Nem is sikerült rosszul. Az ítélet ereje szétzúzza a szerencsétlen (nem mintha annyira sajnálnám) óriás kézfejét, az pedig üvöltve felkapja azt... hangos, nem is kicsit, mégsem törődök vele. Meglendítem a buzogányt a lovam felé, kivételesen még az sem érdekel, ha húz néhány felszíni karcolást a bőrén, csak menjen innen.
Megy is. Hogy a fájdalom vagy a félelem miatt van-e, nem tudom, mindenesetre ha szerencsém van, elég gyorsan vágtat el ahhoz, hogy ne tudja elkapni a monstrum.
Nem érdekel, ha messze jut. Úgyis megtalálom... csak én kerüljek el innen.
A következő ordításra behúzom a nyakam, összeszorítom a fogaim, és csak az önuralmam ment meg attól, hogy a füleimre tapasszam a két tenyerem, a földre ejtve a fegyvert.
Ki kell bírnom. Ha sikerül, amit terveztem, könnyű lesz megmenekülnöm.
Feláll, és ismét megbámulom, milyen nagy. Igaz, nincs sok időm csodálni: megemeli az egyik lábát, és rám lép. Vagyis ezt tervezi... de valamiért túl lassú. Elég lassú ahhoz, hogy kihátráljak a talpa alól.
Mi tagadás, beleremegek, mikor a földre tipor. Ha ez eltalált volna, most nem lennék egyben.
De nem talált el. És nem is fog. Nem ezt terveztem... de most, hogy adott egy még jobb lehetőséget, muszáj kihasználnom.
Ismét felemelem a Bibliát, amit persze nem csuktam össze. Judicatonum, idézem fel magamban az ima címét, és szinte már érzem is újra az erőt az acélban.
Ha lecsapok, és talál, ugyanolyan eredménye lesz, mint legutóbb. Márpedig én támadok; egyenesen a lábfejére, amelyikkel el akart taposni. Márpedig vele ellentétben én gyors vagyok. Az ima felidézése volt nagyjából egy másodperc, utána pedig rögtön meg is indultam, meglendítve a buzogányt... így még ha rájön, mit is akarok, akkor sem biztos, hogy el tudja húzni a lábát.
Márpedig ha nem tudja... akkor ez fájni fog. Jobban, mint az előző sérülése.