Az idősebb nő készségesen válaszol a kérdésére, de a helyzet rosszabb, mint hitte.
- A rivális a klán legrangosabb családjának jelenlegi vezetője.
- Vagyis köze nincs a régi nemzetséghez. - tette hozzá Áine.
Összefoglalva a helyzetet, Serpentbloom városát több klán alapította, az eddigi vezető klánnal gondok voltak, így a második helyezett akart a babérjaira törni. Szinte már tipikus eset volt, és Loreena nem érezte magát elég képzettnek ahhoz, hogy ilyesmit eldöntsön. Csak egy helyettes volt… Mégis úgy tekintettek most rá, hogy a királynő szavát közvetíti.
- Ebben az esetben nem értem a problémát. Bár nem vagyok szakértője az örökösödési jognak, a másik klán, hacsak nem fűzik ide rokoni szálak, elméletben nem formálhat jogot ennek a közösségnek az irányítására. - a kék ruhás lánykára nézett. Fiatal volt és egyáltalán nem tartozott ide, érdekelte volna, hogy mégis kik küldték és miért. - A kisasszonynak mi a véleménye? Őket képviseli esetleg?
Tekintete egy megszeppent őzikééhez volt hasonlatos, mintha bármelyik pillanatban rávetné magát egy ragadozó éles karmokkal. Végül azért összeszedte magát, és megrázta a fejét.
- Én a Silverfalls klán megbízásából jöttem. Miu vagyok, a klán főpapnőjének második lánya... De... - nézett a sötét tündére - Vérszerint valóban Ön lenne az örökös, ha vérről van szó... de... és bocsásson meg a tiszteletlenségemért, vannak olyan nézetek, hogy a tisztavérű származás, többet jelent... így gondolom ezért formál a másik Hölgy magának jogot... én mindenesetre többretartom a vezetői képességeket a származástól... b...bocsánat... - hajolgatott, mintha még azért is elnézést kérne, hogy él. Pedig bölcs dolgokat mondott, és a klánja vezetője nem véletlenül küldhette őt. Loreena némileg együttérzett a lánnyal, pontosan tudja milyen az, ha valakit az anyja rugdos előre és teszi a nyakába az újabb és újabb feladatokat, ahol helyt kell állnia. Ő jól jött ki ebből a játékból, hisz lovag lett, és biztos volt benne, hogyha Miu Silverfalls nem roppan bele a kihívásba, akkor erősebben fog kijönni belőle.
- Nos, Áine riválisa még a szakadás előtt vezeti vissza a családfát így egy nagyon régen levált mellékág leszármazottjának tekinti magát. A tekintélye és Serpentbloom lakosai körében növekvő hírneve pedig eleget nyom a latba, hogy ez neki elég legyen.
- A nő a vadászok vezetője. - tette hozzá a sötét tünde. - Viszont bőven semmi köze a klánt vezető családhoz, csupán egyike annak a hétnek, amelyek összeverődve megalapították ezt a várost és azóta egyként hivatkoznak magukra. Viszont ezt senki nem fogja nekem elhinni.
Loreena bólintott.
- Miss Silverfalls-szal értek eget abban, a vezetői képességek egy ilyen kényes helyzetben előrébb valóak a származásnál. Nem tudom, a riválisnak mik az érvei, ami őt alkalmasabbá teszi a vezetői posztra, mint magát, de kíváncsi lennék rájuk. Ha csak a származásra hivatkozik, úgy nincs helye a követelésnek. Ám más esetben... Úgy bonyolódik a történet. Mindenesetre szeretnék nyélbe ütni egy olyan tárgyalást, ahol minden érintett jelen van, ha az megvalósítható.
- Öhm... asszonyom... ha szabadna megérdeklődnöm... milyen beállítottságú a klánjuk. Sajnos anyámat nem értesítették róla, így jó volna mindenek előtt tisztázni ezt... ha jól sejtem Önök egy harci klán... igaz? Mert más politikailag jó vezetőt találni, mint vadász, vagy harcászilag. - jegyezte meg Miu óvatosan.
- Nem hadvezér kell nekünk. Nem háborúba készülünk. Olyanra van szükségünk, aki meghozza a helyes döntéseket, hogy a város és a tündék jómódban élhessenek. - felelte Miunak, majd a lovagnő felé nézett. - Természetesen megejthetjük. Ma este térnek vissza a vadászok, és ilyenkor általában az egész város felpezsdül, tűzszertartás és ételáldozat lesz a természetnek és az erdőnek, hogy engedte nekik a vadejtést. Ott szembeállíthatják és kikérdezhetik mindkettejüket.
- Rendben. Sajnálom, hogy ilyesmivel kell beárnyékolni az ünneplést, de mindenkinek érdeke hogy hamar elintéződjön ez az ügy. Esetleg elvezetnének a szállásomhoz, hogy kicsit felfrissüljek előtte?
a maga részéről lezártnak tekintette ezt a tárgyalást, mert a rivális nélkül nem sok értelme volt ötletelni. Bár szimpatizált Áine-val, ostobaság lett volna pusztán érzelmi alapon döntést hozni.
- Természetesen.
- Majd én elkísérem őket! - ajánlotta fel az örökösnő, majd elindultak hármasban kifelé. Az ajtóban egy másik tünde várakozott mellette pedig egy feltűnő szépségű embernő, amilyenhez foghatót Loreena még sosem látott. Meglepetten nézett kettejükre, de mielőtt megszólalt volna a tünde már oda is lépett a sötételfhez.
- Valami eredmény?
- Még semmi. - érkezett a válasz. - Majd este dől el a tűzáldozat alatt.
- Ne félj. Te vagy a jobb vezető. Senki nem fogja Reanna-t támogatni, ha rájönnek, hogy fogalma sincs, hogyan vezessen egy falut.
Ekkor a tünde észbekapott, hogy a mellette álló embernő valószínűleg egy szót sem értett az előbbi társalgásból, így gyorsan német nyelvre váltott, hogy összegezze az eddigieket.
- Ő itt Áine, a klán ikercsaládjának sarja és Serpentbloom leendő vezetője, ha a ma esti szertartás úgy engedi. Elnézést a közjátékért, megfeledkeztem, hogy nem beszéled a nyelvünket.
- Én meg Tea vagyok, és semmi közöm az egészhez, csak Ceridwen... mondhatni megmentette az életem. És nem óhajtom az idejét rabolni, Áine, gondolom, készülnie kell az estére.
- Üdvözlöm hölgyem... ezekszerint Ön is részt vesz velünk az eseményen? Öhm... örvendek... Miu vagyok szolgálatára....
- Öhm... Igazából nem terveztem. - vonta meg a vállát Tea, majd a társnőjére sandított. Loreena inkább azt találta érdekesnek, hogy Ceridwen egyértelműen a sötét tünde mellett tette le a voksát, ezt pedig nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Ha a falu egy része támogatta a lányt, akkor már sokkal beljebb voltak. De persze az embernő jelenlétét sem lehetett figyelmen kívül hagyni, sőt talán még hasznos is lehetett, hogy itt van, noha úgy tűnt a vak véletlen sodorta ide.
- Mélyre keveredett a Tünde erdőben Tea kisasszony. - szólalt meg németül. - De ha itt van, ne hagyjon ki egy ilyen eseményt, elég látványos lesz. - engedett meg magának egy halvány mosolyt.
Miu is bátorítóan mosolyodott el, majd kíváncsian a lovagnő felé fordult.
- Öhm.. bocsásson meg legyenszíves Hölgyem... esetleg elárulná a nevét, ha nem bánja?
- Hogyne, elnézést a modortalanságomért. Lady Loreena Wildwind vagyok.
El is felejtette, hogy csak annak mutatkozott be, aki üdvözölte, és elkísérte a tárgyalásra, a többieknek nem. Újabb diplomáciai hiba. Hát sosem lesz olyan, hogy minden udvariassági formulát tökéletesen betart?
- Amit ugyancsak nem terveztem. - sandított Tea Loreenára. - Már ennyire mélyre kerülni a Tünde-erdőben. Ám... Ha már itt vagyok... Lehet elmegyek. - illedelmes mosollyal az arcán nézett közbe a jelenlevőkön. Pontosan tudta, hogy kell viselkedni, és hogyan kell kezelni egy meghívást.
- Jó lesz, meglátod! - bíztatta Ceridwen.[color:b12a=cc99ff] – Utána, ha vége kivezetlek biztonságban.
- Egyedül... meghal... Ceridwen bizonságos. - toldotta hozzá Áine, erősen törve a németet. Ilyen messze a határtól aligha volt lehetősége gyakorolni.
- Áine az szerette volna mondani, hogy velem biztonságban leszel, egyedül viszont tényleg veszélyes környék a Tünde-erdő.
- Köszönöm.
Az esti mulattságig bőven van ideje felfrissülni és levetni az utazóruháját, hiszen már két napja nyeregben volt. A tiszta víz hűsítően folyt le a hátán az uzsonnára kapott gyümölcsöt a tündekenyér egyhangúsága után finomabbnak érezte, mint a királynő lakomáit. A délutánt leginkább a hely történetének és szokásainak olvasásával töltötte, igencsak hosszú iratanyaggal látták el a többiek, amikor elindult, de kifejezetten nem kereste senki társaságát. Még aludt is egy órácskát az állatbőrökből összerakott, meglepően kényelmes ágyán.
Az este leszálltával nem jött érte senki, így nekiindult, hogy megkeresse a hatalmas tábortüzet, és az ünnepséget. Szerencsére elég volt a dobok hangját követnie, és valamikor árnyékszerűen Miss Silverfalls is csatlakozott hozzá, a maga megszeppent csöndességében. Szemével azt a nőt kereste, aki fogadta őket, hogy mellé telepedhessen le. A balján ott ült Áine is, és mind a hatalmas tüzet és a körülötte ritmusra ősi táncot járó tündéket nézték. Olyan volt mintha az ősi, szakadás lőtti időkbe csöppentek volna vissza, amikor a törzsek még egybeforrtak a Természettel, és nem alkottak egységes királyságot. Szinte a teljes falu a tér szélén üldögélt, evett, ivott és táncolt. Tea Áine közelében ült, Ceridwen pedig sült húst szolgált fel egy tálon, minden bizonnyal az aznapi vadászat termése volt az. Loreena elvett egy darabot és kedvesen megköszönte, a lány pedig mikor végzett letelepedett a barátnője és az embernő mellé. A lovagnő barátságosan biccentett feléjük, örült, hogy Tea megfogadta a tanácsát és eljött.
Helyet szorított Miunak is maga mellett. Annyival szívesebben táncolt volna ő is a tűz mellett, beleveszve a többiekkel együtt a forgásba és a ritmusba, de sajnos most nem tehette meg, hogy csatlakozzon. Más dolga volt, fontosabb dolga, mint a szórakozás. Vajon ezek a tündék tudják, mi zajlik a határokon túl? Hallottak a háborúkról, holtak seregeiről, a világot veszélyeztető problémákról? Számított egyáltalán? Ez a törzs így élt évszázadok óta, és így is fog még évszázadokig, ameddig a Tünde Erdő létezik, addig benne ők is. Ebből a távlatból az emberkirályságok háborúja kicsinyesnek és aprónak tűnt, s még a Holtmezei csata is csupán jelentéktelen eseménynek látszott a vastag, kortalan fák életéhez képest.
- Melyik a másik jelölt? - hajolt oda az idősebb nőhöz. Most jutott eszébe, hogy az ő nevét meg sem kérdezte.
- A túloldalt, balra látja. A legmagasabb, a hajában az agyardíszekkel. Ő Réanna, a vadászok vezetője és jelenleg az egész falu úgy tekint rá, hogy az erőfölénye jogán ő lesz a következő vezető.
El sem lehetett volna téveszteni. A nő magas volt, bőre napbarnított bronzszínű, szinte ékszerként viselte a hegeket, amik a harcedzettségét bizonyították. Haját számtalan csont és karom díszítette, medvéktől, farkasoktól, és olyan állatoktól is, amilyeneket Loreena még sosem látott. Vadnak tűnt és erőszakosnak.
- Aki mellette áll az a harci sikerei miatt áll mellette?
- Igen. Nálunk az erő elég sokat számít, a vadásztehetség meg mégtöbbet. Szinte vakon követik, ha jó vezető, ha nem.
Megmasszírozta a homlokát. Ez nem lesz egyszerű menet… Hirtelen ötlettől vezérelve fordult Teához, részben hogy őt is bevonja a beszélgetésbe, részben mert valóban érdekelte az emberek kívülről hogyan látják az ilyesmit.
- Maguk emberek hogy intézik az ilyesmit? Puszta kíváncsiságból.
- Úgy, hogy nem engedünk nőket uralkodni. - válaszolta Tea miközben megvonta a vállát, Lory azonban érezte a cinizmust a másik hangjában. Elnevette magát az egyszerű, de mégis velős válaszon.
- Amelie királynő igencsak szívére venné ezt a választ, ha hallaná. A nők is vannak olyan jó uralkodók, mint a férfiak, bár jelen esetben nem hiszem, hogy kifinomultabban intézzük az ügyeinket. - célzott itt arra, hogy most is az a baj, hogy erő alapján akarnak dönteni… Pont mintha férfiak volnának. Hiába hitték magukat sokszor bölcsebbnek, hiába használták az elméletben erősebbik nemet csupán szolgának és gyermeknemzésre, valahogy ezen az ügyön mégsem mutatkozott meg a vélt felsőbbrendűség.
- Pedig nem szeretném a királynőt megsérteni. - szólalt meg gyorsan. - Én se gondolom másképp... Csak azt mondom, amit látok. De az erőszak a férfiaknál is működik. Úgy tűnik, mindenki felnéz a nagy harcosokra.
Ebben egyet értettek, Lory fejében pedig már körvonalazódott egy ötlet, hogy hogyan lehetne Áine helyét megszilárdítani, de előtt mindketten kíváncsiak voltak Miu véleményére is. A lány a hirtelen figyelemtől ismét zavarba jött, és dadogva kezdett bele a mondandójába.
- B... bocsánat... é... én, mint druida és mint elf, ráadásul orvostanonc e...egy kissé fenntartásaim vannak az állatokkal való bánás miatt... személy szerint, nem szeretem az állati bizsukat... de el kell ismernem, hogy van egy kisugárzása a jelöltnek... bátor azt meg kell hagyni...
- Na igen, a karizma sajnos sokat nyom a latba. Sajnálom, hogy ilyen sokát számít az erő, és néha többet, mint a józan ész. - nézett itt Teára, hiszen ez még az előző pár mondatukhoz is kapcsolódott. - Megoldásnak látom, hogy ha egyébként egyértelműen Áine lenne a jobb vezér, akkor le kell győznie Réannát a saját területén. Úgy nem maradhatna kétség. Nem tudom mi a véleménye az egybegyűlteknek.
Miu elsápadt.
- Úgy... érti.... úgy érti vadász verseny?
- Olyasmire Miss Silverfalls, ha nincs más lehetőség, és ha nincs ellenvetése.
- Meglátjuk! - szólalt meg Áine. Lendületesen felállt és a tűz elé sétál. - Réanna ní Ciarnait! - szólította meg a vadásznőt, aki kihúzta magát majdnem egy fejjel magasodva így a sötét tünde lány fölé. A lovagnő a kezébe temette az arcát.
- A sötét tündék és a temperamentumuk... - motyogott németül.
- Akarsz valamit, Átkos?
- Akarok. Vitatom a jogodat a klán vezetésére... és vitatom a jogod a vadászok vezetésére is. - a második kijelentésre morajlás száguldott végig az egybegyűlteken, mindenki egyszerre kezdett fojtott hangon suttogni.
- Hogy merészeled, de kormos féreg!
A megnevezésre Loreena keze ökölbe szorult, de megállta, hogy ne pattanjon fel, és keljen Áine védelmére.
- Heten mentetek vadászni! Öten tértetek vissza! Nem törődsz a vadászaiddal, ahogy nem törődnél a faluval sem.
- Azt mondod, te különb lennél nálam? Hogy te egyetlen tündét sem vesztenél vadászat közben?
- Azt mondom.
- Akkor sem, ha a holdagyarra vadászol? - hirtelen csend ereszkedett a falura, ám Áine szilárdan állta a vadásznő tekintetét.
- Akkor sem. És be is bizonyítom! - odalépett a kis küldöttséghez, egyszerre nézve végig Loreenán, Miun, Teán és Ceridwen-en. - Velem tartanátok, míg bebizonyítom a szavamat?
A lovagnő felsóhajtott.
- Először is, megkérdezném mi az a holdagyar? Megfigyelőként mindenképp részt veszek a bizonyításban, nem tudom így gondolta-e.
- Így. Én fogok vadászni, maguk végignézik és visszahozom mindannyiukat élve és lehetőleg sértetlenül. - bólintott. - A holdagyar egy bestia, amelyre nincsen szó az emberek nyelvén. Hatalmas, vaskos és vastag szürke bőre van. A fejéből két agyar áll ki, amik fehérek, mint a hold fénye, innen a neve. Meglátják, ha velem tartanak.
Tea is bólintott a sötét tünde felé.
- Én egyébként azt gondolom, csak hátráltatnám a vadászatot... Nem vagyok se harcos, se vadász. De ha ragaszkodik hozzá, elkísérem önöket.
- Ha csak megfigyelőként vagyunk jelen mi sem szólhatunk közben. Ön se fog hátráltatni senkit, de jól jöhet egy harmadik "külsős" szem.
Tea Loryra pillantott és barátságosan rámosolygott. A tünde viszonozta ezt a mosoly, valahogy tetszett neki a nő.
- Értem és... köszönöm.
Miu hallgatott, Réanna pedig gőgösen szólalt meg.
- Legyen. Ha élve hozod vissza mindet, akit magaddal vittél és egy holdagyar csontjával térsz vissza, lemondok a javadra minden címemről.
Az ünnepség folytatódott, bár nem olyan hangulatban, mint korábban, a kihívás súlya mázsás felhőként telepedett a falu vállára. Az ünnepség vége felé Loreena csendben felállt. Beszélni akart Réannával, tudni akarta milye ellenérzéseket táplál Áine irányába. Legnagyobb meglepetésére Tea és Miu is vele tartott.
- Kíváncsi vagyok, miért akar ennyire vezető lenni, és hogy van-e valami gond Áinéval azon kívül, hogy magán viseli az átok nyomait. - magyarázta a két nőnek menet közben, szavai második felét viszont inkább Teához intézte. Azt természetesnek vette, hogy a druidalány akármikor közbeszólhat. - Nyitott vagyok a véleményére, közben is, utána is, az ön szemszöge elég sajátos itt ahhoz, hogy lásson olyat is, amit én nem.
- A hatalom általában mindenkinek kell. -vonta meg a vállát Tea és sóhajtott. - Átok? Nem ismerem túl jól a tündeszokásokat. - vallotta be bocsánatkérő mosollyal. - A véleményem az... Hogy ez az erős férfiak módszere. Fizikai erőszakot használni vétójog gyanánt. De én azt látom, hogy a kiemelkedően jó katonákból ritkán lesznek jó vezetők. Nem is tudom... Másképp gondolkodnak és kész. Másképp tekintenek az életre.
- Arról az átokról beszélek, amikor az emberek egy részéből vámpírok lettek, a tündék egy részéből sötételfek. Ezért hívják Áinét is átkozottnak. - vont vállat miközben gyorsan elmagyarázta, hiszen erre az egy mondatra még volt idejük.
És valóban, noha jómaga is katona volt, egyet kellett értenie Teával. Tudta, hogy igazán jó vezető belőle se válhatna soha, mert első sorban mindig harcosként fog gondolkozni, noha nagyon igyekezett, hogy levetkőzze. Bólintott a nő szavaira, de már nem válaszolt rá, mert odaérnek.
Réannát a tér szélén találták meg, és óvatosan közelítették meg.
- Elnézést, hogy most zavarom, Vadász, de úgy gondoltam még Áine próbája előtt váltanék önnel néhány szót.
- Mit akartok? Egyértelmű, hogy a pártját fogjátok, ha vele tartotok. - fonta össze a karjait.
- Bírának jöttünk, nem segítőnek, és egy jó bíra meghallgatja az összes felet. Te vagy itt a legjobb harcos, és a legsikeresebb vadász. Szeretném tudni miért nem tartod Áinét alkalmasnak a falutok vezetésére.
- Mert gyenge. És mert sötét. Ez a kettő pont elég, hogy az átkosok hercege pont úgy ugráltathassa ha tudomást szerez róla, ahogy akarja, és én nem akarom a klánt a sötét tündék bábjának.
Nem számított erre a válaszra. Rengeteg érve lett volna rá, hogy a herceg miért nem tenne ilyet, vagy hogy mennyire más a politikája Arminnak, amibe ez nem fért volna bele, ám azzal óhatatlanul elárulta volna a személyes kötődését, ami nem vetett volna most rá jó fényt. És amúgy sem volt köze hozzá senkinek. Ökölbe szorította a kezét, hogy az ne remegjen, de a társnői láthatták.
- Nagyon messze van innen Nebelwald ahhoz, hogy az ottaniak keze ideérjen. És amúgy sem hagyná Áine sem hogy egy férfi ugráltassa, nem igaz? - mosolyodott el. - A gyengeség viszont már más kérdés, ezek közül a legfontosabb kérdés, hogy tett-e olyat, amitől gyengének találod?
- Nem kell semmit tenni hozzá. Ahogy jár. Ahogy beszél. Amit mond. Az erősek sugározzák magukból. Ő nem.
[color=green]- A bőrszínnek ehhez semmi köze... - szól közbe bátortalanul - Lehet belőle jó vezér, csak mert self... és ha nem találtatik mégiscsak hasznos előbb utóbb úgyis megoldják maguk... nem akarok szemtelen lenni Asszonyom, de az ilyen kis törzsekbe tudtommal elég.... könnyen megoldják ezeket a dolgokat... – cincogta Miu.
- Az majd elválik, mennyire erős. - jegyezte meg Tea félmosollyal. - Néha több erő van valakiben, mint az látszik... És néha az erősek nagyon gyengének bizonyulnak.
- Csak tekergetitek a szavakat, mint a kígyó a gyűrűit. Az erős erős, a gyenge meg gyenge. Itt nincsenek kibúvók. De úgy is meglátjuk valóban elég erős-e. Ha túléli az erdőt és még rátok is vigyáz közben az. De nem olyan könnyű az, a Természet ennyire mélyen a Tünde-erdőben nem szelíd és nem odaadó, és főképp nem kegyelmes.
- Valóban kiváló próba lesz neki. Szerencsére ránk nem kell majd vigyáznia. Köszönöm, hogy időt szakított ránk, és hogy megerősített benne, hogy Áine nem tett vagy mulasztott semmi olyat, amitől alkalmatlan volna a vezérségre. További szép estét önnek. - köszönt el Réannától, és mivel a többiek sem szóltak hozzá egyebet visszaindult a szállása felé. A lényegi információt megkapta, a sötét tünde örökös semmit nem tett azért, hogy ne tiszteljék vagy szeressék, nem hibázott és nem is volt alkalmatlan. Így nem volt oka nem őt támogatni.
- Nos, mit gondolnak?
- Ostobaság... én... én... nem nézhetem jó szemmel, hogy szórakozásból leölnek egy állatot.... ez... - Miu elfordult és sóhajtva próbálta összeszedni magát. - Nem tudom... kockázatos terv, és én csak lelassítanálak titeket... orvos tanonc vagyok nem harcos... még a botomat is otthon hagytam... ha bajba kerülök, nem tudom meg bírom-e védeni magam...
- Amit elmondtam. Nem kell jó vadásznak lenni ahhoz, hogy valaki erős legyen. Egy falut... vagy egy királyságot irányítani nem egyenlő azzal, ha valaki jó vadász vagy jó harcos. Oda másféle erő kell. Persze nem tudom, hogy ez megvan-e Áinében, de úgy gyanítom, Réannában nincs. Persze, ebben sem vagyok biztos. - sóhajtott. - Nem állunk egy állásponton, ami az erőszakot illeti, és ez talán elvakítja az ítélőképességem.
- A védelem miatt ne aggódjon, Miss Silverfalls, én meg tudom védeni önt is és Teát is ha kell. Az ölés soha nem szórakozás, most sem az, ez tradíciójuk, és orvosra is lehet nagy szükség lesz... Ám ha nem akar jönni, nem kényszeríthetem. - mondta Miunak. Tea fejtegetése viszont határozottan értelmes volt, olyan dolog, amiről éjszakákat el lehetett volna filozofálni. Mitől lesz valaki jó király, mitől lesz egy állam működő, mennyit lehet megengedni… - Áine is forrófejű, de egyet értek, Réannának csak egy harcos ereje van, más nincs, és az kevés. Mindenesetre holnap kiderül majd, hogy elfogadják-e ha a harcban is jeleskedik. Mert onnantól tényleg csak a bőrszíne lehet baj, nemestündévé viszont senki sem változtathatja.
- Egyeétrek... mellesleg... Asszonyom... nyugodtan hívjon Miunak... mindössze 14 éves vagyok... olyan furcsa, hogy Miss-nek szólít...
- Ahogy kényelmesebb, de akkor kérlek ön se hívjon Asszonyomnak, Miu, a Loreena bőven elég, de a Lory is megteszi.
Közben megérkeztek az egyik kunyhóhoz, így az embernő búcsút vett tőlük.
- Nos, nekem itt a szállásom. - rámosolygott a lányokra. - Szükségem van a pihenésre, és gondolom... nektek is. Nehéz nap elébe nézünk. Jó éjszakát! - köszönt el.
- Jóéjszakát Tea!
- Jóéjszakát.
Nem volt más hátra mint előre. Miu és Loreena is visszatértek a szállásukra, hogy kipihenjék magukat a másnapi megmérettetés előtt, noha nem az ő harcuk volt…