[Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

[Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Loreena Wildwind on Pént. Dec. 11, 2015 10:00 pm

A határőrségnek nem csak az a feladata, hogy az erdőbe érkező barbár népeket kísérgessék, vagy adott esetben eltántorítsák egy-egy jól irányzott figyelmeztető lövéssel, hogy jobb, ha be sem teszi a lábát a területükre. Nem. A határőröknek bizony azt a kényelmetlen kötelességet is a nyakukba varrták, hogy ha valamilyen szörnyeteg fenyegeti a békés falvakat, vagy az erdőjárókat, akkor gondoskodjanak a többi tünde biztonságáról, és valamilyen módon oldják meg a problémát. Hogy hogyan, az a fantáziájukra van bízva, de még inkább a világnézetükre.
Amikor megjött a parancs, az őrök sorsot húztak, hogy ki legyen a következő szörnyvadász, és Loreena húzta a legrövidebb faágat, így rá hárult a nemes feladat, hogy a veszélyt elhárítsa. A Tündérkönny nevű kisebb folyó szigetei lápos szegletét jelentették a Tünde erdőben, ugyanakkor ritka és értékes gyógynövények lelőhelye is volt, amit gyakran látogattak a druidák, és egyéb alkimisták, hogy beszerezzék a különleges füveket és gombákat. Ebbe a szigetvilágba vetette be magát a szörnyeteg, akit a szemtanúk hatalmas, szörnyűséges óriáskígyóként írtak le, és már legalább három druidát húzott be magával a láp növényei közé, emellett pedig egy kisfiút is.
A nő nem bánta, hogy neki kell elintéznie a szörnyeteget. Bár nem szeret ölni, az őrködés naphosszat elég unalmas tud lenni, egy kis szörnyvadászat pedig nagyon fel tudja dobni a szürke hétköznapokat. Amellett persze hogyha némi hírnévre is szert tesz, vagy hősként ünneplik, akkor remélhetőleg közelebb kerül néhány lépéssel a hőn áhított célhoz és talán előléptetik.
Szokásos íja és nyilak vannak nála, tünde köpenye, amit nemrég kapott az elöljáróitól, és egy vadonatúj tőr, amit nemrég vett az egyik kovácstól. Különlegesen szép míves tünde munka, kecses és vékony, ugyanakkor halálos. A saját földjükön most is a határőrség zöld egyenruháját viseli, hogy tudják, hogy megbízható személlyel beszélnek, és lehet benne bízni, ahogyan az elöljárókban is, hogy foglalkoznak a problémákkal. Első útja a közelben élő druidákhoz vezet, hogy megtudja pontosan hol látták a szörnyet, és persze hogy valóban óriáskígyóról van-e szó, vagy mire eljutottak a hírek hozzájuk már háromszor megváltozott.
avatar
Loreena Wildwind
Tünde Vadász
Tünde Vadász

Hozzászólások száma : 577
Join date : 2015. Jul. 25.
Age : 26
Tartózkodási hely : Riding the wind...

Karakter információ
Kaszt: Vadász, Druida (Lovag)
Szint: 9.
Tapasztalat:
11210/12000  (11210/12000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Miu Silverfalls on Szer. Dec. 16, 2015 9:54 pm

Egy újabb sérült személyt szállítottak a szállásunkra, akit a közeli szigetvilág láp vidékeiből szállítottak ide. Ismét egy sérült druida a mi klánunkból, aki orvosságért ment a Tündérkönnyhöz, de félholtan támolygott vissza a klán birtokra. Ez már a hatodik eset, amikor a klánunk egyik tagját megtámadta az a szörnyeteg, aki befészkelte magát az egyik legnépszerűbb gyűjtőhelyre. Egy nagy piton, aki állandóan lesből támad. A hat esetből ez a második, amikor túl is élték a támadást, ha mást nem többé-kevésbé jó állapotban, de ahogy halottam a környéken nem mi vagyunk az egyetlenek, akik kárt szenvedtek a kígyóval szemben. Tudtam, hogy egy idő után valaki elindul a csúszómászó után, de titkon reméltem, hogy mire az elf vadászok odaérnek, az állat elmegy onnan. Szó se róla, én is mérges vagyok a kígyóra, ráadásul van ez a nagy fóbiám is… de ő is ugyanolyan élőlény, mint bárki más. Nem akarom senki halálát… Épp a sérült borogatását cseréltem ki, amikor anyám megjelent mellettem. Gyorsan befejeztem a cserét, és meghajoltam a nagyasszony felé, hisz nem feledkeztem meg anyám rangjáról.
- Te fogod elkísérni a Vadászt az útjára. – mondja hideg hangon, mire én csak hápogva néztem fel rá, de ő folytatta – A családunkon így is elég nagy folt esett, hogy egy nyamvadt kígyó így ellátta hat társunk  baját.
- De… de Anyám… én… én… nem mehetek… hisz én… - kezdem félősen.
- Te leszel a következő nagyasszony a Silverfalls klánba! – mondja erre ellenmondást nem tűrő hangon – Tapasztalatot kell szerezned, hogy megerősödjön a mágiád. Ez a kötelességed, mint utódom!
Remegve néztem anyám szemébe, már készültem volna, hogy ellenkezzek, de ajkaim nem akartak engedelmeskedni, és mindössze annyit mondtam: „Igenis Anyám”. Másnap reggel, ahogy anyám megmondta meg is érkezett a Vadász, akit én illően fogadtam is, bár eléggé lehangolt voltam.
- Üdvözlöm hölgyem… én fogom elkísérni a k…kígyó fészkébe… Miu Silverfalls vagyok, a nagyasszony második lánya. – mutatkozok meg illedelmesen, meghajolva felé.
Majd miután megkértem, hogy kövessen, elindulok a kikötők felé, hogy az előkészített csónakokkal a sziget felé vegyük az irányt. Menet közben azért még a nőhöz fordulok.
- Mondja mennyit tud az állatról?
avatar
Miu Silverfalls
Tünde Druida
Tünde Druida

Hozzászólások száma : 54
Join date : 2015. Dec. 09.

Karakter információ
Kaszt: Druida
Szint: 1.
Tapasztalat:
100/500  (100/500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Loreena Wildwind on Szomb. Dec. 19, 2015 2:52 pm

Türelmesen várakozik, ameddig fogadják, hátratett kézzel egyenes háttal tisztsége teljes tudatában. Egy idősebb druidára számít, és jó néven is venné, ha nem kéne egyedül harcolnia, ehelyett viszont egy kislánynak kinéző tünde jön elé. Nem tudja pontosan megtippelni mennyi idős is lehet, mert fajuknál ez elég csalóka tud lenni, de az biztos hogy nagyon fiatal, ahhoz meg végképp, hogy tanulmányait befejezett druida legyen. Ez valami vicc?
- Üdvözöllek Miu. Én Loreena Wildwind vagyok a határőrségtől. - fölösleges lenne ecsetelni, hogy miért jött, hiszen mindketten tudják. Készségesen követi a lányt a kikötőhöz majd a csónakhoz,és amikor leülnek azonnal meg is ragadja az evezőket, természetes, hogy ő fog evezni, arra amerre Miu mondja. Lassan haladnak, nem szeretni jobban zavarni a folyót mint kéne, nem akarja magukra felhívni az élővilág figyelmét, és a kígyó sem lenne jó, ha idő előtt támadna. A meglepetés erejére persze nem épít, egy ekkora állatnak kiváló a szaglása, így messziről meg fogja őket érezni...
- Az eddigi beszámolók alapján közönséges kígyónak tűnik, ami valamiért legalább tíz méter hosszúra nőtt, ha nem még nagyobbra. Viszont ha a druidák nem tudták legyőzni és többet is el tudott ragadni közülük, akkor félek, hogy valamiért ellenálló a mágiával szemben, legalábbis a bőre. Először szeretném látni a nyomait, hátha megtudok többet, hogy mérgező-e, vagy nem lenne-e egyszerűbb a nyílt harc helyett mondjuk megmérgezni. De minden információ morzsa jól jöhet. Tudsz esetleg mondani valamit ezeken kívül? - kíméletlennek hangozhat amit mond, hogy el akarja pusztítani a kígyót, de nem lát más biztonságos megoldást. A tündék harmóniában élnek a természettel, de meg kell hogy védjék magukat a szörnyekkel szemben, márpedig ez a kígyó szörny-számba megy. Ha békében élne a szigeten nem lenne vele probléma, de az hogy tündéket falt föl már nem megengedhető. A terve egyenlőre annyi, hogy megkeresi a kígyó gyenge pontját, és megpróbálja kiiktatni. Ilyen pont lehet a szeme, vagy ha a szájába bele tudna lőni, ha a pikkelyeit mágia védi vagy túl vastagok ahhoz, hogy egy tünde íjból kilőtt nyíl átüsse. Ami biztos viszont, hogy Miut minél előbb vissza fogja küldeni a többi druidához, első sorban azért, hogy nehogy a kígyó őt szemelje ki következő áldozatának. Ha nem tudná megvédeni azzal nem lenne képes együtt élni, mindegy hogy most találkoztak először.
A sziget növényzetén azonnal látszik, hogy valami nagy és súlyos dolog letörte a nádast, és "letaposta" a füvek egy részét is. Amikor a csónak a kis mólóhoz ér kiköti és lendületesen lép ki belőle, hogy felmérje a terepet. A legszélesebb része is fél méter lehet a kígyónak a nyomokból ítélve, de hogy milyen hosszú, azt nem tudja megítélni. A közeli fák némelyikére biztos hogy fel tud mászni, onnan talán nagyobb biztonságban tudná kilőni a szörnyeteget.
- Tudod, hogy nagyjából honnan rabolták el a druidákat? A legjobb az lenne ha elpusztítanánk a fészkét. Elég ha ráböksz az irányra, nem kell velem jönnöd.
avatar
Loreena Wildwind
Tünde Vadász
Tünde Vadász

Hozzászólások száma : 577
Join date : 2015. Jul. 25.
Age : 26
Tartózkodási hely : Riding the wind...

Karakter információ
Kaszt: Vadász, Druida (Lovag)
Szint: 9.
Tapasztalat:
11210/12000  (11210/12000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Miu Silverfalls on Vas. Jan. 10, 2016 8:51 pm

- Örvendek a találkozásnak asszonyom. – hajolok meg a nő irányába tisztesség teljesen.
Kissé félénken néztem a vadásznőre. Nem igazán a kinézete, vagy a fegyvere rémített meg, sokkal inkább a tudat, hogy miért jött. Épp ezért voltam ilyen szomorkás. Már amúgy is rosszul éreztem magam, hogy a kígyó rengeteg klánbelit bántott, de az most még inkább kétségbe ejtett, hogy jelen kell lennem, mikor a nő elejti szegény párát. Bár már okozott egy jó adagszenvedést a népünknek, végül is ő csak a területét védte… ahogy sajnos most már mi is. Udvariasan, bár eléggé csöndesen kísérem a vadászt az útján a csónakig, miután beleszálltam, csak néma bólintással jeleztem, hogy megértettem a szándékát, és nem óhajtok ellenállni. Mikor mindketten bent voltunk, már a csónakban csak intettem.
-
Egyelőre nem szükséges eveznie asszonyom. Az áramlat el fog sodorni minket a célig, nagyjából tíz percet vesz igénybe az út. Kérem, addig készüljön fel.
Végül visszafordulok a cél felé, majd egy bánatos sóhajt engedek kiszökni magamból. Furcsán nézhetek ki ott szomorkodva a csónak elején ilyen fiatalon, bár nem nagyon zavartattam magam. Amikor azonban Loreena kérdezett visszafordultam hozzá.
- A klán által egyik leginkább kedvelt gyógyfű lelőhelyen szokott inkább előfordulni. Azt mondják legalább hét, nyolc méter hosszú, és roppant veszedelmes példány. Az eddigi tapasztalatok alapján a testesebb, vagy veszélyesebb elfeket veszi célba először, ezért úgy gondolják vezetőink, hogy egy értelmes példánnyal van dolgunk. – végül a nő javaslatára, csak szomorkásan megrázom a fejem – Köszönöm, de Anyám úgy parancsolta, hogy Önnel tartsak. Sajnálom, ha útba leszek. Kérem kövessen. – mondom ismét meghajolva bűnbánóan, majd elindulok a tisztás felé.
avatar
Miu Silverfalls
Tünde Druida
Tünde Druida

Hozzászólások száma : 54
Join date : 2015. Dec. 09.

Karakter információ
Kaszt: Druida
Szint: 1.
Tapasztalat:
100/500  (100/500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Loreena Wildwind on Csüt. Jan. 14, 2016 2:14 pm

A lány valamiért nagyon szomorú, de Loreena betudja annak, hogy nagy tragédiák érték mostanában a druidákat, sokan meghaltak az óriáskígyónak 'hála'. Követi Miut a csónakhoz, és amikor az szól, hogy nem kell eveznie, akkor leteszi maga mellé az evezőket.
- Szólíts nyugodtan Loreenának, vagy Lory-nak. Nem vagyok még olyan öreg. - monja mosolyogva a második "asszonyom" után. Ő is így hívja a feljebbvalóit, ha azok nők, de valahogy nem nagyon tud azonosulni azzal, hogy valaki őt nevezze így. Meghallgatja a lányt inkább a kígyóról, és hogy mekkora lehet, és ráadásul valószínűleg még okos is. Nem jó hír, dehát ezért van ő, hogy megvédje a népét. Valahogyan sikerülni fog.
- Ne félj kedvesem. Megtaláljuk a kígyót, és vége lesz a rémálomnak. Nem engedem, hogy még valaki áldozatul essen közületek. - hiszen mi másért lenne szomorú, ha nem a társai miatt? Teljesen meg tudja érteni, hogy a lány gondterhelt, nem kellett volna ilyen szörnyűségeket átélnie a közösségnek. Ugyan a halottakat visszahozni nem tudja - és nem is szeretne ilyen képességet mert az szembe menne a világ egyensúlyával - de legalább meg tudja akadályozni, hogy folytatódjon a mészárlás.
Amikor Miu inkább vele tart akkor bólint, bár nem örül a dolognak.
- Nem az a baj, hogy útban lennél, csak félek, hogy mi van ha nem tudlak megvédeni. Szóval kérlek légy nagyon óvatos, és ha elkezdődik inkább bújj el valahova, ahol biztonságban leszel. - ennyiben talán kiegyezhetnek. Nem szeretné, hogyha a lány azt hinné, hogy vele van gondja, mert nem, de látja már, hogy egy nagyon érzékeny teremtés. Majd próbál kedvesebb lenni, és kicsit kevésbé célratörő. Követi a lányt a tisztás felé, egyenlőre nincs több kérdése, de árgus szemekkel figyel a fák és bokrok minden rezdülésére. A fenevad mostmár bármikor rájuk támadhat. Fészekre utaló nyomokat is keres, bár reméli tojások még nincsenek... Egy kígyó is bőven elég ide.
avatar
Loreena Wildwind
Tünde Vadász
Tünde Vadász

Hozzászólások száma : 577
Join date : 2015. Jul. 25.
Age : 26
Tartózkodási hely : Riding the wind...

Karakter információ
Kaszt: Vadász, Druida (Lovag)
Szint: 9.
Tapasztalat:
11210/12000  (11210/12000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Laura Nendel on Kedd Feb. 23, 2016 5:33 pm

A tisztás meglehetősen csendes, és ez akár még nyomasztó is lehet. A madarak sem csicseregnek, ami bőven ad okot az aggodalomra - közelben járhat a levadászandó szörny. Egyéb nyomok nincsenek, a környéken sem találtok tojásokat.
Sziszegés tölti meg a helyet, és ha kínosan figyeltek, a halk surrogást is meghallhatjátok. Egyelőre hiába forgolódtok, még nem pillanthatjátok meg a pikkelyes testet. A környező fák és bokrok takarják, a továbbra is alig érzékelhető neszezése pedig csak növeli a feszültséget. Itt-ott aztán megrezdül egy bokor, de rendszertelenül, egymástól távol eső részeken - borzasztó közel van hozzátok, ez egyértelmű. Egy újabb szisszenésnél jöttök rá, hogy a bestia mögétek került.
avatar
Laura Nendel
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 93
Join date : 2016. Feb. 14.
Tartózkodási hely : Ahol pénzt szimatolok

Karakter információ
Kaszt: Kém
Szint: Amennyi szükséges
Tapasztalat:
333/333  (333/333)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Miu Silverfalls on Csüt. Márc. 24, 2016 7:58 pm

Az elf nő szó nélkül követett a csónakig, és úgy tűnt, hogy egy ideg még én fogom vezetni a környéken. Ezek szerint nem idevalósi, mert a környékbeliek ismerik a sziget felé vezető utat, így mikor az evező felé nyúlt elárult önkéntelen is pár dolgot. Bár nem befolyásolt ez sok mindent, azért kicsit szomorú, hogy a kígyóval olyan végez, akinek kifejezetten semmi dolga nem volt vele a pénzt leszámítva. Így, hát szavaira, egy halk „ühümöt” mondok, és még szomorúbb arcot vágok, mikor a nő közli a már amúgy is fájó dolgokat. Én nem akarom megölni a kígyót, és ha sikerül, akkor inkább elijeszteném valahogy. Azonban sejtem, hogy nem lesz ilyen könnyű dolgom. Az állatok igen makacsok, főleg ha sajátnak hitt területeit is őrzik. Ráadásul ez a példány most még inkább ragaszkodni fog a területéhez, hisz megannyi fajtársunkkal végzett már, így úgy fogja hinni a terület igenis az övé. Végül azonban magam mögött hagyom a gondolataimat, mivel partot értünk, így kénytelen voltam a célra koncentrálni. Loree kérésére persze egy apró mosolyt engedek meg, majd gyermeteg mosollyal ránézek a nőre.
- Ne aggódjon, assz… Loree. Meg tudom védeni magam… bár nem szívesen okozok fájdalmas senkinek. – mondom, mire akaratlanul is szorosabban markolom meg a botomat.
Végül azonban szó nélkül vezetem a nőt a megfelelő helyre. Egy ideig úgy tűnt, mintha az egész környék meghalt volna. Szinte semmi nem hallatszódott. Az se kizárt, hogy ez a kígyó tevékenységei miatt történt, de az is lehet, hogy mi riasztottuk el az állatokat. De mindenesetre alig hallatszódott néhány zaj, mígnem egyszer csak a bokrok közül felénk jött az a jellegzetes sikló hang. Majd a kígyó szisszenése a hátunk mögül. Kicsit félve, de megfordulok határozott mozdulattal magam elé a botomat. Szemeimből hamar eltűnt a bánat, helyébe kétségesetség költözött. Akaratlanul is a következő szavak hagyják el a számat, mikor a kígyó közelsége, már biztos.
- Ne gyere ide! Nem akarlak bántani! Kérlek… költözz máshová!
avatar
Miu Silverfalls
Tünde Druida
Tünde Druida

Hozzászólások száma : 54
Join date : 2015. Dec. 09.

Karakter információ
Kaszt: Druida
Szint: 1.
Tapasztalat:
100/500  (100/500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Loreena Wildwind on Csüt. Márc. 24, 2016 8:33 pm

Druida, így biztos benne, hogy a kislány meg tudja magát védeni, de attól még az ő dolga, hogy megvédje és megölje a kígyót. Megérti, hogy a másik pacifista és nem akar fájdalmat okozni senkinek, de sajnos a világ ennél sokkal kegyetlenebb. De nem ágáll tovább, úgyis meg fogja védeni ha kell.
A tisztás amire érnek kihalt, legalábbis ami a faunát illeti, de a növények még megvannak, a sziget pedig újra be fog népesülni, hogyha elmúlt a fenyegetés. Könnyed léptekkel, íját a kezében fogva járja végig a helyszínt. Egy ideig nem lát és nem hall semmit, de szinte érzi a levegőben a feszültséget. A vihar előtti csend tipikus esete ez... Majd meghallja mögülük a sziszegést. Már illeszteni is a nyilat az íjra, amikor is Miu önálló akcióba kezd és rögtön a kígyó felé fordul. Nem hiszi, hogy tudna beszélni a kígyóval, mégis, mintha minden apró szőrszála az égnek állna a levegőben lévő mágiától. Felhúzza az íját és céloz, de még nem lő. Vár a megfelelő pillanatra, amikor halálos sebet tud ejteni.
avatar
Loreena Wildwind
Tünde Vadász
Tünde Vadász

Hozzászólások száma : 577
Join date : 2015. Jul. 25.
Age : 26
Tartózkodási hely : Riding the wind...

Karakter információ
Kaszt: Vadász, Druida (Lovag)
Szint: 9.
Tapasztalat:
11210/12000  (11210/12000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Laura Nendel on Szomb. Jún. 11, 2016 11:02 am

Miu kétségbeesését érzékelve fenyegetőn a magasba emeli fejét, némileg megmutatva méreteit, saját magát félelmetesebbé téve. Széltében van nagyjából egy méteres, hosszában talán ennek a hat-hétszerese lehet, és már csak ezt megállapítva sem lehet meglepő, hogy annyi tünde esett áldozatául ennek a bestiának.
Lassan közelebb kúszik az ifjú druidához, Loreenával egyelőre mit sem törődve; sokkal jobban foglalkoztatja egy rettegőnek a vére. Miu akármit is csináljon, akár a helyén marad, akár megpróbál távolodni, a kígyó célba veszi: fejét ismét a föld fölött tartja némileg, és úgy kúszik a druida felé, elévágva, majd pikkelyes testével körülölelve őt.
avatar
Laura Nendel
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 93
Join date : 2016. Feb. 14.
Tartózkodási hely : Ahol pénzt szimatolok

Karakter információ
Kaszt: Kém
Szint: Amennyi szükséges
Tapasztalat:
333/333  (333/333)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Darrakard on Szer. Feb. 08, 2017 9:06 pm

Az arénát lezárom.

_________________
""I do not want lowlifes. The only ones worth ruling over are those that can survive even the flames of hell.""
avatar
Darrakard
a Démoni Írnok
a Démoni Írnok

Hozzászólások száma : 646
Join date : 2013. Jun. 07.

Karakter információ
Kaszt: Írnok
Szint: Elérhetetlen
Tapasztalat:
666/666  (666/666)

Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Re: [Aréna]A kislány, a vadász és a kígyó

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.