Síri csend
[Aláfestés: Faith no More - Digging the Grave]
Síri csend és hullaszag. Leginkább ezzel a két szóval tudnám jellemezni azt az éjszakát, amikor odakeveredtem a Csendes Éj temetőbe. Legszívesebben elkerültem volna a helyet, de vándorlásom közben pont arra botorkáltam, ami régi gondolatokat keltett fel Armaros fejében.
~ Tudod Johnny... Régen mindig azon gondolkodtam, milyen hasznos lehet egy nekromanta kultista. - szólított meg, miközben a kapura meredtem.
Nagyszabású kapu volt. Régen épülhetett, tekintve, hogy a köveket már teljesen belepte a moha és kisebb-nagyobb repedések is feltűnedeztek a magának utat törő élet zöld hírnökei között.
A tetejére egy egyszerű fatábla volt lógatva, amire valamikor valaki hatalmas odafigyeléssel felmázolta a temető nevét, de sajnos az idő vasfoga ezt a precízen kivitelezett írást is megtépázta; A betűk kopni kezdtek. A második "e" betűt csak a józan eszem segítségével sikerült odaillesztenem, ugyanis belőle nem maradt több egy egyszerű, ám gyönyörűen kerekített vonalnál, mely még a tünde ABC negyedik tagjának aljából maradt meg.
- ... és ez miért érint engem, egy elhagyatott temető előtt? - kérdeztem hatalmas sóhojjal ötvözve.
Sejtettem mit szeretett volna, hisz' én voltam a kis kísérleti báránya. Az a szolga, aki nem mert ellent mondani a parancsának, mert becsülte valamire saját életét és pont ezért volt olyan kemény, hogy életben maradjon ebben a kegyetlen világban - bármibe is kerüljön az neki.
Hiába nekem orrvérzés, fejfájás, lábtörés - vagy a ballábam egy az egyben való elvesztése - valahogy mindig sikerült megtalálnom azt az utat, amivel képes voltam elviselni a fájdalmat és előregázolni Veronia mocsarában.
~ Ennyire idióta te sem lehetsz. - nevetett fel a mélységi.
Mégnagyobbat sóhajtottam, mint azelőtt. Egyáltalán nem volt kedvem hullákat fogdosni. Meg különben is! A nekromágiához körülbelül annyira értettem, mint egy újonnan született háborúdémon a betűvetéshez.
Összecsaptam két tenyeremet.
- Azt akarod, hogy menjek be és támasszak fel valakit. Mégis hogyan kén... - kezdtem cseppenként csöpögtetni a kifogások tengerét a Mesternek, de ő egy erős orrvérzéssel felelt, mire mocskos kezeimet oda is rántottam.
A nevetése egyre durvább és valahogy mégis természetesebb lett.
~ Nem kell feltámasztonod senkit. Csupán az érdekelne, mennyire szuperál jól egy darabkám egy kiüresedett vázban.
A kérése hallatán elemeltem kezemet az orromtól és tarkómra tettem.
- Tehát azt akarod, hogy ássak ki neked egy hullát? - bámultam még mindig a kaput a fájdalamtól kerekre duzzadt szemekkel. - Ennyire azért nem vagyok idióta. Nem hiszem, hogy működn... - érkezett egy újabb adag vér; Ezúttal sokkal több és sokkal intenzívebben, mint az előbb.
~ A testvéremnek is működött farkasokon! - csapott fülön a teljesen bugyuta indok.
Letöröltem a vért csuklómmal és egy halvány mosolyra húztam számat. Tudtam, hogy csak szórakozni akar velem. Több tippem is volt: Vagy csak szimplán viccesnek találja, hogy akaratom ellenére vágjak fel idegen testeket és turkáljak bennük, vagy valaki olyan várakozott a temetőben vagy készült érkezni, akiről tudta, hogyha találkozok vele zavarba ejt, netalán idegesít. Megőrültem volna, ha mégegyszer Fawn arcát pillantom meg egy ilyen váratlan helyzetben.
Sóhajtottam egyet ismét.
- Legyen! - ropogtattam meg nyakamat és szétnyitottam a hatalmas, kétszárnyú kaput.