Az egész olyan lehetetlen volt. Túl szép, hogy igaz legyen... Alig aludtam az éjjel. Szinte le sem bírtam venni a szememet a gyertya fényében úszó Miranda fekete tincseiről. Nagyon békésen aludt. Valószínűleg sokat utazott, hogy ideérjen.
Aztán valahogy mégis elérkezett a reggel, s a lassan magasba emelkedő nap első sugarai erőteljesen bevilágítottak az ablakon keresztül. Az ajtó kulcsra zárva; Senki sem zavarhatott meg minket. Ugyan nem mertem hozzászólni, de már maga jelenléte egy kellemes, bizsergető érzést kölcsönzött egész testemben. Miközben csendesen falatoztunk szegényes reggelinkből azért mindketten loptunk egy-egy pillantást azon töprengve, első találkozásunk emléke mennyire frissnek hatott ennyi év távlatából is. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, szokásához híven Armaros elrontotta a hangulatot nyűgös beszólásaival.
~ Most hogy ilyen szépen egy helyre kerültetek, azt reméltem, hogy néhány nap alatt megoldjátok a kiszabadításom is. - kezdte türelmetlenkedve.
Nem értettem mire fel ez a hatalmas nyűg hirtelen. Hiszen tudta jól, hogy három éve szüntelen azon ügyködtem, hogyan szabadíthatnám ki börtönéből.
- Ahogy akarod, Mester. - sóhajtottam fel, hogy minnél hamarabb túl legyünk ezen a kényelmetlen beszélgetésen, de Mirandát sem kellett félteni.
Megvolt a véleménye, melyet nem akart Armaros tudomására juttatni, így szemeit összehúzva tátogta felém.
- Itt valami nem stimmel.~ Hallom a gondolataid Miranda! Már elfelejtetted?! - riadt fel hirtelen a mélységi.
Szokott panaszkodni, ez tény. Szokott elégedetlenkedni, ez is tény, de még sosem fordult elő, hogy valamit ilyen hisztérika módon közöljön. Egy ilyen megmozdulást inkább egy nemes család elkényeztetett gyermekétől vártam volna.
- Nyugodjon meg, Hisztikirálynő Angyal úr! - próbáltam magamra terelni a figyelmét Mirandáról. Nem akartam, hogy őt bántsa. -
Miért felejtette volna el? Nem beszéltél hozzá? ~ Ne kérdezz hülyeségeket! - förmedt rám.
- Zaklatottnak tűnsz, Mester. - tette le Miranda az asztalra megkezdett szendvicsét egy sóhajjal kísérve.
Látszott rajta, hogy a vita elvette az étvágyát.
~ Már hogy ne lennék zaklatott! Annyit szarakodtatok a kiszabadításommal, ameddig a békés és barátságos Tünde Erdő helyén egy áthatolhatatlan rengeteg lett! - bökte ki végre mi baja.
Felnyögtem unott arccal.
- Áthatolhatatlan? Nincs lehetetlen... - ráztam meg fejemet.
Miranda arca kifehéredett. Nagyon feltűnően nem bírta a szituációt. A Mester hangjából eltűnt minden undor és gőg, melyeket felváltott az őszinte vidámság.
~ Tudod Johnny, pontosan ezt szeretem benned. Remélem erről meg tudod győzni ezt a nyápic bagázst is, akikkel három nap múlva van találkátok Rookdem mellett. - vezette finoman mondandóját a feladatra, amit nekünk szánt.
- Rookdem? - gondolkodtam el, hátha találkoztam valahol a településsel, de sajnos csalódnom kellett. -
Életemben nem hallottam a nevet.~ Nem is halhattad, egy kis porfészek a néhai Nebelwald határában. - nyugtatott meg a volt angyal affelől, hogy nem vagyok tudatlan.
Bár miért is lepődnék meg azon, ha egy mélységi nevenincs településeken ügyködik? Nehezebben lenyomozható és ezekből az apró falvakból annyi van, hogy közel lehetetlen mindegyikben felkészülni egy bukott angyal látogatására. De ha egybe megérkezik egy, annak hamar híre megy és onnantól a település lakhatatlan lesz az okkultisták ügyködéseitől.
- Tudom hol van! - kapta fel fejét a lány. -
Nem messze onnan... - akadt meg egy pillanatra. -
Nos nem messze onnan van a szülőfalum. De Rookdemben nincs semmi, mester. A világon semmi.~ Nem benne. Alatta. - folytatta sejtelmesen.
- Egy újabb angyalrom? - kérdeztem halovány mosollyal az arcomon.
Hiába a nézeteltérések, úgy tűnt mindhárman értjük egymást.
~ Ir-Elnatan, egészen pontosan.Halkan kucnogni kezdtem.
- Ez a név eléggé Ir-Ritál. - hervasztottam le mosolyomat. -
De miért akarunk odamenni? ~ Állítólag van ott valami, ami megoldást jelenthet a problémáinkra, vagy közelebb vihet a megoldáshoz, de mivel nem látok be, ezért be kell mennetek megnézni. A teljes bagázsnak. - fejtetette ki bővebben.
- Múltkor még hárman voltunk. Csak nem szereztél új szolgákat? - próbáltam keresni vele a szemkontaktust lelkiekben.
~ Ami azt illeti de, szereztem, hátha lesz köztük akár egy használható is... De sajnos szokásom túlbecsülni a halandókat. - Végülis... ezért vagyok itt én is. - tért vissza békés kuncogásom.
~ Pontosan. Szóval jobb ha pakoltok, és indultok Rookdamba! - utasított tekintélyesen.
Hirtelen a jelenléte mintha megszűnt volna. Nem teljesen, de mindenféleképpen gyengült. Tudtam, hogy kibeszélni még mindig nem lett volna jó ötlet, mivel ha mást nem, egy kellemes orrvérzést még így is fakaszthathatott volna.
- Johnny, nem tetszik ez nekem. Mi lehet Ir-Elnatanban? - nyugtalankodott Miranda.
- Well... - vakartam meg tarkómat. -
Vagy valami mágikus tárgy vagy egy angyal... bár arra már nincs szüksége, mert itt vagy te. - rántottam felé tekintetemet.
A lány a földfelé kapta szemeit. Egy pillanatra sikerült elcsípnem gyönyörű mosolyát, de valószínűleg nem akarta, hogy meglássam, ezt a (szerinte mindenféleképpen) gyengébb és nőiesebb oldalát, mivel úgy döntötte fejét, hogy gyönyörű fekete haja takarjon mindent, ami nem tartozik rajta kívűl másra.
- Ha angyal lennék nem hiszem, hogy a mester szóba állna velem. - próbálta színlelni az értetlent. -
Pakoljunk Johnny. Nem akarom tudni mi lesz velünk, ha nem érünk időben Rookdamba.- Mégtöbb orrvérzés gondolom... - álltam fel és kezdtem készülődni az útra.
- - O O - -
Pár órával később, valahol a semmi kellős közepén...
Forróság és végeláthatatlan mezők. Mindkettőnk kezdett már fáradni, de egyikünk sem tette szóvá, viszont maga a helyzet, hogy ennyi erővel semmikép sem érünk oda a megbeszélt időre nyugtalanítani kezdett. Főleg Mirandát.
- Nem fogunk odaérni. Tudsz lovagolni? - kérdezte arcán aggodalommal.
- Persze. - bólintottam.
- Akkor már csak lovakra lenne szükségünk... - nézett körbe a végtelennek tűnő mezőn.
- ... és ilyenkor honnan szerezzük be őket? - bámultam rá őszintén.
Legalább fél mérföldre volt a legközelebbi település, még lopni is nehéz lett volna! De ő másképp gondolta a dolgokat.
- Természesen ellopunk kettőt. - jelentette ki meglepően bájos tekintettel.
Egy mosollyal lepleztem nem tetszésemet.
- Nagyon rossz vagy. Egyébként egy remek ötlet!- Kultisták volnánk. A világ számára mi sosem leszünk jók, csak az egyházakat jobban leköti, hogy egymással csatározzanak, minthogy velünk törődjenek. - vonta meg vállát. -
De akkor benne vagy. Van itt egy falu fél mérföldre...Pont ahogy gondoltam...
- Remek... Jössz, vagy megvársz itt? - kérdeztem a szemeibe meredve.
- Jövök. - bólintott.
Nagyon otthonosan mozgott a környéken. Nem hazudott, mikor azt mondta, hogy itt nevelkedett. Tényleg úgy ismerte a környéket, mint a tenyerét. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy a húsz perc alatt megtett fél mérföld után tényleg sűrösödni kezdtek az épületek.
- Szóval... Mi a terv? - állt meg valahol az első pár ház között.
- Attól függ... - néztem végig a látóhatáron belüli házakon. -
Mennyire akarjuk bemocskolni a kezeinket?- Nekem nem hiányzik, hogy a nyomunkban legyenek, de igazából minél egyszerűbben oldjuk meg, és hogy minél kevesebb gondunk legyen belőle később. - kémlelte ő is az épületeket.
- Akkor... csak simán. - indultam magabiztosan előre. -
Ha látsz hátast, szól... - torpantam meg, mert eszembe jutott valami.
Valami, aminek már korábban kellett volna. Mondjuk úgy... Armaros se tudja mióta sétáltunk, de még az út elején!
- Vagyis... várjál. - kotortam elő a Woltepinger tojását a zsebemből. -
Ha minden igaz, akkor ezen tudunk utazni!Miranda úgy pislogott felém, mintha megőrültem volna.
- Az... micsoda?- Egy kis, cuki szőrös állatka! - tettem le a földre várván a csodát.
Nem is tettem hiába. Pár pillanat múlva előbújt belőle egy hatalmas, kékes bundájú, bolyhos nyúl. Miranda ijedségében levegőért kapkodva lépett hátra előle, de amint látta, hogy nem fogja bántani gyermeki kíváncsisággal és lelkesedéssel érintette meg puha szőrét.
- Ez... elképesztő... - csillogtak szemei. -
És nem jutott volna eszedbe azelőtt, hogy órákon át gyalogoltunk a tűző napon?! - vont kérdőre csípőre tett kézzel.
- The more you suffer, the more you shows you realy care. - kacsintottam rá, hiába tudtam, hogy nem beszéli a tündék nyelvét.
- Nem tudok tündéül. - hajtotta le fejét szomorúan. -
De neked elhiszem.- Na, de felszállás! - löktem meg egy kicsit a lányt hátulról ezzel előre tuszakolva a nyúlra.
Miután kényelmesen elhelyezkedett a Woltepinger nyakába kapaszkodva, én is helyet foglaltam jó szorosan mögötte - had élvezzek valamit az útból!
- - O O - -
A nyúl - akármilyen hülyén is hangzik - szélsebessen robogott, így még hamarabb odaértünk, mint a megbeszélt. Tényleg nem volt szép látvány a hely. Mirandának igaza volt. Ennek az új erdőnek a látványa... Finsterwald, vagy hogy hívták, elképesztően ocsmány volt.
- Miféle szörnyűséges hely lehet ez? És miféle szörnyűséges világról került ide... - suttogta Miranda az erdőt bámulva undorodott arccal.
- A Tündék őshazájáról. Tényleg szörnyű lehet... Minden csodálatos és tökéletes! Fúj... - vigyorogtam.
- Neked ez csodálatosnak és tökéletesnek tűnik? - bökött fejével az erdőre.
- Nézőpont kérdése... - döntöttem fejemet enyhén oldalra.
- Tudom ezért kérdezem. - vont vállatt őszintén. - É
n ember vagyok, nekem borzalmasnak tűnik, de te tünde vagy. A te szemeddel szép?- Tünde vagyok, nem idióta. - meredtem komoly arccal az erdőre. -
De ismerek olyat, akinek még ez is tetszene... Merthogy itt virágzik az élet meg mifene.... - utaltam Fawnra, ami lehet, hogy kultista közegben nem volt a legjobb ötlet, szóval a későbbiekben megpróbáltam minél kevesebbszer gondolni a sötét tünde lányra, de legfőképp a békére, amit képviselt.
- Furcsa egy tünde lehet... - fordult felém. -
Nade, innen hogyan tovább? - kérdezett tanakodva.
~ Nagyszerű, örülök hogy ti értetek ide elsőnek! - szólt hozzánk Armaros pár órányi csend után. -
Hamarosan megjönnek a többiek is. A pontos találkozó az erdő szélén lesz ezen a helyen! - pontosította a parancsot.
Valami olyat tett, amit nekem még sosem mutatott. Egy képet vetített az agyunkba, ami elképesztően valósnak tűnt. Mintha meg tudtam volna érinteni minden egyes fehér követ, ami a füvekben szétszórva hevert. Feltételezem, ez lehetett Ir-Elnatan bejárata.
~ Nagyjából kétszáz méterre lesz befelé az erdőben, a kis ösvénytől északra. - fejezte be.
- Értettük, mester. - bólintott egyet Miranda, majd ismét rám szegezte tekintetét. -
Talán fel kéne töltenünk a faluban a készleteinket.- Bármelyik pillanatban ideérhetnek. Majd elküldjük a legszerencsétlenebbnek tűnőt! - legyintettem, amire némi habozással ugyan, de rábólintott.
Egyből a találkozó helyét kerestük... Reméltük, hogy még nincsenek ott a többiek.
- - O O - -
Kevés időbe telt odatalálni, s még kevesebbe megtalálni a bejáratot. Úgy nézett ki, mint egy kripta lejárata. Nagy, fehér kőtömb benne egy a föld alá tartó lépcsősorral. Egy picit talán meg is rémültem attól, hogy mi várhat odalent. Eddig csak egyetlen angyalromban jártam, az is Ir-Saar volt, a mesteré. Gondolom ő még viszonylag laza akadályokat állított fel ott nekünk, tekintve, hogy nem akarta azt, hogy mind a hét kultistája ott hagyja a fogát.
Kíváncsi voltam az új tagokra. Arra, hogy mennyire retardáltak - Elvégre Armarosnak tehetsége van a legelcseszettebb kétlábúak kiválasztásában.
- Azt hiszem itt van, amiért jöttünk. - böktem a lépcsősorra. -
Várjuk meg a többieket és mehetünk is.Hamarosan leszállt az éjszaka, s éjfél előtt körülbelül tíz perccel lépteket hallottam.
- Úgy hallom jönnek... Remélem ők azok. - álltam fel egy kőröl, amire ledőltem egy félóra erejéig.
- Kik vagytok? - érkezett egy kérdés a fák rengetegéből egy dadogós, vékony hangtól.
- Kuss már, azt akarod hogy idiótának nézzenek? - szólt rá halkan egy másik.
Halovány mosolyt varázsoltam arcomra. Megvannak az újoncok.
- Mi kik vagyunk? Okkultisták. - feleltem nekik, mivel meglehetősen vicces kedvemben voltam.
- Okkultisták? - kérdezősködött tovább a dadogós.
~Idióták... - mérgelődött Armaros.
- Az okkultisták tudod azok a déli kultistavadász különítmény, hát ezt sem tudod? - oktatta továbbra is a másik.
- Honnan a fenéből tudnám, én Nordenburgi vagyok! - mentegetőzött.
~ Johnny viselkedj normálisan, ha már te vagy a rangidős... - szólt rám a Mester.
- Rendben Armaros! - fordultam ismét az újoncok felé. -
Johnathan Wood és Miranda von... - néztem a szemébe, de egy pillanat múlva el is rántottam onnan a tekintetemet. -
Armaros többi szövetségese.- Csak simán Miranda. Nem vagyok nemes... - bújtak elő közben a fák közül az újoncok.
- Én Hansel Waldeman vagyok! - szólalt meg a dadogós, aki egy kicsi, kopaszodó emberke volt, de az ijesztő látszat fenntartása végett egy fekete köpenybe burkolódzott.
- Günther. Így röviden. - nyújtott kezet a másik, aki egy nyurga, sasorrú férfi volt.
- És persze én! - lépett elő vidáman a harmadik "alapító tag", a volt vámpír.
- Nekem az vagy, Miranda von Nowhere. - mosolyogtam a lányra, majd egy pillanatra a többiek felé is kitartottam vigyoromat üdvözlés képpen.
- Ez... ez tetszik... - fogta meg félénken. a kezemet. -
Kire várunk még?- A mester szerint még ketten jönnek. - felelte a volt vérszívó.
Úgyis lett, ahogy mondta. Két beesett arcú tünde érkezett, egy férfi és egy nő. A férfi előre lépett.
- Üdvözletem az uraiknak. - mondta szörnyen tört némettel. -
A nevem Brian Blizard, ő pedig a hugom, Brianna. Nem tud németül. - mutatott a lányra.
- Nos, indulhatunk? - néztem körbe.
Szinte egyszerre bólintott mindenki, de senki sem akart előre menni, így beütött a kínos csend.
- Akkor hölgyeim s uraim! - léptem egy lépcsőfokkal lejjebb. -
Csak kövessenek! - indultam lefelé.
~ Kezded érteni, Johnny, hogy mi a problémám?