Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 55

[Vámpír frakció külkdetés] Az éjszaka szárnyai

Hétf. Szept. 02, 2019 7:13 pm by Hannes von Rotmantel

A partvidéki vámpírcsaládok ostrom alatt állnak. Hoshek elfajzott katonái elfoglalták a …

Comments: 9

Küldetés: A ház padlója recseg

Szomb. Szept. 14, 2019 8:15 pm by Sötét Apostol

A ház padlója recseg


A képességek rendszere …

Comments: 4


You are not connected. Please login or register

A képességek rendszere

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1A képességek rendszere Empty A képességek rendszere on Szomb. Ápr. 06, 2019 9:28 pm

Admin

Admin
az Isten Lángja
az Isten Lángja
"A démon egyetlen ujját hajlította be csupán, a világ mégis mintha megcsavarodott volna. A vámpír csak meredten nézte, utána egyetlen csettintéssel a pokol fekete lángjait szabadította el, én pedig csak álltam ott és néztem a félelmetes erők párharcát. Torz szörny volt mindkettő atyám, olyan hatalommal, amely csak az Istennek járna."

Kartephilus lovag, Ordo Malleus

Veronia különleges föld, lakói szinte minden lélegzetükkel magukba szívják a rejtélyes, láthatatlan szubsztanciát, amelyet mágiának nevezünk. Ez a mágia pedig hatalmas erőt ad a kezükbe, természetesen megkérve az árát is.

Képességek használata
Legyen az egy varázsló nyers arkánenergiát megidéző sugara, vagy egy kardforgató sebességét emberfeletti szintre emelő harci varázslat, a mágia adta képességeknek alapvetően két típusát különítjük el.


  • Bűbáj - Egyszerűbb varázslatok, főképp a fegyverforgatásra képtelen mágusok eszköztárának fontos elemei. Noha alkalmazásukkor a használó átáramoltatja a mágiát a testén, az nem tesz kárt benne így játéktechnikailag a Bűbájok sem varázserőt nem fogyasztanak, sem újbóli felhasználásuk maximális száma nincs korlátozva. Ezzel együtt azonban időbe kerül a mágiának belépni a testbe majd elhagyni azt, így az ilyen varázslatoknak sebessége van. A Bűbájok sebességét ún. x/egyeztetős kör mértékben adjuk meg. Az egyeztetős kör azt az időtartamot jelenti, amelyet a megbeszélések alatt a mesélő egy-egy játékos egy cselekvésére ad. Egy 2/kör sebességű varázslat tehát pontosan kétszer használható az egyeztetések közben a mesélő által hagyott idő alatt, miután a játékos átadná a kört a társainak vagy a mesélőnek, egy 1/3 kör sebességű pedig minden harmadik  körben egyszer (A pontosság kedvéért a hatás az első körben megtörténik, a mágia lenyomatai azonban két körig még a testben rekednek így ennek a képességnek megakadályozzák az újrahasználását két körig. Más Bűbáj ennek ellenére használható). Nem egyeztetős játékokban ezt az egyszerűség kedvéért posztonként értjük.

  • Mágia - Bonyolult vagy jelentős erőket megmozgató varázslatok, amelyek könnyen megfordíthatják egy-egy összecsapás eredményét. Ezek a képességek azonnal létrejönnek, azonban minden karakter csak a kasztjára jellemző számút használhat egy küldetés alatt, egészen a záróposztig. Tehát ha egy mágusról van szó, akinek öt Mágia használatra van lehetősége, úgy a küldetés nyitóposztjától a záróposztjáig maximum öt Mágiát használhat el. Ez lehet ugyanaz az öt Mágia, de akár öt teljesen különböző is, az egyetlen kikötés az összesített számukban van.


Képességek szerzése
A fórumstaff által összeállított képességek megszerzéséhez két feltételnek kell teljesülnie. Először a karakternek fel kell oldania a megszerezni kívánt képességet, ezután pedig meg kell vásárolnia.

A képességek rendszere SkilltreeA minden játékos által megszerezhető képességek ún. képességfákat alkotnak. Ezeken a képességfákon összesen öt képesség található, erősség szerint I., IIa., IIb., III., és IV., jelzéssel ellátva.
Feloldani egy képességet szintlépésekkel lehet. Az előtörténet elfogadásakor, valamint minden szintlépéskor a játékos választhat egyet a kasztja képességei közül, amelyet fel kíván oldani. Fontos figyelemmel tartani, hogy egy képesség csak akkor oldható fel, ha az adott fában minden azt megelőző képesség is feloldásra került. Tehát például egy III. erősségű képesség csak akkor oldható fel, ha az I., IIa. és IIb. képességek is fel lettek oldva.
Amennyiben a játékos feloldott egy képességet a megszerzéséhez a képesség leírásában feltüntetett árat kell kifizetnie. A képességek árát Váltóban adjuk meg, amely az oldal hivatalos pénzneme.

Minden játszható kaszt négy választható képességfával rendelkezik, amelyek mind egy kissé más játékstílust tesznek lehetővé. A játékos nem köteles végigjárni a kasztja egyik fáját, mielőtt feloldhatna egy másik fán található képességet, azonban itt is figyelemmel kell tartani, hogy a képességek egy fán belül csak egymás után oldhatóak fel.
Pályázott képességek
Amennyiben a játékosok nem elégedettek a staff által felkínált képességekkel, vagy szeretnék kiegészíteni az eszköztárukat lehetőség van egyedi varázslatok pályázására. Ezek a pályázott képességek illeszkednek a karakter kasztjának valamelyik ágába, azonban ha a karakter szerzett már meg abban a fában a pályázott képességével egyenlő erejű alapképességet, úgy feloldás nélkül vásárolhatja meg az elfogadott pályázott varázslatot. Például ha valaki bepályáz egy, a Katona kaszt Előőrs ágába sorolható II. erősségű képességet és már feloldotta az ág IIa. vagy IIb. képességét, úgy a pályázott képességet már nem kell feloldania, csak megvásárolnia.
A képességeket az alábbi sablon szerint kérjük pályázni:

Név:
A képesség neve a faj által használt nyelven (Valamint magyarul)
Típus: Bűbáj vagy Mágia
Erősség: A képesség erőssége (I.,II.,III. vagy IV.) valamint hogy melyik kaszt melyik ágába illeszkedik (pl. Nebelturm - der Schmied)
Ár: A képesség Erőssége alapján 1000, 2500, 4000 vagy 5500 váltó
Leírás: Egy részletes leírás a képesség pontos működéséről és ízlés szerint az audiovizuális megjelenéséről. Ajánlott a képesség tényleges felhasználását leírni, ugyanis a pontatlanul megfogalmazott képességeket a staff nem engedi át.


_________________
"Én vagyok Abaddón, e földnek bírája. Az Úr megítélt titeket és konkolynak találtattatok. Negyven és még annyi napotok van, hogy bűnbánatot gyakoroljatok, utána az élő Isten szent tüzében vesztek el mindahányan. Ez volt az első és utolsó szózat, melyet hozzátok intéztem."
http://questforazrael.hungarianforum.net

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.