Mikor magamhoz térek, sok szokatlan élmény ér. Előző este nem ittam, így bizton állíthatom, hogy nem tévedtem rossz helyre. Az utóbbi héten rászoktam, hogy pont ennek a nagyra nőtt fának az ágai között ágyazok meg, az újabban kultivált függőágyba. Ezzel még nem is lenne gond, de biztos vagyok benne, hogy most ha a fa stimmel is, de az erdő egészen biztosan nem! Rengeteg ismeretlen eredetű zaj bántja a fülemet, a levegőről nem is beszélve. Kész csoda, hogy nem fulladok meg, olyan fura füstös, büdös, elviselhetetlen. Ez a felháborító közeg arra sarkall, hogy kimásszak kényelmes ágyamból, és megnézzem, mégis mi a pokol történt velem. S ahogy földet érek, tényleg elgondolkodom az előző lehetőségen. Tényleg a pokolban vagyok, máshol nem lehetek. Előttem egy hatalmas, furcsa épület, belőle irgalmatlan ricsaj hallatszik. Rengeteg gyerek van körülöttem, s méghozzá min olyan szokatlanul néz ki. Emberek, de mégsem olyan megszokott veroniai külsejük van. Sokan megállnak, megbámulnak, a kezük tele van papírral, vagy valamivel, ami olyasminek tűnik, mint Gerard könyvei, csak ezek… kisebbek. S mindennek tetejébe, valami érthetetlen nyelven nyivákolnak. Ez valami szörnyű. Hirtelen fény gyullad agyamban, és gyorsan végignézek magamon, de legnagyobb megkönnyebbülésemre nálam nincs változás. Végül összeszedem összes bátorságom, és megpróbálom megértetni magam az egyikkel, de amikor németül megszólalok, csak ijedten néz rám.
- Hát nincs más hátra, mint előre. - Morgom az orrom alatt, és megpróbálkozom az angollal. Erre örömtelin felragyog az arca, kézen ragad, meglepetésemben még azt is elfelejtem, hogy visszakoznom kéne, és elrángat egy másik egyformához, aki szemlátomást érti amit mondok, de ahelyett, hogy válaszolna a kérdéseimre, csak a számba nyom egy szelet csokit, és megsimogatja a fejem. Én pedig csak nézek értetlenül. Most akkor mi van?!