Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
[Küldetés] Olaj és víz

Szer. Nov. 13, 2019 9:24 pm by Ciel von Eisenschnittel

Olaj és VízVeronia minden népe számára fontos cikk a bálnazsírból kinyerhető olaj, …

Comments: 2

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 56

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel von Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 118


You are not connected. Please login or register

Jozef Strangut

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Jozef Strangut Empty Jozef Strangut on Csüt. Jún. 30, 2016 6:11 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus
Név: Angyalhaj
Szint: ?
Ár: ?
Leírás: „Operientes!” szavak elhangzása után az ellenfél szemére mintha sűrű fátyol borulna, így elveszíti látása nagy részét, inkább csak körvonalakat, árnyékokat lát a körülötte állókból, ezért mind támadásra, mind védekezésre használható.
Hatása egy perc.

Név: Vadsíp
Szint: ?
Ár: ?
Leírás: Nádból faragott kis lapok, melyeken változó helyeken lyukak vannak és a legenyhébb légmozgásban is képesek füttyszerű hangokat kiadni. Hasznos segítő olyan helyzetben, amikor tévútra kell vezetni, vagy csapdába kell vezetni valakit, főleg éjszaka. A készlet 10 darab kis lapot tartalmaz, de használat után, akár vissza is lehet szedni őket, vagy elvesztése esetén újból megvásárolni.

2Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Szer. Júl. 06, 2016 4:03 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Angyalhaj: Az az egy perc bőven nagyon sok, legyen inkább tíz másodperc, így 3.szint, 2000 váltó

Vadsíp: Elfogadva, a 10 darab legyen 500 váltó

http://questforazrael.hungarianforum.net

3Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Szomb. Feb. 04, 2017 6:04 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus
Éjköpönyeg
Szint: ?
Ár: ?
Leírás: Egy fekete kapucnis köpönyeg, melyet ha körbekanyarít magán viselője, akkor két méteres sugarú körben szurokfekete sötétséget gerjeszt 30 másodpercig.


Póknyál
Szint: ?
Ár: ?
Leírás: Másfél méter hosszú, nagyon vékony és nagyon tapadós kötélféle, a két végén egy-egy könnyű súllyal (olyan, mint egy bóla), ami nem csak rátekeredik az áldozat eltalált testrészére, de erősen meg is tapad. Nehéz leszedni, még ha el is vágják, mert ahol összeérnek a szálak, újra összetapadnak.

4Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Csüt. Feb. 09, 2017 6:02 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Az Éjköpönyeg a Self Bérgyilkosok Dark Moon nevű képessége így ha szeretnél hasonlót vedd fel másodlagos kasztnak. A Póknyál pedig ebben a formában nem elfogadható, legyen eltéphető vagy elvágható és ne tapadjon össze, esetleg lehet ragacsos. Illetve ehhez kellene egy élmény, hogy honnan is szerzett Jozef ilyet.

http://questforazrael.hungarianforum.net

5Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Csüt. Feb. 09, 2017 6:41 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus
Póknyál
Ár: ?
Leírás: Másfél méter hosszú, nagyon vékony és nagyon tapadós kötélféle, a két végén egy-egy könnyű súllyal (olyan, mint egy bóla), ami nem csak rátekeredik az áldozat eltalált testrészére, de erősen meg is tapad, mert ragacsos. Éles tárggyal el lehet vágni.

6Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Csüt. Feb. 09, 2017 7:42 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Így már rendben, legyen 150 váltó darabja illetve egy élmény, hogy kitől szerzel be ilyet. (Természetesen egyszer használatos mindgyik, ha elfogy újr fel kell töltekezned.

http://questforazrael.hungarianforum.net

7Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Szer. Aug. 01, 2018 3:29 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus
Név: Áld meg Uram!
Szint: 5.
Ár: 3000
Leírás: A templomban használt „szenteltvíz-hintő”, csak kisebb változatban, amit a pap övére lehet felcsatolni. Ha az ellenség felé „hint” vele, akkor szenteltvíz helyett Szent Fény szóródik róla permetszerűen a közeledők (ellenfél) felé. Hatása fele a Szent Fény hatásának. Hatóköre kb. 3-4 méter, ahogy a lendület engedi.A hozzászólást Jozef Strandgut összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Aug. 01, 2018 3:39 pm-kor.

8Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Szer. Aug. 01, 2018 3:34 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Elfogadva, annyi módosítással, hogy így a sebzés csak az alap Sacra Lux hatásának fele. Viszont szerintem nem kell rá ekkora negatívum, ugyanazokkal a feltételekkel használható, mint a Sacra Lux, tehát nem kell várnod semennyit (cserébe viszont lefoglalja az egyik kezed). 5. szint, 3000 váltó.

http://questforazrael.hungarianforum.net

9Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Csüt. Nov. 15, 2018 6:31 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus
Van pár újabb kérelmem, amik remélem megállják a helyüket.

Név: Silencio II.
Szint: ?
Ár: ?
Leírás: A pap/apáca egy gömböt formál a kezével, miközben áldást kér az Úrtól, ezzel létrehozva egy 5 méter átmérőjű kört, aki a körön kívül áll semmit nem hallhat abból, ami a körön belül zajlik.

Név: Mézga
Szint: ?
Ár: ?
Leírás: A pap/apáca egy taszító mozdulatot tesz a kezével az ellenfele felé, aki egy percre úgy érezheti, hogy minden tagja ólom nehézzé válik, így a mozdulatai igen csak lelassulnak (mintha egy lassított filmfelvételt néznénk), a hatás erőssége attól függ, hogy az ellenfél mennyire él bűnös életet.

Név: Az érintés hatalma
Szint: ?
Ár: ?
Leírás: A pap/apáca keresztet vet magára, aztán egy fohász után: "Szabadíts meg a gonosztól" , megérinti az ellenfelét, aki tenyérnyi, égési sérülést szenved el az érintés helyén, mely arányban áll lelkének bűnösségével. Halálos vétkek esetén súlyos égési sérülést okoz.

10Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Pént. Nov. 16, 2018 5:58 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Silentio II. - ezen egy jó ideig vaciláltam, ugyanis nagyon határán van a pap képességei közé illő varázslatoknak, de úgy döntöttem végül is társakat segítő áldásnak elfogadható; öt percig tartható fent összesen és óránként egyszer ismételhető, 5. szint 3000 váltó

Mézga - ennek találjunk már valami nevet, ami illik egy egyházi képességnek, ha szeretnéd teszek javaslatot; egyébként nem rossz, annyi kiegészítéssel, hogy maximum tíz másodpercig tart, óránként egyszer; 3. szint 2000 váltó

Az érintés hatalma - ennek is jobb lenne valami kevésbé hivalkodó név, esetleg mondjuk Kézrátétel vagy hasonló, de egyébként ez is rendben van; ennek nincs ismételhetőségi ideje, viszont minden használat előtt keresztet kell vetned; 4. szint 2500 váltó

http://questforazrael.hungarianforum.net

11Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Kedd Ápr. 09, 2019 4:58 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus
Ezek a régi pályázott képességeim Jozeffel, szeretném újból elfogadtatni és besoroltatni, ha jók lesznek:

Név: Áld meg Uram!
Szint: 5.
Ár: 3000
Leírás: A templomban használt „szenteltvíz-hintő”, csak kisebb változatban, amit a pap övére lehet felcsatolni. Ha az ellenség felé „hint” vele, akkor szenteltvíz helyett Szent Fény szóródik róla permetszerűen a közeledők (ellenfél) felé. Hatása fele a Szent Fény hatásának. Hatóköre kb. 3-4 méter, ahogy a lendület engedi.

Név: Silencio II.
Szint: 5.
Ár: 3000 váltó
Leírás: A pap/apáca egy gömböt formál a kezével, miközben áldást kér az Úrtól, ezzel létrehozva egy 5 méter átmérőjű kört, aki a körön kívül áll semmit nem hallhat abból, ami a körön belül zajlik. A képesség 5 percig tartható fenn és óránként egyszer ismételhető.

Név: Hamvaszkodás
Szint: 3.
Ár: 2000 váltó
Leírás: A pap/apáca egy taszító mozdulatot tesz a kezével az ellenfele felé, aki egy percre úgy érezheti, hogy minden tagja ólom nehézzé válik, így a mozdulatai igen csak lelassulnak (mintha egy lassított filmfelvételt néznénk), a hatás erőssége attól függ, hogy az ellenfél mennyire él bűnös életet. A képesség maximum tíz másodpercig tart, óránként egyszer használható.

Név: Kézrátétel
Szint: 4.
Ár: 2500 váltó
Leírás: A pap/apáca keresztet vet magára, aztán egy fohász után: "Szabadíts meg a gonosztól" , megérinti az ellenfelét, akinek a homlokán erre megjelenik egy szürke, hamuval rajzolt kereszt, majd tenyérnyi, égési sérülést szenved el az érintés helyén, mely arányban áll lelkének bűnösségével. Halálos vétkek esetén súlyos égési sérülést okoz. Minden érintés előtt keresztet kell vetni.

12Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Kedd Ápr. 09, 2019 6:39 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Név: Benedicite (Áldd meg, Uram)
Típus: Bűbáj (1/2 kör)
Erősség: II (Papi ág - Lux Dei)
Ár: 2500
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: A pap meglendíti a felszereléséül szolgáló szenteltvízhintőt, melyről szent fény szóródik permetszerűen egy irányba. Hatása fele a Sacra Lux hatásának, és egy, a paptól legfeljebb három méterre lévő két méter átmérőjű területet fed le.

Név:
Silencio II. (Csend II.)
Típus: Mágia
Erősség: III. (Papi ág - Fortis Dei)
Ár: 4000 váltó
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: A pap/apáca egy gömböt formál a kezével, miközben áldást kér az Úrtól, ezzel létrehozva egy 5 méter átmérőjű kört, aki a körön kívül áll semmit nem hallhat abból, ami a körön belül zajlik. A képesség 5 körig tartható fent.

Név: Cinerum (Hamvaszkodás)
Típus: Mágia
Erősség: III. (Papi ág - Fortis Dei)
Ár: 5500 váltó
Leírás: A pap/apáca egy taszító mozdulatot tesz a kezével az ellenfele felé, aki egy percre úgy érezheti, hogy minden tagja ólom nehézzé válik, így a mozdulatai igen csak lelassulnak. A hatás erőssége az ellenfél bűnösségétől függ, így egyszerű emberek és tündék csupán gyorsabban fáradnak, protestánsok elveszítik a sebességük felét, démonok, kultisták és nekromanták viszont minden körben egyre nehezebben mozognak, míg a harmadik körben teljesen mozdulatlanná dermednek. A képesség négy körig fejti ki a hatását.

Név: Manum imponite (Kézrátétel)
Típus: Bűbáj (1/2 kör)
Erősség: IV. (Papi ág - Lux Dei)
Ár: 5500 váltó
Leírás: A pap/apáca keresztet vet magára, aztán egy fohász után ("Szabadíts meg a gonosztól"), megérinti az ellenfelét, akinek a homlokán erre megjelenik egy szürke, hamuval rajzolt kereszt, majd tenyérnyi égési sérülést szenved el az érintés helyén, mely arányban áll lelkének bűnösségével. Embereken és tündéken könnyű, nekromantákon közepes, kultistákon és démonokon súlyos égési sebet okoz, az élőholtak és mélységi szolgák húsát pedig több venti mélyen hamuvá égeti.

http://questforazrael.hungarianforum.net

13Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Csüt. Ápr. 11, 2019 6:22 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus
Talán ezeket is el kéne újból fogadtatnom, meg van, amit besorolni kell (?), mindenesetre rátok bízom Smile
Igazából nem tudom, hogy ezek most milyen kategóriába esnek képesség vagy tárgy Sad (Remélem tárgy...)

Név: Crucifix Aurum
Ár: 700 váltó
Leírás: A Finsterblut vámpírok amalgám nyakékéből újrakovácsolt apró feszülettel ellátott kis imalánc, aminek viselése pont hogy jobb kedvűvé és kevésbé fáradttá teszi az illetőt napfényben.

Név: Vadsíp
Szint: 2
Ár: 500
Leírás: Nádból faragott kis lapok, melyeken változó helyeken lyukak vannak és a legenyhébb légmozgásban is képesek füttyszerű hangokat kiadni. Hasznos segítő olyan helyzetben, amikor tévútra kell vezetni, vagy csapdába kell vezetni valakit, főleg éjszaka. A készlet 10 darab kis lapot tartalmaz, de használat után, akár vissza is lehet szedni őket, vagy elvesztése esetén újból megvásárolni.

Név: Angyalhaj
Szint: 3
Ár: 2000
Leírás: „Operientes!” szavak elhangzása után az ellenfél szemére mintha sűrű fátyol borulna, így elveszíti látása nagy részét, inkább csak körvonalakat, árnyékokat lát a körülötte állókból, ezért mind támadásra, mind védekezésre használható.
Hatása 10 másodperc.

Név: Stellenweise
Leírás: A Nachtraben családfő ajándéka, egy egy ember befogadására képes mágikus kör. Használatához nem kell mágusnak lenni, a karakterek természetes mágikus tere elég, hogy aktiválja. A kör összesen három alkalommal képes a karaktert egy általa már látott helyre teleportálni egy másodperc előkészítési idő után. A harmadik használat után a kör elhalványodik majd teljesen eltűnik.

Név: Az angyal ölelése
Leírás: Egy toll Jerobeam szárnyaiból, amelyet ha valaki a szívéhez szorít egy egyeztetés idejére immunis lesz minden természetes tűzre.

14Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Csüt. Ápr. 11, 2019 8:09 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Név: Crucifix Aurum
Ár: 700 váltó
Típus: Kiegészítő
Leírás: A Finsterblut vámpírok amalgám nyakékéből újrakovácsolt apró feszülettel ellátott kis imalánc, aminek viselése pont hogy jobb kedvűvé és kevésbé fáradttá teszi az illetőt napfényben.

Név: Stellenweise
Típus: -
Leírás: A Nachtraben családfő ajándéka, egy egy ember befogadására képes mágikus kör. Használatához nem kell mágusnak lenni, a karakterek természetes mágikus tere elég, hogy aktiválja. A kör összesen három alkalommal képes a karaktert egy általa már látott helyre teleportálni egy másodperc előkészítési idő után. A harmadik használat után a kör elhalványodik majd teljesen eltűnik.

Név: Az angyal ölelése
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy toll Jerobeam szárnyaiból, amelyet ha valaki a szívéhez szorít egy egyeztetés idejére immunis lesz minden természetes tűzre.


Ez egy mérnök recept lesz:

Név: Vadsíp
Hozzávalók: fa
Tanulás: 200 váltó
Típus: -
Leírás: Nádból faragott kis lapok, melyeken változó helyeken lyukak vannak és a legenyhébb légmozgásban is képesek füttyszerű hangokat kiadni. Hasznos segítő olyan helyzetben, amikor tévútra kell vezetni, vagy csapdába kell vezetni valakit, főleg éjszaka. A készlet 10 darab kis lapot tartalmaz, de használat után, akár vissza is lehet szedni őket, vagy elvesztése esetén újból megvásárolni.

Ez pedig egy képesség:

Név: Operientes (Takarás)
Típus: Bűbáj (1/5 kör)
Erősség: II. (Papi ág - Fortis Dei)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: Az ellenfél szemére mintha sűrű fátyol borulna, így elveszíti látása nagy részét, inkább csak körvonalakat, árnyékokat lát a körülötte állókból. Nem okoz teljes vakságot, de megnehezíti a barát és ellenség megkülönböztetését valamint a célzást is. Két körig tart.

http://questforazrael.hungarianforum.net

15Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Szomb. Ápr. 13, 2019 8:28 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus
Kereszteslovaggá válásom kezdete.......

A kollégium eléggé fel volt bolydulva, hiszen közeledett a pappá szentelés időpontja. Ideges és izgatott voltam, mert már minden erre esélyes társam megkapta az engedélyt, de az enyém késett. Aztán rá kellett döbbennem, hogy nagy valószínűséggel nem is kapom meg és ezt minden bizonnyal Johannes püspöknek köszönhetem.
Életemben nem voltam még ilyen dühös valakire és nem is álltam volna jót magamért egyházi méltóság ide vagy oda, ha most elébem kerül.
És ha ez nem lett volna még elég, idézést kaptam egy tárgyalásra és mint kiderült pont a jövőm eldöntése lesz majd a tét. Nem nagyon ismertem Theocretes atyát, aki ezen tárgyalás vezetőjének lett kijelölve, csak azt tudtam, hogy , az Ordo Metatronum Scriptorum egyik írnoka, és az is biztos, hogy nem én voltam a kedvenc novícius a testvérek között, ezért elég borús volt ez a jövő. Azt gondoltam, hogy a pappá szentelésemnek búcsút is inthetek ezzel.
Legszívesebben lelopóztam volna a pincébe és miseborba fojtottam volna a bánatom, de nem hiszem, hogy ezzel jó pontot szereztem volna. Titkon azért még mindig reménykedtem........
Így inkább lementem a kis kápolnába és őszintén fohászkodtam az Úrhoz, hogy segítsen meg és űzze ki a fejemből annak gondolatát, hogy borbafojtás helyett Johannes atya torkát szorongassam meg.
Ezek után felmentem a cellámba, ahol rendbe szedtem magam, a hajam is igyekeztem valami normális formába kényszeríteni, amitől természetesen csak rosszabb lett, ezért aztán vállat vontam és elindultam a végzetem felé, a tárgyalásra kijelölt apró, alig használt kápolnába.
Ez már csak azért is volt jó, mert így senki nem láthatta a dicstelen vonulásomat, bár már rég nem övezett az az ellenszenv és utálat, ami idekerülésem után. Még magam is meglepődtem, hogy mennyire kezdett elhalványulni az az idő, hiszen annyi minden történt velem azóta és akkor még nem is beszéltem Norven püspökről, fogadott atyámról......Nagyot sóhajtottam. Már rég találkoztam vele és be kellett vallanom, hogy nagyon hiányzott még szigorú pillantása is.
Na de vissza a saját vesszőfutásomhoz.
Az ajtóban egy áhítatos arcú pap állt, aki amint meglátott kinyitotta a templom ajtaját. Meghajtottam fejem az atya felé, majd beléptem és bár láthatóan egyenesre húztam a derekam, azért a fejem lehajtva tartottam, megadva a tiszteletet a jelen lévőknek.
A szemem sarkából azért érzékeltem, hogy  a helyet átrendezték, az oltár hiányzott, ellenben a szentélyben három szék és egy szószék volt felállítva, amelyen két férfi és egy nő ült, a szószéknél pedig egy harmadik férfi állt, aki azonnal meg is szólított.
- Jozef Strandgut diakonus, lépjen előre!
Gondolom ő lehetett Theocretes atya.
- Dicsértessék! - tettem eleget az utasításnak és eléjük lépdeltem, majd felemelve a fejem néztem rájuk. Ha már valószínűleg nem leszek pap, akkor így akartam tudomásul venni.
A négy hang egyszerre felelt "Mindörökké, Ámen!"-t, aztán a szószéken álló pap megszólalt.
- Én, Isten kegyelméből Theocretes, az Ordo Metatronum Scriptorum apátja megnyitottnak nyilvánítom a tárgyalást. A jelenlévők továbbiakban Karthesius érsek a Sacra Institutio képviseletében, Esthella priorissza és Dietrich atya a Katedrális tanítórendjétől. Mivel megjelent... - nézett rám az atya, aki egyébként egy kissé testesebb férfi  volt fekete szakállal. - ...úgy gondolom tisztában van, miért is vagyunk itt.
Én minden jelen lévő felé meghajtottam a fejem, ahogy bemutatta őket. Most az egyszer próbáltam nagyon fegyelmezett és szabálytartó lenni, hátha ezzel jó pontot szerzek.
Utoljára az apát felé fordítottam a fejem, hogy reagáljak a szavaira.
- Nem tudok biztosat atyám, csak annyit, hogy az egyházi pályafutásomról lesz tárgyalás, bár nem értem mi a baj, hiszen nem követtem el tudtommal semmiféle vétséget. - válaszoltam, igyekezve a lehető legudvariasabban fogalmazni és nem kimutatni a megbántottságomat.
- Tudod-e, mi a legnagyobb keresztény erény, Jozef diakonus? - kérdezte lágyan Esthella priorissza.
- A szerénység? - bizonytalankodtam, hiszen volt még pár, nem tudtam melyikre gondolt és lehet nem a megfelelő választ adtam.
- Az alázat. - felelte az apáca.
~ Ó egek! Tudtam, hogy nem lesz jó! ~ nyeltem le a mérgemet, de máris jött a következő kérdés és úgy éreztem most valamiféle vizsgát teszek.
- És azt tudod-e, mi az egyház hatodik szentsége? - szólt most Karthesius érsek.
- Az apostoli szolgálat szentsége. - mondtam erre már magabiztosan, hiszen ez könnyű volt.
- Nevelőiddel és megfigyelőiddel konzultálva úgy tapasztaltuk, hogy belőled hiányzik mind az alázat, mind a szolgálat szívélyessége, Jozef. - szólalt meg semleges hangon Dietrich atya. - Ki akarsz tűnni, vágysz arra, hogy hiteddel, erényességeddel és feddhetetlenségeddel kiemelkedj társaid közül, miközben Urunk azt mondta, aki első akar lenni köztetek, legyen az utolsó.
- Aki magát felmagasztalja, az megaláztatik. Aki engem követ, az legyen a többinek szolgája. - folytatta a válogatott idézetek sorát Karthesius érsek. - Nem csak annak kell engedelmeskedned és tisztelettel lenned felé, aki szerinted megérdemli, Jozef. Azt csak az Úr döntheti el, az Egyházban elvárjuk minden áldozópaptól, hogy felettesei felé alázatos legyen és engedelmes. - folytatta, miközben a szemét végig rajtam tartotta. - A Sátán volt az, aki megválogatta az Úr parancsait, Jozef. És von Himmelreich volt az, aki megválogatta az egyházét. Ameddig ezt nem tanulod meg nem állsz készen az Urat szolgálni, mint áldozópap.
A válaszom helyes volt ugyan, ezért nem ezt a reakciót vártam a tárgyaláson résztvevő atyákból.
A feddő szavaikat hallgatva a reményem füstként szállt el fokról-fokra, lelki szemem előtt.
És még azt sem mondhattam, hogy mindenben tévedtek, még ha az okokat természetesen vitattam is volna. Na igen.....vitattam volna.......
Az alázattal tényleg voltak kis gondjaim, de nem úgy akartam kitűnni, ahogy ők hitték! Nem gondoltam többnek magam, vagy jobbnak, csak bizonyítani akartam, hogy én, egy sötét elf kormos is érek valamit. Ez miért baj?
A Sátán és Himmelreich hozzám való hasonlítgatására pedig az igazságtalanságtól elsápadtam.
- Én nem........nem válogattam meg az Úr parancsait, legalábbis sosem állt szándékomban és.......én mindent megtettem, hogy jó pap legyek.........de.....vannak személyek, akik a személyes ellentétüket képesek kivetíteni az előmenetelemre. - fakadtam ki, mert biztos voltam benne, hogy az a személy a tekintélyét használva avatkozott bele a jövőbe és már olyan mindegy volt, valószínűleg az ítéletet már meg is hozták. - Elnézést kérek. - vettem azért mégis nagy levegőt és próbáltam lehiggasztani magam.
- Te is látod magadon, Jozef. - szólt engedékenyen a priorissza. - Különben nem hibáztatnád Tertullius püspököt egyszeri feladatának teljesítéséért. Nem harcolnál és nem dacoskodnál egy ítélet ellen. Mégis teszed.
~ Hát igen! Ezt elszúrtam! ~
Meg kellet hajolnom a priorissza igazsága előtt, de nem Johannes atyával kapcsolatban. Ám nem lett volna értelme, ha most átkokat szórok rá, mert úgy sem értem volna el semmit, csak magam tüntettem volna fel rossz színben. Így csak dacosan összeszorítottam a szám. Legyen nekik igazuk! Majd később meglátjuk!
- Alázatot kell tanulnod, Jozef. - vette át a szót Dietrich atya és én azon kezdtem gondolkozni, hogy vajon mire utal ezzel, hiszen az alázatra nevelésnek elég tág háza van az Egyházban, de mielőtt még ötletelésbe kezdtem volna, kinyílt az ajtó és nagy csörömpöléssel egy férfi, méghozzá maga  Sangarinus püspök lépett be nagy meglepetésemre, majd szabályosan térdre vetette magát mellettem a papok előtt, majd mélyen fejet hajtott.
- Laudetur Iesus Christus. Úgy értesítettek, hogy hívattak erre az ülésre.
- In aeternum, amen. Késett, Sangarinus lovag. - felelt neki Theochritos.
- Mea culpa, apát atyám. A teendőim eddig feltartottak.
Ez után a kis közjáték után az Ordo Metatronum apátja visszafordult felém.
- Az ítéletet meghozta a Szentszék. Jozef Strandgut diakonus határozatlan ideig egy keresztesrend növendéke lesz, a lovagokkal él, harcol és imádkozik, ameddig úgy nem értesültünk róla, hogy magaviselete megfelelően változott. Az itt megjelent Sangarinus lovag és érsekatya lesz az eligazítója, büntetését az Ordo Draconis lovagrendnél fogja tölteni.
A tünde lovag halványan elmosolyodott, mint aki jó hírt hallott, de nem emelte fel a fejét.
- Jól értem, hogy a kérésemet elfogadták?
- Jól. A tárgyalást a cél elérése okán berekesztem. - felelte Theocritos, aztán leszállt az ambóról, a másik három pap pedig felállt.
Mikor az apát hangja felzengett és eljutott a tudatomig, hogy mit mondott, csak döbbenten, földbe gyökerezett lábbal álltam ott tovább.
~ Hogy mi? ~ zsongtak a gondolataim, mint egy felbolydult méhraj. ~ Keresztes növendék? ~
Valahol a szívem mélyén azonban mintha lenyugodott volna valami, ........bár egyelőre a kudarcom volt az elsöprőbb.
Az Ordo Draconis vezetőjének szavai eljutottak ugyan a fülemig, de értelmüket nem is próbáltam meg keresni.
- Na, de mégis.....meddig? - nyögtem fel és úgy éreztem ez, ha rajtuk múlik, sohanapján lesz.
Még sosem hallottam, hogy a keresztesektől szenteltek volna pappá valakit. Lemondóan ereszkedett meg a vállam. Mi értelme lett volna vitatkozni, csak rontottam volna valószínűleg a dolgomon.
- Mikor kell átköltöznöm?
- Az új priorod mindenről tájékoztat majd, Jozef. Ne add fel a reményt, hidd el, hogy minden az Úr akarata szerint történik. - mosolygott rám biztatóan Esthella priorissza, aki észrevette lehangoltságomat.
- Értettem. És köszönöm Önöknek atyák és Önnek is priorissza, hogy foglalkoznak a ....jövőmmel. - hajtottam fejet, de elég fogcsikorgatóra sikerült.
Mivel már ki volt jelölve az új vezetőm, ahogy mindannyian kisétáltak a kápolnából, kettesben hagyva a lovaggal, mereven várakozva vártam, hogy megszólítson.
Sangarinus felemelkedett és elégedett nyugalommal nézett le rám.
- Jozef Strandgut. Jól tudom, hogy Eichenschild ostroma után a helytállásodért Gustav király a korona lovagjává ütött?
- Igen püspök úr, jól tudja, de mivel nem töltök be tisztséget az Egyházban, így addig nem élhetek igazán a lovagi kiváltsággal, de ezt biztosan Ön is tudja. - válaszoltam kissé kesernyésen, hiszen bár dicsőség volt, nem mentem vele sokra.
- Azt javaslom ezentúl kerülje az udvariasságba burkolt cinizmust. - felelte ugyanolyan nyugodtan a lovag. - Két nap múlva jelenjen meg az Ordo Draconis rendházában. Ha jól emlékszem, tudja hol van.
Nyeltem egyet a rendreutasítására, bár nem adta jelét, hogy nagyon zokon vette volna. Ám nem lett volna jó, ha már első nap kihúzom a gyufát a rendfőnöknél. Ha már ott kell élnem........
- Igenis uram, majd vigyázok a nyelvemre. - hajtottam fejet. - És nem felejtettem el, tudom hová kell mennem. Időben ott leszek. Önnél kell jelentkeznem?
- Nálam. Felmérem a jelenlegi képességeit és meglátjuk hogyan is fogjunk neki a képzésének. Akkor hát két nap múlva, Jozef diakonus. Laudetur! - döntötte meg a fejét a prior kezét a kardján tartva, aztán kisétál, ügyet sem véve a még mindig fölbegyökerezett valómra.
Ezek után nem csoda, ha a hátralévő napomat a gyakorló pályán töltöm és jóformán ájulásig püfölöm a próbabábut.
A következő napom kész gyötrelem volt és azt hittem sosem lesz vége. A novicius társaim között is sokan megdöbbentek, hiszen legtöbbjük még küldetésen sem volt, biztosra vették a pappá szentelésemet, ám tudtam van pár, aki kárörömmel vette tudomásul a sorsom alakulását.
Én igyekeztem úgy tenni, mintha ez inkább kitüntetés lett volna, de a düh és a csalódottság közben majd szét vetett.
A motyóm nem volt túl sok, elfért egy nagyobb zsákban a fegyvereimmel együtt. Sajnos az íjamat - bármely rozoga is volt, - nem hozhattam el, így az nem szerepelt a holmim között. Rajtam is az a ruha volt, amit a kalandozásokhoz szoktam hordani, hiszen már nem voltam többé papnövendék.
Természetesen egyáltalán nem voltam túl boldog, de igyekeztem nem kimutatni, amikor megláttam, hogy a prior személyesen fogad a bejáratnál az ajtófélfának dőlve, páncél nélkül - még nem is láttam így, - egyszerű utazóruhában.
- Uram, - szólítottam meg, mert még nem tudtam igazán mi a rend a megszólításával és ez tűnt a legjobbnak, - letelt a két nap és itt vagyok az utasításnak megfelelően.
- Helyes. Mennyire ért a kardforgatáshoz?
- Azt hiszem elég jól, elég sokat gyakoroltam. - szaladt egy kis mosoly át az arcomon, ahogy fogadott atyámmal folytatott kardpárbajokra gondoltam.
- Meglátjuk. - mosolygott vissza a prior, félreértve a vidámságomat. - Gyere. - aztán elindult a rendház oldala mentén egy nagy tér felé.
A gyakorlótéren több lovag és növendék gyakorolta a kardvívást és buzogányharcot, akik között meglepő módon sok tünde és féltünde volt.
A prior elfoglalt egy üres teret és magához vett egy tompa gyakorlókardot, miközben jelzett, hogy tegyek ugyanígy.
Nem gondoltam volna, hogy azonnal próbára fog tenni, de rajtam nem fog múlni. Úgyis dolgozott bennem a megbántottság és a sértettség, hogy nem vagyok elég jó papnak, mikor nem egyszer az életemet kockáztattam a hitért. Az azonban meglepett, hogy maga a prior állt ki ellenem. Na de annál jobb!
Persze azért nem voltam annyira beképzelt, hogy azt feltételezzem legyőzhetem, de megizzaszthatom talán és a mérgem is kiadhatom legalább.
Ledobtam hát egy félreeső helyen a zsákom és én is választottam egy gyakorló kardot, majd ellenőriztem a nap állását és úgy álltam fel alapállásba, hogy az az oldalamra essen.
Nem ismertem a stílusát, ezért inkább vártam, hogy merre mozdul majd.
- Jó alapállás. - dicsért meg Sangarinus atya, miközben behelyezkedett ő is. - Támadj!
Nem kellett kétszer mondania, bár jobb lett volna, ha - ahogy előtte elképzeltem, - ő támadt volna először.
Előre törtem, a nyaka felé, rézsútosan indítva a vágást, számítva rá, hogy félre fogja ütni a pengémet, ezért aztán nem is adtam bele minden erőmet, hanem amikor érintkezett a két penge, akkor kissé visszarántva azt, megváltoztatva a támadás irányát, a hasa felé szúrtam.
Ahogy számítottam rá az érsek félre is ütötte a pengémet, de aztán szinte egyszerre fordította a saját pengéjét az enyémmel, kissé oldalra tolva a szúrásomat, ami így ártalmatlanul ment el az oldala mellett. Nem vette be a cselemet! Pedig a kivitelezés majdnem tökéletes volt.
Akármennyire is hajtott a méreg, azért el kellett ismernem, hogy a tünde lovag meglepően gyors és erős volt..........a korához képest. Talán még Norven atyánál is erősebb.......
- Szépen tartod az uralmat a támadás ereje fölött. Na még egyszer!
A dicséretre egyáltalán nem számítottam, egy pillanatra ki is estem a sértett szerepből és elmosolyodtam.
- Az egyik legjobbtól tanultam. - jegyeztem meg.
- Óh, a híres Boszorkánypöröly. Biztosan alapos mester volt. - felelte továbbra is mosolyogva.
Bólintottam a szavára, mert igazat szólt, Norven atya tényleg alapos volt.
Aztán újra alapállásba fordítottam a pengét, hogy nem számítson az irányra, majd előre lódultam ismét, de nem sokkal azelőtt, hogy karnyújtásnyira értem volna hozzá, egy teljes fordulatot téve magam körül a bal oldalára akartam perdülni, hogy a térdét vehessem célba.
Aztán majdnem elbotlottam a saját lábamban, amikor hátrarántottam a felsőtestem, a kardja nyakamnál való megjelenése láttán.
- Látom azért vannak hiányosságok, de a merészség meg van. De például teljesen felesleges erőfitogtatás párbaj közben megpördülni, az ellenfél ha elég gyakorlott ennyi idő alatt pontosan tudja hová is vágjon, ha kijössz a piruettből. Kivéve persze, ha birtoklod a tünde őrzők legendás sebességét és lendületét. Tovább!
Elvörösödtem, ahogy elmondta a hibámat, mert ezt sem először hallottam, csak persze most is meg akartam mutatni, hogy tudok én ilyet is.......És persze a büszkeség és dicsekvés hibájába estem. Hát úgy látszott, nem hiába kötöttem ki itt a pappá avatás helyett.
A püspök pedig újra és újra támadásra utasított, amit rendre hagyott végig vinni, de a legvégén sosem tudtam bevinni a találatot. Mindent kivédett,de sosem támadott vissza, pedig számtalan esélye lett volna megszúrni, vagy megvágni. Ha igazán beleadott volna mindent már tele lettem volna vastag hurkákkal és kék foltokkal. És még azt sem láttam, hogy sokkal gyorsabban vette volna a levegőt, míg én már alig bírtam felemelni a gyakorlókardot.
Mikor aztán hátralépett és elrakta a helyére a kardot, jelezve, hogy vége a megpróbáltatásomnak, a térdemre támaszkodva kapkodtam a levegőt, miközben éreztem, hogy csorog a hátamon a víz.
- Azt hiszem ennyi elég lesz. A kardforgató oktatást hanyagolhatjuk az esetedben, az alapokkal tisztában vagy. A gyakorlat azonban hiányzik még, így rögtön a párharcokra térünk holnaptól. Majd kijelölök neked egy alkalmas gyakorlópartnert. Ma este közös zsolozsma a szokott időben, vacsora előtte egy fél órával. A rendházban a leghátsó cella a tiéd a jobb oldalt. - magyarázta, miközben leakasztott egy vizeskulacsot és felém dobta. - Azt hiszem jobb, ha most elmondom, hogy minden kihágásért és engedetlenségért kényszerű böjt és többlet háztáji feladatok a büntetés, szóval csak akkor ajánlom a szabályszegést, ha szeretsz kardokat fényesíteni éhgyomorral. Egyébként pedig Isten hozott az Ordo Draconis testvérei között, Jozef.
Épp időben emelkedtem fel, hogy elkapjam a felém dobott kulacsot és azonnal le is húztam a felét.
A prior szavai azt mutatták, hogy jól tájékozott velem kapcsolatban.
Nem is tudtam elrejteni a vigyorom. Kezdtem megkedvelni a fickót és be kellett látnom, hogy nem rá kell haragudnom.
- Köszönöm és értettem, uram. Igyekezni fogok, hogy ne okozzak túl sok .....problémát. Nem szeretek koplalni.
Elraktam én is a kardot, majd a holmimért indultam, hogy elfoglaljam a cellámat és kicsit rendbe hozzam magam a vacsora előtt. Na meg felmérjem a terepet. Példának okáért, hogy hol lehet kaját szereznem, ugyanis sosem voltam az a szabálykövető alkat.....................

//Köszönöm Darr segítő közreműködését a reag megszületésében. //

16Jozef Strangut Empty Re: Jozef Strangut on Szomb. Ápr. 13, 2019 10:19 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Hinnye, erre nem számítottam. Fordulatos kis történet volt, kíváncsi leszek rá, Jozef hogyan fog majd boldogulni újdonsült rangjával és persze az ezzel járó feladatokkal. A pályázatot természetesen elfogadom, lássuk Herr Strangut, a vitéz lovag hogy teljesít a csatatéren.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.