Ahogy a leírásokkal kapcsolatban már összegeztem szerény vámpír-nézeteimet a korábbi közvélemény kutatásban: nekem a problémám elsősorban azok hiányával, és szétszórtságával akadt és itt csatlakoznék az előttem szólókhoz. Nekem, mint jött-ment újoncnak nagyon sok időbe telt kibogarászni a dolgokat. Azt, hogy van Wiki oldal, azt például egy-két évvel később tudtam meg, de ott sem találtam sokkal több mindent. Azt hiszem az volna jó, hogyha tényleg minden kb. egy helyen lenne, vagy a wikin, de akkor minden ott, vagy mindent ide gyűjteni főleg, és csak pl. a pénznemeket hagyni wikin, hogyha valaki
tényleg nagyon beleásná magát, az ott kutakodjon ilyen apróságok után.
Amik bennem felmerültek így a játék során vámpírként a vámpír-frontról azok a következők:
- Vámpírpáncélok: milyenek a vámpírpáncélok
pontosan? Vannak-e (mellékes kérdésként) családi címerek, vagy csak a családokhoz felsorolt jelképeket használják? A páncélon is, vagy ott nem? A vámpírpáncélok játék közben sokszor előjönnek, de konkrét leírás nincs róluk, csak annyi, hogy Törvény szerint mindig hordják, de tényleg
mindig? Akárhányszor kimozdulnak a kis tornyukból mindig? Piacra is? Nyilván, ez már erős kiforgatása a dolognak, de azért jó volna pontosítani azt a Törvényt. Márcsak a kiskapuk miatt is
*megigazítja ügyvéd-bojtári nyakkendőjét*- Családfők családja: jó volna tudni szerintem, hogy egy-egy családfőnek hogyan néz ki a családja, már csak úgy vázlatosan is (pl: hogy van három fia, nem kell nevesíteni meg semmi, sőt, azt is el tudom képzelni, hogy oda van írva, hogy játszhatóak, ha valaki őket adná), mert ezek azt hiszem a játékban fehér foltok. Én például bevallom, nem tudtam, hogy a főcsaládhoz 'be-nem-mesélt' karikat simán ki lehet játszani, és szinte csak hasra-ütés szerűen mondhatom, hogy Lothar-nak volt egy bátyja, és annak a fiának a fia pl. - én tiszteletben tartottam, hogy az a kör, minimum "engedélyköteles", és nem írok előtörit egy főcsaládi tagról a staff megkérdezése nélkül. Talán csak érdekességképpen, de engem érdekelne hogyan néznek ki.
- Vámpírtornyok: a legfontosabb kérdés, ami örökké visszatér nálam az a "Hogy néz ki belülről egy vámpírtorony? Hányan lakják egy-egy családnál?" Mert ugye találunk leírást rá, hogy egy nagy torony, és körülötte kis település (vagy lehet ezt az információt csak összeszedtem valahonnan chatről) de számomra nem volt mindegy, hogyha például nem főcsaládból származó a kari, akkor vajon lakhat-e a toronyban? Vagy vannak konkrét vámpír villák a torony körül? Hányan vannak, száz fős kolóniákat képzeljek el, vagy épp csak néhány ezret? Úgy képzeljem el ezt a tornyot, mint a budapesti Körszállót, vagy jóóóóval nagyobb? vagy kisebb? szélesebb? tömzsibb? Vagy csak én vagyok túl részlet-pontos játékos, és mindenkinek az idegeire is megyek ezzel? Igen? Mert még ami még fennakadás volt az a: "Mikor nő ki a vámpír első vámpírfoga?"
- Amalgám nyaklánc: értem hogyan működik, körvonalakban, de mégsem egészen. Én azt hiszem szeretném pontosabban tudni mit jelent az, hogy a vámpír gyengébb, ha el van zárva az ereje, csökken a manája, vagy gyorsabban fogy, lassabban tölt, vagy csak fizikailag van szimplán szarul? És mit jelent az, hogy erősebb, ha nincs elzárva? Hogy képzeljem el ezt? Jó rég volt róla szó chaten, hogy a vámpír ruhában is megég a napon, tény, de zárt épületben például már nem, illetve Darr Reingard karijának is volt egy epizódja, hogy a mocsár ködében kiengedte az erejét néhány másodpercre, és nem égett hamuvá - tévedhetek persze, én erre emlékszem. De az biztos, hogy itt sem evidensek a határok, és a jóérzésű vámpírra van bízva, hogy tudja mikor időszerű a 100-as naptej vagy a farzsebbe rejtett vérzacskó.
- Ami nem vámpír, de felmerült még: a távolságok. Hellenburg egy nap, két nap, vagy egy hónap a Nebelturm-toronytól? És a Főváros? A térkép zseniális, minden elismerésem az alkotóknak, de a távolságok például nincsenek rajta, és bár a leírásoknál megvan adva, hogy maga az egész mekkora (idézem Niel-t:
*torkot köszörül* "Maga a kontinens feltérképezett része megközelítőleg kétezer kilométer kelet-nyugati kiterjedésben és másfélezer kilométer észak-déli kiterjedésben."), a számok nekem nem sokat mondanak, de elfogadom, hogyha ezzel is csak én vagyok így.
- Évszám: - ismét az előttem szólóra reagálva - az évszám nekem is tetszene, hogyha kint lenne a főoldalon. Tudom számolni az éveket -, elvileg -, hogy félévente lép egyet, de tájékozódás szintjén, az épp előtörit gyártó játékosoknak is lehet, hogy hasznos lenne.
- Mágia-rendszer: - és a még eggyel előttem szóló gondolatára - a mágia rendszer használata nálam is problémát jelentett. (lsd.
Cedrick bénázása a mana-számolással )
Végezetül szeretném kiemelni, hogy ezek csak az én felmerült/felmerülő észrevételeim, és mélyen tisztelem azt a munkát, amit a staff és mindenki, akinek része van abban, hogy ez az oldal működjön beletesz a dologba. Remélem hasznos lesz, amit leírtam. Köszönöm.