Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

» Portya: Rowan ostroma
by Nessaris Maera Today at 11:02 am

» Küldetés - Mi teszi a druidát? (V.I.SZ. 822. Tavasz)
by Lothar von Nebelturm Yesterday at 12:23 pm

» Küldetés: Vadász, vagy préda? (V.I.SZ. 821. Tél)
by Lothar von Nebelturm Szomb. Júl. 04, 2020 11:44 am

» Küldetés: Szüreti mulatság (V.I.SZ. 821. Ősz)
by Robin Holzer Pént. Júl. 03, 2020 2:12 pm

» [Küldetés] Caput sub tiara (V.I.SZ. 822. tavasz)
by Iudex Szer. Júl. 01, 2020 10:50 pm

» Képességvásárlás
by Iudex Szer. Júl. 01, 2020 9:50 pm

» Júniusi aktivitás
by Hilde von Nebelturm Szer. Júl. 01, 2020 9:03 pm

» A QFA Memek hivatalos topikja
by Iudex Kedd Jún. 30, 2020 10:54 pm

» Hilde von Nebelturm
by Hilde von Nebelturm Kedd Jún. 30, 2020 10:38 pm


You are not connected. Please login or register

Veroniai Időszámítás

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Veroniai Időszámítás Empty Veroniai Időszámítás on Szomb. Feb. 03, 2018 12:30 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
A Veroniai időt a Szakadástól kezdve számítják, ez a V.I.SZ. 0. A napok hossza ezt követően is változatlan maradt, nem lett sem rövidebb, sem hosszabb, mint a földi nap, ám a hónapok és az évek felosztási kissé eltér. Az idő haladt tovább, s az élet nem állt meg...

Veronia Első Kora

V.I.SZ. 0. A Szakadás eseménye és az Ítélet kihirdetése, az Ötven Sötét Év kezdete
V.I.SZ. 0-50 között - Az Ötven Sötét Év, a Fajok Átkának legvadabb időszaka
V.I.SZ. 50. - A germán törzsfő, Karl egységbe szervezi a szétszóródott emberiséget
V.I.SZ. 51. - I. Károly koronázása, Hellenburg városának felépítése a Dél-Veroniai angyalromokon. I. Sixtus pápa felszentelése és a veroniai Kegyelmes Isten Egyházának alapítása.
V.I.SZ. 52. - A Fajok Átka visszahúzódik, egyedül kis kolóniákon marad meg eddig fel nem fedezett okból.
V.I.SZ. 58. - A tündék megválasztják első királyukat, Angus Fairbranch királyt és elfoglalják a jelentős déli erdőségeket.
V.I.SZ. 61. - Az Átokkal sújtott emberi törzsek megalapítják a 13 vámpírcsaládot a Nebelwald és a mocsárvidéki területeken.
V.I.SZ. 126. - Az Átkot viselő tündék megválasztják első vezetőjüket, Darian Fairlight királyt és hivatalosan elkülönülnek a tiszta tündéktől. Először jegyzik le az azóta használatos 'dark elf' kifejezést önazonosságuk kifejezésére.
V.I.SZ. 202. - Az első feljegyzett nekromanta per. Habár az Egyház komoly erőfeszítéseket tesz, a tiltott mágiát nem sikerül gyökerestül kiírtani, csupán indexre kerül és égbekiáltó bűnként könyvelődik el a törvényekben.
V.I.SZ. 365. - A sötét tündék diplomáciai kapcsolatba kezdenek a tiszta tündékkel, a vámpírcsaládok először jegyzik le a 'Vampir' kifejezést fajuk megnevezésére.
V.I.SZ. 370. - A diplomáciának hála William Fairbranch tünde király visszafogadja a sötét tündéket a Tünde Királyságba, vezetőjüknek eddigi királynőjüket, Brigitte Fairlight hercegnőt teszi meg.
V.I.SZ. 376. - A feszültséget kezelendően, közös megegyezéssel kialakul a tünde kétkasztos rendszer, a sötét tündék visszahúzódnak a Nebelwald területére.
V.I.SZ. 377. - Első kapcsolat az emberek és a tündék, illetve a vámpírok és a sötét tündék között. Rövid tárgyalások eredményeképp politikai távolságtartás és gazdasági kapcsolatok alakulnak ki.
V.I.SZ. 377-596. - A Veroniai Béke, gazdasági és technológiai fejlődés és virágzó transzfrakcionális kapcsolatok jellemzik.
V.I.SZ. 596. - Az első démonkirály, Zerul Ag-Agadd megjelenik a nyilvánosság előtt, hogy tisztázza fajának szuverenitását és céljait. Fellépését általános botrány követi, vallási fanatikus és szélsőséges rasszista elemek a király életére törnek, sikertelenül.
V.I.SZ. 598. - Egy fanatikus laikus merénylő megöli Zerul Ag-Adadd királyt, kitör a háború a démonok és emberek között.
V.I.SZ. 602. - A kölcsönös vérontást megelégelve IV. János király békét köt az új démonkirállyal, Mal'alis Aran-nal és a két faj kölcsönösen kerülni kezdte egymást.
V.I.SZ. 603-703. - A Vihar Előtti Száz Év, általános virágzás mind gazdasági, életmódbeli és tudományos téren.
V.I.SZ. 703. - Az első Sötét Apostol megjelenése, az eddig tiltott nekromancia rohamos terjedésnek indul. Új erővel lángol fel a pápai inkvizíció.
V.I.SZ. 705. - Az első jotün hajósok megjelenése a tengeren. A félóriás törzsek rendszeres fosztogatásainak kezdete Veronia nyugati partvidékén.
V.I.SZ. 800. - A Nagy Harag éve. Esroniel von Himmelreich kereszteslovag reformokat hirdet, válaszképpen XIII. Sixtus kiátkozza. Az új felekezet gyökeret ver Hellenburgban, a konzervatív XI. Károly menekülni kényszerül a pápával együtt. A Veroniai Királyság két részre szakad, az Északi és Déli Királyságokra.

Veronia Másodkora


V.I.SZ. 815. - A Változások Kora, avagy Veronia Másodkora. Kezdőpontja az az esemény, amely során nyugati Mocsárvidéken egy válogatott közszemélyekből álló csapat megakadályozta a Draugr nevű nekromantát egy különösen veszélyes szertartás végrehajtásában. A harcban többek között Esroniel von Himmelreich zsinatelnök, Lothar von Nebelturm, a Nebelturm vámpírcsalád feje is részt vett. Az eseményekről a jelenlevő pápai inkvizítor, több tünde és egy Hellenburgi zsoldos is beszámolt. Az időszak számos, gyors egymásutánban következő radikális eseményt sorakoztatott fel, így innen számolják az új kor kezdetét.

V.I.SZ. 816. - Elyra Slyph Hel démoni helytartó királynőnek kiáltja ki magát és polgárháborúba kezd a jelenlegi uralkodó, Amadeus Zel-Oglith Riel Undine királynő ellen. A harcok meglepően gyorsan tetőznek, a döntő csatát a démonok által Har-Mageddonnak, az emberek által Eisspitz-nek nevezett tűzhányó lejtőjén vívják. A harcban a helytartó és a királynő is életét veszti. A csatának a nefilimek érkezése vet véget, akik integrálódnak a társadalomba ezután.

V.I.SZ. 817 Holtmezei Csata - Az Északi Királyság és a bizonytalan kihez húzású tündék sorakoznak fel a Déli Királyság és szövetségesei előtt, s habár XI. Károly béketárgyalást kezdeményez, a Sötét Apostol meghiúsítja az uralkodó terveit. Károly meghal, harmadik félként az Apostol seregnyi élőholtat vezet az összegyűlt seregek ellen. A felek félreteszik nézeteltéréseiket és felveszik a harcot az élőholtakkal. A tünde történetírás szerint az Apostol mágiáját egy Nachtraben vámpír oldotta fel, akit Armin Fairlight herceg és egy tünde lovag, Lady Wildwind védelmezett. Az ütközetben több erős élőholtat megsemmisítettek, a királygyilkos ghoul holttestét Norven Kather felszentelt inkvizítor és püspök vitte vissza a Fővárosba, miután sikerült végeznie vele. Jelen volt még a seregeken kívül több akolitus és nekromanta, egy biztosan élve hagyta el a küzdelmet a legyengült Einmeriát, az Apostol seregeinek élőholt parancsnokát menekítve.

V.I.SZ. 818 Kísértet-hadjárat - Válaszul a Holtmezőn elszenvedett agresszív támadásra a Veroniai Kegyelmes Isten Egyházának keresztes rendjei, a Protestáns egyház templomos lovagjai és Zsinati Gárdája és hozzájuk csatlakozó állami katonák és zsoldosok hadjáratot indítanak a Kísértet-szigetek felszabadításáért. A harcok gyorsak és véresek, az egyesült emberi seregek szinte elsöprik a szigeteket eddig uralmuk alatt tartó nekromanták haderejét. A Sötét Apostolt egyes szemtanúk látni vélték a harcok alatt, ám a források megbízhatatlansága miatt ez megerősítetlen. A Kísértet-szigetek egyházi fennhatóság alá kerül, megkezdődnek egy kikötőváros építésének előkészületei.

V.I.SZ. 819 Dornburg ostroma - A mélységi irányítás alatt lévő vámpír családok egy erős mágiával a levegőbe emelik tornyukat. A rettentő erőre válaszul az északi Egyház Ordo Malleus nevű keresztesrendje csatarendben vonul von Dornburg tornya alá, noha nyílt ütközetre gyakorlatilag alig kerül sor. A toronyban lezajlott belső viszályok, külsős szabotőrök és Johannes von Nachtraben vámpírnagyúr cselszövése végett a viszálynak Abaddón, egy korábbi, visszhangot nem verő esemény során megjövendölt arkangyal sárkány formájában megjelenése vet véget. Az angyal a világ végéről zeng az egybegyűlteknek, mielőtt a Schattenschild csúcsai mögött eltűnne a megfigyelők szeme elől.
Még ezen évben, alig néhány héttel az események után III. Gustav északi király diplomáciai küldetésre indul és válogatott csapatával szövetséget köt az Oskanvändare nevű félóriás (vagy köznyelvben jotün) törzzsel. Az ő fejlett technikájukat felhasználva rohamos militarizálásba kezd, seregét évszázadok lemaradását behozva korszerűsíti, létrehozva az Exercituum Regnum Veroniae-t, a korszak legütőképesebb hadseregét.

A Harag Napja - Abaddón ígéretét betartva a nyolcvan nap leteltével pusztításba kezd, a sárkány tüzének áldozatul esik többek között Hellenburg, Karolusburg, a Tünde-erdő egy jelentős része és számos kisebb város és falu. Veronia népességének egyharmada elpusztul, újabb egyharmad megsérül a tűzben, a tényleges világvégétől csupán a legendák övezte fegyver, Azrael kardja menti meg a népeket. A kard lángoló alakját sokan lehetetlen távolságokból is látni vélték, ahogyan az a sárkány szügyébe vágódik, ám később sem Azrael, sem Abaddón nem került elő.

V.I.SZ. 820 A Kísértet-hadjáratban eltűnt Esroniel von Himmelreich újra színre lép és elfoglalja zsinatelnöki pozícióját, dél hadseregébe egy angyali eredetű mágikus fegyvert honosítva meg (a köznép által csak Seraph néven emlegetve). Eközben észak ultimátumot hirdet minden frakciónak, amelyben behódolást vagy elpusztulást ajánl, kirobbantva a Nagy Veroniai Háborút. A Seraphok erejével megerősödött dél bátran néz szembe az északi hódítókkal, a feltételeket elutasító tündék azonban alulmaradnak az új fegyverekkel szemben. Az Ordo Draconis nevű, kifejezetten erdőlakók elleni harcra kiképzett keresztesrend benyomulására a tündék egy utolsó ütközetet vívnak, épp elég időre visszaszorítva az embereket, hogy külsős segítséggel egy csoda-szintű mágia segítségével otthonukat áthelyezzék őshazájukban, Anwnn-ba (vagy emberi nyelvben Alfheimbe). Ezt nevezték végül a Tündék Kivonulásának, noha a faj tagjai nem tűntek el nyomtalanul, népességük ezrekben mérhetőre csökkent.A hozzászólást Darrakard összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Aug. 21, 2018 3:47 pm-kor.

https://questforazrael.hungarianforum.net

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.