lenne. Ezt csak úgy hozzáteszi, amíg várnak a sorukra.

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Halványan elmosolyodik a tünde feltételezésére.
- Az igaz, hogy gondolatban otthon járok. Az is, hogy hamar szeretnék végezni, nehogy ne legyen kész a dolog, de hogy összességében annyira szeretnék otthon lenni, az nem éppen fedi a valóságot. No de ez nem is lényeges.
A legcsodálatosabb módja egy sor panaszkodás lezárásának. Nem lényeges, de már el van mondva, és minden bizonnyal eljutott a hallgatóság füléig is.
- Vadraguleves lesz és fácánpörkölt burgonyával és mellé némi zöldség.
Ahogy belegondol, cseppet máris jobb kedve lesz. Még ha egy unalmas tárgyalás várja is, legalább előtte/közben/utána jót ehet.
- Ám még be sem mutatkoztam. Wilhelmina von Nachtraben vagyok. Köszönöm a segítségét. - mosolyodik el. Reméli, hogy nem tervezik átverni szánt szándékkal, ám ahogy ez a gondolat megfogalmazódik benne, jön rá, hogy ez lassan valóban paranoia. Mindenkire gyanakszik, aki szóba elegyedik vele, pláne segíteni akar. Bizonyos szempontból egyszerűbb volt, amíg még nem volt grófnő, bár akkor nem is biztos, hogy ennyi és ilyen minőségű zöldségeket vásárolhatott be. Nem igazán fordult meg gyakran Hellenburg piacán akkortájt.
- A hagymák méretével esetemben nem lesz "gond". Lesz, aki elfogyassza. - "nyugtatja" meg a lányt, majd várja, hátha van még valami mondanivalója, tanácsa, elvégre csak okkal kérdezett rá a konkrét fogásra.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

8[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Hétf. Aug. 12, 2019 7:58 am

Vendég


Vendég
Nem szereti ezt a "de nem lényeges" kifejezést, mikor mindent elpanaszkodnak és a végére odabiggyesztik. Szóval tudd, hogy mi a baja, de inkább ne beszéljünk róla vagy ellenkezőleg pont beszélni akar róla. Tudja a fene, sose igazodtam ki az ilyesmin.
- Mindig ilyeneket eszel Hölgyem vagy csak valami nevesebb vendéged jön? Érdeklődöm egyből és amíg válaszol, addig van időm átgondolni mi kell a vadragu leveshez és a fácánpörkölthöz. Sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyemgyökér és  a zöldje is, zeller, babérlevél, boróka bogyó, az nagyon finom bele, szegfűbors, szárított vargánya, tejföl. Csak ennyi kell a leveshez na meg a hús, ami nem mindegy.
- Noira vagyok és szívesen, úgy sincs mivel elütni az időm. Szóval csak azért segítek, mert amúgy sincs jobb dolgom, nem vagyok én olyan jótét lélek amúgy.
- A vadragut vaddisznó vagy őz lapockából vagy combból szeretnéd? Én az őzet jobba szeretem, de mivel nagyon drága csak egyszer volt hozzá szerencsém. A vaddisznó az már gyakoribb a köznép számára is, bár nálunk apa és Kirion elmentek vadászni és amikor sikerrel jártak, akkor ott is termett az asztalon minden finomság. A pörkölt a könnyebbik dolog, bár fácánt ilyenkor venni már érdekesebb, hiszen drága és nem túl gyakran hoznak ki ide, általában előre rendelik az ilyesmit.
- A fácánt előre megrendeltétek? Csak mert lehet jobb ha ott kezdünk, mert az ritkaság számba megy itt, mivel elég drága. Lehet jobb is, ha hagyom a hagymát még és inkább a húsok felé indulunk meg, mert ezeken múlik, hogy változtat-e valamit a menünk esetleg. Meg is érkeznek egy standhoz, ahol nyers húsokat árulnak, ám fácán az csak egy van és az is félretéve valakinek, így azt nem akarja odaadni az árus. Én kérdőn nézek csak a vámpírnőre, hogy most akkor mi legyen. Szívesen elviszem máshoz is, de talán jobban járna, ha mást választ a pörköltbe és itt veszi meg ahhoz is a húst.

9[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Hétf. Aug. 12, 2019 10:24 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Milyen kíváncsi.
- Főleg akkor, ha nevesebb vendég jön. Ám attól függ.
Ennyiben hagyja a maga részéről a témát, nem akar elkezdeni dicsekedni egy... tündének, akivel csak úgy összefutott a piacon. Lassan több előnyét látja annak, ha nem tudják, mennyire is tehetős, mint ha igen. Na persze azok alapján, amiket már elárult, nehéz lenne titkolózni. Egyébként sem éppen az erőssége.
Irigyli a leányt, hogy ennyire ráér; csak úgy lófrálni egy piactéren, vizsgálódva, nézve a népet. Volt valamikor ő is így, csak a lehetősége nem volt meg, hogy ennyit lófráljon. Csak alkalomadtán szökött ki - nem szeret így gondolni rá, de végül is ezt tette - húgával a kastélyból, akkor is ritkán mentek emberek közé, inkább a természetet választották. Ott kevesebben látták meg őket.
Meglepi a következő kérdés. Nagyon halkan beszívja a levegőt, majd kifújja. Sosem kerül sorra így egyik árusnál sem. A végén még nem lesz elég idő a szakácsoknak elkészíteni a fogásokat.
- Azt hiszem, őzből lesz. Vagy talán szarvasból. Ez majd kiderül.
Ha Damien hazaér. Meg amint én is hazaérek, mert amíg nem vagyok otthon, nemigen tudhatom...
- De hogy az állat melyik része, abban nem vagyok biztos. Vannak nálam szakavatottabb szakácsok ezen a téren.
Schnellbachban mind a kétféléből evett. Visszagondolva meglepően sokszor voltak lusták és látogattak el inkább Anjához a fogadóba étkezni, semmint hogy maguk csinálták volna meg az ételeket.
- Rendeltünk, ám a szállítmány nem érkezett meg. És, feltételezem, ha ma reggelig nem érkezett meg, akkor később sem fog, úgyhogy jobb biztosra menni.
Elkíséri hát a leányzót az említett helyhez. Ám az élet nem olyan egyszerű, hogy csak úgy eladják azt, ami van. Újra kell hát tervezni. Elgondolkozik pár pillanatot. Végül is majdhogynem mindegy, miféle húsból készítik az ételt.
- Ez esetben mi mással tudna szolgálni?
Szolgálni, milyen csúnya szó, hát már itt is szolgálnak nekem? No mindegy, a nyelv már csak ilyen...


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

10[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Pént. Aug. 16, 2019 8:10 pm

Vendég


Vendég
- Nevesebb vendég? Az mit takar? Valami magasabb rangban lévő valakik? Grófok meg grófnők? Érdeklődik tovább Noira, mert bizony nagyon kis kíváncsi, inkább kérdez, legfeljebb nem kap választ. Ha meg sem próbálja, akkor elzárja a kicsi esélyt is maga elől, amit nem tenne meg. Azt tanulta, hogy az információk fontosak, főleg ha segít valakinek, mert később még viszont kérhet tőle talán hasonló kaliberű dolgot.
- Rendben. Hagyja annyiban a dolgot, ezek szerint inkább vaddisznót nem szeretne, pedig az milyen laktató tud lenni és persze az is finom.
- A combja finomabb szokott lenni, én azt venném meg. Javasolja a tünde lány és közben már meg is érkeznek szinte az árushoz, ahol még egy kicsit várni kell, amíg sorra kerülnek. Az árus elmosolyodik csak a kérdésen.
- Csak tessék körülnézni van szinte minden más még! Noira odalép Mina mellé és csak úgy segítségképpen szólal meg.
- Szerintem kér a szarvas combjából az biztos, mellé javasolnám a vaddisznó combját, az nagyon finom pörkölthöz, főleg ha van mellé csalamádé, gyöngyhagyma meg kovászos uborka! Szinte érzi a szájában az ízét is, meg is éhezik, na de ő is valami finomat fog főzni majd maguknak Freiával az is biztos, igaz, csak tyúkból, de az is finom, ha jól készíti kel.

11[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Hétf. Aug. 19, 2019 9:18 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Vesz egy mélyebb levegőt.
- Ön kérdezett rá pontosan ezzel a szóval - emlékezteti. Kezd egyre jobban haragudni arra a leányzóra, akinek éppen most kellett betegnek lennie. Hiszen küldhettem volna valaki mást is. Bárkit. De nem, az ő döntése volt, hogy maga jön, most meg már megihatja a levét. Vagy inkább eheti, amennyiben sikerül a normális összetevőket választania és nem összekevernie valamit.
A nyomás kezd a csúcspontjához közeledni, így amikor az árushoz érnek, alapvetően türelmét vesztve tekint végig a választékon. Mindegy, most már azt esznek, amit találnak, neki édesmindegy.
Édes. Hmm. A desszerthez legalább nem kell bevásárolni, talán az vigasztaló lehet még.
Éppen nyitná a száját valamiféle csípős megjegyzésre, miszerint "Nem önnek vásárolok, hanem magamnak", ám a néni, akinek standjánál várakoznak, hamarabb megtöri a csendet.
- Nohát, a hegyesfülű hölgyemény nagyon ért hozzá. Jól is mondja. Nézze csak, ez a vaddisznóhús tökéletes lesz pörkölthöz. De ha inkább vadasat szeretnének, szarvast vagy őzet is adhatok.
- Vaddisznó jó lesz.
Kifinomult közlési mód - nevet magában, majd egy közeli zöldségesnél észre is vesz szép, jókora, fényesen friss gyöngyhagymákat és bevásárol azokból is. Gondosan kiszámolva az apró érméket, még egyszer, utoljára az árus kezeibe teszi azt.
- Igazán köszönöm. - feszíti meg az arcát még egyszer, majd hangosan kifújva a levegőt egy Huh kíséretében rendezgeti a csomagocskáit, hogy semmi ne nyomódjon szét. Addig is, amíg lovához visszaér a piac szélénél.
- Nos, Noira kisasszony, köszönöm hozzáértő tanácsait. Most hazafelé visz az utam és remélhetőleg ezek - néz az árukra - is kibírják odáig. További szép napot kívánok.
Ám még a lóra való pakolás közben megállnak a kezei és visszafordul.
- És ön bevásárolt már mára?
Nehogy csak nézegesse a finom ennivalót, és közben kiderüljön, hogy neki meg nincs is.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

12[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Szer. Aug. 21, 2019 8:51 pm

Vendég


Vendég
- Igen tudom, de most bővíteném a kört avagy csökkenteném vagy mi. Bele is zavarodik kicsit, elvégre több kérdést tett fel a díszvendég kilétéről, de mindegy is, nem erőlteti, túl nagy levegőt szívott be a válasz előtt a kisasszony. Vagy szorítja a ruhája vagy nem tetszik neki a kérdés. Nem tudja melyik, de ha még sóhajtozik párat, lehet megkérdezi, hogy nem kellene-e lazítania ruháján, mert nehezen kap levegőt benne. Nem minden a küllem, biztos elnézik a férfiak, ha nem túl szűk a felső ruházata a hölgynek.
- De ha lehet akkor abból kérünk. Mutat rá Noira a megfelelőre, a kofa meg el is mosolyodik, mert mindig jó látni, ha a fiatalok így értenek a húshoz és van szemük a jóhoz.
- Arra van a legjobb kovászosom, mert én így hívom, nagyon finomak nála a gyöngyhagymák és uborkák, meg van ott minden más hasonló étel is. Odakíséri Wilhelminát ahhoz a bizonyos árushoz, ahol befőttes üvegbe szednek abból, amit kér és locsolnak rá a léből is még, hogy jó legyen és persze elálljon tovább is. Az érmék hamar gazdát cserélnek és rövid idő alatt mindent beszerez amit csak kellett az ebédhez, talán még többet is, hála Noirának és a nagy beszélőkéjének meg ajánlásának, mihez mi menne még jól.
- Nem vagyok kisasszony, de szívesen segítettem, biztos finom lesz minden! Messze laksz innen Hölgyem? Nézi, ahogy megpakolja a lovát, miközben már össze is barátkozik az állattal és az orrát simogatja.
- Őőő, még nem mindent, de nem kell aggódni, mert hamar végzek majd. Van amit csak azért veszek, hogy kicsit kertészkedve magam termeljem majd saját részre, nem szeretek a piacon egyedül lenni, nem szeretik a tündéket annyira. Megvonja a vállát és ha nincs is más, hát ő nem fogja feltartani a hölgyet, kinek sietős dolga van, amit vett, azok nem fognak útközben elkészülni és az asztalra kerülni.

13[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Csüt. Aug. 22, 2019 10:53 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
- Néha magunknak is csinálunk ilyen vacsorákat. De vannak afféle... presztízsvendégek, akiket, ha nem ilyen bőségesen látnánk el, még a végén elítélően viselkednének irányunkba emiatt. És persze kár nem származik belőle, hiszen egyúttal mi is jókat ehetünk. - mondja kissé megenyhülve, elvégre nem titkol semmit tulajdonképp. Konkrét nevekre csak nem kíváncsi a tündekisasszony. Nem is tudná felsorolni az összes vendég nevét, aki valaha megfordult nála vacsorán. Bár fel vannak jegyezve egy kis könyvben, így akár vissza lehet majd keresni.
- Bocsásson meg, már megszoktam ezt a megszólítást. - mosolyodik el elnézéskérően. - Egész biztosan. Hogy messze lakom-e, attól függ, hogyan, lovon jöttem, így nem lesz hosszú az út. Ha sietek, egy órába sem telik hazaérnem.
Meg kell állapítania, hogy valószínűleg a lány vagy nem lenne hajlandó elfogadni semmiféle ételt, vagy valóban nincsenn szüksége ilyesmire, így nem is akarja kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy felkínál ilyesmit.
- Ezek bölcs megoldások. A magunknak megtermelt dolgok tudnak a legfinomabbak lenni. - Ezért nem ártana fejleszteni az otthoni gazdaságot sem. Nem volt ártalmas kitekintésképpen meglátogatni ezt a piacot, ám azért rendszert sem szeretne belőle csinálni. Egyrészt akkor nem kellene ennyit utazni, másrészt ami otthoni földben termett, azt más ízzel esszük. Azzal dolgoztunk és láttuk fejlődni.
- Ezt sajnálattal hallom. Azt hinné a vámpír, hogy most, hogy a nép nagy része elvándorolt, az itt maradottakat legalábbis elfogadásban részesítik. - mondja kissé szomorkásan, remélve, hogy azért nem bántotta meg Noirát. - Reménykedjünk egy szebb jövőben. Ne adja fel, Noira, én el tudnék képzelni egy világot, amely jobban hasonlít a korábbira, már ami a tündék helyzetét illeti. Örülök a találkozásnak, és még egyszer köszönöm, hogy segített válogatni!
Ezzel búcsúzik, halvány mosollyal az arcán, majd, ha a tündelány is elköszönt, fölpattan a megpakolt világospej hátára és kiüget Hellenburgból, sietve haza, hogy átadja az alapanyagokat a szakácsoknak, kik estére szorgos munkával el is készítik az étkeket.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

14[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Szomb. Aug. 24, 2019 10:53 am

Vendég


Vendég
- Mi mindig finomakat ettünk, nem kell hozzá feltétlen a legdrágább alapanyag, mint a szarvas meg fácán. Minden a fűszerezésen múlik és sokan észre sem veszik mit esznek, ha jól van tálalva. De persze mikor ünnepeltünk, mi is mindenből a legjobbat vettük elő! Igaz nem volt presztízskérdés, mint a gazdagabbaknál, mert nem is fogadtak rangosabb vendégeket, de azért elmondta, hogy a szegények is esznek jókat.
- Akkor az tényleg nincs olyan messze. Egy óra lovon nem sok, sokkal többet volt kint a földeken lóval, amikor kellett. Mennyi munkája volt a tanyán, ahol éltek, amíg le nem égett az egész...
- Mindig is olyat ettem, csak sajnos változtak a körülmények a hosszú éjszaka után... Mindent ki kellett égetni és új termőföldbe érdemes csak bármit is elültetni. Azt itt elég nehezen szerez bárki is, de nem megoldhatatlan. Nos igen, nem túl fényes a helyzet, de a legjobbat kell kihozni belőle és vannak megoldások, amiért Noira mondjuk nem fél tenni is.
- Igen, hiányzik a tündék társasága, nem gondoltam volna, hogy olyan sokan elmennek... Kicsit lesüti a szemét, ha meglenne a családja, nem is lenne gondja, most azonban csak Freiát ismeri és még másokat sem lát egy két katonán kívül.
- Szívesen segítettem, jó utat Hölgyem! Megsimogatja a ló orrát még, majd félrelép, hogy a lóra felült hölgyet elengedje útjára a pej paripával. Mikor egyedül marad csak sóhajt egyet és visszamegy, hogy befejezze a vásárlást, még haza is kell érnie, hogy megfőzze a finom húslevest, amit mára tervezett.

15[Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás Empty Re: [Magánjáték - Noira & Mina] - Bevásárlás on Vas. Aug. 25, 2019 11:52 am

Serene Nightbough

Serene Nightbough
Mesélő
Mesélő
Igen érdekes és értékes információk hangzottak még el, noha egyébként elég sok féle folytatást el tudtam volna képzelni a játéknak. Lehet, hogy Noira tudna is segíteni Minának fellendíteni a gazdaságát, felhasználva a tudását a tanyáról, Freia is áttehetné a műhelyét oda ha a két tünde együtt akarna maradni... Nade minden rajtatok múlik!
Mindenesetre mindketten sokat tanultatok ebből a rövid kis bevásárlásból, jár nektek a 100 tp

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.