Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Kérdező vendégeknek
Játékostárs kerestetik

Szer. Szept. 02, 2015 10:01 pm by Jerobeam

Ha valaki esetleg ismerkedésre, küzdőtéri párbajra vagy bármi egyébre tárat keresne, itt …

Comments: 60

Küldetés: "Ne legyenek más Isteneid..."

Szomb. Jún. 15, 2019 1:27 pm by Serene Nightbough

Veronia földjét az elmúlt években számos katasztrófa rázta meg. Először Abaddón égette …

Comments: 7

Nieles magánküldetések

Szer. Márc. 01, 2017 11:27 pm by Isidor Bose

A visszajelzések alapján ezeknek elég nagy sikere volt, szóval mostantól külön topicban …

Comments: 5


You are not connected. Please login or register

Naela Valinarys helyzetjátékai

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Naela Valinarys helyzetjátékai Empty Naela Valinarys helyzetjátékai on Szomb. Jún. 08, 2019 10:22 pm

Szeretnék kérni valamit, hogy ha nincs hová írnom, akkor leköthessem magam Smile


_________________
"Csak azok az emberek szomorúak, akiknek nincs céljuk. Nekem van célom." - Naela Valinarys  Adatlap
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net/t1630-naela-valinarys#1

2Naela Valinarys helyzetjátékai Empty Re: Naela Valinarys helyzetjátékai on Szomb. Jún. 08, 2019 10:41 pm

És már érkezik is az első helyzet:

Naela már ideje korán úgy döntött, elhagyja a törzsét és vándorolni kezd. De vajon célba ér-e valaha? Lássuk hát, ha Naela eleve azzal a céllal indult volna útnak, hogy egy országot, törzset, szervezetet, vagy egyéb kisebb csoportot szolgáljon, hogy is nézne ki az élete? Mi lenne az a csoport, ki lenne ott ő, hogyan élné a mindennapjait, és ami legfontosabb, milyen céljai lennének?

Felhasználó profiljának megtekintése

3Naela Valinarys helyzetjátékai Empty Re: Naela Valinarys helyzetjátékai on Vas. Jún. 16, 2019 9:57 am

Egy ünnepég után kissé fáradtan sétálok be a szobámba, ahol leülök a kedvenc párnámra, amivel szemben egy álló tükör helyezkedik el, mellette egy tálban friss vízzel és törülközővel a jobb oldalán, míg balján ott a sok illatos olajom és a színes festékem. Elég meleg van, így a törülközőt belemártom a tál vízbe és megtörlöm a homlokom és a nyakam vele, kellemesen hűsít. Vissza leteszem és nekiállok levenni az ékszereket, a karomról, csuklómról, nyakamból, a bokámról, az ujjaimról és a fülemből. Most nagyon sokat aggattam magamra, mert apa szerint, nagy lehetőségek állnak előttem és most megkért, hogy jobban adjak magamra, mint eddig. Megünnepeltük, hogy vége a Csillagtalan Éjszakának. Érdekel mi okozta és hogy pontosan minek örülünk ennyire, de nem találkoztam senkivel, akitől megkérdezhettem volna.
Beszélgetést hallok, két férfiét, akik hozzám közelednek, az egyik jó apám Zohar, de a másikat nem ismertem.
- Naela kérlek gyere ki hozzánk, valakinek be szeretnélek mutatni! Hallom is a miértjét érkezésüknek és izgatott leszek, hogy mégis mit is szeretnének. Felállok és a fellépő ruhámban sétálok ki, hogy megnézzem magamnak a látogatónkat. Az öltözéke alapján valami felsőbb papi rétegből érkezett.
- Békét és egyensúlyt! Kicsit meghajolok, de nem viszem túlzásba, kedvesen üdvözlöm és egyre kíváncsibb leszek, hogy atyám mit talált ki a vendégünkkel, amihez én is kellek.
- Üdvözöllek, a nevem Akan ben Bazak. Azért jöttem, hogy feladattal lássalak el, már elég nagy vagy és remekül boldogulsz közöttünk, ezzel a lehetőséggel még kiemelkedőbb lehetsz.  Úgy éreztem ez egy nagy megtiszteltetés, mégis mintha egy nagy gombóc lett volna a torkomban, szóhoz sem jutottam, csak bólintottam. Fogalmam sincs, milyen feladatot kaphatok, félrepillantottam apámra, aki büszkén mosolygott rám vissza. Terveztem, hogy elmegyek a saját céljaim miatt, ám ha a törzsem ad feladatot, az mindennél fontosabb, nem lehet belőlem szakadár, nem járhatok úgy, mint Korach. A család becsületét nekem kell megvédenem, így kérdőn pillantok vissza Akan felé.
- Mi lesz a feladatom? Teszem fel a kérdést, amit már vártak és megkönnyebbülnek, hogy nem ellenkezem, de miért is tenném. A saját érdekem is, hogy a legkiválóbb nefilimek között legyek.
- El kell menned az északi városba és a déli városba, hogy erősítsd a hitet az emberekben, segíts nekik visszatalálni a helyes útra, ellenkező esetben pedig vállalják a büntetést. Kapsz magad mellé két harcost is, hogy vigyázzanak rád. Utad során minden faluba térj be és tedd a dolgod, ahogy azt tanították neked. A feszültséget pedig oldd fel, hogy kisebb ünnepséget szervezel.  Kezdem érteni, miért engem választottak. Kísérettel nem lesz nehéz dolgom remélem, bár még nem volt dolgom emberekkel.
- Rendben, minden tőlem telhetőt megteszek, Elohim legyen a tanúm rá.  Esküdöm meg és ezzel minden eldöntetett. Holnap már indulok is, így egy meghajlás és búcsúzás után távozom is, hogy összecsomagoljam a szükséges holmikat. Ruhák, mindenféle kence, fegyver, ékszerek. Két nyeregtáskányi felszerelés. Reggel hajnalban találkozom a társaimmal, az egyik egy férfi nefilim, a másikuk meg egy ember nő. Különös, de legalább lesz időm megismerni jobban az emberek természetét. Teljesen máshogyan nevelkednek, mint mi és ez a viselkedésükben is meglátszódik, ami az út közbeni beszélgetésből ki is derül. Ő csak a váltóért jött velünk, de egyébkén hívő. Úgy érzem őt is meg kell térítenem, hogy ne legyen ilyen önző, hiszen van jó szándék is. Megértem, hogy megélhetés miatt kell váltó, de ne csak amiatt legyen ő a kísérőm. Lehet nem véletlenül kaptam meg őt magam mellé, útközben azon gondolkozom, hogyan világítsam rá a tényekre. Nefilim társam elég csendes és szűk szavú. Eszembe jut egy tanulságos történet, ahol a váltó nem boldogít, mert nagyobb öröm segíteni másokon és hálájuk jeléül elfogadni bármit mást. Néha egy kis ételt, néha csak egy kis ajándékot. Sokkal nagyobb az eszmei értéke ezeknek, hiszen szeretetből kapjuk. Egyelőre még nem hozom fel, nem akarom egyből ezzel letámadni, inkább az első falura bízom a lehetőséget, hogy megtapasztalja, milyen hálásak is az emberek. Utána ráérek elmesélni és talán átértékeli a dolgot, a kapzsiság mondhatni bűn és nem szívesen utazok együtt vétkesekkel.
Az első falu környékén egyből harcba keveredünk pár förtelmes élőhalottal, akiknek a legyőzésében és is segédkezem. Messziről már láthatta egy két falusi, hogy küzdünk ezekkel a sötétség teremtményeivel, mert mikor megérkeztünk nagyon hálásan fogadtak és úgy éreztem könnyű dolgom lesz megerősíteni őket a hitükben. Az Atya gondol mindenkire, ezért is küldött ide minket, hogy megvédjük a faluban élőket. Segédkeztem a misén a papnak és utána kisebb ünnepséget tartottunk. Kiültünk a tér közepére, ahová kihozták az asztalokat és székeket, előállt egy zenész társaság is, akik mulatós zenét játszottak. Mindenki táncolt, amit én sem hagyhattam ki. Másképpen csinálták, de hamar megtanultam és beilleszkedtem közéjük. Persze, mint nefilim még így is tiszteltek és nem mert mindenki velem táncolni. Akin láttam, hogy fél bátorítva léptem hozzá és kértem fel én. Volt bor, amit nem ittam, víz és persze előkerültek a sonkák és szalonnák a még reggel kisütött kenyérrel. Mindenki beleadta, amit nélkülözni tudott. A kis ünnepség elég jól alakult, bár nem volt túlságosan hosszú. Az emberek hálálkodtak nekünk, ahol felhívtam a figyelmüket embertársamra is, hogy neki is kijár. Kapott ő is ajándékot, aminek láttam mennyire örül. Úgy érzem még pár ilyen látogatás máshol és meg fog változni a nézete, hogy váltó nélkül is velünk tartson a továbbiakban, hogy még többeket segíthessenek és még több ilyen napot élhessenek meg.


_________________
"Csak azok az emberek szomorúak, akiknek nincs céljuk. Nekem van célom." - Naela Valinarys  Adatlap
Felhasználó profiljának megtekintése http://questforazrael.hungarianforum.net/t1630-naela-valinarys#1

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.