Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 55

[Vámpír frakció külkdetés] Az éjszaka szárnyai

Hétf. Szept. 02, 2019 7:13 pm by Hannes von Rotmantel

A partvidéki vámpírcsaládok ostrom alatt állnak. Hoshek elfajzott katonái elfoglalták a …

Comments: 9

Küldetés: A ház padlója recseg

Szomb. Szept. 14, 2019 8:15 pm by Sötét Apostol

A ház padlója recseg


[Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó …

Comments: 4


You are not connected. Please login or register

[Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1[Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó Empty [Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó on Szer. Szept. 18, 2019 7:06 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Gyengéden zúgott a hideg, őszi szél a puszta bombjai közt. A Nordenflusstól majd pár tíz mérföldnyire, a szántók és ugarok közt állt egy apró pici falu. Lakói élénken szántották a földeket, terelgették az állatokat. Nem vészelték ők át a sötét esték viszontagságait, nem ám. A falut teljesen kiirtották a vadul garázdálkodó szörnyek. Hónapokkal a történtek után költöztek ide vissza emberek. Az üres házak élettel teltek meg, a halálsikolyt futtató utcák pedig a mindennapi élet kellemes zajával.
Itt állt a falu egyik határán Gerard és Saga. Nem is olyan rég határozták el, hogy átkelnek a nagy folyón, egyenesen a kontinens déli része felé. Ehhez azonban először tudniuk kellett, hogyan is néz most ki a hírhedt front. Azokat a félreeső területeket, mint a Westerwald, ahol eddig laktak hónapok óta elkerülik a hírek, Veroniel ébredése óta. Abban reménykedtek, hogy talán egy a folyóhoz közelebbi faluval több szerencséjük lesz.

2[Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó Empty Re: [Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó on Szomb. Szept. 21, 2019 4:04 pm

Robin Holzer

Robin Holzer
Klerikus
Klerikus
Mióta először jártam a határon, csábított, hogy visszatérjek erre a környékre. Nem pont így terveztem, de miután végül rátaláltam a bátyámra, és jó hírt küldhetek róla a családnak is, a határnál úgy döntöttem, nem sietek még vissza a katedrálisba, hanem megnézem, hogy a falvak, amiket néhány hónapja rám bíztak, tudnak-e tovább épülni az élőholtak sorozatos mozgolódása közepette.
Egyelőre civil utazóöltözetben, és egyáltalán nem csinélva felhajtást jártam körbe csendesebb órákon a falvakat, szándékosan az egyik szomszédos településen kerítve pár napra szállást, ahol nem volt olyan biztos, hogy rám is ismernek. Nem tölthettem itt annyi időt, hogy az új gondjaikkal törődjek.
Éppen az egyik ilyen sétáról tartottam visszafelé, amikor Burgwald határához közeledve ismerős fájdalom kúszott a fejembe.
Addig szertszét kalandozó tekintetemet így felemeltem, és az éppen érkező két utazóval találtam szembe magam.
- Üdvözlöm önöket - köszöntöttem őket. Egyiküknek démonnak kellett lennie, ami arra késztetett, hogy kicsit kutassam a szándékaikat, mielőtt dolgom végeztével tovább indulok. Biztos szerettem volna lenni benne, hogy a falusiak nyugalmát semmi nem háborgatja.


_________________

3[Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó Empty Re: [Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó on Vas. Szept. 22, 2019 12:51 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Hirtelen egy idegen jött oda hozzájuk, s köszönt. Kissé gyanakvóan fordították felé a fejüket. Semmi különöset nem véltek rajta felfedezni, egyszerű, átlagos falusinak tűnt. Gerard sóhajtott egy nagyot. Paranoiás lett ettől a rengeteg szörnyűségtől, ami mostanában történt. Saga nem csinált semmit, csak mosolyogva fordult felé. Ő nem tudta, mik történtek itt, így nem is figyelt annyira oda, kivel áll szóba.
- Adjon Isten! - köszönt vissza Gerard.
Saga gyorsan kihúzta magát és ő is köszönt.
- Jónapot. - mondta kurtán.
- Csodás napunk van, nem igaz? - kérdezte tőle a démon. Egy pár szép szót mégsem sajnálhat egy idegentől.

4[Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó Empty Re: [Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó on Szer. Szept. 25, 2019 3:50 pm

Robin Holzer

Robin Holzer
Klerikus
Klerikus
A köszöntésemre adott válasz a helyzethez képest bíztató volt. De azért nem teljesen megnyugtató, hiszen nem az Úr léte a vita...
A kérdésre elmosolyodtam. Még jobb, ha néhány szót váltani is tudok velük.
- Meglehetősen. Ez a nyugalom, és viszonylagos béke mostanában komoly ajándéka az Úrnak - válaszoltam, őszintén, és kissé puhatolva, miként reagálnak egy ilyen megállapításra. 
Egy démon, aki rosszban sántikál, valószínűleg nem a természetes módon fog helyeselni. 
Közben azért magamban elrebegek egy imát is, hogy jó szándék legyen a lelkükben a pusztítás helyett, amitől tartok.  És hogy az így közel érve felerősödő fejfájás ne akadályozzon, ha esetleg cselekednem kell a falusiak nyugalma érdekében.


_________________

5[Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó Empty Re: [Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó on Szer. Szept. 25, 2019 5:03 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
~ Milyen elérzékenyülten beszél... - gondolta magában Gerard.
~ Talán segítségre van szüksége. Lehet korábban történt valami egy szeretetével, azért mondja ilyen megkönnyebbülten. - felelte Gerard fenében Lia.
~ Ne félj, nem akarom megrígatni. - nyugtázta meg elmebéli társát a démon.
Saga csak csendben nézett Gerardra. Még elég keveset a tengeren túli nagy föld népének templomairól, de abban biztos volt, hogy az Úr alatt a teremtőt értették. Egyetlen egy volt, nem több, csal egy. Ezért is nem volt neki neve.
- Valóigaz. S ezt az időt felhasznalhatjuk arra, hogy előkészüljünk a következő nagy csapásra. Hiszem ki tudja, mikor fognak a protestánsok újra támadni. -Gerard úgy döntött, azonnal megpróbál tudakolózni. Ha már így adódott, kíváncsi volt, miket hallott a nő.

6[Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó Empty Re: [Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó on Hétf. Okt. 14, 2019 10:58 am

Robin Holzer

Robin Holzer
Klerikus
Klerikus
Valamin úgy tűnt, elgondolkodott a szavaim nyomán, de nem bántam. Van ideje, hadd gondolkodjon. Lehet pont olyanron elmélkedik, ami a célomat elősegíti.
Meglep, mennyire komolyan válaszol. És igaza van.
- A protestánsok, az élőholtak… Túl sok fenyegetés van manapság… A pihenére, erőgyűjtésre is alkalmas ez a békés idő – bólintok egyetértve… Ezek szerint nem tervezi háborgatni a falut… na de… – És ki tudja a démonok is mikor döntenek úgy, hogy megpróbálják magukhoz ragadni az ingatag uralmat. – jegyzem meg, közben leplezetten fürkészve, hogyan reagálnak erre a feltételezésre.


_________________

7[Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó Empty Re: [Robin&Gerard] Messze hív a nagy folyó on Hétf. Okt. 14, 2019 12:31 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Gerard majdnem megszólalt. Nem is olyan régen látott itt utoljára démont. Most, hogy az egyház figyelme megoszlik, valóban mindenfelé látni lehet őket. Neki is meggyűlt a baja egy párral. De hát azt csak nem mondhatja el szegény falusinak. Halálra rémülne tőle. Mit tudna ő egy démon ellen tenni. Ezek arra járnak, amerre csak akarnak, s nem egy indult örvendezve vadászatra, amikor eltűnt az égről a nap. Azóta is odakint randalíroznak.
- Nem is emlékszem, mikor találkoztam utoljára démonnal. Talán őket is megtépázták a mostani események. - válaszolt nyugodt, kellemes hangon.
Aztán némi bűntudatot érzett. Ha most pont emiatt engedi a figyelmét le szegény nő, s támad rá egy démon, az az ő lelkén fog száradni.
- De nem árt óvatosnak lenni. - tette hozzá futólag.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.