Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek

You are not connected. Please login or register

Oswald von Bertold

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Oswald von Bertold Empty Oswald von Bertold on 2016-04-16, 22:21

Oswald von Bertold

Oswald von Bertold
Diachonos
Diachonos
Név: Oswald von Bertold
Faj: ember
Nem: férfi
Életkor: 31 (~35)
Frakció: Protestáns Egyház
Kaszt: templomos

Szint: 4.
Tapasztalat: 3452/3750

Kinézet:
Magasságával (198 cm) és robosztus testalkatával (104 kg) általában kitűnik a tömegből. Szőke hosszú haját egy vésetlen és tökéletesen egyszerű fém dísz fogja össze. Szakálla rendezett, arcvonásai nem kellemesek, sokkal inkább egy határozott, kemény ember hatását keltik. A bal orcáján található egy halvány sebhely, amelyet még fiatalkorában, egy vadászat alkalmával szerzett. Külseje elsőre talán félelmetesnek tűnhet, és ez legalább annyiszor bizonyult előnynek, mint hátránynak számára.

Jellemzés:
Általában csendes, emiatt viszonylag jó megfigyelő, azonban könnyen előítéletes. Nem szereti az üres fecsegést, sokkal inkább a tettekért él. Kötelességtudó, bármilyen ellenérzést képes elnyomni magában, ha a nagyobb jó ezt kívánja. Fegyelem, hűség, önmegtartóztatás, jellemzi, teljes mértékben azonosul azzal az értékrenddel, amit a reformációkor az új egyház kezdett hirdetni. Óvatos, nem rohan fejjel a falnak és igyekszik a rábízott feladatokat a lehető legjobbban elvégezni. Érzelmei általában emberi szemmel látható formában nem igazán mutatkoznak meg rajta, alig gesztikulál, s sokat nem is foglalkozik velük, pedig a felszín alatt sokkal több bújik meg, mint ami kívülről látszik. Ha jól érzi magát egy adott társaságban, könnyebben megnyílik, de sok titkot tart meg magában, amikkel egyszer szembe kell néznie.

Előtörténet:

Középnemesi, hithű katolikus családban nőtt fel, egy faluban a nyugati síkságtól keletre, mint elsőszülött fiúgyermek. Otthon, apja házában húgával együtt megtanulta, mit jelent Istenben hinni és szolgálni. Rendszeresen eljártak a templomba, részt vettek a főbb egyházi ünnepeken is.  Oswald maga is fontosnak tartotta, hogy a mindennapok szürkeségében, a hétköznapi nehézségekben is legyen valami megfoghatatlan és felsőbbrendű, tökéletes állandóság, amihez az emberi lélek kapcsolódhat, ami fényt és reménységet ad az emberi élet legsötétebb óráiban is.

Ahogy lassan fiatalemberré serdült és értelme is nyiladozni kezdett, valahogy mégis úgy érezte, hogy ez nem elég, hogy az igazság képlékeny és mindenki úgy alakítja, ahogy akarja, csupán attól függ, kinek van nagyobb hatalma, mert akkor az diktál. Kezdte üresnek érezni mindazt, amihez addig gyermeki hittel ragaszkodott. A legnagyobb hatást azonban egy elég konkrét esemény gyakorolta rá: a reformáció.
Jelként érezte arra nézve, hogy nem kell mindent elfogadnia, és hogy amit keresett, az létezik.

Egy alkalommal pár barátjával kirándulni indult. A szállásadójuk az egyik fiú ismerőse, egy magát papnak valló illető volt, azonban Oswald hamar észrevette rajta, hogy ő sem az Egyház dogmáit tartja szentnek, jó ideje. Sok érdekes beszélgetés emléke kísérte haza innen. A pap olykor ellátogatott a falujukba, a fiatalok pedig hamar megkedvelték. Ugyanakkor ami Oswaldnak feltűnt tizenéves fiatalként, az a szülők számára sem maradt rejtve és megütközést váltott ki bennük.

A családi ház azonban ettől kezdve megszűnt békés és biztonságot adó otthon lenni. Noha nem szólt, hamar meglátszott rajta és végül ki is tudódott, hogy Oswald már korántsem annyira biztos a hitében, mint azelőtt, mintha kicserélték volna. Apja, aki korábban nagy reményeket fűzött az egyetlen fiához, biztos volt abban, hogy minderről a pap tehet, aki gyermekeik fejét telebeszélte mindenféle sületlenséggel. Ennek ellenére tisztelt annyira egy egyházi személyt, hogy ne forduljon szembe vele.  A kezdeti nézeteltérések rövidesen komoly vitákba bonyolódtak, végül odáig fajult a helyzet, hogy Oswaldnak menekülnie kellett otthonról. Hogy pontosan azért, mert olyan fenyegetetté vált a helyzete, hogy nem maradhatott tovább saját biztonsága érdekében, vagy önszántából, egy lázadó lépésként, arról nem tudni pontosan, nem is beszél róla. Elég messzire eljutott, ahhoz képest, hogy nem volt nála semmi. Rá kellett jönnie, hogy Veronia egy kissé sötétebb és veszélyesebb, mint azt otthon, az idilli családi környezetben képzelte. Kezdte elveszíteni a hitét abban, hogy érdemes volt kiállnia amellett, amit igazságnak vélt. Egyedül maradt, nem támaszkodhatott senkire, legalábbis úgy érezte. Sikerült aztán egy településre jutnia, ahol nem ismerte senki, itt aztán sikerült szállást találnia egy helyi kovácsnál némi munka fejében. Sokat tanult ezalatt nemcsak a fáradságos munka öröméről, de a fegyverekről is. Megtanulta valamennyire használni őket, de harcban nem volt lehetősége, hogy kipróbálja magát. Gyakran fordultak meg katonák a kovácsműhely környékén. Oswald valahol kívánkozott volna közéjük titkon, de hálás volt azért, hogy az időközben fokozatosan deresedő hajú kovácsmesternél dolgozhatott, hogy magához fogadta. Bár gyakran hiányolta a családját még, boldognak érezte magát azon a helyen, ahová került.

Egy napon egy templomos lovag érkezett a faluba. Leesett a pallosáról a markolatgomb és gondolta, felkeresi a legközelebbi kovácsot, hogy megjavítsa neki. Oswald már rég nem gyakorolta a hitét. Amikor megtudta, ki is a vendégük, kérdezősködni kezdett, kíváncsiságával és lelkesedésével pedig megnyerte a templomos rokonszenvét, aki felajánlotta neki, hogy magával viszi Hellenburgba, hátha viszi még valamire, és ha kell, akár ki is tanítja. A lehetőségnek Oswald nagyon megörült, de nehezen tudott csak megválni a kovácsmestertől, aki időközben nagyon megkedvelte a fiút, sajátjaként szerette, és épp ezért ő is bátorította, ha elérhet többet is az életben, mint egy faluban kovácskodni, akkor ne szalassza el a lehetőséget, így Oswald végül a templomossal tartott. Útjuk során érezte, ahogy lassan újra megnyílik előtt a világ, hogy valami egészen új kezdődik. Csatlakozott a Protestáns Egyházhoz és végül templomosnak állt maga is, hogy így képviselhesse a hitét és azt az egy és megmásíthatatlan igazságot, ami az Istennél van. Itt, Hellenburgban hallott először Azrael kardjáról. Talán helyreállna a béke, ha biztos kezekbe kerülne? Foglalkoztatni kezdte a dolog és a gondolatot egyre forgatta az elméjében.A hozzászólást Oswald von Bertold összesen 20 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-01-13, 00:06-kor.

2Oswald von Bertold Empty Re: Oswald von Bertold on 2016-04-16, 22:49

Oswald von Bertold

Oswald von Bertold
Diachonos
Diachonos
Felszerelés:
- pallos
- tőr

Vagyon:
6200 váltó

Képességek:
- Személyes passzív: Obstinatio
Leírás: Oswald elszántsága sosem engedte, hogy külső befolyások akadályozzák a tudatos döntésben. Ezen tulajdonsága miatt az akaratát befolyásoló hatások kevesebb hatékonysággal és időtartammal érződnek rajta.


Név: Mennyei fény pallos
Típus: Bűbáj (1/3)
Erősség: I.
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Szövetség Alapú
Leírás: A templomos egy mennyei fényből álló hatalmas, majd' három méter hosszú és arányosan széles kardot idéz meg, amivel lesújt ellenfelére. Minden útjába eső lényt és tárgyat megperzsel, akiket eltalál közepes égési sérüléseket szenvednek el. Súlyos fegyver, de lomhán mozog.

Név: Szent megkötés
Típus: Bűbáj (1/3)
Erősség: I.
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Szövetség Alapú
Leírás: A templomos egy fényből álló láncot dob a célpontra, mely a teste köré csavarodik, s egy körig akadályozza a mozgásban. A lánc halvány fényt bocsát ki, mely émelygető hatással van minden Átkot viselő célpontra.

Név: Megtisztulás
Típus: Bűbáj (Fenntartott)
Erősség: IIa.
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Szövetség Alapú
Leírás: Míg a varázslat tart, a templomoson található bármiféle segítő varázslat erejét veszti, nem tűnnek el róla, ám nem is fejtik ki hatásukat. Ha a templomos fegyvere ebben a formában megsért valakit, ez a hatás három kör erejéig rá is kihat. A hatás eltűnik, ha a bűbájt megszakítják.
A Hívő Útja

- A különböző vallások buzgó követőit foglalja magába, akik feladataikat kérés vagy parancs formájában valamely egyházi méltóságtól kapják.
Választható bármely kaszt számára, feltétele hogy elhivatott tagja legyen valamely (nem feltétlen emberi) egyháznak
Bónusz: Képesség:

Név: Isteni Közbeavatkozás
Szint: 0
Ár: Nem megvehető
Leírás: Isten útjai kiszámíthatatlanok, s gyakran a leghűbb szolgái kerülnek a legkomolyabb akadályok elé. Ennek ellenére, az Úr sem tűr mindent szó nélkül, s ha úgy ítéli meg, a szerencse útján közbeavatkozhat, játékonként maximum egyszer megakadályozva a karakter halálát. Két játékos közti játék folyamán a karakter mozgatója dönt az intervencióról, míg egy mesélt játék során a mesélő.

Név: Fjordisch Hartnäckigkeit / Fjordi szívósság
Típus: Passzív
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: A veroniai emberek a viking hajósok leszármazottai, állóképességük és tűréshatáruk együtt zordult az ismeretlen tájjal. 1. szinttől az emberekre nincsenek hatással az időjárás viszontagságai, ugyanúgy képesek harcolni zúgó viharban, mint fullasztó, gőzös mocsárban.

Név: Wiederholung / Ismétlés
Típus:Mágia
Ár: 2000 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: Az emberek gyorsan tudnak szorult helyzetben megfelelő döntést hozni. 3. szinttől ezen adottságuknak hála egy választott kör alatt kétszer is képesek cselekedni.

Bónusz passzív:
Név: Egy kis szívesség...
Típus: Passzív
Leírás: Simon von Neulander igencsak meghatódott a tényen, hogy mégis mennyien meglátogattátok a fontos alkalom okán, s így bizony megjegyezte az összes megjelent karakter nevét, arcát. Ez magában nem jelentene semmit persze, ám mindenkinek szeretné egy kis szívességgel megköszönni a dolgot... Esetleg lopnál egy vámpír területen, s elkapnak? Simon got your back bro... Talán segítségre lenne szükséged egy jó diplomata képében? Worry not, Simon's gonna take care of that. Szarban vagy és kevés a pénzed? Worry not fam, Simisoma is there for you. Amennyiben valamilyen vámpírt érintő helyzetbe kerül a karakter, s úgy dönt, hivatkozna az úr nevére, bármikor megteheti azt, ám persze a dolog kimenetele ismeretlen. Talán csak megmenekül, talán kap egy extra kis tárgyat, pénzt, Tp-t jutalomnak... Ki tudja. A lényeg az, hogy csakis egyszer lőhető el, egy Neulander is csak egy bizonyos mértékben hálás, nem?

Név: Fáradhatatlan
Ár: 500 váltó
Tanulás: -
Leírás: Erre vagy éppen arra, de akárhogyan is nézzük, az utazás egy rettenetesen fárasztó dolog. A Fáradhatatlan képességgel rendelkező karakter képes akár két napot is kibírni jelentősebb pihenés nélkül, megnövelve akár a menekülési távot, akár simán az utazás sebességét, emellett pedig nagy súlyokat cipelve is képes változatlan sebességgel, különösebb fáradtság nélkül menetelni. Harcra is hatással lehet.

Név: Pusztakezes Harc
Ár: 2000 váltó
Tanulás: -
Leírás: Bár a harc hevében egy-két jó mozdulat ösztönösen is sikerül a játékosnak, természetesen egyik karakter sem profi boxoló vagy hivatásos pankrátor. A jó, tudatos fegyvertelen közelharchoz jó sok gyakorlás, na meg egy szakértő mester szükséges. Ezen képzettséget bármely nagy rangú katonai személy megtaníthatja a játékosnak, s ismeretével az kiválóan fog boldogulni fegyverek nélkül is, már amennyire a karaktere testfelépítése ezt engedi.


Tárgylista:

Név: Miracle of the Sacred Eve
Leírás: Egy apró harang, bronzból és aranyból kovácsolva, amely hetente egyszer a karácsonyi csoda kicsinyített mását idézi elő és békét sugároz mindenkire, aki hallja 10 percre. Kiegészítés Lance és a többi trükközni vágyó cheecky bastard kedvéért: A varázslat hatása a használón mindenképpen érvényesül, az ellen nem lehet védekezni pl ha bedugaszolod a füled. Játékos karaktereken is működik, és a karakterekhez fűződő viszonyt figyelmen kívül hagyja. Ha olyan karakter, akit nem ért a hatása támadást indít valaki ellen, akit igen, a hatás megszűnik. A csengő hangja húsz méterig hallható.

Név: Gyenge gyógyital
Eladási Ár: 150 váltó
Leírás: Enyhén vöröses, tiszta ital, alkoholos illattal, gombára emlékeztető ízzel.
Hatás: Összehúzza a felszíni sebeket, elállítja a vérzést.
Mellékhatás: Az alkohol miatt enyhe bódulat.

Név: Kovácsinas-szerszámkészlet
Ár: 700 váltó
Leírás: Egy egyszerű szerszámkészlet, aminek tagjait harcra nem lehet használni, viszont a nem mágikus fegyvereket és a fémből készült páncélokat kellő idővel és megfelelő anyagok mellett tudod javítani saját magad akár egy tábortűznél is már. Csak a "Kovácsolás" mesterségnél 1. szintűként feltüntetett dolgokat tudod javítani vele.

Név: Vestigium mortis (Holtak lenyomata)
Típus: Vért - nehéz
Leírás: Az általad legyőzött masszív élőholt páncélja. Pont jó rád, és noha öreg, kiállta az idő próbáját. Egy megerősített acél mellvért, amely magába szívta az őt viselő élőholt kisugárzását, így, hacsak a nekromantájuktól nem kapnak direkt utasítást, vagy te nem támadsz rájuk, nem támadnak meg az alacsonyabb szintű élőholtak (Csontvázak, zombik).Név: Gyöngyvirág
Eladási ár: 50 váltó
Leírás: Apró, fehér virágú, igen szép növény, ami bizony nagyon gyakori is. Levelei laposak, így elég könnyű összekeverni a medvehagymával - ami végzetets tévedés is lehet, hiszen a kedvelt fűszernövénnyel ellentétben igen mérgező. Kedvelt dísznövény, így kis szerencsével egy egyszerű árusnál is fellelhető.
Fellelhetőség: Erdőkben, mezőkön

Név: DéracélA hozzászólást Oswald von Bertold összesen 19 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-01-13, 00:05-kor.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.