Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 55

[Vámpír frakció külkdetés] Az éjszaka szárnyai

Hétf. Szept. 02, 2019 7:13 pm by Hannes von Rotmantel

A partvidéki vámpírcsaládok ostrom alatt állnak. Hoshek elfajzott katonái elfoglalták a …

Comments: 9

Küldetés: A ház padlója recseg

Szomb. Szept. 14, 2019 8:15 pm by Sötét Apostol

A ház padlója recseg


Kastiana előtörténete …

Comments: 4


You are not connected. Please login or register

Kastiana előtörténete

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Kastiana előtörténete Empty Kastiana előtörténete on Vas. Okt. 06, 2019 5:49 pm

Kastiana

Kastiana
Déli Ügynök
Név: Kastiana
Faj: Ember
Frakció: Hellenburgi Királyi Szövetség
Kaszt: Ügynök
Nem:
Kor: 23

Kinézet:
Filigrán alkatú, kecses termet. Nagyjából olyan 170 cm lehet. Tépett vágású haja sötét acélkék színű. Szemei élénk barnák, szemöldökei finoman íveltek. Jellegtelen arcvonásainak egyhangúságát az állán lévő, aprócska tetoválásnak ható, furcsa anyajegy töri meg.
Nyakában, fagyöngyökből felfűzött, réz kulcsos medallionnal díszített, saját készítésű nyaklánca függ.
Testhezálló, passzentos sötét, magas nyakú ruházatot visel, mely kényelmes és szabad mozgást biztosít számára. Combjain, csípőjén, a hónalja alatt, két oldalt, egy-egy kisebb táskát hord magára szíjazva. Nehéz, vastag talpú, több sor csatos, magas szárú csizmát visel. Kezein praktikus, ujjatlan kesztyűk.
Hosszú, fekete, kétsoros gombos, zubbony kabátban jár.

Jellem:
Igen összetett személy. Életében jelentős tényező a változatosság, az újszerűség és a haladás keresése. Kalandvágyó, elmés és temperamentumos, semmiféle kockázattól nem retten vissza. Egy meghatározott feladat mellett nehezen tud sokáig megmaradni, állandóan keresi az újdonságot. Kommunikatív, barátságos és energikus, de tudja mikor okosabb, ha meg se szólal. Általában könnyűnek találja a munkát és a tanulást, főleg ha ezekben is talál némi változatosságot. Nagyszerűen képes lelkesíteni másokat, de saját magát már kevésbé. Jól alkalmazkodik a változásokhoz, a helyzetek többségében is ügyesen feltalálja magát.
Ha negatív jellemvonásai előbújnak belőle, akkor durva, kegyetlen erőszakosságban, vehemens önérzetességben, hirtelen haragúságban, és önpusztító életvitelben nyilvánulhatnak meg nála. Egyszerre tud szarkasztikus és kérlelhetetlen lenni. Figyelnie kell arra, hogy nehogy diktátor váljon belőle.
Sok minden érdekli, ezért hajlama van arra, hogy szétforgácsolja az energiáit és kiégjen, de megtanulta, hogyan koncentrálhatja a figyelmét éppen arra, amit csinál.
Szíve mélyén romantikus alkat, és mint mindenki, keresi a boldogságot. Nagyvonalúság jellemzi, utálja a kicsinyes helyzeteket és az alantas embereket. Inkább csak kis társasággal veszi körül magát, de az legyen megbízható.
Nem idegen tőle a pesszimizmus sem, de hisz abban, hogy minden rosszban van valami jó.
Mindig diplomatikuságra, igazságosságra törekszik, de vannak olyan helyzetek, amikor környezete számára egyáltalán nem tiszta, hogy mit és miért csinál. Ez azért lehet, mert megszokta, hogy leginkább csak magára számíthat. Nem alkalmas vezető posztra, de mivel másokat kitűnően tud támogatni, segíteni, ezért benne van a potenciál, hogy magas beosztásban dolgozók jobb-kezévé váljon. Megbízható és olyan személy, akire lehet számítani.
Ellenségként, az alattomos és szeszélyes személyiségjegyek jelennek meg nála.
Szerelmi téren is rendkívül sajátos személyiség, ami miatt vagy egyáltalán nem vagy csak nagyon későn leli meg az ideális partnerét.

Előtörténet:
Kastiana, északon, a mai Veroniai Királyság területén született, az Úr 809. évében egy ötfős család legidősebb gyermekeként, egy isten háta mögötti, jobbágyi porfészekben, egy Britol nevű kis faluban.
A királyság kettészakadásával, Észak és Dél háborúskodásai alatt lett oda otthona és családja. Apjuk, Talus kovácsként és ékszerészként kereste meg a mindennapi kenyérre valót. Anyjuk, Khora bábaként és gyógyfűvészként tevékenykedett a közösségben. Szülei a viskójukban lelték borzalmas halálukat, mely porig égett, amikor martalócok vonultak végig a környékbéli falvakon, közöttük Britolon is.
Khora a vállainál fogva maga felé fordította legidősebb lányát. Füst terjengett körülöttük.
- Tia! Mennetek kell a testvéreiddel, vigyázz rájuk!
- De…
Anyja elfordult és az egyik szekrény aljából, egy lapos ládából elővett több barna folyadékkal teli üvegcsét és Kastiana zsebeibe tette, egy telerajzolt és írt papírossal együtt.
- Ezek a megfelelő pecséttel a segítségetekre lesznek.
Apjuk lépett oda hozzájuk.
- Gyerünk, kimásztok a kamra ablakon! Siessetek!
Azzal már indultak is, Khora maga előtt terelte gyermekeit. A kis Kastiana ellenkezett, húgai csak riadtan hallgattak.
- Gyertek ti is!
Talus némán megcsóválta a fejét, sorban felemelte a lányait és segített kimászniuk az ablakon, amin éppen hogy kifértek. Anyjuk bentről kikiáltott rájuk.
- Szaladjatok innen!
Tiana két húgával, Lirával és Meklával elmenekülve, egy közeli kis erdősségben talált egy időre menedékre. Közülük, Mekla volt a legkisebb, három esztendővel Lira után jött a világra. Az elárvult testvérek Hellenburgba indultak, de útközben egy csapat vámpírba botlottak. Életüket egy szakadár csoport mentette meg, akik szintén a déli régió fővárosába tartottak.
822-ben a három nővér, mint megannyi a háborúk miatt földönfutóvá vált gyermek, a protestáns egyház árvaházba került. Ahol mind a három kislányt az alapok után, a képességeikhez mérten kezdték okítani és a reformer irányzatú vallási tanok szellemében nevelni. Az idő múlásával Kastiánának nagymérvű találékonysága bontakozott ki, bár semmiben nem emelkedett ki igazán, de sok mindenben jól megállta a helyét, ahogy két húgának is fejlődtek a képességei. A nálánál két évvel fiatalabb Lirának az íjászathoz volt kifejezettebb érzéke, míg kishúguk inkább a kardforgatásban jeleskedett.
Egy nap, amikor egy kisebb csapattal kiküldött felderítésben voltak egy északi területen, nevezetesen is Cinderweald erdeiben, démon horda és számos sötétséglakó lény kerítette be őket. Rajtuk ütöttek és a könnyű vértezetű, mozgékonyságra kialakított, kis létszámú különítményt hamar szétzúzták, megosztva, menekülésre kényszeríttették. Tianáék is elszakadtak a többiektől és a tünde erdőségből egy közeli tanyára menekültek a nyomukban lévő árnylények és démonok elől. Egy vályogházban elbarikádozták magukat, ezzel végül valahol saját magukat ejtették csapdába.
- Most mi lesz? Hogy jutunk ki innen?
Szólalt meg Mekla zihálva és felindultan miközben az egyik zsalugáteres ablakon betörő karmos, csápos végtagokat kaszabolta.
Tia az egyik oldaltáskájából előkapott egy bőrszütyőt és Lirának hajította, aki egy polcot lökött éppen a másik ablakhoz.
- Fogd és szórd ki! Gyorsan!
Lira az elkapott erszényre pillantott és bólintott.
- Jó, de a só sem fogja sokáig feltartani őket.
Mindeközben a ház ajtaja a zsanéroknál lassan kezdte magát megadni, a betört ablakokon pedig félig meddig benyomulni a különböző árnyteremtmények.
- Ne pofázzatok már! Bassza szájba, itt pusztulunk!
Ordított rájuk Mekla, minden szónál, felváltva egyet-egyet lecsapva kardjaival. Persze, a hangzavarban ez nem is tűnt ordításnak, mely a démonok sivításától, morajától és a házostrom zajaitól volt eltelve.
- Jól van, na! Mindjárt, ne sürgess!
Lira elkezdte egy csíkban végigszórni a sót az ablakok, a falak és az ajtó mentén.
Az elhangzottakat Kastiana csak egy hosszabb pislogással és egy sóhajjal nyugtázva, megfordult és a helyiség üresebb falához lépett. Az egyik combján lévő kis táskából elővéve, egy kréta darabbal egy kört rajzolt fel, amibe egymásután több koncentrikus kört is belerajzolt, aztán a körsávokat berovátkolva, ék- és rovásírással felvitt a falra egy Belső Szem nevű pecsétszimbólumot. Egy lépéssel elhátrált, majd egy barna folyadékkal teli fiolát vett elő, ujjai között megforgatta.
Lira látta, hogy nővérük mire készül és mellette teremve, kikapta a kezéből a bájitalt.
- Tia, ne! Ez honnan…?
Az üvegcsére meredt, majd a falon lévő szimbólumra, aztán ismét a kezében tartott barna fiolát nézte.
- Ezt nem használhatjuk, nem tudhatjuk hova jutunk!
Kastiana egy pillantással sem méltatva húgát, így szólt:
- Már csak ez az egy van. Különben is vagy ez, vagy a biztos vég. Inkább ebben tűnjünk el, minthogy itt vesszünk. Elegánsabb.
Amint ezt kimondta és elmosolyodva nézett Lirára, az ajtó bedőlt, kiszakadt a falból és materializálódott démonok, alaktalan füstszerű jelenések özönlőttek be a helyiségbe és vetették rá magukat Meklára.
- Neee! Meklaaa!
Üvöltötte egyszerre a két testvér, ahogy kishúgukat elnyelte a sötétség raja.
- Lira! Most!
Dörrent rá Tiana testvérére, aki erre visszadobta neki a fiolát, és íját felajzva kezdte nyilazni az árnylényeket, démonokat. Ő pedig a falhoz vágta az üvegcsét, ami szétrobbant és fehéren gomolygó matéria kerekedett, majd összpontosult a Belső Szem körében egy hullámzó, vízszerű, fénylő asztrális felületetet létrehozva.
- Gyere!
Kiáltotta oda húgának és nyújtotta felé a kezét, amikor Lira éppen egy közeledő sötétteremtményt készült lelőni, de a lény egy ködszerű pajzsot idézett maga elé, amibe beleszállva a vessző, a következő pillanatban visszafordulva, Lira felé szállt. A nyíl az egyik szemén keresztül fejen találta és összeesett.
- Liraaa! NEM!
Ekkor a különböző démonok, gomolygó árnyak felé özönlőttek, mire belevetette magát az asztrális eseményhorizontba. Tiana zuhant át a términdenségen, a teleportból egy kietlen vidéken bukkant elő. Egy bukfenccel elterült a kemény talajon. Az asztrális átjáró azonnal bezárult mögötte, így egy démon és árnylény sem érkezett utána. A zord sziklás táj, ahova jutott, csakis a kősivatag lehet.A hozzászólást Kasztiana összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 11, 2019 11:40 pm-kor. (Reason for editing : Kasztiana)

https://hu-bongeszos-jatekok.webnode.hu/

2Kastiana előtörténete Empty Re: Kastiana előtörténete on Hétf. Okt. 07, 2019 11:38 am

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
Mesélő
Mesélő
Üdvözlöm a merész, bátor hölgyeményt!

Engem ért a megtiszteltetés, hogy az előtörténetet olvashatom. Nagyon tetszett a történet és gyönyörűen visszatükröződik, hogy rengeteg munka van benne.
A történet maga velős volt, mégis sok részletet említettél benne. A terjedelme megfelelő, a történet és a karakter motivációja is tökéletes összhangban volt a jellemével. Hatalmas, hatalmas pirospont jár érte, ahogy az oldal elemeit a történetedbe szőtted. Az évszámok, a helyszínek, de még a szörnyek is, hatalmasat néztem, amikor a sorok közt rámkacsintottak a finsterwaldi bestiák. Nagyon tetszett, hogy a karakter életeseményit bizonyos fordulópontokhoz kötötted az oldal idővonalában. Ennek hála a történet jól követhetővé vállt, és pontosan tudta az olvasó is, milyen világban éli éppen Castiana az életét. Jó történet volt, élvezetes, kellően részletes, nem volt egyetlen hiba sem benne (először azt hittem a kék haj nem lehet természetes, de aztán rákerestem és mégis. Újabb pirospont, rávett a történet, hogy tanuljak valamit XD).

Egy dolog miatt nem szeretném még a történetet elfogadni. A végén a barna folyadék, a Belső Szem szimbóluma valamint az út az asztrális horizontba egy picit homályos volt nekem. Arról szeretnék pár sort látni. Mi az a lötty, hogyan került hozzád, és ami a leges-legfontosabb, mi történt, miután átkerültél ebbe az asztrális eseményhorizontba és hol kötöttél végül ki, hogyan menekültél meg? Ha ez megvan, akkor minden gond nélkül el tudom az előtörténetet fogadni (ja igen, ha netán nem lennél a dolgodban biztos, hogy amit írsz illik-e a világba, nyugodtan megkereshetsz akár üzenetben, akár discordon és felvázolhatod nekem).

Illetve a végére egy kis szőrszálhasogatást szeretnék még tűzni. Ugyebár az emberek skandináv és német hangzású neveket használnak, a német egy régies változatát beszélik, s ez a neveikben is tükröződik. Nem tudom, hogy a neved kezdőbetűjét "C"-nek, vagy "K"-nak kell-e ejteni, de ha "K"-nak, akkor le kéne cserélni a névben a kezdőbetűt "K"-ra, mert a németek a "C"-t úgy ejtik, ahogy olvassák, és ezt a veroniai emberek is így teszik. A kelta-angol nyelv és nevek a tündékhez tartoznak.

Azt hiszem ennyi volna, ha kérdésed van, nyugodtan keress fel akár PM-ben, akár Discordon. Addig is kitartást és hajrá, már nincsen sok hátra. Wink

3Kastiana előtörténete Empty Re: Kastiana előtörténete on Pént. Okt. 11, 2019 11:37 am

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
Mesélő
Mesélő
Kiváló munka, szépen sikerült mindent kijavítani (apropó, a neved első szótagjában az s-t nem kell sz-re átírni, azt a németek is sz-nek ejtik Very Happy ). Nem sok mindent tudok már hozzáfűzni, hogy ne ismételjem el magam. Ez a titokzatos lötty egy érdekes kis családi örökség volt, és remélem hogy látok még majd belőle a későbbiekben. Egy dolgot ne feledj, ha majd szeretnéd a folyadék történetét folytatni, előtte keress meg és vázold fel nekem kérlek, hogy pontosan mit tervezel vele, hogyha netán valami gond lenne vele azt időben észrevegyem.

Az előtörténet pedig még mindig olyan jó, mitn volt, így semmi akadálya annak, hogy

ELFOGADJAM


Ami az adatlapodat illeti, azt itt készítheted el a frakciódnak megfelelő alfórumban. Egyszerűen csak nyissegy új témát és onnantól kedvedre szerkesztgetheted az adatlapodat.

A képességeid listáját itt találod a saját kasztod nevét viselő témában. Az egyik I-es erősségű varázslatot kezdésnek ingyen megkapod.

Minden játékos kap kezdésnek egy egyedi, személyre szabott képességet. Íme hát a tiéd, avagy a sok iszkiri jutalma:

Személyes passzív: Mint a légynek
Típus: Passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: Kastianának már többször kellett élete során nyúlcipőt húznia, hogy az életét mentse. Érzékei kiélesedtek, ösztönei pedig erősebbek lettek, s ennek hála biztonsággal tud hátat fordítani ellenségeinek, ha arra kerül a sor. Képes egyszerre előre s a háta mögé is figyelni, s a veszély forrásait időben észlelni.


Választhatsz, mely Útra kívánsz rálépni, ezekről részletesebb leírást itt találsz.

Ne felejtsük a megfelelő felszerelést sem. Ezek közül az apróságok közül választhatsz magadnak egy darab fegyver és egy páncélt, vagy kiegészítőt.


A többi játékossal a Discord szerverünkön is tudsz ismerkedni (utóbbit a menüsor jobb szélén találod), de ajánlom a Játékostárs kereső fórumot is. Itt egy apró kis útmutató, ami segít jobban eligazodni az oldalon. Amennyiben kérdésed van, nyugodtan kereshetsz engem is, vagy bármelyik mesélőt vagy admint, állunk rendelkezésedre.

Ami pedig a helyszínek közötti utazást illeti, az utazásnál nem szoktunk nagyon szigorúak lenni. Minden játékosnak tudnia kell, hogyan is utazik a karaktere A-pontból B-pontba, s miként küzdi le azokat az akadályokat, melyek az út során bukkannak fel. A küldetések, játékok eleje is rendszerint úgy szokott kezdődni, hogy a játékosok leírják, hogyan is  jutottak el a játék helyszínére. Ám amíg ez a módszer megvan, s az reális, jól indokolt, addig nem kell az utazáshoz külön mesélői engedélyt kérni. Hogy egy pár példát mondjak van aki karavánokhoz szokott csapódni, van aki zsoldoskompániával jár ide-oda, van akinek kísérete van, de olyan is van, hogy valaki madárrá változva repül át várfalak fölött. Sokan vannak, akik nem is szoktak például ellenséges területen játékokat kezdeni, csak akkor, ha a körülmények lehetővé teszik, hogy az ő ott tartózkodásuk jól indokolt legyen. Szóval, amíg megvan, hogyan is utazol ide-oda, addig tiéd a világ. Ha netán nem volnál biztos benne, mennyire reális amit kiötlöttél, hasonlóan a korábbiakhoz itt is nyugodtan keress fel engem vagy egy másik mesélőt és ő megmondja a tutit.


Hát akkor nincs más hátra mint előre! Sok sikert és jó játékot!

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.