Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:You are not connected. Please login or register

Előrengés kérdezzetek-felelünk

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Előrengés kérdezzetek-felelünk Empty Előrengés kérdezzetek-felelünk on Hétf. Ápr. 01, 2019 3:33 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Biztos vagyok benne, hogy rengeteg kérdés merült fel az évek alatt mindenkiben, amit talán megválaszoltunk, talán nem, de egy biztos: a leírásokban nincsenek benne. Mi volt az a részlet, ami szerintetek fontos egy karakter hiteles kijátszásához mégis árkon-bokron keresztül jutottatok csak hozzá az információhoz? Ki mit hiányol a leírásokból? Mi legyen az, amit feltétlenül tegyünk bele akár a faj, frakció, akár a kasztok vagy a játékmechanikát érintő topicok leírásába?

Aki racionális javaslatot ír most is, mint a legutóbbi ilyen globális bejelentésnél, egy egyedi jutalmat tehet zsebre! Írni addig ér, míg meg nem jelenik a "Rengés" kódnéven futó patch újdonságait összefoglaló poszt a hírekben, tehát valamikor jövőhét eleje felé.A hozzászólást Jerobeam összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jún. 06, 2019 10:23 pm-kor.

https://questforazrael.hungarianforum.net

2Előrengés kérdezzetek-felelünk Empty Re: Előrengés kérdezzetek-felelünk on Hétf. Ápr. 01, 2019 5:51 pm

Vendég


Vendég
Szóval, amit én nagyon hiányoltam, mikor elkezdtem, (A rengeteg kaszt mellett) az a mágiarendszer magyarázatának hiánya. Amikor meg már játszottam, akkor a mélységiek hiánya. Nagyon kevés/semennyi információ nem állt rendelkezésemre róluk, pusztán a szájról szájra terjedő szóbeszéd. Az ismertetők menüpont nagyon alulhasznált, szerintem. Bőven elférne benne egy növénylexikon, érclexikon is a lényleírások mellett (meg mondjuk a mélységiek is). Ez mehetett volna olyan részletességgel, hogy ne kelljen a mesterségeknél megkeresni az összetevőket egy eszközhöz, hanem egy helyről kikeresni, hol találhatóak és mire jók. Emellett még a mágia működését is be lehetett volna tenni oda. A világleírás, szerintem egy nagy piros pont volt, hogy olyan részletességgel volt minden feltüntetve, de a „játékosok kérdezték” egy kicsit el lett dugva, így az ott feltüntetett hasznos infókból is nehéz volt falatozni. Az időszámítás ugyan fel lett tüntetve az utóbbi pontban, de attól függetlenül nehéz volt számon tartani, hogy milyen dátumot is írunk. Ez szerintem megoldható, egy külön erre dedikált menüponttal, ahol táblázatszerűen fel van tüntetve, mely napon, mely dátum érvényes.
A piac egy szépen kidolgozott hely, viszont a „Kereskedősort” fel lehetett volna bontani külön alcsoportokra, (pl: Növények, fegyverek, képességek, stb…) így egy kicsit rendszerezettebbé válhatott volna a hely. Bár megértem azokat is, akik nem akarnak hatvankét dolgot öt helyen megvásárolni.
A játéktér menüpont, részemről egy nagyon ritkán látogatott hely volt. Nagyon sok volt a hely, amely játszhatóvá tehető, de gyengén volt rendszerezve. Én személy szerint egy földrajzi elhelyezkedés szerinti csoportosítást szívesen láttam volna benne.
Plusz az „Archívum” elhelyezése nem volt a legjobb. Sokkal jobb helye lett volna, a „Veronia történelme” rész alatt.
Ja, meg a dolgok frissen tartása! Legyenek update-elve azok a helyek, amelyek nem játszhatóak, vagy az új felfedezések.
Erre mondjuk lehet egy olyan példa, hogy ha egy csapat talál valami információt egy küldetés során, akkor dönthet úgy, hogy megosztja azt a világgal, ekkor az publikussá válik, vagy megtartja magának, ekkor értelem szerűen nem lesz publikus az info.
Hirtelen felindulásból ennyi lenne. Ha valami még eszembe jut, biztos írok. Vagy nem, mert elfelejtem.

3Előrengés kérdezzetek-felelünk Empty Re: Előrengés kérdezzetek-felelünk on Kedd Ápr. 02, 2019 6:21 am

Vendég


Vendég
Hello!

A sok hasznos apró info morzsa szerintem is jól el van dugva, s ráadásul nem is helyen csücsül, hanem egyenesen több helyen. Kezdő érkező számára szerintem kész rémálom átevickélni a könyvtár rendszereken. Jó! Egyik részről szűrő, hogy mennyire kitartó egy új információ megszerzéséért, de nem erről szól a játék. Szóval ezekkel az apró informozsákkal lehetne valamit kezdeni.

- Játékosok kérdezték ( nem túl sok info van benne, de mégis segítenek esetleg elképzelni egyes dolgokat pl a folyó méretét, ez szintén leírásokba belekölteni )
- Kiegészítő leírások ( Ebben sok az info, nem lehetne a megfelelő helyekre begyúrni? )

- Wikin Veronia Pénznemei ( Nem tudom itt az oldalon hol találok róla infot )


- A sok update-elős írások

( "A fórum 1.2 frissítése során bevezetésre kerülnek az engedélyköteles kasztok. Ezek a többi karakterosztályhoz képest elméleti előnnyel indulnak azon oknál fogva, hogy az oldalon sem a varázserőt, sem az újratöltési időket nem mérjük, csupán a játékosok becsületére bízzuk. Így az ezekre épülő hátránnyal rendelkező kasztokat csakis az eléggé tapasztalt és megbízható játékosok irányítására bízzuk. Ezen bizalom elnyeréséhez egy engedélypályázat szükséges, ami a következő:
- A játékos az adott kaszt egy 10. szintű képviselőjét irányítja
- Szószám kikötés nincs, de kellően kifejtett legyen
- Tartalmaznia kell legalább egy harci jelenetet
- Meg kell jelennie benne, hogy a játékos érzi a kaszt erősségeit és gyengeségeit
- Nem helyettesíti az előtörténetet

A pályázatokat szerény személyem fogja ellenőrizni és a nem megfelelő embereket kizárt dolog, hogy átengedem. Jó munkát, elvtársak!")


- Régi városok leírásai? ( Jól látom, hogy csupán az Archivumban találhatok rá? Hmm valami Letűnt korok enciklopédiája indítani, s ott tárolni őket. Még jól jöhetnek egyes játékokban. )


Másik észrevételem, hogy mikor valahogy szóba kerül, hogy most milyen évszámot írunk? Nem lehetne a főoldalra odaírni? Ez szintén csupán kikerülése lenne annak, hogy kutakodjon az ember.


Utolsó észrevételem pedig, hogy mi a helyzet a wikia QfA oldallal, s az ottani információkkal, leírásokkal és egyebekkel?

4Előrengés kérdezzetek-felelünk Empty Re: Előrengés kérdezzetek-felelünk on Szomb. Ápr. 06, 2019 11:58 am

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Ahogy a leírásokkal kapcsolatban már összegeztem szerény vámpír-nézeteimet a korábbi közvélemény kutatásban: nekem a problémám elsősorban azok hiányával, és szétszórtságával akadt és itt csatlakoznék az előttem szólókhoz. Nekem, mint jött-ment újoncnak nagyon sok időbe telt kibogarászni a dolgokat. Azt, hogy van Wiki oldal, azt például egy-két évvel később tudtam meg, de ott sem találtam sokkal több mindent. Azt hiszem az volna jó, hogyha tényleg minden kb. egy helyen lenne, vagy a wikin, de akkor minden ott, vagy mindent ide gyűjteni főleg, és csak pl. a pénznemeket hagyni wikin, hogyha valaki tényleg nagyon beleásná magát, az ott kutakodjon ilyen apróságok után.
Amik bennem felmerültek így a játék során vámpírként a vámpír-frontról azok a következők:

- Vámpírpáncélok: milyenek a vámpírpáncélok pontosan? Vannak-e (mellékes kérdésként) családi címerek, vagy csak a családokhoz felsorolt jelképeket használják? A páncélon is, vagy ott nem? A vámpírpáncélok játék közben sokszor előjönnek, de konkrét leírás nincs róluk, csak annyi, hogy Törvény szerint mindig hordják, de tényleg mindig? Akárhányszor kimozdulnak a kis tornyukból mindig? Piacra is? Nyilván, ez már erős kiforgatása a dolognak, de azért jó volna pontosítani azt a Törvényt. Márcsak a kiskapuk miatt is *megigazítja ügyvéd-bojtári nyakkendőjét*

- Családfők családja: jó volna tudni szerintem, hogy egy-egy családfőnek hogyan néz ki a családja, már csak úgy vázlatosan is (pl: hogy van három fia, nem kell nevesíteni meg semmi, sőt, azt is el tudom képzelni, hogy oda van írva, hogy játszhatóak, ha valaki őket adná), mert ezek azt hiszem a játékban fehér foltok. Én például bevallom, nem tudtam, hogy a főcsaládhoz 'be-nem-mesélt' karikat simán ki lehet játszani, és szinte csak hasra-ütés szerűen mondhatom, hogy Lothar-nak volt egy bátyja, és annak a fiának a fia pl. - én tiszteletben tartottam, hogy az a kör, minimum "engedélyköteles", és nem írok előtörit egy főcsaládi tagról a staff megkérdezése nélkül. Talán csak érdekességképpen, de engem érdekelne hogyan néznek ki.

- Vámpírtornyok: a legfontosabb kérdés, ami örökké visszatér nálam az a "Hogy néz ki belülről egy vámpírtorony? Hányan lakják egy-egy családnál?" Mert ugye találunk leírást rá, hogy egy nagy torony, és körülötte kis település (vagy lehet ezt az információt csak összeszedtem valahonnan chatről) de számomra nem volt mindegy, hogyha például nem főcsaládból származó a kari, akkor vajon lakhat-e a toronyban? Vagy vannak konkrét vámpír villák a torony körül? Hányan vannak, száz fős kolóniákat képzeljek el, vagy épp csak néhány ezret? Úgy képzeljem el ezt a tornyot, mint a budapesti Körszállót, vagy jóóóóval nagyobb? vagy kisebb? szélesebb? tömzsibb? Vagy csak én vagyok túl részlet-pontos játékos, és mindenkinek az idegeire is megyek ezzel?  Igen? Mert még ami még fennakadás volt az a: "Mikor nő ki a vámpír első vámpírfoga?"

- Amalgám nyaklánc: értem hogyan működik, körvonalakban, de mégsem egészen. Én azt hiszem szeretném pontosabban tudni mit jelent az, hogy a vámpír gyengébb, ha el van zárva az ereje, csökken a manája, vagy gyorsabban fogy, lassabban tölt, vagy csak fizikailag van szimplán szarul? És mit jelent az, hogy erősebb, ha nincs elzárva? Hogy képzeljem el ezt? Jó rég volt róla szó chaten, hogy a vámpír ruhában is megég a napon, tény, de zárt épületben például már nem, illetve Darr Reingard karijának is volt egy epizódja, hogy a mocsár ködében kiengedte az erejét néhány másodpercre, és nem égett hamuvá - tévedhetek persze, én erre emlékszem. De az biztos, hogy itt sem evidensek a határok, és a jóérzésű vámpírra van bízva, hogy tudja mikor időszerű a 100-as naptej vagy a farzsebbe rejtett vérzacskó.

- Ami nem vámpír, de felmerült még: a távolságok. Hellenburg egy nap, két nap, vagy egy hónap a Nebelturm-toronytól? És a Főváros? A térkép zseniális, minden elismerésem az alkotóknak, de a távolságok például nincsenek rajta, és bár a leírásoknál megvan adva, hogy maga az egész mekkora (idézem Niel-t: *torkot köszörül* "Maga a kontinens feltérképezett része megközelítőleg kétezer kilométer kelet-nyugati kiterjedésben és másfélezer kilométer észak-déli kiterjedésben."), a számok nekem nem sokat mondanak, de elfogadom, hogyha ezzel is csak én vagyok így.

- Évszám: - ismét az előttem szólóra reagálva - az évszám nekem is tetszene, hogyha kint lenne a főoldalon. Tudom számolni az éveket -, elvileg -, hogy félévente lép egyet, de tájékozódás szintjén, az épp előtörit gyártó játékosoknak is lehet, hogy hasznos lenne.

- Mágia-rendszer: - és a még eggyel előttem szóló gondolatára - a mágia rendszer használata nálam is problémát jelentett. (lsd. Cedrick bénázása a mana-számolással )


Végezetül szeretném kiemelni, hogy ezek csak az én felmerült/felmerülő észrevételeim, és mélyen tisztelem azt a munkát, amit a staff és mindenki, akinek része van abban, hogy ez az oldal működjön beletesz a dologba. Remélem hasznos lesz, amit leírtam. Köszönöm.


_________________
’Would you tell me, please, which way I ought to go from here?’
‘That depends a good deal on where you want to get to,’ said the Cat.
‘I don’t much care where--’ said Alice.
‘Then it doesn’t matter which way you go,’ said the Cat.

5Előrengés kérdezzetek-felelünk Empty Re: Előrengés kérdezzetek-felelünk on Szomb. Május 18, 2019 1:29 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Azt hiszem eleget vártam poszt-Rengés, aki meg akart kérdezni valamit az megtette. Mindhárman kompetens dolgokat javasoltatok, ezeket hálásan köszönjük és hogy ne mondhassátok, hogy Darr nem tartja a szavát, íme a megígért jutalom:

(Grob esetében reroll miatt ez a jutalom átszáll Syele-re)

Név: Enciklopaedia Veroniae Minor
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy apró, zsebre tehető méretű könyv, amelyben valamiért minden kinyitáskor a tulajdonos számára legrelevánsabb élőlényekről, szervezetekről, varázslatokról, tárgyakról vagy bármi egyébről található információ, noha nem mindig egyenlő bőségben. Küldetések során a mesélő dönti el az adott karakter mit talál a könyvben, és hogy az pontosan mennyit is fed fel az igazságból. Nincs kikötés, hogy mikor és hányszor használható, de figyelemmel kell tartani,h ogy hagyományos könyv, így olvasása időigényes (ezt szintén a mesélő szabja meg, hogy mennyi időbe telik elolvasni az adott információt).

https://questforazrael.hungarianforum.net

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.