Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» [Magánküldetés: Kyrien von Nachtraben] - Családi titkok
by Kyrien Von Nachtraben Kedd Nov. 05, 2024 6:37 pm

» Erlendr - emlékiratok
by Erlendr von Nordenburg Pént. Nov. 01, 2024 7:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Hétf. Okt. 28, 2024 3:45 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Szomb. Okt. 26, 2024 6:21 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Kedd Okt. 22, 2024 12:49 am

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

Magánküldetés: Drágább az aranynál

4 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Magánküldetés: Drágább az aranynál Kedd Szept. 06, 2016 9:45 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Drágább az aranynál
~ Magánküldetés Loreena Wildwind és Miu Silverfalls részére ~

Magánküldetés: Drágább az aranynál Ur228_ugo1gx4ooh

Az átlagos tündék ritkán mennek Zephyrantesnél mélyebbre a Tünde-erdő rengetegébe, de akik eléggé bevágják magukat apró falvakat nyelnek, azonban az ottani tündék kicsit... mások. Most még is egy ilyen falu, Serpentbloom kér segítséget a fővárostól és többek között a Silverfalls klántól is. Hogy mit akarnak az nem világos, de annyi derült ki az üzenetből hogy nagyon-nagyon fontos és a helyi klánok örökösödése körül van valami zűr. Szóval titeket, mint éppen ráérőket küldenek, hogy nézzétek meg mi bajuk és intézzétek úgy az ügyeket, hogy olyan kerüljön a klán élére aki lehetőleg nem azonnal akar elszakadni a királyságtól.

https://questforazrael.hungarianforum.net

2Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Kedd Szept. 06, 2016 10:14 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

A belpolitika sosem volt a szakterülete. Mióta lovag lett, valahogy mindig a Tünde Királyságon kívüli ügyeket bízták rá, amikor minél messzebb kellett vágtatni, minél veszélyesebb, ingoványosabb területre… De nem bánta. Kezdte magát jól kiismerni az emberek között, tökéletesen megtanult németül, elkezdték ismerni a nevét, és számára is hatalmas meglepetés volt, de tisztelték is, állítólag egyenes, katonás jelleme miatt. Az emberek nem voltak hozzászokva egy ilyen stílusú nagykövethez, aki egyszerre volt harcos és diplomata, de a háború sújtotta vidék ilyet kívánt.
Lady Maeve hirtelen terhessége váratlanul érte őket. A harmincas évei végén járó lovagnő volt a belügyek egyik szaktekintélye a rendfőnök mellett, és rendszeresen tett utazásokat a tünde erdő távolabbi, vadabb szegleteibe, ám most egyszerűen képtelen volt óra ülni, és a druidák is szigorúan megtiltották neki a gyermek és az anya érdekében is a hosszú utazásokat. Pihenésre, és nyugalomra volt szüksége a boldog készülődésben, a lovagok pedig megegyeztek, hogy a nő feladatait felosztják egymás között. Lory jó érzékkel húzta ki magát a végtelenül unalmas és monoton hivatali munka alól, amihez sosem értett é nem is akart. Levelek és jelentések, birtokok és nevek végtelen sorát látta maga előtt, amibe már a feje is beleszédült, hacsak egy listát meglátott. Amikor viszont végül mégis terepmunkára került a sor, a rendfőnök határozottan kapta el a grabancát, hogy most ő jön.
Teljes menetfelszerelést készített össze, mint mindig, amikor fogalma sem volt, mire számítson. Wolpertinger agancsokból faragott hajpántja és a druidáktól kapott mágikus karperec még diplomatás külsőt is kölcsönzött neki, nyilai és mágikus íja mellett, az ujjain lévő két köves gyűrű pedig egyenesen előkelőnek hathatott. Az egyik, a zafír végülis az is volt.
Egykedvűen ügetett Jóska nyergében, út közben pedig igyekezett felzárkózni elméletben. Serpentbloom kieső kis falu volt, majdnem a királyság szélén, már ameddig lakott volt, mögötte pedig már jórészt az áthatolhatatlan őserdő következett. Ahogyan vidéken szokás több nagycsalád, úgy nevezett klán uralta a falut, és az új vezető körülötti örökösödés volt az, ami egyáltalán nem ment zökkenőmentesen. Tökéletesen ismeretlen terep volt számára az egész, de próbálta megnyugtatni magát azzal, hogy most mégiscsak a saját népével fog tárgyalni, mindenkit kedvesen meg fog hallgatni (ha Sixtussal és von Himmelreich-al is beszélő viszonyban volt, akkor ez sem lehetett vészesebb) és a végén majd segít dönteni, képviselve a királynőt. A térképet böngészve üget be a faluba, és természetesen az első szembejövőnek bejelenti, hogy ő Őfelsége Amelie Fairbranch, minden tündék királynőjének a követe… Aztán vezessék oda, ahol dolga van.

3Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Szomb. Szept. 10, 2016 1:58 pm

Miu Silverfalls

Miu Silverfalls
Tünde Druida
Tünde Druida

- Miu Silverfalls! Ide tüstént! – visszhangzik alvó kantinban anyám tekintélyes hangereje– Ne kelljen kétszer szólnom!
Nagyot ásítva kelek ki az ágyból, hogy aztán gyorsan összeszedelőzködjek a kellő felöltözéshez. Tudtam, hogyha a kelleténél tovább várakoztatom meg anyámat, hamar „véressé” válhat a helyzet. Hamar oda is szaladtam anyámhoz, miután megfésültem, és rendbe szedtem a hajam. Hamarosan ott is álltam előtte teljesen felkészülve, segítségre készen. Azonban anyám végigmért szúrós szemmel, majd némán körbejár kezével meg-megvizsgálgatva. Egyszer-kétszer hümmögött csupán, másszor lenézően horkantott. Végül ismét megállt előttem és szeméből csak úgy sugárzott a „szeretet”. Egy ideig még meredt rám, majd összefonta a karjait és egy alig látható fejlendítéssel jelzett, hogy kövessem. Én némán, lehajtott fejjel mentem utána. Egészen addig folyt ez a néma menetel, míg végül el nem értük anyám szobáját. Ott miután beléptünk hamarosan egy szabó várt rám.
- Küldöttként fogsz részt venni egy távolabbi törzs vitáiban.
- Igenis anyám. – hajtom meg fejem beletörődően.
Régen megtanultam már, hogy bármennyire is nem tetszik valami (legyen az ruha, feladat, vagy egy kolléga akár) nem szabad megjegyeznem, különben igen rosszul is elsülhetnek a dolgok. Anyám sosem volt az a türelmes, nyugodt típus, ha valaki megkérdőjelezte a parancsait, így az első egy pár pofon után, hamar alkalmazkodtam anyám lobbanékony természetéhez. Végül beinvitált, és miután felálltam az ruhás emelvényre, a szabó rögtön elkezdett rám aggatni mindenféle díszes ruhákat, hogy aztán méretre igazítsa őket. Finom tapintású, könnyű anyag volt, mely kékes színben tündökölt. Szép-szép, de nem szerettem az ilyen tünci-münci ruhákat. Bár persze a megfelelő alkalomra én is ki szoktam öltözködni, de jobban szeretem a sokzsebes köpenyem… bármikor jól jöhet, és sokkal nyugodtabbnak érzem magam, ha az rajtam van, de azért szeretem biztosra tudni, hogy mindig készen vagyok a legváratlanabb sérülésekre is… de így sajnos ez nem lesz számomra lehetséges.
- Már szóltam a kocsisnak. Hamarosan indulsz.
- Mi lesz a feladatom Anyám?
- Valami örökösödési vitájuk van. Ebben kell részt venned, hogy olyan jelöltet válassz, aki hűséges marad a királynőhöz. Remélem, nem kell mondanom mi, történik, ha bukással térsz haza..
- Nem anyám… minden tőlem telhetőt megteszek...
Végül miután a ruhám elkészült, és megfelelően teleaggattak bizsukkal, sóhajtozva ülök be a kocsiba, mely meg is indult, hogy elvigyen a célterületre. Fejemet tenyerembe temetve dőlök hátra.

~ Miért is kell engem belefolyatni ebbe… én nem vagyok diplomata… ráadásul úgy nézek ki mint egy kishercegnő…  uram atyám mi lesz itt… - sopánkodok magamba út közben.

4Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Hétf. Szept. 12, 2016 2:12 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Megérkeztek hát a faluba, ahol furcsa mód első pillantásra mintha csak nők élnének, ám hosszas nézelődés után megpillanthattok pár csüggedt, fáradt tekintetű, poroszkáló férfit. A ruházatuk még tündéhez képest is lenge, a nők többnyire durván megmunkált állatbőröket viselnek, a férfiak szinte csak rongyokat. A beszédük hellyel-közel az általatok beszélt nyelvhez hasonlít, de eléggé törik. Miután bemutatkoztok el is kísérnek titeket egy nagyobb, sátorszerű faépítménybe, ahol egy negyven körüli nő fogad titeket.
- Köszönöm a segítséget. Fogalmunk sincs, mit tegyünk. - kezdi a probléma felvázolását. - Az előző nemzetségfőnk meghalt, azonban nem született leánya így jogosan a legközelebbi nőrokonának kellene örökölnie a címet. Azonban Áine, az előző klánvezér unokahúga... Nos...
- Átkozott. Fehérbőrű. Holdérintett. - szólal meg egy cinikus hang mögöttetek a sátor bejáratában, ahol egy, a többi helyihez hasonló kinézetű (katt) sötét tünde nő támaszkoik az ajtót alkotó gerendéknak karba tett kézzel. - És ezért meg akarják tagadni a jogos jussomat.

Egyelőre ennyi, találkozzatok és reagáljátok le a helyzetet. Hajrá!

5Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Szer. Szept. 14, 2016 2:40 am

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Nehézkés, hörgő szuszogásra ébredek.
Beletelik néhány pillanatba, míg ráeszmélek, hogy az én mellkasomból szakadnak fel a hangok.
Beletelik néhány pillanatba, míg ráeszmélek, hogy van mellkasom. Tüdőm. Torkom. Szám. Arcom.
Azonban, ahogy megpróbálom a szemem kinyitni, az összes többi izmom égve hívja fel magára a figyelmem. A combjaim zsibogva feszülnek, az egész lábam egyetlen merő görcs, valószínűleg meg se tudnám mozdítani.
Motoszkálást hallok magam mellett.
Riadtan rebbennek a pilláim, a nyitott ajtón betóduló napfénytől nem látok semmit, miközben megpróbálok feltápászkodni.
− A helyedben nem nagyon mocorognék… − könnyű női hang töri át magát a dobhártyámon doboló zúgáson. Alig észlelhető tündeakcentus teszi darabossá a szavait.
− Hol vagyok? – motyogom erőtlenül, ahogy engedelmesen visszahanyatlok a puha párnára. Az én hangom reszelős és érdes, úgy tűnik, mintha napok óta nem beszéltem volna.
− Serpentbloomban − felel egyszerűen. A kérdő pillantásomra farkasmosoly terül el az arcán.
Most, hogy megszokta már a szemem a fényt, egy kicsit jobban megnézem magamnak. A lágy hangja teljesen elüt a határozott vonásaitól. Hosszúkás arca a rajta ülő fekete szemekkel, az egyenes orral, és vékonyívű ajkakkal nem mondható csinosnak, mégis páratlan szépségnek látom. A vállán szétterülő sötét haját apró fonatok díszítik.  
− A Tünde-erdőben találtalak meg − magyaráz aztán percnyi csend után, valószínűleg az értetlen arckifejezésemre adva válasz. − Leájultál a lovadról. És a lovad is majdnem megdöglött, annyira túlhajszoltad… Pedig szép állat. Kímélhetnéd − megrántja a vállát mintegy megrovóan.
Hunyorogva pislogok rá, ahogy felém lép. Az orrom alá fakupát tart.
− Igyál, ez víz.
Megemelem a fejem, hagyom, hogy megitasson.
− Másfél napig aludtál − neveti el magát. − Hol fáradtál el ennyire?
Emlékek után kutatok a kótyagos fejemben.
Hans.
Lehunyom a szemem.
A hirtelen jött fájdalom szétterjed a testemben, egy pillanatra nem is érzem a kínzó izomlázat.
Emlékszem, lóra ültem. Emlékszem, hogy átvágtattam a fél világot. Emlékszem, addig akartam menni, amíg meg nem találom a pokol kapuját, hogy egyenesen az ördögtől kérjem vissza Hans.  
− Pihenj még. Látom, fáradt vagy − jegyzi meg a nő tapintatosan. Nem nyitom ki a szemem. Hallom, ahogy kimegy.

Egyedül vagyok, mikor felébredek.
Egy perccel se akarok tovább itt maradni. Amennyire tudom, gyorsan összeszedem magam, és sajgó, nehéz izmokkal ügyetlenül kezdek botorkálni. Megkeresem a nőt vagy megkeresem a lovat. Aztán hazamegyek. Haza Ethához.
Ahogy lassan haladok a faluban, és idegen tekintetek méregetnek szüntelen, indulatos beszélgetést hallok kiszűrődni az egyik kunyhóból. Pihenni állok meg, hallgatózni egyébként se tudnék, egy szót sem értek az egészből.
− Na, végre! Nem kéne egyedül csatangolnod… Már mindenhol kerestelek − a semmiből bukkan elő megint a nő. Riadtan pillantok rá, aztán a mosolyára ellazulnak az arcizmaim.
− Csak… − kezdek bele reszelősen. Megköszörülöm a torkom. − Nem voltál ott, mikor felébredtem… Gondoltam, megkereslek. Éhes voltam − magyarázom neki csöndesen, majd a fejemmel az építmény felé intek. − Miről beszélgetnek?

6Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Csüt. Szept. 15, 2016 4:22 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Hallott legendákat falvakról, ahol a nők teljesen átvették az irányítást, de még sosem járt egyben sem. A tündék között nem volt szokatlan, hogy az asszonyok is fegyvert fogjanak, vagy kivegyék a részüket ugyan azokból a munkákból, mint a férfiak, ellentétben az emberkirályságokkal, ahol a nők elenyésző kisebbségtől eltekintve inkább otthon maradtak és a családjuknak éltek. Jómaga is katona volt, sőt az anyja a királynő testőrkapitányaként szolgált mióta csak az eszét tudta, így még szimpatizált is a lelke mélyén ezekkel a kemény nőkkel, bár a falujuk és az öltözékük is elmaradottabb volt, mint amihez nyugatabbra hozzá volt szokva. Mintha évszázados lemaradásban lettek volna a belső, klánok uralta vidékek hozzájuk képest.
A fejlődés elhozása, vagy esetleg a férfiak rongyai nem az ő feladata volt, sokkal direktebb és aktuálisabb gondok megoldása miatt volt itt… Röviden mutatkozott be, és mondta el, hogy miért jött, majd követte a nőt, aki üdvözölte.
Könnyeden lépet be a sátorba ahova vezetője kísérte, és rövidesen megjelent mögötte még egy tünde lány kis kék ruhában. Szinte sütött róla, hogy nem falubeli. Biccentett a lánynak, majd a bent lévő nő, látszólag a jelenlegi ideinglenes vezetője a falunak bele is kezdett a probléma vázolásába. Nem köntörfalazott, rögtön a lényegre is tért, ami kifejezetten szimpatikus volt neki, ezt a tárgyalási stratégiát szerette ő is alkalmazni. Nem rabolták egymás idejét fölösleges udvariassági körökkel.
Mielőtt azonban kérdezhetett volna, megszólalt mögötte az úgynevezett örökös. Loreena megpördült a tengelye körül, hogy farkasszemet nézzen a sötét bőrű nővel.
Hát innen fúj a szél!
Ha nem uralkodott volna a vonásain, most keserűen mosolyodott volna el. A déli határ mentén nem voltak ritkák a vegyes falvak, de ennyire bent a Tünde erdő sűrűjében, egy elmaradottabbnak számító törzsnél valóban nem lehetett mindennapos, és az általános nézet szerint, hogy az átkozott tündék alacsonyabb rendűek, valóban problémát is okozhatott. Képtelen volt nem rávetíteni a helyzetre a saját problémáját, és a saját nézeteit, pedig kívül kellett volna helyeznie magát az egyész ügyön.
Te most a királynő követe vagy! A királyság érdeke az első, nem pedig a saját véleményed.
Emlékeztetnie kellett magát, hogy ne engedjen a hirtelen feltörni készülő érzelmeinek, és az arcáról se lehessen leolvasni semmit, de ez nehezebb feladat volt, mint elsőre gondolta. Szerette volna ledobni magát egy kényelmes fotelbe, kérni egy kupa bort, és leültetni mindenkit szépen egymás mellé, de ez nem az a sátor volt, ahol ezt megtehette.
- Értem. És gyanítom, van másik jelentkező is a klán vezetői posztjára, aki nem családtag ellenben nemestünde. Ha nem ez lenne a helyzet, és a hölgy alkalmas a vezéri feladatok ellátására rátermettségben és észben is, akkor nem lenne probléma. Ki a rivális?
Ez volt a legfontosabb kérdés. Ha rajta múlik, akkor azt választja, aki alkalmasabb a vezetésre, nem feltétlenül azt, aki vérszerinti örökös, de nem is feltétlenül azt aki nemestündének született. A törzs boldogulása szemszögéből ennyi volt, ami számított, és persze az, hogy a vezetőt követik-e. De egy jó vezető idővel bizonyít, és követni fogják… Azt viszont még mindig nem értette, hogy a lány mit keres itt.

7Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Hétf. Szept. 19, 2016 3:35 pm

Miu Silverfalls

Miu Silverfalls
Tünde Druida
Tünde Druida

A hintó végül megállt, és én a csinivili szoknyácskámba, ruhácskámba leszálltam a poros útra. Őszintén már nem is tudom, mit kellene, hogy gondoljak, vajon milyen gondolatokat ébreszthetek másokban. Gyűlöltem magam, amiért ilyen ruhákban jelentem meg, de nem mertem ellentmondani anyámnak… hogy is mernék… így viszont muszáj lesz eltűrnöm, hisz biztos vagyok benne, hogyha másképp tennék, valahogy úgyis a fülébe jutna a dolog. Valahogy mindig a fülébe jutottak a hibáim. Épp ezért féltem a kudarctól, mely lehet, az egész családunkra szégyent hozhatna. Így hát beletörődtem a dolgokba, és szó nélkül, lehajtott fejjel haladtam előre, próbálva minél kevesebb fájó dolgot észrevenni. Azonban bárhogy tereltem is a figyelmem, nem tudtam nem észrevenni az itt uralkodó mátriárka hatalomfájó „visszaütéseit”. A férfiak ruhának sem nevezhető rongyokba öltözködtek, mely lényegében csak a kényesebb helyeket takarta el, míg a nők, bár minőségben jobb öltözéket viseltek, mégis látszott rajtuk a nemek jogaik között lévő különbség. Szívem megszakadt a férfiak láttán… nem is kétséges, hogy legtöbbjüket maximum hálni veszik magukhoz, hogy férfi „kötelességüket” megtéve visszalökjék a porba… ez… annyira szomorú… remélem, csak tévedek és nem olyan kétségbeesett a dolog… hisz… nem biztos… ugye? Remélem… Mindenesetre zokszó nélkül követtem a vezetőm, ki egyből a gyülekező”sátorba” vezetett. Beléptem, majd némán meghajoltam mélyen az egybegyűltek előtt. Nem mertem megszólalni és mivel senki sem mutatkozott be, úgy döntöttem nem fogok másképp tenni én se, csak némán figyelem a beszélgetéseket némán. A szobában rajtam kívül csak egy másik tündenő volt „kiöltözve”, legalábbis az itteni ruhaviselet szempontjából, így úgy véltem ő is egyike lehet a küldötteknek. Remélem jártas a dolgába, hogy minél kevesebb szerepemnek kelljen lennie… úgy talán nem csinálnék galibát. Végül egy újabb nő csatlakozott hozzánk, egy igen érdekes belépővel. Fejemet kicsit oldalra döntve gyermeki csodálkozással néztem a nőre. Érdekes. Finomabb modorra számítottam, de öltözékével, beszédstílusával inkább harcosnak tűnt, mint nemesnek. De talán itt ez a szokás. Társnőm szavaira önkéntelenül is az elsőként megszólaló nőre pislantok. Ő lenne a rivális? Az ilyen törzsekben, ha jól emlékszem minél fontosabb valaki, annál több jogot birtokolhat, és mivel ő fogadott bennünket, az úgy mondva „döntőbírákat”, lehetséges, hogy ő a másik jelölt? Érdekes. Mindenesetre némán nézek rá válaszokat várva, egyelőre nem láttam okát, hogy felszólaljak. Próbáltam elhessegetni gyerekes vonásaim és felnőttes komolysággal követni a dolgok menetét.

8Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Hétf. Szept. 19, 2016 3:40 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Következő kör skypeon, ugyanis már kicsit több beleszólásotok lesz az alakulásába.

9Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Kedd Szept. 20, 2016 1:49 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Az idősebb nő készségesen válaszol a kérdésére, de a helyzet rosszabb, mint hitte.
- A rivális a klán legrangosabb családjának jelenlegi vezetője.
- Vagyis köze nincs a régi nemzetséghez. - tette hozzá Áine.
Összefoglalva a helyzetet, Serpentbloom városát több klán alapította, az eddigi vezető klánnal gondok voltak, így a második helyezett akart a babérjaira törni. Szinte már tipikus eset volt, és Loreena nem érezte magát elég képzettnek ahhoz, hogy ilyesmit eldöntsön. Csak egy helyettes volt… Mégis úgy tekintettek most rá, hogy a királynő szavát közvetíti.
- Ebben az esetben nem értem a problémát. Bár nem vagyok szakértője az örökösödési jognak, a másik klán, hacsak nem fűzik ide rokoni szálak, elméletben nem formálhat jogot ennek a közösségnek az irányítására. - a kék ruhás lánykára nézett. Fiatal volt és egyáltalán nem tartozott ide, érdekelte volna, hogy mégis kik küldték és miért. - A kisasszonynak mi a véleménye? Őket képviseli esetleg?
Tekintete egy megszeppent őzikééhez volt hasonlatos, mintha bármelyik pillanatban rávetné magát egy ragadozó éles karmokkal. Végül azért összeszedte magát, és megrázta a fejét.
- Én a Silverfalls klán megbízásából jöttem. Miu vagyok, a klán főpapnőjének második lánya... De... - nézett a sötét tündére - Vérszerint valóban Ön lenne az örökös, ha vérről van szó... de... és bocsásson meg a tiszteletlenségemért, vannak olyan nézetek, hogy a tisztavérű származás, többet jelent... így gondolom ezért formál a másik Hölgy magának jogot... én mindenesetre többretartom a vezetői képességeket a származástól... b...bocsánat... - hajolgatott, mintha még azért is elnézést kérne, hogy él. Pedig bölcs dolgokat mondott, és a klánja vezetője nem véletlenül küldhette őt. Loreena némileg együttérzett a lánnyal, pontosan tudja milyen az, ha valakit az anyja rugdos előre és teszi a nyakába az újabb és újabb feladatokat, ahol helyt kell állnia. Ő jól jött ki ebből a játékból, hisz lovag lett, és biztos volt benne, hogyha Miu Silverfalls nem roppan bele a kihívásba, akkor erősebben fog kijönni belőle.
- Nos, Áine riválisa még a szakadás előtt vezeti vissza a családfát így egy nagyon régen levált mellékág leszármazottjának tekinti magát. A tekintélye és Serpentbloom lakosai körében növekvő hírneve pedig eleget nyom a latba, hogy ez neki elég legyen.
- A nő a vadászok vezetője. - tette hozzá a sötét tünde. - Viszont bőven semmi köze a klánt vezető családhoz, csupán egyike annak a hétnek, amelyek összeverődve megalapították ezt a várost és azóta egyként hivatkoznak magukra. Viszont ezt senki nem fogja nekem elhinni.
Loreena bólintott.
- Miss Silverfalls-szal értek eget abban, a vezetői képességek egy ilyen kényes helyzetben előrébb valóak a származásnál. Nem tudom, a riválisnak mik az érvei, ami őt alkalmasabbá teszi a vezetői posztra, mint magát, de kíváncsi lennék rájuk. Ha csak a származásra hivatkozik, úgy nincs helye a követelésnek. Ám más esetben... Úgy bonyolódik a történet. Mindenesetre szeretnék nyélbe ütni egy olyan tárgyalást, ahol minden érintett jelen van, ha az megvalósítható.
- Öhm... asszonyom... ha szabadna megérdeklődnöm... milyen beállítottságú a klánjuk. Sajnos anyámat nem értesítették róla, így jó volna mindenek előtt tisztázni ezt... ha jól sejtem Önök egy harci klán... igaz? Mert más politikailag jó vezetőt találni, mint vadász, vagy harcászilag. - jegyezte meg Miu óvatosan.
- Nem hadvezér kell nekünk. Nem háborúba készülünk. Olyanra van szükségünk, aki meghozza a helyes döntéseket, hogy a város és a tündék jómódban élhessenek. - felelte Miunak, majd a lovagnő felé nézett. - Természetesen megejthetjük. Ma este térnek vissza a vadászok, és ilyenkor általában az egész város felpezsdül, tűzszertartás és ételáldozat lesz a természetnek és az erdőnek, hogy engedte nekik a vadejtést. Ott szembeállíthatják és kikérdezhetik mindkettejüket.
- Rendben. Sajnálom, hogy ilyesmivel kell beárnyékolni az ünneplést, de mindenkinek érdeke hogy hamar elintéződjön ez az ügy. Esetleg elvezetnének a szállásomhoz, hogy kicsit felfrissüljek előtte?
a maga részéről lezártnak tekintette ezt a tárgyalást, mert a rivális nélkül nem sok értelme volt ötletelni. Bár szimpatizált Áine-val, ostobaság lett volna pusztán érzelmi alapon döntést hozni.
- Természetesen.
- Majd én elkísérem őket! - ajánlotta fel az örökösnő, majd elindultak hármasban kifelé. Az ajtóban egy másik tünde várakozott mellette pedig egy feltűnő szépségű embernő, amilyenhez foghatót Loreena még sosem látott. Meglepetten nézett kettejükre, de mielőtt megszólalt volna a tünde már oda is lépett a sötételfhez.
- Valami eredmény?
- Még semmi. - érkezett a válasz. - Majd este dől el a tűzáldozat alatt.
- Ne félj. Te vagy a jobb vezető. Senki nem fogja Reanna-t támogatni, ha rájönnek, hogy fogalma sincs, hogyan vezessen egy falut.
Ekkor a tünde észbekapott, hogy a mellette álló embernő valószínűleg egy szót sem értett az előbbi társalgásból, így gyorsan német nyelvre váltott, hogy összegezze az eddigieket.
- Ő itt Áine, a klán ikercsaládjának sarja és Serpentbloom leendő vezetője, ha a ma esti szertartás úgy engedi. Elnézést a közjátékért, megfeledkeztem, hogy nem beszéled a nyelvünket.
- Én meg Tea vagyok, és semmi közöm az egészhez, csak Ceridwen... mondhatni megmentette az életem. És nem óhajtom az idejét rabolni, Áine, gondolom, készülnie kell az estére.
- Üdvözlöm hölgyem... ezekszerint Ön is részt vesz velünk az eseményen? Öhm... örvendek... Miu vagyok szolgálatára....
- Öhm... Igazából nem terveztem. - vonta meg a vállát Tea, majd a társnőjére sandított. Loreena inkább azt találta érdekesnek, hogy Ceridwen egyértelműen a sötét tünde mellett tette le a voksát, ezt pedig nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Ha a falu egy része támogatta a lányt, akkor már sokkal beljebb voltak. De persze az embernő jelenlétét sem lehetett figyelmen kívül hagyni, sőt talán még hasznos is lehetett, hogy itt van, noha úgy tűnt a vak véletlen sodorta ide.
- Mélyre keveredett a Tünde erdőben Tea kisasszony. - szólalt meg németül. - De ha itt van, ne hagyjon ki egy ilyen eseményt, elég látványos lesz.  - engedett meg magának egy halvány mosolyt.
Miu is bátorítóan mosolyodott el, majd kíváncsian a lovagnő felé fordult.
- Öhm.. bocsásson meg legyenszíves Hölgyem... esetleg elárulná a nevét, ha nem bánja?
- Hogyne, elnézést a modortalanságomért. Lady Loreena Wildwind vagyok.
El is felejtette, hogy csak annak mutatkozott be, aki üdvözölte, és elkísérte a tárgyalásra, a többieknek nem. Újabb diplomáciai hiba. Hát sosem lesz olyan, hogy minden udvariassági formulát tökéletesen betart?
- Amit ugyancsak nem terveztem. - sandított Tea Loreenára. - Már ennyire mélyre kerülni a Tünde-erdőben. Ám... Ha már itt vagyok... Lehet elmegyek. - illedelmes mosollyal az arcán nézett közbe a jelenlevőkön. Pontosan tudta, hogy kell viselkedni, és hogyan kell kezelni egy meghívást.
- Jó lesz, meglátod! - bíztatta Ceridwen.[color:b12a=cc99ff] – Utána, ha vége kivezetlek biztonságban.
- Egyedül... meghal... Ceridwen bizonságos. - toldotta hozzá Áine, erősen törve a németet. Ilyen messze a határtól aligha volt lehetősége gyakorolni.
- Áine az szerette volna mondani, hogy velem biztonságban leszel, egyedül viszont tényleg veszélyes környék a Tünde-erdő.
- Köszönöm.

Az esti mulattságig bőven van ideje felfrissülni és levetni az utazóruháját, hiszen már két napja nyeregben volt. A tiszta víz hűsítően folyt le a hátán az uzsonnára kapott gyümölcsöt a tündekenyér egyhangúsága után finomabbnak érezte, mint a királynő lakomáit. A délutánt leginkább a hely történetének és szokásainak olvasásával töltötte, igencsak hosszú iratanyaggal látták el a többiek, amikor elindult, de kifejezetten nem kereste senki társaságát. Még aludt is egy órácskát az állatbőrökből összerakott, meglepően kényelmes ágyán.
Az este leszálltával nem jött érte senki, így nekiindult, hogy megkeresse a hatalmas tábortüzet, és az ünnepséget. Szerencsére elég volt a dobok hangját követnie, és valamikor árnyékszerűen Miss Silverfalls is csatlakozott hozzá, a maga megszeppent csöndességében. Szemével azt a nőt kereste, aki fogadta őket, hogy mellé telepedhessen le. A balján ott ült Áine is, és mind a hatalmas tüzet és a körülötte ritmusra ősi táncot járó tündéket nézték. Olyan volt mintha az ősi, szakadás lőtti időkbe csöppentek volna vissza, amikor a törzsek még egybeforrtak a Természettel, és nem alkottak egységes királyságot. Szinte a teljes falu a tér szélén üldögélt, evett, ivott és táncolt. Tea Áine közelében ült, Ceridwen pedig sült húst szolgált fel egy tálon, minden bizonnyal az aznapi vadászat termése volt az. Loreena elvett egy darabot és kedvesen megköszönte, a lány pedig mikor végzett letelepedett a barátnője és az embernő mellé. A lovagnő barátságosan biccentett feléjük, örült, hogy Tea megfogadta a tanácsát és eljött.
Helyet szorított Miunak is maga mellett. Annyival szívesebben táncolt volna ő is a tűz mellett, beleveszve a többiekkel együtt a forgásba és a ritmusba, de sajnos most nem tehette meg, hogy csatlakozzon. Más dolga volt, fontosabb dolga, mint a szórakozás. Vajon ezek a tündék tudják, mi zajlik a határokon túl? Hallottak a háborúkról, holtak seregeiről, a világot veszélyeztető problémákról? Számított egyáltalán? Ez a törzs így élt évszázadok óta, és így is fog még évszázadokig, ameddig a Tünde Erdő létezik, addig benne ők is. Ebből a távlatból az emberkirályságok háborúja kicsinyesnek és aprónak tűnt, s még a Holtmezei csata is csupán jelentéktelen eseménynek látszott a vastag, kortalan fák életéhez képest.
- Melyik a másik jelölt? - hajolt oda az idősebb nőhöz. Most jutott eszébe, hogy az ő nevét meg sem kérdezte.
- A túloldalt, balra látja. A legmagasabb, a hajában az agyardíszekkel. Ő Réanna, a vadászok vezetője és jelenleg az egész falu úgy tekint rá, hogy az erőfölénye jogán ő lesz a következő vezető.
El sem lehetett volna téveszteni. A nő magas volt, bőre napbarnított bronzszínű, szinte ékszerként viselte a hegeket, amik a harcedzettségét bizonyították. Haját számtalan csont és karom díszítette, medvéktől, farkasoktól, és olyan állatoktól is, amilyeneket Loreena még sosem látott. Vadnak tűnt és erőszakosnak.
- Aki mellette áll az a harci sikerei miatt áll mellette?
- Igen. Nálunk az erő elég sokat számít, a vadásztehetség meg mégtöbbet. Szinte vakon követik, ha jó vezető, ha nem.
Megmasszírozta a homlokát. Ez nem lesz egyszerű menet… Hirtelen ötlettől vezérelve fordult Teához, részben hogy őt is bevonja a beszélgetésbe, részben mert valóban érdekelte az emberek kívülről hogyan látják az ilyesmit.
- Maguk emberek hogy intézik az ilyesmit? Puszta kíváncsiságból.
- Úgy, hogy nem engedünk nőket uralkodni. - válaszolta Tea miközben megvonta a vállát, Lory azonban érezte a cinizmust a másik hangjában. Elnevette magát az egyszerű, de mégis velős válaszon.
- Amelie királynő igencsak szívére venné ezt a választ, ha hallaná. A nők is vannak olyan jó uralkodók, mint a férfiak, bár jelen esetben nem hiszem, hogy kifinomultabban intézzük az ügyeinket. - célzott itt arra, hogy most is az a baj, hogy erő alapján akarnak dönteni… Pont mintha férfiak volnának. Hiába hitték magukat sokszor bölcsebbnek, hiába használták az elméletben erősebbik nemet csupán szolgának és gyermeknemzésre, valahogy ezen az ügyön mégsem mutatkozott meg a vélt felsőbbrendűség.
- Pedig nem szeretném a királynőt megsérteni. - szólalt meg gyorsan. - Én se gondolom másképp... Csak azt mondom, amit látok. De az erőszak a férfiaknál is működik. Úgy tűnik, mindenki felnéz a nagy harcosokra.
Ebben egyet értettek, Lory fejében pedig már körvonalazódott egy ötlet, hogy hogyan lehetne Áine helyét megszilárdítani, de előtt mindketten kíváncsiak voltak Miu véleményére is. A lány a hirtelen figyelemtől ismét zavarba jött, és dadogva kezdett bele a mondandójába.
- B... bocsánat... é... én, mint druida és mint elf, ráadásul orvostanonc e...egy kissé fenntartásaim vannak az állatokkal való bánás miatt... személy szerint, nem szeretem az állati bizsukat... de el kell ismernem, hogy van egy kisugárzása a jelöltnek... bátor azt meg kell hagyni...
- Na igen, a karizma sajnos sokat nyom a latba. Sajnálom, hogy ilyen sokát számít az erő, és néha többet, mint a józan ész. - nézett itt Teára, hiszen ez még az előző pár mondatukhoz is kapcsolódott. - Megoldásnak látom, hogy ha egyébként egyértelműen Áine lenne a jobb vezér, akkor le kell győznie Réannát a saját területén. Úgy nem maradhatna kétség. Nem tudom mi a véleménye az egybegyűlteknek.
Miu elsápadt.
- Úgy... érti.... úgy érti vadász verseny?
- Olyasmire Miss Silverfalls, ha nincs más lehetőség, és ha nincs ellenvetése.
- Meglátjuk! - szólalt meg Áine. Lendületesen felállt és a tűz elé sétál. - Réanna ní Ciarnait! - szólította meg a vadásznőt, aki kihúzta magát majdnem egy fejjel magasodva így a sötét tünde lány fölé. A lovagnő a kezébe temette az arcát.
- A sötét tündék és a temperamentumuk... - motyogott németül.
- Akarsz valamit, Átkos?
- Akarok. Vitatom a jogodat a klán vezetésére... és vitatom a jogod a vadászok vezetésére is. - a második kijelentésre morajlás száguldott végig az egybegyűlteken, mindenki egyszerre kezdett fojtott hangon suttogni.
- Hogy merészeled, de kormos féreg!
A megnevezésre Loreena keze ökölbe szorult, de megállta, hogy ne pattanjon fel, és keljen Áine védelmére.
- Heten mentetek vadászni! Öten tértetek vissza! Nem törődsz a vadászaiddal, ahogy nem törődnél a faluval sem.
- Azt mondod, te különb lennél nálam? Hogy te egyetlen tündét sem vesztenél vadászat közben?
- Azt mondom.
- Akkor sem, ha a holdagyarra vadászol? - hirtelen csend ereszkedett a falura, ám Áine szilárdan állta a vadásznő tekintetét.
- Akkor sem. És be is bizonyítom! - odalépett a kis küldöttséghez, egyszerre nézve végig Loreenán, Miun, Teán és Ceridwen-en. - Velem tartanátok, míg bebizonyítom a szavamat?
A lovagnő felsóhajtott.
- Először is, megkérdezném mi az a holdagyar? Megfigyelőként mindenképp részt veszek a bizonyításban, nem tudom így gondolta-e.
- Így. Én fogok vadászni, maguk végignézik és visszahozom mindannyiukat élve és lehetőleg sértetlenül. - bólintott. - A holdagyar egy bestia, amelyre nincsen szó az emberek nyelvén. Hatalmas, vaskos és vastag szürke bőre van. A fejéből két agyar áll ki, amik fehérek, mint a hold fénye, innen a neve. Meglátják, ha velem tartanak.
Tea is bólintott a sötét tünde felé.
- Én egyébként azt gondolom, csak hátráltatnám a vadászatot... Nem vagyok se harcos, se vadász. De ha ragaszkodik hozzá, elkísérem önöket.
- Ha csak megfigyelőként vagyunk jelen mi sem szólhatunk közben. Ön se fog hátráltatni senkit, de jól jöhet egy harmadik "külsős" szem.
Tea Loryra pillantott és barátságosan rámosolygott. A tünde viszonozta ezt a mosoly, valahogy tetszett neki a nő.
- Értem és... köszönöm.
Miu hallgatott, Réanna pedig gőgösen szólalt meg.
- Legyen. Ha élve hozod vissza mindet, akit magaddal vittél és egy holdagyar csontjával térsz vissza, lemondok a javadra minden címemről.
Az ünnepség folytatódott, bár nem olyan hangulatban, mint korábban, a kihívás súlya mázsás felhőként telepedett a falu vállára. Az ünnepség vége felé Loreena csendben felállt. Beszélni akart Réannával, tudni akarta milye ellenérzéseket táplál Áine irányába. Legnagyobb meglepetésére Tea és Miu is vele tartott.
- Kíváncsi vagyok, miért akar ennyire vezető lenni, és hogy van-e valami gond Áinéval azon kívül, hogy magán viseli az átok nyomait. - magyarázta a két nőnek menet közben, szavai második felét viszont inkább Teához intézte. Azt természetesnek vette, hogy a druidalány akármikor közbeszólhat. - Nyitott vagyok a véleményére, közben is, utána is, az ön szemszöge elég sajátos itt ahhoz, hogy lásson olyat is, amit én nem.
- A hatalom általában mindenkinek kell. -vonta meg a vállát Tea és sóhajtott. - Átok? Nem ismerem túl jól a tündeszokásokat. - vallotta be bocsánatkérő mosollyal. - A véleményem az... Hogy ez az erős férfiak módszere. Fizikai erőszakot használni vétójog gyanánt. De én azt látom, hogy a kiemelkedően jó katonákból ritkán lesznek jó vezetők. Nem is tudom... Másképp gondolkodnak és kész. Másképp tekintenek az életre.
- Arról az átokról beszélek, amikor az emberek egy részéből vámpírok lettek, a tündék egy részéből sötételfek. Ezért hívják Áinét is átkozottnak. - vont vállat miközben gyorsan elmagyarázta, hiszen erre az egy mondatra még volt idejük.
És valóban, noha jómaga is katona volt, egyet kellett értenie Teával. Tudta, hogy igazán jó vezető belőle se válhatna soha, mert első sorban mindig harcosként fog gondolkozni, noha nagyon igyekezett, hogy levetkőzze. Bólintott a nő szavaira, de már nem válaszolt rá, mert odaérnek.
Réannát a tér szélén találták meg, és óvatosan közelítették meg.
- Elnézést, hogy most zavarom, Vadász, de úgy gondoltam még Áine próbája előtt váltanék önnel néhány szót.
- Mit akartok? Egyértelmű, hogy a pártját fogjátok, ha vele tartotok. - fonta össze a karjait.
- Bírának jöttünk, nem segítőnek, és egy jó bíra meghallgatja az összes felet. Te vagy itt a legjobb harcos, és a legsikeresebb vadász. Szeretném tudni miért nem tartod Áinét alkalmasnak a falutok vezetésére.
- Mert gyenge. És mert sötét. Ez a kettő pont elég, hogy az átkosok hercege pont úgy ugráltathassa ha tudomást szerez róla, ahogy akarja, és én nem akarom a klánt a sötét tündék bábjának.
Nem számított erre a válaszra. Rengeteg érve lett volna rá, hogy a herceg miért nem tenne ilyet, vagy hogy mennyire más a politikája Arminnak, amibe ez nem fért volna bele, ám azzal óhatatlanul elárulta volna a személyes kötődését, ami nem vetett volna most rá jó fényt. És amúgy sem volt köze hozzá senkinek. Ökölbe szorította a kezét, hogy az ne remegjen, de a társnői láthatták.
- Nagyon messze van innen Nebelwald ahhoz, hogy az ottaniak keze ideérjen. És amúgy sem hagyná Áine sem hogy egy férfi ugráltassa, nem igaz? - mosolyodott el. - A gyengeség viszont már más kérdés, ezek közül a legfontosabb kérdés, hogy tett-e olyat, amitől gyengének találod?
- Nem kell semmit tenni hozzá. Ahogy jár. Ahogy beszél. Amit mond. Az erősek sugározzák magukból. Ő nem.
[color=green]- A bőrszínnek ehhez semmi köze... - szól közbe bátortalanul - Lehet belőle jó vezér, csak mert self... és ha nem találtatik mégiscsak hasznos előbb utóbb úgyis megoldják maguk... nem akarok szemtelen lenni Asszonyom, de az ilyen kis törzsekbe tudtommal elég.... könnyen megoldják ezeket a dolgokat... – cincogta Miu.
- Az majd elválik, mennyire erős. - jegyezte meg Tea félmosollyal. - Néha több erő van valakiben, mint az látszik... És néha az erősek nagyon gyengének bizonyulnak.
- Csak tekergetitek a szavakat, mint a kígyó a gyűrűit. Az erős erős, a gyenge meg gyenge. Itt nincsenek kibúvók. De úgy is meglátjuk valóban elég erős-e. Ha túléli az erdőt és még rátok is vigyáz közben az. De nem olyan könnyű az, a Természet ennyire mélyen a Tünde-erdőben nem szelíd és nem odaadó, és főképp nem kegyelmes.
- Valóban kiváló próba lesz neki. Szerencsére ránk nem kell majd vigyáznia. Köszönöm, hogy időt szakított ránk, és hogy megerősített benne, hogy Áine nem tett vagy mulasztott semmi olyat, amitől alkalmatlan volna a vezérségre. További szép estét önnek. - köszönt el Réannától, és mivel a többiek sem szóltak hozzá egyebet visszaindult a szállása felé. A lényegi információt megkapta, a sötét tünde örökös semmit nem tett azért, hogy ne tiszteljék vagy szeressék, nem hibázott és nem is volt alkalmatlan. Így nem volt oka nem őt támogatni.
- Nos, mit gondolnak?
- Ostobaság... én... én... nem nézhetem jó szemmel, hogy szórakozásból leölnek egy állatot.... ez... - Miu elfordult és sóhajtva próbálta összeszedni magát. -  Nem tudom... kockázatos terv, és én csak lelassítanálak titeket... orvos tanonc vagyok nem harcos... még a botomat is otthon hagytam... ha bajba kerülök, nem tudom meg bírom-e védeni magam...
- Amit elmondtam. Nem kell jó vadásznak lenni ahhoz, hogy valaki erős legyen. Egy falut... vagy egy királyságot irányítani nem egyenlő azzal, ha valaki jó vadász vagy jó harcos. Oda másféle erő kell. Persze nem tudom, hogy ez megvan-e Áinében, de úgy gyanítom, Réannában nincs. Persze, ebben sem vagyok biztos. - sóhajtott. - Nem állunk egy állásponton, ami az erőszakot illeti, és ez talán elvakítja az ítélőképességem.
- A védelem miatt ne aggódjon, Miss Silverfalls, én meg tudom védeni önt is és Teát is ha kell. Az ölés soha nem szórakozás, most sem az, ez tradíciójuk, és orvosra is lehet nagy szükség lesz... Ám ha nem akar jönni, nem kényszeríthetem. - mondta Miunak. Tea fejtegetése viszont határozottan értelmes volt, olyan dolog, amiről éjszakákat el lehetett volna filozofálni. Mitől lesz valaki jó király, mitől lesz egy állam működő, mennyit lehet megengedni… - Áine is forrófejű, de egyet értek, Réannának csak egy harcos ereje van, más nincs, és az kevés. Mindenesetre holnap kiderül majd, hogy elfogadják-e ha a harcban is jeleskedik. Mert onnantól tényleg csak a bőrszíne lehet baj, nemestündévé viszont senki sem változtathatja.
- Egyeétrek... mellesleg... Asszonyom... nyugodtan hívjon Miunak... mindössze 14 éves vagyok... olyan furcsa, hogy Miss-nek szólít...
- Ahogy kényelmesebb, de akkor kérlek ön se hívjon Asszonyomnak, Miu, a Loreena bőven elég, de a Lory is megteszi.
Közben megérkeztek az egyik kunyhóhoz, így az embernő búcsút vett tőlük.
- Nos, nekem itt a szállásom. - rámosolygott a lányokra. - Szükségem van a pihenésre, és gondolom... nektek is. Nehéz nap elébe nézünk. Jó éjszakát! - köszönt el.
- Jóéjszakát Tea!
- Jóéjszakát.
Nem volt más hátra mint előre. Miu és Loreena is visszatértek a szállásukra, hogy kipihenjék magukat a másnapi megmérettetés előtt, noha nem az ő harcuk volt…

10Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Szomb. Szept. 24, 2016 2:32 am

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

− Éhes voltál − a tünde fekete pillantása metszőn feszül az enyémnek, de ennél tovább nem firtatja, én pedig nem ragaszkodok hozzá, hogy bizonygatni akarjam az igazam. Túl fáradt vagyok hozzá. − Én meg csak gondoltam, szólok, hogy az erdő egyébként elképesztően veszélyes ennyire mélyen… És hát, ne vedd magadra, de egyébként se tűnsz gyakorlott harcosnak, most még járni se tudsz rendesen. A helyedben nyugton maradnék, míg rendbe jössz.
Lesütöm a szemem, mint a megfeddet gyermekek szokták. Úgy érzem, sem jogom, sem erőm dacolni vele.
− Egyébként arról beszélnek, hogy ki legyen a vezetőnk. Áine, a jogos örökös… − csak akkor pillantok az arcára megint, ahogy elhallgat mintha pont azért tartana hatásszünetet, hogy felfigyeljek rá, de a szemében kavargó fényből kiolvasom, hogy valamin nagyon gondolkodik. Valószínűleg csak szót keres valamire az én nyelvemen, és én képzelek többet az egészbe. − Szóval Áine néhány tulajdonsága nem felel meg a klán néhány tagjának − megrántja a vállát, mint aki épp megtalálta a lehető legegyszerűbb magyarázatot valami nagyon komoly kérdésre. − De gyere. Adok enned, ha éhes vagy. Egyébként Ceridwen vagyok, el is felejtettem bemutatkozni… − rám mosolyog, én pedig viszonzom a gesztust, ahogy elrebegem felé a nevem.
Mielőtt azonban indulhatnánk, magas, karcsú nő lép a sátorból, jellegzetesen csinos tündevonásokkal, a hamuszín bőr egyenesen jól áll neki.
Míg Ceridwennel tündéül váltanak néhány számomra ismeretlen mondatot, megnézem magamnak a nyomában kunyhóból kilépő két másik elfet. Először a fakó hajú, fiatal lányt mérem végig tetőtől egészen talpig. Egészen úgy tűnt, mint aki feszélyezve érzi magát, világos, szürke szemei riadtan rebbentek a világra. Az egész lénye valami ösztönös, mélyről fakadó ártatlanságot árasztott magából, amit talán megrontani se lehet. A másik tünde nála idősebbnek tűnt, és jóval tekintélyparancsolóbbnak is. Határozott, egyenes tartása erőt sugárzott, jóval könnyebben ragadta meg ez a figyelmem, mint az elfek népének egyébként összes tagjára jellemző kecses szépség. Az arca finom vonásai ellenére is elképzeltem, hogy mennyire ijesztő lehet, ha a most a tekintetében megbúvó tavaszi hajtásoktól frissen zöldellő erdő békéje haragosan a vihar tépázta lombok sötétjével lobban.
A vizsgálódásomból Ceridwen hangja riasztott.
− Ő itt Áine, a klán ikercsaládjának sarja és Serpentbloom leendő vezetője, ha a ma esti szertartás úgy engedi. Elnézést a közjátékért, megfeledkeztem, hogy nem beszéled a nyelvünket − a szája szegletében játszó aprócska mosoly arra késztetett, hogy biccentsek
− Én meg Tea vagyok − mutatkozok be, a tekintetem először a sötételf arcára emelve, majd körbejáratva a többi tündén is −, és semmi közöm az egészhez, csak Ceridwen… mondhatni megmentette az életem. És nem óhajtom az idejét rabolni, Áine, gondolom, készülnie kell az estére.
− Üdvözlöm hölgyem… − meglep, hogy először a legfiatalabb lány kezd beszélni. A hangja ugyanazt a zavartságot tükrözi, mint az összes többi gesztusa. Barátságosan rámosolygok. −  Ezek szerint ön is részt vesz velünk az eseményen? − érdeklődik, épp csak a kérdés erejéig egyenletes a hangja, mielőtt ismét zavartan akadozva tenné hozzá, mint akinek nehezére esik formálni a szavakat: − Öhm… örvendek… Miu vagyok, szolgálatára…
− Öhm… − most az én sorom következik, hogy elakadjon a szavam egy pillanatra. − Igazából nem terveztem − vállat vonok, ahogy udvarias mosolyba ívelem az ajkaim, a szemem sarkából Ceridwenre sandítva.
− Mélyre keveredett a Tünde erdőben Tea kisasszony − a lánghajú tünde arcára csúsztatom a tekintetem, ahogy telt, kellemes hangja olajosan ömlik szét a levegőben, nem mellesleg tökéletes némettel. − De ha itt van, ne hagyjon ki egy ilyen eseményt, elég látványos lesz − alig észrevehető mosoly íveli az ajkait.  
− Amit ugyancsak nem terveztem − vonok vállat kifejezéstelenül. Jobb szerettem volna vágtában hagyni magam mögött az életet. Kár, hogy úgy tűnik… tényleg nincs merszem meghalni. − Már ennyire mélyre kerülni a Tünde-erdőben − pontosítok, de inkább csak magamnak, hogy megtörjem a szavaim mögött futó gondolatok gyászosan kavargó feketéjét. −  Ám… Ha már itt vagyok… Lehet elmegyek − illedelmesen mosolygok, körbefuttatva a tekintetem az arcokon
Még ott látom Miu arcán a barátságos mosoly emlékét, ahogy rápillantok, mikor a másik tünde felé fordulva megszólal:
− Öhm… bocsásson meg, legyen szíves, hölgyem… − kedvem támad kuncogni a bájos esetlenségén, de nem akarom ennél is jobban zavarba hozni, így csak figyelem, ahogy zavartan beszél tovább. − Esetleg elárulná a nevét, ha nem bánja?
− Hogyne, elnézést a modortalanságomért − szabadkozik udvariasan lágy hangon a tünde. − Lady Loreena Wildwind vagyok.
Loreena és Miu. Megjegyeztem.
− Jó lesz, meglátod! − Ceridwen mosolya rám ragyog. − Utána, ha vége, kivezetlek biztonságban − ígéri, az arcom pedig tükrözi a mosolyát.
− Egyedül… meghal… Ceridwen biztonságos − a sötételf szavai között makacsul kapaszkodik meg az akcentusa.
− Áine az szerette volna mondani, hogy velem biztonságban leszel, egyedül viszont tényleg veszélyes környék a Tünde-erdő − egészíti ki Ceridwen, ahogy a tekintetünk egy pillanatra összeakad.
− Köszönöm − fordulok Áine felé egy halvány mosollyal

Később mély, álomtalan alvásból ébredek a kunyhó résnyire nyitott ajtaján beszüremlő dobszó kongó ritmusára. Kótyagos fejjel könyökölök fel a fekvőhelyen, hunyorogva sandítok körbe, a szobára sötétség telepedett. Egy pillanatig elmélázok azon, hogy inkább visszadőlök pihenni, ámde illetlenség volna, és a tündék túl kedvesek voltak hozzám ahhoz, hogy megbántsam őket. Viszonylag hosszú idő alatt szedem magam össze annyira, hogy ki tudjak kászálódni az ágyból. A lábaimban még mindig érzem az izomláz feszülő fájdalmát, de tartok tőle, pár napig ez nem sokat fog változni, csak az segíthet rajta, ha eleget pihenek. A bensőmben feszülő fájdalmon talán semmi.
Az erősödő hangok forrása felé igyekszem. Bár az igyekvés talán kissé erős szó, a bicegés talán szemléletesebben írja le a mozgást, ahogy szinte vonszolom magam után a sajgó lábaim. Magasba nyaló tűznyalábok körött ülő és táncoló tündék között az ismerős arcok után kutatok. Loreena és Miu már a többiek között ülnek, hívatlanul huppanok melléjük, Loreena és a sötételf mellett foglalok helyet, előbbi köszöntését viszonzom: magam is biccentek felé. Néhány percre belemerülök a táncoló tündék hullámzó mozgásának bámulásába, majd a hirtelen felém magasodó alakra emelem a tekintetem. Ceridwen egy hatalmas fatálat kínál felém, rajta illatos sült hús. Csak akkor döbbenek rá, hogy mennyire éhes vagyok, mikor rágcsálni kezdek. A sötéthajú tünde közöttem és Áine között szorít helyet magának.    
A tündék a saját nyelvükön kezdenek beszélni egymás között. Ceridwen figyelmesen hallgatja végig őket, közben felém hajolva fordít.
Megtudom, hogy a tűz másik oldalán üldögélő Réanna Áine riválisa. Hosszú ideig figyelem a nőt. A fajára jellemző páratlan szépség sugárzik minden vonásából és mozdulatából, és valami megfoghatatlan, elemi erejű kisugárzás, ami sokkal ösztönösebb és állatibb, mint amit a mellettem ülő Loreenából vagy akár Áinéból érzik párologni. Teljességgel megértem azokat, akik szívesen követnék inkább őt, mint a nőt, akit vér szerint illet az irányítás joga, főleg azután, hogy Ceridwentől megtudom, Réanna páratlan harcos és vadász, és úgy tűnik, Ceridwen népének sokat számít az ilyesmi.
− Maguk emberek hogy intézik az ilyesmit? Puszta kíváncsiságból − Loreena kérdése riaszt fel a gondolataim közül.
− Úgy, hogy nem engedünk nőket uralkodni − megvonom a vállam, és nem nagyon tudom, de nem is akarom leplezni a hangomban az élt. Úgy tűnik, a tünde gond nélkül olvas a hangomból, elneveti magát, mielőtt megszólalna:
− Amelie királynő igencsak szívére venné ezt a választ, ha hallaná. A nők is vannak olyan jó uralkodók, mint a férfiak, bár jelen esetben nem hiszem, hogy kifinomultabban intézzük az ügyeinket.
− Pedig nem szeretném a királynőt megsérteni − szólok még gyorsan oda. − Én se gondolom másképp… Csak azt mondom, amit látok. De az erőszak a férfiaknál is működik. Úgy tűnik, mindenki felnéz a nagy harcosokra − fűzöm még hozzá, mielőtt sóhajtanék, majd  elengedem Loreena pillantását, követve a tekintetét a legfiatalabb tündére sandítok magam is. A lány arcán játszó pír mosolyt csal az arcomra, és a szája remegő ívét figyelem, ahogy dadogva beszélni kezd:
− B… bocsánat… é… én mint druida és mint elf, ráadásul orvos tanonc e…egy kissé fenntartásaim vannak az állatokkal való bánás miatt… személy szerint, nem szeretem az állati bizsukat… de el kell ismernem, hogy van egy kisugárzása a jelöltnek… bátor azt meg kell hagyni…
A lényéből hömpölygő zavartság eddig a pontig nem volt még ennyire erős. Egy pillanatig magam is kínosan érzem magam tőle, mielőtt Loreena hangja kizökkentene:
− Na, igen, a karizma sajnos sokat nyom a latba. Sajnálom, hogy ilyen sokát számít az erő, és néha többet, mint a józanész − rám sandít a nő, én pedig jelentőségteljesen felvonom a tekintetem válaszképp. Úgy tűnik, több dologban értünk egyet, mintsem gondoltam volna. − Megoldásnak látom, hogy ha egyébként egyértelműen Áine lenne a jobb vezér, akkor le kell győznie Réannát a saját területén. Úgy nem maradhatna kétség. Nem tudom mi a véleménye az egybegyűlteknek − vázolja aztán röviden a tervét, komoly pillantását körbehordozva az arcokon.
− Úgy… érti… úgy érti vadász verseny? − motyogja a lány, és az arca majdnem olyan fehérbe vált, mint a haja.
− Olyasmire Miss Silverfalls, ha nincs más lehetőség, és ha nincs ellenvetése − kapja meg Miu a válaszát, de reagálni nincs lehetősége, mert a mi oldalunkon ülő sötét tünde hirtelen felpattan, számomra érthetetlen szavakat köp indulatosan a riválisa felé.
− A sötét tündék és a temperamentumuk… − morogja mellettem Loreena, amíg az arcát fürkészve oldalra sandítok egy pillanatra, langyos mosoly suhan át az ajkaimon.
A két tünde között tomboló feszültségtől annak ellenére is hátrahőkölök, hogy a beszélgetésből egyetlen szót sem értek. Két vasakarat feszül egymásnak merészen, még azután is minden szempár rájuk szegeződik, hogy Áine elfordulva Réannától felénk lép.
Valamit tündéül kérdez, Loreenával váltanak néhány szót, majd kérdő tekintete az enyémbe fúródik.
− Azt akarja, hogy menj vele a vadászatra − motyogja a fülembe Ceridwen.  
Lemondón sóhajtok. Eszem ágában sem volt ilyen kalandokba keveredni, de egyrészt nincs merszem nemet mondani, ha már ennyire kedvesek voltak velem, másrészt… hátha ez majd elterelné a gondolataim. Végül Áine felé bólintok jelezve a beleegyezésem.
− Én egyébként azt gondolom, csak hátráltatnám a vadászatot… Nem vagyok se harcos, se vadász. De ha ragaszkodik hozzá, elkísérem önöket − jelentem ki teljesen tárgyilagosan. Áine helyett azonban Loreena válaszol:
− Ha csak megfigyelőként vagyunk jelen, mi sem szólhatunk közbe. Ön se fog hátráltatni senkit, de jól jöhet egy harmadik, külsős szem.
Ahogy az arcára siklik a tekintetem, elmosolyodok halványan és biccentek.
− Értem és… köszönöm.
Réanna morog valamit Áinénak tündéül. Cedriwen túl izgatottnak tűnik, elfelejti lefordítani.

Miután igencsak nyomott hangulatban folytatódik és fejeződik be az ünnepség, Loreena Wildwind úgy dönt, hogy felkeresi Réannát, én pedig úgy, hogy vele tartok. Lehetetlen lenne nem észrevenni a tünde arcán a meglepettséget a döntésem nyomán, én pedig nem fejtem ki neki, hogy Cedriwen eltűnt, fogalmam sincs, hová, és nem akarok egyedül maradni.
− Kíváncsi vagyok, miért akar ennyire vezető lenni, és hogy van-e valami gond Áinéval azon kívül, hogy magán viseli az átok nyomait − magyarázza séta közben, ahogy Réanna lakhelye felé tartunk. Majd hozzáteszi: − Nyitott vagyok a véleményére, közben is, utána is, az ön szemszöge elég sajátos itt ahhoz, hogy lásson olyat is, amit én nem.
− A hatalom általában mindenkinek kell − megvonom a vállam és sóhajtok. − Átok? Nem ismerem túl jól a tündeszokásokat − vallom be bocsánatkérő mosollyal.
− Arról az átokról beszélek, amikor az emberek egy részéből vámpírok lettek, a tündék egy részéből sötételfek. Ezért hívják Áinét is átkozottnak – magyarázza készségesen, én pedig biccentek.  
− A véleményem az… − folytatom aztán, hogy magam is megfeleljek a kérdésének, ha már ő ennyire készségesen válaszol az enyémekre. − Hogy ez az erős férfiak módszere. Fizikai erőszakot használni vétójog gyanánt. De én azt látom, hogy a kiemelkedően jó katonákból ritkán lesznek jó vezetők. Nem is tudom… − elgondolkodva rágcsálom a szám szélét. − Másképp gondolkodnak és kész. Másképp tekintenek az életre.
Loreena nyomában megtorpanok, ahogy megérkezünk a tünde sátrához.
− Elnézést, hogy most zavarom, Vadász, de úgy gondoltam még Áine próbája előtt váltanék önnel néhány szót.
Nem tudom nem észrevenni, hogy Loreena a jelenlétemre tekintettel az én nyelvemen szólítja meg. Érdeklődve sandítok Réannára, és nem engedem az arcomra ülni a meglepettséget, amit a tökéletes németje okoz. Szinte nem is hallatszik benne akcentus.
− Mit akartok? − veti oda mogorván. − Egyértelmű, hogy a pártját fogjátok, ha vele tartotok − tüntetőleg összefonja a karjait a mellkasa előtt.
− Bírának jöttünk, nem segítőnek, és egy jó bíra meghallgatja az összes felet. Te vagy itt a legjobb harcos, és a legsikeresebb vadász. Szeretném tudni, miért nem tartod Áinét alkalmasnak a falutok vezetésére − fejti türelmesen az álláspontját a tünde. Tetszik a hidegvér, ahogy kezeli a dolgokat. Igazi diplomata.
− Mert gyenge. És mert sötét − feleli egyszerűen a másik. A szemöldököm felszalad. − Ez a kettő pont elég, hogy az átkosok hercege pont úgy ugráltathassa, ha tudomást szerez róla, ahogy akarja, és én nem akarom a klánt a sötét tündék bábjának − magyarázza fojtott indulattal. Loreenára sandítok, az arca nem tükröz érzelmet, de a szeme mintha egy árnyalattal sötétebben villanna.
− Nagyon messze van innen Nebelwald ahhoz, hogy az ottaniak keze ideérjen. És amúgy sem hagyná Áine sem hogy egy férfi ugráltassa, nem igaz? − úgy mosolyodik el, mint aki tisztában van azzal, hogy rátapintott a lényegre. − A gyengeség viszont már más kérdés, ezek közül a legfontosabb kérdés, hogy tett-e olyat, amitől gyengének találod?
− Nem kell semmit tenni hozzá. Ahogy jár. Ahogy beszél. Amit mond. Az erősek sugározzák magukból. Ő nem.
− A bőrszínnek ehhez semmi köze… − a pillanatra közénk feszülő csendet Miu töri meg bátortalanul. Szinte el is feledkeztem róla, eddig csak árnyékként követett bennünket. − Lehet belőle jó vezér, csak mert self… és, ha nem találtatik, mégiscsak hasznos előbb-utóbb úgyis megoldják maguk… nem akarok szemtelen lenni, asszonyom, de az ilyen kis törzsekbe tudtommal elég… könnyen megoldják ezeket a dolgokat… − magyarázza színtelen, törékeny hangon. Hagyom, hogy befejezze, mielőtt némileg határozottabban fordulnék a tünde felé.
− Az majd elválik, mennyire erős − jegyzem meg félmosollyal. − Néha több erő van valakiben, mint az látszik… És néha az erősek nagyon gyengének bizonyulnak − megvonom a vállamat, miközben érdeklődve méricskélem Réanna vonásait. Mindent tudó halvány kis mosoly terül szét az arcán.
− Csak tekergetitek a szavakat, mint a kígyó a gyűrűit. Az erős erős, a gyenge meg gyenge. Itt nincsenek kibúvók. De úgyis meglátjuk, valóban elég erős-e. Ha túléli az erdőt, és még rátok is vigyáz közben, az. De nem olyan könnyű az, a Természet ennyire mélyen a Tünde-erdőben nem szelíd és nem odaadó és főképp nem kegyelmes.
Némi rosszindulatú kétkedést vélek a hangjában felfedezni, amitől ösztönösen öklömnyire szorul össze a gyomrom. Az arcomra azonban morzsáját se engedem a félelemnek kiülni.
− Valóban kiváló próba lesz neki − helyesel Loreena. − Szerencsére ránk nem kell majd vigyáznia. Köszönöm, hogy időt szakított ránk, és hogy megerősített benne, hogy Áine nem tett vagy mulasztott semmi olyat, amitől alkalmatlan volna a vezérségre. További szép estét önnek – folytatja nyugodt hangon, pedig elfojtott indulatot sejtek mögötte. Lady Loreena Wildwind önuralma irigylésre méltó.
− Nos, mit gondolnak? − szólal meg pár perc múlva, miután magunk mögött hagyva Réanna sátrát visszafelé indulunk.
Egy röpke másodpercre Miu riadtnak tűnő arcát fürkészem, mielőtt a tekintetét követve magam is Loreenára nem pillantanék.
− Ostobaság… én… én… nem nézhetem jó szemmel, hogy szórakozásból leölnek egy állatot… ez… − sóhaj szakad fel a mellkasából a zavart dadogást követően, majd némileg összeszedettebben kezd beszélni −  Nem tudom… kockázatos terv, és én csak lelassítanálak titeket… orvos tanonc vagyok nem harcos… még a botomat is otthon hagytam… ha bajba kerülök, nem tudom meg bírom-e védeni magam… − aggodalmaskodik tovább.
− A védelem miatt ne aggódjon, Miss Silverfalls, én meg tudom védeni önt is és Teát is, ha kell − biztosítja türelmesen Loreena. Mint mondtam, páratlan az önuralma. − Az ölés soha nem szórakozás, most sem az, ez tradíciójuk, és orvosra is lehet nagy szükség lesz… Ám, ha nem akar jönni, nem kényszeríthetem − magyarázza szelíden. Megvárom, míg megbeszélik, mielőtt magam is kifejteném a véleményemet.
− Amit elmondtam. Nem kell jó vadásznak lenni ahhoz, hogy valaki erős legyen. Egy falut… vagy egy királyságot irányítani nem egyenlő azzal, ha valaki jó vadász vagy jó harcos. Oda másféle erő kell. Persze nem tudom, hogy ez megvan-e Áinében, de úgy gyanítom, Réannában nincs. Persze, ebben sem vagyok biztos − magyarázom hol Loreenára, hol Miura sandítva, majd egy pillanatra megállok, míg halk sóhajként kifújok egy testesebb levegővételt, mielőtt folytatnám: − Nem állunk egy állásponton, ami az erőszakot illeti, és ez talán elvakítja az ítélőképességem.
− Áine is forrófejű, de egyetértek, Réannának csak egy harcos ereje van, más nincs, és az kevés − kezdi fejtegetni Loreena a véleményét, én pedig bólintok a szavaira. − Mindenesetre holnap kiderül majd, hogy elfogadják-e, ha a harcban is jeleskedik. Mert onnantól tényleg csak a bőrszíne lehet baj, nemestündévé viszont senki sem változtathatja − magyarázza tovább tárgyilagosan.
− Egyetértek… − szólal meg Miu szokásos zavartságában. − Mellesleg… Asszonyom… nyugodtan hívjon Miunak… mindössze tizennégy éves vagyok… olyan furcsa, hogy Missnek szólít…
− Ahogy kényelmesebb, de akkor, kérem, ön se hívjon asszonyomnak, Miu, a Loreena bőven elég, de a Lory is megteszi.
A tündék párbeszéde csak felszínesen siklik el a tudatom mezsgyéjén, időközben megismerem Ceridwen kunyhóját, megtorpanok előtte.
− Nos, nekem itt a szállásom − szólok mosolyogva a tündékhez. − Szükségem van a pihenésre, és gondolom… − szívdobbanásnyi szünetet tartok − nektek is. Nehéz nap elébe nézünk. Jó éjszakát! − elköszönök. Követik a példám.
Szinte beájulok az ágyba. Csak most – hogy nincs, mi elterelje a figyelmem – kezdem érezni megint a lábaim sajgását.
Remélem, az éjszakai alvás is ugyanolyan pihentető, mély és álomtalan lesz, mint amiben a délután volt részem.

11Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Hétf. Okt. 03, 2016 4:23 pm

Miu Silverfalls

Miu Silverfalls
Tünde Druida
Tünde Druida

- A rivális a klán legrangosabb családjának jelenlegi vezetője. – felelte a nő, aki fogadott minket.
- Vagyis köze nincs a régi nemzetséghez. - tette hozzá Áine.
- Ebben az esetben nem értem a problémát. – kezd bele beszédébe a tündenő - Bár nem vagyok szakértője az örökösödési jognak, a másik klán, hacsak nem fűzik ide rokoni szálak, elméletben nem formálhat jogot ennek a közösségnek az irányítására. A kisasszonynak mi a véleménye? Őket képviseli esetleg? – fordul felém végül.
Hirtelen megszeppenve alig tudok megszólalni, de köhintek egyet, majd megszólalok kicsit bizonytalan hangon.
- Én a Silverfalls klán megbízásából jöttem. Miu vagyok, a klán főpapnőjének második lánya... De... vér szerint valóban Ön lenne az örökös, ha vérről van szó... – fordulok Áine felé - …de... és bocsásson meg a tiszteletlenségemért, vannak olyan nézetek, hogy a tisztavérű származás, többet jelent... így gondolom, ezért formál a másik Hölgy magának jogot... én mindenesetre többre tartom a vezetői képességeket a származástól... b...bocsánat... – hajolgatok meg a self felé bocsánatkérően.
- Nos, Áine riválisa még a szakadás előtt vezeti vissza a családfát… - ad választ a nő - …így egy nagyon régen levált mellékág leszármazottjának tekinti magát. A tekintélye és Serpentbloom lakosai körében növekvő hírneve pedig eleget nyom a latba, hogy ez neki elég legyen.
- A nő a vadászok vezetője. Viszont bőven semmi köze a klánt vezető családhoz, csupán egyike annak a hétnek, amelyek összeverődve megalapították ezt a várost és az óta egyként hivatkoznak magukra. Viszont ezt senki nem fogja nekem elhinni.
Kissé meglepődök a hallottakon, mert a kettő együtt olyan furcsa volt, lényegében egyik állítás ütötte a másikat, de nem szóltam közbe. Nem éreztem helyénvalónak, lehet csak én értettem félre valamit. Ösztönösen kiráz a hideg, ahogy a társnőm megemlít, de rögtön meg is nyugodok, ahogy elmagyarázta, amit szeretett volna. Egy pillanatra azt hittem valamit elrontottam. Miután türelmesen figyeltem, végül nem bírtam és biztonság kedvéért újabb kérdéssel támadtam le a helyieket.
- Öhm... asszonyom... ha szabadna megérdeklődnöm... milyen beállítottságú a klánjuk. Sajnos anyámat nem értesítették róla, így jó volna mindenek előtt tisztázni ezt... ha jól sejtem Önök egy harci klán... igaz? Mert más politikailag jó vezetőt találni, mint vadász, vagy harcászilag.
- Nem hadvezér kell nekünk. Nem háborúba készülünk. Olyanra van szükségünk, aki meghozza a helyes döntéseket, hogy a város és a tündék jómódban élhessenek. – némán bólintok, majd türelmesen figyelek - Természetesen megejthetjük. Ma este térnek vissza a vadászok, és ilyenkor általában az egész város felpezsdül, tűzszertartás és ételáldozat lesz a természetnek és az erdőnek, hogy engedte nekik a vadejtést. Ott szembeállíthatják és kikérdezhetik mindkettejüket.
- Rendben. Sajnálom, hogy ilyesmivel kell beárnyékolni az ünneplést, de mindenkinek érdeke hogy hamar elintéződjön ez az ügy. Esetleg elvezetnének a szállásomhoz, hogy kicsit felfrissüljek előtte?
Kíváncsian pislantottam a társnőmre. Érdekes volt a kérése nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretne fürödni, vagy pihenni. Első ránézésre valamilyen katonának tűnt, aki minden alkalomhoz alkalmazkodik, így meglepő, hogy ő tette fel ezt a kérdést előbb és nem én. Persze végül bólintottak és az örökösnő kíséretében elindultunk a szállás felé, ám alig hagytuk el a szállást rögtön meg is torpantunk. Két nő „állta utunk”, és egy rövid eszmecsere után meg is tudjuk az elf- és az embernő nevét. A Tea nevű ember azonban furcsaságot mondott.
- Üdvözlöm hölgyem... ezek szerint Ön is részt vesz velünk az eseményen? – kérdezem kíváncsian, megpróbálva tisztázni a helyzetet - Öhm... örvendek... Miu vagyok szolgálatára....
- Öhm... Igazából nem terveztem. – feleli szinte rögtön.
Ezek után egy kicsit összemosódtak a szálak… én… kezdtem elveszíteni a fonalat. Juuuuj mi lesz velem később… egek…

Az esti ünneplésig volt pár óránk magunkra, bár én nem sok mindent tudtam kezdeni magammal sajnos. Ezen a téren nem voltam kifejezetten jó, így leginkább csendben ültem és próbáltam nem láb alatt lenni. Az este eljövetelével is nagyjából ugyanez volt a helyzet. Próbáltam mindig Lady Loreena közelébe maradni, hogy legalább egyetlen ismerős arc legyen a közelembe, de úgy alapjáraton igen csendes voltam. Talán emiatt rémültem meg ismét, ahogy a két nő rám emelte tekintetét, ahogy a beszélgetés előrehaladt.
- B... bocsánat... – kezdek bele zavaromba hadarva - é... én, mint druida és mint elf, ráadásul orvostanonc e...egy kissé fenntartásaim vannak az állatokkal való bánás miatt... személy szerint, nem szeretem az állati bizsukat... de el kell ismernem, hogy van egy kisugárzása a jelöltnek... bátor azt meg kell hagyni...
- Na igen, a karizma sajnos sokat nyom a latba. Sajnálom, hogy ilyen sokát számít az erő, és néha többet, mint a józanész. Megoldásnak látom, hogy ha egyébként egyértelműen Áine lenne a jobb vezér, akkor le kell győznie Réannát a saját területén. Úgy nem maradhatna kétség. Nem tudom mi a véleménye az egybegyűlteknek.
- Úgy... érti.... úgy érti vadász verseny?
- Olyasmire Miss Silverfalls, ha nincs más lehetőség, és ha nincs ellenvetése.
- Meglátjuk! Réanna ní Ciarnait!
Innentől pedig elszabadult a pokol. Éreztem, ahogy megszédülök és akaratlanul is kis híján összerogyok ültőmbe. A fejembe lévő káoszból, látszólag, csak kissé rémült, kétségbeesett tekintetem árulkodhatott. Észre sem vettem, ahogy követtem szó nélkül Loryt és csak a beszélgetések töredékét is, ha megértettem. A lelki szemeim előtt még mindig ott a kép… engem felkértek, hogy legyek ott egy Vad leölésénél…
- Nagyon messze van innen Nebelwald ahhoz, hogy az ottaniak keze ideérjen.- hallom meg Loreena szavait, mely végül magamhoz térít - És amúgy sem hagyná Áine sem hogy egy férfi ugráltassa, nem igaz? A gyengeség viszont már más kérdés, ezek közül a legfontosabb kérdés, hogy tett-e olyat, amitől gyengének találod?
- Nem kell semmit tenni hozzá. Ahogy jár. Ahogy beszél. Amit mond. Az erősek sugározzák magukból. Ő nem.
- A bőrszínnek ehhez semmi köze... – csattanok fel olyan hangerővel mint egy rémült egér - Lehet belőle jó vezér, csak mert self... és ha nem találtatik mégiscsak hasznos előbb utóbb úgyis megoldják maguk... nem akarok szemtelen lenni Asszonyom, de az ilyen kis törzsekbe tudtommal elég.... könnyen megoldják ezeket a dolgokat...
Nem tudom mi váltotta ki belőlem ezt az „indulatot”, de azt igen, hogy csak fél füllel követtem innentől csak a beszélgetéseket.
- Az majd elválik, mennyire erős. Néha több erő van valakiben, mint az látszik... És néha az erősek nagyon gyengének bizonyulnak.
- Csak tekergetitek a szavakat, mint a kígyó a gyűrűit. Az erős erős, a gyenge meg gyenge. Itt nincsenek kibúvók. De úgy is meglátjuk valóban elég erős-e. Ha túléli az erdőt és még rátok is vigyáz közben az. De nem olyan könnyű az, a Természet ennyire mélyen a Tünde-erdőben nem szelíd és nem odaadó, és főképp nem kegyelmes.
- Valóban kiváló próba lesz neki. Szerencsére ránk nem kell majd vigyáznia. Köszönöm, hogy időt szakított ránk, és hogy megerősített benne, hogy Áine nem tett vagy mulasztott semmi olyat, amitől alkalmatlan volna a vezérségre. További szép estét önnek. – búcsúzott el végül Loreena, majd én is némán követve megszöktem vele a tüzektől.

- Nos, mit gondolnak? – teszi fel a kérdést végül mikor szállásunk felé indultunk.
- Ostobaság... – felelem csupán - én... én... nem nézhetem jó szemmel, hogy szórakozásból leölnek egy állatot.... ez... Nem tudom... kockázatos terv, és én csak lelassítanálak titeket... orvos tanonc vagyok nem harcos... még a botomat is otthon hagytam... ha bajba kerülök, nem tudom meg bírom-e védeni magam...
- Amit elmondtam. Nem kell jó vadásznak lenni ahhoz, hogy valaki erős legyen. Egy falut... vagy egy királyságot irányítani nem egyenlő azzal, ha valaki jó vadász vagy jó harcos. Oda másféle erő kell. Persze nem tudom, hogy ez megvan-e Áinében, de úgy gyanítom, Réannában nincs. Persze, ebben sem vagyok biztos. Nem állunk egy állásponton, ami az erőszakot illeti, és ez talán elvakítja az ítélőképességem.
- A védelem miatt ne aggódjon, Miss Silverfalls, én meg tudom védeni önt is és Teát is ha kell. Az ölés soha nem szórakozás, most sem az, ez tradíciójuk, és orvosra is lehet nagy szükség lesz... Ám ha nem akar jönni, nem kényszeríthetem. – mondja nyugodtan a nő, melyre csak hallgatok - Áine is forrófejű, de egyet értek, Réannának csak egy harcos ereje van, más nincs, és az kevés. Mindenesetre holnap kiderül majd, hogy elfogadják-e ha a harcban is jeleskedik. Mert onnantól tényleg csak a bőrszíne lehet baj, nemestündévé viszont senki sem változtathatja.
- Egyetértek... mellesleg... Asszonyom... nyugodtan hívjon Miunak... mindössze 14 éves vagyok... olyan furcsa, hogy Miss-nek szólít...
- Ahogy kényelmesebb, de akkor kérlek, ön se hívjon Asszonyomnak, Miu, a Loreena bőven elég, de a Lory is megteszi.
- Nos, nekem itt a szállásom. – búcsúszik el az embernő - Szükségem van a pihenésre, és gondolom... nektek is. Nehéz nap elébe nézünk. Jó éjszakát!
- Jóéjszakát Tea!
- Jóéjszakát.
Majd mindegyikünk a maga-maga szállására indult, hogy kipihenhessük magunkat.

12Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Hétf. Okt. 03, 2016 4:29 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Remek, másnap indul is a küldetés, lefolyása skypeon!

13Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Hétf. Okt. 24, 2016 7:33 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Hosszú álomtalan álma volt, reggel pedig magától ébredt fel a bőrökből készült fekhelyén. Ahhoz képest amire számított kifejezetten meleg volt és kényelmes, mintha csak visszaadta volna az erejét amit az utazás elvett. Szüksége is volt rá, ha el akarta kísérni Áinét a vadászatra.
Legnagyobb meglepetésére Miu reggelit készített, és a csodálatos kakukkfüves illatú tojásrántottából neki is félretett egy adagot. Kedves „jóreggelt” köszönés mellett, boldogan ült le az alacsony asztal mellé törökülésben, hogy elfogyassza a reggelit (közben folyamatosan hálálkodva a lánynak, hogy nem neki kellett a kezébe fakanalat vennie), majd miután befejezte magához vette az íját és a tegezét tele nyilakkal, övébe betűzte a hosszú tőrét… Minden készenállt, hogy tanúja legyen a sötét tünde győzelmének a riválisa fölött a vadászaton.
A nő az egyik legszélső sátor mellett állt durván megmunkált lándzsával és emberméretű íjjal a kezében, hátán Loreenához hasonlóan nyilak sorakoztak egy tegezben. Hamarosan megérkezett Ceridwen és Tea is.
- Indulhatunk?
- Részemről igen. - válaszolta a lovagnő, és a többiek is egyetértően bólintottak.
- Nappal fogunk vonulni amíg meg nem pillantjuk a holdagyar nyomait. A beste éjszaka mozog és vizet keres, tehát mi is azt fogunk. Kövessenek!
Áine lendületesen indult neki az erdőnek, lándzsájával vágva utat maguknak a sűrű őserdő aljnövényzetében. Loreena inkább a határőrségben megszokott stratégiát választotta, és könnyedén mászott fel az egyik magas fa alsóbb ágai közé, hogy fáról-fára ugrálva kövesse a vadászcsapatot a térkép határain túlra. Nem számolta a perceket, de nem gyalogoltak sokáig, mikor az egyik bokorból zajt hallottak. A sötét tünde és társai azonnal védekező állást vettek fel, ám a lovagnő a magasból szerencsére látta a zaj forrását: egy lekuporodó tünde férfit. Helyinek tűnt, ugyanakkor a táborban lévő társaihoz képest jóval több ruhát viselt, és cseppet sem látszott rabszolgának.
- Csak egy férfi. - szólt le a többieknek németül, hogy az ne értse, és vehesse akár figyelmeztetésnek is. Elmosolyodott ahogy meghallotta Tea nyugtató szavait, amit az ijedt Miunak címzett.
- Ne aggódjon, kisasszony. Egy férfival még elbánunk valahogy.
Közben az említett férfi rájött, hogy lebukott, így feltápászkodott a bokrok mögül, farkasszemet nézve Áinéval és Ceridwennel.
- Seán. - szólította meg először a nemestünde, mire az biccentett.
- Cer. Rég láttalak.
- Takarodj innen! Mielőtt megölünk...
- Ceridwen, ki ez? - kérdezte Áine, mire a másik nő a földre köpött, úgy, hogy egy emberzsoldos is megirigyelte volna. Loreena közben leült az ágra, és lábát lelógatva nézte fentről a jelenetet.
- Egy kitaszított, egy gyilkos, egy alantas féreg. Akinek nem szabad a falu közelébe jönnie, különben halállal lakol, igazam van?
- Igazad. - felelte rezzenéstelenül a férfi. - És lám, mégis itt vagyok.
- Itt vagy és meg fogsz halni, ha nem takarodsz el.
- Nem fogok eltakarodni, míg ölni mentek az erdőbe. Főképp ha holdagyarra vadásztok! - toppant ott Seán határozottan, mire Áine felhúzta a szemöldökét.
- Ki vagy te, valami druida?
- Az. - felelte szemrebbenés nélkül. Loreena úgy érezte, hogy a pasas vagy őrölt, vagy nincs már veszítenivalója. Az alapján, amit eddig hallott az utóbbira tippelt. Nem elég, hogy Miu pacifista volt, most jött még egy druida, aki meg akarta akadályozni a vadászatot.
- E... elnézést Áine... a... amúgy én is druida vagyok.... É.. és kérem ne legyen f...fölösleges erőszak... kérem.... - szólalt meg Miu először úgy, hogy azt Loreena is hallhatta, a maga kis határozott módján. Viszont egyetértett vele, vadászni mentek, nem akarta, hogy bárkinek is bántódása essen, bár Seán mondhatni „házhoz ment a pofonért”. Áine felsóhajtott.
- Hogy fogsz megakadályozni minket? A földhöz szorítasz gyökerekkel, vagy hozzákötözöl egy fához?
- Nem. - felelte a férfi. - Elérem, hogy úgy dönts, leteszel a célodról.
Áine felnevetett, és még a lovagnőnek is meglepetten szaladt fel a szemöldöke.
Na arra kíváncsi leszek.
Bátor volt a druida azt meg kellett hagyni.
- Csak próbálkozz, van három napod míg elérjük a holdagyar területét.
- Nem teheti meg, hogy letesz róla. Itt az egész törzs sorsa a tét éppen. - szólt közbe most először, de még mindig a fáról. Amennyire csak tudott próbált szigorúan lenézni a többiekre.
- Tehát veletek mehetek? Ez könnyebb volt, mint hittem.
- Dehogy jöhetsz velünk! Nem ismered fel az iróniát? - csattant fel Áine. - Hord el magad és ne legyél láb alatt, kitaszított!
A sötét tünde lendületesen indult meg tovább előre, a kis csapat pedig kevésbé agresszívan e követte vezetőjét. Loreena még mindig a fáról követte őket, így látta, hogy Seán ugyan lemaradva, de mégiscsak követte a vadászokat. Felsóhajtott, megcsóválta a fejét, de úgy döntött, nem köpi be a többieknek. Teljesen felesleges vitát szült volna csak úgyis.
Már két órája meneteltek előre a dzsungelben, mikor a lovagnő végül úgy döntött, hogy társaságot nyújt a druidának, és egyben megpróbálja kideríteni, hogy miért annyira fontos neki ez az egész, hogy kockáztassa, hogy akár meg is ölhetik. Könnyeden ugrott le az ágról a földre egyenesen Seán mellé, és felvette mellette a sétatempót.
- Miért? - kérdezte tömören és egyszerűen.
- Mert a Természet nem csak a növények. Miért ölnéd ki a minket körülölelő isten egy részét?
Tehát a szokásos druida szöveg…
- Mert így van egyensúly, a természetnek pedig mi is a részei vagyunk. Amit Áine megöl, nem fog kárbaveszni. Ételt ad majd, ruhát eszközöket. Nem sport, vagy kedvtelés, noha most van politikai vonzata. Vagy tán mindene gyes vadászatot próbálsz megakadályozni? - maga sem értette miért vitatkozik, de szerette volna ha ez a történet minél simábban intéződik el végül, és Seán egyszerűen nagyon belezavart az egész tervbe, ahogy szerinte működnie kellett volna a dolgoknak.
- Nem. De a holdagyarét igen. Te kintebbről jöttél, igaz? Hallottál valaha erről a lényről?
- Nem. De miért lenne más, mint bármilyen vad? Ha mind a természetben él isten részei...
- Szerinted miért nem hallottál még róla? - nézett sokatmondóan a lovagnőre. Lory az ajkába harapott. Kezdte érteni honnan fúj a szél, és nem tetszett neki. Nagyon nem.
- Ritka?
- Szinte kihalt. Az agyara dereng a holdfényben és borzasztó nehéz tőle elvenni, így elég gyorsan felértékelődött. Három férfit vehetsz araszáért a faluban. - halkult el végül a hangja. A nő próbálta elképzelni, milyen lehet így élni, és hogy ő vajon, ha ebbe a társadalomba születik, akkor vajon hogyan viszonyult volna a férfiakhoz. Voltak évek, amikor bármit megadott volna azért, ha ilyen egyszerűek lennének a dolgok, hogyha a szerelem és a szeretkezés nem lett volna több megvehető árunál. Ezt a haragot utána átvette az érdektelenség, s amikor már egészen elhitte, hogy jobb is, hogy a munkájának él és a legkevésbé sem számított volna rá, esett neki az a férfi egy kocsmaajtóban, aki mindent megváltoztatott.
A gond azonban itt már jóval sokrétűbb volt. Egy kihalóban lévő faj egy példányát akarták levadászni csak azért, hogy Áine bizonyíthasson. Ki kellett találnia valamit, de hirtelenjében ötlete sem volt, hogyan érhetné el, hogy mindenkinek hó legyen.
- Rabszolga voltál? - terelte a témát inkább ebbe az irányba, amivel hirtelen még tudott mit kezdeni.
- Igen. Aztán férj. De nem éreztem a különbséget. Aztán kitaszított, és most druida.
- És a feleséged?
- Már nem él. - felelte Seán meglepően vidáman, ami már több volt, mint gyanús.
- Őt ölted meg, és azért taszítottak ki. - innen már nem volt nehéz összerakni. Felsóhajtott. - Így ne hidd, hogy meg fognak hallgatni.
- Tisztában vagyok vele, de akkor is a fejébe kell vernem, hogy ostobaságot csinál.
- Legyen inkább Réanna a vezér? - próbálta meg Lory inkább a másik végéről megfogni a problémát.
[color=#00ff00]- Nem, Réanna se hallgatott rám. Pedig ő [color=teal] évig hallgatta a meséket velem együtt a fenevadról, de úgy elfelejtette mintha meg sem történtek volna...
- Akkor hagyd hogy Áine bizonyítson. Utána megpróbálok vele egyezségre jutni az ügyben.
- Ha Áine is úgy akar bizonyítani, mint Réa, sosem lesz jobb nála... - csóválta meg a fejét Seán.
- Nem értesz a politikához. Bárcsak én se értenék. De Áinét a törzs nem fogja másképp elismerni.
- Értek a politikához. Csak nem érdekel a törzs kit ismer el.
Már zúgott a feje. Kezdte úgy érezni, hogy ez a beszélgetés parttalan és senki sem fogja tudni meggyőzni a másikat a maga igazáról. Nem szerette volna, ha végül a fegyvereknek kellene dönteniük. Loreena megcsóválta a fejét.
- Akkor nem tudok segíteni.
Előresietett, de még mielőbb visszamászott volna a lombok közé megszólította Miut. talán ő több sikerrel fog járni…
- Önön a sor, hogy meggyőzze. Nekem nem sikerült.
De pont mire felmászott volna, meg is érkeztek ideiglenes kis táborhelyükhöz.

14Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Pént. Okt. 28, 2016 7:51 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

A kunyhó apró ablakára sötétítőként odavetett bordó rongydarab résén áthulló napfény melege alatt zsibog az arcom. Hátat fordítok a fényforrásnak és komótosan nyitom fel a szemem. A tekintetem Ceridwen meztelen hátán siklik végig, épp öltözködik. Végigtapogatom a tekintetemmel a napsütötte bőr alól kidudorodó csigolyák kerekded halmait, egész a feszülő lapockájáig, aztán a testére feszülő sötét anyag elrejti előlem a meztelenségét.
A válla felett sandít hátra, mintha csak érezné, hogy nézem. Zavaromban nyelek és féloldalasan elmosolyodom.
− Jobban érzed magad?
Megmozgatom az izmaim a takaró alatt. Ceridwen még lefekvés előtt belém kényszerített valami gyógynövényteát és krémet az izomlázam ellen. Eleinte vonakodtam, mert mit ne mondjak, rohadt büdös volt, de így, hogy már szinte alig érzek fájdalmat, be kell ismernem, hogy hatásos volt. Nem ismerem különösebben jól a tündéket, de minél többször találkozom velük, annál inkább meggyőződöm arról, hogy egyedül ők érdemlik meg tényleg az életet.
− Aha.
− Mondtam − önelégült vigyor terül szét az arcán. − Még egyszer kend be magad, mielőtt felöltöznél. Sokat kell gyalogolnunk. Aztán reggelizünk és indulunk. De igyekezz, nem kizárt, hogy Áine már vár…

Áine valóban vár, és a rövid beszélgetésből, amit a saját nyelvükön váltanak, nem sokat sikerül megértenem, így például azt sem, hogy mióta.
Épp csak a tekintetemmel üdvözlöm a társaim, aztán a nyomukba szegődöm. Mindannyian felfegyverkezve érkeztek, lándzsákkal, íjakkal, Miu botjáról nem igazán tudom, hogy mire használható, ha a tündékről keveset, a druidákról ugyan még annyit se tudok. Nekem csak a karmaim vannak, de azok igazából sose voltak jók arra, hogy megvédjek velük bármit is, amit érdemes lenne. A saját életem például sose tartottam ilyennek, de az eleven ösztöneim valahogy mindig erősebbnek bizonyulnak a létezésnek ezen formájával szemben táplált ellenérzéseimnél.
Még mindig nem tartom kimondottan jó ötletnek az egész vadászatot, mégis, valahogy természetellenesen érzem magam biztonságban magamat Lory és Ceridwen mellett. Utóbbitól még gyorsan megtudok néhány fontos dolgot a holdagyarnak nevezett lényről, egész pontosan azt, hogy az állat éjszaka aktív.
Csak akkor eszmélek rá, hogy valami történik, mikor Loreena vadállatokat megszégyenítő gyorsasággal és ügyességgel eltűnik a szemem elől, párducmozgással kapaszkodva felfelé egy fa lombkoronájának sűrű zöldje közé rejtezve el. Ösztönösen torpanok meg, oldalazva húzódom meg magam is a fa törzsének takarásába, ahonnan egész jól látom, ahogy Áine és Ceridwen is védekező állást vesznek fel. A hátam mögé sandítva pedig azt veszem észre, hogy Miu Silverfalls nem kissé rémülten bújik meg mögöttem. Mondhatom, neki is sikerült kiválasztani a legmegfelelőbb személyt négyünk közül, aki mögé elbújhat. Ökölbe szorítom a kezeim, majd ellazítom, felkészülve arra, ha esetleg használnom kéne a karmaim.  
− Csak egy férfi.
Loreena hangját hallom a magasból. Beszédes pillantást vetek hátra a vállam felett, a mögöttem ácsorgó kislányra.
− Ne aggódjon, kisasszony. Egy férfival még elbánunk valahogy.
Barátságosan mosolygok rá, hátha sikerülne némi színt csempészni a jelenleg a hajával egyformára fakult arcára.
− Én nem akarok harcokat… – érkezik a hátam mögül a tompa hangon elrebegett a válasz, ami szólhat akár nekem is, akár a tündéül folytatott beszélgetésnek, amit a többi nő egymás között vált.
A férfi időközben előmerészkedik a búvóhelyéről. Első ránézésre semmiben sem különbözik azoktól a férfiaktól, akiket a faluban láthattunk. A ruhája a rongyos, a tekintete sötét. Egy szót se kell értenem a beszélgetésből, hogy rájöjjek, Ceridwen mennyire megveti. Azért Miu felé fordulok:
− Miről beszélnek?
A lány pontosan ugyanolyan rémülettel és nagyon halkan fordítja a beszélgetést, mint amiről az arca és az egész lénye kisugárzása árulkodik.  
A férfi valamiféle druida, ráadásul száműzött gyilkos. Fejben egyelőre nem nagyon tudom összeegyeztetni a két szerepet. Ráadásul feltett szándéka, hogy megakadályozza a vadászatot. A tündék néha igazán furcsák.  
Áine és Ceridwen végül egyszerre indulnak előre, a férfi lemarad. Én kedveskedve megsimogatom a fiatal druidalány hátát, egyszerre próbálva lelket önteni belé és arra ösztökélni, hogy elinduljon mellettem a két falubeli nyomában. Némileg vonakodva, tétova léptekkel, de Miu kisasszony elindul mellettem. Akkor is tartja velem a lépést, mikor megszaporázom a lépteim, hogy beérjem Áinét és Ceridwent. Egy darabig csendben baktatunk egymás mellett. A szemem sarkából látom, ahogy Miu végül lemarad mögöttünk. Mivel Loreenát nem látom semerre, arra gondolok, hogy a druida úgy döntött, hozzá csapódott. Valószínűleg nagyobb biztonságban érzi magát mellette. Megértem.
Ceridwenre sandítok.
− Ki volt ez a férfi? Úgy tűnt, ismered…
Ceridwen hangja fortyogó düh:
− Seánnak hívják és valaha az egyik falusi férfi volt. Az egyike azon keveseknek, akinek az egyik asszony a felesége lett és ezt azzal hálálta meg, hogy elárulta és hátba döfte.
− Elmeséled? – tompán rámosolygok
− Nincs mit mesélni − vállat ránt, aztán folytatja: − Szó szerint kell érteni. Egyik reggel találtunk a nőre a házában, a hátából egy három arasznyi kés áll ki, és ez a szukafattya meg bevallotta a tettét.
Percekig csendben ballagok mellette, elmerülve a gondolataimban, mielőtt megint megtörném a csöndet:
− A faluban nem tartjátok nagyra a férfiakat, nem igaz?
− Nem. Mert nem jók semmire, az itteniek legalább is biztosan. Talán még az ősapjaik erősek voltak és határozottak, ezek azonban megtörtek és hasztalanok. Ha nem kellenének a gyermeknemzéshez csak nők élnének a falunkban és őket rég elküldtük volna a külsőbb városokba.
Ceridwen hangja csöpög a megvetéstől. Nagyon halkan felsóhajtok.
− És azt mondta ez a Seán, hogy miért ölte meg a nőt?
− Nem, de senki nem kérdezte. Senki nem akarta tudni ő meg nem ellenkezett nagyon a kitagadás ellen.
− Érdekesen oldjátok meg a dolgaitok − mormogom a bajszom alá. A legtöbb férfi, akivel találkoztam, megérdemelné ugyanezt a sorsot. A legtöbb férfi megalázza a nőket és a rabszolgájaként gondol rá, a legtöbb férfi pénzért vesz magának hamis szerelmet, mert csak a hús gyönyöre érdekli őket, és a szajháiktól azt kérhetnek, amit akarnak, míg a feleségeiktől a legnemesebb erkölcsöt várják el. A legtöbb férfi valóban nem érdemelne többet annál, hogy rabszolga legyen és a saját bőrén tapasztalja meg azt, amit másokkal tesznek. De az összes nem… Ha mindegyikükkel így bánnánk, semmivel nem lennénk különbek, mint a legtöbb férfi. − És most miért jött vissza? Nem fél tőletek? Nem fél a bosszútoktól?
− Látod − feleli egyszerűen Ceridwen. − Lehet abban bízik, hogy Réanna megvédené, pedig ostobaság.
− Miért gondolná, hogy Reanne megvédené?
− Mert Seán Réanna idősebb fivére.
− Ó − nem palástolom a meglepettségem. − És nem akarta a testvérét megvédeni?
− Nem, a törvény az törvény − feleli ugyanolyan magától értetődően Ceridwen. − Megölte a nőt, aki hajlandó volt a felesége lenni, nem volt maradása. Igazából ez volt a megmentés, ha nincs befolyása megölik.
Zavartan rágcsálom az alsóajkam néhány pillanatig.
− Szóval férfinak születni a falutokban egyet jelent a rabszolgasorssal? − halkan sóhajtok.
− Igen, azt jelenti. De ez így megy nagyon rég óta.
Ez is pontosan ugyanannyira magától értetődő. Megcsóválom a fejem úgy, hogy Ceridwen ne vegye észre.
− Messze kell még mennünk? − töröm meg végül a csendet.
Az erdő sűrűjéből egy tisztásra érkezünk. A földből fegy forrásból, tócsányi kis kört alkotva, majd onnan vékonyka patakocskában továbbcsordogálva friss víz bugyog fel. Apró foltokkal pettyezve langymeleg napfény tarkítja a földet, ahogy a sugarak átszüremkednek a tisztás felett összeölelkező lombok résein.
Áine szólal meg, választ adva a kérdésemre:
− Nem. Itt pihenünk egy keveset.

15Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Kedd Nov. 15, 2016 6:46 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Találtak egy tisztást egy aprócska patak partján, így Áine úgy döntött tábort vernek éjszakára. Éppen kezdett lepakolni, letenni a tegezt és az íjat, majd megtölteni a kulacsát a patakból, amikor Miu váratlanul fájdalmasan felnyögött. A fiatal druidalány egy pillanat alatt esett össze és kuporodott magzatpózba a fájdalomtól. Seán mozdult először, macskaügyességgel ugrott a lányhoz, hogy megnézze mi történt, de gyorsan hátra is ugrott, ahogyan látta a fényeszöld kígyót tovább csúszni a bozótos felé.
- Mamba! Ha nem hozunk segítséget fél nap és meghal.
- Az lenne a legészszerűbb, ha valaki visszavinné a faluba, nem? - kérdezte Tea németül Ceridwentől, aki mint mindig, most is rögtön készségesen fordította a nőnek az eseményeket. Loreena inkább két nagy lépéssel termett Seán mellett, noha nem tudott túl sokat tenni Miuért. Be tudott kötni egy sebet átmenetileg, de a gyógyítási képességei összesen idáig terjedtek.
- Van ellenszere? Visszaérhet vele valaki időben?
- A faulban van. - felelte Áine. - Azonban... Nem tudom, hogy ezt Réanna bukásnak fogja-e ítélni. - sóhajtott fel. Loreena szemei zöld szikrákat szórtak, ahogyan a sötét tündére néztek, és csak reménykedni mert benne, hogy meg sem fordult a fejében az, hogy Miut így hagyják, orvosság nélkül.
- Szerintem egyértelmű, mi a fontosabb. - jegyezte meg, kicsit élesebben, mint szerette volna, de szerencsére nem kellett ennél tovább mennie.
- Egyértelmű. - bólintott a sötét tünde. - Ceridwen, visszavinnéd őt a faluba? Réannával majd foglalkozom, ha végeztünk.
A tünde bólintott és felnyalábolta Miut, majd futólépésben indult vissza a falu felé amerről jöttek. Lory csak reménykedni mert benne, hogy még időben odaérnek, és hogy meg tudják menteni a lány életét.
- Van aki tud Ceridwenen kívül németül, vagy fordítsak én Tea kisasszonynak? - kérdezte miután Ceridwen alakja eltűnt a fák között. Többet nem tudott tenni a duidalányért, így visszatért szokásos gyakorlatias szemléletmódjához.
[color=#00ff00]- Sajnos ezt a luxust nem sikerült elsajátítanom. - mondta lemondóan Seán.
- Folyamatban. De nem hiszem hogy elég jól haladok hogy fordítsak. - rázta meg a fejét Áine is.
- Akkor ameddig ő vissza nem tér, velem kell beérned tolmácsnak. - mosolygott rá Teára. Hirtelen kevésnek érezte, hogy csak négyen maradtak. Áinének talán hoznia kellett volna még néhány vadászt, de talán nem jöttek fele többen, vagy Réanna fenyegette meg őket… Nem lehetett tudni. Tea a helyzet ellenére is barátságosan mosolygott rá a lovagnőre, amit ebben a pillanatban kifejezetten tudott értékelni.
- Ugyan... Igazán hálás vagyok, hogy egyáltalán időt fordítasz erre!
- Addig szerintem alkossunk valami táborfélét. - javasolta Áine, de a leendő törzsfőnöknő javaslatait inkább értelmezték parancsként. - Kitaszított, tedd magad hasznossá.
Seán morogva indult el tűzifát keresni, de nem ellenkezett igazán. Loreena addig a területet igyekezett megtisztítani a szél erejét segítségül hívva, így az avar, az ágak és egyéb apró kellemetlenségek, mint a tisztás szélére szorultak, és kényelmesen le tudták teríteni a pokrócaikat. Nem volt igazán hideg, a sűrű növényzet megfogta a hideg északi szeleket, a sűrű lombok pedig éjszaka sem engedték távozni a meleget és a párát, de ez a kellemes klíma csalóka volt. A reggeli harmattól átázhatott a ruhájuk és a felszerelésük, ha nem vigyáznak, és szerezhetett nekik néhány kellemetlen órát.
Loreena közben a lehetséges megoldásokon gondolkozott, mint az elmúlt órákban folyamatosan, és végre kezdett egy egész használható terv kirajzolódni a fejében. Elvégre diplomata volt, az volt a dolga, hogy mindenki számára előnyös megoldásokat hozzon tető alá.
- Van egy ötletem, hogy hogyan tudnánk úgy csinálni, ahogyan az emberek mondják a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. - szólalt meg végül.
- Mire gondolsz pontosan?- sandított rá Tea.
- Mégpedig? - kérdezte Áine is, szinte egyszerre az embernővel.
- Csupán az jutott eszembe, hogy Seán nehezményezi, hogy egy kihalóban lévő faj utolsó példányát akarjuk levadászni, és megvallom őszintén az én lelkiismeretem sem lenne tiszta utána. Ellenben királynői jelenet lenne, ha a hátán mennénk vissza a faluba... - közben pedig természetsen Teának is igyekezett szinkronban tolmácsolni, hogy ne maradjon le a megbeszélésről.
- Nos igen, valószínűleg az meggyőzne bárkit. A helyzet az viszont, hogy a holdagyar nem hallgat senkire és főleg nem hódol be. Ezért tartják olyan nagy becsben.
- Nem behódolnia kell, csak ideinglenesen segítenie. Biztos fel tudunk neki ajánlani valamit cserébe.
- Egyezkedni? Egy állattal? - nézett rá Áine furcsállkodva, és már éppen kérdezte volna, hogy miért ne? A termésezt részei mind, és akár még működhet is. Ha a zsinatelnök lovával ki tudott egyezni egy holdagyarral se lehet nehezebb.
- Úgy néz ki a sötéteknek nem csak a bőrüket sötétítették be az évszázadok. - jegyeztem meg Seán, mire Loreena leginkább egy lesújtó pillantással jutalmazta.
- Miért ne? Egy próbát biztosan megér, és ha sikerül, olyat mutathat a falunak, amit még nem láttak, ráadásul ezzel a druidákat és a vallásosakat biztosan maga mögé tudja állítani. - magyarázta türelmesen. Elég baj volt, hogy kezdett túl jól érteni a politikához... Kicsit még magát is megijesztette. - Seán, ennek pedig egyáltalán nincs köze a bőrszínhez, tündék és emberek között számtalan rosszabb van bármelyik sötét tündénél, szóval ezt legyen szíves mellőzni a jelenlétemben.
Közölte a férfival haragosan. Valamiért nagyon fel tudta mérgesíteni, ha a tündék egymás között ellenségeskedtek, pusztán azért mert nyolcszáz éve valakinek az őseit átok érte. És persze ennek semmi köze nem volt a herceghez. Nem. Nem és nem.
- Félreértett. - csóválta meg a fejét druida. - Arra értettem, hogy a sötét tündék nem képesek az állatok nyelvén beszélni velünk ellentétben.
A nő nem értette, hogy az előbbit hogyan lehetett volna így értelmezni, de a visszavonulásra kicsit megnyugodott háborgó lelke, és inkább a feladatra koncentrált. Ez valóban problémát jelentett, de nem megoldhatatlant.
- És? Akkor megkérjük mi. Áine meg a lehető legbizalomgerjesztőbb lesz irányába. Hátha megérez valamit.
- Öhm - szólalt meg Tea kicsit zavartan. - Félre ne értsenek, én hiszek a békés megoldásokban... Sőt, támogatom. De némileg tartok attól, hogy Réanna nem fogadná el ezt a megoldást. - aprót sóhajtott, miközben jégszín tekintetét végigfuttatta az egybegyűlteken. - Az a nő, aki a saját testvérét száműzte, anélkül, nem tűnik olyannak, aki könnyen eltér a hagyományoktól...
Testvér?
Loreena úgy érezte lemaradt valahol, de mivel Tea egyértelműen Seánt fürkészte és már korábban is voltak rá utalások, kérdés helyett inkább elraktározta magában ezt az új információt.
- És ha nem akar velünk egyezkedni? - fonta össze a karjait Áine, a holdagyarra célozva.
- Mindkettő megeshet. De mindkettőre ugyan az a válaszom: ha nem egyezkedik, vagy ha ez Réannának nem elég jó, akkor még mindig megölheti a holdagyart. Bár utóbbi esetben én jobban tartanék a falu haragjától.
- Nyilván Loreenának van igaza. - mosolyodott el Tea kicsit fáradtan az egész napos meneteléstől. - Megpróbálni mindenképp érdemes.
- Ha rá tudjuk venni, hogy velünk jöjjön Réannának nem lesz joga ellenkezni. - szólt közbe Seán. Egész lelkesnek látszott az ötlet hallatán, és hogy van esély rá, hogy a dolog a holdagyar számára is jó véget érjen. - Ha az egész falu térden csúszik, Réa szava keveset ér. És a holdagyar nem véletlenül viseli ezt a nevet, a hold és a természet nászának tartják.
Loreena arcán meleg mosoly suhant át, és ez a melegség a mellkasát is elöntött egyetlen pillanatra a „Hold és a Természet násza” kifejezés hallatán.
- Viszont ha nem akar segíteni nekünk akkor oda a meglepetés ereje és soha nem tudjuk levadászni. - morfondírozott Áine. - Szóval még azelőtt el kell döntenem van-e esély az előbbire, hogy megtalálnánk.
- A végső döntés Áinét illeti meg. Gondolja át, én pedig kezdem az őrséget.
Ezzel a témát lezártnak tekintette, hagyta inkább gondolkozni a sötét tündét, megrágni magában a dolgokat. Tea mellé telepedett le, hogy kis teret adjon Seánnak is, és hogyha az embernő igényelt némi társaságot akkor is ott legyen vele, hiszen kizárásos alapon mással úgysem tudott beszélgetni. A nyelvleckék adására nem ez volt a legalkalmasabb időpont.
Ahogy leült a pokrócára magához ölelve az íját és csak bámult a tűz táncoló lángjaiba Tea felsandított rá.
- Szeretsz egy sötét tündét, igaz?
- Jó szemed van. Meg kéne tanulnom jobban rejteni. - válaszolta egykedvűen. számtalan helyen elárulhatta magát, az iménti kirohanásával, vagy az Áinéhoz való hozzáállásával is. Nem bánta túlzottan, semmi szégyellni valót nem talált a szerelemben, bár a konkrét kilétét inkább nem akarta felfedni.
- Ne tedd... Az egyenlőségért harcolni nem rejtegetnivaló szégyenfolt. - vonta meg a vállát a nő. - Ahogy szeretni sem az. Még azt sem, ami nem felel meg az elvárásoknak. - mosolyodott el, mint aki jobban ismerné ezt a helyzetet, mint a legtöbbek. Talán így is volt, a számtalan szomorú szerelmes történet egyike, amit annyiszor megénekeltek már. Ó ha Tea csak sejteni a szenvedései okát! A bőrszín csak egy dolog volt, nem olyan, amin ne tudott volna akár ő, akár a környezete végül túllépni. Többrétegű, mélyebb probléma volt ez annál sajnos.
- Hiszel benne, hogy meggyőzhetitek a holdagyart? Én valószínűleg nem segítenék egy olyan népnek, amelyik ki tudja mennyi ideje már vadászik rám. - váltott végül a másik, aktuálisabb, de nem egyszerűbb témára.
- Hinni hiszek benne, hogy lehetséges, sőt nagyjából sejtem mit kéne neki ajánlani.... Hogy örökre békénhagyják őket és a területüket. Kérdés, hogy Áine meglépi-e ezt, vagy az egyszerűbb, véresebb utat választja.
- Így talán vevő lenne rá… És Áine hátha jól dönt... De nem tudom. Amennyire látom, eléggé erősen szeretnek ragaszkodni a hagyományaikhoz. - ismét megvonta a vállát. - A népe mégis csak a sajátjaikat tartja rabszolgasorsban... Mintha állatok se lennének. Azt hittem, a tündéknél ez másképp megy.
Érti, hogy a másik mire gondol, és valóban. A rabszolgaság kérdése nehéz ügy, főleg ha valami ilyen mélyre nyúlik. Nehéz megváltoztatni és van-e joguk egyáltalán?
- Ezek a törzsek a szakadás előtt is így éltek, és így élnek azóta is. Ők nem akarnak változni, szembe menni ilyen régi berendezkedéssel pedig néhány periférián lévő faluban...- megcsóválta a fejét. - De én sem hittem, hogy ennyire szélsőséges a helyzet.
- Lory... - sandított fel Tea ismét némi szünet után. - Szeretnék valamit megtudni Seánról. De így, hogy nincs közös nyelvünk és tolmácson keresztül olyan... furcsa volna. Azt mondták, azért száműzték, mert megölt egy nőt. A feleségét. Szeretném tudni, miért tette.
- És szeretnéd hogy kérdezzem meg tőle... - fejezte be a lovagnő a gondolatmenetet. - Hát jó.
Felállt, hogy áttelepedjen a férfi mellé egy rövid időre, csak ameddig megkérdezze amit akart. Nem akart vele üres csevejt folytatni, nem hitte, hogy bármelyikük ilyen olyan fajta lenne, akit ezt igényli.
- Szeretne valamit? - kérdezte kissé álmosan Seán.
- Csupán egy rövid, kérdésem lenne puszta kíváncsiságból, és hogy jobban átláthassuk mi is folyik itt. Nem kényszerítem, hogy válaszoljon, de szeretném tudni... Miért ölte meg a feleségét?
- A hosszú választ szeretné hallani, vagy a rövidet?
- Meghallgatnám a hosszút, hogyha nem túl fáradt.
- Rendben. „Megházasodhatsz, Seán, köszönd a nővérednek”, ezt mondták. Mintha egy jutalom lett volna, hogy személyre szabott szolgája lehettem egy visszataszító, eltűrhetetlen nőnek! A rabszolgaságot már megszoktam, így az nem volt új. Az, hogy néha megvert a lándzsájával míg véraláfutások nem borítottak már igen, de elviselhető volt. Az, hogy nem hagyhattam el a házat, ami kijelöltek nekünk viszont már kezdte áttörni a tűréshatáromat, és mikor megszülte a fiamat és nem is láthattam mielőtt a többi fiúgyermekkel együtt a nevelőkhöz került és a felszólalásomért ismét megpróbált megverni túl sok volt. Elvettem a kezéből a lándzsát és kettétörtem a térdemen, ami után kést ragadott és megpróbált megvágni. Egy helyen sikerült is. - mutatta meg jobb felkarján a forradást. - De utána azt is elvettem tőle és mikor menekülni próbált a hátába döftem. Ez a hosszú válasz.
A lovagnő hirtelen nem tudta, mit kellett volna reagálnia a történetre. Vegyes érzelmek kavarogtak benne, hogy az a nő borzalmas lehetett, de az is, hogy miért nem lehet ilyenkor panaszt tenni. Jogos vajon ilyenkor az ölés? Biztos volt benne, hogy felindultságában tette a férfi amit tett, ha ő lett volna a helyében az első ötlete valószínűleg a szökés lett volna. Gombócot érzett a gyomrában és a torkában.
- Miért nem szökött el?
- Nem akartam. Elfogadtam a sorsomat eddig a pillanatig. Ekkor pedig elhamarkodottan döntöttem, ahogy talán Áine is készül. Lehetett volna más út megoldani? Talán, de nem gondolkodtam túl sokat rajta.
Egy ideig csöndben ültek, ameddig Loreena emésztette a történteket és a hallottakat… Nem volt könnyű. Nem tudott szívből haragudni Seánra, de részben azt is megértette, hogy miért száműzték. Noha, ha elszökik sem lett volna más a jelen helyzete.
- Értem. Köszönöm, hogy megtisztelt a válasszal. - mondta csak végül, ez után pedig inkább felállt, és visszatért Teához, hogy összefoglalja neki a történetet. Láthatóan őt is megrendítette a történet, és egy ideig csak a földet nézte.
- Köszönöm, hogy megkérdezted. Szinte gondoltam, hogy ez annál bonyolultabb ügy, mint ahogy Ceridwen beállítja. Nálunk ez fordítva van, tudod. Nálunk a férfiak tehetnek meg azt, amit csak akarnak. Azt hittem, ha majd azt látom, hogy van olyan hely, ahol a nők uralkodnak, az majd boldoggá tesz. Hogy érezni fogok valamiféle elégtételt vagy nem tudom... - sóhajtott, majd félrekapta a tekintetét. Meg kellett volna kérdeznie, hogy neki mi a története? Biztosan nem hétköznapi, ahogyan Tea a tünde erdőbe került, és sokszor tűnt úgy, hogy személyesen is érintett egyes kérdésekben. A tapintat viszont visszatartotta a faggatózástól és inkább próbált bátorítóan nézni a másikra.
- Ez... Olyasmi, mint a rasszizmus. Nem mondhatjuk, hogy a férfiak ilyenek, a nők meg olyanok. Ha nagyon keresnénk biztos itt is találnánk olyan nőt és szolgáját, akik szeretik egymást. És vannak olyanok is mint Seán története. Sajnos én sem vagyok mentes az előítéletektől, de próbálom csak az adott egyént látni, aki előttem van. És persze ott van az is, hogy ki hogyan próbál küzdeni, kitörni. Seán elszökhetett volna, de nem tette, végül indulatból rosszul döntött. De hogyan lehet segíteni azokon, akik félnek lépni, és változtatni, vagy kiállni magukért?
- Persze, ezzel egyetértek. A személyt kéne nézni, nem a nemét és nem a bőre színét. - mosolyodott el először, ám utána rögtön komolyság költözött a szinte tökéletes, már-már szoborszerű arcvonások közé. [color=#ff0066]- Nem tudom, Lory - sóhajtott halkan. - Talán bíztatni kell őket. Talán megtenni az első lépést... Tényleg nem tudom.
- Én sem. de most pihenj, nehéz nap lesz holnap is.
Maga köré csavarta ő is a köpenyét, és ismét a lángokba bámult. Szerencsére nem félt attól, hogy elaludna, de még volt a táskájában egy élénkítő ital legrosszabb esetre. Tea még egyszer visszafordult hozzá, mielőtt elaludt volna.
- Az a sötét tünde... Az a sötét tünde, akit szeretsz. Szerencsés.
Nem bírta megállni, hogy ne nevessen fel, halkan, hogy ne zavarja azokat, akik már elaludtak. Talán szerencsés lett volna, hogyha csak két tünde lettek volna, akiknek annyi volt a dolguk, hogy boldogok legyenek együtt. Így viszont ez a szerelem lassan mérgezte meg őket, a kétségek és a kétségbeesés beárnyékolta azt a kevés időt is, amit együtt tölthettek.
- Szerencsésebb volna, ha én is az ő népe egy lánya lennék. De köszönöm.
Az őrség eseménytelenül telt, azon kívül, hogy Ceridwen valamikor az éjszaka közepén visszatért a faluból. Kérdő tekintetére csak halkan válaszolt.
- Túléli. De Réanna már biztos a győzelmében, szóval valami látványosat kell elérnünk.
Loreena bólintott.
- Ha Áine is úgy dönt, látványos lesz.

16Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Szomb. Nov. 19, 2016 2:27 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Hiába érzem magamon egyre-másra valamelyik tünde tekintetét – néha a szavaikkal is hozzám érnek −, mégis egyedül vagyok közöttük.
Nem osztozunk semmiben. Nincs közös vérünk, hagyományunk, se célunk. Ugyanolyan idegen vagyok közöttük is, mint az emberek világában, és úgy érzem, legalább ugyanannyira árulom el őket, mint ahogy elárultam a lányokat, akiket Eichenschildben hagytam, vagy ahogy elárultam Ethát, mikor elhagytam vagy ahogy elárultam Hanst, mikor nem hagytam el.
Vajon utálnának-e, ha tudnák, hogy csak azért hordozom ennyire a szívemen Áine ügyét, mert sokkal kényelmesebb ezen rágódni, mint a saját nyomoromon?
És végső soron vajon számít-e, hogy mit miért tesz az ember?

Legszívesebben elmenekülnék most innen. Legszívesebben megátkoznám Ceridwent, amiért rám talált és megmentett, és nem döntött úgy, hogy ott hagy az erdőben meghalni. Talán, ha tudta volna, hogy micsoda korcs, ocsmány szörnyeteg vagyok… Talán az istent kéne megátkozni, amiért nem írta az arcomra a bensőm torzságait.
Levegőért kapok, hogy megtörjem valamivel a tábort verni készülő tündék monoton zajait, de Miu kisasszony teljesen váratlanul megelőz.
Az arcáról leolvasható fájdalom félreérthetetlenül rántotta görcsbe az izmait is, s míg a száműzött férfi felé sietett én Ceridwenhez fordultam magyarázatért.
Kígyómarás.  
− Az lenne a legészszerűbb, ha valaki visszavinné a faluba, nem? − javaslom törékeny hangon, leginkább Ceridwenhez és Loreenához címezve a szavaim, a többiek amúgy sem értik. Ami talán nem is baj. Úgy vélem, sem Séan sem pedig Áine nincs a józan ítélőképessége teljes birtokában. Loreena és Ceridwen jól fognak dönteni.
A tündék között folyó rövid szóváltást ismét nem értem, de lassan kezdek hozzászokni, hogy a hangszínükből és a gesztusaikból olvassak. Ami valljuk be, legalább ugyanannyira sokat mondhat el, mintha a nyelvükről legördülő hangok értelmes szavakká állnának össze a tudatomban.
Végül úgy tűnik, amellett döntenek, hogy Ceridwen visszaviszi a faluba. Biccentek felé, ahogy búcsúzóul barátságosan rám mosolyog a fekete szemével, mielőtt elindulna.
Éppen hogy elhalkulnak Ceridwen léptének visszhangjai, amikor Loreena kisasszony a tündékhez fordul, és néhány szót vált velük tündéül, amit ugyancsak nem értek, mégis könnyedén következtetek arra, hogy rólam beszélnek. Végül a tündenő felém fordul mosolyogva:
− Akkor ameddig ő vissza nem tér, velem kell beérned tolmácsnak.
Visszamosolygok annyira barátságosan, amennyire a helyzet feszültsége megengedi. Látom, ahogy a mosolyom otthont talál a szemében.
− Ugyan… − szabadkozok. − Igazán hálás vagyok, hogy egyáltalán időt fordítasz erre!

Aztán mintha meg se történt volna az előbbi eset Miu kisasszonnyal – egyszerre érzem zavarónak és irigylem, ahogy az emberek képesek átlépni a traumák felett, hogy továbbéljék az életük −, a tündék hozzálátnak ahhoz, hogy előkészítsék a tábort. Mindenki ahhoz lát hozzá, ahogy a leginkább hasznossá tudja tenni magát, így magam is csatlakozom, és teszem, amihez a legjobban értek: semmit.
− Van egy ötletem, hogy hogyan tudnánk úgy csinálni, ahogyan az emberek mondják, a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.
Jelenti ki Loreena magabiztosan.
− Mire gondolsz pontosan? − sandítok felé, aztán megvárom, míg egyszer megvitatja a tündékkel a saját nyelvükön, aztán lefordítja nekem is.
Mint azt megtudom, a vita arról folyik, hogy a holdagyart Áinenak nem levadásznia kéne, hanem rábírnia az együttműködésre.
Míg azon gondolkodok, hogy Loreena kisasszony szavaiból miért pattog ennyi indulat időnként – mikor minden bizonnyal a sötét tündék és a nem sötét tündék közötti ellentét az eszmecsere tárgya −, a tünde a többiek által felhozott érveket és ellenérveket is készségesen tolmácsolja nekem németül.
− Öhm − szólok közbe végül zavartan, mikor sikerül kialakítanom a saját álláspontomat. −  Félre ne értsenek, én hiszek a békés megoldásokban... Sőt, támogatom. De némileg tartok attól, hogy Réanna nem fogadná el ezt a megoldást − aprót sóhajtok, óvatosan pillantva körbe az arcokon. − Az a nő, aki a saját testvérét száműzte, nem tűnik olyannak, aki könnyen eltér a hagyományoktól… − Seán arcát fürkészem, bár tisztában vagyok vele, hogy valószínűleg egy szavamat sem érti. Ellenben Loreena igen. Látom az arcán átsuhanni a pillanatnyi megütközést, aztán látom a szemén, hogy nagyon gyorsan tette helyre az információt. Csak most tudatosítom magamban, hogy minden lenyűgöző tulajdonsága mellett Loreena kisasszony még nagyon okos is.
Miután Áine ismét akadékoskodni kezd, megvárom, míg Lory felsorolja az érveit, aztán úgy döntök, a tünde lovag mellé állok. Ha Áinenak nem is számít a véleményem, szeretném, ha a másik tünde tudná, hogy az előbbi kirohanásom ellenére is az ő pártján állok. Mindig is lenyűgözőnek tartottam az okos nőket.
− Nyilván Loreenának van igaza − mosolyodom el fáradtan. − Megpróbálni mindenképp érdemes.
A legnagyobb meglepetésemre úgy tűnik, a férfi is Loreenával ért egyet. Oldalra billentett fejjel fürkészem az arcát rövid időre, nehogy észrevegye, hogy figyelem. Egyre érdekesebbnek tartom a tündét, és egyre jobban érdekelnek a száműzetése pontos körülményei. Elhatározom, hogy az első adandó alkalommal megkérem majd Loryt, hogy derítse ki. Nagyon is valószínűnek tartom, hogy egyébként őt is érdekelné a dolog. Nem tűnik olyan nőnek, aki csak egyik oldalát volna hajlandó megvizsgálni egy történetnek. És úgy tűnik, már én sem vagyok olyan.

Miután a tűz mellett a számomra előkészített fekvőhelyet elfoglalom, az őrséget elsőként magára vállaló lovagnő diszkréten mellém telepedik. Hálás mosollyal sandítok rá, épp csak a szemem sarkából, épp csak annyi ideig csodálva a királynői vonásokat, hogy ne hívjam túlságosan magamra a figyelmét.
Talán mégsem vagyok annyira egyedül, mint hittem.
És fogalmam sincs, ezt az érzést hogyan köszönhetném meg neki.
− Szeretsz egy sötét tündét, igaz? − kérdezem csöndesen.
− Jó szemed van. Meg kéne tanulnom jobban rejteni.
Bosszúságot vélek felfedezni mind a hangjában, mind pedig az arcán. Halkan nevetek.
− Ne tedd… Az egyenlőségért harcolni nem rejtegetnivaló szégyenfolt − megvonom a vállam. − Ahogy szeretni sem az. Még azt sem, ami nem felel meg az elvárásoknak − szomorkásan mosolyodom el: a szája ívében ugyanazt a mosolyt látom tükröződni. Szeretni valóban nem szégyen. Szeretni megbocsáthatatlan bűn.
− Hiszel benne, hogy meggyőzhetitek a holdagyart? − terelem el aztán a témát valami kényelmesebb felé. − Én valószínűleg nem segítenék egy olyan népnek, amelyik ki tudja, mennyi ideje már vadászik rám.
− Hinni hiszek benne, hogy lehetséges, sőt nagyjából sejtem mit kéne neki ajánlani… Hogy örökre békén hagyják őket és a területüket. Kérdés hogy Áine meglépi-e ezt, vagy az egyszerűbb, véresebb utat választja.
− Így talán vevő lenne rá − elgondolkodva rágcsálom a szám szélét. − És Áine hátha jól dönt… De nem tudom. Amennyire látom, eléggé erősen szeretnek ragaszkodni a hagyományaikhoz − megvonom a vállam. − A népe mégis csak a sajátjaikat tartja rabszolgasorsban… Mintha állatok se lennének. Azt hittem, a tündéknél ez másképp megy.
− Ezek a törzsek a szakadás előtt is így éltek, és így élnek azóta is. Ők nem akarnak változni, szembemenni ilyen régi berendezkedéssel pedig néhány periférián lévő faluban… − rosszallást látok végigsuhanni az arcán. Még így is szépek a vonásai, de mégis akkor a leggyönyörűbb, ha mosolyog. Elképzelem, ahogy a sötét tündéje bármit megtenne azért, hogy Loreena ráragyogtassa a mosolyát. Ha az enyém lenne, én is megtennék bármit. Etha jut eszembe. Zavaromban Loryra szögezem a tekintetem, ahogy folytatja: − De én sem hittem, hogy ennyire szélsőséges a helyzet.
− Lory… − felé sandítok elgondolkodva. Úgy érzem, eljött a legmegfelelőbb alkalom − Szeretnék valamit megtudni Seánról. De így, hogy nincs közös nyelvünk − magyarázom, majd sóhajtok egy aprót. Ezúttal azt határozom el, hogy az első adandó alkalommal megkérem majd Loreenát, hogy tanítson meg a nyelvére. − És tolmácson keresztül olyan… furcsa volna. Azt mondták, azért száműzték, mert megölt egy nőt. A feleségét. Szeretném tudni, miért tette.
− És szeretnéd, hogy kérdezzem meg tőle… Hát jó.
A tünde mindenféle teketóriázás nélkül áll fel mellőlem és sétál át a férfihoz. A nyalábok fénye narancssárgán nyal végig az arcukon, míg figyelem őket, ahogy a tűz másik oldalán beszélnek. De hallani csak azt hallom, ahogy a lángok vörös fogaik között ropogtatva falják a fát.

Megházasodhatsz, Seán, köszönd a nővérednek, ezt mondták. Mintha egy jutalom lett volna, hogy személyre szabott szolgája lehettem egy visszataszító, eltűrhetetlen nőnek! A rabszolgaságot már megszoktam, így az nem volt új. Az, hogy néha megvert a lándzsájával, míg véraláfutások nem borítottak már igen, de elviselhető volt. Az, hogy nem hagyhattam el a házat, amit kijelöltek nekünk, viszont már kezdte áttörni a tűréshatáromat, és mikor megszülte a fiamat és nem is láthattam, mielőtt a többi fiúgyermekkel együtt a nevelőkhöz került, és a felszólalásomért ismét megpróbált megverni, túl sok volt. Elvettem a kezéből a lándzsát és kettétörtem a térdemen, ami után kést ragadott és megpróbált megvágni. Egy helyen sikerült is. De utána azt is elvettem tőle és mikor menekülni próbált a hátába döftem.

Elgondolkodva fürkészem némi ideig csöndben magam előtt a földet, miközben Loreena hangján a férfi szavai még a fülemben csengenek. Egyelőre még nem foglalkozok az egésszel, egyelőre még időre van szükségem, hogy megemésszem, átgondoljam, kialakítsam az álláspontom. Loreenára nézek.
− Köszönöm, hogy megkérdezted. Szinte gondoltam, hogy ez annál bonyolultabb ügy, mint ahogy Ceridwen beállítja. Nálunk ez fordítva van, tudod. Nálunk a férfiak tehetnek meg azt, amit csak akarnak. Azt hittem, ha majd azt látom, hogy van olyan hely, ahol a nők uralkodnak, az majd boldoggá tesz. Hogy érezni fogok valamiféle elégtételt vagy nem tudom… − aprót sóhajtok, aztán félrekapom a tekintetem, mintha ezúttal nekem lenne félnivalóm, hogy elárulok valamit, amit nem kéne. Sőt, valószínűleg már meg is tettem. Loreena pont nem olyan nőnek tűnik, aki ne tudna olvasni akár a legapróbb jelekből. Ahogy a szemem sarkából rásandítok, épp elkapom, hogy különös fénnyel villan a smaragdtekintet. Jobban éget, mintha a lángok közé tartanám a kezem. Mielőtt még a szavai megtörnék a gondolataim örvénylését, azon morfondírozok, milyen érzés lehet Loreena Wildwind barátjának lenni.
− Ez… Olyasmi, mint a rasszizmus. Nem mondhatjuk, hogy a férfiak ilyenek, a nők meg olyanok. Ha nagyon keresnénk, biztos itt is találnánk olyan nőt és szolgáját, akik szeretik egymást. És vannak olyanok is, mint Seán története. Sajnos én sem vagyok mentes az előítéletektől, de próbálom csak az adott egyént látni, aki előttem van. És persze ott van az is, hogy ki hogyan próbál küzdeni, kitörni. Seán elszökhetett volna, de nem tette, végül indulatból rosszul döntött. De hogyan lehet segíteni azokon, akik félnek lépni, és változtatni, vagy kiállni magukért?
− Persze, ezzel egyetértek. A személyt kéne nézni, nem a nemét és nem a bőre színét − elmosolyodom. A kérdése azonban megválaszolatlanul lebeg még közöttünk néhány szívdobbanásig.
− Nem tudom, Lory − halkan sóhajtok végül. − Talán bíztatni kell őket. Talán megtenni az első lépést… Tényleg nem tudom.
− Én sem. De most pihenj, nehéz nap lesz holnap is.
Mielőtt még aludni térnék, visszafordulok felé.
− Az a sötét tünde… − elmosolyodom lágyan. − Az a sötét tünde, akit szeretsz. Szerencsés.
Sok mindent beleláthatnák a nevetésébe. De inkább nem teszem.
− Szerencsésebb volna, ha én is az ő népe egy lánya lennék. De köszönöm.

Kusza, lidérces álmok hullámain hömpölygök, néha nagyokat kortyolva a kellemetlen ízükből. A tudatom felszínét karistolja Ceridwen hangja. A színéből érződik, hogy aggódik valami miatt. De az is, hogy Miu kisasszony rendbe jön.
Én azért hatalmas kígyókról álmodom.

17Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Hétf. Nov. 21, 2016 3:44 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Felszínes, kusza álomból ébredek a vállamnak simuló gyengéd érintésre.
Furcsa félhomály van, a fény sápadtarany színnel folyik szét a párás levegőben, és mivel a nap még nem úszott az égre a tengerből, ahová nyugodni tér éjszakánként, még hideg is van. Nem vagyok kimondottan boldog, bár az első öntudatos pillanatban örülök annak, hogy kelünk és indulunk tovább. Szeretném, ha mihamarabb a végére járnánk már ennek a holdagyaros dolognak, és ismét puha ágyban alhatnék.
Ceridwen azonban nem azért ébresztett, mert indulunk. A feszélyezetten rebbenő ideges pillantása azonnal elárulja, és nekem jeges rémület kezdi markolászni a gyomromat, annak ellenére is, hogy három tapasztalt tünde vadász mellett vagyok.
Teljesen ösztönszerűen húzódom Loreena felé, figyelem a könnyed mozdulatát, ahogy magabiztosan nyílvesszőt illeszt az íj idegére.
Nem embertől származó morgás ömlik bele a hajnalba, nem tudom megállapítani a forrás irányát, egyszerre hallom mindenhonnan, mintha egy falkányi fenevad lenne köröttünk. Azt sem tudom megállapítani, miféle állat lehet.
A tündék idegtépően nyugodtnak tűnnek.
A saját nyelvükön váltanak egymás között néhány halk szót, aztán feszült csend után Loreena kisasszony biztosít arról, hogy csak egy párduc ólálkodik a fák között, de csak kíváncsi ránk, támadni nem biztos, hogy akar.
− Tea kisasszony hazavihetné háziállatnak… − teszi aztán hozzá, és a hangjából áradó teljesen őszintének tűnő jókedv nyomán egy kicsit megnyugszom. De csak egy kicsit.  
− Ismerek valakit, aki nagyon szeretné − jelentem ki színtelen hangon, de az arcomra mosolyt erőltetek, és várok.

Fojtogat a hosszú csend néma feszültsége. Egyáltalán nem örülök annak, hogy végül a minket figyelő állat töri meg. Az állat mögöttem üvölt fel, azonnal hátrafordulok, végtelenségbe fagyott pillanatig semmi mást nem látok, csak a sárgán villanó szemeket, és az alattuk hófehéren csillogó fogakat.
Természetellenesen lassúnak tűnik az idő, mintha minden egyes villanásnyi mozdulatot külön tudnék érzékelni: egyenként látom az állat megugró izmait, a szemem sarkából még azt is, ahogy Áine mellettünk terem, épp csak a saját testem felett veszítem el az uralmat, ahogy az idő felett megnyerem. Nem bírok mozdulni sem, még a sikoly is a torkomra fagy.
Érzem, ahogy a hófehér fogak a torkomba marnak, éles karmok szaggatják a mellkasom, a vérem fortyogó forrásként önti el a bőrömet, hallom, ahogy cseppenként a földre hull. Aztán arra eszmélek, hogy ez nem történt meg.
Hálásan Áinera sandítok, de nem látja, rajtam kívül mindenki az állatot figyeli. Én pedig a tündéket.
Biztosan érzi rajtam. A bennem lévő démon kipárolog a bőrömön keresztül, a bűze a körbeöleli a testemet, és ez az állat érzi, nem is érzi, tudja, hogy semmi keresnivalóm a létezők világában.
Így, hogy már nem vagyok közvetlen életveszélyben, egészen határozottan úgy érzem, hogy Áinenak hagynia kellett volna meghalni. Bárcsak elmondhatnám neki. Bárcsak létezne olyan nyelv, amin képes lennék ezt elmondani.
Séan kiáltása térít magamhoz. Loreenának mond valami a saját nyelvükön, de a tündének ezúttal nincs lehetősége fordítani nekem, a párduc jól láthatóan épp őt szemelte ki. A lovagnő sokkal összeszedettebben reagál, mint én, tündevarázslattal kényszeríti földre az állatot. A párduc visszahúzódik a fák közé.
Szinte belélegzem a sóhajtást, ami a tündék ajkáról majdhogynem egyszerre szakad le. Hevesen dobogó szívvel kapok mély levegők után, próbálva némileg megnyugtatni magam.
Egyáltalán nem volt jó ötlet igent mondani erre a vadászatra. Ha igaz, amit elmondtak – és már miért ne lenne igaz? – a holdagyar ennél sokkal nagyobb, erősebb és veszélyesebb bestia.
Hallom, hogy beszélnek körülöttem, de valószínűleg akkor sem érteném, ha ismerném a nyelvüket. Loreena nekem célzott mondattöredékére eszmélek fel:
−…Jól vagy?
Zavartan és sápadtan nézek rá, aztán halványan elmosolyodom. Inkább a magam, mint az ő megnyugtatására.
− Igen… − rájövök, hogy mennyire bizonytalan a hangom, ezért veszek egy mély levegőt, hogy határozottabban tudjak megszólalni. − Igen, jól vagyok.
− A vadon sokszor veszélyes. Bár ez inkább kíváncsi volt, mintha csak játéknak tartott volna minket… − magyarázza a tünde, én pedig bizonytalanul bólintok.
Idegennek. A természetben a hierarchia jelenti az életet és mint újonnan érkezők, a párduc nem tudott minket hová tenni benne. Ezért tesztelt miket. – a druida szavait Ceridwen fordítja.
− És ugyanezt kell eljátszanunk a holdagyarral? − először Loryra, majd Ceridwenre nézek.
− Nem egészen. A holdagyar ismer minket, pontosan tudja, hogy miért jöttünk. Legalábbis tudja, mi az eredeti szándékunk, de hogy hogy tudatjuk vele az új tervet, nekem fogalmam sincs − Ceridwen hangján érződik a bizonytalanság. Ebben legalább osztozunk.
− A párducnak meg kellett mutatnunk, hogy erősebbek vagyunk, a holdagyarnál… pont fordítva azt hiszem. Az biztos, hogy le kell tennünk elé a fegyvereinket, kérdés erre hogyan reagál majd − magyarázza Loreena.
Áine azonban türelmetlennek tűnik, szemvillanásnak tűnik csupán az idő, míg eltüntetik a táborunk nyomait, hogy továbbindulhassunk a holdagyar keresésére. A többiektől némileg lemaradva Loryhoz csapódok.
− A holdagyar helyében te hinnél nekik? − olyan halkan szólok hozzá, hogy csak ő hallhassa. − Sőt, jobb kérdésem van… Szerinted ők maguk hisznek maguknak?
− Szerintem nem hisznek maguknak, de már az is elég, ha hajlandóak megpróbálni. Nagyon sok mindentől függ a siker. Ha én holdagyar lennék… Nem tudom. Elsőre nem hiszem.
− Nem, én sem − értek vele egyet.

A nap az égbolt tetején áll már, mikor hosszas sétánk közben Áine megtorpan előttünk, és fürkészni kezdi a földet. Számomra beazonosíthatatlan állatnyomok fölé hajol.
Loreena a már megszokott kecsességével mászik föl egy közeli, magas fára, hogy onnan keresse a holdagyar hagyta ösvény folytatását.
− Kelet felé tart vagy onnan jön − hozza a tudomásomra Ceridwen.
− És azt hogy lehet kideríteni? − belenézek a tünde sötét szemébe. − Én nem értek a nyomolvasáshoz.
− Áine azt mondja, kelet felé tart, arra megyünk mi is. Ott talál vizet.

− Arrafelé tart. Azt is tudjuk, hová.
− És ott is meg fogod ölni?
− Nem tudom. Majd eldöntöm, ha odaértünk!

A druida és az örökös párbeszédét az immár mellettem álló Loreena fordítja nekem. Jelentőségteljes pillantást emelek az arcára, halkan sóhajtok, aztán elindulok a többiek nyomában kelet felé.

Eseménytelennek ígérkezik az előttünk álló hosszú gyaloglás, amiért végtelenül hálás vagyok. Ennyi izgalom bőven elegendő egy napra, és a holdagyarral való találkozás minden bizonnyal tartogat még meglepetéseket.
Már távolról hallatszik a vízesés robogása, de csak akkor ámulok el a nagyságán, mikor meglátom. A magasból zuhanó víz meglepően csöndes kis türkizkék tavacskában gyűlik össze a vízesés lábánál. Egy pillanatra mindenről megfeledkezek az ámulattól. Egy pillanatra azt kívánom, bár magam is a tündékhez hasonlóan a természet gyermeke lennék, hogy ismerhessem annak minden efféle gyönyörű titkát.
− Holdzuhatagnak hívjuk − magyarázza Ceridwen. Séan is mond valamit róla a saját nyelvükön, amiből csak annyit értek: szép.
− Valóban szép − mosolygok rá a férfira.

18Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Szer. Nov. 30, 2016 2:28 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Nehezen jött mostanában álom a szemére, de az őserdő hangjai valahogy mégis megnyugtatóan hatottak a lelkére. Az éjszakai állatok hangja, a folyamatos motoszkálás, a föld nedves illata és a páradús levegő visszarepítette az álom szárnyain egy ősi, egyszerűbb korba. Nem gondolkozott, nem is akart, csak fel szeretett volna oldódni a természetnek ebben a csodálatos, élettel teli megnyilvánulásában, és megállítani az időt, hogy hallgatózhasson, egyszerre megismerje minden éji állat dalát.
Nem volt benne biztos, hogy elaludt-e vagy csupán egyensúlyozott álom és ébrenlét mezsgyéjén, mikor Ceridwen felrázta. A szemei szinte kipattantak, és amikor látta, hogy a tünde íjat és nyilat tart a kezében, ő is rögtön a magáé után kapott. Egy egyszerű nyilat illesztett az idegre, nem gondolta, hogy egy egyszerű bestiánál bármi komolyabb megtámadhatná őket itt. Az erdő ezen részén nem kellett félniük ellenségtől, és szerencsére mélységiektől sem, bár Ir-Roboám óta nem volt benne biztos, hogy nem fekszik-e angyalrom a Tünde erdő minden szeglete alatt, főleg az ilyen látszólag érintetlen helyeken. Kicsit túlzottan paranoiássá vált…
Hallotta ő is a lombok közül a nagymacskák jellegzetes morgását. Fenségesnek találta a hatalmas ragadozókat, de egyben veszélyesnek, kiszámíthatatlannak is. A természet legkegyetlenebb gyilkosai voltak, nem mert legyőzhetetlenek, hanem mert kedvtelésből játszotta a már tehetetlen zsákmánnyal.
- Láttad? - kérdezte Áine, mire Ceridwen megrázta a fejét. - Druida, tudod mi ez? - fordult Seánhoz a sötét tünde, aki némi koncentráció után halkan szólalt meg.
- Párduc. Nőstény.
- Akkor egyedül van. Fekete?
- Ennyire sajnos nem tudom felderíteni.
Nem mintha a színe túlzottan számított volna, bár talán egy arany bundájút könnyebben észre tudtak volna venni.
- Támadni fog? - kérdezte Loreena. Noha értett az állatok nyelvén, még nem állt olyan magas szinten, hogy távolról is ki tudja fürkészni egy vad szándékait. A maga részéről viszont nem bántotta volna a párducot, hogyha nem jelent közvetlen veszélyt.
- Vadászik. Kíváncsi mik vagyunk és mit keresünk itt. - felelte Seán. - Közelebb fog jönni ez biztos, de hogy megtámad-e minket azt nem tudom.
A párduc helyében a lovagnő is kíváncsi lett volna a betolakodókra, így ezt meg tudta érteni. Nem akart fenyegetőnek látszani, de tudta, hogy meg kell védeniük magukat, ha úgy alakul. Lopva Teára sandított, remélte, hogy Ceridwen lefordította a történteket. Mióta Miut visszavitték az embernő volt az egyetlen, aki nem volt képes harcolni, legalábbis eddig úgy látszott, és fegyvere sem volt. Egyre közelebbről hallották a morgást, de mindig máshonnan. Az állat körözött a kis táborhely körül, ahogyan az ebédjét szokta becserkészni.
- Ha meg tudjátok győzni róla hogy nem akarunk ártani neki itt az ideje.
- Tea kisasszony hazavihetné háziállatnak... - jegyezte meg kicsit vidámabban, mint azt a helyzet indokolta volna. Igyekezett nyugalmat és barátságosságot sugározni magából az állat felé, még ha nem is tudta hol van pontosan. Csak remélni merte, hogy nem fog támadni.
- Ismerek valakit, aki nagyon szeretné. - mondta Tea színtelen hangon, de látszott rajta hogy nagyon igyekszik mosolyt erőltetni az arcára. Loreena komolyan gondolta, amit mondott, így csak odabiccentett a nő felé, és hogyha sikerül elfogni a párducot akár valóban haza is viheti. Szuvenír a tündéktől, egy közös kaland emlékére. Talán maga is elkezdhetne ilyesmit gyűjtögetni.
Néhány másodperc múlva alig hallható kaparászás után egy üvöltés kíséretében tűnt fel a párduc, ahogy tökéletes ívben mutatta meg kecses testét és a fényes fekete bundáját a hófehér fogakkal, ahogy Teára vetette magát. A lehető legszerencsétlenebb felállás volt, bár a tündének nem volt kérdéses, hogy az állat a látszólag legkönnyebb prédát szemelte ki magának. Mindig a legvédtelenebbeket vadásszák le először. Azonnal feléjük ugrott, de Áine gyorsabb volt. Szinte ámulva nézte, ahogyan a sötét tünde egyszerre használta a hold erejét az ugráshoz, ugyanakkor érezte benne a szél jellegzetes erejét, hasonlót ahhoz, mint amit ő használt a sebessége többszörözéséhez, bár nem olyan erőset. Soha nem látott még ezelőtt senkit, aki a két féle mágiát egyesíteni tudta volna magában. Vajon… Vajon az ő átkozott gyermekei is képesek lennének majd erre? A nő lándzsájával taszította félre az állatot, aki újra elkezdett körözni körülöttük.
Teán láthatóan eluralkodott a félelem, bár a feléjük pislogást inkább úgy értelmezte a tünde, hogy teljesen jogosan a nő tőlük várja a védelmet… A párducban ellenben nem volt sem harag, sem vérszomj, inkább kíváncsiság és elégedettség… Legalábbis valami olyasmi. Játszott velük, és mintha örült volna, hogy ehhez társakra talált.
Loreena nagy levegőt vett, leguggolt és kinyújtotta egyik kezét a nagymacska felé. Hívni próbálta, kedvesen, szeretettel, mint ahogyan a kedves kiscicákat szokták a gyerekek, hogy utána boldogan vihessék haza őket a szülők legnagyobb bosszúságára. Őszintén kíváncsi volt, hogy egy ragadozó hogyan reagál erre, most próbálta életében először. A párduc elméjében kíváncsiság lobbant, és a lovagnő felé vetette magát. A vérnyomása az egekbe szökött, a fülében dobolt az adrenalin, így Seán szavait éppenhogy fel tudta fogni.
- Próbálja magát besorolni a ranglétrán, az erődre kíváncsi! Mutasd meg neki úgy hogy nem ölöd meg és tisztelni fog!
Azonnal letette az íját, és inkább egy szél erejével erősített ütéssel lökte félre az állatot, hogy ne okozzon neki sérülést, de azért mutasson is valamit az erejéből. A párduc gurult kettőt a füvön, de gyorsan talpra állt és Seánt vette célba. Úgy tűnt, mindenkit tesztelni akart valahogy. A druida is széllökést idézett meg, és azzal térítette el a nagygmacskát, aki ez után elégedetten mordult fel, és eltűnt a bokrok között. Áine, Seán és Ceridwen egyszerre sóhajtottak fel.
- Ez eseménydús hajnal volt.
- Van egy olyan érzésem, hogy még viszontlátjuk. Jól vagy? - kérdezte Lory Teához fordulva.
- Igen... Igen, jól vagyok. - mondta a nő némi habozás után. Látszólag valóban nem esett baja.
- A vadon sokszor veszélyes. Bár ez inkább kíváncsi volt, mintha csak játéknak tartott volna minket...
- Idegennek. A természetben a hierarchia jelenti az életet és mint újonnan érkezők a párduc nem tudott minket hová tenni benne. Ezért tesztelt miket. - magyarázta Seán.
- És ugyanezt kell eljátszanunk a holdagyarral? - nézett Tea először Loreenára utána Ceridwenre.
- Nem egészen. A holdagyar ismer minket, pontosan tudja, hogy miért jöttünk. legalább is tudja, mi az eredeti szándékunk de hogy hogy tudatjuk vele az új tervet nekem fogalmam sincs.
- A párducnak meg kellett mutatnunk, hogy erősebbek vagyunk, a holdagyarnál... pont fordítva azt hiszem. Az biztos hogy le kell tennünk elé a fegyvereinket, kérdés erre hogyan reagál majd.
- Ahhoz előbb meg kell találnunk! Szóval indulás! - adta ki a parancsot Áine, majd elkezdett összepakolni. A kis tüzet szétrúgták, a nyomaikat avarral és más törmelékekkel próbálták meg eltűntetni, majd nekiindultak. Az embernő Loreenához csapódott menet közben.
- A holdagyar helyében te hinnél nekik? - szólalt meg olyan halkan, hogy azt csak a lovagnő hallhassa. - Sőt, jobb kérdésem van... Szerinted ők maguk hisznek maguknak?
A lehető legnehezebb kérdést tette fel, amire nem tudott igazán válaszolni Loreena sem. A legvalószínűbb választ pedig nem akarta elfogadni, mert az egyet jelentett a kudarccal, mégis ki kellett mondania. A tündékkel szemben, akiken a küldetés sikere múlott fenn kellett tartania a hit álcáját, hogy legalább ő tartsa bennük a lelket, ha már meg akarta győzni őket, de Teának nem akart hazudni. Felesleges lett volna.
- Szerintem nem hisznek maguknak, de már az is elég, ha hajlandók megpróbálni. Nagyon sok mindentől függ a siker. Ha én holdagyar lennék... Nem tudom. Elsőre nem hiszem.
- Nem, én sem.
Hosszú ideig kutyagoltak az őserdőben, mikor egyszercsak Áine lehajolt egy szabálytalan, két arasznyi kör alakú nyom mellett.
- Megtaláltuk. Csak ki kell találnunk merre megy. - állapította meg Ceridwen.
- Megnézem fentről. Egy ekkora állat biztosan jól látható ösvényt hagy. - mondta Loreena és felkapaszkodott a legközelebbi fára. Kelet felé letört ágak és letaposott bokrok tisztán jelezték egy nagy állat haladását kelet felé. Egy ekkora lény nehezen lopakodott keresztül az erdőn.
- Keletnek tart. Vagy onnan jött, nem tudom megmondani... - tájékoztatta a többieket, miközben lemászott.
- Arrafelé tart. Azt is tudjuk hová. - felelte Áine magabiztosan, mire az ezeddig meglepően csöndes Seán megszólalt.
- És ott is meg fogod ölni?
- Nem tudom. - felelte keményen a sötét tünde, majd elindult a holdagyar hagyta ösvényen. - Majd eldöntöm ha odaértünk!
Loreena csak követte a csaaptot, de nem vette elő a fegyvereit. Azon morfondírozott, vajon megállítaná-e Áinét, ha végül mégis a halált választaná az élet helyett, de nem tudott rá válaszolni, még saját magának sem. De ha a sötét tünde nem magától hozza meg a döntést, akkor úgyis mindegy volt.
Jó három órát gyalogoltak tovább az őserdőben kelet felé, követve a holdagyar nyomait. A lovagnő már messziről hallotta a vízesés jellegzetes moraját, érezte ahogyan a vízpára emelkedik a levegőben. Egyszercsak egy szakadék szélén találták magukat, szinte közvetlenül a vízesés mellett. Lefelé kristályvízű tóban gyűlt össze a víz, tökéletes átlátszó felülete hibátlanul tükrözte vissza az ég kékjét. Mindig el tudott ámulni, hogy mennyi gyöngyszemet rejt az erdő mélye, mennyi szépséget, és sokszor még csak észre sem veszik.
- Megjöttünk. Már csak az éjszakát kell kivárnunk.
- Köszöntelek titeket a természet egyik szépségénél, a Holdzuhatagnál. - mondta Seán áhítatosan.
- Valóban szép. - mosolygott rá Tea és Loreena is csak egyet tudott érteni vele.

19Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Vas. Dec. 04, 2016 8:23 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

A déli Nap szinte szikrázott a kristálytiszta tó türkiz színű víztükrén. Tökéletes nap volt, mégha ősz is, a Tünde erdő ezen részén sosem volt igazán tél, csupán néha fullasztó sokszor melegítő pára. Ceridwen és Áine elkezdtek leereszkedni a vízesés melletti földes ösvényen, Seán viszont inkább úgy döntött, hogy leveszi a vászoningjét és a bőröveket, amik takarták, hogy csak egy térd fölé érő rövidnadrág maradt rajta. Ezeket ahogy voltak begyömöszölte a nála lévő bőrtáskába és gondosan lezárta.
Tea diszkréten oldalazott Loreena mellé.
- Szerinted miért csinálja?
A tünde lány sejtette a választ, főleg, hogy maga is szívesen megmártózott volna a tóban, hamár az elmúlt napokat fürdés nélkül kellett eltöltenie, ám mielőtt válaszolhatott volna a druida kezébe nyomta a táskáját.
- Megkérhetem hogy vigyázzon rá egy kicsit? Addig én kihasználom hogy a természet gyönyörű mielőtt Áine halállal mérgezné meg!
Néhányat körözött a karjaival, hogy bemelegítse a merev izmokat, majd fejest ugrott a vízesés mellett a tóba. Lory mosolyogva nézett utána.
- Ki tudja mikor volt alkalma utoljára fürdeni... - motyogta Teának válaszként, mikor Seán leugrott. - Nekem is lenne kedvem hozzá, de a páncélomat körülményesebb kicsatolni. De szívesen megfogom a te ruháidat is ha csatlakoznál hozzá. - mondta könnyedén. Ő midnenképpen le akart menni először Ceridwen és Áine után, és talán majd ott meggondolja, hogy csatlakozni akar-e a fürdőzőkhöz.
- Estig rengeteg időnk van. - mosolygott rá Tea.
- Másszunk le, talán csináltak már a többiek kisebb tábort. - viszonozta a mosolyt a lovagnő is, majd átvetette a vállán Seán holmijait és leereszkedett ő is az ösvényen. Nem kellett sokat mászniuk, és mire leértek a sötét tünde és társnője már takaros kis tábort vertek a tóparton.
- Igaza lesz Séannak? A halált választja Áine? - kérdezte Tea ismét. Loreena sajnos nem tudott többet most sem, mint korábban, de nagyon szeretett volna hinni abban, hogy a nő jó döntést hoz, és az életet választja. Hitt benne, hogy jó vezető válik belőle, és ahhoz ez kellett, hogy legyen az első lépés. Sejtette, hogy egész életében megkülönböztetés érte a nőt a bőre színe miatt, hogy soha senki sem hitte el, hogy többre is képes… Éppen ezért nekik kellett elhinniük, hogy amellett, hogy esetleg el tud ejteni egy holdagyart jó törzsfőnök lesz, és Seán ebben cseppet sem volt a segítségükre.
- Remélem nem. És nem örülök, hogy ennyire nem hisz Áinében. - morogta miközben elkezdte lecsatolni magáról az alkarvédőjét, utána pedig a mellvértként szolgáló bőrpáncélt. Szerencsére nem csörömpölt úgy, mint az emberek lovagjai, a tünde lovagok páncélja könnyű volt de masszív és egyáltalán nem akadályozta a mozgásban. Úgy döntött, ha már itt van kihasználja az alkalmat és csatlakozik Seánhoz.
- A helyében én se hinnék... Borzasztóak a dolgok, amik történtek vele. - vonta meg a vállát az embernő nagyot sóhajtva. - De talán sok minden fog megváltozni, ha Áine most helyesen dönt.
Közben ő is elkezdte levenni a ruháit, először csak fehérneműig, de Loreena már ezen is csodálkozott. Hallott az embernők szemérmességéről, amikor pedig néhány napot volt szerencséje a zsinatlenök feleségével tölteni a nő még előtte sem vetkőzött le sosem. Sigrún von Himmelreich maga volt a megtestesült szemérmesség és erkölcs… Ami tünde szemmel furcsa volt, és teljesen természetellenes, Tea lazasága viszont kifejezetten a kedvére volt.
- Ebben nem lennék biztos. Elég nagy változás lesz így is, hogyha törzsfőnök lesz, és nem tartom valószínűnek, hogy a törzse életmódján, vagy akár a férfiszolgák helyzetén változtatni akar. De megkérdezheted tőle, hogyha vége ennek a vadászatnak.
Teljesen levetkőzött, a fehérneműt is levette. Nem volt annál borzasztóbb érzés, mintha vizes alsóra kéne visszavennie a ruháit, annyi váltás pedig nem volt nála, hogy teljesen tisztát vegyen fel, ráadásul egészségtelen is lett volna, ha vizes ruhára veszi a páncélját. Szeme sarkából látta csak, hogy Tea is megszabadul a maradék ruhájától, ez utána a szél erejével elrúgta magát a földről, és a levegőben pördülve egyet ugrott bele a tóba, hatalmas csobbanással.
A délután hamar eltelt. Loreena megint kisgyereknek érezte magát, ahogyan a vízben játszik és ebben Seán és Tea is a segítségére volt. Még Ceridwen is bemerészkedett a vízbe egy rövid időre. Mire azonban az ég alja vörös lett, közeledett az éjszaka, addigra már megszárítkozva és felöltözve várták a holdagyar érkezését. Áine eltüntette a sátor maradványait, hogy ne utaljon semmi a csapat ittlétére, majd elfoglalta a pozícióját egy bozótostól takart fa törzse tövében, hatalmas íját bekészítve, hozzá pedig egy inkább kisméretű lándzsához hasonlító nyilat. Társainak intett, hogy rejtőzzenek el úgy, hogy ne látszódjanak és csak akkor jöjjenek elő, hogyha jelez, addig ne.
Ahogy Loreena elhaladt Áine mellett egy rosszalló pillantással jelezte, hogy egyáltalán nem tetszik neki a hatalmas íj előkészítése, ugyanakkor úgy érezte, hogy már megtette, amit lehetett, és innentől kezdve csak a sötét tünde kezében volt a döntés. Felmászott egy közeli fa ágai közé, hogy onnan figyelje a jelenetet. Seán is ezt a fát választotta, bár egy kicsivel lentebbi ágon helyezkedett el.
- Csatlakozhatok? Innen a legjobb a rálátás.
- Persze. - bólintott a lovagnő. Tea inkább a közeli bokrok egyikét választotta Ceridwenhez közel. Nem volt már dolguk, mint várni.
A felkelő Hold sejtelmesen világította be a tavat és a vízesést. Lory szerette az ilyen éjszakákat, és nyugodtan kémlelte az eget, visszamosolyogva a Hold sarlójának. A csillagképeket próbálta összekötni, a kígyót, a liliomot, és még megannyi képet, amit a tünde ősök láttak bele, bár az emberek apái biztosan másképp nevezték el őket. Talán órák is elteltek már, mélyen jártak az éjszakában, amikor a sűrű bokrok felől trappolás hallatszott… De nem a hatalmas bestia volt az, aminek a nyomait követték, hanem egy kisebb, talán kutyaméretű kis szürke gömböc, alig két arasznyi agyarakkal. Loreena soha nem látott azelőtt imádnivalóbb teremtményt, mint a kis holdagyar a kedves szemével és a vékonyka ormányával.
Ez egy kölyök…
A gondolat késként hasított az elméjébe. Lenézett Áinéra, aki akkor illesztett nyilat az idegre, így ő is hasonlóképp tett. Ha közéjük tud lőni egy szélmágiával erősített nyíllal, akkor meg tudja ijeszteni annyira a kis holdagyart, hogy az elmeneküljön és a sötét tündét is hátra tudja lökni. Talán így megakadályozhatja… Tudta, hogy ez nem helyes, tudta, hogy a másik kezébe kellett volna adnia a döntést, de ezt mégsem hagyhatta. Közelebb húzódott hozzájuk, Áine pedig megfeszítette az íját és várt, ahogyan Loreena is, ám pont mielőtt kieresztette volna a nyilat, hogy elkergesse a kicsit, a sötét tünde leeresztette a magáét. A keze remegett, miközben lassan visszaeresztette az íj idegét, és letette a fegyvert a földre. A kis holdagyar ugrálva futkosott és játszott a tisztáson, de amikor meglátta a felálló nőt megállt és kíváncsian fordult felé.
- Gyere, nem bántalak kicsikém. Az életemre esküszöm. - nyújtotta felé a kezét Áine, és intett hogy jöjjön közelebb. Lory megkönnyebbült mosollyal engedte le az íját, és lemászott Tea mellé. Sírni tudott volna a boldogságtól, ahogy lement a mellkasáról a nyomás.
- Nem fogja bántani. Jó döntést hozott. - suttogta a nőnek, aki viszonozta a megkönnyebbül mosolyát.
- Jól van.
Újabb döngő lépteket hallanak, letörő ágak zaját, ahogyan az őserdőből kilép a tisztásra egy igazi, két méter magas holdagyar is. A tünde le merte volna fogadni, hogy a kicsi anyukája lesz az. Az agyara halványkéken fénylett, fülei nagyok voltak a teste szürke… Nem is tudta, hogy a tünde erdő mélyén élnek ilyen lények.
- Seán. - szólt fel a férfinak. - Segíts megnyugtatni.
Ő maga is a holdagyar felé fordult, és igyekezett magában minden csepp nyugalmat és kedvességet összegyűjteni, hogy utána mindezt az állat elméjébe önthesse a kérésükkel együtt.
Nem fogunk bántani… Kérlek, segíts…
- Most segítsetek hogy értessük meg vele mit akarunk! - mondta nekik hangosan Áine. A druida is leereszkedett és a sötét tünde felé szaladt, hogy próbálja megnyugtatni az idegesen topogó holdagyart, és a kicsinyét aki a lábai között bújt el, de még mindig kíváncsian pislogott feléjük.
- Segítenél? Talán ha többen vagyunk jobban elhiszi hogy nem akarjuk csapdába csalni! - kiálltotta Seán vissza Loreena felé.
- Már csinálom. Tea? Tudom, hogy nem beszélsz az állatok nyelvén, de hátha megérzi a jó szándékot... Az állatok többet tudnak mint hinnénk. - kérte az embernőt is. Minél többen, minél erősebben, annál jobb. Tea bólintott, és láthatóan koncentrált ő is, bár az eredményét egyikük sem tudhatta igazán.
- Segíts nekünk... Gyere velünk a faluba és segíts meggyőzni Réannát hogy ki a jogos vezető! - próbálkozott Áine is, de a holdagyar csak tovább morgott.
- Tedd le a fegyvereid. Teljesen. - javasolta Lory, közben pedig próbálta fenntartani az összes pozitív, kedves gondolatát. - Ceridwen?
A tünde nő látványosan dobta el a lándzsáját, és csatlakozott a megnyugtató-különítményhez, legalábbis szótlansága és néma koncentrációja ezt sugalta. Az állat mintha kezdte volta megérteni, hogy valamit akartak tőle, de nem láttak az elméjében mást, csak értetlenséget. Loreena is eltette az íját és a nyilait, majd Áine mellé lépett, a másik oldalára, kezét nyújtva a holdagyar felé.
Gyere és segíts, és soha többé nem bántunk.
- Ígérd meg neki, hogy nem bántjátok őket többé. Ha segít, nekünk is segíteni kell neki.
- Nem fogunk bántani. Sem téged, sem a kölyködet soha, nem vadászunk rád. - mondta a sötét tünde. - Csak gyere velünk a faluba. Vissza az enyéimhez.
A holdagyar mintha kicsit megenyhült volna… De Loreena látta a fejében kavargó rémes képeket, támadó tündékről, lemészárolt állatokról. Félt tőlük, és minden oda megvolt rá. Megmutatta ahogy a tündék rátörnének a falu házai közül, hogy féltette magát és a kicsinyét.
- Megvédünk. Képesek vagyunk rá, és elég, ha rövid időre látnak. Fél, hogy a falusiak megtámadják... - magyarázta Teának szomorúan. Bár meg tudná cáfolni, amit a holdagyar láttat velük, de nem tudja. Csak azt ígérhette, hogy mindent megtesz a biztonságáért.
- És, ha valaki visszamenne és beszélne a falusiakkal? Ha a szavukat adnák, hogy nem bántják? Gondolom, még senki sem szelidített meg holdagyart... Meg gondolom, nem is láttak élő példányt. Talán elég nagy lenne a kíváncsiságuk és a lenyűgözöttségük, hogy megállítsa őket... - vetette fel Tea. A holdagyar elbizonytalanodott, de közben egymást kergetve száguldoztak hatalmas fejében a gondolatok. A tündék és az embernő egy ideig csöndben álltak a tisztáson, majd mind érezhették, ahogyan a megtermett állat elutasítja a kérésüket. Loreena mellkasa egy pillanatra összeszorult, félve követte szemével a holdagyart, ahogy betrappolt a vízesés mögé, és kihúzott nekik onnan egy nagy koponyát ugyan olyan fénylő agyarakkal, mint ami rajta is díszelgett. Letette a csapat elé, majd még ivott egy kicsit a tóból és végül a kicsinyével együtt eltűntek az őserdő sűrű fái között. Áine sóhaja törte meg a feszült csendet, majd körbejárta a koponyát.
- Hát, ha ennyi van, hát ennyi van. Így is jobban jártunk, mint ha bármelyiküket megöltük volna. Már csak reménykedem, hogy Réanna nem hergelte addig fel a falut ellenem.
- El fogják hinni, hogy a koponya frissen megölt vadtól van?
- Nem visszük a koponyát, csak az agyarait. Nem szentségtelenítjük meg a temetkező helyüket. Mert ez az, így van, Seán?
A druida meglepődött, hogy a sötét tünde most először a nevén szólította, de végül bólintott.
- Így. És helyesen teszed. A holdagyarnak sokat jelentenek az ősei.
Áine is bólintott.
- Az agyaráról nem tudják megmondani mennyi idős a fénye miatt így akár friss is lehet. Mindegy, ideje leválasztanunk róla és hazaindulni!
Levette az oldaláról a hatalmas bozótvágó kését és elkezdte leválasztani a fényló agyart a koponyáról, a többiek pedig próbáltak neki segíteni.

20Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Vas. Dec. 11, 2016 6:42 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Az égbolt tetején delel a nap. Az árnyékunk a talpunk zsugorodik, ahogy mozdulatlan csönddel adózunk röpke ideig a szépségnek. Én egy kicsit tovább. A szemem sarkából látom Ceridwent és Áinét eltűnni a tavacska partjához vezető meredek oldalon.
Zizzenő zajok simulnak a csöndbe. Ezer körül is felismerném egy vetkőző ember neszeit. Somolyogva sandítok balra, ahol pont az a látvány fogad, amire számítottam: Seán szorgosan kapkodja le magáról megviselt, sárszínű ruháit. Szívdobbanásnyi időre csak, de figyelem a szemrevaló férfitestet, várom, hogy kiváltsa belőlem a kívánt reakciót. Egész hosszú napokig a démontest meg is feledkezett a kéjsovár vágyairól – utoljára Ethával szeretkeztem, mintegy búcsúzásképp. Most azonban, hogy érezni kezdem a ölemből a gyomrom irányába bugyborékoló sóvárgást, undorodom magamtól.
Loreena felé lépek, halkan szólítom meg, legfőképp azért, hogy eltereljem a saját figyelmem a testről.
− Szerinted miért csinálja?
A férfi, mintha épp Loreenát akarná megakadályozni a válaszadásban, maga is a lovagnőhöz lép, felé nyújtja levetett ruháit, és a tündék nyelvén szól hozzá.
− Ki tudja mikor volt alkalma utoljára fürdeni… − motyogja a bajsza alatt a tünde, én pedig arra a pontra szögezem a tekintetem, ahonnan Seán a vízbe ugrott. − Nekem is lenne kedvem hozzá, de a páncélomat körülményesebb kicsatolni. De szívesen megfogom a te ruháidat is ha csatlakoznál hozzá.
− Estig rengeteg idõnk van − rámosolygok Loryra, aztán elgondolkodva a víz felé sandítok. Kedvem nekem is lenne, de a férfihoz mégsem akarok csatlakozni.
− Másszunk le, talán csináltak már a többiek kisebb tábort.
Követem a tündét lefelé az oldalon.
− Igaza lesz Séannak? A halált választja Áine? − a már ezerszer boncolgatott témát kínálom fel újabb kivesézésre. Nincs semmi más a tarsolyomban, de a figyelmem el akarom terelni a férfitest látványának emlékéről. Még nincs elég erőm ahhoz, hogy megvessem magam.
− Remélem nem. És nem örülök, hogy ennyire nem hisz Áinében.
Sóhajtok. Aztán figyelem a tündét, ahogy lassan kezdi megszabadítani a páncéldaraboktól.
− A helyében én se hinnék… Borzasztóak a dolgok, amik történtek vele − megvonom a vállam. − De talán sok minden fog megváltozni, ha Áine most helyesen dönt − elmosolyodom, aztán magam is vetkõzni kezdek, először csak fehérneműig.
− Ebben nem lennék biztos. Elég nagy változás lesz így is, hogyha törzsfőnök lesz, és nem tartom valószínűnek, hogy a törzse életmódján, vagy akár a férfiszolgák helyzetén változtatni akar. De megkérdezheted tõle, hogyha vége ennek a vadászatnak.
Loreena válaszán morfondírozok, majd egy halvány mosoly mögé rejtem a meglepettséget, amit az vált ki belőlem, hogy mikor ismét a tündenőre nézek, már teljesen meztelenül áll előttem. A népe mágiáját használva aztán a szél szárnyára lép, kecsesen pördül a levegőben, fejest ugrik a vízbe. Gyönyörű. Valóban szerencsés a sötét tünde, akit szeret.
Ezúttal teketóriázás nélkül követem a példáját: leveszem magamról a fehérneműt, majd kimért, elnyújtott léptekkel a vízbe sétálok.

Az alkonyat az ágak közé hullik, az ég palástjára varrt csillagmilliárdok sárgája ragyogja be a tisztást, amin Áine és Ceridwen tisztogatása után már nyoma sincs az emberi érintés emlékének. Seán és Loreena egy fa lombjának magasába rejtőzött, én magam egy hozzájuk közel eső bokrot választok, a puha földre térdelek.
Semmit nem érzek, csak a délutáni úszás okozta fáradtságot.
Mindenféle akaratom és összpontosításom ellenére sem tudom nyitva tartani az egyre jobban elnehezülő pilláim. Perceken belül, úgy, a földön térdepelve, a sarkaimra ülve elbóbiskolok.
− Nem fogja bántani. Jó döntést hozott − Loreena suttogására riadok fel, és próbálok úgy tenni, mintha nem is aludtam volna. A nő felé sandítok, az arcom tükrözi a megnyugodott mosolyát.
− Jól van.
Aztán gyorsan körbenézek a tisztáson. Egy aprócska állatot látok csupán, nem nagyobb egy megtermett juhászkutyánál. A bundáján szürkén nyal végig a holdfény. Minden bizonnyal ez csak a kicsinye annak a vadnak, aminek a nyomát láttuk errefelé jövet. Pillanatokon belül azonban felbukkan az anyja. Igazi királyi vad, hatalmas és méltóságteljes, az agyarát a holdfényhez hasonló szürkés csillogás lengi körbe.
A tündék egymás között beszélnek, fogalmam sincs, miről, az izgatottságukból arra következtetek, hogy talán most dől el, vadászat lesz-e végül az egészből.
− Már csinálom − szólal meg Loreena, de fogalmam sincs, hogy mit. − Tea? − fordul aztán felém. − Tudom hogy nem beszélsz az állatok nyelvén, de hátha megérzi a jó szándékot... Az állatok többet tudnak mint hinnénk.
Bólintok feleletül, aztán megpróbálok minél több kedves gondolatot összekaparni magamban. Mégse lesz vadászat.
A tündék lassacskán megszabadulnak a fegyvereiktől, jelezve barátságos szándékaikat az állat felé. Furcsa kipárolgást érzek a holdagyarból. Mintha beszélne hozzám, és valószínűleg a többiekhez is, de nem emberi nyelven, valami sokkal elemibb szinten rezonál, sokkal mélyebbről beszél, érzésekkel szól. Bizalmatlanság és félelem furcsa keveréke tölti el a mellkasomat. Úgy érzi magát az emberek között, mint én. Kiszolgáltatott.
Lassan csatlakozom a holdagyar köré gyűlt tündékhez. Szeretném neki elmondani, hogy pont olyan sebzett vagyok én is, mint ő. Szeretném neki elmondani, hogy ezt érzem én is.
− Fél hogy a falusiak megtámadják… − szomorkás hangon szól hozzám Loreena. Bólintok.
− És, ha valaki visszamenne és beszélne a falusiakkal? − javaslom. − Ha a szavukat adnák, hogy nem bántják? Gondolom, még senki sem szelidített meg holdagyart… Meg gondolom, nem is láttak élõ példányt. Talán elég nagy lenne a kíváncsiságuk és a lenyûgözöttségük, hogy megállítsa õket…
Mielőtt bárki megfontolhatná az ajánlatom, a holdagyar előttünk lép. Komótos léptekkel a vízbe gázol, hosszú ormánya segítségével egy hatalmas koponyát rángat ki a partra. Felajánlja a trófeát. Aztán a kicsinyével és a félelmeivel együtt eltűnik a dzsungel átláhatatlan indákkal összefont fái között.
Kifejezéstelenül bámulok magam elé, míg a többiek a koponyához sietnek, tündéül beszélnek róla, miközben éles vágóeszközökkel elkezdik levágni róla az agyarakat.

21Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Hétf. Dec. 19, 2016 2:52 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

A holdagyar szarvakkal megrakodva indultak vissza a faluba, bár az út nem volt rövid, viszonylag jó hangulatban telt, noha Áine minden bizonnyal aggódott kicsit az eredmény miatt. Nem jártak teljes sikerrel, és ott volt Miu sérülése is, de Loreena elégedett volt. A lehető legbékésebb megoldást találták meg, még ha az ormányos bestia nem is egyezett bele, hogy velük tart. Út közben Tea mellé csapódott egy rövid időre.
- Ha ennek vége, ha szeretnéd kiviszlek a Tünde Erdőből, bárhova, ahova tartasz. - ajánlotta fel. Ötlete sem volt, hogyan kerülhetett a nő ennyire messze az emberek birodalmaitól, de nem úgy tűnt, mint aki tündeként szeretné leélni élete hátralevő részét. Tea egy rövid ideig zavartan hallgatott félrepillantva, de végül beleegyezett.
- Jó. Azt megköszönném.
- Hogy lyukadtál ki ide? Távolabb nem is lehetnél az emberek királyságaitól.
Ez... - sóhajtott fel. - Ez egy elég hosszú történet. De pont az volt a célom. Hogy minél távolabb kerüljek.
Loreena felvonta a szemöldökét, de inkább nem faggatózott tovább, annál tapintatosabb volt sokkal. Az utóbbi időben sikerült kifejlesztenie valamennyi szociális érzéket, hogy tudja, mikor nem szabad hánytorgatni egy témát. Ennek ellenére úgy érezte, Tea elég sokat látott ez alatt a néhány nap alatt a tündékből, és ki tudja, miért ment el, de abban biztos volt, hogy akik akarták azoknak a hatalmas, százéves fák és a természet képes volt békét és otthont adni. Akármi elől is menekült, ennél jobb búvóhelyet keresve sem talált volna. Mostanában pedig, Lightleaf megalapulása óta egyre több ember döntött úgy, hogy ebben az országban keres békét.  
- Nem kell visszavigyelek, ha nem akarsz menni. Zephyrantesben sokféle nép él, lenne hely neked is. Vagy akár Hellenblattban, délebbre innét, ami a kultúrák legnagyobb olvasztótégelye most, együtt élnek benne katolikusok és protestánsok, tündék, sötét tündék...
Tea egy ideig az arcát fürkészte, mintha fontolóra vette volna az ajánlatot, de végül mégis megrázta a fejét.
- Igazán csábító, de vissza kell mennem északra. Valakit ott felejtettem - halványan elmosolyodott. - De ha elkísérsz, tényleg meghálálom valahogy. Az is egy kisebb isteni csoda lehet, hogy idáig élve eljutottam...
- Jól van. Lehet én is meglátogatok ott valakit, ha már arra járok. De ha meggondolnád magad nos.... azzal akit ott felejtettél, még mindig visszajöhetsz.
A nő visszabólintott.
- Köszönöm, Loreena.
Pár nap múlva vissza is értek a faluba, aminek a szélétől már díszkíséret vezette be őket a főtérre. Réanna gúnyos mosollyal az arcán vizslatta őket, és Ceridwen jól mondta: biztosnak tűnt a győzelmében.
- Milyen volt a vadászat? - kérdezte cinikusan. Áine és társnője letették elé a holdagyar-zsákmányt.
- Láttál már ekkora holdagyart, Réanna. Szereztél már ekkora zsákmányt?
A vadásznő kelletlenül húzta el a száját.
- Nem. - ismerte be. - De kudarcot vallottál. Egy vadászodat kígyó marta meg és azóta is a sebesülését piheni ki. Nem ezt ígérted, nemde? Jobb vezetője vagy-e a falunak?
- De nem halt meg... - súgta Tea Loreenának és Ceridwennek. A lovagnő karba tett kézzel állt és a másik megjegyzésére bólintott is. Áine annyit ígért, hogy nem fog meghalni senki, és ezt teljesítette is.
- Így van. Miu Silverfalls él, és túl is fogja élni.
- Túléli, ez igaz. De megvédte a sápadt? Mikor is sebesült meg? Mennyit mentetek az erdőben? - lépett Réanna Lory elé, tekintélyes magasságából nézve le a másikra. Kellemetlen volt és kényelmetlen a helyzet, de a lovagnő nem ijedt meg tőle akkor sem. Nyakát hátrahajtva minden bizonnyal mókás látvány lehetett de kihívóan nézett a vadász szemébe.
- Nem messze a falutól. Így ez még nem is számít igazán vadászatnak.
- Így van! Még el sem kezdődött a vadászat, egy az Áinére bízottak közül máris haldoklott. Ilyen vezetőt akartok? - fordított hátat végignézve a törzsön, amire elégtelen morgás kezdődött a falusiak körében. A lovagnő azon morfondírozott, hogy vajon a törzsi diplomácia megengedi-e hogy szimplán és egyszerűen képen vágja Réannát, de ekkor megérezte az eleinte halvány, de egyre erősödő dobogást a lábai alatt. Hátrapillantott a kis csapatra.
- Érzed a földet? - suttogta felé a kérdést Tea. Loreena arcán sugárzó mosoly terült szét. Hát mégis jó vége lesz ennek a történetnek!
- Érzem.
- Holdagyar, igaz? - kérdezte a nő reménykedve.
- Eljött. Áine? - nézett a sötét tündére várakozóan, hogy most kell előlépnie, átvennie az irányítást, ahogy megbeszélték.
- Olyan vezetőt akartok, aki képes ölni és képes elvenni a természettől, amit akar? - kérdezte Áine, felemelve a hangját, hogy túlkiabálja a dübögést, amit mostmár az egész falu érezhetett, és fel is figyeltek rá.  - Vagy olyat, aki egy a természettel és akinek csak kérnie kell, hogy az hallgasson rá? Akinek a természet szívességet tesz?
A holdagyar előbukkant a házak között, lábai között a kicsinyével, majd Áine mögé trappolt és hosszú ormányával átölelte a nő vállát. Lorynak ötlete sem volt, mitől gondolta meg magát, de kedve lett volna önuralmát eldobva ujjongani. Tea is diadalmasan vigyorgott. A sötét tünde megsimogatta a holdagyar ormányát, majd   győzedelmes pillantást vetett az elképedt Réannára és a tömegre, akik egyfajta vallásos áhítattal néztek az állatra. Néhányan szívükre helyezett tenyérrel hajoltak meg a természet csodája előtt.
- Van még ellenvetésed, Réanna?
A holdagyar ormányát a magasba emelte, trombitált egyet a kicsinyével együtt, majd megfordult, hogy visszatérjen az őserdőbe, de ennyi is elég volt.
Köszönöm.
Gondolta Loreena, remélve, hogy eljut az üzenet. Réanna egy ideig csak vicsorgott, majd hirtelen lándzsát szegezett Áine felé.
- Akkor is gyönge vagy ha bestékkel cimborálsz, Áine! Győzz le és tiéd a vezetés, veszíts és bizonyítsd be hogy gyönge maradtál!
- Nem. - felelte a sötét tünde nyugodtan. - Nem a halál a válasz mindenre. Ezért vagy te csak vadász és nem vezető.
A vadásznő sértődötten lendült a lándzsájával a másik felé, de ez már nem volt tisztes küzdelem. Nem ebben egyeztek meg. Loreena belépett közéjük és egy széllel erősített ütéssel hátralőkte Réannát, aki ettől megtántorodott. Seán is belépett Áine elé, hogy a föld erejét megidézve, indákkal fogja körbe a nővére csuklóit is bokáját, majd lerántott a földre, hogy térdelő helyzetből nézhessen csak föl az új törzsfőnökre.
- Köszönöm Loreena, Seán. - nézett rájuk Áine, majd Réannához lépett. - Ne adj utat a dühödnek, vadásznő. Addig míg el nem fogadod a valóságot börtönben leszel. Nem kint a vadonban, itt, a faluban hogy szem előtt lehess és kénytelen legyél elfogadni a segítséget. Ha sikerül, visszatérsz a vadászok élére és tovább folytatod a munkát, amihez értesz, egyet kivéve: soha többé nem vadászol holdagyarra sem sportból, sem élelemért, sem semmilyen okból!
A lovagnő csak egy bólintással fogadta a köszönetet, majd végignézett a tömegen. Senki sem kérdőjelezte meg a kis bemutató után a sötét tünde jogát a törzs vezetéséhez. Tényleg nyertek, alig merte elhinni, de így volt. Tekintete végül Seánra siklott. A druida kitaszított volt, de nélküle nem sikerült volna… És sajnos ezt nem csak ő vette észre. A tömegből felkiáltott valaki.
- Ez Seán? Az áruló? A gyilkos és kitaszított?
Erre általános háborgás kezdődött. Loreena készen állt védelmezően a druida mellé lépni, és csak remélni merte, hogy a csapat többi tagja is így fogja gondolni.
- Dobjuk ki! Öljük meg? Szemtelen, mit keres itt?
- Állj! - csendesítette le azonnal őket az új törzsfőnök. - Seán azért van itt, mert egy új nőnek a férje és mellette a helye.
Általános döbbenet söpört végig mindenkin, ami még a Lory arcára is kiült.
Férj?
- Egy új nő férje? Kié? - kérdezte elképedve Réanna, de Áine csak rezignáltan nézett vissza rá.
- Az enyém. Más amúgy sem méltó a klán vezetőjéhez, csak egy olyan férfi, aki elég erős. Amúgy is kedveled ezt, nemde, Réanna? És Seán erős, hogy kitört a saját börtönéből, amit te adtál neki és elég bölcs, hogy ne akarjon tovább rombolni. - ezután rávillant a szeme az elképedt férfira. - Van ellenvetésed, druida?
Seánnak kellett néhány másodperc, hogy összeszedje magát, bizonyára ő sem számított ilyen végkifejlettre, ahogyan senki más sem.
- Nincs. De ne hidd, hogy újra visszasüllyedek rabszolgának. - jelentette ki kicsit dacosan mikor végre meglelte a hangját.
- Nem is ajánlom, hogy megtedd. Nekem nem kellenek szolgák.
A nép elcsendesedett, és amikor alkalom kínálkozott rá Loreena óvatosan megérintette Áine vállát.
- Jó vezető leszel. Gratulálok. És sok boldogságot.
- Köszönöm a segítséget. És természetesen biztosíthatod a királynőt Serpentsbloom hűségéről és készséges segítségéről bármikor, ha szüksége van ránk.
Tea is odalépett a melléjük.
- Én is gratulálok. - mosolyodott el. - És a többi férfival mi lesz? - szúrta oda halkabban, és teljesen jó kérdés volt. Újabb olyan pont, amiben bölcsen kell eljárnia az új törzsfőnöknek.
- Hogy boldogság lesz-e, majd meglátjuk. Unatkozni nem fogok az biztos, és érdekel is a druida. Talán egyszer szeretni is fogom majd. - mosolyodott el ő is bíztatóan. - A többi férfival az lesz, amit kivívnak maguknak, ahogy Seán tette. De nem fogom felrúgni az évezredes rendszert egyetlen nap alatt és nem fogom hagyni a gyilkosságot sem. Azonban talán évek múlva eljuthatunk egy olyan állapotra, amely mindenkinek jó. Ahol mindenki erős és senki nincs elnyomva.
- Bölcs vagy, Áine, Megérdemled, hogy a néped vezetője légy.
Loreena hirtelen végtelenül fáradtnak érezte magát, ahogyan minden rendeződött. Mintha súlyt emeltek volna le a válláról és a mellkasáról. Kimerülten fordult Teához.
- Megalszunk még itt vagy rögtön induljunk is vissza?
- Ahogy akarjátok. Szívesen látlak titeket ameddig szeretnétek. Ma este talán tartunk még egy lakomát az események örömére. - mondta Áine, majd magára hagyta a csapatot, hogy elkezdje elintézni az első hivatalos teendőit törzsfőnökként.
- Vagy nagyon bölcs, vagy nagyon bolond. - sóhajtotta Ceridwen. - Remélem tudja, mit csinál.
- Ahogy te szeretnéd, Loreena. Szerintem tudja. - nézett az embernő a tündére.
- Miért lenne bolond? Eddig jó döntéseket hoz.
- Egyvalami biztos. Értékes dolgot hozott haza a vadászatról és nem a holdagyarra gondolok. Bölcsességet. Türelmet. Nyitottságot. Olyan dolgokat, amik drágábbak az aranynál is.

22Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Kedd Dec. 20, 2016 12:07 am

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Bármennyire is szeretném, a visszafele vezető út egy lépéssel se tűnik rövidebbnek, mint az odavezető. Pedig szeretnék már túllenni rajta. Szeretnék hazamenni Ethához. Szeretnék vigaszra lelni nála. És végtelenül gyűlölöm magam érte. Én hagytam magára, ott hagytam az erőszakos, utálatos férjével, mikor egyértelműen nálam kereste időről-időre a kiutat, és nekem most van képem tőle várni a feloldozást.
− Ha ennek vége, ha szeretnéd, kiviszlek a tünde erdőből, bárhova, ahova tartasz.
A tekintetem a hozzám csatlakozó Loreenára rebben.
− Jó. Azt megköszönném.
− Hogy lyukadtál ki ide? Távolabb nem is lehetnél az emberek királyságaitól.
– Ez…− sóhajtok. − Ez egy elég hosszú történet. De pont az volt a célom. Hogy minél távolabb kerüljek.
Szívdobbanásnyi csönd telepszik közénk. Épp csak a szemem sarkából sandítok a tündére, és valahol mélyen igazán hálás vagyok, hogy nem boncolgatja tovább a témát.
− Nem kell visszavigyelek, ha nem akarsz menni. Zephyrantesben sokféle nép él, lenne hely neked is. Vagy akár Hellenblattban, délebbre innét, ami a kultúrák legnagyobb olvasztótégelye most, együtt élnek benne katolikusok és protestánsok, tündék, sötét tündék… − magyarázza kedvesen a lovag, én meg elgondolkodva fürkészem az arcát. Kezdhetnék új életet… Aztán megrázom a fejem.
− Igazán csábító, de vissza kell mennem északra. Valakit ott felejtettem − halványan elmosolyodom. − De ha elkísérsz, tényleg meghálálom valahogy. Az is egy kisebb isteni csoda lehet, hogy idáig élve eljutottam…
Loreena bólint.
− Jól van. Lehet én is meglátogatok ott valakit, ha már arra járok. De ha meggondolnád magad nos… azzal akit ott felejtettél, még mindig visszajöhetsz.
Visszabiccentek.
− Köszönöm, Loreena.

Néhány napnyi hosszú és eseménytelen séta után megérkezünk a tündék falujának határára. Nedves páraként nehezedik a levegőre a fojtott izgatottság, sűrűn és melegen hömpölyög felénk, de nem tetszik a szaga. A téren Réanna vár, és már azelőtt sikerül olvasnom a vonásait, hogy Loreena tolmácsolná a hozzá kapcsolódó gunyoros szavakat:
− Milyen volt a vadászat?
− Láttál már ekkora holdagyart, Réanna. Szereztél már ekkora zsákmányt?
− Nem. De kudarcot vallottál. Egy vadászodat kígyó marta meg és azóta is a sebesülését piheni ki. Nem ezt ígérted, nemde? Jobb vezetője vagy-e a falunak?
− De nem halt meg… − szúrom közbe, csak Loreenának és a tőlünk nem messze álló Ceridwennek címezve a szavaim, elvégre nem lehetek benne biztos, hogy a többiek értenek.
Lady Wildwind jelzésértékűen összefonja a karjait a mellkasa előtt és nálam sokkal határozottabban és hangosabban szólal meg:
− Így van. Miu Silverfalls él, és túl is fogja élni.
− Túléli, ez igaz. De megvédte a sápadt? Mikor is sebesült meg? − Réanna elnyújtott, határozott léptekkel indul felénk, megáll Loreena előtt, majd pökhendien pillant rá. Jó egy fejjel magasabb. Szúrósan sandítok a tündére, nehogy azt higgye, bármelyikünket megijesztheti. − Mennyit mentetek az erdőben?
− Nem messze a falutól. Így ez még nem is számít igazán vadászatnak − jelenti ki teljesen magától értetődően Loreena. Réanna azonban tovább köti az ebet a karóhoz.
− Így van! Még el sem kezdődött a vadászat, egy az Áinére bízottak közül máris haldoklott. − Réanna hátrafordul a tömeg felé: − Ilyen vezetőt akartok?
Végigmorajlik a tömegen az elégedetlensége. Megforgatom a szemem. Trófeát akartak Áinétól, trófeát kaptak. Úgy tűnik, a többség mindenhol ostoba, függetlenül attól, hogy tündék vagy emberek.
Valami más morajlik végig a földön. A talpam alatt remegni érzem a talajt, mintha gyors ritmusra dobot vernének. Loreenára sandítok.
− Érzed a földet? − suttogom felé a kérdést.
− Érzem − diadalittas mosoly terül szét az arcán. Az enyémen is.
− Holdagyar, igaz?
Loreena bólint, majd a sötételfre pillant.
− Eljött. Áine?
Aztán nekem fordítja Áine népéhez intézett szavait:
− Olyan vezetőt akartok, aki képes ölni és képes elvenni a természettől, amit akar? Vagy olyat, aki egy a természettel és akinek csak kérnie kell hogy az hallgasson rá? Akinek a természet szívességet tesz?
A holdagyar a kicsinyével együtt bukkan fel. Teljesen váratlan, euforikus öröm terjed szét a bensőmben, mikor látom, hogy az ormányát Áine vállára fekteti, a tünde pedig megsimogatja az állatot. Réanna arcát fürkészem, majd a tömegre siklik át a tekintetem, és tudom, hogy Áine teljesen megnyerte őket.
− Van még ellenvetésed, Réanna?
A holdagyar beletrombitál a levegőbe válaszképp, a kicsinye esetlenül ismétli meg. Réannának pedig szemmel láthatóan nincsenek ellenvetései, az arcáról azonban olyan mértékű gyűlölet sugárzik, hogy egy pillanatra fogadni mernék, hogy meg fogja támadni Áinét.
Aztán ahogy a holdagyar és kicsinye eltűnik szem elől, a balsejtelmem beigazolódik.
− Akkor is gyönge vagy, ha bestékkel cimborálsz, Áine! Győzz le és tiéd a vezetés, veszíts és bizonyítsd be, hogy gyönge maradtál! − ha senki se fordítaná, amit mond, a gesztusait akkor is érteném. Az agresszió az arcára van írva, a lándzsáját pedig Áinénak szögezi.
− Nem. Nem a halál a válasz mindenre. Ezért vagy te csak vadász és nem vezető.
Elmosolyodom. Áine bölcsebb, mint gondoltam volna.
Réanna azonban nem hagyja annyiban. Ahogy Áine felé ugrik, úgy húzódom azonnal hátra, inkább azért, hogy ne álljak útjába a Loreenának, aki épp megakadályozni óhajtja Réanna a támadását. Sikeresen. A tünde megtántorodik, aztán mozdulatlanná dermed, ahogy a bátyja Áine elé ugrik és druidavarázslatának nyomán elevennek tűnő barna csápok kígyóznak elő a földből, Réanna lábaira és karjaira kulcsolódnak, a talaj felé húzzák, arra kényszerítve a vadászt, hogy fejet hajtson Áine előtt.
− Köszönöm Loreena, Seán − Tolmács közbenjárása nélkül is megértem, hogy Áine köszönetet mond Loreenának és Séannek a segítségért. Ragadt rám valami kevés a tündék nyelvéből az elmúlt pár napban. A Réannához lépő vezető szavait azonban már fordítania kell Loreenának: − Ne adj utat a dühödnek, vadásznő. Addig, míg el nem fogadod a valóságot, börtönben leszel. Nem kint a vadonban, itt, a faluban hogy szem előtt lehess és kénytelen legyél elfogadni a segítséget. Ha sikerül, visszatérsz a vadászok élére és tovább folytatod a munkát, amihez értesz, egyet kivéve: soha többé nem vadászol holdagyarra sem sportból, sem élelemért, sem semmilyen okból!
Ahogy a tömeg felismeri a feleséggyilkos Séant, az előbbi kelletlen elégedetlenség szalad rajta végig. Áinéra sandítok, arra várva, hogy ezt hogyan oldja meg.
− Állj! Seán azért van itt, mert egy új nőnek a férje és mellette a helye.
− Egy új nő férje? Kié?
− Az enyém. Más amúgy sem méltó a klán vezetőjéhez, csak egy olyan férfi, aki elég erős. Amúgy is kedveled ezt, nemde, Réanna? És Seán erős, hogy kitört a saját börtönéből, amit te adtál neki és elég bölcs, hogy ne akarjon tovább rombolni. − mindannyian meglepetten pislogunk a tündére, de egyikünk se annyira meglepett, mint Séan. Áine kedvesebben szól hozzá: − Van ellenvetésed, druida?
− Nincs. De ne hidd, hogy újra visszasüllyedek rabszolgának.
− Nem is ajánlom, hogy megtedd. Nekem nem kellenek szolgák.
Loreena diszkréten közelíti meg őket, a tünde nőhöz fordul:
− Jó vezető leszel. Gratulálok. És sok boldogságot.
− Köszönöm a segítséget. És természetesen biztosíthatod a királynőt Serpentsbloom hűségéről és készséges segítségéről bármikor, ha szüksége van ránk.
− Én is gratulálok − mosolyodok el, Ceridwen pedig készségesen fordít.
− És a többi férfival mi lesz? − szúrom oda halkabban, színtelen hangon
− Hogy boldogság lesz-e, majd meglátjuk. Unatkozni nem fogok az biztos, és érdekel is a druida. Talán egyszer szeretni is fogom majd. − Áine határozottan elmosolyodik. Az én mosolyodom kevésbé magabiztos. − A többi férfival az lesz, amit kivívnak maguknak, ahogy Seán tette. De nem fogom felrúgni az évezredes rendszert egyetlen nap alatt és nem fogom hagyni a gyilkosságot sem. Azonban talán évek múlva eljuthatunk egy olyan állapotra, amely mindenkinek jó. Ahol mindenki erős és senki nincs elnyomva.
− Bölcs vagy, Áine − bólintok felé. − Megérdemled, hogy a néped vezetője légy.
Loreena hirtelen felém pillant:
− Megalszunk még itt vagy rögtön induljunk is vissza?
A hangjából fáradtságot érzek.
− Ahogy akarjátok. Szívesen látlak titeket, ameddig szeretnétek. Ma este talán tartunk még egy lakomát az események örömére.
Ahogy elhangzik Áine ajánlata, Séan társaságában elvonul, átvágva a tömegen. A falu kigyűlt népe is kezd szétszéledni a nyomukban.
− Ahogy te szeretnéd, Loreena − a tündére mosolygok.
− Vagy nagyon bölcs, vagy nagyon bolond − leheli Ceridwen, ahogy a távozók után néz. − Remélem tudja, mit csinál.
− Szerintem tudja.
− Miért lenne bolond? Eddig jó döntéseket hoz − áll Áine oldalára Loreena is.
− Egyvalami biztos. Értékes dolgot hozott haza a vadászatról és nem a holdagyarra gondolok. Bölcsességet. Türelmet. Nyitottságot. Olyan dolgokat, amik drágábbak az aranynál is.

23Magánküldetés: Drágább az aranynál Empty Re: Magánküldetés: Drágább az aranynál Kedd Dec. 20, 2016 10:31 am

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

A klán jövője biztosítva és mindenki értékes tapasztalatokkal tért haza a vadászatról. Köszönöm a játékot, igazán jó volt mesélni. A jutalmak pedig:

Miu: 50 TP 500 váltó
Lory, Tea: 200 TP, 2000 váltó +

Név: Glowbone Pendant
Leírás: Egy apró, kúp alakú fülbevaló, fehér csontból amely különleges elf mágiával volt elkészítve. Egy apró ütésre a holdagyar rémítő üvöltését képes előidézni, megfélemlítve a legtöbb harcedzett veteránt is.

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.