Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 77

Nieles magánküldetések

Szer. Márc. 01, 2017 11:27 pm by Esroniel von Himmelreich

A visszajelzések alapján ezeknek elég nagy sikere volt, szóval mostantól külön topicban …

Comments: 4

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 48


You are not connected. Please login or register

[Avis és Hilde] Erdei találkozó

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Go down  Üzenet [1 / 2 oldal]

1 [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 12:45 am

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* Lova patkója alatt lassan kopogott az erdei út kijárt avarja, nem sietett kicsit sem, immáron jól végezte dolgát a határ menti őrségnél, s a legközelebbi város is messzi járótávolságban akadt innen, így talán még órákba is telhetett oda érni, Hellenburgba pedig akkor se jutnak időben, ha kihajtaná szegény Kohle lelkét is. Delelő fele járhatott, a nap játékosan férkőzött be a lombok közé, s vidáman ugrált végig halálsápadt képén, miközben ritmusosan hullámzott az alant járó állattal. A lándzsa ott hevert a szerszámra pihentetve, közömbösen hümmögve utánozta a lépkedő állat ütemét. Régen látott valami harcot, s bár nem kívánta véletlenül se unokájának a vérontást, ezen nagy semmittevésben már lassan érezte magán megülni a nonegzisztens rozsdát, mely egyébként nem gyakori mételye a fekete acélnak. 
- Milyen messze van még Holheim? 
- Mikor utoljára néztem a térképet, ha kiérünk az erdőből talán hat-hét fertályórára lehet.
- Az seperc alatt meglesz.
* A csönd megtört, s bár nem tűnt úgy, mintha bármiféle nagy eszmecsere születne a puszta érdeklődésből, de ha csak egy pillanatra is, de mégis hallhatott az ember a madarak csicsergésének kivételével valami érdekeset, az pedig még a legszűkszavúbb vándornak is kifejezetten jól esik, pláne, hogy az erődítményben, ahol volt, egy büdös jó szót sem kapott, egy fáradt biccentés kivételével. Nem meglepő persze, mégis rossz híreket hozott levélben, de hát átszelte fél Veroniát, s még egy pohár borra se invitálták be, mikoron a szomjúság már nagyon marta gyomrát. Akárhogyan is, most már sikerült csillapítani ezt az éhséget, egy nem messze heverő kútból, melynek opálos vizéből degeszre itta sajgó gyomrát. Így léptetett hát át, a kicsiny kerek erdőn, melyet a Helyiek csak Susogós rengetegnek becéztek, a mendemondák miatt, hogy tündérek lakják azt.

Felhasználó profiljának megtekintése

2 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 1:21 am

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
A lány mindig is szerette a körülötte lévő erdő halk moraját, a madarak gyönyörű édes énekét, a levelek csendes, megnyugtató susogását. Amolyan biztonságérzetet kelt az ember lelkében. Még csak két napja indult el otthonából, mégis, a szülei hiánya miatt érzett fájdalom és keserűség nagy része már tovaszállott az idő rengetegében. Helyette egy új, eddig számára ismeretlen érzés lopta be magát a szívébe, melyet még maga sem tudott egykönnyen leírni. A szabadság, az ismeretlen, a kíváncsiság. Talán ez a három dolog volt az, mely most a fejében járhatott, ahogy mosolyogva, könnyű léptekkel szelte az erdő sűrűjét. Fogalma sem volt róla mi várhatja őt a fákon túl, hány ember van rajta kívül a világban, és hogy ők egyáltalán milyenek. Hirtelen különös zörejre lett figyelmes, mely durvaságával megzavarta az rengeteg szimfóniáját. Egy sűrű bozótosból szöktek ki az otromba hangok, melyek egyre közelebb értek, s lassan alakot is öltöttek. Öt ember jött elő, kacér mosollyal arcukon. Ruhájuk koszos volt, kissé gyűrött és tépett itt-ott. Szájuk alkoholszagot árasztott, szemük pedig valami olyat, amit a lány még sosem látott addig. 
Kicsit megszeppenve állt az öt férfi előtt. Először az arcukat kezdte vizslatni, mielőtt megszólalt volna. "Mindnek különböző!" Gondolta magában. Lenyűgözte ezen emberek egyedisége. Öten voltak, mégis mindannyiuknak arcuk más karakterisztikát sugárzott, más történetet, más életet. Mindannyian különbözőek voltak. És mindannyian hatalmasok! legalább harminc centivel volt a fejük teteje az aprócska lány felett.
- Üdvözletem! - mondta hangosan, mosolyogva a lány. Szemeiből sugárzott a kíváncsiság.
- Szia kislány - Szólt az egyik, erős, férfias mély hanggal. - Csak nem eltévedtél? Mi szívesen útbaigazítunk. - Szólt majd az arcán lévő vigyor még szélesebbé nőtte ki magát. 
- Önök tudják merre kell menni? És hova vinnének? Oda ahol több ember van? Egyáltalán mennyi embert ismernek még? - kérdezte a lányka egyre gyorsabban és gyorsabban. Csak ekkor tévedt tekintete a férfiak oldalán függő kardokra. Már látott ilyet, az apja is használta, ám ez a felismerés felvetett egy újabb kérdést a lány fejében. - Ti mind vadászok vagytok? - Az ismeretlenek egy ideig csak nézték a lány bugyuta kérdéseit, néhol igencsak értetlenül. Végül újra a mély hangú ragadta magához a szó jogát.
- Bizony kislány mi vadászok vagyunk - szólt, majd tett pár lépést a lány felé - De tudod, mi nem állatokra használjuk ezeket a fegyvereket. - Ekkorra már csak fél méter választotta el őt a lánytól. Ekkor a vállára tette a kezét és folytatta. - Illetve ha úgy gondolod hogy igénybe veszed a segítségünket, azért sajnos el kell kérnünk egy kis pénzt, amolyan díj végett. - fejezte be, majd összedörzsölve két ujját jelezte hogy vár valamit. A lány kicsit kellemetlenül érezte a férfi közeledését, de a férfi szavaiból nem sokat értett, tudniillik néhány dolog teljesen ismeretlen volt számára.
- Mire lehet használni azokat a fegyvereket az állatok levadászásán kívül? - Kérdezte értetlenkedve - És mi az a pénz egyáltalán? - Ekkor egy hang hátulról megszólalt. Ugyancsak mély volt, ám hangszíne már merőben különbözött az előzőétől.
- Fejezd már be a játékot Franz. Csináld már, úgysem látja senki. - Kiáltotta, és talán ez volt az a pillanat, amikor a lánynak először feltűnt hogy valami nincs rendben.

Felhasználó profiljának megtekintése

3 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 1:40 am

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* A ló tovább gyalogolt lusta lépteivel, időnként meg-megzörgetve egy bokrot, de egyébként nem zavarva a hely kellemes csöndjét. Jó volt néha egy-egy ilyen pillanat, a tavasz derekán már egészen fel-fel forrósodott néha az égitest pár sugara, s beteges bőre nehezen viselte azt, ám az árnyas erdő, s a kellemes, halkan fütyörésző szél csodásan hűtötték bőrét, már-már idilli színbe festve az unalmat. Semmi nem zavarhatta meg most, vagy legalábbis teljes biztonságában volt ezen tévképzetének. 
- Kellemes lehet érezni még a bőrödön a napot.
- Kellemes, a tavasz első napján. Onnan te magad is tudod, hogy mennyire éget. 
* Vágta kissé fanyarul rá válaszát a lándzsa felvetésére. Tudta jól, hogy az még a fájdalmat is értékelné, csak érezhessen valamit a megszokott üresség kivételével. Ennek ellenére azért érdemes tisztában lenni a ténnyel, hogy bár közel sem okozná azon nyomban halálát a nap, mégis igen csúnyán leégne tőle ha sokáig fürdőzne benne, s ez a fene nagy világosság gyakran késztette a csuklya viseletére, bár most éppen nem akadt semmi hasonló rajta, egyszerűen volt öltözve, páncélban, s az azalatt hordott fehér ingeben és barna posztónadrágban. Sosem tartotta sokra a cicomát, nem, amióta Délen élt, bár annak idején azért mégis szívesebben hordott volna valami kicsit nőiesebbet. Az idők változnak, az emberek és vámpírok is. Száját keserédes sóhaj hagyta el, majd végigbámult az úton, őzet vagy nyulat kémlelve. Vágya megcsalta, egy nyamvadt állat nem bújt meg a közelben, pár csiripelő madár, s néhány, úgy 70 méterre lévő ember kivételével. Nem érdekelte nagyon a dolog, favágók vagy talán vadászok lehettek, bandita nem várhat az út közepén. Legrosszabb esetben talán pár váltót kérnek tőle, azt se sajnálta volna, bő kézzel adj azon felebarátoknak, kiknek kevesebb jutott. Egyszer még egykedvűen végignézte a lassan közeledő féltucat embert, majd végül szeme ismét az erdő árnyas sötétségébe fordult, kémlelve, hogy vajon lakik-e egyáltalán benne valami érdekes.

Felhasználó profiljának megtekintése

4 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 1:59 am

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
Hosszú sóhaj hagyta el a férfi száját, aki feltehetően Franznak hívnak. A lánynak egy szó sem jutott az eszébe. Gondolataiban próbálta összeegyeztetni az eseményeket. Mit kellene most csinálnia ennek az embernek? Miért olyan fontos az hogy nem figyel senki? Miért érzi magát ilyen rosszul a lány? Mindezek a kérdések a fejében maradtak, s boncolgatásukat hamar meg is szakította a már ismerős hang.
- Amalric, nem megmondtam hogy fogd be? Megbeszéltük hogy én beszélek! - ordított rá a társára, majd egy újabb mosollyal ismét a lány felé fordult. - Bár igazat kell adnom neki.. Túl sokáig húzzuk ezt már. - Suttogta a lánynak, mire az ösztönösen kiszabadult a férfi kezei közül, és néhány métert eltávolodott tőle. Azonban nem volt merre menekülni, hisz ekkorra már az öt férfi körbeállta a leányt, aki tehetetlenül kereste a kiutat. Elállt a szava a félelemtől. Valamiért érezte belül hogy itt most ő lesz az állat, akit le fognak vadászni. Egyesével mind az öten elővették fegyverüket, majd még játékosan ijesztgették a lányt, aki nem tudott mit tenni a történések ellen, mintsem úszni az árral. Ekkor jutott eszébe az egyetlen fegyvere, a mágia, mellyel megtudná védeni magát. Ám még sosem használt mágiát fegyverként, ráadásul nem is jutott eszébe olyan, amit használni lehetne rá. Nagy kapkodásában csak egy varázs jutott eszébe. Varázsereje segítségével néhány másodperc gondolkozás után el is használta a már jól begyakorolt trükköt, a Jég nevű varázslatot. Bár minden adott volt, hogy tökéletesen süljön el, a várt eredményt meg sem közelítette a tényleges teljesítmény. Ava sosem volt jó a szél elemű mágiákon kívüli varázslatok használatában, és ez itt látszódott meg a legjobban. Támadása mellé ment ugyan, de látni lehetett rajta hogy sokkal gyengébb szinten van, mint ami kárt okozhatna egy emberben. Négy darab két centiméteres jégszilánk, ami szinte elolvadt a levegőben.
- Úgy látszik csak tud valamit a kis drága. - mondta nevetve az egyik, bár a lányt ekkorra már nem érdekelte melyik mit mond. Belső ösztönei súgták hogy az élete van veszélyben. Ekkora lendült támadásba az egyik a lány háta mögül. Reflexeinek hála a kardsuhintást könnyedén kikerülte, bár a körből még így sem tudott kijutni. Mit kellene tennie? Vagy talán van itt valaki aki segítene neki?

Felhasználó profiljának megtekintése

5 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 2:31 am

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* Tempója nyugodt volt, s tovább folytatta szemlélődését, ám valamilyen ismeretlen, kissé aggasztó érzés lett úrra rajta, s pillanatról pillanatra fordult tekintete a tömeghez, míg végül elég közel került ahhoz, hogy képes legyen kivenni, hogy öt férfi, s egyetlen nő áll ott. Ez magában nem lett volna túlzottan zavaró, ám az egész mozgás jellege kissé ijesztően hatott számára, s végül ahogy körbevették a teremtést, grimasz szaladt át képén. Se nem mosolygott, se nem vicsorgott. Ragadozóvá vált, s most ott a préda. Éhes volt már, régen fogyasztott vért, s ezen furcsa fordulattal a nap máris egy kissé jobb lett, ha nem is a szerencsétlen nőnek, de magának igen. Első volt megmenteni azt, nem is kétséges, de azért ha már jót tesz, a fizetségét nem várja meg, saját kézzel veszi hát magához, s az ő kezei igen vaskosak, literében mérik az ilyesmit. 
- Készülj! 
- Kész vagyok! 
* Mordult fel, s sarkával megporolta a ló oldalát, ami erre reakcióként szaporázta a léptét, ügetésbe átváltva. Felesleges lett volna ezen a rossz terepen ennél jobban sietni, s eléggé hegyes volt a lándzsája, hogy bárkit felszúrhasson a végére, ha éppen úgy kívánta. Jobbjával felkapva a ló elé biggyesztette azt, kipécézve magának az egyik legszélső banditát, majd a bal kezével egy árnytőrt teremtett. Mire már csak úgy 12 méterre lehetett a lánytól( Addigra már a banditák bolondozva próbálták itt-ott megsérteni, de véletlenül se veszélyeztetve, csak ijesztgetve, a szó szoros értelmében játszva), baljával kisodorta kezéből a pengét, mely suhanva csapódott a lány lába előtt a földbe. Ki tudja, hogy szüksége lehet-e rá. Ezzel egyetemben közelebb hajolt az állathoz, szinte átölelve azt, s teljes erejével rászorított a nehéz lándzsára, mely sebesen közeledett a bandita felé, amelyik a kör jobbszélső oldalán állt. Ekkorra már nyilván ők is észrevehették a ló dobogását, ám kérdés, hogy felkészülte-e rá.

Felhasználó profiljának megtekintése

6 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 12:20 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
Őrület. Talán ez az a szó mely a legjobban leírhatja a az eseményeket. Bár lehet sokan nem ugyanarra gondolhatnak mint a lány akkor. Ugyanis neki ezt az őrületet nem a férfiak szándékai okozták, hanem az azok mögött rejlő ok, amiért teszik. Mit akarnak egyáltalán tőle? Mi rosszat tett? Miért pont ő? A lánynak, aki egy békés nyugodt világban nőtt fel, ez a szituáció alapjaiban rengette meg nála azokat a törvényeket, amiket a világról addig gondolt. Csupán jelképesen, olyan volt ez neki, mintha épp most fedezte volna fel a taszító gravitációt, amit egyszerűen nem tudott felfogni. 
Hirtelen egy újabb hangra lett figyelmes. Még soha életében nem hallott hasonlót. Olyan volt, mintha kemény szikladarabok csapódnának bele a talajba. Szinte érezni lehetett, ahogy valamilyen durva és érdes tárgy belevési magát a földbe. S mikor végre tekintetét a hang irányába helyezte egy újabb ismeretlen dolgot látott. Egy hatodik embert, ki egy furcsa, hatalmas testű állaton lovagol. Csupán rá kellett néznie az állatra és máris jobban félt a közeledő szörnyetegtől mint az öt embertől együttvéve. Látszólat a támadók tudták hogy mi az, ám ők is a lányhoz hasonlóan, megijedtek, és nem igazán tudtak mit reagálni rá. A nő az egyik bandita felé irányította házi kedvencét, illetve egy fegyvert dobott a lány felé, mely mindenféle nehézség nélkül hatolt be, majd állt bele a poros földbe. Ava ösztönösen cselekedett, s kihúzta a fegyvert a földből, bár használni nem igazán tudta. A sötét hajú nőszemély egyre közelebb ért a körhöz, annak is a jobb oldalához, ahol a fegyveres nem igazán tudta mi tévő legyen, gyakorlatilag mozdulni sem tudott félelmében. 
- Amalric, vigyázz! - ordították a kör másik végéről, de ekkor már késő volt, emberünknek nem sok esélye vagy ideje volt már kikerülni a támadást.  

Felhasználó profiljának megtekintése

7 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 1:02 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* Egy közeledő csataló látványa mindig is rettenetes volt, ember a talpán aki azonnal képes felfogni, milyen sebes is tud lenni egy majd tonnás állat, s mégis, hogy mekkora elemi erővel bír. Szerencsétlen Amarlric nem érezhetett sokat, úgy lökődött át mellkasán a lándzsa, mintha csak szalonnát szúrtak volna a nyárs végére, s utána meg is taposták volna, ugyanis pár lépésre még átgázolt a tehetetlen testen a súlyos léptű páncélos állat. 
- Hóóóóó!
* Szólalt meg, miközben még kezét kifele fordította, hogy lecsússzon a szörnyethalt test a lándzsáról. Miközben az állat lefékezett, az lassan, a vér síkosságán gyalogolva puffant le a földre, teljes romokban hagyva az élettelen testet. Ha az ember bajtársa meghal, a páni félelem mindig úrrá lesz a csapaton, s most lenne a tökéletes alkalom megmozdulni egy varázslatra, vagy éppen beleszúrni valakibe a tőrt. Pont olyan, mint egy disznót levágni, ha az ember eleget csinálta, már észre sem veszi, hogy mennyire is visszás dolog a saját fajtársak hidegvérrel való legyilkolása.
- Mire vársz?!
* Kiáltott fel, miközben átvetette lábát a nyergen, s leugrott az állatról. Erre már a banditák is öntudatra ébredtek, s egyikük vicsorogva vetette magát a varázslónőre, fenyegetően forgatva a kardot, és vagdalkozva. 
- Amalric! Te büdös kurva! JOACHIM, BOSSZULD MEG! 
* A levegő sűrű volt a vér szagától, szájában összeszaladt a nyál a hihetetlen mennyiségű ételre, melyre itt lelt... Igaz, pokoli nagy pazarlás, öt adag is, s jó eséllyel nem ússzák meg halál nélkül... Neki egy is elég lenne, utána már csak egyszerű gyilkolászás, bár ha ez kell, hogy segítsen valakinek, hát legyen. Akárhogyan is, felé egy kicsit vastagabb kötésű, buzogányt viselő alak indult meg, aki mérete ellenére rettenetesen ostobán hatott.

Felhasználó profiljának megtekintése

8 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 1:46 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
A lándzsa megállíthatatlanul tört előre a szerencsétlen testében, felvágva húsát s belső szerveit. Avisa lélegzete teljesen megállt. Szemeiben ugyanazok a képsorok játszódtak le újra és újra, ahogyan a lándzsa érintkezik egy emberi testtel, s a ruháján át belefúródik. A hang, ahogy a hideg fém eggyé válik a meleg, puha emberi szövettel egyszerűen szörnyű. Ekkor az ember már mi sem több mint egy egyszerű húsdarab, mely egy boton lógva semmilyen életjelet nem ad ki magából. Végtagjai ide-oda himbálóztak a nagy lendület miatt mint valami játékbaba, miközben vöröses nedű tört elő a bőr felszíne alól, s látott napvilágot. Igaz, ezen folyadék sem látott sokat a világból, hisz rövid útja mely a lándzsa hegye és a talaj között volt, szinte rögtön véget is ért, ahogy elkezdődött, s a földön lévő por mohón szívta be magába, mintha gyötrő szomjúság szenvedője lenne. 
A testet a nő egyszerűen félrelöki, mit sem törődve vele. A levegőt elárasztja a vér, s egyéb belső folyadékok szaga, melyek keverednek némi ürülék bűzével. Lélektelen teste még próbál levegőért kapkodni, ám ez már nem mondható egy élő ember reakciójához. Nem, ő már rég meghalt, csupán a teste játssza el ugyanazokat a dolgokat, melyet eddigi élete során már rengetegszer begyakorolt. Ám hiába, tüdeje már rég megtelt vérrel, így levegőnek ott már nem volt helye. Még pár csepp piros lötty távozik az áldozat szájából, mire teljesen elhagyja a remény, s szemeiből elveszik a fény. 


A világ elcsöndesül. 
A madarak, a levek susogása, mind ott van még az erdőben, éppen csak hangjuk nem jut el a szerencsétlen lányhoz. Nem tud mozogni. Lábai földbe gyökereztek kezei remegnek az iszonyattól. "Miért nem mozog tovább az az ember?" kérdezte magában. "Mi történt vele?" A vér látványa nem volt újszerű a lánynak, ám a halál jelensége annál inkább. Bár meséltek róla szülei, sose gondolta volna hogy ennyire szörnyű dolog.


Valamelyik a társára parancsol. "Bosszulja meg" azt mondja. Hogy tudnak ezek után még mindig támadni? Nem sokkolta talán őket barátjuk halála? Csak dühöt éreznének, együttérzést, szomorúságot, fájdalmat nem? Ilyenek lennének az emberek az erdőn túl?
- Ne... - Suttogta magában Ava alig hallható módon. - Ne! - kiáltotta ám ezt nem igen vette figyelembe senki. Legalábbis neki úgy tűnt hogy senki. Ekkor már a Joachim nevű paciens a buzogányát lendítette. Nem kellett szakértőnek lenni ahhoz hogy meglássa az ember: Ő sem tudja fegyverét használni. Komótosan emelte a magasba, mintha ráérne egy ilyen már látszatra is gyors ellenféllel szemben. Bár termete nagy volt, és ha az a támadás eltalált volna valakit, nagy valószínűséggel ugyanúgy végezné mint Amalric, erre igen kevés esély állt rendelkezésre, ugyanis mozdulatai lassúak és kiszámíthatók voltak. 


Talán csak ekkor jutottak el agyáig az ismeretlen nő szavai "Mire vársz?" Ekkor a kezében lévő tőrre tekintett. Az eddigi események után pontosan tudta mit vár el tőle. De ő nem lenne képes ilyesmikre. Talán valahogy.. Talán esetleg meg tudná fékezni ezt? 
A mellette lévő Franz ugyancsak nem mozdult, ám arcáról messze nem a higgadtság sugárzott, inkább a félelem. Úgy tűnt minden figyelmét a lándzsás nőre szenteli. Itt az alkalom. Meg tudná tenni. De mi értelme lenne annak?
Minden bátorságát összeszedve nekirontott a férfinak, ám teste helyett a kardjára mérte a támadást, mely kiesett a kezéből, és másfél méterrel arrébb landolt a földön. A lány keze remegett, Nem tudta mi tévő legyen ezután, csupán annyit tudott tenni hogy az emberre szegezi a tőr élesebbik felét.
- F... Feküdj... Feküdj a földre! - kiáltott rá. Franz bár telve volt dühvel, a hirtelen erőt kapó félelem túlszárnyalta minden érzelmét. Ki tudja mit gondolhatott, talán hogy így majd túlélheti azt, amit társai valószínűleg nem fognak. Mindenesetre lassan letérdelt, majd arccal a földnek lefeküdt miközben a következőkkel nyugtatta a lánykát.
- Nyugi kislány... Lefekszek.. Nyugodj meg. - Ava már nem tudta mitévő legyen. Ez az egész, egy káosz. Miért tette ezt? Miért támadt rá valakire? Valóban ez az, amiért elhagyta otthonát? 
Látván hogy a főnököt lefegyverezték, a nagy bestiát pedig valószínűleg meg fogják ölni, a két másik bandita összezavarodva néztek egymásra. "Mi legyen?" ezeket a szavakat tükrözték szemük. Csak egy másodpercig tartott a szemkontaktus, mire az egyik végre megszólalt. 
- Én ezt nem bírom Eldric. Menekülj te is, ha élni akarsz! - mondta elkeseredett hangon, s eldobván magától fegyvereit (melyek lelassították volna) mint az őrült, elkezdett rohanni az erdő sűrűjébe, s pár pillanat után már el is tűnt a bozótosban. Az utolsó ember nem követte. Lábai nem mozdultak, csak állt. Homlokán egy vastag izzadságcsepp futott végig. Túl gyorsan történt minden, úgy fest, elvesztette a teste felett az irányítást...

Felhasználó profiljának megtekintése

9 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 2:24 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* Az erőszak világa volt Veronia, kegyelem csak annak járt, aki ki is érdemelte azt, s efféle söpredéktől nem sok ilyesmi volt várható. Négyen maradtak, s ebből egy azonnal felé indult. Hihetetlen marha volt, látszott rajta, hogy nevetséges mértékű erőnek parancsolt, s jó eséllyel páncélostól is úgy kapta volna fel, mintha csak egy ölnyi rőzse lenne. Szerencsére ez nem sokat számított, lomha, súlyos mozdulata száz szónál is többet beszélt, s bár a nehéz buzogány neki csapódott a lándzsának, megkarcolva azt, s félrelökve, a lendület vitte tovább a zúzófegyvert, a földbe csúsztatva azt. Öreg hiba, mit ér az túlzott elemi energia, ha kibillenti az embert a súlyából? Ezek a szerencsétlenek utolsó pénzükön vehette maguknak valami szánalmas felszerelést, s ezzel vetették magukat a banditák életébe. Talán családjuk is lehet, gyerekek, asszonyok, s őket próbálják meg így eltartani. Sok gondolat átcikázott fején, ám nem érdekelte, a bűn az bűn, s ha most nem ők, akkor a lány éppen ilyen holtan, vagy lehet rosszabb, órákon keresztül négy ember által tartva heverne, miközben az ötödik fájdalmasan játszana hangszerén. Söpredék, söpredék mindenki. Ő maga, a banditák és a varázslónő is. Ez egy söpredékek világa, aki nem söpredék, az sokkal rosszabb: Halott. Sztoikusan emelte meg a fegyvert, nagyon sok ideje volt, s úgy vágta bele az izmos alak torkába, hogy az a nyakszirtjét átütve távozott a túlsó oldalon. Lendülete elhalt, fegyvere már-már gyengéden csapódott vállvédőjére. A Nebelturm páncél nagyot kondult tőle, ám szépen felfogta az ütést, s bár megzúzódott a csapódás helyén, semmi olyasmit nem okozott, amit egyébként egy gyakorlatozáson ne kaphatna. Még taszított egyet az értelmetlenül álló, torkát kaparó alakon, aki végül nagyot puffanva terült el a földön, utolsó pár lélegzetével nyöszörögve, ahogy testét hidegen hagyta el az a drága jó vér. Gondolkodás nélkül lépett tovább, nem érdekelte most sem a lány, sem a megkímélt ellenfelek, s a tanácstalanul, őrületbe hajlóan álló Eldric felé sietett, akár a varázslónőt is félrelökve, ha az útjába kívánna állni. Nem habozott, erős baljával visszakezesen fogott bár a bandita pofájára, teljességgel ignorálva a tényt, hogy az révedéséből ébredve megpróbált ellökődni, s rá is harapott kezére. Jobbja a vállára tapadt, majd magához rántotta azt, s azon lendülettel tépte ki ádámcsutkáját, állat módra kiköpve azt, s rátapadva a sebre, melyből lüktetve özönlött szájába a vér. A szerencsétlen nyöszörgött a durva érintése alatt, taknya és könnye egybefolyt a lány sebzett kezére, bár az mindennel foglalkozott, csak ezen ténnyel nem.
- Ne nyúlj hozzá, most ne.
* Szólította meg végül a lándzsa a varázslót. Nem volt semmivel se jobb most a lány egy kutyánál, akitől ha elveszi az étkét rúg, csíp és harap. Megkérdőjelezhetetlenül az utóbbi a legrosszabb opció.

Felhasználó profiljának megtekintése

10 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 3:17 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
Ahogy a tőrt Franz felé tartotta pont háttal állt a buzogányosnak. Nem is mert hátranézni, pontosan tudta mi fog következni. Ha tehette volna füleit is elzárta volna a külvilágtól, de sajnos ezen szörnyű hangok utat találnak az ember agyába. Két csattanás, majd egy már ismerős muzsika. A Bőr hasadásának muzsikája. Az a nő, vajon miért teszi mindezt? És hogy képes ezt ilyen nyugodtan elviselni? Az a tömérdek kérdés, mely ezalatt a kevesebb mint 10 perc alatt született, szinte egy sem látott napvilágot. De vajon tudni akarja-e a válaszokat? Mindenesetre ez nem a megfelelő pillanat. A fekete hajú nőtől jelenleg épp úgy fél mint támadóitól. Egyszerűen valami nem természetes vele kapcsolatban. 
Hallja a lépteit, hogy felé közeledik. Minden gondolat kiszáll a lány fejéből. Egy olyan érzés, ösztön lesz úrrá rajta, amit még soha életében nem tapasztalt: A halálfélelmet. Lassan hátranéz, s látja a nőt teljes egészében, bár a szemein kívül máshová nem néz. Ismeretlenek voltak számára azok a szemek, mint az eddigi összes többi, de volt bennük valami. Valami amit akkor nem tudott megfogalmazni. A nő egyenesen felé közeledett, s mikor már egy karnyújtásnyira volt tőle, egyszerűen elsétált mellette. Arra a pillanatra megállt az idő a lányban. Végignézte, ahogy az ismeretlen elballag mellette, s elkapja a tőle nem messze álló Eldricet. Csak egy momentum volt az egész, ám a lánynak ez volt az a momentum amikor is feladta az egészet. Szédülni kezdett Eldric torkán lefolyó vér látványától, majd a földre zuhant, ahol öklendezni kezdett. Kezéből a tőr kiesett, s újból belefúródott a földbe. Egyre sűrűbben kezdte kapkodni a levegőt, izzadsága beborította a testét. Pánikrohamot kapott a halál látványától. 

Felhasználó profiljának megtekintése

11 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 3:46 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* Talán egy percig szívhatta testének minden erejével a lelkét elveszítő bandita torkát, aki immáron nem is tartotta meg magát. Kártyavárként rogyott volna össze, ha nem kapaszkodik mindkét kezével bele a lány. Jól lakott, tele volt a gyomra, érezte, ahogy lötyögött benne a vér, s kellemesen beterítette mindenét. Olyan tökéletes volt minden, ha kívánná, s fért volna több bele ebből a csodás italból. Ellökte magától az alakot, aki súlyosan esett a földre, majd még levegőért zihálva megtörölte véres, kábult arcát fehér ingével. A rőt mocsok mosódva kenődött el az olcsó gyolcson, nem érdekelte jelenleg semmi. Szinte a föld felett lebegve lépkedett oda a halott Joacimhoz, s kihúzta belőle a lándzsát, késlekedés nélkül elindulva a lova felé.
- Várj, elveszi az eszed a dolog. Nézz hátra.
* A révületből kitörve fordult vissza a csatatér maradványát megszemlélve. Három hulla, s két földön reszketve heverő alak, akik nem tudják mit kezdjenek magukkal. Ilyen hát a háború, ilyen hát a harc. Lova táskáján lógó kulacsát leoldva visszasétált a lány elé, majd leejtette azt, hogy láthassa. Szeme átfordult az ugyanúgy sokkolt férfira, s jobb híján csúnyán belerúgott abba.
- Kérem...Ne
- Hord el magad.
* A varázslónő mentette meg, nincs oka most már megölni. Ő döntése volt, ő bocsájtott meg. Hát legyen. Nem szólt a dologba bele. Türelmesen várakozva a földön heverő Jachimhoz lépett, majd ráült annak egyetlen vértől nem szennyes részére, kezével a lándzsára támaszkodva.

Felhasználó profiljának megtekintése

12 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 4:00 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
A lány már az ájulás küszöbén táncolt, s minden erejével küzdött ellene. Tudta, hogy ha most elveszti az öntudatát, teljesen védtelen marad a teste. Nem mintha jelenleg túl sok ellenállást tudna tanúsítani de talán legalább elfutni el tudna. De mind hiába, testét most a szokásosnál sokkal nehezebbnek érezte, alig tudta megemelni. Már szinte félálomban volt, mikor egy különös tárgy zuhant a földre, épp a szemei elé. Egy kulacs volt, amit a gyilkos dobott le neki. Ez kissé felfrissítette, legalábbis úgy érezte megint uralni tudja a testét, bár felállni még nem volt képes. Lassan megemelte a fejét, s látta a pusztítást, melyet egyetlen ember végzett. Végül szeme magára a nőre tévedt, ki a már halott buzogányos testén talált magának pihenőhelyet. Avának kavargott a gyomra, sípolt a füle, alig volt magánál, mégis nehezen ugyan de erőt vett magán, s egy negyed métert arrébb kúszva felült egy fa mellé, s hátát nekidöntötte a törzsének. Egy ideig még fogta a fejét, s koncentrált rá nehogy az előbbi kellemetlen roham újra rátörjön, majd végül egy egyszerű kérdést intézett a nőnek.
- Miért tetted ezt? - Talán illetlenség volt elutasítani a kulacs tartalmát, de maga nem volt szomja, ráadásul vize neki is volt, ott lapult a saját kulacsa kicsinyke oldaltáskájában. 

Felhasználó profiljának megtekintése

13 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 4:19 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* Nem siettette a másikat, egykedvűen figyelte annak mozgását, miközben lassú, kimért mozdulatokkal törölgette a súlyos fegyverre pillanatok alatt rászáradt vért. Most már elvesztette varázsát a nedű, s nem is kívánta tovább, csak mocsok volt a fegyveren, semmi más. A varázslónő közelebb húzta magát egy fához, s fáradtan támasztotta a fejét. Nem lehetett sok dolga ennyi erőszakkal még, s így részben értette is, hogy miért tűnik ennyire nyomottnak, ám persze mostanra már elképzelni nem bírta volna, hogy Ő is így reagáljon. Végül egy fáradt, s kissé vádló kérdés repült felé, melyre megemelte a fejét, majd sztoikus hidegséggel méregette a nőt. Lándzsája hegyével magához húzta a nem használt kulacs szíját.
- Mit? 
* Tette fel kérdését, mintha nem értette volna, hogy mégis miről van szó. Ez persze nem volt igaz, pusztán kíváncsi volt arra, hogy a másik mit is gondolhat, s ezért megismételte magát egy pillanat múlva.
- Mit tettem, amit nem kellett volna? 

Felhasználó profiljának megtekintése

14 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 4:58 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
A nő válaszára szemei kitágultak, s közérzete is sokkal ridegebb lett. Nem akarta elhinni amit hallott. "Mit tettem, amit nem kellett volna?" Ezen kérdés annyira mélyen sebezte meg a lány lelkét hogy másodpercekig csak döbbenten nézte megmentőjét. Mi nem volt világos a kérdésében? Vagy talán ennyire mindennapos lenne ez a dolog a külvilágban? Annyira, hogy már szinte említésre sem méltatják? Már készült volna rá, hogy kérdését megismételje más formában, azonban orrát ismét megcsapták a kellemetlen szagok. Félt hogy még ennél is rosszabbul lesz.
- Kérlek... Nem mehetnénk arrébb? Nem akarok itt lenni. - Kérése talán nem követ semmilyen etikai formaságot, és talán kicsit nagyképűnek is hangozhat, de a lánynak egyszerűen nem volt lélekjelenléte ahhoz hogy cifra, szépen hangzó mondatokat formáljon. Ekkor megpróbál felállni a fának támaszkodva, ami sikerül is, ám lábai zsibbadnak. Próbál erőt lehelni testrészeibe azzal, hogy idétlenül csapkodja gyönge kezeivel. Lassan visszatér a testébe az élet, és ha a nő is beleegyezik készen áll rá hogy néhány 10 méterrel arrébb vándoroljanak. Mindeközben ( Ha elindulnak is, vagy ha nem is) megszólal.
- Miért ölted meg őket? 

Felhasználó profiljának megtekintése

15 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 6:37 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* A másik eléggé tétován tekintett rá, olyasféle hitetlenséggel, melyet leginkább egy bolondtól vagy egy gyerektől várna. Utóbbi kizárhatónak bizonyult, első pillantásban hasonló eresztésűek lehettek, ide vagy oda egy-két évet. 
~ Talán nemesnek lehet valamilyen lánya, aki elszökött... Esetleg bolond?
* Akárhogyan is, a kérdésre közömbösen megvonta a vállát, majd felemelkedett a kényelmes holttestről, s a lándzsára támaszkodva megindult hogy összeszedje a földre esett fegyvereket(Ezeket majd leadja a városban, az őrségnél), s lova oldalára függesztette őket, majd a száránál fogva rántott rajta egy kicsit, hogy arrébb vezesse azt. Sajgott válla, mostanra már sajnos elfogyott az adrenalin a szervezetéből, s igencsak úgy tűnt, hogy csúnya nyomot fog hagyni a sérülés. Lehetett volna óvatosabb is... De akkor, ott, a csata hevében nem érdekelte semmi más, csak hogy egy kis vérhez juthasson, s jó vámpír módjára élt is a dologgal, a vér sós, kesernyés íze még mindig élesen visszhangzott nyelvén, jó eséllyel fogai is mocskosak lehetnek tőle... Talán megeszik majd egy almát a fogadóban, hogy ne legyen tőle olyan penetráns a szájszaga másnap. Akárhogyan is, a másik megismételte a kérdést, amire felemelte a szemöldökét, s valamilyen hideg, nagyon vékony mosoly szaladt végig arcán.
- Ha nem ők, akkor te. Nem érdemelték volna meg? 
* Mindeközben a kulacsot visszaakasztott a ló oldalára, s játékosan megvakarta az állat fülét, aki erre hálásan felnyihogott. Kíváncsi volt, hogy vajon a szénfekete ló mit érthetett az egészből, s hogy tudta-e, mi is történt... Értelmes lénynek tűnt, az élet jelentésével biztos tisztában volt, lehet a haláléval is.

Felhasználó profiljának megtekintése

16 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 9:06 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
- Attól még nem lett volna muszáj megölni őket. - Erősködött a lány, életében most érezte talán magát igazán dühösnek - Hisz kettőt elengedtél.. A másik hármat talán nem tudtad volna? - Mondta igencsak erőszakosan, bár aligha lehetett volna komolyan venni gyöngécske hangját. Úgy tűnt Avis ahogy egyre messzebb kerül a hulláktól, teste annál inkább felélénkül. Már nem érezte azt a fojtó érzést mint eddig, bár emlékezetébe egy életre beleégett a szétroncsolt testek látványa. - Amúgy meg egyáltalán mit csináltál az utolsóval? Mitől lettél ennyire véres? - kérdezett újra, ám ekkor már jócskán visszavette a hangjából az indulatot. Ám mielőtt még válaszolhatott volna a nő, újból előtört a lányból a kíváncsiság, s egyszerűen nem tudott elmenni amellett a nagy dög állat mellett, amin a nő utazott. Óvatosan közelebb sétál, s mutatóujjával meg is érinti az bestia szőrét. Puha volt, és egy kicsit meleg is. 
- Ez micsoda? - Mutat rá a lóra. Még sose látott ilyen vagy ehhez hasonló állatot az otthonuk környékén, nem tudhatta hogy a ló igencsak népszerű állat az intelligens fajok körében. Bár viselkedése furcsának tűnhet, elvégre épp most esett túl egy sokkoló küzdelemben, valószínűleg azért tört felszínre belőle a normális énje, mert egyszerűen nem volt hajlandó elfogadni a kegyetlen valóságot. Szinte biztos volt hogy rengeteg álmatlan éjszakája lesz ezek után, de örömmel konstatálta hogy egyelőre a kellemetlen tünetek nagy része eltűnt. Újra érezte testében az erőt, újra tiszták voltak a gondolatai, bár a kedve nem volt valami rózsás.

Felhasználó profiljának megtekintése

17 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 9:25 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* Furcsállva figyelte az indoklást, egyre inkább érezte, hogy a leány akivel most találkozott valamilyen csodateremtés lehetett. Dicső, s örömteli, hogy ilyen tiszta lelke, de azért mégis kár lenne érte, hogy valahol hirtelen érje a halál, öntudatlanságában. Hallott vajon a háborúkról? A démonokról-vámpírokról-nekromatnákról? Mélységiekről, szörnyekről? Nem, valószínűleg nem.
- Ha elengedjük mindet, akkor egy hét múlva megint megpróbálnak majd felkoncolni valakit, s akkor nem leszek ott. Annak a kettőnek, akik életben maradtak soha nem fog megfordulni a fejében, hogy ismét a kardhoz folyamodjanak... Vagy ha igen, beállnak a seregbe.
* A kérdés második felére ismét hitetlenség ült ki arcára, kezdte egyre jobban és jobban furcsállni a teremtést. Kicsit egy tündérmesebeli hercegnőre emlékeztette, aki most ismeri meg, hogy milyen hely felett is uralkodnak.
- Egy vámpír.
* Ezzel megkönnyítette a kérdést a lándzsa, az látszólag könnyebben kezelte a tudatlan lányt, mint ahogy ő maga tette volna... Mégiscsak akadt dolga már gyerekkel, nem is eggyel, s valószínűleg ha nem kellett volna korán szembesülni az élet sötét jellegével, máig is kérdezne ilyeneket. Akárhogyan is, a lány állat fele való közeledése nem zavarja, Kohle nem hisztizik a tapintásra, igaz, nem is tudja, hogy igazából ki volt azt.
- Burokban nőttél fel tán? * Kérdezte kissé elvigyorodva, majd megpaskolta a ló nyakszirtjét * - Egy hátas állat, Lónak hívják.
* Azzal tovább vezette az állatot száránál fogva, megállási szándék nélkül. Ha ugyan most akadt egy furcsa vendége, de ettől függetlenül szerette volna elérni a várost még az éj előtt.

Felhasználó profiljának megtekintése

18 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 9:46 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
A lány teste megrezzent az oda nem illő hang hallatán. " Egy vámpír" Hirtelen nem tudta eldönteni hogy azt kérdezze meg hogy mi az a vámpír, vagy azt, hogy honnan jött ez a hang. A sok értelmetlennek hangzó kérdés egyébként korántsem olyan céltalan. Hisz Avis elég könnyen megjegyzi a dolgokat, nem kizárt, hogy hamarabb beletanul a világ működésébe, mint az jelenleg látszik. 
- Mi az a vámpír? És akkor te is az vagy? És mi volt ez az előbbi hang? - Kérdezte érdeklődően, miközben kényelmes távolságra helyezkedett el a nőtől, úgy egy méterrel mellette. - És mi a neved? 
Szinte félelmetesnek hathat a látvány, ahogy egy védtelen kis cica, próbál barátkozni egy félelmetes párduccal. Bár Ava tudatában volt annak, hogy akár őt is megölheti, őszintén hitte hogy ez nem fog megtörténni elvégre most mentette meg. Illetve abban is reménykedett, hogy ha követi, talán biztonságban kijut az erdőből. 
- Egy burokban? Dehogy is, egy kis faházban! - mondta nevetve, kissé ironikusan. Nem kívánt jobban belemenni a dolgokba, igazából miután elcsodálkozott a lónak nevezett szörnyetegen, és funkcióján, egy kérdés volt még amit igazán fel akart még tenni.
- Esetleg nem rémlik valahonnan az a szó hogy Azrael?

Felhasználó profiljának megtekintése

19 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 10:01 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* A tény, hogy a lány tényleg nincs teljesen tisztában a világuk szabályaival sebesen bizonyságot nyert, s kérdő tekintettel meredt végig rajta. Hol élhetett ő, hogy a világ sötét mivoltja sosem jutott el hozzá? 
- Átkozott emberek, olyanok, mint az elfek számára a sötételfek. Isten büntetésének eredményei vagyunk, kiket szörnylétre taszított vérségünk. 
- A hang innen szólt. 
* Vágott közbe egy pillanatra a lándzsa, bár nem képzelte sem ő, sem a lány, hogy ennyi magyarázat elég lesz ahhoz, hogy a lány megértse mi is folyik itt. Még egy vámpír léte is kérdéses volt számára, nem hogy egy beszélő fegyveré. Utóbbi még a legtöbb művelt alaknak is meglepetés, nem hogy egy tojásból kelt csodának.
- A nevem Hilde, a lándzsa pedig Eckbert, bár mostanság csak Fekete lándzsának hívják. Délt és a Protestáns egyházat szolgálom. TE ki volnál?
* Tulajdonképpen semmi terve nem volt a másik bántalmazására, minden itteni polgár a védelme alatt áll, mint katonának, s ennek többnyire az első lépése az, hogy nem öljük meg őket csak úgy. A másik, hogy ha bántják egymást, akkor mégis, 
- Szóval faházban * Jelentette ki kicsit sztoikusan, nem volt szándékában sokat hánytorgatni a dolgot, mert mintha a másik kicsit kellemetlennek találta volna a témát * - Hogyne rémlene, mindenkinek rémlik. Csak nem neked is a kard kell?
* Kérdezte kissé hitetlenkedve. Valami ilyen erejű fegyverhez csakis számos halott testéből épített lépcsőn vezet az út, meglepőnek találta, hogy Avis is ezt kereste, csak úgy, mint sokan mások.

Felhasználó profiljának megtekintése

20 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Kedd Márc. 29, 2016 10:17 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
A lány meglepődött a nő kifakadásán. Átkozott emberek, elfek, sötételfek. Kicsit pofátlanságnak tartotta volna hogy ezeket megint mind megkérdezze, elvégre így is elég sokat zaklatta már Hildát. Mint kiderült a hang egy fegyverből szólt, mely nem nevezhető szokványos dolognak. Nem tudta hogy érdemes lenne-e többet kérdezni, hisz tudatában volt annak, hogy ez elég idegesítő lehet, de azért talán más formában, sokkal felnőttesebbnek hathatna a dolog, így könnyebb lenne rá válaszolni is.
- Avis vagyok. Avis Amrel. Nem igazán vagyok otthon a földrajzi elhelyezkedésekben, de a szüleim párszor emlegették a Fővárosi Királyi Palotát, illetve hogy ők azt szolgálták régen. - mondta. Igazából most előbb inkább megvárta míg beszélőpartnere végigmondja azt amibe elkezdett, és utána egyszerre tenné fel kérdéseit. Feltétlenül szükségesnek tartotta hogy ezekre az alapkérdésekre választ kapjon, hisz enélkül akár meg is halhatna a következő időkben. Ez olyan, mintha most tanulna meg úszni egy óceán közepén. 
- Lenne még egy pár kérdésem amikre feltétlenül szeretnék választ kapni. - mondta, s hirtelen sokkal érettebbnek s céltudatosabbnak tűnt a hangja. - Mit érdemes tudni a világról magáról? Mit érdemes tudni az elfekről, sötételfekről, és az egyéb fajokról? Ezek a fajok milyen kapcsolatban állnak egymással? Miért beszél a lándzsa? Illetve, ami most talán a legjobban érdekelne, az Azrael. Esetleg tudnál ezekről a dolgokról mesélni néhány dolgot? - Szemei eltökéltséget sugároztak. Látszott rajta hogy megtanulta a leckét. Annyit már leszűrt hogy ebben a világban mindennapos a halál jelenléte, és ha bár hozzászokni még nem is tudott, mindenféleképpen többet akart tudni, nehogy ugyanabba a hibába essen mint az előbb.
- Illetve az előbb azok az emberek pénzt kértek tőlem. Esetleg el tudnád mondani hogy mi is az egész pontosan?

Felhasználó profiljának megtekintése

21 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Szer. Márc. 30, 2016 4:18 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
- Fővárosi palotát... Attól függ mikor volt a régen. Ha a Nagy-Harag előtt, akkor az Hellenburg lenne, ha utána, akkor a Főváros. Jelenleg két nagy birodalom foglalja el a szétszakadt emberi birodalmat: Dél, minek központja Hellenburg, s Észak, melynek Carolusburg a fővárosa. A déliek a protestáns hitvallás mellett sorakoztak fel, míg az Északiak Károly lojalistái, s hithű Katolikusok. 
- Ez pedig Dél határvidéke, nem messze a tündeerdőtől és a Nebelwaldtól. 
* A Vámpír csak bólintott a magyarázatra, majd tovább vezette a lovát, az erdő kellemes árnyai között. Ismét visszatért a béke a helyre, a madarak megint csicseregnek, s sejthetően most már a legyek zümmögésétől is hangos lehet a határ, ugyanis jó adag étek került most a kezükbe a kis malőrrel.
- Hát mondjad... * Tárta szét üres kezét, ugyanis a lándzsa visszakerült az állat szerszámába. * - Eh? 
* Pislogva figyelte a záporozó kérdéseket, melyek nyilakként repültek át feje felett. Azt hitte sikerült megúsznia ezt, de mint kiderült közel sem. Itt bizony sokat kell majd magyaráznia, s mivel ez nem az ő fortéja, inkább úgy döntött a lándzsára hagyja. Ő már amúgy is többet látott, s sokkal megbízhatóbb lehet a tapasztalata, mint a sajátja.
- Egyszerre egyet, majd ismételd meg őket szépen sorban.
- A világról? Hilde, vedd elő a térképet. * Azzal a lány benyúlt a ló oldaláról lógó táskába, s elővett egy kicsit ázott, gyűrött papírost, amin Veronia térképe szerepelt (https://i.imgur.com/bM7WvHC.jpg) * - Keletről nyugatra közel kétezer kilométer az ismert terület mérete, míg Délről északra másfél ezer. Talán érdemesebb lesz rámutatnod egy-egy területre, s akkor szépen sorjában tudok válaszolni.
* Tényleg logikusnak tűnt a megközelítés, ám az utolsó kérdéssel kapcsolatban azért elővett a lány egy fémpénzt, amire egy ötvenes szám volt veretve.
- Ez Ötven váltó. Veronia hivatalos fizetőeszköze, állandó érctartalommal. Ennek köszönhetően a fajok közötti kereskedelem nagyon simán halad, s nem kell váltóépületekre felesleges pénzt pazarolni, ugyanis csakis az érmén vagy papiroson lévő információ és díszítés változik, annak értéke nem. * Azzal kinyúlt a másik kezéért, s belenyomta, hogy vizsgálja meg. * - Ebből lehet étket venni, fegyvert, italt, szállást. Ezt kapd a munkáért, ezt akarták tőled... Bár el nem tudom képzelni, hogy miért nem vagy tisztában a pénz fogalmával. 

Felhasználó profiljának megtekintése

22 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Szer. Márc. 30, 2016 4:49 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
A lány minden részletre figyelve hallgatta Hilde magyarázatát a világról. A felmutatott térképet pillanatok alatt átfutotta szemével, s szinte hibátlanul memorizálta is a fejében. Vizuális memóriáját az évek során szinte tökéletesre fejlesztette, elég neki egy fél perc, s onnantól bármikor újra le tudja rajzolni az adott képet fejből, közel 95%-os pontossággal. Bár jól tudja, hogy azon a maradék öt százalékon rengeteg múlhat, ám mivel számára a pecséteken és varázsigéken kívül mást nemigazán kell felidéznie, azt a kis szeletet elhanyagolhatónak vélte, s mivel a pecsétek jóval egyszerűbbek mint a részletgazdag térképek, nem is tervezte tovább fejleszteni emlékezőképességét. 
- Aha... Értem... - Mondogatta, miközben hallgatta a lándzsát, aminek beszédképességének a miértjét még most sem vélte megérteni. 
- Hát akkor azt hiszem a legfontosabb dolog lenne ha tisztáznánk miért is tud beszélni a lándzsa... - Tette fel kérdéssorozatának első elemét. Ám mielőtt belement volna a részletekbe, fontosnak tartotta a pénz megértését, mivel úgy látta hogy elég fontos építőtéglája ez a furcsa dolog ennek a világnak. A kezébe nyomott pénzt gondosan megvizsgálta, mind anyagát, keménységét, színét, és egyéb jellemzőit. A kereskedelem szóval még nem igazán találkozott életében, de nagyjából értette miről lehet szó. Az biztos hogy ehhez a bizonyos "pénzhez" van köze.
- Szóval akkor ötven... Váltó. És ezt akár el is cserélhetném mondjuk egy fegyverre, vagy ételre? Esetleg házra? - Kérdezte, nem tudván az ötven váltó tényleges értékét. - De hisz ennek semmi értelme. - Jelenti ki végül meggyőződve saját elképzelésein. - Ha egyszer az ember dolgozik akkor szerez termést, ha vadászik, szerez húst, ételt. Minek kellene azt "pénzre" beváltani? Ez még csak ehetőnek sem tűnik. - kérdésében gúnyosan kiemelte a "pénz" szót, mintha valami betegség lenne. - Ha pedig sok ember dolgozik különféle munkákon, akkor lesz termés, hús, ital, ház, amiket összedobva a közösbe mindenki jól jár. Miért olyan fontos itt egy érme szerepe? Ráadásul a termékeket még cserélgetni is lehetne a fajok között, tehát tényleg nem értem miért olyan jó ennek a dolognak a megléte a világban...

Felhasználó profiljának megtekintése

23 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Szer. Márc. 30, 2016 5:13 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
- Az hosszú történet, és kellemetlen is. Nem részletezném igazán a mikéntet és a hogyan, legyen annyi elég, hogy valamikor én is vámpír voltam, de most már nem az vagyok.
- Büntetés volt.
- Így van, sötét mágiával. 
* Tényleg nem volt egyszerű eset, s csakúgy a fegyvernek mint a lánynak is kellemetlen történet volt, így lassan, fancsali képpel megrázta a fejét, hogy alátámassza a tényt, hogy nem érdemes megismételni ezt a kérdést. 
- Hát, fegyverre és házra nem igazán, de ételre igen. * Furcsállva végighallgatta a lány dolgait, majd megvonta kicsit a vállát. Értette, hogy az mégis mire gondolhat, bár teljesen nem * - Az embernél nem mindig lehet egy zsák liszt, egyszerűbb ha eladod a lisztet, s érmével jelölöd az értékét. Egy helyen, ahol százezer ember lakik, ez szükséges. Közösbe pedig senki nem ad, miért etetnénk egymást, ha mi és éhesek vagyunk? Egy paraszt nem fog végigdolgozni egy évet, hogy aztán közösbe adja a dolgait, s az is úgy egyen belőle, aki egy kapát nem fogott a kézbe. Bolondság. Ezért jó a pénz, azt kapsz, amiért megdolgoztál

Felhasználó profiljának megtekintése

24 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Szer. Márc. 30, 2016 5:25 pm

Avis Amrel

avatar
Fővárosi Királyi Palota
Fővárosi Királyi Palota
Avis figyelmesen hallgatta végig a nő érvelését, s egész egyszerűen nem tudott vele egyetérteni. Értette amit mondott, és a logikát is, mely a mondatok mögött lapult, ám ezen logika helyességében erősen kételkedett.
- Amit most mondasz, csak úgy tudom értelmezni hogy konkréten azt mondod, hogy ha az ember magával törődik más helyett sokkal jobban jár. Ha elcseréli a lisztet és kap helyette pár ilyen érmét. De ez hibás, és ezt egyszerű matematikai úton is le lehet vezetni. Ha van száz ember, és mindenki magával törődik, akkor az egy főre eső "törődések" száma pontosan egy, mert mindenki magára szenteli az összes energiát. - A lánynak hirtelen nem jutott eszébe más szó a "Törődések" helyett, bár úgy vélte, logikája így is követhető. - De ha mindenki mással törődne, s a saját érdekeit a háttérbe szorítaná, akkor ugyanezen érték egy helyett kilencvenkilenc lenne. - Fejezte be, majd visszaadta az érmét a nőnek. - Ha a világ érmékre épül fel, akkor az emberek megszűnnek emberek lenni, s a legkisebb érintéstől is összedől ez a világ. Ebben az esetben azt hiszem nagyot csalódtam. Úgy véltem hogy az erdőn túl egy fejlett világ van...

Felhasználó profiljának megtekintése

25 Re: [Avis és Hilde] Erdei találkozó on Szer. Márc. 30, 2016 5:39 pm

Hilde von Nebelturm

avatar
a Nebelturm család tagja
a Nebelturm család tagja
* A törődéssel kapcsolatos részre kissé vakargatni kezdte a fejét, nem nagyon volt képes érteni, miért is kéne mindenkinek eltartania a másikat... Nem sokan érdemlik meg, aki meg igen, azzal az ember úgy is fog foglalkozna.
- Nem értem a matematikát... De nem fog senki sem mással törődni, láttad jól... Amikor pedig én törődtem veled, mégsem köszönetet kaptam, hanem számonkérést. Az Isten szava alapján segítenünk kell azokat, akiknek kevesebb van mint nekünk magunknak, vagy éppen szerencsétlenebbek, ám pénzzel is lehet törődni mások iránt. Mindenki maga dönti el, hogy mit tesz a pénzével, s senki más nem rendelkezhet vele. Ha én ebből étket veszek egy éhezőnek, az nem ugyanolyan, mintha a terményt adnám oda?
* Lehet kisit többet kéne tanulnia a számok csodálatos világáról, ám eddig nem sok szüksége volt rá, s számára igen elég, ha el tud számolni százezerig. Se több, se kevesebbre nincs szüksége.
- Meg egyébként is, ez nem az én világom, ez A Világ. 

Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.