Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Legutóbbi témák

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Tegnap 8:06 pm-kor

» [Magánküldetés] Familie ist ein Segen (822. Nyár)
by Suzanne Walford Tegnap 7:46 pm-kor

» Műhelyek utánpótláskeresője
by Hóhajú Yrsil Tegnap 11:51 am-kor

» Küldetés: Hogyan rajzolj határvonalat
by Wilhelmina von Nachtraben Pént. Szept. 22, 2023 11:24 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Pént. Szept. 22, 2023 7:54 pm

» Kaland: Nebel der Stadt II. - New Fog
by Erlendr von Nordenburg Csüt. Szept. 21, 2023 9:23 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Szer. Szept. 20, 2023 8:15 pm

» Hóhajú Yrsil Bűvös Boltja
by Syele Wilder Szer. Szept. 20, 2023 3:51 pm

» Képességvásárlás
by Alicia Zharis Kedd Szept. 19, 2023 7:20 pm


Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

[Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)

2 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Egy magánküdetés Nessaris Maera kisasszony számára~

Rote fenster hinter den wänden

[Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár) Jon-pi10

Nap melegétől égett a kopár szík sarja,
Mikor Nessa felkecmergett a szekér hátuljára.

Apró kis karaván volt az, de pont Einburg felé tartott mind a három szekere. Az elsőben voltak a kereskedők portékái, melyeknek súlyát csak két öszvér volt képes húzni, a másodikban pedig három, katonaféle legény hűsölt, várva a váltást, amikor is ők fognak majd sétálni a karaván mellett, nem pedig társaik. A harmadik szekérben voltak az utasok, akik tudván, hogy órákon, esetleg napokon át össze lesznek zárva egymással, igyekeztek minél kedvesebb hanglejtéssel beszélni egymáshoz.

Legelöl három emberférfi beszélgetett, jókat hahotázva egymás szófordulatain, s ha beszédmódjukból nem is, öltözködésükből látni lehetett, hogy az ő portékáikat szállítják éppen a legelső szekérben. Mögöttük közvetlenül egy fiatal hölgy, egy csecsemőt ölében tartva pihentette a szemét, mellette gyűrűjét ujján forgató férje, aki egy fiatal, vörös hajú tündével társalgott éppen. Egyszerű öltözékeket viseltek, lábbelijükön kevesebb folttal, mint nadrágjukon. A szekér leghátuljában pedig két barna hajú emberlány és egy vörös tündelány ücsörgött egymással szemben, köpenyükbe burkolózva, igen kevés szót váltva egymással.
Nessaris kisasszonnyal kiegészülve, a szekér csaknem zsúfolásig meg is telt, s a karaván folytatta is útját, a nyugati puszta kapujáig.

Mesélői megjegyzés:A hozzászólást Voice of Beltany összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Nov. 21, 2022 8:33 pm-kor.

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

Nessa éppen úton volt, amikor összetalálkozott a karavánnal. Hogy merre tartott, ő maga sem tudta, de nem is lényeges. A karaván vezetőjével néhány szót váltva hamar kiderült, hogy az ő úti céljuk Einburg, mire hősnőnknek eszébe jutott, hogy bár már megfordult ott átutazóban, de még sosem töltött több időt a városban, hogy megismerje, ezért ő is pont oda tartott. Micsoda véletlen!
Persze egy karavánhoz sosem olyan egyszerű a csatlakozás. Mások fizetni szoktak az utazásért, kíséretért, védelemért, amihez Nessának nem volt kedve. Természetesen támadt is egy ötlete, hogy ezen a kis érdekkülönbségen hogy kerekedjenek felül: felajánlotta szolgálatait, hogy segít a karaván védelmében, ha velük tarthat az úton. Hogy meggyőzőbbnek tűnjön, még a hátán lévő íját - ami vadászíj, nem harcra használatos, de nem mindenki szerencsére nem mindenki ismeri a kettő közti különbséget, na meg ezzel is csúnya sérüléseket lehet okozni - is elővette, hogy bizonyítsa képességeit.
Így hát Nessaris kisasszony végül szerzett magának egy ingyenjegyet az Einburgba tartó kis karaván középső kocsijára, ahol az éppen pihenő zsoldosok közé ült le.
Felszerelés:


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Első felvonás: Kendő a szekér sarkában

A kereskedők, kik a karavánt is fizették, nem tűntek túl okultnak a fegyverek formáiban, s kedvük is túl jó volt ahhoz, hogy egy bájos hölgyet otthagyjanak az út szélén, bár látszólag csalódottak is voltak, amikor nem az ő társaságukat gazdagította végül, hanem a katonákét.
A szekér a másik kettőhöz képest sokkal üresebbnek tűnt. Néhány zsák volt csupán az elejébe gyűrve, s a lándzsák, kardok és nyílpuskák mind a padok alatt zötykölődtek, csak a bőrvértjét viselte mindenki az öltözéke fölött.
A zsoldos katonák, bár ráncosodni még nem kezdtek igazán, látszott rajtuk, hogy szakállukat sem ez évben növesztették. Kezdeti formalitásként természetesen mindegyikük bemutatkozott az újdonsült társuknak. Legidősebbtől a legfiatalabbig Jorg, Hans és Franz, s csak a legfiatalabbnak volt szőke helyett barna haja.
- Nem tűnik maga katonafélének. – jegyezte meg nem sokkal később Jorg, Nessa felé biccentve. – Hogy sikerült meggyőznie a kereskedőket, hogy felengedjék a karavánra?
A két fiatalabbik katona eközben elővette a kockáit, s minden erejükkel igyekeztek nem a nő felé nézni.

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

-Sziasztok, én Nessa vagyok! - viszonozza ő is a köszönést.
-Azért, mert nem is vagyok katona. - nevet fel. Előttük meg sem próbálja titkolni, hogy nem ez a legnagyobb erőssége. Valószínűleg nem ma kezdték már, és átlátnának rajta, meg ha véletlenül harcra is kerülne sor, jobbnak látja, ha tisztában vannak a képességeivel, és nem számítják el magukat miatta.
-De ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék segíteni a karaván védelmében. - teszi le az íját a többi fegyver mellé, nekik is megmutatva, hogy azért nem teljesen véletlenül kötött ki ezen a szekéren. -Szóval, ha már tudok egy kicsit is segíteni a portékáik védelmében, nem éri meg együtt utazni? Pénzt sem kértem, csak mindenkinek biztonságosabb, mindenki jól jár.

A Jorggal való kis ismerkedés után leül a másik két katona közé, akik épp elkezdtek kockázni -Beszállhatok én is?


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Jorg szeme sarkában, mintha vidámság csillant volna meg, ahogy hallgatta Nessát. Látszott rajta, hogy szórakoztatja valami, s igen hamar hangot is adott neki.
- Irigylem a védettjeink naivitását.
- Engedd el Jorg! – szólt végül rá Franz. – Nincsen okunk, hogy aggódjunk, aztán meg ha Clariolf másképp nem mondja, nem kell fenyegetésként gondolnunk rá.
- Jöjjön csak a szép hölgy. – kacsintott Nessára Franz. – A következő táborverésig úgy sincsen más dolgunk. Szórakozzunk hát egy kicsit.
A pad alól hamar elő is került a fa pohár, hogy a kockák abban zörögjenek, s néhány érme is felkerült végül a legfiatalabb férfi ölére fektetett kerek pajzsra.

- Na és mi célból utazol Einburgba, Nessa? Megélhetés, esetleg lehetőségek? – kérdezte Hans, majd pajkosan mosolyogva közelebb hajolt hozzá. – Szerető?

A pohár hangosan koppant, fejjel lefelé a pajzs lapján és a kockák kocogása hamar abba is maradt.

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

Nessa összeráncolta a szemöldökét: miféle naívitásról beszélt itt a katona? - Csodálkozott el, míg Franz a védelmére nem kelt.
-Miattam tényleg nem kell izgulnotok, nem valami útonállók beépített embere vagyok... Mondjuk biztos az is ezt mondaná, de tőlem még igaz is. - mosolyog aranyosan a katonákra, miközben azon gondolkozik, hogy mije van bizonyíték gyanánt, ami több mint az adott szava.
-Sok felől hallottam már sok mindent a városról, úgyhogy gondoltam megnézem magamnak, hogy milyen is igazából. Csak egyszer, átutazóban jártam itt, akkor nem volt időm, hogy sokat lássak belőle. - Ő is még közelebb hajol Hanshoz, és mélyen a szemébe néz. -Szeretőt azt közelebb is találnék.
Néhány pillanat elteltével pedig Jorghoz fordul, hogy tovább bizonygassa ártatlanságát.
-Igazából ha annyira mások pénzére fájna a fogam, akkor most az első kocsin ülve csevegnék velük. Sokkal egyszerűbb, ha ők akarják odaadni, és még bántódása sem esik senkinek.
Nessa is felveszi a kockákat, hogy gurítson velük.
-És veletek mi újság család ügyileg? Csak így egyedül az úton, a munka, vagy van otthon valaki, aki vár?


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

A szemkontaktust követően Hans arcára önelégült vigyor terült szét és lassan hátradőlve élvezte ki a pillanat emlékét, ellenben Jorggal, akit látszólag hidegen hagyott Nessa magyarázkodása, s mindössze egy bólintással elfogadta azt.

- Hans és jómagam nőtlenül járjuk a világot, keresve az igazit, a nagy Őt. - sóhajtott Franz, szemét Nessa kezében tartott kockákra fordítva. - Mindég a szerencsénket tesszük próbára, s mindég pórul is jártunk. Jorgnak viszont van egy Gretája.
- De a kutya csak nem mondja el, hogy felesége, szeretője, vagy lánya e az. - panaszkodott Hans grimaszolva nézve szóban forgó társára, aki csak ridegen megvonta a vállát és annyit mondott, "Nem dolguk tudni".
Két társa csak legyintett rá.
A szekér egy kisebb gödörbe futhatott, mert nagyot dobott az utasokon, de a férfiakat egy cseppet sem forgatta fel az élmény. Hans folytatta.
- Ha a szemeim nem csaltak, már pedig azok sohasem csalnak, akkor tőled sem állnak messze a női csalafintaságok. Netán gyakorlat?
- Hans! A modorod!
- Bizonyára a legutóbbi bordélyházban hagyhattuk el.
- Nem kell válaszolnod Nessa. Csak guríts! - koppintott Franz a pajzsra, a lefedett pohara mellé.

A távolból vágtázó lovak dobogása hallatszódott, melyek egyre erősödtek.

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

Nessa nem tehet róla, Hans után ő is elkezdett magában találgatni, hogy mije lehet Jorgnak az említett lány. Gyűrűnek még csak nyomát sem látta a kezén, és nem is olyannak tűnt, aki szeretőt tart. A lánya még hihető is lenne, de attól még próbálkozhatna ő is a többiekkel csajozni, újranősülni. Nessa legjobb tippje az lenne, hogy Jorg házas volt. Sokan odavesztek például Abaddón pusztításának hála is, nem lenne meglepő, ha valami ilyen lenne a háttérben. Bár hogy ki ez a Greta, az jó kérdés. Még olyan is megfordul a fejében, mielőtt a kocsi zötykölődése kizökkentené a gondolkozásból, hogy csak kitalálta, hogy hagyják békén.
Aztán jött Hans kérdése, aminek nem tudja, hogy a pimaszsága, bátorsága, vagy mi miatt, de hirtelen nem is tudta, hogy mit válaszoljon rá, amíg Franz a védelmére nem kelt. Köszönet, és nyugtatás képen a férfi lábára tette a kezét, majd így szólt:
-Köszi. De ha túl messzire megy, én is el tudom majd küldeni a francba. Van már benne gyakorlatom. - mosolygott rá, mielőtt a másikhoz fordult.
-Viszont igaza van. Ha a bordélyban hagyod a modorodat, akkor nem a balszerencsétek miatt vagytok egyedül. Kérdezd csak meg Jorgot is, hogy ilyen viselkedéssel is szerzett-e volna egy Gretát. ... Akárkije is legyen. - a szóban forgó társukra nézett egy pillanatra, majd vissza Hansra. -Nem mintha engem annyira zavarna, legalábbis ennyi még, de a modorodat sose hagyd el! Az tesz igazi felnőtt férfivá. - magyarázta. - Mellesleg azt a női csalafintaságot szerintem összekevered valami mással. - tette hozzá még a végén, miközben Franz javaslatára, igaz egy kisebb beszéddel később, de gurított ő is.
A közelgő lódobogásra nem fordított túl nagy figyelmet, mondván, hogy a banditák többnyire útonállók szoktak inkább lenni, és mások is utazhatnak errefelé. Némi idő elteltével azért csak kinézett a kocsiból, megnézni a közeledő szerzeteket.


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

- Három váltóm a hölgyre. – nyúlt előre a pajzshoz Jorg, s le is tette az érméket a Nessához közelebbi oldalra. – Láthatóan több türelemmel lett megáldva, mint a többség.
- Állom. – bólintott határozott mosollyal Franz, s letett három érmét a saját oldalára. – De csak, mert tudni akarom, hogy mivel keverte össze Hans a csalafintaságot. Nekem az effélékhez nincs érzékem.
- Fene vigyen el titeket… - nyögött fel Hans, majd letett három érmét Nessa oldalára. – De azt még sem akarhatom, hogy elküldjön a „Franz”-ba.
Ostoba viccére természetesen egyikük sem felelt semmit, így a levegő kissé meghűlni érződött, amíg Franz fel nem nézett Nessára.
- Tartasz, emelsz, vagy visszalépsz? – emelte meg a szemöldökét, ám mikor észrevette, hogy a nő kifele figyel a szekérből, kissé megköszörülte a torkát. – Nessa?

Ahogy a nő tájat fürkészte, a lódobogás erősödött, s a karavánnal szemből egyszer csal felbukkant egy lovas. Szürke, rongyos köpenybe burkolózott, fejét minél jobban elrejtve, csak szemének hagyva helyet. Küllemét azonban hiába próbálta elrejteni a lehető legjobban, Nessa érezhette azt a kellemetlen bizsergést, amelyet az angyalszerzetek közelében is érzett már. A lovas lelassított, majd megállt a legelső szekérnél, s megfordítva lovát, felvette a menet tempóját, amíg a kocsissal beszélt.

A fák igen ritkásak voltak már, s a dombok is egyre alacsonyabbá váltak, hogy a horizonton túl láthatóvá tehessék a sűrű erdő koronáját, amerre az út is vezetett.

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

-Inkább a fené kbe küldjelek, mi? - feleli Hansnak habozás nélkül - aki egész biztosan szívesen kötne ki ott, - ám közben válla fölött az érkező lovast figyeli.
Ahogy egészen közel ér a furcsa szerzet, ösztönösen az egyik gyűrűjéhez nyúl, megigazítva azt az ujján. Végül is, ennek az ékszernek köszönheti, hogy a démon miatt is ilyen furcsa, kellemetlen érzése támadt, amit máskor nefilimek közelségében szokott csak érezni. Meggondolja, hogy akár még le is vegye, de egyenlőre nem teszi. Furcsa érzés, az biztos, de nem annyira zavaró, ilyen távolságból pláne csak kis bizsergéshez hasonlítaná.
-Jaj, bocsi. - tér visza ismét a kocsiba a figyelme, ahogy Franz megszólítja.
-Öhm... tartom. Három váltó, ugye? - azzal a választ meg sem várva leteszi a pénzt ő is a pajzsra.
-Csak jött valaki, és úgy tűnik, mintha akarna is valamit. - biccent fejével az első kocsi felé. Nem akarja hozzátenni, hogy az illető démon, elég egyértelműen túl van öltözve, próbálva elrejteni ennek az egyértelmű jegyeit, így hát ezt tiszteletben tartja. Ameddig nem tűnik veszélyforrásnak...


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Hans ugyan nem válaszolt, de az arcáról le lehetett olvasni, hogy nem éppen ártatlan gondolatai voltak. A váltók az asztalra kerültek és Franz nem is hezitált felfedni a kockákat, amelyek, Jorg legnagyobb bánatára, nagyobb volt, mint amit Nessa gurított.
- Na! Látjátok fiúk? Nem szabadott volna, ellenem fogadjatok. – szélesen mosolyogva markolta fel a váltókat és az egyik pár kockát, hogy újra rázni kezdje a pohárban őket.
Eközben Jorg kihajolt a szekérből, hogy ő is megnézze az érkezőt.
- Clariolf visszajött. Hamarabb, mint ígérte. – morgott magában, majd legyintett Franznak, hogy tegye el a kockákat.
- Visszanyerjük majd azt a pénzt később, Nessa. – kacsintott rá Hans. – Csak a főnök ne legyen itt. Nem akarhatjuk, hogy beszálljon.
- Akkora szerencsével lett megáldva, hogy már azt hinnéd, csal. – tette hozzá Franz is, majd gyorsan elsuvasztotta a kockákat a kis erszényébe a váltókkal együtt.

Az újonnan érkezett lovas végül lelassított és leszállt, hogy kantárral köthesse a lovát a szekérhez, melyen a zsoldosok ültek. Egy gyors mozdulat és két koppanással lábat is vetett a deszkákon, oldalán megcsillogtatva a sarló formájú pengét.
Az, hogy túl volt öltözve, csak egy enyhe kifejezés. Kezén kesztyűk, arcán fáslik takarták el a látható bőrfelületeket, s okkal. Zölden csillogó szeme körül látni lehetett bőrének vérvörös színét.
- Uraim! – szólt fennhangon, hangja úgy recsegett, mint akinek a átvágták gyerekkorában a torkát, de nem folytatta.
Tekintetét végighordozta a három zsoldoson, majd megállt az új utason.
- És hölgyem?

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

Nessa nem szeret veszíteni, főleg ha pénzről van szó. Viszont ez még csak első kör volt. Franz pedig, az eddigiek alapján, nos, valószínűleg visszakérhetné tőle amit elnyert, ha így megy tovább.
A Clariolf névre kicsit meglepődik. Ő az, aki nem mondta a többieknek, hogy tartaniuk kéne tőle. A főnükük. Most csak még kíváncsibb lett ettől, hogy miféle szerzet ez a démon. A mesére, mi szerint annyira jól kockázik, mintha már csalna, az a gondolata támad, hogy mi van, ha tényleg csal? Mivel a fiúk úgy tűnik, hogy nem akarnak vele játszani, segít ő is elpakolni, az egyik poharat gyorsan vizespohárnak álcázza, és félig megtölti. Clariolfra pedig tényleg kíváncsi, hogy mi mindenen lát át. Másokon, hogy ki jelenthet veszélyt, egy-egy tárgyon, kockatartó poháron, ruhán? Kicsit sajnálja, hogy most ilyen szűk lovaglónadrág van rajta, szívesen kipróbálta volna, hogy észreveszi-e, mit szól hozzá, ha alatta mutogat valamit a farkával...
-Nessa. - nyújtja oda a kezét a szekérre felugró, őt bámuló rongybabának, aki ha elfogadja azt (akár kézfogásra, akár egy csókra, eddig elég illedelmesnek tűnik, ami nem túl gyakori vonás a harcra felfogadott démonok között), közel hajol hozzá, és mélyen a szemébe néz, mintha ő is megpróbálna átlátni rajta.
Úgy tűnik az út hátra levő részén együtt utazunk. Főnök? - mondja neki elég bizonytalanul kérdezve a végét, megelőlegezve az "Ez meg mit keres itt?" részt. -Már sokat meséltek rólad a többiek. - és így ahogy belegondol, lehet, hogy már tényleg többet tud róla, mint Jorgról.


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Az újonnan érkező alaposan végigmérte Nessát, mielőtt megszorította volna a kezét. Zöld szemei közben Jorgra vándoroltak, aki csak biccentett egyet. Erre ő is biccentett és szemeit újra a hölgyre ragasztotta.
- Nem látszol túl erősnek, de bízom a szemeidben Nessa. – ezzel elengedte a kezét és a többiek felé fordult. – Szóval, ahogy kezdtem. Gondunk van. Troll gondunk.
- Már megint? – nyögött fel Hans, de Clariolf pillantásától azonnal lehajtotta a fejét.
- A kocsisnak nem tetszene az ötlet, hogy keresztülhajtsunk rajta. – folytatta a főnök. - Viszont megkerülni az erdőt csak még egy napot adna hozzá az amúgy is hosszúra nyúló utunkhoz. Kinek van kedve hátramenni és meggyőzni a drága urainkat arról, hogy elég képzettek vagyunk egy bűzgombóc levágásához?
Kérdését rövid csend követte, amit végül Jorg torkának megköszörülése tört meg.
- Megyek én. – mondta, s már fordult is le a szekérről, hogy a mögöttük gurulóra felkapaszkodjon.
A démon igen hamar el is helyezte magát társa helyén, hogy Nessával szemben ülve elhelyezkedhessen. Térdére könyökölve dőlt előre és néhány másodpercig csak figyelte a nőt, főleg az arcát és haját.
- Clariolf, ne kezd már te is! – szólt rá Franz, ám a démon csak megemelte az ujját, és le sem vette a szemét a nőről, amíg elő nem halászott valamit a köpenye alól.
- Látom te is nagy kedvelője vagy az ékszereknek. Én is. Ez itt a kedvencem. – szemén látni lehetett a mosolyt, még fáslik között is, miközben előrenyújtotta a kezét, amiben kettő üvegkockát tartott. – Mutasd a szerencséd! Közben pedig elmondhatod, mi célod Einburgban. Talán a Lusta üsző hírneve vonzott? Vagy a vasárnapi próba? Esetleg a Vörös Rózsa?
A kockák tökéletesen áttetszőek és hatoldalúak voltak, a számok pedig mintha bele lettek volna karcolva, igen nagy precizitással. Franz már egy hangos sóhajtással húzta elő újra a pajzsát és nyújtotta át a főnökének, hogy az ölébe fektetve az legyen az asztal.

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

Troll? Megint? - ijed meg Nessa is a szavak hallatán. Vagyis túlzás ezt ijedségnek mondani, de nincsenek túl jó tapasztalatai a trollokkal. Már jó idő eltelt, mióta az északi pusztaföldön járt, de még mindig elég elevenen él benne annak a napnak az emléke. Legalább úgy tűnik, Clariolf elég biztos a dolgában, és gyakorlott a trollokkal. Meg kicsit vérszomjasnak is, noha végső soron ezért kapja a pénzét. Háborúdémonok...
-Ő nem azért bámul, mert tetszek neki. - nyugtatja meg az őt túlzottan is védeni akaró Franzt egy mosollyal, miután a főnöke a lánnyal szembe ül le.
-Ékszer? - néz a kockákra, amikkel nem akar játszani és sok pénzt veszíteni, majd férfira felhúzott szemöldökkel, kérdőn.
-A város hírneve. Átutazóban már jártam erre egyszer, de szívesen bejárnám alaposabban. És a vörös rózsát sem hagynám ki... bárki, vagy bármi is legyen az... -Lehet, hogy egy idegenvezetőt is kellene szereznem majd, ha ilyen sok nevezetesség van ott. - gondolkodik el, egy pillantást vetve Hans és Franz felé is. Nem bánná, ha vele tartanának a fiúk.
-Mond csak, hány éves vagy? - kérdezi Clariolftól a kockákkal szemezve, amiket végül csak elvesz a kezéből, hogy gurítson egyet. De pénzt nem fog rá tenni!


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

A démon rekedtesen elkacagta magát és a társai felé sandított.
- Biztos vagyok benne, hogy boldogan kísérnének téged az urak. Franz talán még hasznodra is lenne. Ő haza utazik most.
- Amiért hálás is vagyok. – biccentett a szóban forgó legény. – Ritkán van honvágyam, de az ismerős levegő mindig boldogsággal tölt el. És én nem csak az ivók és kuplerájok személyzetével vagyok elfoglalva állandóan.
Szemével Hansra pillantott, aki csak felhorkantott, és karba tett kézzel állta nézett vele farkasszemet.
A kockák hangosan kopogtak a pajzs lapján, s ha csak egy pillanatra is, de Nessa megesküdhetett rá, hogy a számok nem hatoson álltak meg. Amikor azonban megálltak, még is hatost mutatott mind a kettő, mire Clariolf összehúzta a szemét és ismét a nőre nézett.
- Egy nappal se több nyolcvannál. - felelte a korábbi kérdésére.
- Ne higgy neki! Két esztendeje is pontosan ezt mondta. – szurkálódott Hans.
A démon lassan bólintott, majd felmarkolta a kockákat és visszadugta őket a zsebébe.
- Ezek a kis ékszerek hoznak nekem bitang nagy szerencsét. És ahogy látom, neked is. Te hány éve ismered a nevedet?

A leghátsó kocsiból hangos kacajt lehetett hallani, mintha egy tollas kalapot lebegtetett volna valaki. A jó hangulatú kereskedők dönthettek az útról, hiszen Jorg az út mentén kocogott már visszafelé a többiekhez. A meleg nyári szellő átfújt a kocsik között, s kellemes eső illatát hozta magával nyugat felől, noha az égen éppen egy felhő sem látszott még.

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

-Akkor ezt vehetem egy ígéretnek, hogy körbevezetsz? - néz Nessa Franzra egy széles, bizakodó mosollyal. Nincs jobb idegenvezető, mint egy helyi lakos. Bár Clariolfot sem venné zokon, ha elkísérné. Hansra most jött rá, hogy annyira nem is akarja, hogy elkísérje. Lehet, hogy csak Franz miatt, de kezd rájönni, hogy lehet, hogy nem egyszerűen csak perverz a fiú, hanem számára gyakorlatilag ebből áll az élet, ami már inkább csak szomorú. És így valószínűleg nem is lenne túl jó egyiküknek sem, ha összefeküdnének. Szeret több mint csak egy mindennapi kaland lenni, Hansnak pedig nem szexre van szüksége. Bár az sosem baj, ha valaki járatos a bordélyok világában, de hát... még meglátja Nessa, hogy magával hívja-e végül, vagy sem.
Ahogy a kockák megállnak, és a másik démonnal összenéznek, nem tudja, hogy melyikük lepődött meg jobban az eredményen. Ösztönösen vissza is fordítja a tekintetét feléjük, hogy egy újabb alapos pillantást vessen rájuk.
-Hát... oké... Szóval legalább kettő. - reagál Clariolf életkorára, illetve Hans kiegészítésére. -Szóval nem valami zöldfülű, mindenbe eszetlenül beleugró démonra bízom magam a troll ellen. - jelenti ki határozottan, mint egy egyszerű megfigyelést.
Ahogy elteszi a kockáit a férfi, világossá válik számára, hogy tényleg nem egyszerű kockákról van szó, nem véletlenül nevezi az ékszerének. És ha ezt elhiszi neki, akkor a szerencse hozást is el kéne, úgyhogy örül, hogy neki is azt hoz, bárhogy is tegye. Viszont ez után egy igazán szokatlan kérdést kap. A kérdés is, meg ahogy kérdezi is! Mintha teljesen egyértelmű lenne számára, hogy Nessa is démon. Ő pedig biztos benne, hogy ehhez is köze van a kockáinak.
-Ilyet kérdezni egy hölgytől? - illetődik meg sokkal jobban, mint amennyire zavarná egy ilyen apróság. Főleg azért, mert ő sem mondta meg a sajátját, erre tőle pedig elvárná? Végül felel egy kérdésre, de egyáltalán nem várja, hogy a válaszával elégedett legyen a főnöke.
-Egy nappal sem több, mint nyolcvan. - majdnem még a nyelvét is kiölti hozzá, de ez is biztosan elég lesz.
Aztán némi gondolkodás után csak feltesz még egy kérdést a démonnak. Csak ilyen hátha alapon, ő maga sem tudja, hogy komolyan gondolja-e...
-Egyébként azt hallottam, hogy néhány kivételes démon át tud alakulni sárkánnyá egy kis időre. Nem vagy köztük te is véletlenül?


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Franz, a neki szegezett kérdésre csak megbillegtette a fejét, jelezvén, hogy az majd elválik. Nagyon igyekezett nem kimutatni, de látszott rajta, hogy boldog a lehetőségtől.
- Na, ezt jól visszakaptad! – nevetett hangosan Hans, Nessa korára vonatkozó kérdésre adott válasz után, s Franz sem bírta ki kuncogás nélkül.
A démon szemeiben láthatóan több érzés is kavargott egyszerre ettől, minthogy egyet is teljesen megmutathasson belőlük, de végül elismerően bólintott és a saját térdére csapott frusztráltan megszívva a fogát.
- Sárkánnyá? – lépett vissza a beszélgetésbe Jorg, ahogy nagy nyögéssel felkapaszkodott a szekér hátuljára. – Clariolf?
- Maximum házi sárkánnyá, főzés közben. – jegyezte meg Franz is gunyorosan, míg Hans csak a röhögését próbálta visszafojtani azzal, hogy mind a két kezével az arcát takarva görnyedt rá saját térdére.
- Nem kell minden szóbeszédet elhinni Nessa. Csak egy sárkány volt eddig Veronián és azt senki sem szereti emlegetni. – mondta komoran a démon, majd felnézett a társára, aki magabiztosan bólintott. – Remek. Úgy néz ki trollvadászatot tartunk fiúk!
Mindhárom férfi arcán magabiztos mosoly terült el, ahogy felálltak ám mielőtt még leugorhattak volna, hogy lovaikat lekössék, vezetőjük megemelte a kezét.
- Franz, te ezt most kiülöd. Valakinek a karavánra is figyelnie kell. Nessa, nem ismerünk és nem is szeretnénk, ha hátráltatnál minket. Remélem nem haragszol, hogy nem kérjük a segítséged?

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

Hans házisárkányos viccén kicsit felnevet Nessa, de csak tényleg röviden, ugyanis csalódottsága messze meghaladja vidámságát, hiába volt várható ez a válasz. Clairolf válasza nyomán még el is szégyelli magát, ebbe így még nem gondolt bele.
-Mondjuk amilyen hírnevet szerzett, én sem reklámoznám ha képes lennék rá... - magyarázkodik, bár nem tudja kinek. -Pedig egyszer szívesen felülnék egynek a hátára, kipróbálni, hogy milyen a madarakkal repülni, ahova csak akarunk, a magasból látni a tájat, ahogy senki más nem láthatja, ... - sóhajt egy nagyot. Aztán ránéz Clairolfra, bár hisz neki, hátha mégis kiderül, hogy nem kellett volna.
A többiekkel Nessa is állna föl, hogy induljon a troll ellen segíteni, amikor a főnöke megszólítja, hogy nem kell a segítsége.
-Hát, ami azt illeti, amikor legutóbb találkoztam egy trollal, annak nem lett olyan jó vége... De szívesen megnéztem volna, hogy hogy csinálják a profik. És bár szóban egyértelműen a mellett van, hogy menne velük, ám mivel Franz maradna vele, nem erőlteti meg magát túlzottan, hogy velük tarthasson ő is, inkább engedelmesen visszaül a másik férfi mellé, hogy "vigyázzanak a karavánra". Igazából nem biztos, hogy esetleg csak nem bízik-e benne Clairolf, de elég furfangosnak tűnt a démon, főleg háborúdémonhoz képest, biztos rájött volna, hogy nem kétes alakokra kéne bíznia a karavánt...
Miután a másik három zsoldos elmegy trollra vadászni, Nessa úgy dönt, hogy nyugodtan rámozdulhat Franzra egy kicsit.
-Mesélsz nekem, hogy micsoda, kicsoda ez a Vörös Rózsa? ...


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Ahogy a lovak elvágtattak és a felkavart por is leülepedett, Franz kényelmesen kinyújtóztatta a lábait és megropogtatta a nyakát, mielőtt még válaszolt volna a nő kérdésére.
- A Vörös Rózsa sok mindent jelent sok mindenkinek. Clariolfnak semmit, mert őt nem köti oda semmi. Jorg szereti az italaikat, ezért gyakran jár oda. Hans a hölgyekért megy. Én a Vörös Rózsáért. Na, nem a helyért magáért. – kacagott fel és legyintett egyet. – Családért. Ahogy a főnök is említette, én haza megyek most.
Rövid ideig kotorászott az egyik zsákban, majd előhúzott egy vörös cérnával hímzett kendőt, melynek négy sarkába egy-egy rózsát hímeztek, egyik szélébe pedig az F.R. monogramot.
- Édesanyámé a hely, így igen sok alakot ismer, akikkel jó viszonyt is ápol. Ha gondolod, és ráérsz persze, gyere el. – ajánlotta, s Nessa felé nyújtotta a kendőt, barátságos mosollyal.

Mesélői üzenet:

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

Nessa felhúzza a szemöldökét, furcsállva kicsit, amit Franz mesél. Na a Franz Rózsa név is elég érdekesen hangzik (a kendő alapján), de nem ez a fő oka.
-És te hogy-hogy nem ott dolgozol? - érdeklődik a férfitől. Elég nagy helynek hangzik, ha még hölgyeket is árulnak. Bár lehet, hogy csak félreértett valamit, Hellenburgon kívül nem rémlik neki, hogy sikerült volna bordélyba botlania. Szóval biztosan van szükségük munkaerőre, és ilyenkor általában a családi bizniszt szokták tovább vinni a legtöbben.
A férfi rövid időre mintha komolyan elgondolkodna azon, miképpen is válaszolhatná meg Nessa kérdését. Biccent, vállat von és még sóhajt is egyet.
-Anyám jobbat akart nekem. Én meg sosem szerettem egy helyben ülni. Megvallom azért egyszer megpróbálkoztam vele. - ahogy a nadrágja bal szárát felhúzta egészen a térdéig, egy nagyon régi, két ujjnyi vastagságú vágás helye tárult a lány szeme elé a vádliján. - Valakik meggyőztek róla, hogy nem vagyok alkalmas.
Ezen egy jót nevet Nessa.
-Szóval, erővel meggyőztek arról, hogy nem egy nyugodt egy helyben ülős munkát akarsz, hanem inkább olyat, ahol kifejezetten azért fizetnek, hogy te harcolj? - kacag egy kicsit tovább.
-Egyébként ne aggódj, értem miről beszélsz. Én is próbáltam egy helyben maradni, egy egész kellemes munkahelyen, és hát mint látod, nekem sem jött be... - Óvatosan végigsimítja a heget Franz lábán. - Volt dolgom nem a legkedvesebb emberekkel nekem is, de ilyet szerencsére nem szereztem. De rossz emberek mindenhol vannak. Nekem csak elegem lett az egy helyben ülésből, és nem is bántam meg, hogy eljöttem. Sokkal jobban szeretem a mostani életemet. - mondja, miközben a háta mögött megtámaszkodik, és felnéz az égre.
-Valahogy úgy. - biccent Franz és egy barátságos mosoly suhan végig az arcán. - Csak egyet tudok érteni. Clariolf kompániájához való csatlakozásom életem legjobb döntése volt. Nem lett belőlem a bibliát bújó templomos, se a váltást váró városőr. Azok, hogy tudnak panaszkodni, te jó ég! Kint a nagy világban! Belefolyni az eseményekbe! Ez az igazi élet. S csak időnként hazajárni, hogy tudják, jól vagyok még. - ő is felnéz a kék égre, kissé hunyorogva szemlélve az elvonuló felhőket.
-Neked van hova hazamenned Nessa?
-Nincs. - vágja rá gondolkodás nélkül.
-Egyszer egy nagyobb vándor brigád tagja voltam, utána pedig ahogy Hellenburgban dolgoztam, azt az otthonomnak mondhattam. De nincs családom, sem házam, vagy amit igazán az otthonomnak mondhatnék. De nem bánom. Tudod, ha nincs is családod, bármerre jársz, találhatsz új barátokat. Összefuthatsz néha egy-egy régi ismerőssel, vagy meglátogathatod őket, ha éppen arra jársz. Nekem ez elég.
-Nos, ezt valahol megértem. A főnök is hasonlóképpen gondolkodik. - grimaszol egyet, mintha valami savanyúra harapott volna. - Azt szokta mondani, az otthon megléte csak az emberek kiváltsága. De ezek szerint nem mindenkié.
Ahogy halad a szekér, s távolban elterülő erdőség egyre nagyobbá válik, s a fákon már látni lehet a madarakat is. A környező vidék füves pusztái, mintha ringatózásukkal intenének volna búcsút a karavánnak.
-Mondhatod kiváltságnak is, végül is sokkal könnyebb otthonra lelni, ha vannak szüleid... - feleli végül, miután úgy dönt, hogy mégsem mutatja meg neki egyenlőre, hogy démon. Amit hallott Franz hangjában a főnöke említésénél elbizonytalanította benne, hogy mit szólhatna hozzá. Legalább egy kicsit húzza még az időt, bár biztos benne, hogy nem lehet akármeddig.
-De hogy kiváltság, vagy teher... Ha mindig úton vagy, sohasem otthon, akkor kell valaki rendben tartja, különben nem lesz egy kellemes hely. Úgyhogy nem hiszem, hogy nekem ez bárhogy is működne, hacsak nem lenne annyi pénzem, hogy fizessek rá valakit... Az egyetlen dolog ami hiányzik egy ruhásszekrény. - mosolyodik el kicsit.
-Említetted korábban, hogy körbevezethetnélek, igaz? Nálam bizonyára találnál jobb vezetőt is, de boldogan élnék a lehetőséggel.
-Szívesen venném tőled, igen. Szeretném a várost is körbenézni, de ha te leszel a vezetőm, akkor még olyan is lehet, mintha egy randi lenne. - kacsint a férfira, szélesen vigyorogva bólint.
-Randi... ez is egy különös szó, meg kell hagyni. De benne vagyok. Az összes jó helyet ugyan nem ismerem a városban, de azért jópárat meg tudok majd mutatni. Mivel foglalkoztál Hellenburgban, ha nem tartasz túl tolakodónak?
-Nos, nem nagyon szoktam reklámozni, de a Liliomok házában... A részleteket a fantáziádra bízom. - feleli kicsit halkabban, mosolyogva Franzra, főleg hogy már igent mondott a randira. - Csak Hansnak ne mondd el! - teszi még hozzá némi szünet után.
-Mostanában inkább csak időnként valahol főzök, vagy takarítok, és egyébként megyek a saját fejem után.
-Óh! - Franz láthatóan meglepődött a válaszon, de nem nézett rosszallóan. -Lakat lesz a számon, asszonyom.
A végét ugyan elkacagta, de úgy tett, mintha összecsípte volna az ajkait egy lakattal. Nessa egy kellemeset mosolygott Franz játékos válaszán, bár az asszonyom megnevezés annyira nem nyerte el a tetszését.
-Te egyébként egyből Clairolfékhoz csatlakoztál, vagy próbáltál mást is, mielőtt itt kötöttél ki?
-Nos, a legelső munkám, akár hiszed, akár nem... az a lovagtanoncság volt. Nem vagyok már rá annyira büszke, és Herr Haferkrust egy igazi szarrágó volt, de az alapokat eltanultam tőle. Utána próbáltam belépni a... "családi üzletbe" nem sok sikerrel és ami azt illeti, nem Clariolf kompániájához csatlakoztam utána. Volt egy brigád, úgy hívták őket, hogy a Fekete Görények, még a városban. Üzletek védelmével foglalkoztak. Szétoszlott miután a vezetőt megmérgezték. Utána találkoztam Clariolffal.
-Pedig jó dolog az a lovagtanoncság... Ha nem tanulod el azt a hatalmas egót is, ami néhányuknak van.
Az ez után hallottak miatt pedig kicsit keserűen nézett maga elé.
-Sajnálom ami a Fekete Görényekkel történt... Azt lehetne hinni, hogy másokat kell védened, de igazából nem is őket célozták, hanem titeket... Mindig meg tud lepni, hogy mi mindenre képesek egyesek csupán a pénzért.
A fák lassan körülölelték a szekereket, a rajta utazókat kellemesen hűvös árnyékkal fedve az égető nap melegétől.
-Nessa te egy kedves ember vagy, hogy azt gondolod, nem mindennapos a pénzért bűnözés. - saját mellkasára bökött és felvonta a szemöldökét. -Ez itt több embert ölt pénzért, mint amennyit meg akarna számolni. Ez csak az élet rendje. Pénzre van szükségünk, hogy élhessünk, hiszen nincsen címünk és nincs földünk. De mindent megteszünk azért, hogy megéljük a holnapot. Ezt teszi mindenki más is. Ezt tetted te is, hiszen az Úr könyve szerint a nő nem hálhat férjén kívül mással.
Nessa felhúzza a szemöldökét, majd megrázza a fejét. Nem hisz Franznak. Vagy legalábbis biztos nem úgy, ahogy mondja.
-Te nem pénzért ölsz, hanem pénzért védesz meg másokat. És azért, hogy másokat megvédhess harcolnod kell, és ezért halnak meg. És nálad sokkal rosszabbak, olyanok, akik nem riadnak vissza mások, ártatlan emberek életét elvenni csak azért, hogy kirabolhassák őket. Ez egy nagyon nagy különbség Franz! Ami pedig engem illet... igen, a pénz mindig jól jön, de... - kis szünetet tart, miközben a farka lassan előkúszik a ruhája alól -De általában nem a pénzért csinálom amit csinálok, hanem mert szeretem. Igen, kell, hogy megélj belőle, de minek élsz, ha nem szereted azt? Az úr könyve meg... - felnevet  röviden -Nem ismerek olyat, aki olvasta volna, csak a papok könyvét. Abba pedig elég sok butaságot is sikerült összeszedniük...
Franz szeme egyértelműen megakadt a lassan előkúszó démoni testrészen, s ahogy hallgatta Nessát, úgy esett le az álla, a felismeréssel együtt. Fáradtan felnyögött és megrázta a fejét.
-Akkor ezért volt olyan furcsa a főnök! Ez... megmagyarázza. Khm... - igyekezett kitisztítani a torkát a benne ragadt gombóctól. -Megleptél. Bocsánat. Nem hittem volna, hogy... Mármint, annyira emberi vagy. Khm... Szóval azt csinálod, amit szeretsz. Utazol, új embereket ismersz meg, új tapasztalatokkal gyarapítod magad. Ezt én is szeretem.
Zavarát leplezve felnevet és megdörzsöli az arcát. Nessa mindig szeretett másokat zavarba hozni. Olyan aranyosak tudnak lenni páran, de ilyenkor általában igazabb arcot is mutatnak magukból az emberek.
-Sokkal több bölcsesség szorult beléd, mint a legtöbb emberbe, akivel beszélgettem. De a bibliát óvatosan becsméreljük mások előtt. Amióta lefordították és bárki el tudja olvasni, azóta sokkal érzékenyebbek rá az emberek. Tudom, én kezdtem, de mentségemre szóljon, soha nem tanultam meg olvasni.
Nessa vállat von, és megdönti a fejét.
-Köszönöm. Általában nem is szoktam a Bibliáról beszélgetni, gondolom kitalálod miért. Nem mintha nem lennének benne jó dolgok, de amit mondtál, az szerintem pont baromság. Bár olvasni még nekem is meg kéne tanulnom, de ennek úgy lenne értelme, hogy azzal feküdj le, akit szeretsz, és ha gyerek lesz belőle, akkor mindketten vegyétek ki a részetek a neveléséből. A papokról meg inkább tényleg nem beszélnék, meg hogy miket mondanak a démonokról is például...
-Vagyunk egy páran teljesen emberiek. Igen, Clairolf valahonnan tudta. Talán a kockái? Nem tudom, furcsa kockák... - gondolkodik hangosan.
-Egyébként voltál már együtt másik démonnal? - érdeklődik, kellemesebb témára terelve a beszélgetést.
-Clariolffal dolgozom együtt, ha az számít. - vonta meg a szemöldökét a férfi. -De ha többen is vannak hozzád hasonlóan emberiek, akkor Isten legyen a megmondója annak, voltam e már együtt másik démonnal. Nem vagyok... tapasztalatlan. De sokkal válogatósabb vagyok, mint Hans komám.
Az erdő mélyéről morajlás hallatszik, recsegő fák és állatias ordítozások, de túl messze ahhoz, hogy aggodalmat kelthessenek bárkiben is.
-Nem úgy gondoltam, mint ahogy vele. Mármint... hacsak nem mégis... - néz Franzra, de erősen kétli, hogy lett volna kettejük között bármi.
-Eléggé változó a démonok kinézete, de nem olyan ritka az egészen emberi, mint hinnéd... mint hitted eddig. De akkor ne hagyjunk a sötétben, azt hiszem hamarosan biztos lehetsz majd benne. - vakarja meg az állát, éhes szemekkel méregetve a férfit.
-Hans, nos... lehet, hogy nála még én is válogatósabb vagyok. - nevet egy kicsit. Mivel úgy érzi, kicsit érzékenyen érinti a téma Franzot, inkább nem firtatja tovább, még azt sem teszi hozzá, hogy neki nem számít, mennyi nővel volt már együtt, csak az, hogy ő is akarja, és tetsszen neki ami kisül majd ebből az egészből.
-Hamarosan? - néz kérdőn Nessára, s ő is megvakarja, rövid szakálla alatt az állát. -Nos ez... felettébb ízletes gondolat. Tegyük el későbbre.
Az erdő lassan elhallgatott, ahogy egyre beljebb haladt a karaván az ösvényen, mire Franz megköszörülte a torkát és a fákat kezdte el figyelni.
-Úgy hallom a fiúk végeztek. - hangja kemény lett és lényegretörő. -A biztonság kedvéért mi is tartsuk nyitva a szemünket.


_________________
Nessaris Maera

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Második felvonás: Az Öregasszony árnyékában

Az erdő sötét lombjai között nem látszódott semmiféle mozgolódás, miközben a karaván haladt az ösvényen. A szellő lassan ringatta a fákat, néhány madár, dallamával jelezte a veszély hiányát. Csak nem fél óráig haladtak a szekerek, mire a fák ismét ritkulni kezdtek, s az aljnövényzet ismét teret kaphatott. Ott csatlakozott vissza a három zsoldos zsákmányukkal, ami egy vérrel jócskán átitatott bűzös zsák volt, amelyet bizonyítékképpen vittek magukkal Einburg egyik útba eső őrtornyáig, hogy váltót csinálhassanak munkájukból.
A messzeségben pedig már láthatóvá váltak a hatalmas termőföldek, s a tanyák, melyek Einburg falának árnyékában húzódtak el, több mérföldön át.
- Üdvözlünk Einburgban. – szólt Hans és Franz szinkronban a szekér elejéből Nessa felé.
- Előre megyek, beszélni az őrökkel. – mondta Jorg, s lóra pattant.
- Én meg elkérem a zsoldunkat. – sóhajtott Clariolf, s leugrott a szekérről.
Hans fáradtan elnyújtózott a felszabadult helyen, míg Franz csak elégedetten mosolygott a hatalmas vár felé, mint egy szerelmes férfi, aki feleségét figyeli, miközben rövid szóváltásba elegyedett társával, hogy mire is tervezik majd költeni a zsoldjukat.
A bástyák, s az őket összekötő falak eközben egyre közelebb értek, mozdulatlan óriásokként nyújtózkodva a mennyek felé, maguk mögé rejtve az utcákat, házakat, lakosokat.


[Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár) Einbur15

A karaván megérkezett.A hozzászólást Ostara összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Szept. 22, 2023 11:19 pm-kor.

Nessaris Maera

Nessaris Maera
Kísértő
Kísértő

Nessa köszönet képpen mosolyogva bólint a két férfinak, ahogy azok üdvözlik Einburgban. Teljesen szinkronban, mintha valami jól begyakorolt cirkuszi mutatványra készülnének, nem csoda hát a mosolya. Ahogy a többiek elmennek a feladataikat elvégezni, és csak hármasban maradnak válik csak tisztává a lány számára, hogy mennyire oda vannak - főként Franz - a városért. Neki tényleg ez az otthona, bármit is mondjon arról, hogy imád úton lenni, minden féle új dolgot látni. Ez is ilyen se veled se nélküled dolog lehet. - sóhajt egy kicsit, ahogy elgondolkozik, hogy most mi lesz. Ez a szeretet csak még kíváncsibbá tette Nessát, hogy mi van itt Einburgban, ami máshol nincs.
-Szóval, most akkor irány a vörös rózsa? - kérdezi Hansot és Franzot, bár a többiekre is kíváncsi. Meg azt sem tudja, hogy a karavánnak van-e még szüksége további segítségre városon belül is, akár pakolásban, akár másban, bár szigorúan véve az már nem az őrzési feladat része, amiért fizették a kis csapatot.


_________________
Nessaris Maera

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.