Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

» Portya: Rowan ostroma
by Nessaris Maera Today at 11:02 am

» Küldetés - Mi teszi a druidát? (V.I.SZ. 822. Tavasz)
by Lothar von Nebelturm Yesterday at 12:23 pm

» Küldetés: Vadász, vagy préda? (V.I.SZ. 821. Tél)
by Lothar von Nebelturm Szomb. Júl. 04, 2020 11:44 am

» Küldetés: Szüreti mulatság (V.I.SZ. 821. Ősz)
by Robin Holzer Pént. Júl. 03, 2020 2:12 pm

» [Küldetés] Caput sub tiara (V.I.SZ. 822. tavasz)
by Iudex Szer. Júl. 01, 2020 10:50 pm

» Képességvásárlás
by Iudex Szer. Júl. 01, 2020 9:50 pm

» Júniusi aktivitás
by Hilde von Nebelturm Szer. Júl. 01, 2020 9:03 pm

» A QFA Memek hivatalos topikja
by Iudex Kedd Jún. 30, 2020 10:54 pm

» Hilde von Nebelturm
by Hilde von Nebelturm Kedd Jún. 30, 2020 10:38 pm


You are not connected. Please login or register

Finsterwaldi eredetű növények

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Finsterwaldi eredetű növények Empty Finsterwaldi eredetű növények on Vas. Ápr. 07, 2019 2:15 pm

Rudenz von Hellenburg

Rudenz von Hellenburg
Design manager
Design manager
Azon növények jegyzéke a Finsterwaldból, amiket a kellően bátor kutatók és természetjárók le tudtak jegyezni... és megélték, hogy azt eljuttassák a többi tudóshoz.

2Finsterwaldi eredetű növények Empty Re: Finsterwaldi eredetű növények on Vas. Ápr. 07, 2019 2:16 pm

Rudenz von Hellenburg

Rudenz von Hellenburg
Design manager
Design manager

Név:Rose of Hopelessness(A reménytelenség rózsája)
Ragadványnevek: Inkvizítorvirág, Bánatvirág, Ártatlan Gyilkos. Halálrózsa

Jobb híján a "virág" megnevezéssel illetik, pedig nem konkrétan növény.


Kinézet, táplálkozás:

Egy növénynek látszó lényről van szó, majdhogynem teljesen úgy néz ki, mint a veroniai rózsa, kizárólag fehér színben található meg. Tüskéi mérete azonban nagyobb és feltűnőbb, mint hagyományos társaié. Az általa megidézett állat szellemszerű, kissé áttetsző jelenés, megérinteni nem lehet, többnyire az arra tévedők által gyakran látott állatok formáját veszi fel. A talaj fölött terjeszkedő rózsák fölött enyhe fényárban úszik minden, ez a holdszínű világosság utalhat arra, hogy vigyáznunk kell vele.
Mivel van fizikai kiterjedése, ezért szüksége van táplálékra is. Nagyjából minden szerves anyagot magába szív, ami a földbe szivárog vagy mellette pusztul el (értelmes fajoknál az elpusztulást igyekszik maga elérni). Mint a rendes növények, a humusz is táplálja, viszont húsevő is, ha sikerül elérnie, hogy valaki elhalálozzon a közelében, tüskéivel, melyeket képes hajtogatni ide-oda, rákapcsolódik és kiszívja belőlük az anyagot. Lényegében mindent, ami az embert/tündét/egyéb faj képviselőjét alkotta, csak egy száraz váz marad utána. A tüskék tehát soha nem keményednek meg, nem lesznek fásak, képlékenyek maradnak és mozgathatók. Azért is nagyobbak, mert egy cső van bennük, amelyen keresztül magába szívhatja áldozatát a növényféle, melyet a tüske hegyéből szivárgó méreggel kezd el átalakítani egyfajta biomasszává, felgyorsítva a bomlás folyamatát.


Hatás, viselkedés

Amikor egy értelmes faj tagja a közelében jár, azt tapasztalja, hogy kedélye szomorkásba, negatívba csap át. Szorongás és reménytelenség szállja meg a lelkét. Ez akkor történik meg, ha olyan száz négyzetméteres közelségében jár a rózsának. Ha ez húszra redukálódik, akkor a lény kellőképp észleli már az arra járó jelenlétét és elméjét, és képet alkot. Egy állatot, melyet az adott személy vagy a már korábban elpusztított egyedek emlékei közül választ. Lehet ez egy kedves háziállata, egy vadászatról való emlék, pozitív és meleg emlékeket ébresztő, vagy épp az ellenkezőjét, félelmet, undort és viszolygást, mint például a patkány. A lény igyekszik megkeresni az arra járó lelkének gyengéjét és kihasználni azt. Ezt reprezentálja a megidézett állat is, azonban ha valaki huzamosabb ideig tartózkodik szemezve az állatszellemmel, előfordulhat, hogy az megszólal, afféle lelkiismereti hangként, olyasmiket hozzávágva az illető fejéhez, ami fokozza annak szívfájdalmát. Olyasmiket, hogy nem jó semmire, felidéz emlékeket, ahol az illető kudarcot vallott, ahol fölöslegesnek érezte magát, amik fájtak neki, az önbizalmát támadja és a kedvét a továbbhaladásra. Ez a szirmokból sugárzó hallucinogén anyagnak köszönhető, anyagilag a fölfelé levegő fehér szemcsék tartalmazzák az anyagot. Az illető logikus módon őrültnek gondolhatja magát, amiért egy állat beszél hozzá, az pedig képes ezt kihasználni és igyekszik meggyőzni, hogy valóban semmi sincs rendben vele. Teljesen sötét színt von az egész világra, és nem csak a pszichét, a fizikumot is támadja, a szemcsék a hallucinogén anyagon kívül ugyanis mérget is tartalmaznak, mely erős kimerültséget eredményez. Fokozatosan próbálja rávenni az illetőt arra, hogy maradjon, hogy lakmározhasson belőle. Adott esetben az áldozat az öngyilkosságig is eljuthat. Amint ez megtörtént, húsát és emlékeit magába szívja, hogy felhasználhassa a következő arra járó szerencsétlennél. Az összes szó, mely elhagyja a szellemszájakat, az áldozatok emlékeiből és azok mozaikként való rakosgatásából tevődik össze. E tekintetben igencsak értelmes fajnak mondható, hisz fel tudja ismerni, mi az, amivel az adott arra járót a legjobban ki tudja billenteni egyensúlyából.


Veszélyesség

Főleg magányos kalandozókra, utazókra jelent kifejezett veszélyt, ilyenkor ugyanis nincs támasz, aki kirángathatná az apátiából vagy őrületből az illetőt. Annak akaratereje is nagy mértékben meghatározza, mennyire lehet meggyengíteni. Egy harcot tapasztalt katona vagy egy erős akaratú démon könnyebben ellenáll, míg egy fiatal gyermek vagy egy lelkileg labilis személy már kevésbé. Van, aki pusztán enyhe gyengeséget és zavartságot tapasztal, van, aki zokogva beszélget el vele, viszont elég erős ahhoz, hogy érveivel visszacsapjon a hozzávágott szidalmaknak, és lelkileg jócskán megerősödve távozik, ezáltal önbizalma jelentősen növekszik, és van, aki lemondó és melankolikus lesz, esetleg megállapítja, hogy életének egyáltalán nincs értelme, és végez magával. Ehhez a növény is nyújt segítséget, hiszen a passzív áldozatot először elaltatja, majd tüskéivel megöli és felfalja.
Aki már találkozott vele, természetesen pszichés tréninggel és józan ésszel könnyedén védekezhet a befolyásolás ellen. A legegyszerűbb az, ha elkerülik, ugyanis bekerülve a bűvkörébe meglehetősen meggyőző tud lenni, koncentrálva az összes világfájdalmat, amit az általa elnyeltek valaha megtapasztaltak, felerősítve a legborzalmasabb pillanataikat, a kínzások, szenvedések emlékét. Gyakran hangsúlyozza a világ romlottságát és a harc feleslegességét. Ha pedig úgy érzi,  az érvek nem elegek, akkor nagyobb koncentrációt sugároz ki az altató anyagból.


Felhasználás

Szirmok: mérgezőek, nyersen fogyasztva borzalmas hasi görcsökhöz, szédüléshez és koncentráció elvesztéséhez vezetnek, nagyobb koncentrációban halálhoz is, főzetekben ezt lehet variálni egyéb összetevőkkel, vagy hígítani, attól függően, mit akarunk, milyen gyorsan is hasson a méreg.
Szemcsék: üvegcsében tárolva, majd egy terembe kieresztve garantált, hogy az összes bent tartózkodót sötét hallucinációk fognak kínozni. Szabad téren kissé szétterjed ugyan, főleg, ha a szél is fúj, de átlagos időjárási körülmények között olyan tíz négyzetméternyi területen egymásnak lehet ugrasztani vele ellenfeleket, vagy akiket ellenfelekké akarunk tenni, és elintézik egymást. Ha egyedül tartózkodó egyén szívja be a pollenszerű anyagot, ugyanaz lesz a hatás, mintha az erdőben összefutott volna a rózsával, esetleg magában tehet kárt, főleg, ha be van zárva valahová, ahonnan nincs kiút.
Ha pozitív célra akarjuk felhasználni, és merészek vagyunk, az is lehetséges, hogy afféle próbabételként vagy lélekerősítőként használjuk. Amennyiben bízunk benne, hogy a célszemély kellően stabil a kétségei legyőzéséhez, szívathatunk vele egy kicsit, aminek következtében javul az érvelőképessége és az élethez való vágya, harckészsége is.
Gyökér: ha behelyezzük valahova, sikeresen kiirthatjuk utált szomszédunk kertjét, legalábbis annak egy részét. Ráadásul a gyökérből újra kinőnek a rózsák, ezzel beindítva halálos folyamatukat, feltéve, hogy kellően nagy része épen maradt még.

Előfordulás, szaporodás

Finsterwald területén lényegében bárhol, sötét, nyirkos helyeken "nőnek".  Általában ott jönnek létre, ahol valami vagy valaki meghalt, annak testéből és fájdalmából építkezve hozzák létre fizikai kiterjedésüket. Ahol egy halott volt, ott csak egy szál, amely aztán áldozatokat próbál vonzani, és ha sikerül neki, akkor egyre több és több rózsa lesz azon a helyen. Célpontjai mindig értelmes fajok vagy állatok, a növényeket mintegy "mellékhatásként" mérgezi meg, így az is gyanús lehet, hogy körülötte minden elszáradt és az aljnövényzet is hiányzik (már amennyi egyébként lenne).

Populáció:

Számolni nem nagyon lehet őket, hiszen egy-egy "telepnek" folyamatosan bővülhet a száma. Több tízezer is előfordulhat az egész erdőben.


Érzékenység:

Mivel sokan nem jönnek rá először, hogy a növényt kéne támadni, így az állatalakkal próbálkozhatnak, aminek semmi értelme nem lesz sem fegyverrel, sem mágiával, ugyanis az csak egy kivetülés. A rózsaalakokat bármilyen tűzzel semlegesíteni lehet, de ahhoz, hogy teljesen elpusztítsuk, ki kell ásni a gyökerét és azt is elégetni, az azonban utolsó védekezésként megpróbál rátekeredni támadója bármelyik tagjára, s ahol hozzáér, mérgező esszenciája ismét belésugárzik, ugyanolyan hatással, mint a fájdalomszemcsék, így elég komoly kellemetlenséget okozva. Páncélon keresztül ez nem érvényesül.


Név: Night Ember / Éjiparázs
Ragadványnevek: Vámpírbogyó, Tűzvirág, Vándormenedék, Sárkánybokor

Kinézet: Cserjeféle, rögtön a föld fölött szétágazik és ha nagyra megnő, körülbelül akkorára, mint egy mogyoróbokor, eléggé komoly bozótost alkot, mely között átlátni ugyan itt-ott, de nem könnyű rajta áthaladni. Hosszúkás-ovális levelei vannak, melyek kissé tapadnak, ha hozzájuk ér valami. Amikor virágszik, alkonyszínű, apró, bolyhos, fürtökben növő virágokban pompázó ágtömeget láthatunk.  Illatuk messzire ér, belengi az egész teret, mély és átható, nagy tömegben elég éles, de kellemes vadvirágillatot áraszt magából. A virágok éjjelente világítanak is, a parázs színével feltűnő jelenségek a sötétben, odavonzzák az arra járó utazót. A tűzre hasonlítanak ilyenkor, vagy egy nagyobb rajnyi szentjánosbogárra. A fény odavonzza a rovarokat, amik így beporozzák a virágot, biztosítva a szaporodásukat. Már messziről kitűnik éles világító fényük, amely bár csapdának tűnhet, de egy apró kellemetlenségen kívül jót hoz a vándoroknak. Ennek hasznossága, hogy a fény távol tartja a vadakat, innen a "Vándormenedék" elnevezés, hisz biztonságot ad a szörnyek ellen, melyek nem nagyon merészkednek a sárkánybokor közelébe.

KÉP

Amikor megérik, virágaihoz hasonló színű kerek, a sárga szilváéhoz hasonlító, de annál nagyobb bogyókat növeszt, mely szintén csonthéjas gyümölcs. Egy ágon szinte tobzódnak a gyümölcsök, a növény rengeteget elbír belőlük, hiába vékonyak az ágak.

Őrzők: A növény levelei mögött igen apró, sárkányszerű lények lapulnak meg. Akkorák csupán, mint a bokor egyik levele, vagy még kisebbek, színükkel pedig beolvadnak a virágok vagy bogyók közé. Amikor valaki szedni akar a termésből, egy ilyen kis sárkány mindig megharapja, mindenképp, hiszen annyi, vagy akár több is van rajtuk, mint ahány termés. Mivel a növénynek nincsenek természetes, azaz hozzánőtt védőeszközei, mint mondjuk tövisek vagy tüskék, a pici drakonidák védik. Apró szárnyaikkal repülni is tudnak, körülbelül úgy, mint a tündérek, ha akarnak, sivító hangot is tudnak kiadni, akárcsak nagyobb társaik, a sárkánygyíkok. A harapásra azért van szükség, hogy egyrészt megvédjék a növényt, másrészt ők is és a növény is beszívják a piciny sebekből szivárgó vért. "Láthatatlan tüskék"-ként is hivatkoznak rájuk, mert amíg a piciny, szúró fájdalom érzete meg nem jelenik, nem is látható, hogy bármi helyet foglalna az ágakon. Egymással hangjelzésekkel kommunikálnak, ügyesen együtt tudnak működni, egyébként többnyire rovarokkal vagy apróbb emlősökkel táplálkoznak. Igen aprókkal, mint pici rágcsálók. Csak annyi időre hagyják el növényüket, amíg táplálkoznak, ezt többnyire váltásban teszik, hogy sose fogyjanak el teljesen róla. Utána rögtön visszatérnek.
Előfordulhat, hogy egy-egy sárkány áttelepül valamely közeli növényre. Ekkor vagy párosodik és tojást rak az adott növényén, vagy egyszerűen áttelepül és úgy kezd új életet.

KÉP

Veszélyesség: A minisárkányok harapása azonkívül, hogy elég éles és hirtelen fájdalmat okoz, nem túlságosan veszélyes. A vérveszteség, amit okoz, elhanyagolható, viszont elkerülhetetlen. Kivéve, ha az illető páncélt visel, azon ugyanis nem hatolnak át a parányi fogak. Ráadásul nem véletlenül a tűzzel és parázzsal azonosítják a növényt, ez nem pusztán színe miatt van így: az őrzők apró lángokat képesek fújni, amik jelentősen megégethetik a méltatlan betolakodót. Ezt csak akkor teszik meg, ha drasztikus beavatkozást észlelnek a környezetükben. Azt még elfogadják, hogy egy-egy gyümölcs távozzon, de ha mondjuk valaki ki akarná tépni vagy vágni növényüket, azt nem tolerálják.

Előfordulás: Finsterwald sötét erdejében bárhol, de az erdő mélye felé gyakoribbak.

Felhasználás:
Virág: Úgy hírlik, a virágok illatát ha valaki hosszú távon belélegzi, az feltüzeli, minden szempontból. Afrodiziákumként is használható, vagy csak egyszerű díszként a szobában, de beizzítja a harci kedvet is, így a lovagok tűzhetnek egy-egy virágzó ágat a páncéljukra. Persze, ha nem félnek attól, hogy dezorientálja majd a gondolataikat.
Gyümölcs: Ha valaki el bírja viselni azt a folyton ismétlődő, elkerülhetetlen fájdalmat, hogy az ujjait szétharapdálják, akkor vígan falatozhat a laktató gyümölcsökből. Egy tucatnyiból már jól is lehet lakni, így ha valaki hosszú ideje úton van, jól járhat vele. Ezenkívül finom, sűrű lekvár is készíthető belőlük, vagy gyümölcslé. Pletyka terjeng arról, hogy egyes vámpírok groteszk kívánságára valaki kifejlesztett egy olyan lekvárt, ami tartalmazza az "áldozatok" vérét is...
Levél: A hosszúkás levelek íze csípős, pikáns ízű teákat lehet készíteni belőle, a bevállalósak akár nyersen is fogyaszthatják. Erőnlétnövelő hatása van, ám csak rövid távra, amint elfogy a hatása, felerősödött fáradtságot eredményez. Hígítva és mértékletesen felhasználva íze miatt ajánlatos fogyasztani.
Tojások: A sárkányok tojásait, ha valaki nagyon ügyes és jól fel van szerelve, ki lehet fosztani, azonban olyan picinyek és közben a sárkányok olyan szívfájdítóan méltatlankodó hangokat hallatnak, miközben próbálják megvédeni csemetéiket, hogy nem érdemes. Meg aztán ott van a tűz is, amit fújnak. Tulajdonképpen a tojásokhoz csak akkor lehetne hozzájutni, ha valami módon az összes sárkány elhalálozna. Úgy viszont a növény sem bírná sokáig. Szimbiózisban élnek, így szükségük van egymásra, a bokor nem élhet sárkányok nélkül és fordítva.
Sárkányok: Egyes druidák, vagy más természethez közel élő és állatokhoz értő képességgel rendelkezők hosszú idő után és türelemmel, kitartással képesek egy-egy pici sárkányt megszelídíteni. Azonban tartásukhoz elengedhetetlen, hogy valamiféle növény legyen a közelükben, ugyanis csak levelek között érzik biztonságban magukat. Kertekben, bizonyos esetekben egy-két szobanövénnyel is beérik, de a gyümölcsfák a kedvenceik, mint mondjuk szilva-, alma- vagy barackfák. A hús mellett nem árt őket gyümölcsfélével is etetni. Ha vért kapnak, felélénkülnek és képességeik is javulnak. Megeshet azonban, hogy eltűnnek, mert visszavágynak oda, ahonnan származnak, így szívfájdalmat okozva gazdáiknak. A szelídített egyedek már nem harapnak, feltéve, hogy sikerült kellő mértékben magunkhoz szoktatni őket és elnyerni bizalmukat. Eleinte lehetséges, hogy még igen, utána azonban kezes kis háziállatok lesznek a druidák vagy mágiahasználók számára. Harcban legfeljebb az elterelés lehet a szerepük, vagy repülve az ellenfél megzavarása, ha pedig a szemét célozzák tüzükkel, elég kellemetlen lehet; de mivel kicsik, apró helyekre is be tudnak jutni, felderíteni, és elvezetni egy adott helyre a gazdát, ha kellően szoros a kapocs köztük, egy kulcsot megszerezni vagy egy apró dolgot elégetni tüzükkel. Ekkor sem árt viszont valami növényfélét magunkkal cipelni. Ha hosszú ideig zöld nélkül maradnak a sárkányok, elkezdenek méltatlankodni és akár le is léphetnek, ha viszont eltévednek, hamar elpusztulnak Veronia vadonjában.[/justify]

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.