Szent Kesztiána Emlékszínház
Matheus színházigazgató meséje
Szereplők:
Matheucius: narrátor
Mina Coelho: hisztis anya
Johannes Hagen: gazdag macsó
Mina Coelho — ma 0:31-kor
Én színházalok veled fiam!
• Matheucius — ma 0:32-kor
Nos tehát meghívót kaptál a Szent Kesztiána Emlékszínház megnyitójára Britolban.
• Mina Coelho — ma 0:32-kor
UUUUU
• Izgatottan csillogó szemekkel bámulom a papirost
• majd ugrálni kezdek örömömben
• szemem a levél aljára siklik, ahol a dátum van
• kiszámolom, hogy ráérek-e, majd rájövök, hogy aznap van 3 meeting, de azokat inkább lemondom
• Matheucius — ma 0:34-kor
ßroll 20
• NOOO
Johannes Hagen/Screwtape — ma 0:34-kor
Szomorúan konstatálom, hogy a tetemes adományom ellenére, még nem érkezett meg a meghívóm a megnyitóra.
Elfelejtettem megcsinálni hogy Remi ezekre reagáljon xD
• Mina Coelho — ma 0:34-kor
A meetingek megsértődnek, és így azok is lemondanak téged.
• Mina Coelho — ma 0:34-kor
xDDDD
Matheus aggresszíven dörömböl az ajtódon.
• Mina Coelho — ma 0:35-kor
Kár - gondolta az ajtó, és kidőlt.
Johannes Hagen/Screwtape — ma 0:35-kor
- Még hogy a kuuultuuurát nem lehet megvenni. Kinézek a dollár alakú leskelődön, mire kiderül hogy ez már megint az öreg Jehova tanúja. Ráfordítom a zárat mégégyszer.
Matheucius — ma 0:35-kor
Hush, mama, ne lődd le a poént.
Kár, gondolta az ajtó, és kidőlt.
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 0:36-kor
Fuck
• Matheucius — ma 0:36-kor
"Tertullius püspök! Meghívónk van egy színházba Britolban. Te tudod mi az a színház?"
• "Én még egyet sem láttam!"
Mina Coelho — ma 0:36-kor
"Hát egy ház, ahol minden színes!"
Johannes Hagen/Screwtape — ma 0:38-kor
Faszom ajtó. Pedig drága volt. - Színház? Majd én elmegyek, megnézem, és elmesélem. Addig te játszd el az ajtó szerepét. - mondom, és oda is helyezem az ajtó helyére.
Matheucius — ma 0:38-kor
Matheus megtisztelve érzi magát hogy egy ilyen magas rangú püspök ajtaja lehet. Annyira bele éli magát hogy néha ding-dong hangokat is ad.
• Szóval úton vagytok a színházba.
Az épület egy hatalmas kőszínház, és az ajtaja előtt egy szobor áll. Egy nőt ábrázol akinek valami furcsa fegyver van a kezében, hasonló a jotünök puskáihoz, csak kisebb.
• Lehet megérkezni.
Johannes Hagen/Screwtape — ma 0:41-kor
Megérkezem a mercivel, hadd csorogjon a pórnép nyála. Hah, még vörös szőnyegem is van! Mondjuk valaki eltévedt, mert már sétált rajta, de a verőlegények gyorsan betuszkolták a csomagtartóba. Remélem hostess is jár a jegy mellé.
Mina Coelho — ma 0:44-kor
Csodaszép puccos fekete-piros öltözékben, tűsarkúban és mérgezett nyakékével a nyakában tipeg a bejárathoz, ahol is meglátja gyermekei apját, aki azóta nem fizeti a gyerektartást. Nem akarja elhinni, hogy ő az, de kétségtelen: ez a külső, ez az autó, ez a tekintet, ez a pénzszag.... ki más lehetne? Megtántorodik és mielőtt még szemét az épületre vethetné, elsötétül előtte minden, összeesik a földön.
Matheucius — ma 0:46-kor
Passz, drámázzatok
Johannes Hagen/Screwtape — ma 0:47-kor
Bugos a hostessem. Csettintek egy üveg pezsgőért hogy fellocsoljam, úgy tudom csak a drága palackokra ébred.
Mina Coelho — ma 0:48-kor
Valami bűzös folyadék szagára ébred, s ahogy hirtelen elvegőt vesz, be is szippant néhány cseppet, így köhögőrohammal ül fel. Ebben a ruhában nem kényelmes ülni,. állapítja meg. A tűsarkúja miatt a lába kitekereve nyomorog oldalt a földön. Mikor már nem akar megfulladni, fölnéz, hogy lássa, mi történt. És megint meglátja a gyermekei apját. - Te mit keresel itt?!
• • Matheucius — ma 0:49-kor
5 kör az előadás kezdetéig.
Johannes Hagen/Screwtape — ma 0:52-kor
- A kultúra embere vagyok. - legyintek. - Felálsz, vagy a gyerektől eltanultad a mászást? - nekem normális hostess kell, még akkor is ha milf
• Mina Coelho — ma 0:53-kor
Eltátja a száját.
- Gondoltam, hogy sokat változtál, de azt nem gondoltam, hogy ilyen irányba... - szipogni kezd, felháborodottságában alig tud levegőt venni. Gyilkos tekintettel feltápászkodik a földről. - A gyerekrőől legalább tudsz? Aztán mégis honnan? Nem nagyon érdeklődtél felőle, tőled aztán éhen is halhatna! - üvölti a férfi arcába
• Matheucius — ma 0:54-kor
4 kör az előadásig.
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 0:55-kor
Jaj, le ne álljon hisztizni. Megint a címlapon leszek...hmm...az nem is rossz... - Jaj, csak vicceltem. Hogy ne tudnék a kis szemem fényéről, hiszen támogatom ahogy tudom. - mondom, majd fel is veszem a címlap mosolyt, hiszen ha tovább kiabál, biztos minden fényképész minket fog majd fotózni.
• Mina Coelho — ma 0:57-kor
- Tényleg? Mikor küldtél utoljára bármit is? Várjunk... Mikor :látogattad meg utoljára? Az összes sütit én sütöm neki... - szipog. - Pedig tudnád, mennyire hasonlít rád.... Tudod, mi volt az első szava? Tudod? - majdhogynem zokogni kezd. - Az volt, hogy PÉNZ!
• Matheucius — ma 0:57-kor
3 kör az előadásig. Remélem bejuttok rá.
• Mina Coelho — ma 0:57-kor
Tudunk számolni, fiam
• Matheucius — ma 0:57-kor
De a kis Geld nem tud.
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 0:59-kor
Pénz? Valami megdobbant a szívem helyén. - Le ne késsük az előadást. - mondom, miközben próbálom berángatni. Rolexet remélem nem tépi le a kezemről.
(Hol van a cigány?)
• Mina Coelho — ma 1:01-kor
Kábán támolyog, közben idővel észreveszi hogy egy ismeretlen helyen van, és az épület tulajdonképp szép. (Bár nem tudom, milyen.) Ez némileg megvigasztalja. -Tu... Tudtad, hogy jövök?
Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:02-kor
- Persze. Hogy ne tudtam volna, ilyen helyeken mindig vannak hostessek.. - Na és ki van a gyerekkel? Ugye nem a cigány?
• Matheucius — ma 1:02-kor
ja amúgy 1.5 kör az előadásig.
• Mina Coelho — ma 1:03-kor
-A m.... Neked semmiféle tudásod nincs a világról. Egyébként is mit érdekel a gyerek? ha annyira érdekel, látogsd meg - szegi fel az orrát.
- Gyere haza ma velem hozzá.
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:13-kor
- arra nem visz a merci... - keresem a kifogást
• Mina Coelho — ma 1:13-kor
- M... mi az, hogy nem visz? Hát nem te vezeted?
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:14-kor
- üljünk, mielőtt elkésnénk!
• Mina Coelho — ma 1:15-kor
- Megyek már, meegyek... - előszedi táskájából a jegyet, megnézi, melyik ülésre szól a jegye. - ötödik sor hetes szék. - kérdően néz Leo-ra, hogy az övé hova szól.
Matheucius — ma 1:15-kor
Épp beszaladtok a terembe, mikor nyílik a színpad előtt a függöny. Felcsendül a zene, a zenekari árokban egy ősz karmestert véltek felfedezni, ahogy vezeti a silfónikus zenekart.
• Mina Coelho — ma 1:16-kor
SILFÓNIKUS XD
Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:16-kor
- Melléd. - nem fogom nehány bohóc előadását hallgatni. A jegy helyett az ajtó melletti szolgának egy százast nyújtok.
• Waldert/Ozy — ma 1:17-kor
(MELLéd )
Mina Coelho — ma 1:17-kor
Sóhajt és megcsóválja a fejét, a szemeit is megforgatja. - Nem értelek! - jelenti ki bosszúsan, de azért melegséget érez a szíve tájékán. Mellé akar ülni. Pedig tuti nem oda szól a jegye. Azon veszi észre magát, hogy mosolyog. Ahogy elhelyezkedik az ülésben, valami nyugalom szállja meg. a fiára gondol, és anak az apjára, aki itt fog ülni mellette. Kicsordul egy könnycseppje.
Matheucius — ma 1:20-kor
Egy sötét elf áll a színpadon, és szomorú hegedű zenére mondja: - Barátaim! Ezt a műsort Szent Kesztiána emlékére ajánljuk, pont mint az egész színházat!
• Mina Coelho — ma 1:20-kor
- Te tudod, hogy halt meg? Meg mikor? - kérdi halkan Leótól
Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:21-kor
Már cigányokat is színpadra enegednek? Borzasztó. - Én úgy tudom egy nagy ellensége...Bizarro ölte meg.
• Mina Coelho — ma 1:21-kor
- Ez bizarr, ó. - mondja.
- De hát ő csak egy darabjaiban szereplő főgonosz volt. vagy valaki felvette ezt a művélsznevet és megölte? Valami pszichopata lehetett.
• Matheucius — ma 1:23-kor
- Fogadják előadásunkat szeretettel! - És ezzel visszatér a színpad sötétjébe. Eközben Hagennek megakad a szeme a páholyon, ahová igazából szól a jegye. Bent egy inas áll értetlenül, tálján egy drága von Rowan földjeiről származó drága pezsgőt tartott ami meglehetősen drága volt.
Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:23-kor
Integetek. Az az én pezsgőm!! - azonnal hozza le a pezsgőmet! - kiáltok neki. Drágának tűnt, ez fontosabb mint a színpadi bohóckodás.
• Mina Coelho — ma 1:24-kor
Felsikkant. - Na de drágá...izé... Leo! Akárehogy is hívnak! Már elkezdődött az előadás! - mondja fojtott hangon.
Matheucius — ma 1:25-kor
Az egész színház rátok figyel. Majd lassan visszafordulnak a színpad felé. Az inas látszólag észre vett titeket, és már el is tűnt az ajtóban. A szembe páholyból Institoris őexellenciája szór villámokat a szeméből Hagenre. Csak a szájmozgásából lehet látni hogy mondja: "ki nem állhatom."
Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:30-kor
Felpattanok és a szolga után futok. Az az én pezsgőm. Ha sikerül megszereznem, rögtön el is emnekülök vele, mielőtt még az a keselyű Mina el akarná lopni.
• Mina Coelho — ma 1:32-kor
Megpróbál belekapaszkodni Leo karjába vagy ruhéájába, amit el bír kapni
- Normális vagy?!
• Matheucius — ma 1:35-kor
Jön a futó Hagennel szemben az inas, akinek kikapja a táljáról Hagen a pezsgőt. Az inas értetlenül nézi hogy a püspök szalad, majd ő is utána ered. - Excellenciája, hová siet?! Fent a páholyból Nor leordít latinul: - Nyugalom legyen már odalent! A színpadon felvillannak a fények, és egy hatalmas kristálycsillár látható, amiről egy démon lóg. - A nevem Bizarro! Azért jöttem, hogy megöljem Szent Kesztiánát! A zenekar dün dünn dünnnt játszik.
• Mina Coelho — ma 1:37-kor
Leo után sántikál a magassarkúban.
• @Johannes Hagen/Screwtape
Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:41-kor
- El. Hátrapillantok, már jön is a keselyű. Gyorsan keresem a zsebemben a merci kulcsát. Vajon elérem mielőtt utólér?
• Matheucius — ma 1:43-kor
Megjelenik egy cselédlány a színpadon. - Én pedig egy cseléd vagyok, akit megharapott egy zombi uborkaszedés közben a konyhakertben. Azért jöttem, hogy megöljem Szent Kesztiánát! A zenekar dün dünn dünnnt játszik. Hagen sikeresen kiér a színházból, anélkül, hogy elkapná a keserű keselyű.
• Mina Coelho — ma 1:44-kor
Még mindig megy Leo után..
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:47-kor
Gyorsan kocsiba és el
Matheucius — ma 1:49-kor
Sajnálom papa, de Remiel szólott. 9/20 Ahogy szaladsz az autó felé lefejeled futás közben Szent Kesztiána szobrának kezét (amelyik a pisztolyt tartja), elejted a pezsgőt (ami nagyon drága volt) és az gurul oldalra.
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 1:50-kor
Faszom Keszti, még a síron túlról is. A pezsgő után vetem magam, és imádkozom hpgy a recsegő hang a csontom legyen, ne a pezsgő.
• @Mina Coelho mama, te jössz
• Mina Coelho — ma 1:54-kor
jó
• Sose írod le, h velem mi történik
• Én sietek Hagen után végig XD
• sikítok egyet,ahogy meglátom a balesetet
• Matheucius — ma 1:55-kor
most itt a lehetőség utolérni vagy menni a pezsgő után!
• Mina Coelho — ma 1:58-kor
- Jól vagy?! - kérdezi Leotól
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 2:00-kor
Igen! - próbálok feltápászkodni és futni - Nézd, ott egy kóbor gyerek! - próbálom elterelni a keselyű figxyelmét
Matheucius — ma 2:02-kor
Hiába veted magad a pezsgő után, az legurul egy nyitva maradt aknafedélbe. Közben az inas is utolért titeket. - Excellenciám! Lemarad a legjobb részről, épp most mutatja meg a bokáját az északi nő!
• Mina Coelho — ma 2:04-kor
Odanéz az irányba,a mit Leo mutat
• látok ott vmit? XD
• Matheucius — ma 2:06-kor
Aha, látsz egy kóbor gyereket.
Elvégre Hagen sosem hazudik.
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 2:06-kor
Lol
• - Mennyit ér egy fedetlen boka? - kérdezek vissza
• Mina Coelho — ma 2:07-kor
- És? Mit csináljak vele? - kiáltja kétségbeesetten. - Kirohantál a színházból... nevetségessé tettél ennyi ember előtt.... Most azelőadásról is lemaradunk.. eszednél vagy?
• Matheucius — ma 2:08-kor
- Megfizethetetlen, őexcellenciája. Ezen az előadáson csak meghívottak vehetnek részt. - Kacsint. Közben a kóbor gyerek elejti meglepettségében a fagylaltját és hangosan bőgni kezd.
• Mina Coelho — ma 2:09-kor
Odaszalad a gyerekhez és megpróbálja felhívni magára a figyelmet, gyengéd hangon szól hozzá. - Héé! Ne sírj. Lehet még másikat venni. De figyelj. Nincs kedved egy színházi előadást megnézni például?
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 2:10-kor
Te Math
• Ez az inas
• Nem keszti
Álruhában?
Matheucius — ma 2:11-kor
- Nem lehet ebből másikat venni, néni! Ez egy egyedi huldra ízesítésű fagylalt volt! - Sír a gyerkőc. - Színházi előadást? Ugye nem a meztelen bokásról tetszik beszélni? Az inas nem Keszti álruhában. Nyújtja feléd a kezét, hogy segítsen felállni.
• Mina Coelho — ma 2:13-kor
- Ugyan, biztos, hogy láttál már bokát. Ez egy másik korban játszódik, akkor még nem volt szokás bokát mutogatni, de most, hogy már globális felmelegedés van, mindenki kevesebb ruhát hord, így nem nagy dolog a boka megmutatása - magyaráz a gyereknek.
• Matheucius — ma 2:15-kor
@Johannes Hagen/Screwtape már nem sok van hátra! hiszek benned!
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 2:16-kor
Nem fogadom el. Lehet csak a ruhámat akarja llopni. Vagy a rolexet. Vagy a gyűrűimet. Vagy engem. Felállok magamtól...ha pezsgő nicns,.legalább bemehetném a bokáért.
Matheucius — ma 2:18-kor
- Köszönöm néni, értékelem az ajánlatot! - Megölel téged. Az inas jobban szemügyre vesz, Hagen. A kezét nem engedi le. - Békesség, Institoris püspök! - Vészesen közelít a jobb keze a tiedhez.
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 2:19-kor
Jaj ne. Hozzám fog érni egy...szolga? Elkapom a kezem és feltápászkodom
• Mina Coelho — ma 2:21-kor
Mina kézen fogja a gyereket és elindul vissza befele a színházba, mutatva a jegyét meg minden,ha kell
• Matheucius — ma 2:24-kor
- Ne ellenkezzen Institoris püspök! Már nagyon régóta vártam erre a pillanatra! - Feléd ugrik. Ha nem teszel valamit, akkor sikerül veled kezet fognia! A gyerek megszólal. - Jajj néni, bocsánat, de anyukám vár rám két utcával odébb, muszáj mennem!
• Mina Coelho — ma 2:24-kor
- Hát... jó. - Mikor meghallja az anyuka szót, elszomorodik kissé. - Azt hiszem, engem is vár a fiam. Haza kellene mennem hozzá. Jó légy! - integet. - Várj! - szól aztán utána. - Elkísérlek addig.
• Matheucius — ma 2:26-kor
- Igazán nem szükséges! - Ordít vissza, majd futásnak ered. Ekkor veszed észre hogy egyik kezében ott a pénztárcád.
• Mina Coelho — ma 2:26-kor
Elkerekednek a szemei, a szája, és futni kezd a gyerek után. Madj megtorpan, leveszi a magassarkút és mezítláb fut tovább a gyerek után, immár gyorsabban.
• Johannes Hagen/Screwtape — ma 2:27-kor
Hmmm...ezzel alávághatok az öregnek. Hiszen ez szolga ugyan, de déli. Ez Niel, a bűvész. Gyorsan nyújtom a kezem. - Hát még én, cssk mindig is titkoltam!
• Matheucius — ma 2:29-kor
Sajnos a gyerek magassarkú ide vagy oda sokkal gyorsabban fut nálad. - Iboket Czirut újra lecsap! - Kacagott ördögien majd eltűnt a kanyarban véglegesen. Niel boldogan kezet fog Hagennel. - Köszönöm, excellenciája! Pedig már féltem, hogy nem így van. Ráadásul megfordult a fejemben, hogy rossz páholyba mentem! További jó békességet, testvér! - És azzal ő is elszalad.
Johannes Hagen/Screwtape — ma 2:29-kor
Vastaps
Matheucius — ma 2:29-kor
Pompásak voltatok
Mina Coelho — ma 2:29-kor
:"DDDDD
• Jóanyám
• Köszönjük Matheus színházigazgatóúrnak a pompás vezénylést
Matheucius — ma 2:31-kor
meghajol