Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek

You are not connected. Please login or register

[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Go down  Üzenet [2 / 3 oldal]

26[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Vas. Aug. 25, 2019 3:05 am

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
- Köszönjük szépen! Jó éjszakát! - Viktória rögtön eldőlt az ágyon. Félálomba átvette a pizsamáját, aztán véglel elterült. Én kipakoltam a holminkat, amiket hoztam. Leginkább ruhák, papírok, író eszközök és természetesen az örökségemet is.

Az ágyon feküdve az áradó nő illatban egy elgondolkodtam, hogy vajon milyen szoba lehetett ez? Talán ez lehetett mindig is a vendég szoba. Vagy eredetileg valami fogadó szerűségnek szánták és ez lett volna az egyik vendég szoba. Vagy egy fogadóból is lett. Ki tudja? A mai világban már mi az amit az ember elképzelni nem tud? Szóval fogadó. Felrémeltt előttem a pultos. Kövér és bajuszos, nagy köténnyel. Aztán a sok támadás miatt kőfalakat kellett építeni köré. Aztán az eredeti kastély lepusztult és az emberek ide menekültek. Nem a gaz és gonosz földesurakhoz, hanem a kedvesbajuszos, kötényes kocsmároshoz. Aki felvirágoztatta ezt a helyet és ilyen jó hellyé tette. De őt is elárulták az idős hölgyek, akik valójában gonosz boszorkányok voltak, akik elfoglalták a kastélyt, hogy lepény sütödét csináljanak az unokáikank, akik majd a földesurak lesznek. De Isten elküldte a bájos hölgyet, hogy igazságot tegyen. Igaz, hogy csak generáviókkal később, de végül is itt tartunk. A kocsmáros éppen megkérdezi, hogy mit adhat és egy hatalmas kupába kapok mézsört. Finom mézsört. Aztán a banyákat látom, ahogyan hátulról kijönnek, mire mondják, hogy be vannak zárva rég és menjek el. Egy cseléd lány szólongatott. Szép volt és kedves Viktóriára emlékeztetett.

Mint kiderült, tényleg hívogatott, egy szép terebélyes, idősödő cseléd... Asszony.
- Jöjjön Uram reggeli! - felöltöztem és kibotorkálltam az ebédlőbe, Viktória és a többiek már ott vártak.

27[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Vas. Aug. 25, 2019 4:39 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
- Uhh, istenem, ez nehezen ment.
- Az biztos. Remélem, nem szedik le a fejemet holnap sem. Talán mégsem volt olyan jó ötlet ez a..
- Hagyd csak. Szép lesz. Ha elkészül egyszer...
- Hogyne. No, megpróbálok valamicskét aludni, meg előkotrom azokat a rajzokat.
- Azért vigyázz, nehogy az ár egyre csak feljebb és feljebb ugorjon. Ezért már komplett fegyverzetet lehetne venni meg páncélokat, valóban.
- Tudom, de végül is egy hatalmas fémfáról beszélünk. Eh... mindegy, ha valaha kész lesz, akkor ha a kastély össze is dől, valami mégis marad belőle. Az utókornak.
- Mily pozitív.
- Jó, nem mondom, hogy a közeljövőben. Vagy bármikor. De mégis csak maradandó lesz. No... jó éjszakát.
Jó ideig nem jön álom a szemére, a bűntudat és a kétségek miatt, valamint egyúttal a tervezgetés miatt is. Álmában gyerekként kergetőzik a fémfa körül, mely egyúttal átavanzsál valódi fává és folytonosan váltogatja a színeit. Ott van a húga is, Dominik, gyerekkori barátjuk, és valamiért Dieter meg Damien is, kicsiként. Pusztán nem egészen néznek ki úgy, mint kellene nekik, de tudja, hogy azok ők.

Ahogy felébred, kis idő múltán visszatérnek ezek az emlékek és elmereng rajtuk. Aztán feleszmél, hogy vendégei vannak és hamar szalonképes állapotba kellene kerülnie.
Világoskék, kényelmesebb, ám itt-ott csipkékkel díszített dresszt kap magára és bekopogtat a szemben lévő ajtón. Azonban ekkor feltűnik az egyik sarokban Greta.
- A gróf úr már lent van. És a vendégek is. Jó reggelt, asszonyom - teszi hozzá nyomban, ahogy észreveszi, hogy még nem tette meg, majd pukedlizik.
- Áh, köszönöm. - mosolyog vissza, kissé álmosan, majd lesiet a lépcsőn és jó reggelttel köszönt mindenkit.
- Remélem, kellemes volt az éjszakájuk. - kísérletezi ki, milyen is a terep most egy protokollköszöntéssel, mely utólag meggondolva esetlegesen egyéb szóhasználattal is kifejezhető lett volna, de most már mindegy.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

28[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Vas. Aug. 25, 2019 12:57 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Viktória már az asztalnál ül, feszülten nézte Damient, illetve néha egy könyvre nézett ami a kezében volt és próbált olvasni. Én komótoasn a csipáimat ki szedve szememből, csoszogtam be az étkező helységbe, ahol a nagyágos asszony, még nem volt jelen. Bár finom illatok szálltak, nem kívántam többet enni egy almánál. A munka járt a fejemben és a tegnap esti beszélgetés. Kicsit még elképzeltem, ahogyan a kocsmáros úr köszönt, bár tudtam, hogy ez csak álmom egy kicsiny darabkája volt.

- Jó reggelt! - mondtam, ahogyan leültem a székembe. Viktória átkarolt és a fülembe súgott valamit. Damienre néztem, aztán az asztalra. - Nem lesz semmi gond. Miért lenne? Látszik, hogy nyugodtabb vagy mint szoktál. - de mondnandőmat megszakította a grófnő érkezése. Feláltunk és úgy köszöntöttük a hölgyet. - Jó reggelt!

29[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Hétf. Aug. 26, 2019 9:51 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Damiennek fogalma sincs, mit csináltak rosszul, ami miatt Viktória ennyire ideges, de legalább, úgy tűnik, a könyvvel le tudja kötni magát.
- Régóta ismeri Herr Johannt? - próbál társalgást kezdeményezni, bár könnyen lehet, hogy ezzel csak kiugrasztja a nyulat a bokorból.
Nermsokára Herr Johann is megérkezik Minával egyetemben. Próbálja nem túlságosan feltűnően mutatni megkönnyebbülését, azonban hatalmas szikla esik le a válláról.
"Nyugodtabb vagy, mint szoktál." Ez elmond valamit a hölgyemény általános viselkedéséről. Furcsa, hogy miért társalognak erről úgy, akár az időjárásról.
- Szép jó reggelt. Mit óhajtanak? ha van bármi kívánságuk, nyugodtan jelezzék. Aztán itt vannak nálam a rajzok is- mutat fel három skiccekkel teli lapot, majd asztalhoz ül.
A következő adag tea már elkészült, így pár leányzó most ezeket szolgálja fel. Citromfű érződik az illatukon. Reméli, hogy a többiek is kóstolnak majd belőle, ő mindenesetre elkezdi kortyolgatni.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

30[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Hétf. Aug. 26, 2019 8:04 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
- Ö... Ő... Igen... nagyon. Még alig voltam felnőtt amikor megismertem... És... maga mióta ismeri Frau Willhelminát? - kérdezte Viktória egy kicsit zavarban.

Nem nagyon figyeltem mit is beszélgettek, mert a tervrajzok lekötöttek nagyon. Néhol túl soknak néhol túl kevésnek éerztem mint dísztárgy. Magán a szerkezeten látható volt, hogy foglalkoztak a témával, de kicsit azt érezetem, hogy nem elég alaposan, még is az elvártnál sokkal jobban. A legkedvesebb tervrajz egy gyümölcsfát ábrázolt, hátom vastag ággal, amely törzs felett három különböző irányba nyúlt, Levelei egyszerűek voltak és az egész egy szerény de nagyon látványos képet alkottak. Ha ezt a koncepciót kiegészítem azzal, hogy csavaros lesz a fa alja, akkor tökéletesen fog illeszkedni a bálteremhez.

- Ezt! - boktem rá miután lenyeltem a falatot. - Ezt, egy kevés változtatással ezt a koncepciót lehetne a legjobban elkészíteni és még a bálhoz is ez illene a legjobban. Egyszerű, de esztétikus. És talán még be sem kell vonni arannyal vagy rézzel, ahhoz hogy kiemlje a tűz. És gyümöécsként tehetnénk rá lámpásokat. Nos? Mitszólnak? - észre sem vettem, hogy megkergültem mint egy kis iskolás.

31[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Szer. Aug. 28, 2019 3:33 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Damien szélesen elmosolyodik, körülbelül olyasmi érzelmekkel, mint amikor valaki az életéért tárgyal és arról kell biztosítania ellenfelét, hogy ő milyen szép, amikor az illető valójában jobban hasonlít egy élőholtra, szóval... lehetséges, hogy inkább csöndben kellett volna maradnia. Most már mindegy.
- Úgy bő fél évtizede, ám kétlem, hogy ugyanúgy ismerném.
Tűkön ülnek kissé, amíg a vámpír válogat a rajzok közül. Valamiért az a feltételezés leng a levegőben, hogy egyiket sem találja megfelelőnek. Mina ráadásul gyakran jön zavarba, ha a munkáit kell mutogatni, mégis csak a képességeit ítélhetik meg ezek alapján. Azonban végül sikerül választania, mire mosoly terül szét az arcán. Voltaképp arra a munkára volt a legbüszkébb.
- Tökéletes. Nem is gondoltam, hogy feltétlenül be kellene vonni. Az... - vagyonokba kerülne. Na meg... - ...hadd látszódjon a fém maga.
- A lámpás jól hangzik. Funkciójuk is lenne, vagy csak díszjellegű? - próbál érdeklődik, nem, mintha annyira értene a fémművességhez bármilyen módon, de hát sosem késő tanulni ugyebár. Még jól jöhet. Valamint egészen kezdi megkedvelni a bálteremben levő monumentális dísz ötletét. Talán így még Mina is szívesebben megy be majd táncolni idegenek, vagy kevésbé idegenek közé díszes ruhában, ahogy régen tette.
- Nagyon jó. Mikor tudna munkához látni, illetve mi kellene ehhez? Igyekszünk mindent megadni majd. A vacsorák megfelelők lesznek a szokásos időpontban, naponta? - Kezd pezsegni a vére, ahogy már szinte látja maga előtt körvonalazódni a fémes gyönyörűséget.
Te és az elborult ötleteid. Csak most, hogy végre egyedül élsz és vagyonod is van rá, tényleg meg is tudod csinálni őket. Őrület.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

32[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Szer. Aug. 28, 2019 6:19 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
A papírokba mélyülve válaszoltam csak azzal a gépies logikával, amely éppen fejemben pörgött ahogyan a papírocskát nézegettem:

- A lámpások akkor fejtenék ki igazán hatásukat, ha fa be lenne borítva arannyal vagy rézzel. Legalább is a törzse a többi maradhat réz színű. Ehez a művelethez, maximum a két öklöm méretű tömb kell. De lehet, hogy kevesebb. És nem számolok fel érte plusz díjat, megcsinálom. - ahogyan a kezemben tartottam a papírt és ettem a reggelit, feleszméltem a kérdésre, hogy mikor állhatunk neki.

- Most nyomban. Mármint amikor befejezték. - mondtam, majd letettem az evőeszközöket, majd megtöröltem a számat és kényelmesen hátra dőltem.

33[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Csüt. Aug. 29, 2019 12:08 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Mina arcán látszik, hogy annyira nem nyeri el tetszését az ötlet, ám nem szeretné ezt udvariatlanul kifejezni.
- Az a probléma, hogy az arany nem hiszem, hogy annyira... illene oda. Tudja, az arany néha túlságosan is erős, túlságosan is hivalkodó, teljesen elnyomja az érzékeket és már-már csicsásnak mondhatóak lesznek a dolgok miatta. Olyan, mintha... - próbálja kifejezni, mire is gondol, elgondolkozva felpislantva a plafonra -... mintha túlfűszereznének egy ételt, túl sokat raknának bele egyetlen fűszerből, és az elnyomná a többi, meg az alapanyagok ízét. Bár, ehhez alapból elfelejtettük a legfontosabb kérdést. Milyen fémet gondolt, amely alkalmas lenne a feladatra? Én szürkés színűekre gondoltam, olyasmivel képzeltem el.
- Lehetne esetleg ezüstszínű a bevonat. A fényt szépen visszaveri, viszont nem arany, és nem olyan mód csicsás.
- Ez nem rossz ötlet.
- Bár... a fa valóban élettelibb, hogyha a természetes színéhez közelebb álló színből csináljuk. Mint a réz.
Mina elgondolkozva, majd kérdőn pislant a kovácsmesterre.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

34[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Csüt. Aug. 29, 2019 3:38 am

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Ahogyan engem néztek egy kicsit megkönnyebbültem, főleg mert Damien egy logikus választ adott, amelyel én is teljesen egyet értettem, mi több éppen mondani akartam. Egy kicsi hatás szünetet tartottam, hogy mondandóm nagyobb hangsúlyt kapjon. Kimérten szólaltam meg:

- A fények játéka szépen kiemelné a fát és a tűz fényeit. - most örültem igazán, hogy ez előtt körbe jártam a tornyot és sok, számomra teljesen érthetetlen információt vágtak a fejemhez. - Az aranyat csak úgy... felhoztam mint lehetőséget. Valóban a réz ami a legjobb. Az alapot egyszerű acélból készíteném, de persze lehet ezüstből is. Én magam az acélt jobban szeretem, de ez valószínűleg a munkámból adódik. Nos, Frau Wilhelmina, hogyan dönt?

Viktória zavarában a könyvet olvasta, de most felnézett. Rámnézett és azt monddta:

- Ahogy téged ismerlek, robosztus fém lámpásokat akasztanál rá. De mi lenne, ha papír lámpásokat aggatnánk rá, különböző színekben és formákban, és azokkal festenénk meg a fa oldalát. És akkor legalább én is csinálhatnék valami. Persze nem gyermeki sok színű ségre gondoltam, nagyon is tematikus díszekre. - mondta Viktória, kissé játékosan rám mosolyogva. Szívem lángolni kezdett. Mosolyogva fordultam vissza megbízomhoz, kérdő tekintettel.

35[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Pént. Aug. 30, 2019 4:36 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
- Gondolom, az ezüst egy picikét költséges lenne. Valamint, meglehetősen puha is. - állapítja meg. - De bevonatnak még belefér talán. Vagy azt túl hidegnek gondolja? A rézbevonat jobb?
Már maga sem teljesen biztos a dolgában.
Megmosolyogtató a köztük levő bensőséges viszony, Herr Johann és Viktoria között. Nem éppen erre számított, azt meg kell hagyni, amikor egy általa nem ismert kovácsott keresett fel Nebelturmból.
- A papírok nem a legmaradandóbbak, sajnos. Tudom, mert kiskoromban rengeteg papírdíszt készítettem. Akármilyen ügyes technikával készítjük el őket, az idő nyoma sokkal gyorsabban meglátszik rajtuk, mint a fémen. Időnként persze lehetnek papírdíszek is a fán.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

36[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Pént. Aug. 30, 2019 4:54 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
- Valóban a papír elvész... Hm... De persze cserélhető is. De legyen réz. Robosztus lámpásokkal... - Viktória maga elé nézett lefele. Gondolkodott, de annyira erősen, hogy el is feletkezett a külvilágról.

- Igen, nos a réz a legpompázatosabb. Amint megmutatják a helyet és az acélt, neki is állok a munkának. A lámpásokat is megcsinálhatom a maradék anyagból. Van még valami?


- És ha üvegből lennének? - pattant fel viktória. - Nem, nem... ostobaság és csak még több pénz... - Viktüria visszaesett a könyvbe. Jómagam izgatottan néztem munka adóm szemébe.

37[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Pént. Aug. 30, 2019 7:16 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
A dolgok kezdenek kiesni a kezükből.
- Nem volt itt szó semmiféle robosztus lámpásokról. Vagy csak én vagyok eltévedve de az eredeti koncepció nem fém levelek és gyümölcsök vagy virágok lettek volna? - kérdi Damien és Mina is csak bólogatni tud.
- Igen. Egy ilyen fának időtállónak kell lennie. Lámpások, azok egyik vázlaton sem voltak. Azok nem volnának, úgymond, a... természet részei.
Reméli, hogy nem tünde-voltuk nem akadályozza meg őket, hogy megértsék ezt, hiszen voltaképp a természet közelében élnek mind. Még ha a vámpírtornyok bizonyos elszigeteltséget jelentenek is. Nem tudja, mennyit sikerült átadnai az ötletéből, az érzéseiből, a valódi motivációjából, ám egyre inkább úgy veszi észre, hogy nem mindent.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

38[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Pént. Aug. 30, 2019 7:33 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Zavartan néztem magam elé. Elgondolkoztam. Tényleg nem említettem volna? Kérdőn néztem Viktóriára, aki csak a könyvet bámulta. Visszahelyeztem fejemet eredeti test tartásába. Így ültem egy ideig. Végül csak annyit mondtam:

- A díszítés a maguk feladata lesz, csak esztétikai szempontból vetettem fel. Szertintem szép lenne. Egyéként a terem bevilágításának sem tenne rosszat. Minden esetre. Kezdhetjük? - nem akartam túl tolakodó lenni, de Viktória kellemetlenebbül érezte magát. Feláltam és rendet tettem az asztalon, a papírt amelyen a fa volt, gondosan magam elé helyeztem.

39[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Kedd Szept. 03, 2019 12:35 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
- Erre nem gondoltam. Lehetnének esetleg apró lámpások, amelyeket csak bizonyos alkalmakkor világítunk meg. Akkor nem lenne túl feltűnő, hogy amikor valaki csak úgy sétál a teremben, üresnek látja őket, ezáltal hiányt sugároznak - nem, hanem olyan kicsik lennének, hogy nem tűnnének fel a megannyi levél között, viszont, amikor bált tartunk, kivilágítanánk őket és...
És sejtelmes fénnyel ragyognának ki a díszítés közül. És nem is teljességgel látszana, hogy honnan - egészíti ki gondolatban, azért inkább így, mert nem akar túlontúl elfolyóan lelkesnek tűnni a megbízottai előtt. Sem.
- Igen, jó lesz így. És természetesen nekikezdhetünk. Azazhogy, kezdhetnek. Mire van szükség a munkálatokhoz?
Érdeklődik, majd ha választ kap, igyekszik Herr Johann rendelkezésére bocsátani mindent, amit csak óhajtanak, Viktóriának könyvet, frissítőt, süteményt, akármit. Ha persze kérdéssel járulnak hozzájuk, arra is szívesen válaszolnak.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

40[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Kedd Szept. 03, 2019 3:29 am

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Egy kicsit megkönnyebbültem. Igaz ami igaz, egy kicsit másra gondoltam, de, hogy erősítsem lelkesedését, bátorítottam:

- Igen! Én is erre gondoltam. Nos amire szükségem lesz, az... lássuk csak. Egy farönk, egy kovács műhely némi felszereléssel és... 1000 váltó mennyiségű acél, aminek ára lejön, amennyiben a beszerzést maguk fizetik. - már megint az árak, tudtam, de muszáj volt. - És a réz. A rézből nem kell sok. Kb. két öklömnyi. Sőt talán egy, azt jobb majd meglátni. És még egy fontos dolog. A fának kell talpzat, ami megtámaszja. Én azt javaslom, hogy legyen ez is fémből, ez plusz 400 váltónyi acél, amit jó nehéz keskeny magaságyásban rakott növényekkel ki lehet díszíteni. Vagy kikötni. Ezt még döntsük el, röstellem, hogy erről elfeletkeztem. - mondtam, a tervrajzot magam elé téve.

41[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Kedd Szept. 03, 2019 3:20 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Mina hív néhány segítő, erős fiatalembert, akik asszisztálnak Herr Johann-nak az alapanyagok előkészítésében és pakolásában. Az árakon már nem tervez a vámpírlány túlságosan rugózni, lesz, amennyi lesz, hiszen ha egyszer sikerült elszánnia magát a döntésre, nem jó ötlet vacilálni vagy visszalépni. Úgy tűnik, a kovács megkéri a maga pénzét, ám minden bizonnyal van is joga ehhez, hiszen nem mindennap kérik fel a vámpír fiát ennyi mennyiségű fém megmozgatására, ráadásul nem is praktikus, hanem díszítési célzatból.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

42[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Kedd Szept. 03, 2019 9:47 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Megkaptam a kellő segítséget, de szinte teljesen egyedül dolgoztam az egy héten. A törzs elkészítése könnyű volt, ahogy a fán egyre "följebb" értem, úgy nehezedett. A farönk is szépen elfogyott, de tökéletesen ellátta a funkcióját. A törzset több darabból tettem össze, szépen össze illessztettem és Lecsiszoltam, úgy, hogy szinte nem is látszott az illesztés. Tüzet raktam alá és fel izzítottam az acélt, aztán elforattam a fát és kialakítottam a csavart növését. Az ágakat és rajtuk a leveleket külön készítettem el, miután a törzset vékony réz réteggel bevontam és lecsiszoltam. A levelek teljes elkészítéséhez, a kis kalapácsomat használtam, mert másképpen nem tudtam megformálni a leveleket olyan szépre. Az ágak alá készítettem kis kampóknak helyet, hogy fel lehessen akasztani lámpákat. A fát a nagy teremben raktuk össze, a maradék illesztés kis melegítésekkel és csiszolásokkal dolgoztam ki. A fát ezután lepolíroztam. A maradék anyagból én is készítettem kis lámpásokat, amelyeket fel is tettem, hogy a dús lombozat alól, szépen világíthassanak. Elvégeztem rajta az utolsó simításokat, így már felhomyályban, messziről, kicsit hunyorítva, rendes fának lehetett nézni.

Viktória ez alatt sokat segített a munkában és saját elhatározásából beszélgetéseket folytatott a grófnővel, hogy egy kicsit leküzdje az emberektől való félelmét. Nagyon megkedvelte Frau Wilhelminát, annyira, hogy elhatározta, hogy egszer meg fogja hívni teára. Esténként könyvet olvasott, amiket tőle kapott. Nagyon élvezte őket, főleg az olyan történeteket, ahol a hős megmenti a szerelmét. Néha beszélt álmában is ezekről, ahogyan ó, mint hercegnő a vártoronyban a herceget várja és reggel amikor felkel, rájön, hogy már megjött és még vissza alszik egy kicsit. Nagyon vidáman teltek napjai és az átadásnál vidáman és izgatottan várta a grófnőt.

A teljes pompájában állt, égtek a lámpások és a sötét teremben a fényeket gyönyörűen verte vissza gyönyörű volt. A törzsénél álló növényes ládák pedig még hangulatosabbá tették a fát. Ahogyan a grófnő belépett, izgatottan üdvözöltem:

- Jó estét Frau Willhelmina, a mű elkészült, remélem, hogy megfelelő lett és önnek is elnyeri a tetszését. A bálterem kellős közepére helyeztük. - szívem erősen kalapállt, reméltem, hogy elnyeri tetszését.

43[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Szer. Szept. 11, 2019 12:06 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Viktória könyveket olvas, Herr Johann pedig dolgozik. Mintha nem is pusztán egy munkafeladat lenne ez, hanem egyben egy vendéglátás is. Talán nem bánt velük megfelelően, jut eszébe oly sokszor, talán túl durvák voltak és rosszul reagáltak. Sok-sok szó esik erről olyan falak mögött, melyek minden bizonnyal elzárják a hangokat egyéb individuumok fülétől. Azonban ahogy az idő telik, úgy tűnik, aggodalomra semmi ok. A hölgy is fellazult, láthatóan élvezi az itt tartózkodást. Elbújik történeteibe, akár egy menedékbe, miközben párja alkotja a fényűző és drága csodát a bálteremben.
Alig várja, hogy láthassa. Amikor közlik, hogy végre elkészült, izgatottan szól Damiennek, hogy jöjjön, s nézze meg. A szokásosnál és az elvártnál talán jobban zakatol a szíve. Nem teljesen érti, miért jelent ez számára ennyit, de ha már ily nehézkes és hosszadalmas volt eldönteni, hogy nézzen ki, nyilván nem mindegy, hogy végül mi lett belőle.
Ismét rengeteg elképzelés suhan át az arcán, ahogy egyik lépést teszi a másik után a bálterem irányába.
Szemei isszák a látványt, ahogy besétál a sötétségbe, mely hamvasan simogatja és titokzatosan világlanak belőle ki a lámpások fényei. Akár egy gyermek, csodálkozva sétál közelebb, sietve hagyva maga mögött Damien kimért és józan lépteit, közelebb suhanva és elmélyedve a lenyűgöző összatásban. Aztán szemei egyenként az apró levelekre vetődnek, kidolgozott finomságuk, csavarodásuk egészen természetessé teszi őket. A mély, meleg színárnyalat pedig pont oly időtálló, mint a fém, amelyet maga alatt rejt. Elképzeli, ahogy ez az egész épület romként fekszik már és e fa, de legalábbis darabjai mégis kikukucskálnak a poros kövek közül, jelezve, hogy ők itt vannak, itt maradtak.
Örök emlék. Talán megéri azt a vagyont, amelyből alkotva lett. Nem is számít ez már. A pénz, s értéke is ugyanúgy változik, mint a világon minden. Talán mégsem maradna meg. De messze még az idő, amikor rommá lesz a kastély. Ha eljön valaha.
- Fenséges alkotás lett, uram.
Damien elképzeli, hogyan lehet majd táncolni a fa körül és hogy festhet az egész pörgő, szoknyás lábakkal tele, zenével és pompával. Remélhetőleg senki sem lesz annyira részeg ebben a teremben, hogy egy fémfa jelenléte a kellős közepén gondot okozzon. Végül is elég nagy.
- Ez... ez tényleg csodálatos. Nem tudom, hogy köszönjem meg. - Persze, pénzzel, mi mással, de nem ez a lényeg...
Pontosan azt látja, amely a lapjain feküdt, a ceruza szene rajzolta körül, s most itt áll előtte megelevenedetten.
Máris közösséget érez vele. Mintha az övé lenne. Ha majd egyedül lesz a teremben, megszólíthatja, mint a természet egy külön, benti darabját.
Persze csak mása a valódinak. De vannak valódiak kint is szerencsére.
- Maga nagyon ügyes. Tökéletesen megalkotta ezt a valamit abból, amit lerajzoltam, pedig az csak egy kis skicc volt egy lapon és nem is mondanám a legművészibbnek. Rendkívül aprólékos lett, és... egyszerűen gyönyörű. El kell jönniük az első bálra, amit itt rendezek majd. - mondja elragadtatva.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

44[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Csüt. Szept. 12, 2019 4:49 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Elpirultam a meghívás hallatán. Oda fordultam Viktóriához, aki ambivalenciájával küzdött. Rámnézett, majd Frau Willhelminára, aztán A bálterembe tekintett, néha elkezdett hiper ventillálni, de végül csak annyit mondott:

- Szerinem is csodálatos lenne megtekinteni a fát a vendégek pompájában. - nyugodtá vált, lehiggadt, aztán leült.

- Köszönönjük a meghívást. - mondtam, de talán egy kicsit el kellett harapnom a mondatom végét, hogy ne mondjam ki, hogy megtámogatom az árat csökkentve. Zavaromban a fát nézegettem, ahogyan gyönyörűen díszelgett. - Minden esetre megtisztel bennünket. Nagyon kedves öntől és nem is utasítjuk vissza. Köszönjük szépen! - hajoltam egyg kicsit előre. Úgy éreztem megcsapott a nagy urak és hölgyek kifinomult szele.

45[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Hétf. Szept. 23, 2019 3:14 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
- Kisasszony, jól van? Tehet egy sétát a kertben, ha úgy tartja kedve.
Kissé frusztráló tud lenni, hogy Viktóriánál sosem lehet tudni, mi is a gondja pontosan, vagy egyáltalán van-e neki. Picit olyan vele lenni, mint egy gyermekkel, minden lehetőséget végig kell lapozni, hogy hátha valamelyik helyesnek bizonyul.
- Igazán nincs mit. Legalább... nos, egész biztosan lesznek ismerőseim ott. - pirul el kissé, ahogy mosolya arcára feszül. Talán nem kellene ily nyíltan megosztania mindent, ami az eszébe jut. De úgy érzi, az együttes munka kiépített annyi bizalmat, hogy Herr Johann nem fog gúnyt űzni belőle.
- Nos, tehát, profi munkát végeztek, itt az ideje, hogy megkapják méltó jutalmukat - tér a sötételf a dolog üzleti lényegére, Mina pedig visszafojt egy sóhajt. Igen, ezt muszáj. Pedig olyan szép lenne, ha az ilyen csodák mindenféle gyakorlati megkötés hiányában teremhetnének. De tudja, ezt nem várhatja el, hiszen dolgoztak vele, megérdemlik a jutalmat.
Azonkívül, hogy vacsorázhattak és élhettek itt napokig. Hmm. Vajon más lett volna ily bőkezű?
Damien azonban elővesz egy minőségi, bőrből való erszényt és a legutoljára megbeszélt összegnyi érmét igyekszik leszámolni egy közeli kisasztallapra, mely éppen kézre áll. Igen, visszavonulhattak volna egy alkalmasabb terembe is. De minek?


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

46[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Pént. Szept. 27, 2019 9:05 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Kicsit még tétovázott Viktória de végül megszólalt:

- Köszönöm asszonyom jól vagyok, csak éppen... A múlt... Tudja... Nem is tudom... Régen rossz dolgokat tettem. Nem tudom miket és kikkel, de rosszakat. Nagyon rosszakat... És nem tudom, hogy milyen következményei lehetnek. Meg... igazából - ehhez oda hajolt Frau Wilhelminához - táncolni sem nagyon tudok. De nagyon szívesen! - kicsit mosolygott, ezért hagytam is őket, bíztam bennük, hogy lintézik.

Amikor Damien leszámolt hétezeret a nekem kifizetendő pénzből, megállítottam a kezét.
- A felajánlás után szívtelen lennék ennél többet kérni. Ha emg nem sértem.

47[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Vas. Szept. 29, 2019 11:07 am

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Szóval sötét múlt. Ez némileg megmagyarázza Viktória furcsa viselkedését. Mina arcán halovány félelem fut végig. Sz elme furcsa dolgokat képes kitalálni. Ki tudja. Igaz.e, amiről a lány, beszél. Ami mi is pontosan?
-Mifélékre gondol? Nem tanulta meg a tanclépéseket? - próbálja mosolyogva oldani a hangulatot.
- Oh. - Damien arcán meglepetés suhan át. Majd megnyugvás. Így már nem is olyan szörnyű ez az üzlet. - Értem. Nem fért meg. Sőt, köszönetet kell mondanom.
Igazából nem kell, de megteszi. Ezt diktálja az udvariasság, nemde?
- Frau Viktória, szívesen korrepetálom néhány tanclépést illetően.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

48[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Vas. Okt. 06, 2019 2:23 am

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Viktória eleinte megrémült, ahogy Frau Wilhelmina arcán félelem futott át, de a kérdésekre megkönnyebbült.

- Azt megköszönném. - mosolygott és szinte majd kicsattant örömében. Szája előtt össze érintette a tenyerét - Drága... akarom mondani Frau Wilhelmina, nagyon hálás lennék érte. - rám lesett, hogy nem hallottam-e meg, de én a pénzel voltam elfoglalva. - De ez legyen csak kettőnk titka. - súgta oda Frau Wilhelminának.

- Ugyan ugyan... - válaszoltam Damiennek. - Részemről a megtiszteltetés. - és ez valóban így volt. Kevesen fizetnének ennyit, akárhogyan is nézzük. Főleg ilyen körülmények között.

49[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Szomb. Okt. 12, 2019 6:40 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Mina furcsállóan figyeli Viktória arcának furcsa, finom változásait, melyek úgy rebbennek át egyikből a másikba, akár egy pillangó szárnya röpte közben. Miért lesett a párjára, egy nyelvbotlást követően? Vagy tán nem nevezheti drágának, Johann úr már ezen is megsértődne? Pedig ez hölgyek között igenis szokás. Túl sokszor nem alkalmazta ugyan, hát kit drágázott volna?
S miért legyen titok? Hiszen épp most mondta ki fennhangon minden jelenlevő előtt. Egyébként sem tudja, miért tartja szégyenteljesnek a tánctanulást. Mina sem nevezné a legkifinomultabbnak és legprofibbnak a mozgását, de el tudja rakosgatni a lábait úgy, hogy esztétikusnak és könnyednek tűnjön, meg még élvezze is.
- Nincs ebben semmi szégyellnivaló. Nos, ez esetben, gondolom, haza kell most menniük a tornyukba. A bál időpontját tudják. Akár érkezhetnek előző éjjel is, lesz szállás az Önök számára, ahogyan kényelmesnek érzik. - ajánlja fel, majd vár, hogy bebizonyosodjék, tényleg készek már távozni, semmiképp sem akarja erőszakkal kitessékelni őket a kastélyból, azonban az üzleti dolgokból kis időre elege van. Jól fog esni egy kis nyugalom. Na meg gyönyörködés a termékben.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

50[Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Johann & Mina] - Decoratio on Vas. Okt. 13, 2019 7:39 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
- Sajnos ige, most vissza kell, de majd jövünk. Ma este indulunk. - mondta Viktória szomorúan. - Esetleg addig tanítana? Majd a férjem elintézi a dolgokat. Most úgy is kell neki egy kis gőz kieresztés.

Nem szóltam nagyon bele, udvariasan elköszöntem arra a kis időre, majd a hálóban összepakoltam a holminkat.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [2 / 3 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.