Gerard D. Lawrenz

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Gerard D. Lawrenz on Kedd Ápr. 12, 2016 11:25 am

Balance Braker


„A tudásdémon legnagyobb fájdalma, amikor szembesül a ténnyel, hogy még ő se lehet képes akármire.” – Lia, a tudás démona


Kora délután lehetett, valahol a Hellenburgi Királyi Szövetség területén, egy békés kis országúton. Egy sötét ruhás varázslótanonc határozott iramban ballagott az út mellett. Kezében nyitott könyvet tartott és azt olvasta, miközben egyik lábát kapta a másik után. Egy pillanatra sem nézett fel a lapok közül ami nem lett volna éppen haszontalan, ugyanis egy méretes tölgyfa állot pont előtte tíz méterrel. Félő volt, hogy nekimegy, ugyanis ügyet sem vetve a körülötte lévő dolgokra tovább bújta a könyvet. Már csak két lépésre volt attól, hogy lefejelje a fát, amikor…
~ Egy lépést balra!
Gerard meghallva a hangot a fejében reflexszerűen kikerülte a fát.
~ Tudod, nagyobb biztonságban érezném magam, ha nem kéne tőled hallanom, min fogok átesni ha rossz irányba megyek.
~ Nem értem, miért zavar ez annyira.
~ Hé, ki is vezetett neki az útjező karónak?
~ Jaj már, az csak egy egyszeri…na jó kétszeri tréfa volt.
~ Am áruld már el nekem, miért ennyire fontos, hogy előre elolvassam, amit az egész hónapra ütemeztem be.
~ Bocsi, de most egy darabig nem lesz időd szívni magadba a poros oldalak tartalmát. Sőt, ha belegondolok, nem is lesz elég fény. A végén még elrontod a szemed.
~ Ki vagyok veled segítve. Nem bírtam kiolvasni a fejedből áruld már el, miért megyünk vissza a barlangodba.
~ Ja, hogy pont a lényeget nem tudtad megtalálni? Egyszerű: folytatod a kutatást, amit elkezdtem. Méghozzá alighanem az egyik legérdekesebb varázslattal.
~ Aha, akkor ez furcsa zöld kavics ehhez kapcsolódik!
~ Ne szívass, hogy csak ezt látod?! Franc, tudtam, hogy nem kellene azon aggódnom, megvan e még!
Pár óra múlva el is érték az úticéljukat. A hegybe vájt barlang pontosan úgy festett, ahogy hagyták. Gerard jól emlékezett rá, amikor elsőnek idejött, hogy megtanulja használni a démoni mágiát. Azóta nem járt itt, hogy kiderítette társa igazi nevét és elkezdték a kutatást Azrael kardja után. A barlang ugyanolyan káprázatos volt, mint ahogy a fiú emlékezett rá. Mint mindig, most is halvány fény töltötte meg az egész üreget, ami a karsztforrások be- és kijáratainál szűrődött be. A helyet kitöltő hatalmas pecsét semennyit sem vesztett az erejéből, így a barlangban most is szinte tapintani lehetett a mágiát. A pecsét az idők során összegyűjtötte azokat a mágikus energiákat, amik kárba vesztek volna egy felsült varázslat elvégzésekor. Gerardnak ez segített leküzdenie a fáradtságát az edzései során. A sok-sok elhibázott varázslat között olyanokat is érzett, amiket előző látogatásakor nem. Ezek az ő varázslatai voltak, amiket a gyakorlás során elrontott.
~ Ha belegondolok, mennyi Sötét dárdát tudott ez a hely magába szívni…
~ Lesz ez még több is, hidd el. De ami fontosabb: menj oda a barlangi tó melletti kövekhez, és vedd ki mögülük a könyvet.
Hősünknek nem kellett több magyarázatot ani. Ahogy Lia kimondta ezeket a szavakat, megjelentek előtte a lány emlékei, ahogy egy vaskos könyvet elrejt a barlang közepén fekvő tó bal szélén található kövek közé. Nem is teketóriázott sokat, magához vette a kötetet. A könyv nagyjából háromszáz oldalas, barna fedelű bőrkötésű példány volt, a fedőlapján egy fémből készült pánttal. Ez a pánt átölelte az egész könyvet, lezárva azt.
~ Az én mágiámból a kulcs hozzá. Rajta, nyisd ki.
Gerard megidézett egy Sötét dárdát, majd megkereste a záron a kulcslyukat, és a fegyvere hegyét óvatosan beleillesztette. A pánt halványan felizzott, majd levált a könyvről. A fiú nem habozott, azonnal kinyitotta. Az első oldalon ez ált.
~ „Nem lehetek az, akinek hiszem magam.” – Loren Sonne. Ez mit akar jelenteni? – ezúttal hiába kutakodott a fiú Lia emlékei között, nem találta ennek az idézetnek az értelmét.
~ Nos…tudod…ha egyszer rájön az ember, hogy semmi sem biztos, amiben hisz, előbb utóbb abba sem lehet biztos, hogy ő kicsoda. Ez a tudásdémonok egyik nagy dilemmája. A „Nem az, akinek látszik.” átirata. Inkább néz bele gyorsan...de a naplóbejegyzésekre rá ne merj nézni, azok csak rám tartoznak!
~ Értem...
Tovább lapozva a könyvet megdöbbentő feljegyzéseket talált benne Lia kísérleteiről, olyan varázslatok leírását rejtették az oldalak, amik egy átlagos mágusnak még csak meg sem fordultak volna a fejében.
~ Leviathan megszelídítése. Térszaggatás. Mágia raktározása, időutazás, örök élet?! Te jó ég, ezek félelmetes varázslatok.
~ Annyira nem. Ebből a rengeted bűbájból végül csak párat sikerült befejeznem, mielőtt elzártak volna. Amit neked néztem ki, az a 128. oldalon lesz.
Gerard gyorsan odalapozott.
~ Egyensúly Törő? Az meg micso…
Ahogy a kérdés feltétele közben beleolvasott a varázslat soraiba úgy megdöbbent, hogy még a gondolata is elakadt. A könyvben leírtak az elemi mágiákat taglalták, de nem arról írtak, hogyan miféle elemi varázslatokat lehet létrehozni, hanem azt, hogy egy tetszőleges varázslatot hogyan is kell elemi erővel felruházni.
~ Ez…ez…túlmegy minden határon. És ezt a kutatásodat sikerült befejezned.
~ Nem. Ez volt az utolsó félkész tervem, amin dolgoztam, mielőtt elindultam volna a Mocsárvidékre. De elég a fecsegésből! Azt akarom, hogy te fejezd be ezt a varázslatot. Gyorsan fusd át az emlékeimet.
~ Persze, persze.
A kutatással kapcsolatos emlékek elég rövidek, de világosan érthetőek voltak. Lia magától nem volt képes elemi mágiát használni, ezért készített egy kristályt, ami magába szívja a mágikus erőt, majd használója akarata szerint egy átalakított formában visszaadja. Több emlék is azt ábrázolja, hogy a kő megégeti, megrázza Liát, vagy éppen felrobban a kezében. A visszatekintést végül az a kép zárja le, hogy Lia elrejti a Fókuszkristályt a barlang egy repedésébe, majd elhagyja az üreget.
~ Elég veszélyes kis szerszámnak tűnik ez nekem.
~ Ugyan már, mit számítanak azok az apró kis karcolások.
~ Igazad van, sokkal rosszabb lenne, ha mondjuk életveszélyes lenne. – felelte, miközben odaballagott az emlékekben látott hasadékhoz és kivette onnan a Fókuszkristályt.
~ Hát, igazság szerint egyszer előfordult, hogy kiütött és kómában voltam tőle egy ideig…
~ Micsoda? És ezt miért nem láttam?
~ Mondom kiütött. Hogy emlékezzek rá mi volt, amíg aludtam. Az előtte lévő részletek meg nem fontosak.
~ Igazad van, végül is csak egy „hangyányi” esély van rá, hogy felrobban a fejem.
A vita lezártával végre alakom nyílt rá, hogy Gerard tüzetesen megvizsgálhassa a Fókuszkristályt. Nagyjából fél tenyérnyi nagyságú volt, gondosan szimmetrikusra csiszolva. A belsejébe egy apró üreget martak, aminek belső felületére szabad szemmel szinte alig kivehető apró valamiket véstek. Lia emlékeiből kiderült, hogy ezek pentagrammák, amik összegyűjtik és átalakítják a varázslatokat. A tetejébe egy apró fémszál volt csavarva, ezen keresztül lehet felakasztani.
~ Rajta, fűzd hozzá az amulettem láncához! Aztán próbáld meg a mágiádat belevezetni.
Az első próbálkozás nem sikerült annyira rémesen, mint ahogy az Gerard elsőre elképzelte. Talán társának emlékei lehettek az okai, mindenesetre tudatosan ügyelt arra, ne vezessen egyszerre a szükségesnél több erőt a kőbe. Ugyanakkor elfelejtette, hogy miközben felhalmozza az energiákat a kristályban, egyre erősebb koncentrációval kell azt féken tartani, aminek az lett az eredménye, hogy a Fókuszkristály egy heves pulzálás keretein belül kibocsátott egy lökéshullámot, ami a fiút nekirepítette a barlang falának.
~ Hm…nem rémlik, hogy ilyen egyszerű lett volna. Te csaló, ez így nem ér!
~ Még így sem találom túl könnyűnek.
A kudarc ellenére egy idő után képes volt anélkül végrehajtani a folyamatot, hogy bármiféle sérülést elszenvedjen.
~ Ha sikerült, neki is láthatunk az egyik elemnek.
~ Nem láttam a könyvben, hogyan kéne célzottan használnom ezt a követ.
~ Igen, mert erre akkor jöttem rá, amikor a folyó medrében csücsültem éveken át. A kulcs az összhang. Amikor egy adott elemmel szeretnél felruházni bármiféle varázslatot, a varázsigével egy időben kell parancsot adnod a fókuszkristálynak is. Ha sikerül, a varázslatot képes leszel átalakítani. Egy szokványos parancs az adott elem tulajdonságainak felidézéséből áll. Ezek a legegyszerűbb dolgok, amikre gondolhatsz: hő, szilárdság, energiatartalom, súly.
~ Akkor elkezdem a tűzzel.
Gerard alapállásba helyezte magát. Pár pillanatig gondolkozott, majd az egyik tenyerét előrenyújtotta. A kristály halványan felizzott
- Shadow Lance!
A tenyerén megjelenő pecsétekből füst tört elő.
~ Több energiát vigyél bele és több súlyt.
Újabb pár másodperces fókuszálás után:
- Shadow Lance!
A tenyerén lévő pecsét felizzott, majd egy pirosan izzó nyálkás massza tört elő belőle. A trutyi nagyjából fél métert repült, majd a földre csattanva kiégette a mohát a talaj tetejéről.
~ Hát…
~ Az előzőnél jobb volt. De mégis…EZ NEKED TŰZ?!
Azzal a lány illúziója gyomorszájon vágta Gerardot, aki savanyú ábrázattal rogyott össze. Ezen a helyen az amulett démona nagyobb szabadsággal tud mozogni, így képes fájdalomérzetet is kelteni.
~ Köszi, ez most tényleg jól esett…
~ Hé, csak motiválni próbállak. A lényeget kifelejted: minden elemnek van egy másodlagos jelentése. A tűz lehet akár a lelkedben égő heves vágy vagy akarat is. Próbáld meg ezt is belevinni. Gondolj valamire, amitől felgyorsul a szívverésed…hé, nem így értettem!
Szegény Gerard néha elfelejti, hogy Lia is belelát az ő gondolataiba. Úgy döntött, az eszményi hajadon képe helyett inkább valami tudásdémonnak valót idéz fel, miközben megpróbálja elvégezni az összetett varázslatot. Eszébe is jutott egy izgalmas és fordulatos máguspárbaj, amiről egy régi könyvben olvasott. Úgy volt vele, talán a varázsige nevét is le kéne cserélni.
- Flame Lance!
A tenyerében egy körülbelül tenyérnyi hosszúságú, de kinézetre tökéletes Tűzdárda jelent meg.
~ Na, ez már haladás – hallatszott Liától, miközben próbálta magába fojtani a nevetést.
~ Nem röhög, együttérez!
Sok-sok nappal és megannyi balul elsült kísérlettel később:
- Flame Lance! – kiáltotta, miközben kezével a barlang falát célozta. A varázslat ezúttal tökéletesre sikeredett. A dárdát megragadva az égő fegyvert úgy forgatta, mint az árnyékból szőtt testvéreiket.
~ Csakhogy sikerült összehoznod. Most ugyanezt tanuld be a jég elemmel…
avatar
Gerard D. Lawrenz
a Tudás Démona
a Tudás Démona

Hozzászólások száma : 327
Join date : 2016. Feb. 24.
Tartózkodási hely : A helyzet magaslatán

Karakter információ
Kaszt: Tudásdémon
Szint: 6
Tapasztalat:
1050/1250  (1050/1250)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Vendég on Szomb. Ápr. 30, 2016 4:04 pm

Hello! Megérkeztem hozzád. Nem volt rossz élmény, így csupán felhívnám figyelmedet pár apróságra, valamint egy hibára.

A könyvnyitás a sötét dárdával nem tetszett, mert akkor más tudásdémonok is hozzájuthatnak a tartalmához. Inkább legyen máskor valami speciális kulcs.
Amire nagyon felhívnám a figyelmedet, az a varázsláson belül a fáradtság, és valamint adni kell időt a pihenésre és töltődésre. 2-3 varázslás után érezned kell a fáradtságot.  

1,5 k pipa

Mivel első élmény, így jár a tárgyjutalom:

Tárgy: Mágikus tinta
Ár: 900 Váltó
Leírása: Egy mágiával bájolt tinta, ami írás után eltűnik, azonban megfelelő mágikus szó kiejtésével láthatóvá, valamint elrejthetővé tehető. Természetesen más személyek is tudják használni, ha ismerik azt a mágikus szót.


Mindezek mellett jár a 100 Tp és az 1000 Váltó.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Gerard D. Lawrenz on Pént. Júl. 29, 2016 5:30 pm

Családi ügyek I.részGyönyörű idő volt aznap Hellenburgban. A nyár melege égette szárazra az esti eső után az utat, ami ettől úgy porzott, mint agarnak hagyott termőföld a felszántás után. A város egy félreeső szeglete volt ez, ahol sajnos még nem tudtak minden egyes utcát kikövezni. Ahogy elsétált a házak mellett, azok furcsa emlékeket idéztek fel a fiatal tudásdémonban. Hajdanán, amikor a szülővárosát felégették, őt meg kimenekítették és Hellenburgba hozták, sokat járt el erre a környékre. Nem azért, mert annyira szép lett volna, vagy mert bármiféle látványosságot talált volna a környéket. Ez a városnegyed volt a hellenburgi gettónegyed, amit Gerard fiatalkorában, míg a fény városában élt rendszeresen látogatott... leginkább azért, mert az árvaházat vezető lelkész rendszeresen figyelmeztette őket, hogy még csak a közelébe se lépjenek ennek a negyednek. A kíváncsiság hajtotta őt annak idején, amit a városrésztől való eltiltás csak tovább erősített. És most, sok évvel később újra itt van. Nem azért jött, hogy nosztalgiázzon, ezúttal konkrét céllal látogatta meg a város szégyenfoltját. Úgy hírlett ugyanis, hogy egy helyi tolvajbanda furcsa pletykákat kezdett el terjeszteni Azrael kardjáról. De a pletykáknak mindig van valami valóságalapja. Végig ezen gondolkozott, ahogy végighaladt a koszos utcákon.
~ Még mindig nem hiszem, hogy ezek a semmirekellők tudnának bármit is az ereklyéről.
~ Ha valóban Azrael indította útjára a legendát, nem hiszem hogy valamelyik ország főnemesei között tette volna. Az utca embere sokkal bőbeszédűbb.
~ Jól látom, hogy azt gondolod, az angyal itt mesélte el elsőnek a legendáját?
~ Minek kérdezel ostobaságokat, amikor tisztán látod. Ha én lennék ez a bizonyos Azrael, én biztos egy ehhez hasonló helyen kezdeném terjeszteni a mesémet.
~ Milyen gúnyosan mondtad. „Mese”, mi?
~ Hagyjuk a fölösleges szó... izé, gondolatmenést.
- Gerard? Szokatlanul csendes vagy, valami baj van? – szólalt meg váratlanul a mellettük sétáló alak.
Leo eddig csendben követte őket, mivel a bejövetelkor utasítva lett arra, hogy ne keltsen feltűnést. A tünde most járt életében először Hellenburgban és emiatt nagyon izgatott volt. Szerette volna látni az összes nevezetes épületet, ami a várost ékesíti, emiatt érthető, hogy kicsit elszomorodott, amikor kiderült, hogy pont a gettóba látogatnak el.
- Nem, csak éppen Liával beszélgettem.
A kardforgató értetlenül vakarta meg a fejét.
- Miért nem beszéltek egymáshoz? Azt legalább én is hallanám.
- Mert már így is túl nagy feltűnést keltünk. – néz körbe idegesen a démon.
Rainbow kénytelen volt elismerni, hogy igaza van. A közelükben így is majdnem mindenki őket bámulta, akit éppen nem foglalt le a saját gondja-baja. De ezen nem is kellene annyira meglepődni, hiszen elég furcsa a nyomornegyedben látni egy díszes köpenyben sétáló tizenéves tanoncot és egy csillogóra fényesített, bőrpáncélos tündét együtt sétálni. Szerencséjére az út nem tartott sokáig, hamar megtalálták a helyet, amit kerestek. A ház elvileg egy kocsma volt, noha még cégér vagy tábla se jelezte, hogy ez nem egy szokványos lakóház lenne, a helyiek jövése-menése alapján egyértelműen ki lehetett következtetni, bár némiképp segített az is, hogy meghatározott rendszerességgel repültek ki különféle alakok az épület ajtaján, legtöbbjük az utca közepén landolva. Egyikük fájdalmasan tápászkodott fel és nagyokat káromkodva hagyta ott a helyet, legnagyobb szerencséjére, mert az utána érkező kis híján rajta landolt.
- Azt hiszem, jó helyen járunk.
- Azt hiszed? Nem vagy biztos benne?!
- Hát... elég nehéz biztosnak lenni.
A hely belülről sem festett barátságosabban, mint kívülről. Az épület már szinte roskadozott, és ezen az sem segített, hogy a mennyezet több helyen lyukas volt. Ez ugyan némi felüdülést is jelentett, mert a törött ablakokat leszámítva egyedül a tető résein folyt valami kevés fény a bárba. Voltak ugyan még épp ablakok is, de olyan poros volt mind, hogy a lelkészek szent fénye se hatolt volna át rajta. A padló recsegett minden egyes ránehezedő lépéstől, látszott rajta, hogy már megélt egyet s mást, több helye fel volt szakadozva, repedésiből apró élőlények tűntek elő, ahogy a zajos léptek felrázták a deszkák alatt nyugvó állatok békés álmait. Egy dohos szagot árasztó pult torlaszolta el az emelet felé vezető utat, mögötte számtalan hordó, szénabálák módjára ledobálva. A belső teret pár asztalnak nyilvánított hordó töltötte meg, amik mellett kis farönkökön ültek az itt tartózkodók.
Ahogy beléptek a kocsmaajtón, egyből rájuk szegeződött minden tekintet. A jelenlévők közt minden faj képviseltette magát, a simlis zsebmetszőtől kezdve a menedékre lelt, otthonából elüldözött démonig. Nem véletlenül érdemelte ki Hellenburg eme negyede a rosszhírét. Az egyik sarokbéli asztalnál rögtön három démonnak tűnő személy súgott össze, amint megjelentek a kocsma bejáratánál. Mellettük több gyanús kinézetű alak kártyázott, néha-néha megszakítva a játékot pár mondatni ingerült szitkozódással.
- Ez nem ér, csaltál, te mocskos disznó! – kiabál az egyik fennhangon, miközben egyik kezével lesöpri a kártyákat az asztalról.
- Na de kérem – áll fel egy másik alak, baljós tekintettel mosolyogva – teljesen tisztességes üzlet volt.
Vele egyidőben másik két ember is felállt az asztaltól, vészjósló szemekkel fürkészve a pórul járt alakot. Szegény nem tudott mást tenni, nem akart az ablakon kirepült társainak sorsára jutni fogta magát, és bosszúsan kikullogott a kocsmából.
Szomorúan néztek a hoppon maradt férfira, de tudták, nem tehetnek semmit. A gettónegyedben mindennaposak voltak az efféle nézeteltérések, ha valaki érvényesíteni akarja az akaratát, azt szinte kizárólag az öklével tudja megtenni. Na persze ha Gerard is így gondolná, nem jött volna ide. Szerencsére senki sem kötött azonnal beléjük, így gond nélkül eljutottak a pultosig. Középmagas, ötvenes éveiben járó, enyhén őszülő szakállú ember volt rövid szakállal. Éppen egy koszos ronggyal törölgette a használt söröskorsókat.
- Szép estét! – köszönt oda neki a tünde. Úgy beszélték meg, hogy kivételesen ő intézi a fölösleges párbeszédköröket, mert ebben a szituációban Gerard kicsit kevésbé tudott volna érvényesülni, lévén még mindig csak tizenhét évesnek néz ki. A démoni mágiának is megvannak a maga hátrányai.
- Helló! – köszön vissza barátságtalan, közönyös hangon – mi kéne, ha vó’na?
- Mostanában nagyon magányosnak érzem magam – kezd bele, miközben haloványan kacsint egyet a szemével – tudna ebben segíteni nekem.
Az öreg nem szólt egy szót sem, csak finoman biccentett a fejével egy, a fogadó jobb sarkába épített ajtó felé. Leo hálásan összetette a két kezét, majd intett, hogy induljanak el.


***


Néhány nappal ezelőtt történt mindaz, ami miatt most a Falak városának legfélreesőbb negyedébe merték tenni a lábukat. A gettó bejáratától alig pár saroknyira kezdődött minden, amikor is Lia fülébe jutott az utcán sétálva egy pletyka, miszerint a kapu környékéről többen elköltöztek, ugyanis egy évek óta ott élő, utcán elhíresült bandavezérnek megengedték, hogy kiköltözzön a szegény negyedből. Úgy tartották, voltak kapcsolatai a gazdag negyedben is, s ezeket mozgatva könnyedén egy tucat embert tudna küldeni bármikor bárkire, aki akár csak egy kicsit is ellenszenves számára.
A szóban forgó házhoz érve egyáltalán nem lepte meg őket a látvány, ami eléjük tárult. Az utcában szinte minden másik épület üresen állt, vagy be volt deszkázva az ablaka, így nem volt nehéz megtalálni a keresett személy lakását. A külvárosi vityillók többséghez képest, takaros, elegáns faragványokkal díszített, de mégsem túlcsicsázott épület volt. Halk léptekkel közelítették meg, majd egy elegáns kopogást követően benyitottak.
- Te, nem kellett volna megvárni, amíg ajtót nyit.
- Minek, úgyis bejöttük volna...
Ekkor a ház egyik sarkából egy halk, erőtlen hang szólalt meg.
- Ki... ki van ott?!
Leo azonnal a kardjához kapott, de Gerard intett neki, hogy nincs mitől félnie. A hang forrása pár pillanaton belül megmutatta magát.
- Békével jöttünk – szól vissza a hang irányába kellemes, lágy hangon – nyugodtan előjöhet.
Szavai eljutottak a homályba menekült személyhez, aki megszeppenve bújt elő az egyik sarokból, egy oldalára fordított ebédlőasztal mögül. Nagyja nőtt, legalább 190 centiméter magas ember volt, jól kidolgozott izomzattal
- Kik maguk...? – szólítja meg őket ismét vékony, dadogó hangon.
- Úgy hallottuk, most kötözött ide a gettóból és...
- Ők küldték magukat?! – vág hirtelen a szavukba.
- Nem, mi a felsővárosban lakunk – hangzik a találékony blöff – csak egy pár kérdésünk lenne önhöz.
Az itt lakó férfi sóhajt egy nagyot, miközben az egyik kezét a melkasához szorítja, majd kiegyenesedik és pár lépéssel közelebb megy a két jövevényhez.
- Na ki vele, mit akarnak? – kérdez vissza immár sokkal határozottabb, kicsit talán modortalan hangon.
- Úgy tudjuk elég ok információ van a birtokában bizonyos régi ereklyékről. Egész pontosan Azrael kardja érdekelne minket. Arra kérjük, ossza meg velünk ezeket.
- Nem tudok olyan sok mindent. De ha hallani akarják, amit mondok, tegyenek meg érte egy szívességet.
A két látogató meglepetten nézett vissza rá.
- És mégis mi lenne az?
- A lányom bent ragadt a szegény negyedben. Hónapok óta nem láttam. Rossz társaságba keveredett, úgy hírlik eladták kéjhölgynek...
- Ez nem olyan nehéz dolog a gettóban.
- Nem érdekel! – fakad ki reménytelenül felkiáltva - Annyi kérek, hozzák haza nekem. Ha segítenek, elmondom, amit tudok.
Gerard sóhajtott egyet. Kénytelenek voltak belemenni, ha a végére akartak járni a pletykának.
- Hogy hívták a lányát?
- Maria Braun. A városnegyed déli részén, a Köves Kutya nevű fogadóban látták őt utoljára.
Csalódottan hagyták el a házat. Nem számítottak rá, hogy szívességeket kelljen teljesíteniük a (talán valótlan) információkért.
- Egyet mondj meg nekem. Régóta ismerlek már, miért nem próbáltad meg csak úgy erővel kiszedni belőle. Tudom mit mondanak a népek, de egyáltalán nem tűnt veszélyes bandavezérnek.
- Ne is mond – sóhajtott egyet a tudásdémon – de annál inkább tűnt aggódó apának. Van egy sejtésem, akkor sem árulta volna el, ha halálra kínoztuk volna.
- Én azért egy próbát adtam volna neki.
avatar
Gerard D. Lawrenz
a Tudás Démona
a Tudás Démona

Hozzászólások száma : 327
Join date : 2016. Feb. 24.
Tartózkodási hely : A helyzet magaslatán

Karakter információ
Kaszt: Tudásdémon
Szint: 6
Tapasztalat:
1050/1250  (1050/1250)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Laura Nendel on Vas. Júl. 31, 2016 7:56 pm

Juhhú! Ez jó kis sztorinak tűnik, így amint van rá kapacitásod és ihleted, kérem a folytatást, mert egészen tetszetős Very Happy
Tök jó, hogy valahol a közepéből vágtál be jelenetet, hogy azzal kezdtél, aztán nagyjából ennek az élménynek a felétől pedig tekertél az elejére, így értelmet is nyert, miért van ott a kis társaság, ahol. Szeretem, ahol belecsapnak a lecsóba, ahol az izgibb résszel kezdenek, és csak aztán, miután már biztosan felkeltették az ember érdeklődését, akkor hozzák fel az okokat Very Happy

Már korábban is észrevettem, hogy vannak nagyon frappáns hasonlataid és hogy itt-ott elejtesz néhány közmondásfélét. Tök jó, hogy tudásdémonként ilyeneket is beleírsz a posztjaidba, nagyon megdobják a hangulatot, meg jobban éreztetik a tudásdémon-feelinget Very Happy

És még egy pozitívat kiemelnék: jók a leírásaid is. Jól el tudom képzelni a helyeket - nem túldíszített, túlmagyarázott, inkább nevezném egyszerűnek, itt-ott egy kis csipkével, pl ezzel: "de olyan poros volt mind, hogy a lelkészek szent fénye se hatolt volna át rajta" vagy ezzel: "ahogy a zajos léptek felrázták a deszkák alatt nyugvó állatok békés álmait"

Persze azért volt néhány hiba, egy-két elgépelés, egy helyen színcsere, na meg ez: "enyhén őszülő szakállú ember volt rövid szakállal" - itt jót mosolyogtam Very Happy És ami még feltűnt: itt-ott váltasz jelen és múlt között, ami írásban kissé zavaró, megtörik egy picit a lendületet (és eszembe jutott, hogy mikor szóban elmesélünk valamit, akkor is ugyanezt csináljuk).
Viszont tényleg kevés hiba volt, szóval emelem kalapom, nincs miért kritizáljalak, csupán azzal, hogy figyelj az igeidőre! Very Happy

Amin pedig felnevettem, ez a kis gyöngyszem:
- Te, nem kellett volna megvárni, amíg ajtót nyit.
- Minek, úgyis bejöttük volna...

Jöjjön mihamarabb a következő, de előtte átadom az élményért a jutalmadat: 100 tp, és mivel ez volt a 2., így kapsz még 2000 váltót. Egészségedre! Very Happy
avatar
Laura Nendel
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 93
Join date : 2016. Feb. 14.
Tartózkodási hely : Ahol pénzt szimatolok

Karakter információ
Kaszt: Kém
Szint: Amennyi szükséges
Tapasztalat:
333/333  (333/333)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Gerard D. Lawrenz on Csüt. Okt. 13, 2016 5:20 pm

Nyikorgott az ajtó, por szállt a levegőbe. Ócska hely volt ez egy bordélynak, mégis örülhettek az itt lakók, hogy legalább még nem temette őket maguk alá egy omladozó fal.
- Biztos vagy benne, hogy itt találjuk?
- Nem.
- Ezt hogy érted? Akkor meg minek jöttünk ide?
Gerard sóhajtott egy nagyot.
- Itt van biztosan. De lehet, hogy már nem él...


*** Mindeközben a fogadónak látszó romos házban ***


Újabb furcsa szerzetek léptek be a nyikorgós ajtón. Nagy adag friss levegő töltötte meg a tér közepét, amire minden ember szinte reflexből odafordította a fejét. Öten voltak. Ketten közülük barna csuhát viseltek, ami az egész testüket eltakarta, a másik három egyszerű városlakónak volt öltözve. Rongyos, szakadt, bő ruhákat viseltek, hajuk rendezetlen volt és zsíros, mégis mindenki azonnal megmondta, hogy nem idevalósiak, ugyanis kettejük arca sima volt, frissen borotvált, és mindegyikük bőre frissen és tisztán ragyogott.
- Elnézést! – köszönt az egyik csuklyás alak a pultosnak – Szórakozni jöttünk, utat tudna nekünk mutatni.
A csapos rövid ideig gondolkodott, majd ügyet sem vetve rá megmutatta, melyik ajtó vezet a bordély felé. Az öt titokzatos jövevény hálásan bólintott, majd megindultak abba az irányba, amerre alig pár perce Gerard és Leo is elindultak. A dohos ajtó mögé érve megálltak a félhomályban, egyre csak azt fürkészve, nem nézi e őket senki.
- A terep tiszta. Helyezzük magunkat kényelembe.
A két csuház alak levetett magáról a barna szövetdarabot. Mindkét férfi (mert azok voltak) a protestáns egyházra jellemző kék köpenyt viselt. Egyikük, egy harmincas éveiben járó, enyhén őszülő ember volt. Hosszú haját hátravetve, lófarokba kötve hordta. Övén egy díszes csattal rögzített Bibliát viselt.
- Jól ismered a járást errefelé, testvér. – mondta nevető hangon.
A másik, egy éppen csak nagykorú fiatalember volt, valószínűleg templomos lovag, erről árulkodott a köpeny alatt megbúvó, de több helyen kilátszódó páncélja. Hátára egy kisebb méretű pallos volt szíjazva fegyver gyanánt. Arca sima volt, tekintete ártatlan, szemei kegyességről és megértésről árulkodtak. Rövid, ébenfekete hajkoronáját sosem fésülte, ezért mint mindig, most is ezerfelé állt.
- Gyerekkoromban sokat jártam erre.
- Nocsak – lepődött meg az egyik helybélinek öltözött kísérő – a családoddal?
- Úgy is mondhatjuk. A testvéremmel... – felelte titokzatosan.
A másik négy annyiban hagyta és elindultak a sötét folyosón átfésülni a szobákat.


*** Vissza a főszereplőkhöz! ***


Gerard nagy léptekkel halat el az egyes ajtók mellett. Néhány szobába benyitott ugyan, de a legtöbb esetleg azonnal rájött, a bent dolgozó hölgy nem az a lány, akit keresnek.
- Ha valakit az akarata ellenére hoznák ide – magyarázta közben – én biztos a folyosó végén helyezném el, hogy nem tudjon olyan könnyen megszökni.
Menetközben több gyanús kinézető, vélhetően a rendre felügyelő emberrel is találkoztak. Leo hosszas keresgélés után végül leszólította az egyik értelmesebbnek látszó fazont, hogy megkérdezze tőle, merre is találják azt a lányt, mert ők bizony személyesen tőle szeretnének „szolgálatot kérni”. A fickó készségesen elárulta nekik, hogy az egyik legelső szobában, amelyik mellett olyan könnyedén elhaladtak. A páros pár kérdőjelekkel a feje fölött, de megköszönte az útbaigazítást és elindult visszafelé.


*** Eközben az ismeretlen protestáns élharcosoknál ***

A csapat hamar egy útelágazáshoz érkezett. Három folyosó kígyózott szerteszét, közülük az egyik volt az, ahol Gerard és Leo is elindultak. A déliek nem kérdeztek ilyen dolgokat, hogy ugyan merre vannak a bordélyházi hölgyek, mert őket nem is érdekelte.
- Roger, Albert! – szólalt meg a lelkész kinézetű férfi – ti menjetek jobbra. Brendon, te velem jössz bal irányba...
- Én egymagam is elég leszek. – mondta a páncélos fiatal, mielőtt bárki megkérdezte volna.
Azzal a csapatuk háromfelé vált, majd mindannyian eltűntek a kivilágítatlan folyosók sötétjében.


*** Határozott térbeli ugrás a másik bandához...te jó ég, abba kéne ezt hagynom ***


- Ez képtelenség, hogy tévedhettem ekkorát?!

- Ezt kivételesen én sem értem...
- Fogadd el, elmebajnok – nevetett Leo – ha már az elején megnéztünk volna minden ajtót, most nem kéne gyalogolnunk.
Hirtelen egy árnyak láttak a sötétben közeledni feléjük. Leo intett, mire mindketten megálltak. A tünde egyik keze máris a bal oldali kardja markolatára tevődött. Gerard eközben egy óvatos mozdulattal felemelte a jobb kezét, készen arra hogy megidézze bármelyik fegyverét, ha szükséges.
Ahogy az ismeretlen alak közeledett, a folyosót bevilágító kevés gyertya egyike felfedte kilétét. Ugyanaz a húsz év körüli, kék palástot viselő ifjú volt, aki nem sokkal utánuk érkezett a helyre. Félő volt, hogy birokra kelnek, már az is csoda, hogy Gerardot eddig nem érezte meg. Szerencsére Leo előbb látta meg ők, mint a protestáns élharcos őket.
- Próbálj hátrálni! Ha nem vesz rólam tudomást, hátba támadom, amíg üldöz...
Gerard nem mozdult. Tágra nyílt szemekkel bámulta az alakot, mintha egy mélységi mászott volna elő a félhomályból a protestáns lovag helyett. A páncélos ifjú megtorpant. Látszólag éppen annyira meglepődött, mint az ametiszt szemű démon.
- Gerard? – kérdezte remegő hangon.
A fiú leengedte a kezét. Döbbent arca egy pillanat alatt mosolyra fakadt.
- Bátyó?
Leonak az álla is leesett a döbbenettől.
- Ti? Ti ketten testvérek vagytok!?
A testvérpár fiatalabbik tagja nevetett a kérdésen, miközben odament és átölelte rég nem látott bátyját.
- Hát mondjuk úgy. Nem rokonok vagyunk, de testvérek. Mi a fenét keresel te itt? – kérdezte a páncélba bújt templomostól.
A másik szinte habozás nélkül válaszolt.
- Felvettek a templomosok fegyvernökei közé!
- Tehát sikerült elérned a célod...gratulálok. – felelte némi gondolkodás után.
Ekkor jutott eszébe, hogy ő is lovagnak akart állni. Végül a könnyebbnek látszó utat választotta és összeállt Liával. Utólag kicsit csalódott volt, hogy a hatalom reményében a sötét mágusok ösvényére lépett.
- Látom te sem voltál rest.
- Mágustanoncnak álltam. – válaszolta magabiztosan, leplezve kilétét – Így mindketten be tudjuk tartani az ígéretünket.
~ Úgy látszik, a démon-érzékelést még nem tanították meg neki.
~ Szerencsédre...
Eközben a tünde kardforgató kard helyett a fejét forgatta jobbra balra, azt sem tudta, mi folyik éppen körülötte.
- Miféle ígéret?! És hogy értetted, hogy testvérek, de nem rokonok?
- Nos, nem vagyunk vér szerinti rokonok. Én és Wilheilm a hellenburgi árvaházban találkoztunk. Testvérnek fogadtuk a másikat és megígértük egymásnak, hogy megerősödünk, hogy megakadályozhassuk az olyan tragédiákat, amiket a háború okozott.
- El se hiszem, hogy pont itt futok össze veled. – nézett végig rajtuk a templomosnövendék – jó bőrben vagy. Mintha egy napot sem öregedtél volna, mióta utoljára találkoztunk...
~ Végül is – gondolta magában a tünde – Gerard megtartotta a szavát...még ha kicsit szokatlan módon is.
- Tulajdonképpen amiatt vagyok most itt – magyarázta közben Gerard „bátyja” – mivel ismerem a járást a nyomornegyedben, engem is elhoztak erre a küldetésre.
- Mi a feladatotok?
- Hidegre tenni egy hírhedt utcai bandát. Elég sok minden írható a számlájukra, szinte minden piszkos ügyben benne vannak.
A páros két tagja engedelmesen bólogatott. Alig egy másodperccel később hangos üvöltés és csatazaj hallatszódott az folyosón túlról. Egy zörgő, ócska kürt fújt riadót, pár pillanatra rá minden szobában hangos dübörgés hallatszott.
- Ezek a társaim lesznek. Próbáljatok nem belekeveredni.
Gerard elmosolyodott.
- Te csak ne félts engem, meg tudom magam védeni.
~ Hm...te jó ég, ő volt az a tepsiképű kölyök az emlékeidből...jól megváltozott – szólalt meg a démon váratlanul.
A lovag-növedék egy bólintással jelzi, hogy nem félti őket. Röviddel ezután előtűnt a sötétben két alak. Ők voltak a szervezet pribékjei, akik ellenőrizték, nem történt e ezen a folyosón rendbontás.
- Ajjaj, már jönnek is! Stip-stop a nagyobbik! – mondta azonnal, mintha valami sportvetélkedőn lenne.
- Bátyó, mindig neked jut a mókásabb része... – felelte Gerard gondtalanul
~ Haver, mi ütött beléd, hánynom kell, ha csak meghallak.
~ Bocsi, csak a régi szép emlékek.
~ Látom...
Liát egyértelműen kizárólag az idegesítette, hogy társa képes a Szinkron használata nélkül is őrült módjára viselkedni. Wilheilm azonnal nekirontott az egyiküknek. Ahogy az várható volt a férfi könnyedén félreugrott az útjából, majd megpróbálja egy szöggel kivert bunkósbottal fejbevágni. A fiú páncélos létére gyorsan reagált, mintha előre számított volna erre a lépésre. Kecsesen oldalra lépett, majd a kardjával egy csapással megölte a férfit.
A „mágustanonc” ezalatt kezelésbe vette a másikat. Jobbnak látta azelőtt padlóra küldenie, mielőtt közel érkezik hozzá.
~ Nem használhatok árnyék mágiát, nehogy lebuktassam magam.
~ Egy ilyen barom ellen nem is fog kelleni.
Könnyedén felemeli a karját, majd csettint egyet az ujjával.
- Jégeső!
Az áldozat feje fölött megjelenik egy súlyos jégből készült pajzs, ami természetesen azonnal ráesik és térdre kényszeríti. A férfi rendesen összezavarodik, ami Gerard ki is használ, előrántja a kardját és egy ügyetlen, de célnak megfelelő mozdulattal megöli.
- Nem valami kemény ellenfelek. – jegyzi meg flegmán – ezért kár volt az összes társadat elhozni ide.
- A neheze még csak most jön. – magyarázta – az volt a fejesek terve, hogy minket csalinak használva idecsalogatjuk a nagyobb halakat. Ha az alvilági szervezet több tagja is itt van, a többi kivezényelt lovag és lelkész elzárja a menekülési útjukat és egyenként végez mindegyikkel.
Az idősebbik testvér rövid ideig habozott.
- Sajnálom... hogy belekeveredtetek.
Gerard csak nevetett a bocsánatkérésen.
- Ugyan már, már az idejét sem tudom, mikor volt utoljára egy jó kalandom. Szívesen segítünk, nem igaz, Rainbow?
- Abszolútde! – felette tömören Leo, akinek még mindig nem tisztázódott minden részlet a fejében.
- De egy apró szívességet azért kérni szeretnénk. – tette össze a két kezét – meg kell találnunk egy lányt, aki itt tartanak fogva ezek az átkozottak.
- Nocsak, egy régi barát.
- Egy megbízás. A családja talán tud valamit Azrael kardjáról és a segítségért cserébe elárulják, amit hallani akarunk.
- Nem tudtam, hogy ti is azt a kardot keresitek.
- Oh, talán hallottál már róla.
- Viccelsz, attól a kacattól hangos az egész protestáns egyház. De szép is lenne, ha valaki megtalálná...
Miután mindannyian egyetértettek abban, hogy ez bizony helyes, elindultak.
avatar
Gerard D. Lawrenz
a Tudás Démona
a Tudás Démona

Hozzászólások száma : 327
Join date : 2016. Feb. 24.
Tartózkodási hely : A helyzet magaslatán

Karakter információ
Kaszt: Tudásdémon
Szint: 6
Tapasztalat:
1050/1250  (1050/1250)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Sabriyah on Pént. Feb. 10, 2017 10:18 pm

Sajnálom, hogy ilyen sokái tartott az ellenőrzés. Kíváncsi vagyok a folytatásra, kellemes, könnyed olvasmány eddig. Néhány typot találtam, de azokat egy átolvasás után te is meg fogod látni.

100 tp, 1000 váltó jutalom jár neked.
avatar
Sabriyah
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2016. Jun. 08.

Karakter információ
Kaszt: Apostol
Szint: angyali
Tapasztalat:
777/777  (777/777)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Gerard D. Lawrenz on Csüt. Ápr. 20, 2017 4:36 pm

Rémült sikolyok és éles pengék csattogása töltötte meg a levegőt, ahogy a zűrzavar és a pánik szépen lassan úrrá lett az egész folyosón. Az egyes szobákból a különféle sötét ügyeiket lebonyolító emberek, felbérelt fegyveresek, örömlányok, valamint a bűnözőknek dolgozó egyéb jövevények rohangáltak ki-be. Többen elszaladtak segítséget hívni, amint meglátták a kék köpenybe bújt keresztest, aki a különös tekintető varázslótanonc társaságában könnyedén kiiktatta két embereüket.
- Ha minden jól megy, nem kell sok idő és a gazfickók összes pribékje idecsődül.
~ Ez logikus. Mivel nem tudják, hogy Wilheilm jóvoltából találtak rá erre a helyre azt fogják hinni, hogy véletlenül jutottak be. Ezért aztán minden erejükkel megpróbálják megállítani őket, nehogy hírt vigyenek a rejtekhelyükről a társaiknak.
- Addigra szeretném, hogy mindenki eltakarodjon innen, aki zavarni tudna minket. Azt javaslom, intézzétek el gyorsan a dolgotokat, mert az új jövevények már nem lesznek ilyen udvariasak.
Gerard és Leo bólintottak, majd elindultak a folyósó eleje felé, magára hagyva a templomost. Hamar rátaláltak az szobára, amit kerestek.
- Oké, akkor háromra két oldalról berontunk...
- Három!
Leo nem is gondolkozott többet, betörte az ajtót is kivont karddal felkiálltott.
- Senki se mozduljon!
Gerard a fejét vakargatva követte őt.
- Ahogy elnézem, halálra rémültek...a... – mondta egyre elhalkuló hangon.
A szobában eléjük tárulkozó látvány úgy lesokkolta a fiút, hogy nem tudta befejezni a mondatot. A nagyjából két négyzetméternyi helyen legalább nyolc hulla volt összezsúfolni. Mindegyikből halk patakként bugyogott a vég a néhol húsz centi hosszú és csontig hatoló sebek mentén. Leo óvatosan odament hozzájuk és szemügyre vette a sérüléseiket.
- Ez nem kard okozta vágás. – tűnődött el, miután meglátta, hogy néhol az áldozatok testéről a hús nem is lehasítva, inkább valamilyen módon ledörzsölve volt.
- Úgy látszik az ittenieknek meggyűlt a bajuk egy haragos csábdémonnal... – merített ihletet Lia emlékeiből – ilyesféle nyomokat egy erős korbács szokott hagyni.
- Lenne egy tippem rá, mi történt a kedves nyugdíjas bandavezérünk lányával...
Ekkor mindenki abbahagyta a beszédet. Nyilvánvaló, hogy a keresett lány, mint csábdémon tért vissza az élők sorába. De egyik újonnan született démon sem képes ekkora pusztításra, legalábbis azok, akikkel eddig találkoztak.
- Akkor ennyi volt?
- Attól tartok. Most pedig tűnjünk el innen, mielőtt Will és a haverjai felforgatják a helyet. Nem szeretnék itt lenne, amikor ideérnek.
Elindultak kifelé az ajtón. Leo, még mielőtt elhagyta a termet még egyszer tüzetesen szemügyre vette a hullákat. Neki nem volt olyan jó memóriája, mint a másik két társának, de nem akarta ezeket a pórul járt alakokat elfelejteni, ezért aztán alaposan elméjébe véste a testük, és sebeik minden apró részletét, amit csak észrevett.
- Jössz már, Rainbow! – kiáltott utána nevetve a démon.
Leo bólintott egyet, majd elindult Gerarddal együtt a kijárat felé.
- Várj csak...nem lesz baj, ha belebotlunk a többiekbe?
A démon gondterhelten megvakarta a fejét.
- Igazad lehet, találnunk kell egy másik utat...és azt hiszem, tudok is egyet!
Megfordult, majd egyik kezét a folyosó másik vége felé lendítette.
- Találnunk kell egy ablakot. Ha azon kimászunk, egy mellékutcában fogjukmagunkat nagy valószínűséggel találni. Onnan felmászunk a ház tetejére és háztetőről háztetőre ugrálva biztonságosan eljuthatunk anélkül, hogy bárki is észrevenne minket.
Leo kis ideig habozott, azt sem tudta, mit mondjon.
- Látom elég jól ismered a terepet.
- Tudod, amikor még fiatalabb...akarom mondani kevesebb évet leélt voltam, én és Will csaknak jártunk ide nézelődni. Elég idióta hobbi volt, így belegondolva.
A tünde kardforgató nem kérdezett többet, inkább elkezdett a kijelölt irányba futni. Sorra nyitottak ki az ajtókat, mígnem az egyik távolabbi szobában találtak egy még nem betéglázott ablakot. Úgy látszott, nem Gerard volt az első, akinek ez az útvonal eszébe jutott.
Leo végignézett a picurka kis ablakon. Nagyjából egy méter átmérőjű lehetett. Üveg, deszka, vagy bármi egyéb nem fedte le, így semmi más dolguk nem volt, csak felszökkenni és kimászni rajta. Ezt nehezítendő, az ablak nagyjából egy két méter magasan volt.
- Ezt biztos könnyebb lehetett gyerekként csinálni...
- Gondolod, hogy kiférünk?
- Hát elég necces lesz, de van egy ötletem. Tarts bakot.
Mikor a nyílással egy magasságba került, gyorsan megidézett pár kötelet, amiket kivezetett az ablakon és hozzácsomóztatta a legközelebbi szilárd objektumhoz.
- Ezekkel fel tudunk majd mászni az ablak aljáig, és valami lendületet is szerezhetünk. – mutogatta nagy lelkesen. Úgy tűnt, mintha elkezdett volna nosztalgiázni – Egyszerűen csak emeld fel a két karodat, húzd össze a válladat, akkor nem lesz baj.
A tünde ment kettejük közül elsőnek azért, hogyha valami gond lenne, akkor Gerard hátulról megsegíthesse. És az sem elhanyagolható, hogy kettejük közül ő a nagyobb, így ha neki sikerül, a démonnak is biztosan fog. Egy ügyes mozdulattal megkapaszkodott az albak peremében, majd a két lábát átdugta a résen. Megragadta a felső széléket, és egy hatalmas lendülettel útjára bocsátotta magát. Siklás közben még gyorsan felemelte és kinyújtotta a kezeit, majd gond nélkül földet ért... azaz majdnem, ugyanis az ablakból kiesve zuhant fél métert és elég csúnyán megütötte magát.
- Van odakint valaki? – hagnzott belülről.
Leo gyorsan körbenézett.
- Nem nincs, jöhetsz.
Gerardnak nagyjából feleannyi időbe telt kiérni, mint a másiknak köszönhetően annak, hogy valamivel kisebb volt, ráadásul korábban is csinálta már ezt. Az utcában körülnézve megkönnyebbülten tapasztalta, hogy egy árva lélek sem látta meg őket.
- Innen már csak el kell jutnunk a városrész egyik kapujáig.


*** Egy évvel később ***

Leo magányosan ült az Északi királyság elhagyatott, általuk elfoglalt tornyának földszintjén. Rajta kívül mindenki más a saját szobájában volt, a saját ügyes-bajos dolgait intézte, vagy egy korábbi út fáradalmait pihente ki. Valamiért egyre csak a korábbi kalandja járt a fejében. Akkor olyat látott, amivel álmaiban sem nagyon találkozott volna.
~ Azon napon Ger annyira...más volt. Életemben nem láttam még ilyen oldottnak, élettel telinek. És akkor először, mintha egyáltalán nem játszotta volna meg magát. Vajon mire gondolhatott, amikor Willel találkozott?
Soha életében nem gondolta volna, hogy a kiszámítható és (számára) könnyen megérthető Gerard egyszer olyat tesz, amit képtelen lesz bárhova is besorolni.
~ Minek gondolok én ilyenekre? Biztos valami ilyesmit mondana: „mit számít az, hogy egy régi ismerősöm fegyvernöke valami szentfazéknak? Az az ő baja” – gondolta magában, miközben Gerard jól megszokott, monoton hangját imitálta a fejében.
Egy hirtelen ötletből vezérelve felrohant a torony tetejére, és berontott Gerard szobájába.
~ Rég is volt már, hogy utoljára csak úgy elmentünk valamerre világot látni. Biztos örülne az ötletnek...
- Hé Ger, mi jót csinálsz?
A démon egy lusta mozdulattal letette a könyvet, amit az ágyán fekve olvasott.
- Semmi különöset...
- Hallottam, hogy vándor druidák érkeztek a faluba. Nincs kedved kihallgatni, miket mesélnek?
- Nincs időm ostobaságokra. Fel kell készüljek arra, ami jönni fog. Nagy változások küszöbén állunk.
- Aha...rendben. – csóválta meg a fejét – Bocsánat, hogy zavartalak.
A tünde hoppon maradva ballagott vissza a földszintre.
~ Mikor lett Ger ennyire merev...és komoly...és titokzatos.
Lefelé menet a csigalépcsőn óvatosan kitekintett az egyik ablakon a horizont felé.
~ Talán csak a háború teszi. Vajon Will tudja, miben mesterkedik az öccse...vagy bátyja, a fene tudja már, melyikük az idősebb...
Mikor leért, még kis ideig gondolkozott, majd úgy döntött, egymaga megy el a kocsmába iszogatni.
~ Egyszer majd úgyis elmúlik. Nem kell féljek, ott van neki Lia, ő majd helyrebillenti, ha letérne a helyes útról.


*** Még korábban, a Hellenburgi gettó egy épületében ***

Hat kék köpenyes alak gyűlt össze a korábban látott fogadóban. Egyikük sem a főbejárat felől jött, hanem a kis oldalsó ajtón át, ahol korábban Wilheilm és pár társa felverték a port. Ők lehettek az erősítés, akiket az ifjú templomos korábban említett. Többük fegyvere és palástja vértől vöröslött, vagy apró csorbák rondítottak bele fényes élébe. A harcoknak már rég vége volt. A templomosok győztek, Hellenburg városa egy szemétdombbal tisztább lett. A hivatalos végszót maga Wilheilm mondta ki, aki éppen akkor érte utol társait az oldalajtón át. A köpenyét több helyen vérfoltok tarkították ebből látszott, hogy volt némi csetepaté a színfalak mögött. Bár az arcát díszítő széle mosolyból ítélve nem okozott túl nagy nehézséget a többi templomossal együtt lemészárolni a bűnszervezet megmaradt tagjait.
- Uraim, a küldetés sikerre járt! Egy darab nem sok, annyit sem hagytunk meg közülük!
A csapat örömujjongásban tört ki, elvégre eddig még csak a közelébe sem sikerült jönniük ennek a régóta működő bűnszervezetnek, mert senki sem ismerte a pontos tartózkodási helyüket. Bárki, akit eddig foglyul ejtettek közülük, inkább választotta a keserves halált, mint azt, hogy elárulja a bűntársait. Will egyre csak arra tudott gondolni, Gerard mennyire örülne neki, ha láthatná, hogy sikerrel jártak. Bár biztos furcsállná, hogy miért pont ő, egy egyszerű tanonc hirdette ki a győzelmüket. Így utólag belegondolva jobb is neki, hogy nincs most itt. Azonnal megtudná, hogy mekkorát hazudott neki a testvére.
- Kapitány, - szólította meg az egyik kék köpenyes – négy démont éreztünk az épületben, amikor ideértünk. Kettő jelenléte még nem tűnt el, de mindketten távolodnak.
- Igen...tudom...
- Üldözőbe vegyük őket? Ha nem kerülnek túl messze, semmi esélyük elmenekülni.
Will vett egy nagy levegőt, majd merengő tekintettel az plafon felé nézett.
- Nem, nem szükséges. Nem jelentenek veszélyt.
A fiatal lovag elindult kifelé a fogadó ajtaján. Útban az ajtó felé még intett egy nagyot a megszeppent kocsmárosnak, aki azóta oposszum módjára összerezzenve nézte az eseményeket, hogy az erősítésük megékezett, és szó nélkül berontott a hátulsó részt elrejtő ajtón át.
~ Az egyikük biztosan nem.
avatar
Gerard D. Lawrenz
a Tudás Démona
a Tudás Démona

Hozzászólások száma : 327
Join date : 2016. Feb. 24.
Tartózkodási hely : A helyzet magaslatán

Karakter információ
Kaszt: Tudásdémon
Szint: 6
Tapasztalat:
1050/1250  (1050/1250)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Sabriyah on Csüt. Ápr. 20, 2017 10:21 pm

"kék köpenybe bújt keresztest" - a déliek templomosok, ez fotos különbség
"- Lenne egy tippem rá, mi történt a kedves nyugdíjas bandavezérünk lányával..." - ez ebből azért nem feltétlenül különbözik, főleg hogy a démon nem feltétlenül ott kel fel ahol volt, és lehet több év is eltelik. Megtörténhet így is de nem feltétlenül logikus.

Ezen kívül viszont nem volt gondom vele, és látszik, hogy a történet inkább Ger és a testvére viszonyát hivatott taglalni. Leo kérdésfelvetései is tök jogosak amúgy, bár hogy Lia útja helyes-e vagy helytelen azzal lehetne vitatkozni. Very Happy

100 tp, 1000 váltó
avatar
Sabriyah
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2016. Jun. 08.

Karakter információ
Kaszt: Apostol
Szint: angyali
Tapasztalat:
777/777  (777/777)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Gerard D. Lawrenz on Szomb. Ápr. 22, 2017 11:07 pm

Mindig úgy gondoltam, sunyi alattomos népség. Szívből gyűlölöm őket azért, amit velem tettek, mindegyiket a pokol legmélyebb bugyrába kívánom. Ha módom lenne rá, a legkegyetlenebb módon mészárolnám le őket. Ez sosem fog változni... – Lia vélekedése a vámpírokról

Alig egy héttel azután kezdődött minden, amikor Gerard és Maria találkoztak. Szerelem volt az első látásra, már akkor tudták a másikról, hogy rokon lelkek...még ha ezt nem merték maguknak beismerni. No de nem gondoljunk illetlen dolgokra, ezt csak a kedves diplomata családtagjainak hazudták, ezzel indokolva, hogy elhagyja a családját és Gerard mellé szegődik. Egyszerűen csak megtalálták a közös hangot, és a céljaik is hasonlóak voltak. Másnap estére haza is értek a toronyba, ahol az ifjú démon lakott, így Maria bemutatkozhatott a ház többi lakójának is. Azaz hogy majdnem az összes többi lakónak. Lia aznap este egész másnap reggelig szótlan maradt. Csak azután kezdett el harsogni, miután Gerard a saját szobájába és egyedül voltak.
- Nem hiszem el, hogy belementél! Van fogalmad róla, kit engedtél a házadba? – visszhangozta be a szobát, miközben az illúziója megjelent Gerard szemei előtt.
A másik démon ezúttal örülhetett neki, hogy társának nem volt valódi teste, mert ha lett volna, most biztosan nekiugrott volna. Lia ott állt előtte teljes valójában, szikrázó szemekkel bámulta őt, miközben a fogát csikorgatta. A hosszú, fényes hajkoronája is mintha kicsit megemelkedett volna a levegőbe. Nem a szél fújdogálta sokkal inkább tűnt olyannak, mint amikor egy madár felborzolja a tollait, hogy ezzel ijesztőbbnek, hatalmasabbnak tűnjön.
- Az egyetlen dolog, amit beengedtem, az egy tehetséges diplomata. Tiszta szívből gyűlöli a régi világrendet, ami a születésekor rákényszerítette az akaratát. Kell ennél jobb szövetséges?
A lány képmása undorodóan morgott egyet.
- Pff, úgy beszélsz, mintha valaki még mindig figyelne. A sok ostoba báltól kezdesz besavanyodni.
- Ki? Te beszélsz, aki minden alkalommal azt imitálja, hogy másokkal beszélget meg táncol?
- Talán bajod van vele, baromarcú!?
- Figyelj, hagyjuk ezt. Démon vagy, nem valami kicsinyes kis gyerek, hogy holmi régi sérelmek hátráltassanak.
- Te akarsz engem kioktatni arról, hogy milyen egy démon? – harsogta úgy, hogy még a falak is beleremegtek.
Ekkor váratlanul kopogtak az ajtón. Lia gyorsan abbahagyta a kiabálást, Gerard pedig nyögött egyett, hogy nyugodtan nyissák csak ki. Maria nyitott be döbbent és zavarodott arccal.
- Csak gondoltam megkérdezem, melyik szoba üres még...jó ég, hallottam olyanokról, akik magukba beszélnek, de te eléggé magas szinten űzöd. Mintha egy teljesen más ember lenne itt melletted.
Gerard idegesen vakarta meg a fejét.
- Nos... az a nagy helyzet, hogy van is. – mondta halálkomoly fejjel, miközben elővette az amulettet – Látod ezt it?
A vámpír tüzetesen megvizsgálta a tekintetével az ékszert.
- Igen, fel is figyeltem rá.
- Nos, van még egy társam, akivel nem találkoztál. – nyújtotta előre a medált a hatás fokozásaképp.
- Az a kis kacat?
- Hé, ki a kacat, te arrogáns féreg? – harsogta a lány, miközben a nyaklánc közepét kitöltő zafírkristály élénkén kezdett villogni.
- Vaó...mi van a nyaklánccsajjal, mindig ilyen zabos?
- Lányok, lányok...egyelőre próbáljunk meg nem egymás torkának ugrani. Haladjunk apró lépésekkel.
És ekkor Gerard elmesélt mindent, amit róla és Liáról tudni kell. A találkozásukat, hogy hogyan képes neki az erejét átadni, hogy mi célból kötöttek szövetséget és hogyan képesek a gondolataikat és az emlékeiket megosztani. Maria egész végig csendben figyelt. Egyszer sem szakította őt félbe, csak nmán bólogatott, olykor-olykor hümmögött egyet. Mikor pedig befejezte nem csinálj mást, csak felállt a helyéről, és egy elégedett karlendítéssel jelezte, hogy mindent megértett.
- Különben nem furcsa neked pont egy lánnyal osztozni az elméden? – nézett rájuk pimaszul vigyorogva.
- Miért lenne gond...? – kérdezték szinkronban.
Maria egy erőteljes mozdulattal a homlokára csapott.
- Nem, igazatok van...én voltam a hülye.
Vett egy mély levegőt, majd megpróbálta ismét megszólítani Liát.
- Mindenesetre értem, miért nem bírod a fajtámat. Kicsit nehéz volt gondolom megbarátkozni a gondolattal...
Lia ekkor váratlanul elkacagta magát. A nevetésének zaja betöltötte az egész termet, olyan hangos volt. Könnyen érezni lehetett, hogy gúnytól és megvetéstől bűzlött a hangja.
- Hogy én megszokni? Ugyan mit? Azt a bárgyú képedet?
Maria agyában ekkor pattant el a cérna.
- Na ide figyelj, töpszli. Én más vagyok, mint azok a besavanyodott vén szarságok, és ha ezt nem vagy képes felfogni, ezer örömmel verem bele abba a szögletes fejedbe! – lendítette a nyaklánc felé az öklét.
- Magasról teszek rá, mit gondolsz! Nem fogok soha, ismétlem soha egy alávaló fogas rohadékkal barátkozni!
- Hé... – dörzsölte meg az orrnyergét idegesen – szellem létedre elég nagy szád van ám...
- Tényleg? Neked meg fogas létedre elég rusnya modorod! – vágott vissza neki gőgösem.
Leo már egy ideje próbált az ajtón kívül állva, annak nekitámaszkodva hallgatózni. Nem sok mindent tudott kifülelni, az erőteljes kiáltozásokból azonban annyi nyilvánvalóvá vált neki, hogy nem ment túl simán a bemutatkozás Liával. Váratlanul nyekkent a kilincs, s mielőtt még elhajthatta volna a fejét, Maria kicsapta az ajtót, de olyan erővel, hogy az nekicsapódott Leo arcának és a deszkákkal együtt a fal felé csapta. A vámpír oda se bagózott neki, csak morcos arccal lecsörtetett a lépcsőn, miközben egyre csak magában morgott, olyasféle szitkokat, hogy „idióta démon”, meg „maradt volna a halak közt”.
A tünde kardforgató szép lassan összeszedte magát. Feltápászkodott, majd a pirosló orcáját dörzsölgetve behajolt a szobába. Gerard még mindig ott volt. Elégedetlen fejjel ült az ágyán, nyakában Liával, akinek az amulettjén is meglátszott, hogy mérges, mert a talizmán közepét ékesítő zafírkristály vöröses fénnyel izzott.
- Úgy látom, nem ment valami jól a bemutatkozás.
- Fogjuk rá. Nem rajtam múlt. – mondta úgy, mintha egyáltalán nem érdekelné a kettejük viszonya.
- Hát, Liának nem lehet valami könnyű...
- Köszönöm szépen!
- ...arra akartam kilyukadni, hogy nem kéne hagynod, hogy az érzelmeid befolyásoljanak.
- Fura ezt pont tőled hallani, Rainbow. Nem arról van szó, hogy nem hinném el, hogy ő más, egyszerűen csak utálom őket. Utálom és kész.
- Ezt nem értem, akkor se értem. Az a dolog sok tíz éve történt, azóta nem tettet túl magad rajta?
- Nem! és soha nem is fogom! Megmentettem az irháját, ő meg ezzel hálálta meg! – harsogta olyan erősen, hogy még a torony tetején tanyázó madar is felriadtak – Történjék bármi, nem fogok soha többé bírni a vámpírokban, és ez már így is marad. Nem fog menni, nem akarom és ha akarnám se menne.
Gerard és Leo úgy döntött, mára nem érdemes tovább a húrokat feszegetni, így elköszöntek egymástól és elindultak a maguk dolgát tenni. Maria közbe végig ott ült a lépcső egyik fokán. Ott hallgatózott, hallotta Lia minden szavát, kifogását, érvtét. Kis ideig még gondolkozott, mielőtt felállt volna a hideg deszkáról, majd elindult lefelé, hogy körbenézzen még egyszer a toronyban.


*** Pár nappal később, egy csendes estén ***

Éppen dallamot játszott odakint a hűvős esti szél, a nap alig pár perce bújt meg a horizont mögött, amikor Maria lelkes mosollyal az arcán odasomfordált Gerard mellé. A démon éppen egy régi nyelveket taglaló könyvet bújt, miközben valami elporladni látszó papírt szorongatott az ujjai között. Nem volt nehéz kitalálni, mi foglalkoztatja, de Mariát ez akkor nem is érdekelte. Neki valami másra volt szöksége.
- Hé Ger, a földön jársz még?
- Mondtam, hogy ne hívj így. – sóhajtott egy nagyot.
- Hülye fogas...
- Mindegy. Kölcsön tudnád adni Liát egy kis időre? Kellene valamihez.
- Micsoda!? Mi vagyok én valami hangoskönyv, arról szó sem lehet!
Gerard végignézett legújabb társán. Ugyanaz a Maria von Neulander volt, aki korábban megismert. Éppen ezért teljes magabiztossággal adta át neki a nyakláncot. Természetesen Lia nem hagyta magát ilyen könnyen, bár sok választása nem volt, de az allizúója egyfolytában püfölte Gerardot, majd miután átkerült a másik kézbe Mariát is.
- Veszed le rólam a mocskos mancsaidat! Nem hallod! Én esküszöm, ezért egyenként töröm el minden csontodat!
A vámpír mintha nem is hallotta volna, fogta és lesétált vele. Gerard pedig foyltatta, amit félbehagyott. A két lány útja a fölszintre vezetett, ahol Maria leült az egyik asztal mellé, a talizmánt pedig az asztallapra hajította olyan erőseb, amilyen erőseb csak tudta.
- Áu! Vigyázzál, összekarcolod a borítását!
- Csöndet, Nyakláncka...
Maria óvatosan odahúzott egy nagy hordót az asztal mellé, majd egy jól irányzott mozdulattal lecsapta a fedelét, odanyúlt Liáért és a hordó szája fölé lógatta.
- Háh, azt hiszed ez megrendít? Hiába mártasz forró olajba, úgyse érzek semmit! Ididóta!
Maria elmosolyodott.
- Ki beszélt itt olajról? – mondta vigyorogva, majd beleejtette Liát a hordó tartalmába.
A vámpír ezután magához vett egy hatalmas korsót, és nagyot merített, a hordó tartalmából.
- Egek, hosszú éjszaka lesz ez... – morogta magában, miközben merengő szemekkel bámulta tükörképét, amit a kupa tartalma vetített rá.
Nagyot lendített a poháron, és kiitta annak tartalmát. A bor, amit az alkalomra választott kitűnő évjáratnak bizonyult. Akárki is lakott is korábban, remek ízlése lehetett...még akkor is, ha tele volt csontokkal meg hullákkal a ház.
~ Hm...lassan ki kéne már vennem...
Óvatosan feltűrte a ruhája ujját és lenyúlt a hordó mélyére, kiemelve onnan Liát, majd egy hanyag mozdulattal viszsahajította az asztalra.
- Na, milyen volt az első merülés, csajszi?
Lia furcsamód fél percig meg sem tudott szólalni.
- Szé...szédülök...
- Nocsak, végül csak sikerült lejjebbvenni a hangerőt? – kérdezte pimaszul.
- Kussolsz! Nem azért...csak nem tudom kitalálni, mit vágjak a fejedhez, te...te...tudod mi!
Maria gúnyos hangon elkezdett nevetni.
- És még te akartad leharapni a fejem! – kacagott, miközben a kezével az asztallapot csapkodta.
- Nem is...az nem úgy volt!
- Nem e... – nézett rá baljós tekintettel – akkor meséld el nekem, hogy is volt...
Leo nagyjából fél órával később ment le a földszintre, hogy készítsen magának valamit éjszakára. Mikor rátalált a két lányra, már egymást átkarolva nevettek és beszélgettek annak a nagy hordó bornak a társoságában...illetve nagyon úgy látszott, mert Maria az egyik kezét a levegőben tartotta, fittyet hányva rá, hogy mennyire zsibbad, valószínűleg ott lehetett Lia illúziója. A kardforgató örömmel nyugtázta, hogy végül csak sikerült megtalálniuk a közös hangot, még ha ehhez egy kis segítség is kellett. Bár ő eddig sem aggódott értük, amilyen elszánt volt Maria biztosra vette, hogy sikerrel fog járni. Ami pedig leginkább bizonyítja az elhatározottságát, az az, hogy jól emlékezett rá, mi mormolt magában Maria, amikor elsétált mellette a lépcsősornál.
- A teringettét...hiszen diplomata vagyok...be tudok férkőzni akárki szívébe...
avatar
Gerard D. Lawrenz
a Tudás Démona
a Tudás Démona

Hozzászólások száma : 327
Join date : 2016. Feb. 24.
Tartózkodási hely : A helyzet magaslatán

Karakter információ
Kaszt: Tudásdémon
Szint: 6
Tapasztalat:
1050/1250  (1050/1250)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Darrakard on Szomb. Május 27, 2017 1:25 pm

Látom nem tudod lehámozni az anime felhangot, de nem is feltétlenül baj. Very Happy
Kissé elbizonytalanítottál, hogy Lia végül is miképp van jelen és mennyire él így, hogy boroshordóba dobott nyakláncától be tud csípni és szellemalakban átölelhette Mariát, de a történet mindenképpen aranyos volt és jár érte a 100 TP és 1000 váltó.

UI.: Bocs a késésért

_________________
""I do not want lowlifes. The only ones worth ruling over are those that can survive even the flames of hell.""
avatar
Darrakard
a Démoni Írnok
a Démoni Írnok

Hozzászólások száma : 624
Join date : 2013. Jun. 07.

Karakter információ
Kaszt: Írnok
Szint: Elérhetetlen
Tapasztalat:
666/666  (666/666)

Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Gerard D. Lawrenz on Szomb. Jún. 17, 2017 5:08 pm

.


A hozzászólást Gerard D. Lawrenz összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jún. 26, 2017 7:37 pm-kor.
avatar
Gerard D. Lawrenz
a Tudás Démona
a Tudás Démona

Hozzászólások száma : 327
Join date : 2016. Feb. 24.
Tartózkodási hely : A helyzet magaslatán

Karakter információ
Kaszt: Tudásdémon
Szint: 6
Tapasztalat:
1050/1250  (1050/1250)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Gerard D. Lawrenz on Hétf. Jún. 26, 2017 7:20 pm

A mennyország lépcsőháza I.A hellenburgi nagykönyvtár egyik eldugott sarkában járunk, ahová még a nap is alig sütött be. Jobb is volt így, hogy a félhomály miatt senki sem látott oda be. Gerard éppen tajtékzott a dühtől és a haragtól, ahogy egy nagyjából két kilós könyvt teljes erejéből a földhöz vágott.
- Ez sem jó! Egy rohadt szó, egy istenverte szó sincs ezekben a könyvekben! Hogy lehetséges ez?! Barlangban laknak, vagy mi a csuda!
Aleena ott állt alig fél méterre tőle. A testét egy hosszú, felnőtt ember számára készített köpeny takarta le. Mivel jócskán hosszabb volt, mint ő maga ezért a széle egy részében súrolta a földet. Leginkább úgy nézett ki, mint egy dísztelen, koldusember részére készült palást. Bár már nem volt tagja a Veroniai Kegyelmes Egyháznak, a testén függő láncok azonnal elárulták volna, hogy inkvizítor, márpedig az inkvizítorokat nem látják szívesen Hellenburg falain belül. A köpennyel viszont érdekes módon egyáltalán nem nézte ki senki, ennek talán az lehetett az oka, hogy a protestánsok fellegvárában a híres tolerancia miatt elég sok gyanús alak mászkált fel-alá, akik nem szerették az arcukat, vagy a testüket mutogatni. A lány ezen agyalva csak arra tudott gondolni, milyen ostoba dolog volt a déliektől, hogy ennyire nyitottak lettek. Dogma megvetése ide vagy oda, voltak dolgok, amikről azóta sem változott a véleménye. A lány most éppen egy halk sziszegéssel próbálta meg társát lecsendesíteni.
- Ne pisszegj, attól csak még feljebb szökik a szívverésem...
- Nyugalom Ger, ideges leszel. – jegyezte meg Leo a szokásos szarkazmusával, miközben egy másik könyvet bújt. Mivel egyedül ő tudott tündéül, az tünde nyelvű könyveket neki kellett átfésülnie.
- De ha egyszer ez a tetves könyvtár egyetlen sort sem tart azokról a „nefilimekről”, vagy hogy a fenébe is hívták őket!
- Még mindig nem érte, miért akarsz mindenáron találkozni velük?
- Azok a senkiháziak valami elképesztő erőt birtokolnak. Olyat, amit eddig még sosem láttam. Még a gyomrom is a feje tetejére állt, amikor azzal a szörnyeteggel sodort egyfelé a sors folyama. Ha csak belegondolok, milyen titkokat őrizhetnek, máris...áh...! – mintha csak varázsige lett volna, azonnal a fejéhez kapott, mert újra előtörtek az elvonási tünetei. Pár perccel később már Hellenburg zsúfolt utcáit járták.
- Elegem van a sötétben tapogatózásból!
- Miért nem keresel egy nefilimet és faggatod ki? – a hangja mint mindig, most is olyan volt, mintha ez mindenkinek magától értetődő lenne.
- Nem is rossz ötlet.
- Persze, majd biztos beszélni is fog egy démonnal...
- Azon könnyen segíthetünk. – vigyorgott bájosan ijesztően a hajdani inkvizítor.
- Amúgy is, az ostoba emberek mindenütt istenítik őket. Egyedül kell rájuk találjunk, a népes városoktól távol.
- Nos, akkor ez eldőlt. Keresni kell egy nefilim tábort, vagy valami ahhoz hasonlót.
- Azért ne siessünk ennyire. Ha találni akarunk egy ilyet, egyetlen egy biztos pont van az egész világon: egy templom.


*** Hetekkel később, valahol az északi királyságban ***

Egy apró kis városkában szálltak meg, valahol a Nordenfluss mentén. Lakói egyszerű emberek voltak, akik halászatból, földművelésből, kézművességből, vagy kereskedelemből éltek meg. Amióta fegyverszünetet kötöttek, még a háború szele sem fújt errefelé. Ennek ellenére meglátszott a kis kolónián, hogy átélt már egyet s mást, az épületek többsége is elég leharcolt volt, több helyen elhagyatott, romos házak álltak. Olyan volt, mint bármelyik másik település a hajdani frontvonalon. A várostól nem messze egy apátság is helyet kapott, elég nagy ahhoz, hogy a különféle „angyali csodatevéseken” túl más, használható információval is tudjanak szolgálni.
- Ez már a negyedik nyamvadt város. Kezdek unatkozni...
- Nem a te ötleted volt?
- Igen, de azt hittem, ennél könnyebb dolgunk lesz.
- Na ja, eddig minden templomból el kellett menekülnünk. – vakarta meg a fejét.
Reménytelen helyzetnek látszott. Eddig nem csináltak semmit, csupán megálltak minden város mellett és megpróbáltak belopózni a legközelebbi templomba, hogy beszélhessenek a pappal, apáttal, püspökkel, vagy egyéb más tisztviselővel. Senki sem gondolta, hogy könnyű dolguk lesz, de így hogy már a harmadik várost hagyták maguk mögött üres kézzel, kezdtek kételkedni a terv sikerében.
Gerardnak bűntudata is volt emiatt. Eddig minden esetben ő mondta, hogy induljanak el a következő városba. Egészen más tervei voltak egy bizonyos, célnak megfelelő templommal, de ebbe a tervébe Lián kívül nem avatott be senkit. Így aztán azt hazudta, hogy csak kérdezősködni fognak. A többiek persze könnyedén le tudják olvasni az arcáról, amikor hazudik, éppen ezért fejtette út közben a tervét, amikor háttal állt nekik. Ily módon még a saját társai sem sejtették, hogy mire készül.
A városban több egyházi személy is tartózkodott. Jól felismerhetőek voltak a jellegzetes ruházatukról. Természetesen most is, mint mindig azzal kezdték a munkálkodást, hogy kifigyelték őket, hogy néznek ki, miket csinálnak, aminek nem igazán volt semmi értelme, vagy legalábbis sem Leo, sem Maria, sem Aleena nem tudta, miért csinálják ezt. A városban helyet kapott egy templom is, ahol két pap munkálkodott a közeli apátságtól függetlenül. A két pap közül az egyik éppen az utcákat járta, talán a piacra igyekezett, talán csak áldást adni, ezt nem tudták pontosan megmondani.
- Oké, úgy csináljuk, ahogy eddig. Elterelem a figyelmét, ti pedig addig lopózzatok be a templomba.
- Nem az apátság a célunk?
- Türelem... meglesz az is.
A három másik bólintott, majd elindultak a templom irányába. Gerard pedig óvatosan megközelítette a papot. Nem kellett sokat várnia, hogy megérezze a jelenlétét. Azonnal el is kezdett forgolódni, tekintetével jobbra-balra körözött. Könnyedén megtalálta Gerardot, aki abban a szent minutumban, hogy feléfordította a fejét, elkezdett futni előle. A tiszteletes hagyta, hogy szem elől tévessze, elkezdte követni.
Nagyjából tíz percnyi macsa-egér játékot követően Gerard a város szélén, egy jelentéktelen, poros kis utcában megállt. Nem volt fáradt, és tudott volna is menekülni még más irányba is, de nem ez volt a célja. Pont azt akarta, hogy kettesben beszélhessen a pappal.
- Arcizmod sem rendül! – ordította a közben őt utoléri tiszteletes. Egy húszas évei elején járó férfi lehetett, egyszínű ruhában, ami mindenféle díszítést mellőzött. Egyetlen ékszere az ujján díszelgő pecsétgyűrű volt, talán valami rangot is birtokolt, hogy ilyen csecsebecséket viselt. Meglepően határozott és bosszús arckifejezéssel nézett farkasszemet a démonnal.
- Ej, ennyire nincs semmi dolgod. – élcelődött vele Gerard. A feje felett rövidesen meg is jelent az első varázslat, egy szent fénysugár formájában. A csapás azonnal meg is akadt egy árnypajzsban, mivel hogy a démon előre számított erre a lépésre.
- Nem fertőzöl meg a bűnös lelkeddel... – mondta a pap immáron kissé határozatlanul.
Buzogányt ragadott és elkezdett rohamozni. Gerard testén azonnal megjelentek az árnypáncél és az erő szavának pecsétjei. A pap lesújtott a fegyverével, melyet a másik a puszta kezével könnyedén megállított. Ugyan megérezte a fegyver súlyát, de a két varázslat több mint elég volt, hogy különösebb grimaszolás nélkül, kísérteties magabiztossággal hárítson.
- Csillapodj, ha harcolni akarnék, már nem élnél.
A pap ijedten hátrált ki. Leeresztette a fegyvert. Bele sem gondolt, hogy a démon talán nem képes minden ütését ilyen módon hárítani.
~ Helyes, ez végre hajlandó meghallgatni. – gondolta magában. Némiképp meg is lepődött, mert eddig minden városban úgy vették, mintha meg sem szólalt volna.
- Mit akarsz, átokfajzat?
- Ez a te városod?
- Talán valami bajod van vele?
Gerard ekkor gyorsan felidézett magában egy varázsidét, majd aktiválta a bűnlátását. Némi kapzsiságot érzett a pap felől áramlani, de semmi többet. Másra számított, azt remélte, hogy egy háborús vidék elcsigázott városának papja talán kissé fogékonyabb lesz a bűnbeesésre. De valamit érzett így biztosra vehette, hogy a kapzsiság gyökeret vert a fiatal pap lelkében.
- Az emberek szenvednek. A háború megviselte ezt a földet. Innen érzem, ahogy a bűn megkörnyékezi a város lakóit.
- Azért vagyok én itt! – felelte dacosan.
- Kérlek, nem kárörvendeni jöttem. Megoldást kínálok.
Egy látványos mozdulattal benyúlt a köpenye alá, majd előhúzott onnan egy könyvet. Meg sem várta, míg reagál valamit, azonnal kinyújtotta a karját és odadobta neki. A pap zavarodottan nyúlt utána, kis híján ki is ejtette. Erősen belemélyesztette z ujjait a bortójába, majd az arca elég emelte. De amint meglátta, mi van ráírva, kis híján elhajította.
- Ez itt egy német nyelvű Biblia!
- Ej, nem kell mindjárt őrjöngeni.
- Ilyennel csak az eretnekek merik beszennyezni a kezüket!
- Itt a határ mentén – folytatta ügyet sem vetve a pap tiltakozásaira – a kutya se nézi, milyen nyelven imádkoznak az emberek. A protestáns eszmék miatt a déli falvak és városok hamarabb talpra állnak. Ezt érdemes lenne figyelembe venni. - azzal sarkon fordult és elindult a másik irányba.
- Hé, gyere vissza, te!
- A könyvet tartsd meg. Nem érdekel, ha ki se nyitod soha.

A várostól fél mérföldnyire egyesült újra a kis csapat. Érkezéskor beszélték meg, hogy dolguk végeztével itt gyűlnek össze és beszélik meg, mire jutottak. Gerard érkezett oda utolsónak, a többieknek nyilván sikerült hamarabb belopózniuk a templomba és kideríteni valamit. A démon nélkül egyszerű kis vándorkompániának tűntek és a gyanakvó egyháziak szemében is.
- Csakhogy ideértél. Már azt hittük, feldobtad a talpad. – a hangja mint mindig, most is telve volt iróniával.
- Gondoltam minél tovább feltartom.
- Jól is tetted. Mint az kiderült, pár vándor nefilim nemrég járt erre. A közeli apátságban szálltak meg néhány napra, aztán továbbálltak. Azok ott biztosan tudják merre vannak.
- Először is írunk egy levelet az apátságnak, majd eljuttatjuk oda. – kezdtek neki a terv kovácsolásának – ott találnunk kell valakit. Valakit, aki jelentéktelen és emiatt nem érti meg, mekkora jelentőssége van annak, hogy beszélünk vele.
- Csak egy bökkenő: még így is, hogy a Neulander család tagja vagyok, nem fogják elolvasni a levelünket.
Gerard váratlanul elmosolyodott. Előrenyújtotta a kezét, és megidézett egy sor pecsétet.
- Ki mondta, hogy a te neveddel írjuk alá...
Az árnyak szép lassan elkezdte gyülekezni a tenyerével. A kavargó sötétség összetömörödött, majd lassan megformálta egy keres tárgy alakját. A többiek elképedve nézték, ahogy a Gerard kezével összpontosított színtiszta mágia szép lassan felveszi a korábban látott fiatal pap pecsétgyűrűjének alakját.
avatar
Gerard D. Lawrenz
a Tudás Démona
a Tudás Démona

Hozzászólások száma : 327
Join date : 2016. Feb. 24.
Tartózkodási hely : A helyzet magaslatán

Karakter információ
Kaszt: Tudásdémon
Szint: 6
Tapasztalat:
1050/1250  (1050/1250)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Sabriyah on Kedd Jún. 27, 2017 4:33 pm

Egyelőre nem tudom mi a terved és hogy mit szeretnél ezzel az élménnyel, de mivel látom, hogy egy sorozat első része, egyelőre türelmesen várakozok a folytatásra. Azt megjegyezném, hogy a pap átverése és ez a fajta tervezgetés, ármánykodás, igazán tudásdémonhoz méltó volt, még a király maga is büszke lenne rá.100 tp és 1000 váltó
avatar
Sabriyah
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2016. Jun. 08.

Karakter információ
Kaszt: Apostol
Szint: angyali
Tapasztalat:
777/777  (777/777)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Gerard D. Lawrenz on Hétf. Júl. 10, 2017 10:21 amHosszú és unalmas gyalogút következett nem más irányba, mint a város templomáig. Gerard és Leo is velük tartott remélve, hogy hallanak vaami érdekes indormációt.
- Nem ellenség.
- Itt járt? – szólalt meg a félangyal is, nyilván a korábban legyőzött kultistára utalva.
Ahogy odaérnek a templom elé, Gerard és Leo váratlanul megtorpan.
- Azt hiszem, most elválnak útjaink.
- Úgy bizony. Odabent nem látnak minket szívesen...
Maria közben már egy ideje beért a városba. Azt a szekeret keresi, amivel a megboldogult kalandorok jöttek, mert az már úgy sem fog nekik kelleni, ő meg nem akar semmiféle erőfeszítést tenni, hogy szerezzen egy másikat.
Gerard óvatosan leül a földre, közvetlenül a templom elé. Leo inkább állva marad, nem szeret ülni, mert elzsibbadnak a lábai. És a föld is pörös, nem fűvel borított, ami kicsit kényelmetlen neki
- Szerinted miről beszélgethetnek.
- Ú, hadd találjam ki! - szólalt meg Lia most, hogy senki sem maradt, aki hallaná - "A borzalmat elűztük, mert mi ilyen hősies, bátor angyalszárnyas szörnyikék vagyunk!"
- Meglep, hogy egyáltalán nem hoz lázba...
- Engem is - feleli Gerard - a harc elég sok új információt adott. Elmúltak az elvonási tüneteim. - billeg jobbra balra, miközben felüdültem mosolyog.
Álldogálás közben Leot elkezdett merengeni. Nem gyakran szokott ilyet, de most kivételesen megesett.
- Te, Maria nem úgy tudja, hogy még az életünkért nyögünk?
- Fene gondolta volna, hogy ennyire alábecsülnek.... - csapott nagyon a démon a combjára - Valahogy tényleg jelezni kéne neki...
Gerard egy hirtelen ötletből vezérelve kieresztette a sötét auráját. Maria mindeközben csalódottan indul visszafele, szekér nélkül, merthogy a lovakat nem találta sehol.
~ Ger és Leo úgyis el tudnak menekülni. A többiek meg... hát kár értük.
Szép lassan múlnak a percek. A többiek még mindig a templomban lógatják a lábukat. Még mindig nem hallottak semmi érdekeset, és még mindig nem jött elő onnan senki, hogy beszéljen is nekik.
- ...mi a fene tart ennyi ideig. - Gerard kezd ideges lenne. Ha túl sokat emészti magát, a végén még ismét előjönnek az elvonási tünetei. Feláll hát, majd a földet bámulva elindul a templom ajtaja irányába.
- Hé-hé... nem lesz ebből baj? - vonja fel Leo a szemöldökét.
- Szerinted nem lennék képes megölni őket? - mondja töretlenül, majd nagy léptekkel halad tovább.
Mintha csak valami varázsige lett volna, azonnal fel is tűntek a többiek, szinte egyszerre kicsődülve a templomból. Előttük nem sokkal repült a korábbi kis sárkányka, aki olyan meggondolatlanul nekirontott az ellenségnek. Első dolga volt nekiesnie Gerardnak, felmászni a hátára és fel-alá mozgolódni. Hogy ez most egy jó dolog e, vagy sem, azt képtelen volt a trió bármelyik tagja eldönteni.
- Nyugodj már meg, te hülye dög. – mondta a gazdája, a korábban látott sötét tünde, miközben előkapott valamit a ruhája alól - Ja, amúgy ha jól emlékszem, Ti ezt kerestétek
Egy fiola volt nála, benne valamiféle zavaros folydékkal. „A mélységi vére”, futott át mindenki agyán hirtelen. Crispin nem is habozott, se szó se beszéd nekidobta a fiolát a démonnak, aki egy ügyes mozdulattal és rezzenéstelen pofával elkapta.
- Használjátok egészséggel...bár nem tudom, hogy mit akarsz vele kezdeni.
- Bele se merek gondolni, mikre lehetne használni... oh nem is, bele merek. – miután a vértért nyúl, az egyik kezével elveszi, majd a két ujja közé szorítva megcsillogtatja a napfényben, áttekint rajta és elteszi.
- Te hallottad a legtöbbet a kultista szándékairól. A várúr tudni akarja majd, mi történt. Gyere velünk.
- Ez engem is érdekelne...
- Szívesen maradnék kocsmázni, de semmi keresnivalóm Herr Bormannál. Csak útban lennék. Igen. És mindent el is mondtam. Nem hinném, hogy bármit hozzá tudnék tenni a beszámolóhoz. De ha úgy gondolod, akár mehetek is, elvégre már kaptam egy kedves meghívást - biccent Cyne felé.
- Hidd el, Bormann-nál mindenki útban van. Egy beképzelt kis senkiházi barom. Már mint nekem úgy jött le, de lehet, hogy csak én vagyok rossz emberismerő. Meg minél többen vagyunk, annál fenyegetőbben hatunk és könnyebb őt rávenni arra, hogy azt tegye, ami mindenkinek az érdeke. Kivéve, amennyiben a dicsőséges lovagnőnk nem szép szavakkal akarja őt meggyőzni, ebben az esetben sok sikert hozzá.
- Óh, Ery, szívesen a meghívást. A könyvtáras buli után úgy se volt sok időnk beszélgetni. Tényleg, a frissen beszerzett szerelmedet hol hagytad? Tudod, a könyvakrobata elfikédet? Na mindegy is, akkor végül is, megyünk mindannyian Borocskázni?

kis társoság tehát megindul, szép komótos tempóban egyenesen a vár irányába. Hosszú útnak ígérkezik, elvileg akár egy egész napot is igénybe vehet. Egy pillanatra meg is fordul Leo fejében, hogy nem akarnak e inkább hazamenni, netán tovább kutakodni a bányában, de Gerard ekkor már eldöntötte, hogy ő bizony mint a citromot ki akarja facsarni a kedves uraságból minden tudását...
~ Mi az a citrom?
Maria ekkor mg mindig fel alá csatangolt a városban. Talán még egy jó darabig ott is maradt volna, ha nem jönnek vele pont szembe. Ördögi nagy szerencse, bár a csapatból talán őt kéne a legkevésbé félteni, elvégre tapasztalt diplomata révén könnyedén eléldegélt volna még ebben az Isten háta mögötti faluban is pénz nélkül.
- Nicsak ki van itt?! – ordított Leo egyenesen előre az úton.
A vámpírnak égnek állt a haja, amint a hang irányába fordította a fejét. Odazsaladt és két kezét maga előtt emelgetve próbált valami köszönéshez hasonlót kinyögni.
- Hát ti...hogy-hogy itt vagytok?
- Győztünk.
- Nos igen... így is lehet mondani. – a démonon látszott, hogy igencsak bosszús, amiért nem tudta a kegyelemdöfésnek szánt dárdáját célba juttatni.
Maria egy hálás, megkönnyebbült mosolyt megeresztve odasétált melléjük... aztán minden előzetes jel nélkül úgy arcbavágta Gerardot, hogy összeesett a földön.
- És nekem emiatt kellett elmenekülni?!


***

Másnap estére érnek csak oda a várhoz, még így is korábban, mint amire számítottak. Nem így képzelte el egyikük sem egy gazdag bányászváros földesurának kastályát. Maga a hely kicsit régiesnek, romosnak, cseppet sem egy fényűző életet élő báró uradalmának képét festette eléjük. Ekkor gondoltak bele, hogy eddig a vidék nem igazán volt híres semmiről, kész csoda, hogy az itteniek a kavicsos hegyvidéki földenek meg tudtak élni. De ki tudja, talán az aranyláz majd ezt a kastélyt is szebbé varázsolja.
- A vár urához kérünk bebocsátást, a Sacra Institutio nevében. – harsogja a dacos lovagnő a tőle megszokott hangon.
- Sziiiaaa Lars-i! Remélem nem felejtettetek el engem! Jöttünk dumcsizni Borocskával, ha nem bánod. Hoztam haverokat is magammal.
Dracon előre trappol és alaposan végig méri az egyik kapuőrt, aztán tüntetőleg elfordul tőle és visszajön a sötét tündéhez. Már épp készülnének beengedni Kristint és Adát, amikor Cyne az előadásával teljesen összezavarja szegény őrök arcát. Egy ideig csak néznek egymásra, aztán Lars szólal meg.
- Maguk... elvégezték a munkát? Vagy maguk hozták a keresztest? - kérdezi bizonytalanul.
~ Munkát?
~ Ez érdekes. Úgy látszik nem csak mi akartuk megkavarni az állóvizet.
~ Akkor volt ez álló, amikor még nem ástak bele e hegy gyomrába…
Kristin bosszúsan, fáradt arccal felsóhajt.
- Félretehetnénk a bohóckodást? Nem hozott senki, magamtól jöttem, azt viszont tudom hogy kik lesznek azok akit az inkvizíció átkísér a Katedrálisba ha nem fordulnak azonnal sarkon és értesítik a báróurat a vendégeiről.
Szavainak súlyát csak tovább nyomja, hog időközben a nefilim is beszáll az erőfitogtatásba, szárnyait megrebegtetve Kristin háta mögött. Gerardnak mosolyra húzódik a szája, aminek a sarkából nem mellesleg még apró patakként csorgott a vér, akkorát kapott Maria páncélos öklétől.
~ Ez kezd nagyon vontatott lenni, csinálj valamit.
~ Türelmetlen barmok. Ha nem rohantak volna nekik, Maria gond nélkül bejuttatott volna minket. Idiótak…
Egyet gondol, s a móka kedvéért ő is beszáll az erőfitogtatásba. Egy határozott lépéssel ott terem a többiekkel egy vonalban, majd aktiválja a Zord jelenlétet, miközben megidéz pár pecsétet a tenyerébe.
- Az időnk ugyancsak drága... - majdnem kicsúszott a száján egy"alávaló férgek" is, de azzal már túllőt volna a célon.
- Annyit mondhatok, hogy semmi közöm hozzájuk, a lovagnő tényleg magától jött, de jobb ha bejelented, mert nagy lendületben van. – próbált meg az egyik katona kinézetű nő, akik velük jött enyhíteni a helyzeten.
Kristin fenyegetésére az őrök egymásra bámulnak, majd bólintanak hogy beengedjék őket, de Gerard zord jelenléte már túl sok nekik. A másik őr, amelyik nem Larsnak hívják, haragosan vágja le a lándzsáját a földre.
- Nem. Ennyit nekem nem fizet az úr. Előbb Johannes, most meg ezek. Felmondok!
Lars pedig inkább így hogy egyedül maradt szépen beenged titeket, de nem kísér föl
- Istenem, annyira hiányoztatok fiúk. Na de akkor, irány előre!
Odafele menet az egyikük megunja a hallgatást és elkezd mindenféle szamárságokról diskurálni.
- Ha jobbra néztek, pár lepukkant lakóházat láthattok, illetve egy barakkot, amit már senki sem használ. Balra nézve a vár egyetlen nevezetsségét láthatjátok: a kocsmát. Nevezetessége kimerül abban, hogy teljesen le van ürüle. Előre pillantva láthatjátok a várúr lakótornyát. Nem nagy eresztés. Se a torony, se a gazda!
~ Hülye ripacs…
Leo és Maria már most a szívükbe zárták a humoros kedvű sötét tündét, egyedül Gerard volt az, aki morcos fejjel hallgatta végig a felesleges monológot.
- Mehetünk, drága barátaim?

Könnyedén feltalálnak a nemes fogadószobájába. Mintha a bűz valamelyest csökkent volna, de azért még így is érződik az az aporodott, kcisit istállószagra emlékeztető aroma, ami körbelengi az egész helyet. Her Bormannt a foteljében találják, lábát épp egy lavór vízben áztatja, és valami koszos pokrócba van csavarva. Először Amyt meg Cynet látja meg, amire felderül a ronda képe.
- Máris visszatértek? Remélem teljesítették a magukra bízott feladatot, különben egy kanyit nem kapnak!
- Egy cseppnyi problémáma botlottunk, de sajnos aranyba nem. És nem jöttünk egyedül.
– állt félre egy laza mozdulattal. S valóban, ekkor tűnik fel nekik is, hogy a két kedves egyházi képvileső nyulak módjára bújt meg a hátuk mögött.
- Hát, végül is, valamilyen szinten teljesítettük a feladatot, nem? A falunak szüksége van a báró védelmére, a bárónak meg a falu aranyára. Szépen megegyezünk, hogy igazságosan osztoznak meg az aranyból befolyt jövedelmen és mindenki örülni fog! A falu tud fejlődni, jönnek majd a látogatók, meg a bányászok távoli vidékekről. A mi kis Millingen-ünk szépen cseperedni fog, több bevételhez fog jutni, amiből jut a báró úrnak is. Hosszú távon sokkal kifizetődőbb, mint ha magának követelné a teljes aranykészletet. Tehát most azért vagyunk itt, hogy megegyezzünk abban, hogy a falu összbevételének mondjuk 10%-a az uraságé, cserébe állandó védelmet biztosít a falu számára és békén hagyja őket, nem fog zsarnokoskodni. Ha még is ilyenre vetemedne, akkor van itt egy kedves lovagnő ismerősöm, jó nagy befolyással, aki simán elintézheti, hogy a bárónak rossz napjai legyenek, ha túl kapzsi lenne. Senki sem számít az inkvizícióra, nem igaz? Nem egy túl kellemes emberek. Ha tőlük nem ijed meg, itt van az Úr egyik angyala, aki simán szólhat a kedves öreg bácsinak odafent, hogy problémákba ütköztünk. Ha még ez sem győzi meg magát, akkor még itt vagyok én is, akinek szintúgy vannak jó kapcsolatai. Tovább víve ezt a fonalat, szerintem annak se örülne drága Herr Bormann, ha egy Bukott Angyal tenne magánál látogatást. Tehát, megegyezhetünk abban, hogy mi szépen megtettük, amire kért minket és köt egy kölcsönösen előnyös szerződést Millingen-nel?
~Hm… talán mégsem olyan ostoba, mint amilyennek mutatja?
~ Igen, pont olyan, mint te.
Her Bormann köpni-nyelni nem tud Cyne hirtelen szóáradatától. Egy ideig hallgat, megrágja a mondandót, majd csak ennyire jut:
- Harminc.
- Tizenöt. És így nem lesz bejelentve a birtoka, mint kultisták által aktívan látogatott terület és nem kell rendszeres ellenőrzésre és folytonos keresztes felügyeletre számítania. - fonja össze Kristin a karjait a mellkasa előtt.
Egy pillanatra összeszűkül a pupillája, amikor Cyne elfelejti őt megemlíteni a nagy hatalmú, nyomást gyakorló személyek közt. Némán felemeli a jobb fezét, majd a bérgyilkos háta mögött állva kinyújtja felé a második és harmadik ujját, készen állva hogy egy gyors varázslattal végezzen vele ezért az arcátlanságért. Lia illúziója az utolsó pillanatban kap a keze felé.
~ Elent az eszed?! Ne most szúrd el!
Némi habozás után vissza is engedi a kezét. Maria mindezek alatt értetlenül néz előre. Elvégre a báró a király hűbérese, akkor miért nehezítik meg a dolgát az alkudozáskor. Nem volt ő zsarnok eddig...vagy igen? Leo is pontosan ugyanaz járt a fejében... meg nagyon mehetnéke volt már. A kocsma igazán hívohatóan hangzott, és a legkevésbé sem érdekelték őt a különféle politikai ügyeskedések. Van arany, van pénz, nem elég ez nekik?
- És ne feledkezzünk el a mi munkadíjunkról és mivel ilyen jól végeztük a dolgunkat, még jutalom is járna.
- Esetlen akkor most már tényleg megünnepelhetjük az egyezséget valami pia kíséretében. Vagy még mindig nincs semmi itala a várban, Here Bormann? Izé...Herr, határozottan Herr. Bocsi, nyelvbotlás.

A báró elsápad végignézve a díszes társaságon.
- Kultisták? Milyen kultisták? Mi az a kultista? Áhh a franc vigye el, tizenöt. No kotródjanak innen!
Fizetni persze esze ágában sincs....

- Köszönöm a belátását. Remélem ugyanilyen bölcs lesz a következő látogatásomkor is. - azzal sarkon fordul és kisétál. A szárnyas szörnyeteg szó nálkül követi.
Leo és Maria a többiekkel együtt mennek ki. Gerard megvárja, amíg mindenki más elindul, majd mielőtt mé ő is kimenne, odasúgja a pórul járt nemes úrnak.
- Tudja, a maga helyében a "következő látogatás" után egyszerűen úgy csinálnék mindent, ahogy akarnék. A kutya se fogja nézni... - teszi hozzá, miközben beleharapott a szája szélébe.A másik kettő ezalatt a sor végén ballagva elmélkedett.
- Sikerült végül szerkeret szerezni?
- Lovak nélkül sokra megyünk vele?
- MI?! Akkor most mi lesz.
- Megoldjuk valahogy...
- Persze, aztán megint az lesz, hogy gyalogolnunk kell.
- Hé, nem neked kell a páncélt cipelned.
- Senki se kérte, hogy hord!
- Mondtál valamit, hegyesfülű?!
Gerard ekkor érte utol őket.
- Akkor keressünk valamit és indulás haza.
- Áljunk csak meg! Valaki mintha kocsmát emlegetett volna.
- Oh, ez nem is rossz ötlet. - helyeselt a diplomata.
- Na azt már nem. Indulás haza, elég időt vesztegettünk.
Leo és Maria erre szinkronba teljes erőből fejbevágták Gerardot. A fiú úgy megszédült, hogy összerogyott az ütéstől, és kénytelenek voltak cipelni őt.... igaz nem votl túl megterhelő.
- Na, akkor mehetünk? - kérdezte a vámpír a létező legtermészetesebb hangon, mintha mi sem történt volna.
Mindeközben, míg ők magukkal foglalkoznak, a csapat többi tagja vígan egyeztet a másikkal.
- Mondtam, hogy fölösleges jönnöm. Ami pedig a selfet illeti... majdnem visszakúszott a barlangig, csak hogy neked segítsen. Remélem még találkozunk!
- Cyne, most már jöhet az a pia, rám fér!
avatar
Gerard D. Lawrenz
a Tudás Démona
a Tudás Démona

Hozzászólások száma : 327
Join date : 2016. Feb. 24.
Tartózkodási hely : A helyzet magaslatán

Karakter információ
Kaszt: Tudásdémon
Szint: 6
Tapasztalat:
1050/1250  (1050/1250)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Sabriyah on Hétf. Júl. 10, 2017 6:51 pm

Ahogy megbeszéltük, írd fel magadnak te is a 300 tp-t és 3k váltót mint a többiek, illetve plusszban még Maria talált 1 aranyat és 3 rezet, amit szintén felírhatsz magadnak. Természetesen a mélységi trutyit is megtarthatod. Smile
avatar
Sabriyah
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2016. Jun. 08.

Karakter információ
Kaszt: Apostol
Szint: angyali
Tapasztalat:
777/777  (777/777)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gerard D. Lawrenz

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.