Lát Nessa némi feszültséget Franzon, de nem tudja hova tenni, hogy miért lehet. Biztos nem azért mert kettesben maradnak, amíg elmentek a többiek trollra vadászni sem volt ilyen... Elindul hát mellette a városba, és ahogy sétálnak, folyamatosan jegyzetel a fejében, hogy mi hol van: ott egy templom van, oda nem megyek, arra a piactér, ha valamit vásárolni kell, ... Aztán odaérnek Gedeonhoz, akiről egyből az jut eszébe, hogy milyen dolgos férfinak néz ki... Meg hogy vele mit csinálnának az emberek, ha ő is ugyanilyen göncöt hordana. Valószínűleg már nem élne. Milyen elcseszett egy világ ez. Viszont a kovács váratlan jókedve hamar átragad rá is, ahogy kissé meglepődötten, de mosolyogva hallgatja, ahogy üdvözlik egymást. Aztán hogy még ő is rátegyen egy lapáttal, előveszi a legjobb színészi képességeit, meg a kényes kislány hangját, és csípőre tett kézzel szigorúan a barátjára néz.
-Tényleg Franci, mikor mutatsz már be anyósomnak? Megígérted! - de ahogy vár a reakciójára, nem bírja sokáig, és elneveti magát.
-Bocsáss meg, nem bírtam ki. - teszi a kezét finoman a férfi vállára.
Gedeonhoz fordul, hogy vele is tisztázza a helyzetet: -Semmi ilyenről nincs szó. Még csak ma találkoztunk, és egyébként sem szerepelt a terveim között a házasság... Szóval te vagy Gedeon? - kérdezi, mintha nem lenne egyértelmű. Kicsit terelni akarja a témát.
-Azt hiszem most már értem, miért mindig hozzád járnak Franzék. Azokkal - mutat a kezére - biztosan jól megy a munka. Engem szólíts csak Nessának -teszi még hozzá, mielőtt modortalannak tűnne, és közelebb is lép hozzá egy kézfogásra.
-Tényleg Franci, mikor mutatsz már be anyósomnak? Megígérted! - de ahogy vár a reakciójára, nem bírja sokáig, és elneveti magát.
-Bocsáss meg, nem bírtam ki. - teszi a kezét finoman a férfi vállára.
Gedeonhoz fordul, hogy vele is tisztázza a helyzetet: -Semmi ilyenről nincs szó. Még csak ma találkoztunk, és egyébként sem szerepelt a terveim között a házasság... Szóval te vagy Gedeon? - kérdezi, mintha nem lenne egyértelmű. Kicsit terelni akarja a témát.
-Azt hiszem most már értem, miért mindig hozzád járnak Franzék. Azokkal - mutat a kezére - biztosan jól megy a munka. Engem szólíts csak Nessának -teszi még hozzá, mielőtt modortalannak tűnne, és közelebb is lép hozzá egy kézfogásra.