Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 79

Magánküldetések

Szomb. Jún. 08, 2013 6:05 pm by Jerobeam

Ezen a szent helyen lehet magánküldetésekre jelentkezni, szám szerint párhuzamosan kettőre. …

Comments: 81

Küldetés: A night to remember

Szomb. Feb. 09, 2019 12:45 pm by Jerobeam

Hol volt, hol nem volt... hogy is volt? Valahogy odakerültetek Friedrichsein jelentéktelen …

Comments: 9


You are not connected. Please login or register

Audiencia: Welcome among the highborne

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1 Audiencia: Welcome among the highborne on Kedd Dec. 27, 2016 5:42 pm

Jerobeam

Jerobeam
az Isten Lángja
az Isten Lángja
Frankenberg ugyanolyan sáros lett volna, mint minden kisebb város ha nem fagyasztja össze az utcákat a téli hideg. Nem szerettem kimozdulni otthonról, ám mint az újonnan felemelkedett démonkirálynak voltak kötelességeim, amelyeket nem hanyagolhattam el ha előnyt akartam szerezni a játszmában. Főképp, hogy nagyon úgy tűnt, vesztésre álltam a békével szemben, amióta a két egyház karöltve kergette ki a Sötét Apostolt a fészkéből. Új bábuk kellettek. Új gyalogok, új püspökök, és legfőképp új vezérek, akik ott lehettek az ellenséges király orra alatt anélkül, hogy veszély fenyegette volna őket. Kém kellett nekem, rejtett tőr, színtelen méreg. És talán meg is találtam. A kapus meglepően modortalan volt, perceket kellett várnom, mire kinyitották előttem a kastély kapuját, pedig érthetően és tisztán mondtam el ki vagyok és mit akarok. Darion Kardenal királyi tanácsosnak beszéde van Margaretha Kleist nagyságos asszonnyal, amely csak az ő fülének van szánva. legalább is ez volt az, amellyel beengedtek a birtokra és a kastélyba, nagy sokára. Nem szerettem, ha várakoztatnak és ez most egyszer tisztán leolvasható volt az ábrázatomról. Ruganyos, célratörő lépésekkel siettem végig a kaviccsal beszórt földúton a hideg, élettelen kerteken át, míg egy cselédlány ki nem nyitotta előttem az épület főbejáratát.
- Jó napot kívánok, fräulein. A nagyságos asszonyhoz jöttem, ahogy azt bizonyára hallotta. - hajtottam fejet előzékenyen a cseléd előtt, ahogy lesöpörtem a kabátom prémjére ült deret. - Ha megkérhetném, szóljon Frau Kleistnek, hogy Kardenal tanácsos keresi. Addig megmutatná, merre van a vendégfogadó?


_________________
"And who are you, the proud lord said, that I must bow so low."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

2 Re: Audiencia: Welcome among the highborne on Szer. Dec. 28, 2016 12:45 am

Adrastea

Adrastea
a Csábítás Démona
a Csábítás Démona
A ház körül mozdulatlan némaság. Mintha az amúgy mindig csengő-bongó apró kis zajok megfagytak volna, zúzmara lepi be az amúgy mindig zsongó életét a Kleist rezidenciának. Téli álmost alszunk most mind. Mióta kiderült Anika titka, mindenki idegenként viselkedik. Ignatz talán a legelnézőbb, mindennel szemben ő a legelnézőbb, mintha nem is evilági volna, hanem valami ájtatos túlvilági szellem, akinek egyetlen dolga az, hogy minden asszonyi bűnt megbocsásson.
Egy kicsit majdhogynem örvendek a váratlan, bejelentetlen vendégünk érkezésének, úgy tűnik, ha mulékony időre is, de felzavarja a ház és a benne élők áporodott távolságtartását. Mindenki kíváncsi Darion Kardenal királyi tanácsosra, és főleg arra, hogy mit akarhat Ethától. Engem mondjuk kimondottan nem érdekel a személye, gondolom, pont olyan, mint az összes többi befolyásos férfi. Arrogáns és öntelt. Azt hiszik, övék a világ és megkaphatnak bármit, amire csak szemet vetnek. Fogalmam sem volt, hogy mit akarhat Ethától, de készen álltam rá, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek annak érdekében, hogy elvegyem a kedvét még a gondolattól is, hogy kihasználni óhajtsa a szerelmemet.
Anika szürke, riadt arccal jelentette be, hogy a szalonba vezette a férfit. Faggatóztam volna, hogy milyen az első benyomása, de efféle kíváncsiskodásra nem volt szükség: az arca és az enyhén remegő teste mindent elárult, amit tudni akartam. Darion Kardenal királyi tanácsos nem lehet egy szimpatikus ember, ha sikerült így a frászt hoznia a mi Anikánkra. Elküldöm a lányt teáért a konyhára, majd a szalonhoz igyekszem.
Most már a saját szememmel is látni akarom. Aprócska sóhajt engedek felszakadni a mellkasomból, mielőtt egy ártatlan, bájos mosoly és naivan csillanó tekintet maszkját ölteném a vonásaimra, aztán belököm a szalon ajtaját.
− Köszöntöm az otthonunkban Herr Kardenal – biccentek felé. – Margaretha megkért, hogy fogadjam önt. Sajnos nem érzi jól magát, vasárnap, mikor misére mentünk, nem öltözött elég melegen, megfázott szegényem. Épp felfrissíti magát, hamarosan csatlakozik hozzánk. Bár a doktor ragaszkodott ahhoz, hogy ágyban maradjon, de minden bizonnyal fontos ügyben látogat hozzánk egy ilyen fontos ember − aprócskát vonok a vállamon, miközben alázatosan pislogok rá, mintha valóban érdekelne a rangja, esetleg mélyen megtisztelve érezném magam a jelenlététől. − Kérem, addig is foglaljon helyet, a szobalány hamarosan érkezik a teával − közelebb lépek a dohányzóasztal körüli ülőalkalmatosságokhoz, és mindenképp megvárom, míg ő foglal előbb helyet. Aztán zavartan elpirulok, aminek egy része színjáték, de valóban csak most eszmélek rá, hogy bemutatkozni elfelejtettem. − Theodora Bergmann vagyok, Frau Kleist unokatestvére. Anyai ágról − csacsogok tovább lányosan.

Felhasználó profiljának megtekintése

3 Re: Audiencia: Welcome among the highborne on Szer. Dec. 28, 2016 2:11 pm

Jerobeam

Jerobeam
az Isten Lángja
az Isten Lángja
A szalon nagyobb volt, mint azt a friss özvegy rangja indokolta volna és sokkal díszesebb. Kétség kívül gazdagabb volt, mint illett, vagyis a megboldogult Herr Alexander Kleist onnan is aratott, ahová nem vetett, ahogy a Biblia mondja. Mert félelmetes úr lehetett, noha a halált ő sem kerülhette el. Egyetlen ember sem. Nem úgy, mint a könnyű léptű nő, aki belebegett a ház belseje felé nyíló ajtón, természetellenesen szőke tincsei finoman megugranak a lépések ütemére. Illedelmes, ahogyan fejet hajt nekem - avagy sokkal inkább a királyi tanácsos rangjának.
- Örvendek a találkozásnak, Fräulein Theodora. - ültem le a dohányzó asztalkához, legalább is az ő szemével látva. Valójában óvatos, gyakorolt léptekkel indultam meg az egyetlen nyitva maradt ajtó felé, közben koncentrálva, hogy az illúzió ne törjön meg. Nem mintha valaha előfordult volna, vagy nehezemre esett volna fenntartani, de sosem lehettem túl óvatos. - Beszél ógörögül, ahogy a Szentírás egyes részei lettek írva? Az Isten Ajándéka, ezt jelenti a neve. Rendkívül találó. Megengedi? - kérdezte a látszatom, ahogy ujjaim rákulcsolódtak az ajtókilincsere és határozott mozdulattal bezártam azt. Zsebemből elővettem a zsebkendőbe csomagolt vörös krétát, majd rövid, hat rúnából álló képletet írtam fel amely az illúziót volt hívatott magába foglalni, amely eltántorít bárkit, aki be akarna lépni. - Ne aggódjon, ha végeztünk nyoma sem marad a gyönyörű famunkán. - mosolyodtam el az illúzióban és a valóságban is. - Tölgy? Esetleg gyertyán?


_________________
"And who are you, the proud lord said, that I must bow so low."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

4 Re: Audiencia: Welcome among the highborne on Hétf. Jan. 02, 2017 12:04 pm

Adrastea

Adrastea
a Csábítás Démona
a Csábítás Démona
Megvárom, míg kiválasztja a helyet, ahová ülni kíván, majd komótos mozdulatokkal és szerénykedő mosollyal fürkészem az arcát, mielőtt magam is leülnék. Épp csak annyi ideig maradok magasabb pozícíóban, míg érzékelheti, hogy veszélyeztethetem a domináns helyzetét, de arra nem hagyok sem időt, sem teret, hogy ezt esetleg gondolatként fogalmazza meg magában. Férfit nyíltan támadni sosem szabad.
A hátborzongatóan hűvös hangja már ültömben ér utol. Az arcát figyelem, a jeges, mozdulatlan vonásait, belemélyedek a tekintete fagyos barnájába, az ajka kimért ívét méricskélem, ahogy borzongás szalad végig a gerincem mentén. − Tanult emberek említették már, de én magam nem beszélem a nyelvet − felelem, és jobban kell figyelnem arra, hogy a hangom ne remegjen meg, mintsem szeretném.
 Jól érezte Anika, ez egy nagyon gonosz ember. Nem elmondani, mit, de egész határozottan érzem, hogy Darion Kardenal királyi tanácsos sötét és mocskos dolgokat rejteget a meg-nem-moccanó arcizmai mögött. Úgy sejtem, nekem sokkal több önuralomra van szükségem, hogy irányítás alatt tartsam a vonásaim.
Aztán egy pillanatra nem akarom és nem is tudnám elfedni a döbbenetet, ami az arcomra ül. Kerekedő szemekkel, táguló pupillákkal, ó betűt formázó ajkakkal figyelem az ajtót, érintőlegesen a hangja is elér hozzám, egyszerre tűnik nagyon közelinek és nagyon távolinak. Az egyetlen épkézláb gondolat, amit a pánik és a hirtelen rám törő menekülési kényszer kaotikus örvényléséből ki tudok ragadni a kérdés: miért? Mennyit tudhat és meddig érdemes játszanom?
Szükségem van pár másodpercre, míg visszanyelem a torkomban dobogó szívemet, és riadtan rebbenő pillák árnyékából az előttem ülő férfi tekintetébe mélyesztem a sajátomat. − Tölgy − suttogom nagyon halkan, mintha az egyetlen dolog, amire képes volnék, hogy engedelmeskedem.
− Kicsoda maga? − a hangom ugyanolyan csöndesen remeg, és ugyanolyan színtelenül, mint az előbb is. − És mit akar tőlünk? Tőlem… Ethától?

Felhasználó profiljának megtekintése

5 Re: Audiencia: Welcome among the highborne on Kedd Jan. 03, 2017 8:11 pm

Jerobeam

Jerobeam
az Isten Lángja
az Isten Lángja
- Szóval ráhibáztam. - mosolyodtam el, miközben óvatosan az illúzió mögé sétáltam a szék támláján nyugtatva a kezeim. - Egyébiránt nem értek a faanyaghoz. Amihez viszont értek, azok az emberek, fräulein Theodora. - látszatom arca belemerevedett a hideg mosolyba, ám én magam körbesétáltam a kis asztalt, elnyomva lépteim hangját míg oda nem értem. Közel hajoltam a füléhez, és anélkül hogy ő látta volna a számat mozogni suttogva elejtettem a szavakat, amelyekért valóban jöttem. - És főleg a démonokhoz, Adrastea. - Az írnok mása résnyire húzta a szemét a mosoly fölött, ahogy akartam ahogy a reakcióját figyeltem. Honnan tudom? Mit akarok? Ki vagyok? Ha tudtam volna olvasni a fejében ezeket láttam volna - de anélkül is tudtam, hogy ezt gondolja. És hamarosan mindenre választ kapott.


_________________
"And who are you, the proud lord said, that I must bow so low."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

6 Re: Audiencia: Welcome among the highborne on Szer. Jan. 04, 2017 1:03 am

Adrastea

Adrastea
a Csábítás Démona
a Csábítás Démona
Feszült, néma csend.
Etha szokott pont ilyen szünetet hagyni a félelmetes történetek csattanói előtt, mikor felolvas. Ilyenkor érzed, hogy ez a másodperc az utolsó, a legutolsó pillanata valaminek, hogy a következő pillarebbenésnél már valami teljesen más leszel, az életed pedig teljesen megváltozik.
Nem lepődöm meg annyira a fülembe duruzsoló hangon, mint illene, de azért látványosan összerezzenek és levegő után kapok. Ha elég ideig voltál szajha, megtanulod, hogy semmin se lepődj meg és hogy mindig, másodpercnyi késés nélkül rántsd elő azt a reakciót, amire számít a vendég. Akkor is, ha váratlan. Akkor is, ha te fizeted meg a látogatása árát.
Ahogy mélyet sóhajtok, elsötétülni engedem a tekintetem. Megfordul a fejemben, de ostobaság volna bizonygatni a királyi tanácsos szavainak az ellenkezőjét vagy abban reménykedni, hogy a magam javára fordíthatom a helyzetet vagy esetleg esélyem volna átvenni a gyeplőt. Bárki is legyen ez az ember, legalább két lépéssel jár előttem, és sajnos nem érdekli eléggé az, ami a lábam között van, hogy lelassítsam vele, míg utolérem. Megtisztelem annyival, hogy nem is próbálkozom és nem játszom ilyen olcsó kis mágikus játékokat vele, mint amit ő űz velem. De azért a vérig sértett nők neheztelő pillantásával marok az arcába, csak hogy tudja: nem vagyok lenyűgözve.
− Tea. Csak Tea − örömtelen mosolyba torzulnak a vonásaim. − Megköszönném, ha abbahagynánk a játszadozást és a titokzatoskodást. A királyi tanácsos úr minden bizonnyal nem a pinámért van itt, és mivel magamtól nem tudok rájönni, mi mást akarhatna tőlem egy férfi, talán felfedetne valamit az ön titkai közül is… Ha már az enyémet ilyen arcátlanul leleplezte − a hangomnál csak a mosolyom hidegebb, a tekintetemben azonban lobog a sértettség és a düh. − Gondolom, ára van annak, hogy a titkom kettőnk, vagy legalábbis a kastély falai között maradjon. Önnél talán csak én vagyok arra kíváncsibb, hogy hajlandó leszek-e megfizetni.

Felhasználó profiljának megtekintése

7 Re: Audiencia: Welcome among the highborne on Szer. Jan. 04, 2017 5:59 pm

Jerobeam

Jerobeam
az Isten Lángja
az Isten Lángja
Nem szabadkozott, nem próbált tiltakozni, elengedte az álcát és a lényegre akart térni. Neki így lett volna a legjobb. Nekem sajnos nem, így nem engedtem a legegyszerűbb és leggyorsabb lefolyást. mert az veszélyes volt és sok úton kiszökhetett a teljes igazság, ami számomra nem volt kívánatos. Így ahelyett, hogy terítettem volna elléptem tőle, hátam mögött hüvelykjeimmel játszva ahogy a történet részleteit találtam ki. A látszatom gyöngyszerű fogai kivillantak, ahogy a mosoly hidegből ragadozószerűvé vált, de éppen csak egy pillanatra.
- Óh, ezt az árat sajnos kénytelen lesz megfizetni, Tea kisasszony. Gondolom kitalálhatta, hogy nem Darion Kardenal vagyok. - egy pillanatra megálltam, hogy az illúzióra koncentráljak, ugyanis amit tenni készültem nem volt egyszerű. A királyi tanácsos alakja meghajolt, miközben az elegáns pókselyem ing helyét egy, a nefilimket viseletét idéző zöld tunika vette át, nyakamba túlzottan csicsás aranyékszer, emberi formám hosszúkás, intelligens arcvonásai pedig egy sokkal lágyabb, vonzóbb és sötétebb tónusú arcnak adott helyet. - A nevem Jilan. - Végigsimítottam a rövid, izzóvörös tincsek közül előbukkanó és a koponyám mellett haladó vékonyka, fehér szarvak illúzióján, miközben hagytam hogy a képzet villás, kígyószerű nyelvének fekete hegyei megvillanjanak az ajkai között. Nem saját kreálmány volt, valóban ismertem egy ilyen démont egyszer nagyon régen, de ma már nem ezen a földön járt. megremegtem, ahogy ő is szokott, egészen élethűen adva vissza a mozdulatot. - Elnézését kérem, ez kicsit csiklandós. Egy üzenetet hozok a megbízómtól. Egy ajánlatot. Illetve, sokkal inkább egy ultimátumot. De ha megfelelően játsza ki a lapjait, talán egy ajándékot. - fordultak ismét felé az aranyló, résnyire húzott szemek, ám ilyen közelről így is jól láthatta azoknak vágott, keskeny pupilláit. A tükrök és füst mögött elégedetten bólintottam. Jól sikerült jelmezt választanom az előadáshoz.


_________________
"And who are you, the proud lord said, that I must bow so low."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

8 Re: Audiencia: Welcome among the highborne on Pént. Jan. 06, 2017 12:51 am

Adrastea

Adrastea
a Csábítás Démona
a Csábítás Démona
Biccentek. Lomhán, megfontoltan – épp csak a tekintetem sürgető.
A lehető legteátrálisabb unalommal nézem végig az átváltozást – ennek a hosszú és kellemetlen színjátéknak a második felvonását −, halvány kis mosoly jelzi a szám sarkában a maximális érdektelenségemet, de azért nem szólok semmit.
Azonban a minden vonásában uralt arcom mögött feszültebb vagyok, mint életemben valaha. Még a háborúban sem rettegtem ennyire. A franc essen bele, még akkor sem éreztem ilyen elemi, ösztönös, gyomorforgató rettegést és undort, mikor a pápával álltam szemben.
Egyetlen apró ráncocskát se hagyok moccanni – és ez felemészti szinte minden erőm.
Tulajdonképpen mindketten játszunk. Remélem, a végén majd meg is tapsoljuk egymást.

A neve Jilan.
Nyilván egy alakváltónak ezt el is hiszem. Az arcomra öltöm azok mosolyát, akik tisztában vannak vele, hogy bolondként kezelik őket, de azért elnézik. Pontosan így mosolyognak az anyák is a gyermekeiknek, mikor azt játsszák, hogy igazi teát és igazi süteményt kínálnak fel nekik, nemcsak vízből és homokból áll a lakoma.  
− Nem vagyok szerencsés a kártyában − sóhajtok szende mosollyal, egy kicsit mégiscsak pajkosan. Nem miatta, magam miatt. Kényelmesebben érzem magam efféle szerepben. Aztán újra elkomolyodom. − Halljuk már. Teljesen izgatott vagyok.

Felhasználó profiljának megtekintése

9 Re: Audiencia: Welcome among the highborne on Szer. Jan. 11, 2017 1:22 pm

Jerobeam

Jerobeam
az Isten Lángja
az Isten Lángja
- A kártyához nem kell szerencse, fräulein. - mondta Jilan kígyómosolya, ugyanazt a bosszantó, alattomos hatást keltve mint életében. Fájlaltam a halálát mert egy felettébb érdekes sakkfigura volt, de az élet ment tovább, az örök élet pedig nem várt meg. Ezért hát csak így tudtam életben tartani valamennyire. - Csak gonoszság, átható és ősi. Mert a kártyához hazudni kell, a kártyához manipulálni kell és a kártyához hitegetni kell. A legocsmányabb dolgok amiket egy ember megtehet, de az életet ocsmányan kell játszani. - Jilan előre könyökölt az asztalon, szemeiben az elragadott vadászok hideg lángjával, nem törődve hogy épp az udvari etikett legsúlyosabb pontjait veszi semmibe. Mert ő életében is ilyen volt, tehát illendőnek találtam visszaadni ezt. Én eközben a szoba közepén álltam csukott szemmel, miden porcikámmal az illúzió formálására koncentrálva. - De épp önnek magyarázzam, Tea kisasszony? Egy démonnak, aki jelen számítások szerint leghosszabb ideje képes az emberi királyságok egyik főurának; úrnőjének a kegyeit és bájait élvezni anélkül, hogy bármikor a lebukás fenyegetné? Úgy képes ott táncolni a fajgyűlölők országának egyik bástyája előtt, hogy nem fél attól, hogy esetleg leütik. Vagy hogy a kártyánál maradjunk, képes olyan és azt az arcot felvenni, amelyiket szeretné, bármilyen lapok is vannak a kezében és soha senki nem vette még észre a blöffjét. Figyelemre méltó képesség. Kezdi már érteni, mit akar a megbízóm, Adrastea hercegnő? - mondta ki Jilan az idejövetelem okát, én pedig kíváncsian nyitottam ki a szemem hogy a nő reakcióját figyeljem.


_________________
"And who are you, the proud lord said, that I must bow so low."
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net

10 Re: Audiencia: Welcome among the highborne on Kedd Jan. 31, 2017 6:36 pm

Adrastea

Adrastea
a Csábítás Démona
a Csábítás Démona
Fürkészem az arcot, míg beszél.
És közben egy percig sem feledkezem el róla, hogy ez nem az ő arca. Nem az ő hangja. Talán nem is az ő szavai. Ki vagy te?
Előrehajlok és enyhén szétnyitott térdeimre könyökölve a dohányzóasztal felett farkasszemet nézek vele.
− Gonoszság, átható és ősi – ismétlem a szavait, lassan forgatva a számban a hangokat, végigkóstolva mindegyik ízét. Elmosolyodom. – Én nem érzem magamat gonosznak… − hagyom lehullni a kifejezéstelenség semmitmondó márványálarcát, szívdobbanásnyi időre őszintén, nyíltan nézek rá, sebezhetően és kiszolgáltatottan.
Tompává válik újra a tekintetem. A szemöldököm magasan ugrik, vastag ráncokat gyűrve az alabástromhomlokra.
− Hercegnő? Rossz ajtón kopogtat a megbízója. Annyira állok távol a hercegnőtől, mint a pápa a bűntől – fölnevetek, legfőképp, hogy a saját feszültségem oldjam. – Ha pedig kártyapartnert keres a megbízója, szintén rossz az ajtó – megvonom a vállam. – Nem ismerem a lapjárást.

Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.