Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 106

Küldetés: A hátratolt helyőrség (V.I.SZ. 821 Ősz)

Kedd Aug. 06, 2019 4:06 pm by Lothar von Nebelturm

Két alak beszélgetett a rogyadozó pult mellett a kocsmában. A kocsmában éppen a szokásos …

Comments: 10

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 53


You are not connected. Please login or register

Teacita kívánságkosara

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Teacita kívánságkosara  Empty Teacita kívánságkosara on Vas. Jún. 26, 2016 10:03 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő
Név: Szemmel verés vs Igéző tekintet
Ár: idk
szint: 1? (végül is tök nyomi képesség, idővel csak kicsit fejlődni tud, de túl messzire úgyse akarok elmenni. meg amilyen nyomi vagyok én is, úgyse fogom sose használni xD)
Leírás: Egyazon képességnek a két különböző felhasználási lehetősége, mely a szerencse, sors (vagy nevezzük akárhogy) befolyásolására alkalmas. Szemmel verés során a szemmel verő valamely negatív esemény bekövetkeztét idézi elő a szemmel vert közeljövőjében (szerintem tudja befolyásolni, hogy milyen horderejű esemény legyen, magasabb szinten gondolom, nagyobb a hatásköre, pl. elérheti, hogy valaki eltörje a kezét, elhagyja a felesége [ja, azt most is :”D] stb.) Akkora balszerencsét sose tud előidézni, hogy az halálhoz vezessen, kivéve, ha meg nem született gyermekről (vagy állatról) van szó, akkor viszont specifikusan tudja kontrollálni az eseményt (ilyen esetben vetélés vagy halva születés az eredménye a szemmel verésnek; egyértelműen csak valami nagyon magas szinten fejlődik ekkorát a képesség, vagy soha, csak kurva jól hangzik xD ). A szemmel verőnek nem kell szemkontaktus teremteni a szemmel verttel viszont X ideig kell pontosan őt néznie és közben koncentrálnia, hogy elérje a kívánt hatást. Az igéző tekintet ugyanez, csak balszerencse helyett jó szerencsét idéz elő.

Név: A Neheztelő Pillantás.
Ár: idk.
Szint: 1? (szerintem ugyanaz a helyzet, mint a másiknál)
Leírás: A szemkontaktus X időre való fenntartása szükséges követelmény A Neheztelő Pillantás hatásának eléréséhez. A hatás pedig a következő: az elszenvedőt kínzó bűntudat kezdi gyötörni, úgy érzi, mérhetetlen nagy hibát követett el A Neheztelő Pillantás gazdája ellen, amit jóvá kell tennie, így valamelyest manipulálhatóbbá válik. (Reális keretek között. Nyilván nem agykontroll a dolog, senki se fogja megölni az anyját, csak mert ránézett valaki A Neheztelő Pillantással.)


_________________
Felhasználó profiljának megtekintése

2Teacita kívánságkosara  Empty Re: Teacita kívánságkosara on Szer. Júl. 06, 2016 3:51 pm

Jerobeam

Jerobeam
az Isten Lángja
az Isten Lángja
A szemmel verés nem igazán illik bele a csábdémon fantáziába, így egyelőre ezt elutasítom. A Neheztelő pillantás azonban annál inkább, ez 2. szintű és 1500 váltóba fog kerülni.


_________________
"Én vagyok Abaddón, e földnek bírája. Az Úr megítélt titeket és konkolynak találtattatok. Negyven és még annyi napotok van, hogy bűnbánatot gyakoroljatok, utána az élő Isten szent tüzében vesztek el mindahányan. Ez volt az első és utolsó szózat, melyet hozzátok intéztem."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

3Teacita kívánságkosara  Empty Re: Teacita kívánságkosara on Vas. Aug. 14, 2016 3:12 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő
fussunk le egy teljesen felesleges kört : D

Név: Az orrodnál fogva vezetlek
Ár: ?
Szint: ?
Leírás: Technikailag feromontermelés, csak szeretem a közmondásokat. A karakter illata növeli a környezetében lévők (ráirányuló) szexuális vágyát, így vonzóbbnak látják. Én a távolsághoz kötném. Vagy talán semmihez, miközben pötyögöm ezt, eszembe jutott, hogy kaptam egyszer ajándékba Cieltől egy kb ilyen hatással rendelkező parfümöt.  

Név: Empátia
Ár: ?
Szint: ?
Leírás: Gondolom, a beszédes neve elárulja, mire akar kimenni a dolog. Teljesen passzív képességnek képzelem el Tea esetében, fogjuk rá, hogy már rendelkezik is vele, olvastátok, tudjátok, hogy egy elég reflexív-önreflexív karakter, úgyhogy ez a szösszenet tulajdonképpen csak azért születik ide, mert vannak képességek, amiket szívesen alapoznék erre a tulajdonságára. Maga a skill annyit tesz, hogy a szándékosság vagy a kontrolláltság teljes hiányában maximálisan intuitív alapon erős benyomásokként képes érzékelni a környezetében lévők hangulatát, érzéseit.

Név: Illúziókeltés
Ár: ?
Szint: ?
Leírás: A képesség tudatmanipuláción alapul, a karakter képes elhitetni veled, hogy látsz, érzel vagy hallasz dolgokat, amik valójában nem is léteznek. Önvédelemre tartom ideálisnak, elvégre főleg arra alkalmas a képesség, hogy megtévessze a környezetét. Reális keretek között természetesen, például nem tud több agyat átverni, négy-öt személlyel érzékeltethet kisebb dolgokat, de ha csak egy embert akar manipulálni, akár a teljes környezetét is megváltoztathatja. Ebben az esetben elég sokáig képes fenntartani az illúziókat, de ha több emberen használja csak néhány pillanatig tartanak csupán.

Név: Illúziókeltés 2.0
Ár: ?
Szint: ?
Leírás: Nem kimondottan tudatkontroll, de azon alapszik a képesség (akárcsak az 1.0). Nem mások tetteinek, döntéseinek befolyásolására képes, inkább a látásmódjukat változtathatja meg. A képesség elsősorban nem a személyhez, hanem a tárgyhoz/jelenséghez/valamihez kötött, amin alkalmazza. Példával érzékeltetve: képes egy öt váltóst (ötös váltót? hogy mondod ezt? :"D) húszasnak láttatni. Egy idő után persze megszűnik a varázs, ez az idő a mérettől, a tárgytól, a befektetett energiától függően változhat, de egészen addig, amíg tart a hatása, minden ember húszasnak látja azt a váltót, akinek a kezén átmegy.
(Valószínűnek tartom, hogy nem fogjátok elfogadni, úgyhogy nem is dolgozok azon, hogy kitaláljam, a technikai körülményeket, pl hogy mekkora tárgyon mennyi ideig tart a hatás stb : D)

Név: Pszichometria
Ár:
Szint:
Leírás: Kevésbé szépen csengő néven tárgy- és téremlékezet. A karakter képes információkat megtudni egy tárgy, hely vagy személy múltjáról, történetéről azzal, hogy megérinti azt, vagy egyszerűen csak a közelében tartózkodik. Eleinte csakis tárgyakon, csakis érintés útján, és csakis nagyon erős érzelmi töltettel rendelkező emlékek előhívására képes.Természetesen spontán. A még fejletlen, inkább passzívnak tűnő képesség úgy működik, hogy a tárgyhoz/helyhez köthető emlékeket az egyik résztvevő "bőrébe bújva" újra átéli, később már képessé válhat szándékosan is előidézni az emlékeket, kívülállóként szemlélni őket, és nagyjából behatárolni őket időben. Könnyebb persze, ha erős érzelmi nyomot hagyó emléket kell előhívnia, de némi koncentráció árán a semlegesekkel is elboldogul.

Név: Taktohipnózis
Ár:
Szint:
Leírás: Érintés útján képes mások döntéseit, érzéseit, gondolatait manipulálni (tudjátok, mint Wolverine nője az Originsben). Egy kicsit Inceptionösen képzelem, nem konkrét parancsokat érzékel a másik, inkább csak afféle sugalmazás, ami vagy működik aztán vagy nem (vagy valami teljesen más sül ki belőle). Kicsit úgy működik, mint A Neheztelő Pillantás, csak kontrollálhatóbb a hatása. Persze szűkíthető és talán csábdémonosabbá tehető úgy a képesség, ha aktus közben használható, de nem szeretném ennyire degradálni a karakterem (csak jelzem, hogy gondoltam erre az opcióra is).

na, hát egyelőre ennyi. én is érzem, hogy a legtöbb dolog talán nem fér bele a succubus faji koncepciójába, ezek teljes mértékben karakterspecifikus képességek, a pszichometria lehet vadnak tűnik, nem tudom, csak gondoltam, bepróbálkozok vele, mindig is az egyik kedvenc képességem volt : D
*ítéletre várva a vérpadra lép*


_________________
Felhasználó profiljának megtekintése

4Teacita kívánságkosara  Empty Re: Teacita kívánságkosara on Vas. Aug. 14, 2016 4:27 pm

Jerobeam

Jerobeam
az Isten Lángja
az Isten Lángja
Az orrodnál fogva vezetlek - Classy névválasztás, de felesleges külön képesség, a csábdémonoknak alapból ilyen a kisugárzásuk.
Empátia - Hát ha már Norvennek nem kell neked elfogadom, 3. szint, 2000 váltó, valamint nem kerül varázserőbe de épp ezért nem kikapcsolható (ennek minden előnyével és átkával együtt)
Illúziókeltés - Nos ez sajnos tudásdémon képesség.
Pszichometria - Nos ez elfogadható, ám egy kicsit pofozok rajta. Négyes szinten veheted meg 2500 váltóért, és először csak azt tudod egy tárgyról megmondani milyen érzései fűződtek hozzá a tulajdonosának, hatos szinntől pedig azt is, ki volt az eredeti tulajdonosa. Nyolcas szinttől láthatod, ha a tárgy közelében erős érzelmi fűtöttségű drámák játszódtak le (ahogyan írtad).
Taktohipnózis - 9.szint, 5000 váltóért elfogadva.


_________________
"Én vagyok Abaddón, e földnek bírája. Az Úr megítélt titeket és konkolynak találtattatok. Negyven és még annyi napotok van, hogy bűnbánatot gyakoroljatok, utána az élő Isten szent tüzében vesztek el mindahányan. Ez volt az első és utolsó szózat, melyet hozzátok intéztem."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

5Teacita kívánságkosara  Empty Re: Teacita kívánságkosara on Hétf. Aug. 29, 2016 2:00 am

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő
Név: Margaretha Kleist
Faj: Ember
Frakció: civil
Kaszt: eltartott feleség?
Nem:
Kor: 25

Kinézet: A hunyorgó mandulavágású szempárba néztem. Benne zöld, sötét és mély íriszek − mint a mohával bélelt kutak feneketlen, mindent tudó mélye −, csak úgy örvénylett bennük a kósza fénye a délutánnak. Az orra vonala olyan egyenes, olyan fitos, mintha öreg, tapasztalt művész keze rajzolta volna az arcára. Egyébként minden vonása ugyanilyen természetellenesen tökéletesnek tűnt. A lágy körívű, ovális arc, a magasan ülő arccsont, a meredeken lejtő állkapcsok, ahogy kerekded, puha állban értek össze. Fölötte dús, vastag ajkak. (kattints)

Jellem: Hiába csüng a férje karján, Etha mégis gyönyörű. Azon gondolkodok, hogy talán még nálam is szebb. Sugárzik belőle valami elemi, ösztönös, érthetetlen életöröm, az élni akarásnak olyan − számomra ismeretlen formájú és lényegű – aurája lengi körbe, ami ragyogóvá teszi azokban a pillanatokban is, mikor épp végtelenül szomorú.

Már azelőtt is megvetettem Alexandert, amiért így beszél a feleségéről, mielőtt találkoztam volna Ethával, és mióta ismertem a szelíd és végtelenül szeretetéhes nőt − aki úgy követelőzik gyöngéd simogatásért, mint évek óta az utcán hányódó, kedves szót soha nem hallott kóbormacska −, teljes szívemből gyűlölöm azt az embert.

Szeretem a türelmét, azt a kitartó, makacs életörömét, amit még Alexander se tudott elvenni tőle. A fáradhatatlan gyöngédségét, ami annak ellenére sem kopott ki belőle, nem vált passzívan agresszív követelőzéssé, hogy mennyi mindent kellett eltűrnie egy férfiak uralta olyan világban, amiben neki sose volt igazán helye. Az állhatatos vágyát, ami újra meg újra hozzám űzte, pedig most már látom, hogy talán nem is kényszer szülte, hanem döntés.

Megismerkedés története: (leírtam már EBBEN az élményben, ez itten egy teljesen freestyle et, mert Etha király és imádom írni)

Fred jó férjed lesz, Etha.
Szinte éreztem a bátyám ujjait a hajamban kalandozni, a hangját pedig olyan tisztán hallottam megcsendülni, mintha itt állna mellettem. Pedig Heinrich hosszú ideje halott már, Freddel együtt lettek egy olyan háború áldozatai, amit sose kellett volna megvívniuk, mégis mindketten a szívükön viselték. Később majd minden bizonnyal bátor hősökként fogják emlegetni a többi arctalan és névtelen katona emlékével együtt, akik vérüket áldozták a nemes ügy oltárán. Vagy alávaló árulókként, akik megérdemelték a halálukat. Minden csak attól függ, hogy milyen kimenetele lesz a háborúnak.
Heinrich özvegye szemlesütve takargatta előlem a meztelenségét, ahogy magára kapkodta a ruháit, pedig percekkel ezelőtt még szemérmetlenül sóhajtozott, az arcát is másféle pír színezte át.
Heinrich nem haragudna érte. Valahol a lelke mélyén mindig is tudta, hogy van bennem valami elemien eltérő, ami nem hagy nyugodni, ami miatt sosem fogok megférni az anyánk által megszabott keretek közé. Nem leszek hű és odaadó feleség, akinek a létezése kimerül abban, hogy az imádott férfi oldalán mindig úrinőhöz méltóan csillogjon, mint valami drága kiegészítő. Nem azért, mert nem akartam volna, egyszerűen nem voltam rá képes. A külvilág normái úgy szorítottak, mint a túlhúzott fűző, ami miatt nemhogy néhány falatnál több nem csúszik le a torkodon, de levegőt se igazán tudsz venni.
Heinrich özvegye a válla felett se sandított vissza, ahogy becsukta maga mögött az ajtót. Tudtam, hogy holnap az első dolga lesz, hogy gyónni megy, de végül nem lesz majd mersze az őszintét vallani. Talán mindketten a pokolra kerülünk ezért.
Én legalábbis biztosan. A gondolatát is utáltam annak, hogy holnap megint férjhez megyek. Egy ideig könnyű volt halogatni, már-már kényelmesnek is tűnt az az időszak, míg illően meggyászoltam Fredet, aztán már nem tudtam volna sokáig dacolni anyám noszogatásával, így is húztam, ameddig csak lehetett. Csak a halála után tudtam meg, hogy egyáltalán nem álltunk olyan jól anyagilag, mint azt Fred szerette éreztetni velem, kénytelen voltam a házát is eladni, majd visszaköltözni anyámhoz. Utáltam magam, amiért Fred halálhírére az első reakcióm egy felszabadult sóhaj volt, és utáltam magam azért, amiért haragudtam a férjemre, mert szinte a semmivel hagyott itt. Anyám pedig elég egyértelműen adta a tudtomra, hogy az apám után maradt örökség közel sem elég ahhoz, hogy mindketten eléljünk belőle.
Alexander Kleist nem tűnt rossz választásnak. Mégis… Mégis a fél lelkemet adtam volna azért, ha a bátyám a tenyere közé vette volna az arcomat, miközben a jól ismert kellemes csengésű, lágy hangján mormogta volna vigasztalón: Alexander jó férjed lesz, Etha. Minden rendben lesz. Végre boldog leszel.

Felleg hátán felleg
mendegélnek, mennek.
Északról le délnek
mennek, mendegélnek.1

Victoria Schmidt annyira szerette a fiát, hogy szinte biztos voltam benne: a hiányába betegedett bele végül. Vannak olyan asszonyok, akiknek teljesen szürke és céltalan az élete, amíg gyermekük nem születik, mintha ösztönösen hajtanák bele a fejüket abba az igába, amit a természet kiosztott rájuk. Anyám pontosan egy olyan nő, aki teljesen láthatatlan a gyermeke nélkül. Hiába hordott magában engem is kilenc hónapig, hiába adta ő nekem az életet, hiába volt nekem ő az anyám, én sose voltam az ő lánya. Nagyon sokára, már egészen felnőtt fejjel értettem meg csupán, hogy valójában nem az engedetlenségem, a megzabolázhatatlanságom vagy az állandó szabályszegéseim miatt nem volt képes arra, hogy szeressen, azt megbocsátotta volna, ha én vagyok az első. A legnagyobb bűnöm az volt, hogy másodiknak fogantam, egy olyan anya méhében, akinek a szívében csak egy gyermeknek volt hely. Bárhogy is kedveskedtem, bárhogy is próbáltam befúrni magam a kegyei közé, bárhogy is akartam kicsikarni belőle egy morzsányi törődést, a szeretetét sose voltam képes megosztani. Sose voltak természetesek vagy őszinték a felém irányuló gesztusai, ha gondoskodott is rólam, csak szánalomból vagy kötelességtudatból tette. Ugyanígy, inkább csak megszokással, mint igazi érzelmekkel kezelte apámat is. Ettől egy kicsit sorstársak lettünk mi ketten, egy kicsit jobban megértettük egymást, mint ahogy értettük a világot, vagy, ahogy a világ értett minket. Ő mindent megtett azért, hogy elnézze nekem a zabolázhatatlan természetem, szánalommal kezelte a különcségeim, talán még ő is elhitte, hogy ennek ellenére is képes őszintén szeretni. Furcsamód pont én voltam mellette azon az éjszakán, amikor meghalt. Anyám kimerültségre panaszkodott, mondtam neki, pihenjen csak nyugodtan, majd én vigyázok apámra. Semmiségekről beszélgettünk hajnalig, nem bírt aludni a fájdalomtól. Ajánlottam neki főzeteket, amivel enyhíthetnénk, de mindet visszautasította, azt mondta, azoktól olyan kába lesz. Mintha élete utolsó éjszakáját éberen, tiszta fejjel szerette volna eltölteni. Hajnalhasadás előtt pár perccel halt meg. Én pedig először temetése után sírtam, a dolgozószobájába zárkózva, a sötétbarna felöltőjét az arcomhoz szorítottam.

Délről napkeletnek,
onnan napnyugatnak,
térülnek, s már újra
északra vonulnak. 2

Gyerekkoromban rengetegszer bújtam el apa dolgozószobájában. A férfiszoba volt az, ahová nem illett nekem bejárnom. Apám mindig úgy tett, mintha nem is vette volna észre, hogy a sötétítő mögött vagyok, pedig kilógott a lábam, és nem egyszer árult el a kislányos kuncogás. Miután a munkájába merült, én vaskos könyvet emeltem le a polcról, törökülésben az íróasztala mellé ültem, a lábának vetettem a hátam, és számomra érthetetlen, felnőtteknek szóló történeteket olvastam ugyanolyan komolyan, mint ahogy ő rendezgette a papírokat. Anyám, mintha félt volna – pedig csak olyan asszony volt, aki tudta a helyét −, sose jött be utánam, csak hátracsapta az ajtót, és a küszöbön állva kiabálta, hogy nincs keresnivalóm nekem itt, a nappaliban vár rám a hímzés. Az olvasás egyébként se lányoknak való.
Másszor a konyhában talált rám. Úrilánynak nem illik tudni főzni, mondta mindig anyám. Engem azonban lenyűgözött, ahogy a szakácsnő, mintha bájitalt készítene, különböző hozzávalókat dobált a fazekakba, fűszerekkel ízesítette, kavart rajtuk párat, más ételeket a sütőbe tolt be, közben pedig mindig lelkesen magyarázta, hogy mit miért csinál. A báránysültet rozmaringgal kell ízesíteni, hozzá szerecsendióval megszórt tört krumpli dukál, az almás sütemény a szegfűszegtől lesz az igazi, a kalács tésztájába sót kell szórni. Sose küldött ki, én pedig csak később tudtam meg, hogy anyám minden egyes alkalommal, mikor engem ott talált, őt büntette meg.
− Min gondolkodsz, Gretchen?
− Csak… semmiségeken.
− Hoznál nekem egy kis vizet?
− Persze, mama.
− És, ha kérhetlek, hagyd végre abba a gondolkodást. Nem áll jól neked.

Elfödik a Napot,
este el a Holdat.
Ólmos esőt visznek,
porka havat hoznak.3

________________________
1Kányádi Sándor, Felleg hátán felleg. Online: http://mek.niif.hu/02600/02673/html/vers0805.htm#97 (2016. 08. 29.)
2Uo.
3Uo.


_________________
Felhasználó profiljának megtekintése

6Teacita kívánságkosara  Empty Re: Teacita kívánságkosara on Csüt. Szept. 01, 2016 3:04 pm

Olvastam az élményeidet amiben Etha szerepel, és igazából reménykedtem benne, hogy egy NJK pályázat lesz a vége. Nem tudom, mit tervezel kettőtöknek, de kedvelem a karaktert, és nem látom akadályát, hogy elfogadjam. Amivel gondban vagyok, az a passzív képessége, úgyhogy ha nem illik a jelleméhez kérlek szólj és esetleg együtt kitalálunk valamit neki:

Név: Dedukció
Típus: Szeméyes passzív
Leírás: Margaretha nagy gondot fordít a részletekre, könnyedén megjegyez apró, elsőre talán lényegtelennek tűnő információkat, ám pontosan ezekből utána képes fontos és messzemenő következtetéseket is levonni, történeteket összerakni apró morzsákból, és ezeket készségesen meg is osztja veled. Jól jöhet nyomozáskor, vagy ha valaki titkolózik, ám apróságokkal lehet mégis elárulja magát Etha számára.
//Ha láttad a Sherlock c. sorozatot, hasonót képzelj el, bár annyira nem magas fokon.//

Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.