Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 55

[Vámpír frakció külkdetés] Az éjszaka szárnyai

Hétf. Szept. 02, 2019 7:13 pm by Hannes von Rotmantel

A partvidéki vámpírcsaládok ostrom alatt állnak. Hoshek elfajzott katonái elfoglalták a …

Comments: 9

Küldetés: A ház padlója recseg

Szomb. Szept. 14, 2019 8:15 pm by Sötét Apostol

A ház padlója recseg


[Audiencia] - A véres kard …

Comments: 4


You are not connected. Please login or register

[Audiencia] - A véres kard

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Go down  Üzenet [1 / 2 oldal]

1[Audiencia] - A véres kard Empty [Audiencia] - A véres kard on Vas. Dec. 17, 2017 5:13 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
A köves pusztaság úgy ölelte körül a folyó medrét, akár anya a féltve őrzött gyermekét. Mély volt a szurdok, talán le sem lehetett látni az aljáig. Nem is csoda, ember legyen a talpán, aki egy tárnába lelát az égből. Régen elhagyatott bánya volt ez, sok-sok éve nem járt már itt senki. Egy idegen alakot lehetett valahol a hasadék szélén látni. Mint mindig, most is azon borzongott, milyen felelőtlenek is az emberek. Ahogy ott állt a gödör peremén, tisztán látta elég egy ügyes mozdulat, és a fél falat leomlaszthatná vele.
~ Micsoda hanyagság...így itt hagyni ezt a szegény vermet. - sóhajtott nagyot.
A vámpír könnyed léptekkel araszolt a levegőben,a hogy egyre közelebb került az aljához. Félúton már tisztán látta a földbe vájt járatokat, melyeket az emberek hanyag kezei hagytak a föld gyomrában. Kínkeserves munka lehetett kiásni azt a rengeteg földet. Mindezt pár marék fémért, amit meg sem tudtak rendesen becsülni. Ezt bizonyítja, hogy minden ok nélkül otthagyták. Mert nem voltak képesek elég alaposan kutatni.

2[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Vas. Dec. 17, 2017 5:49 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Föld, föld, föld. Nincs itt más, csak föld. De persze meg kellett néznie. Az a fránya nagy kalandvágya.. Meg az a fránya meredek fal, ami csúfondárosan vigyorgott rá, hogy úgyse tud rajta lemászni.. Hát le tudott. Visszafele majd nyilván viccesebb lesz feljutnia. De ezen még nem gondolkozott, mikor Nyálast kikötötte odafent, és egyszál karddal elindult hegyet mászni.
Szórakozattan rúg bele egy nagyobbacska kőbe az egyik járatban bóklászva. Nem is tudta, hogy a Mocsárvidéken vannak ilyen lyukak. Lyukak a semmibe. Nem is akart hinni a szemének, mikor lóhátról észrevette. Járt már erre, de ekkora gödrökhöz még nem volt szerencséje. Nyilvánvalóan bánya volt, de már réges-régen elhagyhatták. Nem is érti mire számított. Kincsekre, talán. Néhány bányász szellemre minimum. De semmi, pedig már egy ideje bolyong itt a különböző utak és járatok között. Jobb dolga úgysem akadt. De talán ideje volna lassan mennie. Itt úgysem éjszakázhat. Vissza kell másznia Nyálashoz, és találnia kell valami helyet estére. Lehetőleg minél távolabb a toronytól. Bármilyen toronytól. Bár eddig egész jól manőverezett köztük.. Talán a legjobb lenne, ha elfordulna délnek. És a hegység mentén elindulna vissza Hellenburg felé.
A csizmája orrát bámulva rugdossa a kavicsokat maga előtt, ahogy halad a fény felé, hunyorogva lépve ki az alagút sötétjéből. Ha nem lenne ilyen fránya mélyen ez a hely, hogy lóval nem lehet lejutni..

3[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Pént. Dec. 22, 2017 1:08 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Érezte a talaj vibrálását, ahogy öldet ért. Oda se kellett néznie. Aztán egy pillanatra mégis lefelé szegezte a fejét. Apró mosolyt csalt az arcára egy másik lábnyom. Az övé volt, de még akkor hagyhatta itt, amikor utoljára itt járt. Ilyen volt ez a hely. Elfeledett és sértetlen. Olyan hely, ahová egy magafajta vénember visszavonulhat, ha elege lett az életből. Számtalanszor járt már itt. Eddig egyik útját sem bánta meg.
Ugyancsak meglepődött, amikor az egyik közeli járatból egy másik alak dugta elő a fejét. Egy másik vámpír sőt, a tulajdon vére. Jól emlékezett még rá. Régi szokása emlékezni a családja összes tagjára. Még akkor is, ha már nem azok...
- Nocsak, elég leleményes bányász lehetsz, ha páncélban akartál követ fejteni. - nézett végig rajta hűvös, szigorú szemeivel. A hangjában mégis egy cseppnyi humort, egy apró csipkelődésre utaló jelet lehetett észrevenni.

4[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Pént. Dec. 22, 2017 7:23 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Utálja a napot. Szúrja a szemét. Kényelmetlen, hiába élt és él fényen jó ideje már. Ezért is hunyorog, ahogy kilép az alagút kellemes félhomályából. Jobb lenne ilyen helyen éjszakázni. Ahol reggel sem kell tartania attól, hogy az a nagy, büdös fénygömb, ott az égen, kisüti a szemét, ha felkel.. Felpillant a lábáról, egy elrúgott kő után, de a következő lépése már csak az első mellé zuhan, megállítva az egész testét.
Az elhangzó kérdéshez társított férfi képe megakasztja a mindennapos gondolat-folyamát a hol éjszakázással kapcsolatban. Bután pillant körbe a kihalt helyen. Válasz. Honnan..? Válaszolni mégis kéne. Honnan a jó életből..? Válasz. És miért? Felelet. Hogyan..? Legalább valami reakció.. Ó nem.. Ő nem, ez biztosan nem lehet...?
- Hogy én.. én csak a gödrök.. és... - mutat szerencsétlenül maga mögé a járatba. Néhány bányász szellem.. kincsek.. vagy maga Lothar von Nebelturm..? El sem tudja képzelni mi lehetne ennél is izgalmasabb..
- A gödör.. - nyel egyet a szigorú tekintet láttán. Esetleg valami hivatalosabb válasz..? - Én csak észrevettem lóhátról, és lemásztam megnézni. Nem terveztem bányászni, uram - feleli végül, összekaparva magát az első meglepettségéből. Összefogja a háta mögött a kezét, végleg kihúzva magát a dermedtségéből.

5[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szomb. Dec. 23, 2017 3:54 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Lassú, öreges tempóban lép hozzá közelebb, éppen csak egy lépéssel. Talán úgy tűnik, mérges, esetleg ideges. Alapból ilyen a természete, ezen nem is akar változtatni. Soha életében nem nevezték könnyelműnek, inkább volt mások szemében merev, gyanakvó. Ezeket a szavakat valamiért mindig büszkén viselte. Akármilyen is az ember, meg kell tanulnia magával együtt élni.
- Ez bizony szomorú...annak idején leesett egy szikla a mennyekből. - meséli neki úgy, mintha csak egy fogadógéli bárd volna - Itt ütközött össze a földdel. Azt mondják, a belőle olvasztott fém erősebb a legkiválóbb feketeacélnál is. De amikor az emberek türelme elfogyott...itt hagyták a helyet.

6[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szomb. Dec. 23, 2017 8:40 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Összepréseli a fogait, ahogy a férfi közelebb lép hozzá. Nem mondhatná, hogy örül neki. Jobb lenne megtartani azt a távolságot kettejük között. Mégsem teszi meg a válasz lépést hátra fele. Mozdulatlanul marad a helyén, a váratlan helyzethez egyáltalán nem illő szavakat hallgatva. Mit kereshet itt egyáltalán a családfő? És ha már itt, hát miért most? A mesebeli fémék után jött volna? És az első mondata lehet nem volt teljesen légből-kapott? Lehet, hogy ő tényleg bányászni jött ide..?
- Ezek szerint van még itt fém? - kérdez vissza az elhangzottakra, remélhetőleg ezzel fenntartva a beszélgetést. Nem igazán érzi jól magát. Főleg azért, mert fogalma sincs mit várjon. És innen még csak futni se tud. Legfeljebb a járatokba, talán, ha...
Esélytelen..
Nyugtalanul motoszkálnak a gondolatok a fejében. Igyekszik fent tartani a szem kontaktust, de ebben egyáltalán nem segít neki a barátságtalannak tűnő ábrázat. Amikor csak lehet félrenéz, akárha udvariasságból tenné, de közben kattognak a kerekek az agyában, minden lehetséges menekülő utat kikutatva a családfő háta mögött, mellette, felette, alatta.. Bármerre..

7[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szer. Dec. 27, 2017 5:46 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
A tekintete nem változik, nem mozdul, olyan, mintha csak egy szobor lenne. Egy szobor, melyet a legrátermettebb harcos sem képes ledönteni.
- Úgy látom, rád ragadt az emberek ostoba fogalmatlansága. Ha nem volna, nem lenne itt egy árva lélek sem. Most kettő is van. - mindig is utálta a fölösleges kérdéseket. Minden gyerekét úgy nevelte, hogy mellőzze őket.
Nosztalgikus érzés ragadta magával Lothar von Nebeltrumot. Egy ifjú vámpírt látott maga előtt, ahogy önfeledten szalad a Mocsárvidék ágas-bogas fái közt. Nem félt, hogy elsüllyed, jobban ismerte ezt a helyet a tenyerénél. Abszurdum lett volna már akkor is, ha eltévedne.
- Téged mi vett rá, hogy legyere, ha már a tárna kincseit nem láttad?

8[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szer. Dec. 27, 2017 7:10 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Még hogy ostoba fogalmatlanság. Dühös fintorba rándul az arca, ahogy lepillant a csizmája orrára. Ostoba. Gyűlöli ezt a szót. Minden egyéb mellett képes volna elmenni. Minden egyéb lepattanna róla..
Ostoba..
Az apja mindig elismerően beszélt a családfőről. Nagyra tartotta, ez biztos. Vagy lehet csak a neki kijáró tisztelet miatt tette. Bár nem hiszi. Nem olyannak ismeri az apját, mint aki puszta tiszteletből ne azt mondaná, amit gondol.. Az ő szemében most mégis ugyanolyan az előtte álló férfi, mint az összes többi családtagja. Gyorsan-ítélő, igazságtalan, felelőtlen megnevezésekkel dobálózó.....
- Csak kíváncsi voltam, mi lehet idelent - feleli félre fordulva, a gondolatait félbeszakító kérdésre. - Abból a két lélekből egynek ugyanis fogalma sem volt, hogy itt valaha fémet bányásztak, és egyik napról a másikra csakúgy itt hagyták..
~ Nem logikus..~
- ..uram.. - teszi még hozzá a rend kedvéért. Azt ugyanis még mindig tudja, hogy kivel áll szemközt, mégha nem ő maga ezúttal valóban csak a kijáró tisztelet okán biggyeszti a mondandója végére a szót.

9[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szomb. Dec. 30, 2017 9:58 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
A vámpír nagyúr elégedetten nézett végig Cedricken. Valaha ő is sohak bolyongott csak úgy, céltalanul, mintha nem lenne holnap. Talán az egyik ilyen útja során akadt rá a bányára is.
- A népeket gyakran az érzelmeik vezérlik a józan eszük helyett. Ha bizonytalanságot éreznek, nem mennek tovább. A félelem megbénítja őket. Gyakran a saját magukra aggatott láncok miatt szenvednek. Nem igaz?
Ő volt talán az egyetlen családtagja, aki önként ment oda a szüleihez, és felvállalta, hogy otthagyja a tornyot. Az összes többit vagy száműzték, vagy egy ködös éjszaka takarásában szökött meg. Szánalmas. Nem is vámpír az ilyen. Cedrick valahogy más volt. A nagyúr tudni akarta, tényleg olyan elhatározott e. Féltve gondolt minden egyes kint kóborló rokonára. Bár ezt sose mutatta ki. Az érzékenység a gyengeség jele.

10[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Vas. Dec. 31, 2017 4:28 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Bólint a kérdésre, igazat adva a férfi szavaira. Bár nem tudja, hova tegye őket, az igazukat mégis elismeri. A józan ész.. Néha szeretné, ha a józan esze helyett egy kicsit az érzelmei is beleszólnának az irányításba, hiába biccent éppen igenlően az ellenkezőjére. Néha kimondottan utálja a józan eszét. Mert néha határozottan úgy érzi, hogy semmire se megy vele..
- Hol van a kísérete, uram? - kérdezi aztán felnézve, újra körbepillantva a kihalt helyen.
Elég nagy a csönd. Azt pedig nem igen hiszi, hogy a Nebelturm családfő egyedül indult volna el bányászni. Bányászni egy üres, poros, régen elfeledett bányába.. Valóban annyira értékes lenne az itt maradt fém? Miért nem hozatja fel akkor? Miért járna ide egymaga? Semmi értelme..
- Most vissza fogok kerülni a toronyba..? - tolul végül az ajkaira az igazi kérdés. Egy másodpercre ismét lepillant a lábára.
Fogalma sincs mit várjon a vele szemben állótól. Eddig csak egyszer jött el otthonról, és egyszer sem találkozott még Lothar von Nebelturm-al azóta. Mostanáig. Nem csoda, hogy kicsit hiányosak az ismeretei az ilyenkor megszokott eljárásról.

11[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Csüt. Jan. 04, 2018 1:27 am

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Szakállát egy elégedett mosollyal simította végig, ahogy kihőzta magát. Túl van már élete virágkorán, de mindig is büszke volt a kiváló állóképességére. Ezt pedig bármikor szívesen hangoztatta.
- Ez...egy olyan hely, ahová elhúzódok, amikor elegem lesz az otthoniakból. Olyan hely, ami segít rendezni a gondolataim...te meg talán azt hiszed, pár ősz hajszál, és holmi szekérben kéne magamat fel-alá húzogatni?! - dobbantott nagyot a lábával. Páncélos cipője szinte földrengésként csattant az alatta elfekvő kemény kövön.
Hajdani családtagja még mindig nem tudja, hova i tartozik valójában. Kiválasztotta az utat, melyet magának kell kitaposnia. Aztán félúton mintha rájött volna, talán el sem kellett volna indulnia. Akkor ott egy pillanatig azt fontolgatta, vajon jobb volna-e tényleg visszavinni Cedricket. A fiú első ránézésre közel sem áll készen, hogy egymaga járja a világot. Vajon megvan-e benne a kellő elszántság.
- Mit mondtál, talán már az ítélőképességed is elvesztetted? Én nem fogok veled csinálni semmit. Talán...ennyire nem érzed a lábad alatt a földet? - nézett végig még most is törékenynek, bizonytalannal tűnő leszármazottján.

12[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Csüt. Jan. 04, 2018 2:16 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Bólint a válaszra. Így mindjárt más a helyzet. Most már mondhatni mindent ért. És ezek szerint nem csak ő szokta.. tudta „megunni az otthoniakat”..
A hangos dobbantásra újra felnéz, diszkréten elmosolyodva a felvetített képen. A helyzetnek megfelelően kivételesen magába fojtja a hangos röhögést, bár a szemei előtt megelevenedő jelenet a szekérrel fel-alá húzogatásról máskor legalább egy jó negyedóráig feladattal látná el a nevető-izmait.
Nem vagyok benne biztos, hogy volt mit elvesztenem..
Jegyzi meg magában keserűen, de hangosan nem mond semmit a családfő kérdésére. Valószínűleg az nem is várja el, hogy feleljen rá. De a válasz megnyugtatja. Nem akar visszamenni a toronyba. Idekint se sokkal jobb, de akkor már inkább a kóborlás, mint a hazamenetel. Bár még csak otthonának sem tartja azt a helyet..
A földet..?
Fájdalmasan elvigyorogja magát. A földet..
- A föld, uram, legalább annyira utál a hátán hordani, mint amennyire nekem muszáj rajta járnom. Ha azt akarja, hogy érezzem csak kirántja magát alólam, és olyan mélyre temet a sötétbe, hogy néha abban sem lehetek biztos, újra látom-e még egyáltalán a napvilágot.. Ha viszont szükségem lenne rá elhúzódik, és hiába is keresem a talpam alatt.
Ennyit a földről. Legalább annyira szeszélyes, mint amilyennek a tengert mondják. Abban sem biztos, hogy valaha érezte-e szilárdnak a talajt maga alatt. Az anyja halála óta nem. Az előtt meg, tizenéves kamaszként mit törődött egyáltalán azzal, amin járt? Néha úgy érzi még most is túl fiatal ahhoz, hogy egyáltalán tudnia kéne a földről..

13[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Kedd Jan. 16, 2018 1:25 am

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Lothar hidegen nézett előre. Nem látott mást, csak egy elveszett gyermeket, aki nem tudja, milyen úton indult el. Talán még abban sem biztos, hova akar eljutni. Ezt látta az ifjú vámpírban. Félt kezdeményezni. Talán ahhoz sem volt még elég bátor, hogy magába nézzen. A világ kegyetlen. Ezt már ő is megtapasztalta. Minden azon múlik, mikor ébred rá a vámpír, mi az a páncél, melyet magára kell ölteni. Hogy hogyan kell magát felvérteznie.
- Ha valakit ennyire utálsz...talán jobb volna lekeverni neki egy pofont, hogy tudja, hol a helye. Attól majd tiszteletet tanul... - húzódott széles mosolyra a szája. Érdekelte, mi a válasza a fiúnak erre a tanácsra.
Őrültségnek hangozhat arról beszélni, hogy valaki az egész világnak befenyítsen. Egy őrült vállalkozás egy őrült személynek. De koránt sem lehetetlen feladat. A kétségbeesés vermébe csak egyféle képen lehet belezuhanni, ha az illető szem elől téveszti a lehetőséget, és nem marad semmi, amibe kapaszkodni tudna.

14[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Csüt. Jan. 18, 2018 5:48 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Lepofozni..
Megcsóválja a fejét, mosolyogva ráncolva a szemöldökét a váratlan válaszra.
- Talán. Ha volna neki arca.. De láthatatlan ellenséggel csatába szállni...
Megcsóválja a fejét.
Őrült ötlet valóban. De mit is áltatja magát? Mintha nem lenne eléggé őrült így is.. De azért jobbnak látja nem fejjel nekimenni a világnak, mert nyilvánvaló, hogy melyikük a nagyobb. A tanács viszont semmi esetre sem talál süket fülekre nála, de természetéből adódóan gondolkodnia kell, mielőtt lép. Viszont ha átgondolta, még úgy is lehet, hogy így dönt, és keres egy helyet, ahol nekiállhat pofozkodni.
Őrült dolog.. Soha nem gondolta volna, hogy ilyesmit fog hallani, főleg nem a vigyorra fakadó családfő szájából. Kicsit meg is illetődik a férfi újfajta arcán, megint félrepillant, és újra kiegyenesíti a hátát, szórakozottan megköszörülve közben a torkát, mintha valami kaparná.
- Az otthoniakkal minden rendben egyébként, uram?
Fogalma sincs miért kérdezi. A honvágy valamennyire mindig dolgozik benne, de most, hogy látja maga előtt a családfőt evidens, hogy felerősödik, és ki is szalad a száján. Otthoniakon persze mindenkit ért. Akiket ő otthagyott elenyésző számban vannak a család egészéhez képest. Egy kezén megtudná őket számolni..

15[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Pént. Jan. 26, 2018 1:37 am

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Fejét oldalra kapva néz vissza rá. Kissé megigazítja a haját, lesöpör egy tincset a páncélja vállrészéről. Tényleg idő, míg a gyermek szeme kinyílik. A legendás Nebelturm szem, mely látja a legapróbb karcot, csorbát is a penge élén. A legendás Nebelturm szem, mely segít meglátni a helyes utat az élet ösvényei közt.
- Ha nem lenne, most nem lennék itt. - beszélt megint rébuszokban. Talán...itt volna az ideje letesztelni a gyermek szemeit.
- Annak idején az első kovács teremtette meg azt a csodát, amiből ma a családunk megél. Úgy tartják, a szeme képes volt látni a rideg ércben a becses tárgyat, melyet meg akart formálni. Pedig az a tárgy nem is létezett.
Kíváncsi, kissé sejtelmes szemekkel fürkészte Cedricket. Várta a fiú válaszát. Vajon képes lesz-e valaha meglátni a világ arcát abban a monoton kőhalmazban, amit földnek hívnak.
- Bárminek van arca. A képzelet a kovács leghatalmasabb fegyvere. Minden azon múlik, képes vagy-e meglátni az utadat.

16[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szomb. Jan. 27, 2018 6:07 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Némán hallgatja a férfi válaszát. Mint egy rossz gyerek, lehajtott fejjel. Nem szeret nem tudni. És nem szeret nem érteni.. Most viszont kénytelen ezt érezni a családfő előtt állva. Hogy még mindig túl sok minden van, amit nem tud. Ismét értetlen kölyöknek érzi magát. Szégyenli az oktalanságát. Tudja, hogy nem tud semmit. Talán még annyit sem, mint amennyit gyermekként tudott..
- Hisz Ön a Sorsban, uram? - kérdezi a csizmája orrától. - Abban, hogy a dolgok előre meg vannak írva.
A csillagokban, vagy csak egy nagy könyvben odafent –részlet kérdés. A lényeg, hogy minden életnek útja van, egy előre eltervezett, akadályokkal teletűzdelt váza. Nem is útja, inkább csak egy pályája. Kiinduló és végponttal.
Céllal..
Van aki felismeri, hogy pályán van, és van aki nem. Van aki célba ér, és van aki nem. A többség általában valamiféle istenben hisz, vagy még abban sem, és fogalma sincs az életről. Talán ezért könnyebb nekik.
Élni..
Néha sajnálja, hogy az ő szemei nem úgy működnek, mint másoké. Hogy nem élhet úgy, mint mások, akikben fel sem merülnek a kérdések, amik benne már egész tárna-rendszerré vájták ki magukat. De hogy élhetne úgy, mint mások, mikor az előre neki hátra, a fel meg le?
- Azt hiszem én ebben hiszek. Hogy az utamnak oka és értelme van. Az, és akkor jön szembe velem, aminek, és amikor kell. Ha az lett volna megírva, most odahaza kovácsolnám valakinek a kardját..
- De itt vagyok - néz fel a szemben álló férfira a furcsa, beletörődő mosolyával az arcán.
- Nem az utamat keresem, hanem az értelmét.
Azt pedig senki sem mutathatja meg neki. Néha úgy érzi mások egyáltalán nem is értik, mit keres. Talán ő maga sem érti pontosan. Csak tudja..

17[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Kedd Jan. 30, 2018 9:56 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
A kovácsok családfője pökhendi hangon horkant föl. Ilyen idealista álmodozó sem született még egy a tornyában, amióta csak az eszét tudja. Érdekes fiú volt, annyi szent. Más ilyen már valószínűleg feldobta volna a talpát, vagy összrogyott volna, és sírva könyörgte volna magát vissza a családjához. Ő mgésem tette. De vajon ez csak a felszín, vagy tényleg enynire határozott.
- Nevetséges. - jelentette ki hidegen - Minden ember maga alakítja a sorsát. Aki csak arra vár, hogy a sült galamb a szájába hulljon, csalódottan fog megöregedni.
Nagyot sóhajtott. Persze, hogy nem akart hajdani családtagja lelkébe gázolni. De valaki ilyen nevetséges eszméket vall, fel kell készülnie, hogy körül fogják röhögni. Egy apró burok, egy fakó festés könnyedén lekophat, akár egy komolytalan elhatározás. Egy szilárd jellem elvei viszont kiállják az idő próbáját, akár csak egy remek ötvözés.
- Aki ilyenekben hisz, az csalódottan fog megöregedni.

18[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szer. Jan. 31, 2018 1:33 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Szótlanul hallgatja a férfi válaszát, újra visszapillantva maga elé a földre. Csalódottan, igen. Az is lehet. Érdekli is már őt. Megunta a gondolkozást. Ha néha még kételkedik is az elméletében, vagy visszaretten a világ súlyától, az már csak egy újabb hullám-völgyet jelent a többi között. Talán az utolsót is egyben, amibe végül majd talán belefullad, de talán még ki tud jönni belőle. Talán-ok. A semmibe vetett hite a mentőmellénye. Mit magyarázza ezt bárkinek is, aki pont az élet túl feléről nézi a dolgokat?
Megrázza a fejét végül, jókora csönd után. Hogy magyarázza ezt bárkinek is..?
- Minden tisztelettel, uram, csak az alakíthatja a Sorsát, aki elfogadja, hogy van neki.
Hogy belegázoltak-e most a lelkébe? Nemigen. Ő is tudja, hogy néha röhejes, amiket gondol, mégsem állhatja, hogy ne gondolja. De mindig ő maga az első, aki kigúnyolja és kritizálja magát, nincs szüksége senkire, hogy ezt megtegye helyette. A külső szemlélő úgysem láthatja amit ő lát, és fogalma sem lehet a gondolatairól, mire fel mond hát véleményt róla? Vagy a jövőjéről? Egy kontextus nélküli, elcsépelt, közhelyes szóról..?
- Azt sem mondtam, hogy létezne sült galamb, vagy hogy arra várnék- néz fel határozottan a családfő arcába. - Pusztán azt állítottam, hogy ha van is –akkor kapom csak meg, amikor meg kell, hogy kapjam.
És ha helyette pofont kapok, annak is helye van az életemben..
És ha csalódottan is öregszik majd meg, akkor nesze neki, megérdemelte.
Okok és célok, semmit soha nem kaphat, csak akkor, amikor, és azért amiért. Hogy néha nem érti miért..? Hogyan is kívánná megérteni a maga halandó vámpír létével azt, ami egy a "Sors"-nak nevezett, talán istenitől ered? Istentől, ha mindenképpen néven kell neveznie, bár ódzkodik tőle, hogy így hívja. Nem egy személyről beszél. A semmiről beszél, aminek lennie kell. Sors. Változtasd meg élted, ilyen egyszerű. Mit magyarázza ezt bárkinek is..?

19[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Csüt. Feb. 15, 2018 5:21 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
A vámpír nagyúr elégedetten bólogatott. Persze csak magában. Soha nem adta még meg az örömöt egy családtagjának sem, hogy büszkének láthassa. Az ilyesmivel csak az ostoba emberek szokták elkényeztetni a kölkeiket, akik aztán semmirevaló, léha férfiúkká, nőkké érnek. Az ő gyermekei kemények, akár a föld, mely hátukon viszi őket, s szívósak, akár a jó Scattenstahl acél.
- És mit tervezel tenni, ha a te szeretett sorsod... - tartott egy kis szünetet, csak a hatás kedvéért - a vesztedbe akar vezetni?

20[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Vas. Feb. 18, 2018 11:06 am

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
- Követem - feleli egy lélegzetvételnyi szünet után a kérdésre, nyugodtan nézve farkasszemet a változatlannak tűnő arccal.
Mást úgysem tehet. Feszegetheti a Sorsát, de a végcélját úgysem változtathatja meg. Halál itt vagy ott, így vagy úgy, ágyban párnák közt, vagy a harcmezején eltűnve a világ szeme elől, oly mindegy. Ebben a percben még azt sem bánja, ha erőszak útján kell távoznia az életből..
Egyszer úgyis elvesznék..
Vagy talán már el is veszett. Mit veszthet..?
A nagyúr mozdulatlansága lassan átragad rá is. Akaratlanul is átveszi a férfi nyugalmát, ahogy a háta mögött összefogott kezekkel állja a kihallgatás-szerű kérdések sorát. Fogalma sincs, mennyire járhat az idő. Az idő-érzéke néha kikapcsol,  főleg ha az agya erőltetett menetben dolgozik, hogy energiát spóroljon. De a memóriája még rendben van, és emlékszik, hogy Nyálast fent hagyta. A ló miatt nem aggódik, ellegelészik az magának, jobban fél attól, hogy valami enyves-kezű paraszt úgy gondolja, hogy a felszerszámozott mén talán gazdátlan, és ezért -istenfélő ember módjára- ő majd befogadja.. Vet egy pillantást a szurdok teteje felé, de ez nem elégíti ki a nyugtalanságát. Mert ha egyszer megfogalmazódott benne a legrosszabb, azt már csak a biztos tudat az ellenkezőjéről tudja elaltatni. Mégis, a türelmetlensége csak ebben a röpke szemvillanásban nyilvánul meg, mielőtt aztán ismét visszafordulna a vámpírnagyúr felé.

21[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Pént. Márc. 09, 2018 3:51 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Lothar addig néma arcán egy pillanat alatt végig futott a döbbenet. Aztán elkezdett nevetni. Hangja boldog gyermek örömteli sikolyaként siklott végig a bánya tárnáin, ahogy előrelépett.
- Te aztán nem semmi gyerek vagy! - nézett mélyen a szemében tőle elég szokatlan, derűs mosollyal.
A ködtorony ura egyik kezét oldalra nyújtotta. Ujjával egyenesen a bánya legnagyobb tárnája felé mutatott. Ezért a remek válaszért hajdani fia kiérdemelt végre egy normális tanácsot is.
- Ez a bánya vak álmokat hajkurászó kovácsok barlangja volt. Amit te keresel biztosan nincs itt. Ami után te kutatsz, azt máshová ejtették a csillagok.

22[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szer. Márc. 14, 2018 6:45 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
A vámpírnagyúr hirtelen kacaja kibillenti őt is a férfitól átvett nyugalmából. Ám ahelyett, hogy feloldódva vele nevetne, inkább megijed, de legalábbis erősen elbizonytalanodik a helyzetben. Rosszat mondott volna..?
"Nem semmi gyerek.."- azzal a fegyelmezett arcon idegen mosollyal..
Dicséret. Ezúttal talán..
Ha ezt odahaza hallotta volna..
Addig tétovázik, míg aztán nem reagál a megjegyzésre. Az újabb közelebb lépésre sem.
Engedelmesen követi az oldalra mutató kar vonalát. Elsőre meglepődik a családfő mozdulatához kapcsolt szavain. Habozva pillant vissza az idősebb férfira. De miért is csodálkozik azon, hogy a másik tud Azrael kardjáról? Hogy azt keresi..? Persze, ha a nagyúr átvitt értelemben beszél, akkor is igaza van. Tompán elmosolyodik végül, megszokásból, ezzel jelezve, hogy még él, és ha nem is feltétlen érti, de mindenképpen hallja, amit mondanak neki. Nem, itt tényleg nincs semmi. Semmi, amit ő keres, a tárnák átmeneti nyugalmat biztosító sötétjén kívül..
- Ön szerint van esélye, hogy valaha is megtaláljam..? - kérdez vissza hasonló, többféleképpen értelmezhető szavakkal, ahogy a férfi tette.
Soha nem kérdezett még ilyet. Senkitől. Ahogyan azt sem vallotta be soha -,talán még önmagának se-, hogy a kard, a bukott angyal kardja csak ürügy volt. Mindenre.
De ha ez az ürügy elveszik..? Egyelőre nem érzi ennek a lehetőségnek a súlyát, de ismeri magát, tudja, hogy a következő percben ugyanez a gondolat akár össze is roppanthatja..


_________________
’Would you tell me, please, which way I ought to go from here?’
‘That depends a good deal on where you want to get to,’ said the Cat.
‘I don’t much care where--’ said Alice.
‘Then it doesn’t matter which way you go,’ said the Cat.

23[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Pént. Ápr. 27, 2018 9:59 am

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Lothar von Nebelturm vesz egy nagy levegőt. Aztán felnéz az égre. Nem kellett a válaszon gondolkodnia. Amióta az a legenda először a fülébe jutott ugyanazt gondolta a kardról.
- Nem tudom. És nem is érdekel. - hangzott az egyenes válasz.
Arcára melankolikus, merengő ábrázat ült ki. Nem is emlékszik rá, mikor fordultelő utoljára, hogy valaki erről kérdezte őt. Valamikor megtörtént az biztos, mert tudta előre, mit fog válaszolni. De hogy mikor...talán amikor egy másik családtagja útra indult, s elhagyta a tornyot. Nem sok ilyennel találkozott. Az ilyen családtagokat meg kell becsülni. Akikben voltbátorság, hogy otthagyják az otthon melegét.
- Mi dolga volna egy kovácsnak egy olyan karddal, amit nem ő készített? - mosolyodott el ismét.
Ez már a te harcod, fiam, godolta magába. Ezt a terhet egymagad kell cipelned.

24[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szer. Május 02, 2018 1:21 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Leszegi a fejét a válaszra. Nem is számított másra.. A nagyúr őszinteségét mégis nagyra értékeli. Egyetértőleg bólogat maga elé a leplezetlen szavakra. Magának. Értékeli.. Minek köntörfalazni, ha egyszer erre tette fel az életét?
Félrerúg maga elől egy követ, ügyelve, hogy annak még a pora se érje a családfőt. Ha nem zavarná meg az újabb, talán költőinek szánt kérdés itt meg is állna a tudománya. Napnyugtáig malmozna egy helyben, beleveszve az iszapszerűen felkavart gondolataiba. De elhangzik a kérdés, amire meg is emeli a fejét, akaratlanul is jókedvre derülve a saját balsorsán.
- Mi dolga volna különben egy kovácsnak, aki nem érti a mesterségét..?  - viszonozza a mosolyt, ezúttal a megszokott mélabú nélkül. Pedig sírhatna is akár. Mégsem változna semmi..  
- Elkísérhetem egy darabon, uram?
Hogy merre? A jó ég se tudja. Fel, vagy le.. Ha érdekelné merre, azt kérdezte volna.


_________________
’Would you tell me, please, which way I ought to go from here?’
‘That depends a good deal on where you want to get to,’ said the Cat.
‘I don’t much care where--’ said Alice.
‘Then it doesn’t matter which way you go,’ said the Cat.

25[Audiencia] - A véres kard Empty Re: [Audiencia] - A véres kard on Szer. Május 16, 2018 10:52 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Lassan elindult a lejtő felé, mely kifelé vezetett a kráterből. Még menet közben gyorsan válaszolt hajdani fiának, nehogy azt higgye, vénségére megsüketült a kedves családfő.
- Arra mész, amerre csak a kedved tartja. Hogy ez fedi-e az én utam, nem igaz.
Lassan elindult felfelé a lejtőn. Utált mászni, mindig is szerette volna, hogy a levegéssel képes legyen felfelé is haladni. Süldő vámpírként, amikor még csak egy arisztokrata gyereke volt, gyakran agyalt különféle furfangos megoldásokon. Egyszer eszkábált magának egy kis állványt is, hogy ülő helyzetben is tudjon lebegni. Sok eredménye nem volt, de jót nevetett akkor. Azóta is szokott néha kacagni utólag.
- Kovács az, aki érit a mesterséget. Aki nem érti, az valami más...de hogy nem kovács, az biztos. - válaszolt ismét tömören, velősen, mégis lényegre törően.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.