Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Küldetés: A hátratolt helyőrség (V.I.SZ. 821 Ősz)

Kedd Aug. 06, 2019 4:06 pm by Lothar von Nebelturm

Két alak beszélgetett a rogyadozó pult mellett a kocsmában. A kocsmában éppen a szokásos …

Comments: 10

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 104

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 53


You are not connected. Please login or register

[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Kedd Aug. 13, 2019 9:39 pm

Néhány napja ötlött fel benne az ötlet, és sokáig beszéltek róla, vajon nem túlzás-e. Hiszen sokan, akik megfordultak a birtokon, már ezt is soknak tartották. Sokan lefitymáló tekintetekkel mérték ezt a gazdagságot, melynek egy része egyébként nem is feltétlenül a pénz eredménye, hanem az odafigyelésé és a részleteké. Ám ezt azok a tekintetek nem látták. Nehéz volt megtalálni számára az egyensúlyt aközött, hogy kiélje azon esztétikai vágyakat, melyek régóta ott szunnyadtak benne - együttesen az otthontervezéssel -, és fenntartani a képet, miszerint Wilhelmina grófnő nem csak a saját kényére-kedvére költi falvai nehéz munkával összeszedett bevételét.
Ahogy azonban lelki szemei elé idézi az objektumot, melynek elkészítésére felkérte a kovácsot, dalolni kezd benne valami s egyből elégedett lesz. Dédelgeti, mint egy kis csecsebecsét, akárcsak, amikor gyerekkorában kapott, vagy készített valami apróságot, amellyel ugyan kezdeni nem kezdett semmit, ám szemét gyönyörködtette egy ideig.
A díszítés egy része már elkészült hála Mina útmutatásának és cselédek szorgos munkáinak a jókora csarnokban. Ez a hely voltaképpen már sikoltozott azért, hogy felhasználják ilyesféle célra. Arról nem szólt a fáma, amikor a kastélyt megkapták - még jóval romosabb állapotban -, hogy melyik részét mire használták. Egyértelmű volt mondjuk a pince, hiszen ott többféle típusú és évjáratú nedű sorakozott és sorakozik most is - egy részük a vacsoraasztalon. A többit ízlés szerint alakították ki.
Vörös, fekete és kék függönyök fedik a falakat, valamint sorban állnak már az asztalok is, lábaikon funkció nélküli, ám szép faragványokkal. Ezeken szolgálják majd fel a temérdek féle fogást. Ezenkívül tele tervezi szórni az egész termet rózsákkal is, ám azokat csak aznap reggel ajánlatos levagdosni - így is sajnálni fogja őket, de hát visszanőnek majd. És valamelyest vissza kell majd, hogy fogja magát a mennyiséget illetően. A rózsa illata is telítő lehet, valamint nem minden jelenlevő lesz feltétlenül nő, avagy az ilyesféle esztétikát kedvelő.
Tulajdonképpen fogalma sincs, hogyan kell egy bált szervezni. Amelyeken részt vett, azok természetesen lenyűgözték, de hiszen akkor még gyerek volt. Nem kérdőjelezte meg, miért van ez így, az meg úgy. Az ételekből kiválasztotta, amelyik ízlik, lehetett finnyás, amennyire akart - természetesen megszidták érte, de a felelősség nem az ő vállán volt, hogy minden tökéletes legyen.
Izgatottsága kiül az arcára, sosem tudja rendesen eltitkolni, így most sem. Nem igazán fűlött a foga ehhez az eseményhez. Túlságosan nyílt és feltűnő, fényűző. Fogalma sincs, képes lesz-e azt játszani, amit elvárnak tőle, vagy ha ezt nem akarja, akkor azt mutatni magából, amit még szabad. Nem teljesen érzékeli ezeket a határokat. Ebben talán hasonlít Dieterre... Vagy ez is csak egy kétségbeesett próbálkozás, hogy hasonlóságokat találjon.
Azonban ez még a jövő zenéje.
- Bármelyik pillanatban megérkezhet. - sóhajt egy nagyot.
- Nos, az óra stimmel. A kérdés az, hogy divat-e a Nebelturmoknak a késés?
- Erről nem tudok. Csak olyasmikről beszéltek nekünk késés terén, hogy a randevúról illik késni pár percet. Feltéve, ha nő vagy. Üzleti megbízásokkal kapcsolatban... legjobb tudomásom szerint nem illik késni. - jegyzi meg semleges hangon. Valamiről, bármiről beszélnie kell, hogy elterelje a figyelmét. Minden pillanatban várja a kopogást. Türelmetlenségében szinte már ki si akarja nyitni az ajtót, hogy még hamarabb észrevegye, ha jön valaki.
Noha fel is mehetne egy bástyára, hogy onnan leskelődjön. De onnan leszaladni? Az sok idő. Aztán meg lihegne. Sehogy sem jó. Vagy az ablakból leshetné, ám akkor is ugyanez a helyzet.
- Nagyon jó ötletet találtál ki. Nem kell aggódnod, hogy furcsának fogja tartani. Hisz meg is beszéltétek.
- Igen. Viszont a konkrét helyet még nem látta. Na sebaj, majd eldől, ha ideért.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

2[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Szer. Aug. 14, 2019 9:25 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Ahogyan a levelet megkaptam eleinte furcsálltam, nem egészen értettem a koncepciót. Hiába próbáltam többször is lerajzolni, mindig egy nagyon érdekes és díszes kard lett belőle, de nem hiszem, hogy megrendelőmnek ez lett volna az óhaja. Sajnos nem találtam senkit a toronyba, aki jártas lett volna ebben a dologban, ezért mindenki szoborra gyanakodott, amit én kivetettem a lehetőségek közül. Valami másnak kellett megbújnia a háttérben, valami bonyolultabb dolognak. Egy nemes hölgy, aki vámpír, csak nem gondol valami egyszerűre, és nem is keres fel egy vámpírt csak egy szoborra, amit az emberek is meg tudnak alkotni. Hiába olvastattam fel a levelet többször is, nem jöttem rá a hölgy elméjének rejtekében mi lapulhat meg. Mivel meg lettem hívva nem isgondolkodtam sokáig, elkészítettem a számomra legvalószínűbb tervrajzot. Egy állvány, amire láncingeket feszítek és arra kicsi kampókat akasztok, hogy fa szerű legyen az oldala, lombnak pedig apró pajzs szerű leveleket alakítok ki. Ehhez temérdek érc fog kelleni, de hát grófnőről van szó. Összepakoltam a ruhámat és reménykedve, hogy a bálra hivatalos leszek, legszebb vámpír díszruhámat csomagoltam el, Viktóriának pedig titkon vettem egy ruhát.

Nem volt egyszerű a választás, mert sokat kellett takarnia de szépnek és elegánsnak kellett látszania, hiszen ha keringőre kerül a sor, akkor bizony fel kell kérnem bot lábaimmal egy táncra. Próbáltam leckéket venni a hölgyektől, akik készségesen segítettek, de amint Viktória színre lépett, azonnal elbújtak. Nem is értem miért. Szerintem kedves lány.

Viktória szomorúan nézett rám, ahogyan felpakoltam egy kocsira minden csomagom.
- Elmész kedvesem? Megint itt hagysz árván? – kérdezte. Hangja mint a forrás olyan szép volt, szavai mint Nebelturm egész  tornya oly nehéz. Csuklyája alól láttam kiszivárogni azt az árva tekintetét, ami olyan volt, mint egy jól megmívelt drágakő, mint egy maszk, ami eltakarja a vallótlant és csak az igazásgot közvetíti. Ilyenkor nehéz elhinni törékeny teséről, hogy oly erős mintaz acél.
- Dehogy is! Gyere velem. Neked is becsomagoltam mindent. – mosolyogtam kedélyesen. Rögvest a karjaimba esett és boldogan a szekérre ugrott. Majd kezét nyújtotta és fölsegített, hogy megmutassa ki is hordja igazán a nadrágot. Nem ellenkeztem, a játékba bele mentem. És nem sokára a kastélynál voltunk.
Szép épület volt, bár Nebelturm tornyához képest túl egyszerű és kicsi. Egy nagyobb háznak tűnt, de annak talán nagy volt. Tetszett a kastély robosztussága, de ürességet éreztem rajta. Kellemetlen érzés fogott el, egyszerre otthonos és egyszerre pedig taszító, mint a sivatag. Az idő közelgett hogy bekopogjak a kapun, de nem tudtam mit illendő ilyenkor tenni. Fel és alá járkáltam a kapu és az őrök előtt, akik eleinte komédiának vélték szerény személyem és kedvesem jelenlétét, majd egyre idegesebbnek látszottak. Mielőtt az egyik megszólalhatott volna a pontos időben kopogtam a kapun és vártam megbízóm válaszát.

Felhasználó profiljának megtekintése

3[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Csüt. Aug. 15, 2019 2:16 pm

...és végre felhangzik a kopogás.
No most dől el, sikerül-e a terv.
Még egyszer összenéz Damiennel, majd int a kapuőröknek, hogy engedjék be nyugodtan az illetőt.
- Ő lesz az, akit vártunk.
- Igen, asszonyom.
Közelebb is lépdel az ajtóhoz, így amikor a férfi kinyitja azt, már szemben állnak vele.
Az első meglepetés, hogy ketten vannak. Tekintete először a kovácsra, majd a hölgyre irányul, egy gyors pillantás alapján úgy tűnik, nemigen lehetnek rokonok, annyi hasonlóság nincs az arcukban. Talán a kedvese lehet. Szívélyes mosolyt ölt fel.
- Üdvözletem. Ön volna tehát Johann von Nebelturm?
Ha nem ő volna az, az meglehetősen érdekes lenne.
- Wilhelmina von Nachtraben vagyok. Jöjjenek beljebb.
- Damien Nightwind.
- Kisasszony, önben kit tisztelhetünk? - kérdi, ahogy az ajtó becsukódik ismét.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

4[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Csüt. Aug. 15, 2019 6:11 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Az ajtó nagyon hamar kinyílt, mi több maga a grófnő várt minket mögötte. Gyönyörű volt, akár a nap, tiszta mint egy nyugott tavacska. Érdekes módon, tiszta és könnyed érzéseket ébresztett bennem, nem olyan volt mint egy ellenszenves grófnő. Viktória fözel bújt hozzám, amikor pedig ránézett, el is bújt mögöttem. Érzetem a tarkómon gyilkos tekintetét, de azért átölelt.

- Örvendek, hogy végre találkozhatunk! - hajoltam meg a magam elég fura módján. Viktória utánozni próbált, majd bemutatkozott:
- A nevem Viktória. - mondta halkan, mint egy ártatlan bárány, de szeme tüzet szórt a bájos hölgyre. Most karomat markolva melletem állt és próbálta a kastély belselyét vizsgálni.
- Nos úgy érzem nem szép szavakra vágyik, hanem inkább rátérhetünk a tárgyra. Vagy ragaszkodik a formaságokhoz? - kérdeztem tőle ahogyan szemét fürkésztem, hogy vajon mennyire ténylegesen grófnő.

Felhasználó profiljának megtekintése

5[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Csüt. Aug. 15, 2019 9:24 pm

Igyekszik nem furcsállón felvonni a szemöldökét, mikor a nő eltűnik a kovács mögött. Ennyire csak nem lehet Mina ijesztő. Vagy talán Damientől fél? Nos, ez elég gyermeteg feltételezés, tekintve, hogy egy felnőttről beszélünk, de láttak már furcsa dolgokat.
A férfi nem csókol kezet - néhányan szoktak, de nem tudja pontosan, mire számított. Kiegyezett volna bármivel, akár egy kézfogással is, de a jelenlegi köszöntés is megfelelő.
- Örvendek, Viktória. Érezzék magukat otthon.
Bár valószínűleg úgysem lesznek képesek rá, azért még megpróbálhatják, hiszen szívességet teljesítenek, ha úgy vesszük, megbízást. Legalább Herr Johann ezt fogja tenni, amennyiben elfogadja.
A leányzó szemei veszedelmesen villognak feléje. Jó lesz vigyázni vele, valamiért érzi a félelmet felkúszni a lába szárán egészen a szívéig. Ártatlan hang és vérmes pillantás; veszélyes kombináció.
- Nnem, nem ragaszkodom hozzájuk - jegyzi meg tétován. Mégis miféle kérdés ez?
Azonban beljebb invitálta őket a folyosóra.
- Nos, szóval, mint ahogyan azt írtam, a közeljövőben egy bált tervezek rendezni, ehhez ötlött a fejembe egy igencsak egyedi díszítőelem. Hallottam Önről, Herr Johann, kovácstehetségéről, és arra gondoltam, bár nem fegyver, amire gondolok, ám szintúgy fémmel kellene dolgozni az elkészítéséhez. Egy fa volna az, biztosan látott már ilyesmit apróban, szobadíszítőként szokták alkalmazni őket. Összetekert pici drót a törzsük és a gyökereik, megmunkált fém a levelük és a gyümölcseik vagy virágaik pedig drágakövek. Hegyikristály, ametiszt, citrin vagy hasonlók. Nos, nem ragaszkodom, hogy ekkora mennyiségben drágaköveket alkalmazzunk - kuncog kicsit. - Lehetnek fémből is a levelek meg a gyümölcsök.
Itt egy pillanatra elgondolkodik. Virágokat is szeretne. De a természetben a kettő ritkán fordul elő egyszerre.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

6[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Szomb. Aug. 17, 2019 7:23 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Ahogyan a hölgy viktóriát köszöntötte, meg enyhült kedvesem szorítása. Ismételten meghajolt és megköszönte a meghívást. Gesztenye barna haja csak úgy ugrált, hiszen nem volt még ilyen helyzetben, nem tudta mit tegyen. Magamhaz öleltem és kicsit nevettem.

- Tudja nem vagyunk nagyon hozzászokva az utazáshoz és az idegenekhez. Elnézést bárdolatlan viselkedésünkért. - nem akartam meghajolni, nehogy kellemetlen séget okozzak, de azért egy kissé előre dőltem felső testemmel.

Hosszú és lényegre térő magyarázata után, fölcsillant a szemem, de nem akartam rögvest leönteni ötleteimmel, ezért a gyeplőt a kezembe véve, próbáltam szakember módjára hozzá állni a dologhoz. Fejemben különböző technikák és megoldások cikáztak az elmém égi palástján, de mikor sikerült elhallgatatni ezeket, végre megszólaltam:

- Nos, akkor kezdjünk is mindent az elejéről. Először is fel kellene mérni a pénzbeli, illetve az alapanyagbeli kapacitásokat. Ez az első és legfontosabb. A második a terepszemle, anélkül nehéz tervezni. Nappal, vagy sötétedés tájt lesz-e a bál, ennek függvényében kell felmérni az ablakok helyzetét. Harmadik pedig lesz a tervezés. Viszont, ahhoz minden információra szükség lesz. És még egy fontos kérdésem lenne, mégpedig, hogy a bál időpontja, pontosan mikor lesz? - Összefoglalóm végén az ujjaimat egymásnak támasztva fordultam hozzá, abba hagyva eddigi föl és alá járkálásomat. Viktória büszkén nézett rám és csak bólogatott. A végére még egy cseppet el is mosolyodott, ami picikét az arcára is fagyott és úgy nézett a hölgyre.

Felhasználó profiljának megtekintése

7[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Hétf. Aug. 19, 2019 9:48 pm

Nincsenek hozzászokva az idegenekhez? Ez furcsa. Bár végül is nem Neulander diplomatikához szokott tornyából jöttek. Előfordulhat, hogy egy kovács nem sokat kommunikál és az is, hogy Johann és kedvese nem éppen a szavak emberei. Ez sem gond. Legalább nem szükséges velük szemben megfelelni mindenféle olyas társadalmi elvárásnak, mely úgyis csak kellemetlenebbé tenné a légkört.
- Szó sincs semmiféle bárdolatlanságról.
Ahogy meghallja a pénzbeli és anyegbeli szavakat, egy kicsikét nehezebbnek érzi hirtelen magát és igen közelinek a földet. Miért is gondolta, hogy nem a rideg realitással kell majd belevágni a tervezgetésbe? Valóban, hiszen ezek is a dolog részei...
- Alkonyatkor kezdődne. A meghívottak ugyanis nagyrészt a mi fajtánk képviselői. - mosolyodik el.
- S két hét múlva pontosan.
Mina bólint. Nagyon reméli, az időintervallum nem lesz túlságosan rövid.
- Bár ez voltaképp még változhat. Hiszen a meghívók nincsenek kiküldve. Képlékeny. Amikorra a díszítés elkészül, vagyis amikorra várhatóan elkészül, akkorra tudjuk szervezni.
- Mivel beltéri, ezért az sem baj, ha az időjárás nem a legmegfelelőbb.
- De azért jobb volna, ha tiszta idő lenne, a Hold is jobban látszik - akkoriban csaknem telihold lesz, ugye - és nem biztos, hogy mindenki fogattal érkezik, meg aztán amíg onnan beérnek, az idő alatt is elázhatnak.
Visszafordulnak eme egyeztetés után Johannékhoz, ahol is Mina szembetalálja magát Viktória furcsa mosolyával. megpróbálja viszonozni, ám nehezére esik.
- Fogyasztanának egy kis teát esetleg?
A kovács azt említette, nincsenek idegenekhez szokva. Talán egy megvendégelés segíthet fölengedni.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

8[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Hétf. Aug. 19, 2019 10:35 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Johann csak állt és hallgatta a megbeszélést. Karját összefonva gondolkodott. Viktória megszeppent a mosolyon és mivel nem tudta mit csináljon, ezért viszonozni  próbálta, de egy elég bizar mosolyra sikeredett a kísérlet, ezért le is hajtotta fejét. Kicsit kuncogott zavarában, a könnyei is kicsit megeredtek, majd megint nekem dőlt és átkaroltam. Jómagam a gondolataimmal küzdöttem. Ahogyan a teát megemlítette, rögtön egy hatalmasat korgott a gyomrom, amitől zavarban éreztem magam, Mintha misem történt volna folytattam:

- Akkor nem lesz probléma az ablakokkal. Nos akkor csak a terem mérete kell. - beszédemet lelasítottam, inkább nem hoztam szóba a pénzt és az anyagot. Próbáltam másra terelni a szót. - Még egy dolog eszembe jutott, mégpedig, hogy hol készíthetem el a darabot és kapok-e magam mellé inast. Nem feltétlenül szükséges, csak így kevesebb idő lenne. Az egy hét talán elég lesz így is, de jó, hogy van több időnk. Ha fából készülne, akkor gond lenne, de így nem nagy baj. Szóval akkor a két hely és a... - kicsit megakadtam, de mivel többet nem szóltam a dologról, most kimondtam - a költségvetés és egy anyag lista és beszerzési lista kellene. Tea? Nos ha nem bántom meg az út hosszú volt és éhesek vagyunk. Van élelmünk meg minden, csak gondoltuk, hogy majd akkor intézzük el ezeket a dolgokat, ha van szállásunk. - próbáltam mosolyogni, hogy ne vegye zokon a visszautasítást.

Felhasználó profiljának megtekintése

9[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Csüt. Aug. 22, 2019 10:51 am

Fogalma sincs, Viktóriának mi lehet a baja, ezért elgondolkozik azon, mégis miket mondott eddig, de nem igazán találja meg a szilánkot. Pislog néhányat.
- Jól van a kisasszony? Elnézését kérem, ha megbántottam valamivel, nem állt szándékomban ilyesmi.
Kezdi úgy érezni, teljesen elvész a kiszámíthatatlan reakciók útvesztőjében. Persze jómaga sem állíthatja, hogy minden, amit tesz, logikus és megalapozott, így lehetne tapasztalata.
- Lesz, igen. Amint berendezkedtek, be is mutathatom önöknek, hogy ki. A szállással kapcsolatban ne aggódjanak, előkészítettünk önöknek két szobát már. És természetesen, ez esetben kezdhetünk a vacsorával és utána a tea. Amennyiben kérnek. A lista nem volna bonyolult. Voltaképpen egyetlen fémre lesz szükségünk. Kivéve, ha esetleg a fa különböző részeinél előnyösebb másféléket használni. Ehhez Ön ért jobban nyilván. - mosolyodik el.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

10[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Csüt. Aug. 22, 2019 12:03 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Viktória nem nagyon válaszolt, de most az egyszer megemberelte magát, mert úgy érezte, hogy vele lehet őszinte, sőt, mi több, talán még barátok is lehetnek. Kellemetlenül és sok aggállyal telve végül előre lépett és kicsit dadogva és nehézkesen megszólalt:

- Se-semmi gond, csa-csak egy kicsit... Fáradt va-vagyok. Szí-szi-szívesen megnézném a kastélyt-ját belülről is. Nagyon tetszik.

- Ez pompás! - Csattantam fel -  Akkor a többit majd a teánál megbeszélhetjük. És hálánk nagy, hogy szállást és ételt is kapunk. - mind a ketten konfortosan és békésen éreztük magunkat és tudtuk, hogy jó helyre érkeztünk. Talán nem csupán üzleti viszony domborodik ki ebből. El is mosolyodtunk, kedves szavai még a legkeményebb fémeket is könnyedén meglágyítja.

Felhasználó profiljának megtekintése
- Most óhajtanak körbenézni a kastélyban? Úgy értem, tea előtt, vagy után.
Úgy tűnik, kissé megnyugodtak. Viktóriának valami gond lehet a beszédkészségével, azonban annyira nem nagy, hiszen ki lehet következtetni, mit szeretne mondani.
- Ez csak természetes, hiszen azért nem kis dolgot kérünk. - pirul el kissé. Voltaképpen nem okoz gondot egy vendéggel több, vagy kevesebb. Hatalmas ez a hely és kihasználatlan. Az idők során rájött, hogy valóban kellemesebb tud lenni, ha több lélek járja és nem csak szolgálók meg ők tartózkodnak a falak között.
- Nos, ha gondolják, tehetünk is egy kisebb sétát. Ha nem bánják, nem feltétlenül muszáj megmásznunk az összes bástyát, a kilátás nagyjából ugyanaz, csak a szög más. - int nekik kecsesen, majd jobbra fordul, ahol az első nagyobb terem, mely fogadja őket, egy könyvtár. Ez rögtön nyilvánvalóvá válik az enyhe por- és régiségszagról, mely belengi a teret, aztán, ahogy kitárja az ajtót, a könyvekkel teli polcok is látszanak. A jobb oldali falon keresztül a kertre látni egy apró boltíves ablakon keresztül, mely előtt egy kipárnázott kis zug található. Szinte oda lehet képzelni egy gyermeket, ahogy felhúzott térdekkel olvas ott.
- Nyilván rájöttek, mi ez a helyiség. Túlságosan komoly olvasmányok itt nincsenek, ez amolyan szedettvedett gyűjtemény egyelőre. Még renddszerezésre szorul.
Ezek után bemutatja nekik a nappalit, mely főleg vöröses színben játszik immár, díszes, aranyozott karfájú fotelek várakoznak befogadóan a hozzájuk illő hátsófelekre, azonban egyelőre nem terveznek leülni. A falakon látszik, hogy képek voltak felfüggesztve, ám jelenleg ezek nincsenek ott. Össze vannak gyűjtve egy dobozban egy raktárnak használt terem sarkában. A kastély előző tulajdonosainak arcképe van rajtuk, ám se Minának, se Damiennek nem volt kedve ismeretlen idegeneket nézni egyfolytában. Egyszer ki akarják deríteni, kiket is ábrázoltak...


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Ahogyan a könyvtárba léptek, Johann szeme kitágult és csodálattal nézte a nagy halom könyveket. Viktória inkább a belső építészetet és a polcok díszítését figyelte. Ahogyan viszont elhangzott az, hogy talán inkább lányregényekkel vannak tele, szemmel láthatóan az arc kifejezések megváltoztak. Viktória nem igazán ismerte ezeket, de egy titokzatos vonzalom hatalmába kerítette. Nyúlt a könyvekért, de egyik cím sem fogta meg, ezért szépen lassan Willhelminához fordult segítségért:

- D-drága ú-úrnő-őm. Me-melyik kö-könyvet aj-jánlaná, nekem? E-esetleg se-segíthetnék elrendezni a köny-önyveket. - kérdezte szemérmesen. A dadogása enyhült, de még nem oldódott fel teljesen, viszont úgy éreztem, hogy végre talált valakit, akivel barátkozhat. Én is egy teljesen új oldalát kezdtem megismreni, ami úgy hiszem jót tett neki.

Amikor tovább álltunk, a nappaliba, kicsit komorabbnak éreztem a helyet. Nem azért, mert fénytelen lett volna, de a sok vörös nem éppen jó emlékeket tárt fel szemem előtt. Viktória hasonlóan érzett és megtapintotta az orromat, majd átölelt. Ahogyan a sarokban megpillantotta a képeket először felsikoltott, de miután látta, hogy csak festmények, megnyugodott. Nem nagyon volt hozzászokva a festményekhez, bár nem voltak idegenek a szemének. Kezdtem remélni, hogy a legközelebbi helyiség az ebédlő lesz, de nem tettem megjegyzést:

- Gyönyörű szobák. Valóban gyönyörűek. Szeretem az egyszerűséget. Már amennyire a tér megengedi. És a famunkáknak is nagy rajongója vagyok. Nos, Frau Willhelmina meghajolok a berendezkedési szokásai előtt. Viszont, így kettő lehetőség fog előttünk állni... - elgondolkodtam, talán nem most kellene a munkáról besélnünk, ezért gyorsan el is tereltem a szót. - De erről később. Nem gondolt még arra, hogy a saját festményeivel díszítse a falakat? Esetleg tájképekkel? Vagy esetleg fém, dísz gyertyatartókkal? - mosolyogtam rá.

Felhasználó profiljának megtekintése
Nem pusztán lányregények sorakoznak a polcon, hanem gyerekmesék, utazókönyvek, legendák. Voltaképpen nem tudja pontosan, mi hol is helyezkedik el, pusztán találomra pakolta fel őket és néhanap válogat közülük. A máguskönyve természetesen a szobájában van, azt nem tárolja ezek között, s más egyéb szakkönyvek is odafent találhatók.
- Oh, köszönöm, kisasszony, de ez igazán nem az önök munkája lenne már. Éppen elég az, hogyha ezt a fát elkészíti nekem Herr Johann. Egyébként ez attól függ, milyen olvasmányra vágyik. De előbb nem óhajt körbenézni a többi helységben is?
Viktória igencsak ideges teremtés lehet. Nem tudni pontosan, mitől ijedt meg, ám mindketten udvariatlannak éreznék rákérdezni is.
- Igazán köszönöm. Nem teljességgel az én érdemem, inkább csak... válogattam a lehetőségek közül. - szabadkozik.
Amikor Herr Johann a saját festményeket említi, Damien halvány mosollyal néz oldalra. Nem böki oldalba Minát, az nem lenne éppen arisztokratikus, de ha nem ilyen körülmények között lennének, ezt tenné.
- Én mondtam már, hogy ez nem rossz ötlet.
- Nosss...- nyújtja el a szót kissé, elpirulva. - Nem éreztem ennyire, hogy mondjam, esztétikusnak őket. Inkább gyakorlás vagy kedvtelés céljából festegetek. Honnan tudja egyébként, Herr Johann, hogy vannak festményeim? Mert vannak éppen...
Meg aztán ékszerész volna, éppenséggel valóban fektethetett volna még egy kis energiát ilyenekbe, azonban elég volt megtervezni, hogy ez a kégli egy helyes kastélynak tűnjön, nem pedig egy romnak. Ez volt talán élete legnagyobb befektetése és tervezése is. Nem kellett egyedül csinálnia, szerencsére.
Ha nyíltak a továbbindulásra, akkor kivezeti őket egy kissé levegősebb részére a kastélynak. Föllépcsőznek egy bástyába, majd körbejárva azt megszemlélhetik a messzi erdőség kiterjedt, kifejlődött nyári lombozatát, valamint a kastélykertet is, a sárga, vörös, fehér és rózsaszín különféle árnyalataiban pompázó rózsákat és gyógynövénykertet is.
- Ám miféle két lehetőségre is gondolt? - jut eszébe ekkor, ahogy mélyen beszívja a lágyan lengedező szellő hozta illatokat.


_________________
"Ez biztos a hajdani báróné udvari bolondja. Na, tágulj innét lányom, mielőtt eldurvulnak a dolgok." - Egy északi katona
Felhasználó profiljának megtekintése

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
- Ma-majd a va-vacsora után be-beszélhetünk a-a kön-nyvekről. Akk-kor maj-jd kérek szépen egy-gyet. Ke-edv-ves Grófnő! - válaszolta Mina egy kissebb meghajlással a végén, ami inkább biccentés volt.

Az úr megjegyzésére elmosolyodtam, kicsit azt éreztem, hogy egy húron pendülünk. Arra gondoltam, hogy ameddig dolgozom Willhelminára bízom kedvesem és Dieter urat egy kicsit el lopom. Nagyon váratlanul ért viszont, amikor megemlítette, hogy foglalkozik az ecset vonás művészetével.

- Úgy értettem, hogy olyan képekkel amiket vesz  és nem olyanokkal amik ismeretlen arcokat ábrázolnak. Mármint arra gondolok, hogy nem a vámpírokra jellemző stílus látható a képen ezért gondolom, hogy nem az ön családjáról készült. Amennyiben tévednék, elnézést kérek. De örömömre szolgál, hogy fest. Engedelmével nagyon szívesen megnézném egy két festményét. - Viktória kezdett teljesen felengedni és ezt abból is megtapasztaltam, hogy távolabb lépdelt tőlem és úgy vizsgálta a szoba belső építését. A képekre még néha rá-rá nézett, de aztán azokat is megszokta.

- Hmmm... Nos. A fával kapcsolatban kettő lehetőségünk van. Vagy a kastélyhoz hűen ábrázoljuk a fát, vagy ha esetleg központi szerepet játszana, akkor lehetne nagyon elütő, díszes, hogy jobban kiemelkedjen a táncparketten. Csak ezek a gondolatok járnak a fejemben.

Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.