Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Küldetés: A hátratolt helyőrség (V.I.SZ. 821 Ősz)

Kedd Aug. 06, 2019 4:06 pm by Lothar von Nebelturm

Két alak beszélgetett a rogyadozó pult mellett a kocsmában. A kocsmában éppen a szokásos …

Comments: 10

Magánjáték és PvP Zárás

Vas. Május 15, 2016 8:17 pm by Ciel Eisenschnittel

A topik létrehozásának oka, hogy szépen számon lehessen tartani, hogy kinek mikor van igénye …

Comments: 104

Aktuális azonnalik

Kedd Dec. 13, 2016 10:03 pm by Serene Nightbough

Sziasztok!

Hogy könnyebb legyen nyomon követni, hogy mikor van kiírva új azonnali és hova …


Comments: 53


You are not connected. Please login or register

Fun facts...

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Go down  Üzenet [2 / 2 oldal]

26Fun facts... - Page 2 Empty Re: Fun facts... on Vas. Jún. 03, 2018 11:28 am

Wyn Silvernight

Wyn Silvernight
Sötét Tünde Druida
Sötét Tünde Druida
1.) Túlzásba viszi a tündehitet. 
Hogy mennyire? Gyakorlatilag képes lenne lemondani az alkoholról és élete végéig tartó szesztilalmat fogadni. Ha elé teszel egy tál bablevest, minden egyes babszemnek külön megköszöni, hogy feláldozta a kis növény-lelkét ezért a remek ételért, szóval ha értékesnek tartod azt a néhány órát, amennyit ez nagyobb adagok esetében igénybe vesz, jobb, ha a közelébe sem viszed a bográcsot. Ha mégis megtalálja? Sok türelmet hozzá! ^^ 

2.) A meztelenség szerinte természetes. 
Ezt többnyire minden egyes szövevényes gondolattengerében megtudhatjuk tőle, azonban mi is erről az igazság? Előszeretettel meditál évakosztümben, és mások esetében sem zavarja a szakadt, esetleg hiányos öltözet, kivéve azon férfiak társasága, akik alsótestükön nem viselnek semmit, mert egy korábban ellene elkövetett megerőszakolási kísérletre emlékezteti. Az eset egyébként jól végződött - Wyn szemszögéből nézve, ugyanis a delikvenst Silvernight papa kihajította egy ablakon. 

3.) Eszméletlenül sokat törődik a hajával. 
Még annál is többet, mint amit itt-ott megemlít. Elmondása szerint az testének egyetlen része, amely kifejezheti női szépségét. Naponta többször fésüli egy apró kis eszközzel, amit a csizmájában elrejtve vagy az úticsomagjai között cipel és amikor senki sem figyel, mindenféle saját készítésű furcsa dologgal kenegeti, hogy úgy tűnjön, mintha természetes módon lenne ilyen szép fényes és jóillatú a haja. 

4.) Wynnesa Fawn Isabel Silvernight-Gentlesaline. 
Ez a teljes neve, de rendkívül gyűlöli, mert hosszú és kicsit sem praktikus. A Fa'el összevonás valójában sokkal többet jelent, mint egyszerűsítés, egy egész rejtély kapcsolódik hozzá. Két középső nevével és a Gentlesaline utótaggal együtt ezt is vér szerinti apjának köszönheti, aki nem volt hajlandó alulmaradni a riválisának tekintett Silvernight birtok jelenlegi urával szemben. 

5.) Időzített bomba. 
Wyn éveken át elzárta az érzelmeit mások elől, még a legapróbbakat is, amióta elvesztette az ikernővérét. Magában tárolja mindazt, amit nem tud kiengedni, így sokszor egy-egy nagyobb sokkhatás alkalmával igazán fontos dolgokat képes ''elfelejteni''.  A tünde frakcióküldetés végén pontosan emiatt nem jött rá, mi az, amit kihagyott a számításaiból: családja és mestere elvesztését, velük együtt pedig mindazon lehetőségek megsemmisülését, amelyekre szüksége lett volna, hogy elmondhassa nekik, a sok harag mögött valójában hálás a szeretetért. Ami viszont a legsúlyosabb következmény: Vajon mikor érkezik el az idő, amikor már nem tudja magában tartani mindazt, amit elraktározott, és hogyan fog ez felszínre törni? 

6.) Lelki társra vágyik. 
Wynt úgy ismerhettük meg, mintha mindenkitől elzárkózna, mert rosszul kezelik, aztán néha hirtelen ''kíváncsivá teszik'' az idegenek, így ''kénytelen'' szemrevételezni őket. Valójában rendkívül egyszerű ok húzódik a háttérben, azon kívül, hogy saját testének börtönében élő kisnövésű természetpapunk szeret hazudni magáról. Abban reménykedik, hogy egy nap majd belebotlik valakibe, aki őt tartja Veronia legkülönlegesebb nőjének és élete végig vele marad. Mindenkire haragszik, aki már megtalálta élete párját, bár sokszor még magának sem vallja be, és ha teheti, csírájában elfojtja az efféle gondolatait. Ugyanis amióta csak rájött, hogy a teste már nem fog változni, ráadásul még a férfiak sem emelik a ''szóba jövő nők listájára'', úgy érezte, felesleges azzal idegesítenie magát, hogy megpróbál beilleszkedni a társadalomba abból a magány-hazugságból, amelyet létrehozott magának, hogy megvédje. 

7.) Pengéket szagolgat. 
Akkor vette fel ezt a szokást, amikor rájött, hogy emlékszik arra a jellegzetes aromára, amely a nővére halálakor volt érezhető a tetthelyen talált dolgokon, s így reméli megtalálni az elkövetőt. Az már nem érdekli, hogy az említett cselekvés elvégzése közben milyennek látják őt a jelenlévők, egyszerűen képtelen nem megtalálni annak a módját, hogyan jusson hozzá a különböző szagmintákhoz. 

8.) Egyik percben még szeret mindenkit és meg akarja őket menteni, ám a másikban már képes szívből gyűlölni. 
Hogy is van ez? Wyn, jelleméből és múltjából fakadóan vészesen bizalmatlan, még azokkal is, akiket évek óta ismer, beleértve a saját családját is. Ezt csak két dolog képes elnyomni: mindent legyőző kíváncsisága/barátok és élete párjának keresése, valamint a Természetbe vetett megingathatatlan hite, amely szerint minden egyes élet értékes - egészen addig, amíg meg nem sérti a Szent Körforgást, ezzel kivívva a kistermetű druida nem éppen felszínes haragját. 

9.) A Természet Tisztelendő Törvénye: Meggyőződése, hogy a növényeknek is van személyiségük. 
Nem tudni, hogyan jutott erre a következtetésre, és általában nem is foglalkozik ilyesmivel, azonban néha, amikor mozdulatlanul ül az aljnövényzet takarásában, azon gondolkodik, miért látja különbözőnek ezeket az élőlényeket mindössze amiatt, hogy másképp nőnek. Pontosan ebből a megállapításából jutott arra a következtetésre, hogy mindegy, milyen étrendet követ, akkor is személyeket fog megölni, hogy életben maradhasson. Azzal is fel lehet mérgesíteni, ha a társaságában lévő veszni hagyja a levese utolsó két kanálnyi mennyiségét. Számára ez azzal egyenlő, mintha valaki undorból eltaposna néhány rovart vagy hálaadás nélkül gyűjtene tüzelőt a hidegebb időszakokra.  

10.) Macskakaparás. 
Wynt ugyan megtanították írni, azonban mindig is gyűlölte gyakorolni. Végül valahogyan eljutott egy elfogadható szintre, ám az összkép olyannyira ronda és olvashatatlan, hogy sokszor még maga sem tudja, mit akart papírra vetni. 

10+1.) A Silvernight birtok kis hercegnője. 
Mielőtt Lunasa meghalt, Wyn csak és kizárólag a család származásának megfelelő ruhákat hordott, és el sem lehetett nála lányosabb lányt képzelni. Ezt a tényt máig tagadja és sokszor magának sem hajlandó beismerni.


_________________
"Nutella-One! Nutella- One, report!"
"Sir, there are at least....six aisle of Nutella in the target area!"
"Okay, Nutella-One. Commence Operation: Total Annihilation. Move in, flank the area with Nutella-Two. Stat rep ASAP. ETA: 2 spooning sec."
"Sir, yes, Sir! Nutella One out!"
/Crispin Shadowbane/
Felhasználó profiljának megtekintése

27Fun facts... - Page 2 Empty Re: Fun facts... on Szer. Jún. 06, 2018 5:58 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus
Apróságok Gloria nővérről:

1.) Szociális szorongás
Gloria kívülről talán mindig nyugodtnak, türelmesnek és felelősségteljesnek tűnik, de folyamatosan görcsben áll a gyomra, ha beszélgetnie kell számára idegen emberekkel, főleg ha az túlmutat a „Mi a panasza?” és a „Hol sérült meg?” kérdéskörökön. Éppen ezért hiába él a zárdában már majdnem öt éve, még mindig nincsenek igazából barátnői - magától nem mer odamenni, és ha hozzá mennek oda, akkor is annyira rágörcsöl, hogy végül az egészből nem lesz semmi. Valószínűleg ez egy rejtett tünde vonása egyébként.

2.) Pocsék festő, remek költő
Amikor a zárdába került Corona priorissza neki is adott egy ecsetet a kezébe, de szinte rögtön el is vette tőle, már csak azért ahogy megfogta. Semmi érzéke sem a rajzoláshoz, a festészethez pedig különösen nem, ugyanakkor ez nem igaz a művészetekre úgy általában. Kiskamaszként költő szeretett volna lenni, végtelenül romantikus lelke pedig a benne dúló lányos viharokat versekbe szedte, majd Gabriel Grünfeld álnéven el is küldte Carolusburgba próba szerencse alapon. A verseit kiadták, majd a könyv egy év múlva már indexre is került, mivel szerencsétlen álnévválasztása miatt az Egyház azt hitte szodómiáról ír benne. Többet nem próbálkozott vele, részben a kudarc miatt, részben mert mikor zárdába vonult elfojtotta az összes rózsaszín képzelgését a szerelemről és egyéb ostobaságokról.

3.)Mindenkit meg lehet menteni
Gloria számára nincs olyan, hogy veszett ügy. Ez igaz a gyógyításra is, ameddig a beteg nem halott, addig minden erejét latba vetve próbálja megmenteni, de igaz a lélekre is. Szerinte bárki elérheti az üdvösséget, ameddig még él, és meghalja az Úr szavát. Különösen fontosnak tartja ezt a démonok esetében, akik második esélyként vannak a földön, de a kultisták lehetséges megtisztításában is mélyen hisz.

4.) Szimpatizál Déllel
A fentiek miatt kifejezetten szimpatikusnak tartja Dél befogadó hozzáállását az Átkozottak és démonok esetén, mert szerinte ez az út vezethet a rehabilitáció felé. Egy ponton elgondolkozott rajta, hogy Hellenburgba költözik és áttér, ám a protestáns vallás puritanizmusát és a tanait, úgy mint az eleve elrendeltetés, a szentek elhagyása és a templomok lemeszelése, képtelen volt magáévá tenni.

5.) Néha kicsit sekélyes… de nagyon igyekszik
Kisasszonyként elképesztő mennyiségű időt volt képes a tükör előtt tölteni, de a zárdában már nem engedhette meg magának ezt a fokú szépségápolást és a teli gardrób helyett is egyetlen ládája lett, abban is két ruha nyárra kettő pedig télre. Ugyanakkor a vágy, hogy szép legyen és szépen öltözködjön nem veszett el belőle, és gyakran torpan meg egy-egy szebb kirakat előtt. Magában még az udvarhölgyek ruháit is képes kritizálni, és nagyon pontos elképzelései vannak arról, hogy hol hogyan illik megjelenni… Ugyanakkor azt is tudja, hogy minden ilyen gondolattal beleesik a hiúság bűnébe. Ilyenkor imádkozni szokott, és mindig igyekszik, hogy legközelebb már ne engedje ezt meg magának. Nehezebb, mint az ember gondolná.

6.) Apa csak egy… kettő van
Gloria nagyon jó kapcsolatban van a nevelőapjával Eric von Blumenfelddel. Az igazi apjáról nem tud semmit, csak egy vélt nevet - Linden, ami hársfát jelent tündéül, de még az anyja is megmondta, hogy az egészen biztosan csak álnév volt. Az igazi apja egyébként Sir Eogan Firelight tünde lovag, aki a vallásháború alatt kettősügynökként, de első sorban a Tünde Királyság kémeként szolgált - ez alatt a szolgálat alatt akadt össze Gloria anyjával. Fogalma sincs róla, hogy van egy félvér lánya.

7.) Kívül-belül
Gloria külsőre egyaránt örökölt ember és tünde jellemzőket, de a fülei kivételével jobban hasonlít a tündékre az arca is és a testalkata is. A mágikus képességeivel kapcsolatban viszont ez pont fordítva van: a varázsereje visszanyeréséhez aludnia kell, és csak az emberekre jellemző mágikus képességeket tudja elsajátítani.

8.) Rossz élmény
Régen nagyon szerette volna megismerni a tündék kultúráját, de tizenhárom éves kora körül egy tünde kereskedő a földre lökte és korcsnak nevezte. Azóta bár mindig izgatott, amikor tündékkel találkozik és beszélhet velük, minden alkalommal ott cseng a fülében a szó, és meg van róla győződve, hogy csak megvetnék a kevert vére miatt, ha közeledne.

9.) Nem tud kinyitni egy befőttesüveget
Bár az állóképessége jó, Gloria fizikailag kifejezetten gyenge. Nem nagyon tud nehéz dolgokat cipelni vagy akár kinyitni egy befőttes üveget. Éppen ezért utálja a buzogányát is, egy kardot vagy egy pajzsot pedig eszébe sem jutna magához venni.

10.) Konyhatündér
A zárdában leginkább a konyhában szeret segíteni, így mindig örül, amikor oda osztják be. Korábban a Blumenfeld kastélyban soha nem kellett magára főznie, de az apácák között rájött, hogy kifejezetten kedveli ezt a tevékenységet, és a vele járó érzést, hogy mások az ő főztjét eszik, és még ízlik is nekik. Egyébként jól is csinálja, de a recept repertoárja bőven elmarad a hivatásos szakácsokétól.


_________________
"Find the lady of the light gone mad with the night
That's how you reshape destiny"
Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére  Üzenet [2 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.