Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 84

Játékostárs kerestetik

Szer. Szept. 02, 2015 10:01 pm by Jerobeam

Ha valaki esetleg ismerkedésre, küzdőtéri párbajra vagy bármi egyébre tárat keresne, itt …

Comments: 58

Magánküldetések

Szomb. Jún. 08, 2013 6:05 pm by Jerobeam

Ezen a szent helyen lehet magánküldetésekre jelentkezni, szám szerint párhuzamosan kettőre. …

Comments: 81


You are not connected. Please login or register

Oberon Hopebringer

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1 Oberon Hopebringer on Pént. Jan. 01, 2016 10:17 pm

1. Név: Oberon Hopebringer
2. Faj: Ember
3. Frakció: Déli Királyság, Protestáns egyház
4. Kaszt: Íjász
5. Nem: Férfi
6. Kor: 26
7. Kinézet: 170 cm magas férfi. Hófehér hajával szín témájában csakis(Tekintetében) a bőre vetekszik. Erős testalkattal, és erős (Sűrű) arcszörzettel (ő) rendelkezik. Szörzetét (ő) ápolatlanul hagyja, mégis rövid marad. Tipikus europid (E) fajta ember nem tipikus képességekkel.Önmaga Íjat és Nyilat használ. A nyilakat aderék tájon csüngő tegezében tartja. Az Íjat pedig hátul a derek (é, illetve sok lesz a derék, szóismétlés)fölött 10 cm-rel (centiméterrel) pattintja be. Maga a tartó patent a dereka fölött tíz centivel található, ami magásságához beállítva nem korlátozza a mozgásban.

( Picit tőmondatos, de ha variálod amit írtam, okés )
8. Jellem: Tipikus semleges jó. Igaz nem tudja elnézni az ártatlanok zaklatását. (Mások szemszögéből) szívesen hozna "rossz" döntést, mert ő mindig azt próbálja megtenni, amit helyesnek vél.
" A jó szívem visz a sírba!" jelmondata hangzik el tőle, amit mondogatni szokott kritikus helyzetekben. Pl. ha segítséget ad, amikor túlzottan kellemetlen a helyzet, s nem igazán akarja.
Nem az igazságban elvakult jó tevő, ezért csak akkor segít a másikon, ha az jogosan megérdemli az illető. ( Harmadjára szólok, de ezek a mondatok elfogadhatatlanok)

Naiv még kora ellenére, hiszen a természetében lappang ez a tulajdonság. Mégis ábrázata ellenére tettei mindig vonzza (-ák) a gyenge és/vagy ártatlan embereket, mert békét kíván nekik és hiány tettel is próbálja elérni. De abból (Ebből) hogyan lenne pénze? A másik fajta ember, akik még szeretik kihasználni azok pedig, a tipikus átverő, hazug emberek. (Logikai kapcsolat hiánya két mondat között) Abból (Ebből) a fajtából sok került Oberon keze közé.
Ő (Számára) 
számára a szavak sokat jelentenek, viszont a tettek a legtöbbet. Bátorságot és ésszerűséget próbál másoknak tanítani vagy az arraffelé vezető tanácsokat adni, ha úgy alakul. Oberon sem egy tökéletes ember, mert (hisz)sokszor ő is hibázik. (hibázik ő is)
Pár dolog miatt (Ami miatt) mindig is retteg (ett): a Házasodás, a Varangyok, és a Holttestek.
Nagyon szereti a természetet, és sokszor megfigyeli, elemzi, amit lát. Kiváncsi (í) a gyógynövényekre, de a többit se veti meg (De a természet többi aspektusát se veti meg), ezért kezdte érdekelni (?) az Alkémia.

Felhasználó profiljának megtekintése

2 Re: Oberon Hopebringer on Kedd Jan. 05, 2016 2:37 pm

9. Előtörténet:
"Drága Niniellem!

Sokáig gondolkodtam, hogy Nebelwaldba kérem a küldetéseimet, hogy azok elégeztével legyen esélyem meglátogatni téged. (A Nebelwald a Tündekirályság része, az emberek oda küldetést nem nagyon kérnek. Játéktechnikailag persze mehetnek, de IC tekintve az tünde terület, és van határőrség is) A szemfogas édesapád tiltása nem tudja érzéseimet sarokba szorítani. Bátyjád sem képes megfélemlíteni.
Hiányzol nekem, mint szomorúfűzfának a kellemes tavaszi napfény. Ez az érzés, mit mi nyelvünkön szerelemnek hívnak, napról napra erősödik. Sokan el akartak tántorítani tőled mondván, hogy vámpírszolga leszek, ha nem vigyázok. Nagyon előítéletesek az emberek, de nem csak a csőcselék. Mindenki így gondolja. Csupán páran ismernek igazából!
Ezért arra kérlek, hogy leveleidet titkosítsd.

Szeretlek! Oberon. "Tristian"! " (Ha titkosítod a levelet, akkor ne írd oda az igazi neved is XD)

"Édes Tristianom!

Immáron egy teljes éve lassan, hogy nem üldögelhettünk kettesben Amephis bácsi szilvafája és a csillagos ég alatt. Most érzem igazából, hogy mennyire fontos számunkra az idő(Élet), minden órája, perce, másodperce. Fájdalmas így belegondolni, de elönt a remény is, ahogy tegnap éjjel szememmel követve a hulló csillagot; mihamarabbi találkozásunkat kívántam. (Was?)

Jó hírem van! Egy diplommáciai küldetésem követeli meg (Igényli), hogy meglátogassam a protestánsi fővárost. Ennek szívből örülök. Számítsál rám kilenc napfelkelte eltelte, tizedik napnyugtakor a Grigoriem Szálló melletti kis zöld parkban a padon.

Amikor újra bevallottad érzéseidet otthonom mellett, nagyon megörültem. A leveledben tett szavaidat ténylegesen teljesítetted, amit egyszerűen nem tudok meghálálni. Főleg, hogy Ambrys Schwarzjäger is megkapta a maga leckéjét azon a kis íjász párbajon. ( A Schwarzjagerek számszeríjat használnak)
Ügyes voltál, de ne merj kiállni a bátyjám ellen. Ha komolyan veszi keresztet vethetsz a nyakadnak.

Legyél ott! Alig várom! "Annabell"! "


Ahogy Milka a szerzetes(Protestánsoknak nincsenek szerzetesei) olvasta a két levelet, mélyeket sóhajtott markába, mert közben szörnyülködött s nem tudta feldolgozni, hogy legjobb barátja, aki íjász kölcsönösen ( Kölcsönösen nem tud szeretni EGY ember) ennyire szeret egy magas rangú vámpírt. A protestáns egyház lelkészeként nem is zavarná a dolog, de féltette Oberont, mert ő a férfiú igaz múltját ismeri. (Ezt le lehet írni jobban is) Papként sokszor előjárt barátja érdekében. Milkának köszönheti Oberon, hogy egyszerű árvaként ma már az egyház egy végrehajtója lett, s nyilaival és íjjával a szent közösségnek és a város lakóinak védelmét biztosíthatja.
Elgondolkodott Milka az íráson, de mire feleszmélt a külvilágra, Oberon ő mögötte kinyitotta az ajtót, s kikapta a leveleket a kezéből. A szerzetes még időben vetette hátra a tekintetét, mert barátja már ökölbe szorult karját hátra lendítette, és tolta előre, majd Oberon felfüggesztette az erőszakos vélemény kinyilvánítást, amint meglátta barátja arcát. ( Nani? ) 

- Milka... te mit? Miért olvastad el a leveleimet? Ezek személyes dolgok.
- Sajnálom Ron! Itt voltak az asztalon kibontva. Túl erős volt a csábítás.

Oberonunk elgondolkozott a leveleken. Ő úgy emlékszik, hogy a zárható fiókjába rejtette el a papírosokat, de akkor mit keresett az asztalon. ( Kérdőjel)
Szó nélkül a hófehér hajú férfiú (Kihagyhatod ezt a három szót) leguggolt az asztalhoz. Alaposan átvizsgálta a középső fiókot, s látta a bizonyító tényt. A zárat valaki megbuherálta. Valószínű nem szándékozott elrejteni a nyomokat, mert tudatra (Tudtára) akarta adni Oberon számára (Oberonnak), hogy egy harmadik fél (Kihagyható, " Valaki") céltudatosan előkereste, és elolvasta a levelek tartamát.
Milka látta Oberonon az aggodalmat, s szíve szerint megnyugtatná, de ebben a pillanatban képtelenség.( Igeidő) A Gregoriem Szálló valamelyik lakója lett volna? Vagy maga Ambrys érkezett meg a fővárosba, és tett magának egy magán akciót? Még számtalan elgondolkodtató kérdés merült fel bennük, de nem tehettek semmit. Az aggodalom mindkettőjük szívét mardosta, viszont Oberon elméje már máson járat. ( Melyik járat? A Makkosházi vagy a 10-es? )

- Milka! Őszintén nem akarlak innen kitessékelni. Nyugodtan maradhatnál ameddig jól esik. A bökkenő, hogy egy óra múlva indul az íjász verseny, és nekem készülődnöm kell a Lovagi Torna Téren. Megértesz engem?
- Ron, hogyan tudsz ilyen könnyedén átlépni a titokzatos alakon?
- Ami megtörtént, sajnos megtörtént. Nincs mit tenni! Foglalkoznom kell most a kötelességeimmel... Milka, nem jelenti azt, hogy nem félek vagy aggódom. Ebből még komoly baj is lehet.

Oberon tényleg kitessékelte barátját, és elégette a leveleket, hogy ne szülessen több gond belőle. Szépen bezárta az ajtót, majd a földszintre siettek mindketten, ahol a pultnál Landard a kocsmáros várta őket két tál kisadagú főzelékkel, amikre egy-egy tükörtojás is került. Ront már sürgette az idő, viszont akkor is leült barátjával és bár kapkodva, de megebédeltek.

Loholtak tovább egészen a Lovagi Torna Tér kapujáig, ahol Milka összeszedte a fából készült tegez tartót (Tegeztartó?) és segített a kijelölt helyre kirakni. A tegzeket is hurcolta Oberonnal együtt, míg végül alig tíz perc alatt elkészültek. Obereon már csak az íjját és egy stokit (Őszintén, ez nem tudom mi, lehet jó ) vitt ki magával. Ellenőrizte az íjját. A váz kellemes tapintása az ápoltságáról tett tanú bizonyságot. Nem véletlenül kemény, és feszes, mégis hajlítható ez a fa váz, mert (:-t használatát ajánlom itt)minden hét utolsó napján egy éjszakára tölgy gyanta (Micsoda?) és napraforgó olajos víz elegyében hagyja a saját száz literes hordójában (Ha minden igaz, abba nem férne bele egy rendes íj) a nyilakkal együtt. Most keddi napot írunk. A napóra szerint délelőtt tíz óra (Kihagyhatod, mert akkor nincs szóismétlés) felé közeledik az idő. Már megjelentek a versenyzők. Milka pedig a lelátótéren foglalt helyet.
Oberon még utolsó pillantást vetett a húrra, amit pár nappal ezelőtt vett, és ezzel ajjazta fel kedvenc íjját a tergnapi napon. Örömmel tudatosult benne, hogy íjja tökéletes állapotban van.

Alig félóra múlva elkezdődött a verseny ezen a tavaszi napon. A résztvevők köszöntötték a lovagok vezetőjét, aki a páholyban vezényeli le a versenyt. A verseny szám kicsit bonyolult volt. (Ez nem kell ide, kusza mondat)
Az első három kör kieséses volt, mert hat versenyző között dőlt el, ki a legjobb három íjász. Az első, aki megszerezhette a következő forduló első helyét, így a kezdést; Ambrys von Schwarzjäer úr teljesített a legjobban. (A mondatnak nincs értelme így) A második helyet a katolikus egyházi íjász töltötte be. (Foglalta el) A harmadik helyen kullogott alig lemaradva a többiektől Oberon is. Kemény küzdelemnek volt a közönség szemtanúja, és csak nehezedett a verseny.
Ez (NE) a második forduló viszonylag egyszerű volt. Négyféle érmént támasztottak ki száz és százötven méter messze.
A legközelebb a déli birodalmi váltó volt, ami tenyér nagyságú réz pénzérme öltött testet. Ez az érme ért a legkevesebbet; 3 pontot. Tőle két méterrel a nebelwaldi váltó nagyságban megeggyező déli váltóhoz képest kétszer nehezebb, s mégis négy pontot ért.
Tíz méterrel távolabb az északi királyság egykori díszes váltója állt tartóján hat pontért, ami félig vas és félig arany ötvözéssel készült. A két ujjperc nagyságú érme egy gramm tömeggel rendelkezett.
Végül a egy hüvelyk nagyságú szín arany egyházi emlékérme a legértékesebb, s kilenc pontnak felelt meg. ( Fel se tudom sorolni, hogy mennyi hiba van ezzel. A váltók megegyeznek értékben és tartalomba, elvégre máskülönben nem lehetne őket "Váltó"-nak nevezni... Emellett pedig ilyen távolra a KUTYA se találja el a célpontot így. )

A verseny összetett, mégis egyszerű. Az győz, akinek a legtöbb pontja van. Tizenöt forduló alatt kell összegyűjteni a lehető legmagasabb pontot. Ösztönzésképp! ( Ez a mondat túl lezser)
A tizedik forduló pontján a legkevesebb pontot összeszedett versenyző kiesik a játékból, ezzel megkezdve egyfajta végső döntőt.
Ez nem csak ügyesség, hanem logikai játékká fajul. (ಠ_ಠ)

Ez idő alatt Milka a lelkész meglátogatta a főpapot, Levendisz Atyát, akinek beszámolt a levelekről. Igazából Milka volt az információszerző, s mégis legjobb barátként mégis elárulta Oberont.  Az atya, aki higgadtan ült székében, elmosolyodott, mert a mai nap reggel ő fogadta a vámpír fogat utazóit. S nem volt köztük Ninniell kisasszony. (Vesszővel csatold az előző mondathoz) Biztossá vált Milka és az atya számára, hogy az utolsó levél nem a kisasszonytól ered, és az íjász barátjuk az este folyamán bajba fog kerülni.
A fiatal lelkész próbálta meggyőzni az atyát, hogy tegyen ellene valamit, de nem sikerült. Levendisz Atya inkább elhallgatja az információt, mit sem nemzetközi konfliktus bontakozzon ki, hiszen jobb semleges diplomácia köteléket fenttartani, minthogy ellenséget szerezni. (Nem feltétlenül értem, hol lehet a diplomáciai gebasz, de ha kifejted, fasza indoklás) Milka bevallotta magának, hogy van benne igazság, de azért feláldozni akár a egy polgárt is; őrület.
Milka megcsókolta az Atya kézfejét, ezzel azt közölve, hogy megértette és elfogadja Levendisz magatartását. Sarkon fordult és távozott. Morfondírozott, hogy kihez fordulhatna még és csupán egy embert ismert még a városban, aki segítene. Tíz évvel ezelőtt a három jó barát tagja volt (ಠ_ಠ): Őt úgy nevezik, hogy Markus.

Ez idő alatt mindez megtörténve Oberon kereste Milkát, de legfőbbképp Niniellt, hátha előbb találkozik valamelyikkel, de sajnos nem történt meg (Szóismétlés) . Így napnyugtáig felbaktatott a szobájába és az ágyában búslakodott. (Kicsit suta a kapcsolás)
Csalódott volt önmagában, mert nem hogy riválisát egyben ellenségét nem győzte le, de az egyházi íjász vált az elsővé.  Elfogadhatatlannak tartotta a harmadik helyet, mert a versenyt ő és Ambrys vezette fej-fej mellett. A tizedik körre már Ambrys vezetett egy ponttal (szóismétlés). Ekkor történt meg a fordulat.(Smile A tizedik körben a vörös színekben pompázó egyházi versenyző cselekedte meg a csodát. Bár a szabályok egy kör alatt egy lövést engedélyezett, de nem volt megszabva hány nyilat lőhet ki az adott versenyző. Amikor a két nyíl eltalálta az arany egyházi emlékérmét és a díszes váltót, akkor tizenöt pontot lőtt magának. Így két ponttal átvette a vezetést a vámpír úrtól. Így Oberon kiesett! (ಠ_ಠ Nem. NEM... NEEEEEM)
Ő neki is eszében volt ezt megtenni, de hiába tehetséges íjász, nem volt magában biztos, hogy ez a művelet sikerült volna neki is. Ezt a lépést a legvégső esetre tartogatta, viszont megelőzték. Szörnyen rosszul esett neki, ezért nem is nézte végig a maradék négy kört.

Az a pár óra ami felszabadult neki gondolkodott a továbbiakon, így a leveleken is. (Ilyen óra nekem is kéne) Mielőtt az este eljött volna, a földszínten Landardával beszélt. (Suta mondat)  Egy kéréssel állt elő, aminek a fizettsége egy hónapi inaskodás a fogadó részlegben. A kérést (Szi-->Szóismétlés) titokban hajtatta végbe a fogadós lánya; Tereza, míg a Nap vörösen izzani kezdett lassan a horizont alá bukva. Eljött az éj első percei!
Oberon fogta magát és a kis park padjára ült le. Egy köpenyes alak várta őt, de nem női vonásokat lehetett rajta felfedezni. Leforgatta (?)magában, hogy íját és pár nyilat biztosan a fogadó ajtajában hagyott a fogadós felügyelete alatt bármilyen esetre.
Pár lépést tett! A csuklya fellibbent!
A leginkább nem várt személyt fedte fel a csuklyásköpeny (Szi); Ambrys állt ő előtte s tekintete koránt sem barátságos. (Igeidő=>II)
Mire megfordult volna, hogy felszedje fegyverzetét, és azzal sakkban tartsa riválisát, addigra három íjász állt fel a bokrokból  egyenlő oldalú háromszöget zárva csapdába ejtve Oberont. Feszültek a húrok, és a parancsra vártak, hogy elengedjék a végső ítéletet. ( Számszeríj továbbra is, semmi íj. A Schwarzjagerek csak azt használnak)

- Ember! Leveleid engem sértenek! Megmondtam én is és apám is, hogy húgomat felejtsd el örökre. Ha nem vigyázol, meghalsz. Lásd, itt az eredménye!
- Uraság! Megmondtam, hogy nem teszek le drága Niniellemről. Ha ő mondja nekem, hogy vége a köteléknek, elfogadom. De külső kényszerre én nem adom fel csak úgy. Remélem megérti, hiszen biztos, hogy a több száz év alatt Ön is volt szerelmes. (A vámpírok max 200 évet élnek) 

Ambrys elkapta tekintetét, bár komor maradt, de szemében látszódott, hogy emlékek zuhataga zavarják meg elméjét. Oberon és a három titokzatos íjász is látta ezt, de egyikőjük se szólt ebben a gyilkos hangulatú órákban ( Percekben).

- Ostoba érzelmekre hagyatkozol fiú. Nem lehetsz alig több, mint negyed évszázados. Ez idő alatt sokmindent tapasztalhattál, de zajlik az élet messzebb, mint ennek a városnak a védő falai. Voltál Nebelwealdban, és meglátogattad hugomat. Láttunk és hallottunk mindent. Egyszerűen nem tudjuk elképzelni, mégis miféle érdekből vonzódsz Niniellhez. A pénze? A befolyásos kapcsolatai kell neked? Én nem hiszem el, hogy egy ember és vámpír szerelmes lehetne. Balga vagy, mert ez merő bolondság.
- Pedig így van. - a vámpír nem szólt rá semmit, csak húzta a száját, majd Oberon folytatta. - Amikor ritka esetekben önmagát adhatja... nagyobb szeretetet tud nyújtani, mint bármelyik ember. Ő egy méltóságteljesen szerethető, nagyszerű lélek, akit a tornyotok bebörtönzi. Csak azt teheti meg, amit a család diktál. Szabad akar lenni!
- Most el kell érzékenyülnöm? Szavaid számomra semmit se jelentenek. Tudod jól, hogy meg fogsz halni.

Oberon kihúzta magát, mély levegőt vett. Szemei megvetéssel rögződtek (Fúródtak) Ambrys tekintetére. Kezeit leengedte teljesen, és hátat fordított.

- Ha ellenségedet, és áldozatodat nem tiszteled. (,) Én se tisztellek téged, te gereblye fogú, lélektelen porhüvely. Ölj meg, ha annyira akarsz. Érzéseimen nem fogsz változtatni. (,) És számítsál rá, hogy Niniell bár nem fogja tudni az igazságot, de az itt léted a városban hivatalos is. Téged fog okolni mindezért! A legrosszabb, amit már én se akarnék, hogy elhagyja a családját. Nekem nem volt sosem, és az űr, a fájdalom, ami bennem maradt gyógyíthatatlan. Nem akarom, hogy ő is ezt élje át! Bárcsak még el tudnék köszönni tőle.

A fiú (26 éves) az égre nézett és a negyed holdat figyelte, majd amikor könnye csordult, csak annyit mondott, hogy "esik az eső!" ( FMA Very Happy)
Ambrys elmosolyodott. Nem szerette az ilyen érzelem áradatot.(,) S mikor az utolsó szavak is legördültek Oberon ajkáról, karlendítéssel megadta az engedélyt a lövésre. Csakhogy az első nyíl az egyik vámpír szolga térdébe fúródott, aminek tulajdonosa a mellette álló íjász irányába fordult és bele is lőtt. ( NA VÉGRE! Ez egy kifejezetten jó fordulat, nagyon tetszik) A vámpír úr az engedetlen szolgához sietett, torkon ragadta és a levegőbe emelte. A szürke csuklya lekerült a fejről. Váratlanul Ambrys rájött, hogy keze kishúga torkát szorongatja, ezért gyorsan a földre engedte és magához ölelte. (Suta mondat, váratlanul nem szokás rájönni valamire)

- Mit keresel itt Niniell?
- A kérdésed egyenesen sértő! Meg akarod ölni azt, akit szeretek, te bolond!

Ambrys von Schwarzjäger szégyenében bocsánatért esedezett volna, de akkor lovagok jelentek meg körülöttük, köztük az alhadnagy már monológját adta elő.

- Ambrys von Schwarzjäger letartóztatom gyilkossági kísérlet vádjával. Niniell von Schwarzjäger letartóztatom gyilkossági kísérlet vádjával és testi sértéssel. Oberon te se maradsz ki provokációd miatt. (A provokáció nem bűn) Kérem Önöket, hogy ne tanusítsanak ellenállást. Ha megteszik körözést indítunk és bíróság elé állítjuk Önöket!
- Mégis ki vagy, kutya? - csattant el büszkén Ambrystól a kérdés.
- Markus Phinigenn vagyok a fővárosi rendfenntartó erők alhadnagya. Névtelen bejelentést kaptunk az ügyről. S ez alól biztosítom, hogy nem fog tudni kibújni egyikőjük sem. Kérem, a bilincs csupán a fogdáig lesz Önökön. (Suta) Előre elnézést kérek az eszköz által okozni fogó  fájdalmakért.

* * *

Így hát a három személy az estét a fogdában töltik. (II, dönts, hogy múlt vagy jelent használsz, de variálj)
 S ott maga a hadnagy ült le, hogy őrizhesse őket. A két vámpír egy luxusabb cellában üldögélt, míg Oberon a mellettük létesített cellában ücsörgött fapados körülmények között, mint holmi útonálló. (Luxusabb?! Emellett szóismétlés) 
A kínos csendet Markus nem bírta, ezért elment inkább a szomszéd szobába egy forró teáért, s akkor megtört a némaság.

- Niniell! Miért kötődsz annyira ehhez az izéhez?
- Azaz én dologm! ... - a hatás szünet alatt igazából Niniellt is megmozgatta bátyja kérdése, annak ellenére, hogy egyből egy téma lezáró mondattal nyitott. Majd mély sóhaj után belekezdett. - Oberont jobban ismerem bárkinél! Tíz évvel ezelőtt, mikor én a hetedik évtizedemet töltöttem utáltam az embereket. Viszont ő ártatlanságában, gyengeségében, s (Nem kell oda) mégis erőt véve magán az ártatlanokat védte az utcán. Markust is felismerem! Markus, Milka, és Oberon a három legjobb barát volt, de nem tudták akkor Oberont megnyugtatni.
- Ez akkor volt, amikor apánkat két hetes diplomáciai útjára kísértük ide a fővárosba?
- Emlékszel rá? - lepődött meg Niniell. Oberon viszont már emlékeiben merült el.
- Természetesen. Te vagy a legdrágább kincsem a világon. Ő pedig alkalmatlan mindenre, nem méltó hozzád. A szokásos ellenállásod egy kifejezése ez a bizonyos "szerelem".
- Talán igazad van, ha a társadalmi réteget, rangot, szokásokat vesszük, de itt az érzelmeimről van szó. Én akkor szerelembe estem abba a tökmagba, de nem nyilváníthattam ki egészen, amíg el nem érte a felnőtt kort. Addig végig levelezgettünk, amit te folyamatosan ellenőriztél, és gondosan eltűntetted a nyomaid, de nem eléggé. Tudtam, hogy mit csinálsz, így az eredeti leveleket is előkutattam.
- Tudtad? - lepődött meg Ambrys, közben Oberon is. (picit suta) Bár Oberon a vámpír férfi szavain ömagában dühöngött.
- Akkor gyászolt az én Oberonom a Tiltott Erdő mellett. Rád emlékeztetett, hiszen te akkor még mindig sírtál éjjelenként a párod után, akit apánk ölt meg a két kezével. Megvígasztaltam Oberont, s mindent elmondott. A hugát siratta! A tündérek átváltoztatták a lányt, és elvették minden emléket a hugától. Oberonnak ezt végig kellett néznie. (A gyerekek általában tündérek akarnak lenni, nem akaratuk ellenére változnak át, s emellett ha ott lett volna Oberon, akkor elég lett volna elzavarnia őket. Teljesen védtelen lények, ha éppen nem állatokkal vannak körbevéve.) Az a szívfájdalom, amit átélt lassacskán felemésztette őt, ahogy téged is Elisabeth hiánya.  Én voltam mindkettőtök mondhatni megváltója. Így megértem a kötődésed Ambrys. Szeretlek téged is. De Oberon színes papír virága, levelei, az őszinte érzelmei és hálája megdobogtatta a szívem. Ami ezután történt. Oberon sok erőfeszítése, változatlan személyisége, jó akarata felobbantott valamit legbelül, ami addig csak lappangott bennem. Értsd meg bátyám! Ne akarj nekünk rosszat.
- Őt akkor se tartom méltónak.
- Köszönöm Ambrys! - szólt Oberon.
- Neked Ambrys von Schwarzjäger, kölyök! - háborodott fel a vámpír. - De mit is köszönsz?
- Hogy végre emberszámba veszel,nem pedig állat módjára neveztél meg.
- Hogy mi? - értetlenkedett Ambrys.
- Köszönetet mondtam azért, mert nem "Ez"-t mondtál rám, hanem "Ő"-t.
- Ne aggódj! Merő véletlen volt.

Ezzel Ambrys le is intette, s nem is figyelt a fiúra. Hamarosan elcsendesedett a társaság, főleg, hogy Markus épp most érkezett meg. S ekkor bealudt mindenki, ahogy a percek teltek. (Plz no)
Reggel a két vámpír korán elment az intézményből és fogadton folytatták a haza utat. Oberon délelőtti órákban ébredt meg, ahol Markus már Oberon mellett a cellában reggelizett. Az étel szaga: a friss, meleg, ropogós kenyér, a kolbász, a sonka, és a tej illata meggyötörte Oberon gyomrát és a nyelvmirigyeit. Amint tudta a fogoly, nagy nyeléssel eltüntette a sok nyálat szájából, de mire körülnézett, akkor tűnt fel neki, hogy Niniell és Ambrys már elmentek.
- Jó nagy bajba keveredtél Tökfilkó! - nyitotta meg a párbeszédet Markus, miközben a száját tömte.
- Ne is mondd...
- Mondtam neked, hogy hagyd békén a vámpír csajszit. Ennyire ostoba nem lehetsz. - vágott közben Oberon volt barátja. - Minden más lény az emberen kívül lelketlen és ördögi. Te is tudod.
- Ilyen mentalitással akár a katolikus egyházhoz is állhatnál!
- Meglepődsz, de gondolkodtam rajta régen. De a gyülöletem nem elég nagy, hogy itt hagyjam a szülővárosom és az embereket. Inkább a rendfenntartó erőkhöz csatlakoztam. Inkább megvédem a várost.

Markus tudta, hogy ez a téma tabu Oberon előtt. Látta is, ahogy egykori barátja elkenődött minden értelemben, de mégis van annyi ereje, hogy mosolyogjon. (II) Félre rakta a tányért az öléből. Vászon inge ujjába megtörölte a száját, majd mély levegőt vett, és akkora hátba verést adott Oberonnak, hogy a szomszéd szobában - ahol az őrök reggeliztek - mindenki hallotta, főleg az az elhangzó üvöltést, és a hangos kacagást. Amikor az őrök meghallották, tudák, hogy felettesük szórakoztatta el magát erőszakos módján, s inkább visszaültek enni, mintha mi sem történt volna.

- Oberon! Továbbra is levelezgetni fogsz?
- Igen!
- Idióta! Nem volt neked elég ez az eset? Engedd el Niniellt a királyság és a lakói érdekében.
- Nem teszem!
- Aggódom Ron! Ha megöltek volna, az egy nemzetközi perpatvart vont volna magaután, amibe az Északi Királyság Egyháza is beleszólt volna. Ha haláloddal úgy alakulnak az események láncolatai ahogy gondolom, később háború is kitörne. Persze addig nem hagynánk fajulni. A protestáns egyház figyeli a leveleid, és titokban mi is. A csapdáról is tudtunk. Annak ellenére előtte Milka iderohant hozzám, hogy közölje a sejthető eseményeket. Magam még nem feltétlen moccantam volna, ugye tudod? (A vámpírok igazából nem külön birodalmat alkotnak, kb hegemóniákban megtűrtek a Déli földeken, ahol saját közigazgatást kapnak a tornyaikhoz)
- Ne hazudj, Markus! - Oberon mosolyodott el. Közben tekintetét a hadnagyra szegezte.
- Csak hiszed! De amikor a fogadós Landarda lánya megjelent pánik kirohanással, és ahogy a mellkasához kapta kezét. Tudtam, hogy komoly probléma áll fent. Remélem tudatában vagy, hogy Tereza oda van érted. Nem tudom mi a francot csípnek benned a lányok. Miért vonzódik minden nő az ökrök felé?
- Markus! Landarda csak a lánya miatt segített nekem. Alapjában őt nem érdekelné, hogy élek vagy halok. A lányának csak azért szólt, hogy megóvja gyerekét. Én tisztában vagyok vele.
- Talán az évek alatt valamit tanultál a felnőttek világáról. Így már csak Balga vagy. De mondd mit szólsz Terezáról? Eléggé nőies testalkatú. Hajszíne, mint az aranykomló. Biztos házias és nagyon kedves.
-Markus! Tudom mire megy ki a játék ... Nem mondok le Niniellről! Tereza tény, hogy kedves. Minden férfi álma. Viszont ő nem Niniell.
- Menthetetlen! Én megyek. Aztán a cella ajtaját hajtsd be, amikor kimész! Rendben?

Markus pár lépést tett meg. S szíve szerint megkérné, hogy a királyi katonák közé lépjen be Oberon, de tudja a múltból, hogy Oberonnak a szabadsága is nagyon fontos. (II) Sőt nagyon rossz a parancs betartásban, inkább a feje után megy. (Suta)
A tányért, ami ott maradt rajta egy fél adag étellel, jobbnak vélte otthagyni. Biztos éhes Oberon, hiszen nem evett a fiú vacsorát. Így volt indoka folytatni a beszélgetést. Az ajtónál megpördült, de csupán ennyit mondott.

- Jó étvágyat!
- Markus! Belépek újra a hadseregbe melléd. Nevet akarok szerezni. És hallottam egy kereskedőtől egy kardról. Ha megszerzem és átadom a protestáns egyháznak megőrzésre némi kikötéssel, talán rangot is kapok és megkérhetem Niniell kezét. ( Ez okés, bár valszeg nem csak megőrzésre kerülne oda)
- Az a bizonyos kard? Azraelről van szó. Mostanában igencsak beszélnek róla az alvilágban is. Mi lenne a kívánságod? Bocs ne mondd! Nem vagy önző fajta. Tudom mit kívánnál.
- Köszönöm az ételt!
- Ugyan, felesleges. Elintézem a jelentkezésed. Úgy is válallod, ha nem én alám kerülsz?
- Természetesen!
- Rendben. Még látjuk egymást Béke Mániás!

Azzal Markus kivonult a cellasorokból és máris az irodájába igyekezett egy jelentkezési lapot kitölteni. Oberon pedig visszakullogott a Grigoriem Szálló felé. S lassan minden folyt tovább a saját kerék vágásában.

***

Északi királyság! Katolikus egyház bazilika! (Tegyünk jó sok felkiáltójelet, attól jobb lesz! )
Egy (A) sötét szobában félig űzi el a homályt az a pár gyertya, amit egy pap gyújtott.(Suta)
Az a személy éppen a bibliát tanulmányozta hobbi módjára. Újra és Újra olvasta el a kedvenc történeteit. A ráncos pap  kis fapoharában kevéske bor lötyögött, ahányszor meghörpintette. Végül éjfél tájékán kinyitotta a szoba egyetlen egy ablakát és egy bíbor szallagot tűzött ki az ablakajtóra, majd visszaült a kényelmes karosszékbe és olvasott tovább.
Nem kellett sok! Egy vörös csuklyás íjász jelnt meg ő előtte térdelve és imádkozva, miközben arcát a föld felé szegezte. A pap megörült neki. (Hiányzik a kapcsolás) Mindig is szerette kéme gyorsaságát. Majd a "Felállhatsz..." parancsra felegyenesedett az ifjú férfi, és levetette a fejfedőjét. (suta)

- Atyám!
- Augustus de Phinigenn! A kedvenc emberem! (lol) A biblia előtt a pár hónappal ezelőtti jelentését olvastam az íjász versenyről. Remélem, Markus, az öccse nem vette észre.
- Amennyiszer újra konstruálták a csaták után az arcom. Lehetetlen!
- Mondjad csak barátom! Hogyan tudtál ilyen részletesen leírni a dolgokat? Azon tűnődöm, hogy vajon igazából csak kitaláltad-e a nagy részét?
- Az íjász verseny előtt magam követtem lóháton a vámpír fogatot reggel. A verseny alatt nem kémkedhettem, de szükségtelen volt, mert mindkettő célpont mellettem állt nem messze. A verseny után rendeztem egy kis ünneplést a Grigoriem Szálló közeli "Rikkancs" kocsmában. A csöcselék magától mulatott, én addig megfigyelhettem a háztetőn az esti jelenetet. Egyértelmű volt, hogy börtön lesz az ügy vége, így a kocsma előtt meghánytattam magam és visszamentem verekedést szittani. Eljátszottam, hogy tajték részeg vagyok, így letartóztattak és cellába dugtak az este. Az est alatt szimuláltam, hogy alszom, míg a fehér hajú Oberon el nem ment.
Engem is kiengedtek nem sokára, s még követtem őt. De nem történt semmi jelentős, csupán gyógynövényeket, ehető bogyókat, gombát, és vad gyümölcsöket szedett. Valószínű azért, hogy a fogadósnak és annak lányának megköszönje, amit a fiúért tettek.
Ezután tértem vissza, jó Uram!
- Ez pár hónappal ezelőtt történt, ha jól emlékszem. További jelentések szerint Az a fiú beállt a királyi hadseregbe és a Protestáns Egyháznak is teljesít küldetést. A kiképzése jóval korábban megtörtént édesöcséd kezdő korában. Így nehezebb lesz bábként mozgatni.
- Uram...
- Augustus legyen! Tudom mit ígértem. Tökéletesen teljesítetted a küldetésed. Előterjesztelek Inkvizitori posztra. És további sok sikert, de előtte hűséget kell hogy fogadj nekem!
- Igen is! Jó Uram! ( Én teljesen megzavarodtam itt. Két királyság van, és a két királysághoz tartozik az egyik, és a másik vallás. Az Északiak Katolikusok, a Déliek Keresztények. Nem tudom hogy és miként akarna egy Katolikus pap befolyásolni egy Déli katonát, illetve a Déli Markus bátyja hogy szolgálhat az Északi egyháznál.)

Felhasználó profiljának megtekintése

3 Re: Oberon Hopebringer on Kedd Jan. 05, 2016 7:56 pm

Ciel Eisenschnittel

Ciel Eisenschnittel
Felderítő Kapitány
Felderítő Kapitány
Az észrevételeket fent láthatod, remélem látod, hogy irgalmatlan mennyiségű munka volt részemről. Időnként pont olyan, mintha két ember írná: Kellemes fordulatok, néha pedig rettenetes nyakatekertség. Ha megvariálod a dolgokat amiket írtam, akkor már jó )

Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.