Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Játékostárs kerestetik

Szer. Szept. 02, 2015 10:01 pm by Darrakard

Ha valaki esetleg ismerkedésre, küzdőtéri párbajra vagy bármi egyébre tárat keresne, itt …

Comments: 55

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 66

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 42


You are not connected. Please login or register

[Küzdelem] - A tudás ára

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1 [Küzdelem] - A tudás ára on Szer. Aug. 24, 2016 10:00 pm

Gerard D. Lawrenz

avatar
a Tudás Démona
a Tudás Démona
Ott állt egymaga az út közepén, senki sem merte megközelíteni. A helyzet adott volt: egy relikvia, két jelentkező. Miután nem tudtak dűlőre jutni, ki is vegye meg az értékes könyvet, a kereskedő érdekes ajánlatot tett nekik: azé lesz a becses kötet, aki képes a másikat párbajban legyőzni. Ő és a másik mágus, a Nachtrabenek egy képviselője most szemtől szemben álltak egymással.
- Tudod, még nem késő feladnod. - veti oda neki magabiztosan.
Leo ott állt alig pár méterre tőlük. Imádta a párbajokat, amiatt harapott minden fél percben idegesen a szájába, mert társa nem engedte, hogy ő is beszálljon. A démonfiú ezalatt javaslatot tett a szabályokra.
- Egyszerű: aki elsőnek sebesíti meg a másikat olyannyira, hogy minimum térdre ereszkedjen, nyer. Van esetleg ellenvetésed?
Szavain tisztán tükröződött a felvágás és az elbizakodottság. De ez csak a maszk festése volt. Valójában csak kicsit élcelni akarja ellenfelét, hátha valami meggondolatlant tesz.
- Nos, készen állsz...?

Felhasználó profiljának megtekintése

2 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Csüt. Aug. 25, 2016 4:11 pm

Wilhelmina von Nachtraben

avatar
a Nachtraben család tagja
a Nachtraben család tagja
Most komolyan?
Hát mégis minek nézik őt? Holmi kocsmai menyecskének? - Ez egyszerűen nevetséges. Egy... egy könyvről van szó, és a fizikai erőnket mérjük össze? Már meg ne haragudjon, de ez... ez egyszerűen őrültség. - Azonkívül, hogy fél, kezd egyre idegesebb is lenni. Saját maga is meglepődik, mennyi harag képes felhalmozódni benne. És birtoklásvágy. Egyszerűen... akarja azt a könyvet. Ha valamibe beleélte magát, hogy megkapja, és nem kapja meg... hát... megkapja akkor is... de előtte még a vérszemet...
Mondjuk alapvetően vérszínű a szeme, de az idő legtöbb részében egyáltalán nem tűnik rémisztőnek ennek ellenére.
Ellenben most.
Vadmacskatekintete kihívóan méricskéli a vele szemben álló fiút. Fiú, az arcán látszik, hogy nem sok tél áll még mögött, ám jelentősen fölé magasodik. Hmm, mit is olvasott. A magasakat könnyebb kibillenteni az egyensúlyukból... Talán ha a földre viszi, akkor győzhet...
- A térdeléshez nem muszáj megsérülni - mutat rá és enyhén felrándul a szemöldöke. Elképesztően koncentrál, szinte már ebben a pillanatban retteg attól, hogy csak úgy elesik...
Szedd már össze magad. Kell az a könyv, úgyhogy verekedni fogsz. Úgyis rég verekedtél már. Vagy... pont ez a baj...?
- J... jó. Legyen. Fölösleges túlbonyolítani. - Meg aztán fél is, hogy a végén valami még rosszabb ötlettel állna elő amaz.
Szóval, egy a fontos: nem szabad térdre esni. Hmm... Egy bizonyos távolságot kell tartani.
Végtére is, mágus, vagy mifene.
Egyelőre csak elkezd körbesétálni Gerard körül, mint valami macska, végig szemmel tartva közben. Nem fűlik a foga hozzá, hogy megtegye az első lépést.. még bele kell jönnie, kitapasztalnia...

Felhasználó profiljának megtekintése

3 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Csüt. Aug. 25, 2016 4:46 pm

Gerard D. Lawrenz

avatar
a Tudás Démona
a Tudás Démona
~ Bölcs és tapasztalt mágus lehet.
~ Én is ezt tenném a helyében.
Ismeretlen ellenféllel szemben, aki sok trükköt tartogathat a tarsolyában, a legjobb megoldás az, ha előbb kiismerjük, majd a gyenge pontjánál támadjuk meg. Azonban ennek a taktikának is megvannak a maguk hátrányai. A kezdés jogának átengedése elég nagy hátrány, és ezt Gerard most maradéktalanul ki is használja.
- Védd magad!
Hirtelen megindul ellenfele felé és gyors léptekkel közelíti őt meg. Egyik kezét eközben felemeli, majd megidéz egy bonyolult, összetett pecsétet.
~ A démonok pecsétjeit csak a démonok és én vagyok képes elolvasni. Egy vámpírnak fogalma sem lehet róla, mit akarok megidézni.
A legtöbb tudásdémon messziről harcol a dárdáival. Gerard már nemegyszer használta őket közelharcban. De ha Mina ezúttal is a gyenge dárdákra számít majd, nagyot kell csalódnia...

Felhasználó profiljának megtekintése

4 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Csüt. Aug. 25, 2016 8:34 pm

Wilhelmina von Nachtraben

avatar
a Nachtraben család tagja
a Nachtraben család tagja
Feszült figyelemmel köröz körülötte, akár egy keselyű, és már lassan kezdene türelmetlen lenni, amikor is a démon megindul elé. Kihívóan megvillannak alkonyszín szemei, elvigyorodik, de közben azért enyhén elkezd hátrálni, ahogy amaz sebesen közeledik... Gyorsan kellene lépni, mert nagyon akar csinálni valamit a kezeivel, ami sejtése szerint a vámpírnak nem fog tetszeni.
Gonosz mosollyal beveti hát egyik kedvelt képességét, a Dermesztő szemeket. Foglyul ejti a lila pillantást és áthatóan néz bele a lélektükrökbe. Tekintete egyébként is letaglózó lenne, hát még így, hogy mágiát is hozzáad. Ha minden igaz, és sikerül az erős koncentrációval létrehoznia a varázst, akkor Geri kezének azonmód kellene a mozdulat során a levegőben maradnia, hogy pár pillanatig egyáltalán ne legyen képes moccanni...

Felhasználó profiljának megtekintése

5 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Pént. Aug. 26, 2016 12:22 am

Gerard D. Lawrenz

avatar
a Tudás Démona
a Tudás Démona
Mintha nem számított volna vad rohamára, Mina alig tesz meg egy pár lépést.
~ Helyes, várd csak ki, ahogy térdre kényszerítelek.
Könnyű csatánk ígérkezik, ha az ellenfele nem lép semmit. Már éppen lendítette volna a kezét, hogy lecsapjon, amikor váratlanful azon kapta magát, hogy nem mozdul a karja. Mintha megfagyott volna az ereiben a vér, hiába erőlködött képtelen volt bármelyik végtagját megmozdítani.
~ Hmm, ez új...
~ Nem eléggé! - vágja rá gondolatban dühüsen.
Továbbra is magabiztosan mosolyogva néz farkasszemet ellenfelével. A testét megbéníthatja, de a gondolatait nem. Egyet pislog és máris előtörnek az ujjaiból az árnyékból font kötelek, szám szerint négy darab, mindegyik Mina más végtagja felé véve az irányt. Még ha nem is tudja megsebezni, elég ha elkapja ezekkel a kötelekkel, így akadályozni tudja őt a mozgásban, célzásban, és talán még ki is billentheti az egyensúlyából. Ezen kívül, amíg ellenfele a béklyóival bajlódik, ő szépen kivárhatja, hány másodpercig tart ennek az ügyes kis cselnek a hatása.

Felhasználó profiljának megtekintése

6 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Pént. Aug. 26, 2016 12:29 am

Wilhelmina von Nachtraben

avatar
a Nachtraben család tagja
a Nachtraben család tagja
Elég energiát kiszívott belőle ez az egy varázslat, hogy egy kis ideig pihentetnie kelljen a manahasználatát... Viszont rájön, túlságosan is hosszú ideig élvezte ki győzelmét, mert bár valóban sikerült, nemsokára fekete csápok nyúlnak a kezeiért. Mi a fene... ijedten próbálna hátrálni. Nemigaz, ennyi zűrt egy könyv fölött... Ám egyik kezét elkapja az egyik feketeség. Kezeit rázva próbálja leszedni magáról, miközben bal lábára helyezi a súlyát, erősen ránehezedik és a jobban becélozza Gerard bal térdhajlatát...
Néha többet ésszel, mint erővel, de azért...

Felhasználó profiljának megtekintése

7 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Pént. Aug. 26, 2016 12:51 am

Gerard D. Lawrenz

avatar
a Tudás Démona
a Tudás Démona
A másik fél sem habozik rákontrázni Gerard lépésére, nehogy túlzottan hátrányos helyzetbe kerüljön. A támadás ugyanakkor gyermetegnek tekinthető, bárki könnyedén elkerülheti, ha nem pánikol be egy pár pillanatig tartó merevség miatt. A démon egy elegáns lépéssel hátrál, ezzel kitérve Mina ütése elől, majd amennyiben az ütés lendületének utóhatásaként a lány előrébb helyezi a súlypontját, nagyot ránt a karjára csavarodott kötélen, remélve, hogy ezzel kibillentheti az egyensúlyából. Amennyiben a tartása biztos marad, tartózkodik ettől a cselekvéstől, inkább megvárja, mit lép ellenfele.
~ Egyszerűbb lenne, ha csak simán hozzávágnál egy dárdát.
~ Egyelőre nem akarok ehhez folyamodni. Ez csak egy idióta harc, nem kéne komolyan megsérülnünk.

Felhasználó profiljának megtekintése

8 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Pént. Aug. 26, 2016 1:02 am

Wilhelmina von Nachtraben

avatar
a Nachtraben család tagja
a Nachtraben család tagja
Affen... Még épp idejében lép előre a másik lábával, hogy ne bukjon azonnal térdre. Na hát ez remek. A legelső adandó alkalommal kiszolgáltatta magát. Szuper. Teljes erőből rángatja a kezét, hogy elszabaduljon végre abból a pokoli éjszín valamiből.... Közben szinte remegő lábaira koncentrál, nehogy azok felmondják a szolgálatot és hagyják elesni. Kissé behajlítja a térdeit, mintha tényleg rendesen verekednének. Pedig ez rég messze áll már a rendességtől.
Újra a manát hívja segítségül. Kedvelt barátját, a sötétséget idézi meg a Balladai homállyal, amelyen ő se igen lát ugyan keresztül, legfeljebb úgy, mintha egy sötét szövetanyagon nézne át, ám a többiek, akik a húsz négyzetméteres körzetén belül tartózkodnak, koromfeketeségbe kerülnek.
Vajon legyőzheti a sötétséget sötétséggel?

Felhasználó profiljának megtekintése

9 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Pént. Aug. 26, 2016 1:21 am

Gerard D. Lawrenz

avatar
a Tudás Démona
a Tudás Démona
Porba rántani egy nála sokkal nehezebb ellenfelet... na nem mintha Mina annyira sokkal nehezebb lenne nála, de a páncél mégiscsak páncél. Nem is remélhetett sokat attól a tervétől, hogy egy szimpla kötélhúzogatással megnyerheti a párbajt. A lány viszont elvesztette a korábban oly meggyőző magabiztos kiállását, bár ennek ellenére tudott újat mutatni a démonnak. Nem telt bele pár pillanat és sötétség borította be a környéket. Gerard, ha nem tudná, hogy kint van az utca közepén azt hinné halott.
~ Úgy látszik a Nachtrabenek is fejlődtek valamit az illúziók terén.
~ Ezt a sötétséget még a láng sem képes megtörni.
~ A láng nem, de a pokol lángja igen!
Egyik kezét színpadiasan felemelte. Nem tudta, mi szüksége van rá, hiszen úgyse látja őt senki, de valahogy a szokás elhatalmasodott rajta, így megismételte ugyanazt a látványos mozdulatot, mint amit egyébként szokott.
- Csontodat átható hideg porlasztja, húsodat perzselő tűz teszi hamuvá... a pokol igaz fénye olvaszt, s dermeszt. Mutasd magad, démonok dicső fénye, Jégláng!
A Balladai Homály sötét forgatagában egy apró kék fény gyúlt. Egyre csak nőtt, ahogy terjeszkedett egyre nagyobb területet világított be, szép lassanláthatóvá váltak az elsötétített részek az utcában. Az azúrkék láng egy dárda formáját öltötte fel.
~ Végül mégiscsak a régi módszer vezet a győzelemhez...
~ Én megmondtam.

Felhasználó profiljának megtekintése

10 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Pént. Aug. 26, 2016 1:33 am

Wilhelmina von Nachtraben

avatar
a Nachtraben család tagja
a Nachtraben család tagja
Sikerült megkapnia kedvelt közegét. Az imádatos, elbújtató takarót, a leplet, a sötétet, a teljes, színtelen sötétet, a sötétet, mely elfeledteti veled, hogy valaha láttál...
...mígnem Gerard el nem kezdi kántálni pokoli mágiájának szavait, melyekből Mina már sejt, hogy valami rossz készülődik, így szabadulását kihasználva hátrálni is kezd. Teljesen átjárja a borzongás a sötét szavakat hallva, s még egyszer utoljára belélegzi az éj esszenciáját....
A következő pillanatban pedig belevakít abba a pokol jégkék fénye.
Igazából nem bántja a szemét, csak meglepi. Letaglózóan gyönyörű. És okos megoldás. Viszont eddigre már elég távol került a démontól ahhoz, hogy kivitelezhesse ördögi tervét...
Hirtelen pörögni kezd. Gondosan ügyel, hogy tánc közben ne essen el, ugyanis az kellemetlen következményekkel járna. Ha elég ideje van, és nem ér ide addig a lilaszemű, akkor a másik hamarosan szédülést tapasztalhat... Mintha nem Minával forogna a világ, hanem vele. Nemigen fogja tudni érzékelni az irányokat és lassan már csak támolyogni tud majd, ezzel kitűnő lehetőséget biztosítva Minának arra, hogy térdre kényszerítse....

Felhasználó profiljának megtekintése

11 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Pént. Aug. 26, 2016 1:45 am

Gerard D. Lawrenz

avatar
a Tudás Démona
a Tudás Démona
Azonnal észreveszi a másikat, ahogy... táncol egyhelyben?
~ Mit tervezhet?
~ Furmányos népség ez a fogas...
Gerard nem habozott, azonnal hátralendítette a karját és felkészült a dobáshoz. Ám ekkor valami különös érzés kerítette hatalmába. Egy pillanatra össze kellet szednie magát, mert félő volt, hogy elesik. A semmitől elkezdett szédülni.
~ Ez furcsa...
~ Ez is csak valami illúzió! Ne hagyd, hogy megtévesszen!
Újra megfeszítette a karján az izmokat, majd nagyot lendítve a dárdán Mina felé dobta.

Felhasználó profiljának megtekintése

12 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Pént. Aug. 26, 2016 7:24 pm

Wilhelmina von Nachtraben

avatar
a Nachtraben család tagja
a Nachtraben család tagja
Abbahagyja a táncolást. Elégedetten tapasztalja, hogy a lila szemek erősen fátyolosnak tűnnek. Sikerült. Elvigyorodik, de ekkor veszi csak észre, hogy a másik annak ellenére is ténykedik, hogy alig áll már a lábán. Hm. Minő kitartó. Nem adja fel egykönnyen. Bár a vámpír nem tartja túl bölcs döntésnek elhajítani egy dárdát, amikor valaki éppen támolyog, de...
...azért nem bízza a véletlenre a dolgot, hátha még eltalálják. Egy Sötét dárda igencsak fájdalmas lehet. Ő is használt már...
Na igen, szép idők voltak azok...
Ám most ki kéne térnie előle. Úgyhogy elegánsan meghajtja kissé magát oldalra, hogy a dárda lazán elkerülje őt és a levegőt hasítsa mellette, majd szimplán a talajhoz érjen és eltűnjön, viszont ennek a mozdulatnak a következtében a lábai elfelejtik kellőképpen megtartani. Úgy érzi, mindjárt hanyatt fog esni. Ennek ellensúlyozásaképp előre kezd el hadonászni a kezeivel, mire az irány megfordul és előre helyeződik a súlypontja. Csak az egyik lábával tudja időben kitámasztani magát, a gravitáció következtében nemsokára fél térdén és két kezein támaszkodik, miközben a másik lába kinyújtva....

Felhasználó profiljának megtekintése

13 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Szomb. Aug. 27, 2016 12:33 am

Gerard D. Lawrenz

avatar
a Tudás Démona
a Tudás Démona
Elégedett arccal nézi, ahogy a dárda a megfelelő irányba repül el... még ha ő maga egy pillanattal később már nem is tudja meghatározni, merre is van az a megfelelő irány. A dobás lendülete magával rántja, a szédüléstől pedig végleg elveszti az egyensúlyát. Érzi, ahogy a teste akarva akaratlanul oldalra dől. Ahogy zuhan a föld felé, örömmel látja, hogy ellenfelét sikerült térdre kényszerítenie.
~ Ha valahogy meg tudnék maradni... egy próbát megér!
Megfeszítette az izmokat a homlokát, gyorsan felidézett egy varázsigét. A könyöke alatt egy kisebb árnypajzs jelent meg, amire rá tudott támaszkodni, hogy megőrizze az egyensúlyát. Gyors mozdulattal nyújtotta ki a karját, hogy elkapja, de a lendület túlzottan nagy volt, lecsúszott a tárgyról a keze. Ugyanebben a pillanatban ért földet a másik karja, ami jobb híján megtámasztotta őt, bár már képtelen lett volna ebből a testhelyzetből felegyenesedni. Bánatosan bár, de hagyta, hogy a térde földet érjen.
Az összecsapás döntetlennel végződött.

Felhasználó profiljának megtekintése

14 Re: [Küzdelem] - A tudás ára on Szer. Szept. 14, 2016 6:57 pm

Laura Nendel

avatar
Mesélő
Mesélő
Azt hittem, már checkoltam, erre kiderült, hogy nem, szóval jövök!

Összességében nagyon aranyossá vált ez az összecsapás. Az elején azt hittem, hogy nagyon komolyan fogjátok venni, meg hogy ez egy vérre menő küzdelem lesz annak ellenére is, hogy kikötöttétek a szabályokat, de a vége engem meglepetésként ért, az volt a legjobb pillanat. Olyan kis kedves, gyerekmesés lezárás, amit megmosolyogtam Very Happy

Szép küzdelem volt, bár nem túl hosszú, bevallom, még azért olvastam volna tovább, de megérdemlitek a 100-100 tp-t, sipirc felírni magatoknak Very Happy

Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.