Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

» Ékszerészet
by Tertullius Pént. Júl. 10, 2020 10:13 am

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Tertullius Pént. Júl. 10, 2020 10:08 am

» [Küldetés] Tíz kicsi démon
by Oswald von Bertold Csüt. Júl. 09, 2020 9:22 pm

» [Küldetés] Caput sub tiara (V.I.SZ. 822. tavasz)
by Tertullius Szer. Júl. 08, 2020 10:28 pm

» Küldetés: Gott mit Uns!
by Wilhelmina von Nachtraben Szer. Júl. 08, 2020 8:29 pm

» [Küldetés] Kifordított gúnyák (V.I.SZ. 822. Tavasz)
by Syele Wilder Szer. Júl. 08, 2020 7:26 pm

» Aktuális azonnalik
by Ciel von Eisenschnittel Kedd Júl. 07, 2020 9:45 pm

» [Azonnali] Emlékek IV.
by Ciel von Eisenschnittel Kedd Júl. 07, 2020 9:44 pm

» [Magánjáték] Wie in den guten alten Zeiten
by Oswald von Bertold Kedd Júl. 07, 2020 1:34 am


You are not connected. Please login or register

Fegyverek, Páncélok és Felszerelések

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Fegyverek, Páncélok és Felszerelések Empty Fegyverek, Páncélok és Felszerelések on Szomb. Ápr. 06, 2019 11:14 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
„Veronia a varázslat világa, akár tetszik akár nem. Ez alól a tárgyak sem kivételek és soha sem tudhatod biztosan mégis miben rejlik lenyűgöző hatalom. Minden lehet sorsfordító, bármi hasznossá válhat...kivéve azt a csengőt. Azt tedd vissza a helyére!”
Darrakard

Legyen az varázsló, harcos, vagy éppen félcsupaszon a havas hegyeket járó nefilim, egy karakter sem járta üres zsebbel a világot. Az egyes tárgyakra másféle szabályok vonatkoznak aszerint, hogy mennyit és milyen fajtákat viselhet belőle a karakter.

Tárgyak típusai
Minden tárgynak van egy típusa. Az egyes tárgyakra másféle szabályok vonatkoznak aszerint, hogy mennyit és milyen fajtákat képes a karakter viselni. Az adott felszerelés fajtáji a típusuk után, kötőjellel vannak a tárgy leírásánál feltüntetve.

  • Fegyver: a karakter elsődleges eszköze mind támadáshoz, mind védekezéshez. Formája a pengéktől az íjon át a varázskönyvig sokféle lehet. Egy karakter akármennyi fegyvert tarthat magánál (természetesen a józan ész határain belül), azonban az, hogy milyen fajta fegyvereket képes eredményesen használni, korlátozott, és adott karakter elsődleges kasztja határozza meg. Egy karakter csak meghatározott számú fegyvert forgathat egyszerre (mely általában egy, ritkább esetekben kettő). Fegyver fajtái: félkezes, egykezes, kétkezes, távolsági.

  • Páncél: elsősorban a védelmet és az állóképességet támogató felszerelések, melyeket a karakter magára tud ölteni. Többféle nehézségű és eltérő védelmi értékű páncélok léteznek. Fontos, hogy a hétköznapi ruhák, az egyszerű öltözékek nem számítanak páncélnak. Minden kasztnak meg van adva, milyen altípusú páncélban képes kényelmesen harcolni. A karakter viselhet nehezebb vagy könnyebb páncélt is, hogy kihasználja annak előnyeit, vagy elkerülje annak hátrányait (természetesen ésszerű határokon belül). Egy karakter maximum egy darabot hordhat magán minden páncélfajtából. Páncél fajtái: vért, fejfedő, karvédő, lábvédő. Páncél altípusai: könnyű, közepes, nehéz.

  • Kiegészítő: különféle apró, de hasznos tárgyak, általában egy vagy több mágikus képességgel rendelkeznek, melyeket körültekintően felhasználva a karakter saját hasznára fordíthat. Ebből minden karakter öt darabot tarthat magánál egyszerre.

  • Típus nélküli tárgyak: ezekből a tárgyakból bármennyi lehet a karakternél, bármiféle korlátozás nélkül. Általában az egyszer használatos tárgyak (varázsfőzetek, varázstekercsek, stb, illetve egyes küldetések és játékok jutalmai) tartoznak ide, valamint a hasznos, ám nagy jelentőséggel nem bíró eszközök (iránytű, térkép, kötél stb.). Ide tartoznak azok a tárgyak is, melyeket az Összetevők és Bolt leírásban lehet megtalálni.


Ezeken az eszközökön kívül még rengeteg holmi lehet egy karakternél, amit nem tüntet fel az adatlapján. Ilyenek a különféle öltözékek, az utazás egyes kellékei (tűzszerszám, hálózsák, sátor), vagy akár olyan egyszerű holmik, mint egy táska, étel, vagy egy kulacs víz. Ezeket nem is szükséges az adatlapon feltüntetni, s bármikor használhatja őket a karakter, amennyiben az adott küldetés illetve játék nem zárja ki az, hogy nála lenne (például nem valószínű, hogy valaki vinne magával egy elegáns bálba hátizsákot).A hozzászólást Jerobeam összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Ápr. 16, 2019 7:13 pm-kor.

https://questforazrael.hungarianforum.net

2Fegyverek, Páncélok és Felszerelések Empty Fegyverek on Szomb. Ápr. 06, 2019 11:15 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
„Egy harcos csak annyira jó, mint a fegyvere...kár, hogy ez fordítva nem működik.”
– Lothar von Nebelturm 


Fegyver nélkül még nem sok ember merészkedett a Mocsárvidék mélyére, a Nyugati-tenger nyílt
vizére, vagy éppen a Finsterblut vámpírok tornyába. A fegyverválasztás és a fegyverek forgatása a
karakterek alapvető képességei közé sorolható. A fegyverek terén rengeteg variáció és választási
lehetőség áll rendelkezésre, melyeket később is lehet a megváltozott karakterhez igazítani.
Minden kaszt más és más fizikummal rendelkezik, illetve másféle kiképzésben részesült, így
természetes, hogy eltérő fegyvereket képesek használni. A Játszható kasztok leírásában szerepel,
milyen típusba tartozó fegyvereket képes az adott karakter megfelelően forgatni. A fegyvereknek több
típusuk is van, mely segíti a választást.


  • Félkezes fegyverek: ezeket bármilyen karakter képes használni kasztjától függetlenül
  • Egykezes fegyverek: könnyű, gyorsan forgatható, de általában kisebb sebeket ejtő és nagy pontosságot igénylő fegyverek.
  • Kétkezes fegyverek: nagyobb, nehezebb, de komolyabb károk okozására képes, valamit nagyobb hatótávolsággal rendelkező fegyverek. Rendszerint csak a nagyobb erőnléttel bíró karakterek használják őket. Aki boldogul egy kétkezes fegyverrel, annak az egykezes fegyver sem akadály.
  • Távolsági fegyverek: a harceszközök egy különleges csoportja, melyet csak olyanok használhatnak, akiket kifejezetten ezek használatára oktattak és képeztek ki.


Minden karakter egy darab, a neki megfelelő kategóriába illő választott fegyverrel kezd. Később bármikor szerezhet be mellé másikat, vagy cserélheti le a korábbit egyre, ha úgy tartja kedve. Ezt egy játékos kovácsműhelyében tudja megtenni, érdemes tehát szemmel tartani a többiek kínálatát. Néha előfordul, hogy küldetés végén mint jutalom
talál a karakter egy ritka fegyvert.
Ha az a fegyver nem ugyanaz a fajta, mint az előző volt (például valaki a csatafejszéjét lecseréli egy
buzogányra), vagy a karakter egyes szintű és most kezdett bele a kalandozásba, akkor az új fegyvert is
meg kell tanulnia használni. Ez nem megy varázsütésre, a karakter szintlépésről szintlépésre fog egyre
jobban bánni a fegyverével. Általánosságban elmondható, hogy három szintlépés után fog az adott
karakter a fegyverével gyakorlott szinten bánni. Három szintlépést követően vehető fel a mesterképzettség is az adott fegyverhez. Természetesen egy karakter egyszerre több fajta fegyvert is használhat, ilyen nem kell külön három-három szintet gyakorolni, egyszerre tanulja meg a két fegyvert használni.

Megjegyzés: a Bosszú útját felvett karakter kasztjától függetlenül választhat egy plusz BÁRMILYEN fegyvert magának, és azt is megfelelően lesz képes használni (kivéve ahol kritériumnak van megadva, hogy semmiképp nem lehet kezdőfelszerelés)

Név: Tőr
Típus: Félkezes
Leírás: A tőr egy sokoldalú eszköz mely az evéstől a gyilkosságig sok mindenre használható. A jól kialakított tőr használható vágásokra, döfésekre, vagy akár célba is lehet dobni vele. Pengéje hossza jellemzően nem lépi túl a harminc centimétert.
Kritérium: -

Név: Kard
Típus: Egykezes
Leírás: Az átlagos lovagi kard széles körben elterjedt fegyver, melynek forgatói változatos mozdulatairól és alkalmazkodóképességükről híresek. Egykezes fegyver, változatos kialakítással, pengéje hossza a harminc centiméteres rövidkardoktól egészen a több mint fél méteres pengéjű egykezes kardokig terjed. Pengéje lehet egyenes, vagy ívelt szablya, az egyenes pengék között pedig megkülönböztetünk egyélű és kétélű variációkat (a játékos a vásárláskor helyezze a leírásba, mely variációkat birtokolja).
Kritérium: -

Név: Hosszúkard
Típus: Kétkezes
Leírás: Az egykezes kardok hosszabb, nagyobb változata, szélesebb keresztvassal és nagyobb markolattal. Noha forgatója mindkét kezét igénybe veszi a használata, nagyobb erőt lehet vele kifejteni, s távolabbra suhintani, miközben ismert mozdulatai az egykezes kardokhoz hasonlóan fürgék, változatosak. Szinte kivétel nélkül mind egyenes pengével készül, átlagosan egy méteres pengékkel, melyek lehetnek egyélűek, vagy kétélűek (a játékos a vásárláskor tegye a leírásba, mely variációt birtokolja).
Kritérium: -

Név: Másfélkezes Kard/Fattyúkard
Típus: Egykezes
Leírás: A hosszúkard különleges változata, melynek pengéje rövidebb, elég rövid hozzá, hogy egy kézzel is kényelmesen lehessen forgatni. Ennek ellenére markolata hasonló méretű az átlagos hosszúkardokéval, így nem okoz gondot két kézzel forgatni sem, a nagyobb erőkifejtés céljából. Pengéje szinte minden esetben egyenes, s megtalálhatók az egyélű és kétélű variációk is (a játékos a vásárláskör tegye a leírásba, mely variációt birtokolja).
Kritérium: Csak a Bosszú útjával lehet kezdőfelszerelés

Név: Pallos/Zweihänder
Típus: Kétkezes
Leírás: A kétkezes kardok nagyobbik típusa, hasonló felépítésű, mint egy hosszúkard, de méretében sokkal nagyobb, nemritkán embermagasságú, kifejezetten olyanoknak, akik erejükkel akarják a csatatereket dominálni. Hossza miatt sújtásai fürgesége elmarad apróbb testvéreitől, ám ezt kárpótolja nemritkán két méteres hatótávolsága és brutális ereje. Egyaránt találhatók köztük a vékonyabb kétkezes kardok, és a szélesebb, masszív, súlyos Zweihänderek is. Pengéje lehet egy- vagy kétélű, s a megszokott egyenes pengék mellett előfordulnak enyhén ívelt pallosok is (a játékos a vásárláskor tüntesse fel, melyik variációt birtokolja).
Kritérium: -

Név: Tőrkard/Párbajtőr
Típus: Egykezes
Leírás: Különösen vékony pengéjű, könnyed módon forgatható. Hossza nemritkán meghaladja az egy métert, ám kecses kialakítása miatt egy kézzel is tökéletesen forgatható. A Neulander család tagjainak ikonikus fegyvere, gyors döfésekre és vágásokra alkalmas, ám páncélok ellen vajmi keveset ér.
Kritérium: Csak Neulander-vámpírok kezdhetnek vele

Név: Tünde csatapenge
Típus: Kétkezes
Leírás: A tündék különleges, erősen ívelt, széles pengéje. Változatos hosszúságú, az egy méteres pengéktől egészen az embermagasságú fegyverekig megtalálni köztük kardokat. Gyorsan, széles ívben lehet vele vágni, ám vértekről könnyen lepattan. Pengéje általában egyélű, de előfordul, hogy a másik oldala egy rövid szakaszán élezett (a játékos vásárláskor tüntesse fel, melyik variációkat birtokolja).
Kritérium: Csak tünde és sötét tünde karakterek kezdhetnek vele

Név: Éjgyilok
Típus: Egykezes
Leírás: Egy különleges, az alkar oldalára illeszkedő penge, mely tökéletesen igazodott a sötét tündék merénylőinek harcstílusához. Rendkívül gyors és pontos, védekező értéke minimális, és szinte alig akadályoz a mozgásban. Pengéje hossza az átlagos tőrökétől egészen a fél méterig terjed, s mindkét oldalán élezett.
Kritérium: Csak sötét tünde karakterek kezdhetnek vele

Név: Buzogány/Csatacsillag
Típus: Egykezes/Kétkezes
Leírás: Hosszú nyéllel ellátott nehezék, rendszerint kerek vagy ovális formával, mellyel súlyos ütéseket lehet mérni. Egy- és kétkezes változata is széles körben elterjedt, mérete a fél métertől egészen az embermagasságig terjed. Feje lehet sima, tüskés, vagy akár apró élekben végződő. Néha a fejét egy lánccal csatlakoztatják a nyélhez (a játékos vásárláskor jelezze, melyik variációkat birtokolja).
Kritérium: -

Név: Balta/Csatabárd
Típus: Egykezes/Kétkezes
Leírás: Az egyszerű favágó szerszám harctéri változata, hajósok kedvelt fegyvere, mely egyaránt használható bajvívásra és munkára. Éles pengéjével nagy erőt lehet kifejteni, mely ideálissá teszi puha anyagok, rugalmas vértek átütésére. Egy- és kétkezes változata is széles körben elterjedt, mérete a fél métertől egészen az embermagasságig terjed (a játékos vásárláskor jelezze, melyik variációkat birtokolja).
Kritérium: -

Név: Csatakalapács/Pöröly
Típus: Egykezes/Kétkezes
Leírás: Változatos felépítésű kétfejű fegyver, téglalap alakú fej nyéllel ellátva. Feje egyik végén általában tompa, másik végén pedig hegyben végződik. Mindközül a legnagyobb páncélátütéssel bíró fegyver, ám forgatása nehézkes, s könnyen megakadhat. Egy- és kétkezes változata is széles körben elterjedt, mérete a fél métertől egészen az embermagasságig terjed (a játékos vásárláskor jelezze, melyik variációkat birtokolja).
Kritérium: -

Név: Bot/Varázspálca
Típus: Félkezes
Leírás: A bot igen egyszerű eszköz, leginkább varázslók, druidák kedvelt útitársa. Rövidebb, egykezes és hosszabb, kétkezes változatai is elterjedtek. Végük változatos formájú, nemritkán mintás vagy díszített (a játékos a leírásban jelezze, melyik variációkat birtokolja). A fa mágikus tárgyak alapanyaga ősidők óta, így a botok elláthatóak bármely tárgyra helyezhető bűvigével (tartozzon az fegyverhez, vérthez, ékszerhez, stb.).
Kritérium: -

Név: Embermágus bot/Goedendag
Típus: Félkezes
Leírás: Az emberek varázslói által feltalált egyszerű, könnyen forgatható fegyver, mely egy maximum másfél méteres, vaskos bot, melynek egyik végére egy cilinderrel ellátott fém tüskét helyeztek. Jellegzetes mozdulatai a döfés és a sújtás. Egyszerű felépítése és forgathatósága miatt varázslók kedvelt fegyvere.
Kritérium: -

Név: Lándzsa
Típus: Egykezes
Leírás: Egyszerű fegyver, hosszú markolat végére erősített hegyes fémfej. A lándzsa egyidős az emberiséggel, hadászatban és vadászatban egyaránt közkedvelt. Találhatók köztük rövidebb, egy kézre és hosszabb, kétkezes használatra készített lándzsák, valamint lóhátra tervezett kopják is (a játékos a leírásban jelezze, melyik variációt birtokolja).
Kritérium: -

Név: Alabárd
Típus: Kétkezes
Leírás: A lándzsák továbbfejlesztett változata, egy hosszú, maximum két méteres nyéllel ellátott fej, melynek csücske hegybe, oldala pedig fejszeszerű élben végződik. Lomhább fegyver, mint a lándzsa, azonban sokoldalúbb és többféle módon felhasználható.
Kritérium: -

Név: Íj
Típus: Távolsági
Leírás: Az íj egy régi és sokoldalú fegyver, melyet a vadászaton át az ellenség megritkításáig számos módon fel lehet használni. Körönként egyszer lehet lőni vele. Nyílvesszői képesek akár a közepes páncélokat is átütni.
Kritérium: -

Név: Számszeríj
Típus: Távolsági
Leírás: A Schwarzjäger vámpírcsalád különleges találmánya, egy felhúzható szerkezet, mely nyílvesszőket lő ki. Pontosabb mint az íj, és könnyedén viszi át a nehéz páncélokat is, azonban lassabban lehet csak lőni vele. Két körönként egyszer lehet vele lőni (egy kör felhúzni, egy kör ellőni).
Kritérium: Csak Schwarzjäger-vámpírok kezdhetnek vele.

Név: Ismétlő számszeríj
Típus: Távolsági
Leírás: A számszeríj egy nagyobb és nehezebb változata, mely körönként két lövedéket képes útjára indítani. Újratöltése két egész kört vesz igénybe.
Kritérium: Nem lehet kezdőfelszerelés

Név: Nyílpuska
Típus: Egykezes
Leírás: A számszeríj apró, egykezes változata. Ugyanazon kör alatt fel lehet tölteni és lőni is vele, de sebzése az átlag íjakkal egyezik. Újratöltéséhez két kéz szükséges, de a lövéshez egy is elég.
Kritérium: Csak Swartzjäger-vámpírok kezdhetnek vele.

Név: Puska
Típus: Egykezes
Leírás: A puskapor robbanásának erejével egy fém lövedéket egy cső irányzékon keresztül a célpontba juttató mechanikus fegyver. A robbanást egy acélhoz ütődő kovakő okozta szikra indítja be. Két kézzel használható, s két körönként egyszer lehet vele lőni (egy kör újratölteni, egy kör lőni vele).
Kritérium: Nem lehet kezdőfelszerelés

Név: Pisztoly
Típus: Félkezes
Leírás: A puska apró, egykezes változata, mely bár pontatlanabb, egy kézben is elfér. Két körönként egyszer lehet lőni vele (egy kör újratölteni, egy kör lőni vele).
Kritérium: Nem lehet kezdőfelszerelés

Név: Tegez
Típus: -
Leírás: Bőrből készült, nemritkán díszített, változatos formájú eszköz, hevederrel ellátva, melyben 25 nyílvessző, számszeríjba való tüske, vagy puskagolyó fér el (akár vegyesen is).
Kritérium: Egyszerre csak egy viselhető
Ár: 0 váltó (boltban vásárolható)

Név: Dárda
Típus: Egykezes
Leírás: Lándzsaszerű fegyver, mely dobásra lett módosítva. Ősi fegyver, és aki egy lándzsával elboldogul, az ezzel is el fog.
Kritérium: -

Név: Varázskönyv
Típus: Félkezes
Leírás: Összetett pecséteket, rúnákat használó varázslók kedvelt szerszáma, melyből gyorsan és könnyedén felidézhetik a varázslataikhoz tartozó formulákat. A varázskönyv segítségével egy normális esetben két környi időt igénybe vevő varázslatot is meg lehet egy kör alatt formálni. Nemritkán könyvjelzőkkel van ellátva, így a mágus egyetlen kezét veszi csak igénybe a lapozgatása.
Kritérium: -
Ár: 0 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Biblia
Típus: Félkezes
Leírás: Az Úr tetteit hirdető írások gyűjteménye hasonlít a mi Bibliánkhoz, ám Veronia történelméből adódóan kissé eltér. A hittérítők használhatják az Írás szavait erejük forrásaként, vagy tanítás céljából is felolvashatják azt. Megtalálható minden egyházfi oldalán, ám hogy viselőjét segítse, nem szükséges kézben tartani.
Kritérium: -
Ár: 0 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Korbács
Típus: Egykezes
Leírás: A korbács a csábdémonok kedvelt eszköze, mind harcban, mind sajátos elfoglaltságaikban. A hosszú, kecsesen lecsapó fegyver hatótávolsága nemritkán eléri az öt métert is, s kiváltképp gyors, fürge ellenfelek ellen hasznos.
Kritérium: Csak csábításdémonok kezdhetnek vele

Név: Pajzs
Típus: Egykezes
Leírás: A pajzs nem kifejezetten fegyver, sokkal inkább a használó védelmét szolgálja, azonban igen súlyos zúzódásokat tud okozni egy-egy ütése. Változatos formájú és méretű eszköz, ezen kívül jobb és balkézre készített változatok is ismertek. Használható más fegyverrel együtt akkor is, ha a karakter nincs birtokában az Ambidexter képzettségnek.
Kritérium: -

Név: Hárítópajzs
Típus: Félkezes
Leírás: Egy harminc-negyven centiméter átmérőjű kizárólag fémből készült pajzs, melyet az alkarra kell felhúzni. Kialakítása és mérete miatt anélkül lehet viselni, hogy kézzel meg kelljen tartani, így viselője mindkét keze szabad marad, miközben hordja.
Kritérium: -

Név: Toronypajzs
Típus: Félkezes
Leírás: Az átlagos pajzs nehezebb, nagyobb változata, nemritkán embermagasságú, szögletes pajzs. Íjászok, mágusok közt elterjedt felszerelés. Bár cipelni nehéz, egy kis behajtható támaszték található a belső oldalán, aminek hála a földön fel lehet állítani anélkül, hogy meg kelljen tartani, hordozható fedezéket nyújtva. Pozícionálni, kihajtani, elrakni egy kört vesz igénybe. Nemritkán el van látva kémlelőnyílással, hogy hordozója látóterét ne korlátozza le.
Kritérium: -Kezdésnek választható vértek és Kiegészítő tárgyak


Az előtörténet elfogadásakor minden karakter egy darabot választhat a fegyvere mellé az alábbi vértek és kiegészítők közül, teljesen ingyen. Ez alól az egyetlen kivétel, ha az előtörténete indokolja, hogy kellően vagyonos, így megengedhet magának több vértet vagy egyéb tárgyat (például gazdag család, vagy nemesi származás). Ilyenkor a karakter bármennyi felszerelést választhat erről a listáról. Az árral megjelölt tárgyak később is megvásárolhatóak, hasonlóan a képességekhez, ezeket nem kell más játékosoktól megvenni.


Név: Köpeny
Típus: Vért (Könnyű)
Leírás: A törzse, derekat fedő, gyakran hosszú szárú vastag ruhadarab, mely minimális védelmet nyújt a vágások, szúrások, ütések ellen. Varázslók kedvelt viselete.
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Bőrvért
Típus: Vért (Közepes)
Leírás: A testet védő, kivert bőrből készült páncél.
Kritérium: -

Név: Mellvért
Típus: Vért (Nehéz)
Leírás: Egy fémből készült a törzset védő páncél. Vágások ellen effektív, azonban nagy súlya van.  
Kritérium: -

Név: Sapka
Típus: Fejfedő (Közepes)
Leírás: A fejet, valamint esetenként a nyakat is betakaró kivert bőrből készült fejfedő.
Kritérium: -

Név: Sisak
Típus: Fejfedő (Nehéz)
Leírás: A fejet, nyakat és műremek vérteknél akár az arcot is fedő, azt védő fémből készült páncéldarab.
Kritérium: -

Név: Bőr alkarvédő
Típus: Karvédő (Közepes)
Leírás: Az alkarra illeszkedő bőr páncéldarab. Készülhet egy karra, vagy párban.
Kritérium: -

Név: Karpáncél
Típus: Karvédő (Nehéz)
Leírás: Fém vért, mely a kézháttól egészen a felkar elejéig terjed. Megjelenése változó, a pár összeszíjazott lemeztől egészen a kar teljes felületét takaró páncélig terjedhet. Készülhet kizárólag az egyik karra, vagy párban.
Kritérium: -

Név: Bőr lábszárvédő
Típus: Lábvédő (Közepes)
Leírás: A vádlit és lábszárat védő páncéldarab. Párosával, vagy egyénileg is lehet vásárolni.
Kritérium: -

Név: Lábvért
Típus: Lábvédő (Nehéz)
Leírás: A csizmától a vért aljáig terjedő páncél. Változatos megjelenésű, a részleges fedettségűtől egészen a szabad felület nélküli lábvértig bármilyennel találkozhatunk. Párban és egy lábra is kapható.
Kritérium: -

Név: Láncing
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy láncszemek egymásba fűzéséből kialakított páncél, melyet fém páncélok és köpenyek alá, illetve bőrpáncélok alá vagy fölé is fel lehet venni. Növeli a védelmet, de ezzel arányosan lassítja viselőjét.
Kritérium: -

Név: Kesztyű
Típus: Kiegészítő
Leírás: Átlagos szövetkesztyű, mely véd a hidegtől. Önmagában szinte semmi védelmet nem ad, de gyakran látják el mágikus hímzéssel, festéssel, rajzokkal, ami miatt viselője képes egy választott varázslatát úgy használni, mintha lenne a kezében varázskönyv vagy biblia akkor is, ha valójában nincs. A kesztyűre alap esetben egy varázslat fér rá.
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Extra Tegez
Típus: Kiegészítő
Leírás: Nemritkán fordul elő, hogy az íjászok egy hosszú csata végén tegezeiket üresen találják. A hosszadalmas harcok gyakran arra kényszerítik őket, hogy a csatatéren szedjék össze nyílvesszőiket. Az Extra Tegezeknek hála kevesebbszer kell erre kényszerüljenek, ugyanis ez a tegez további 25 nyílvessző, számszeríj tüske, vagy puskagolyó tárolására alkalmas (akár vegyesen is).
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Szenteltvizes flaska
Típus: Kiegészítő
Leírás: Ezüstös hímzésű, áldott üvegedény, melybe ha szentelt vizet töltenek, nem veszti el erejét. A szentelt víz minden vámpírral, démonnal, élőholttal és kultistával szemben égető savként viselkedik. A flaskát magát használat után újra lehet tölteni.
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)A hozzászólást Admin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Szept. 30, 2019 9:26 pm-kor.

https://questforazrael.hungarianforum.net

3Fegyverek, Páncélok és Felszerelések Empty Egyéb felszerelések on Vas. Ápr. 07, 2019 1:22 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Egyéb felszerelések

Kiegészítők állatoknak:

Név: Lópáncél
Típus: Kiegészítő
Ár: 3000 váltó
Leírás: Egy mesterművű vértezet, ami a lovunk védelmét jelentősen növeli. Csatalovaknak elengedhetetlen. Hosszú távon csökkenti az állat kitartását.

Név: Tüskés nyakörv
Típus: Kiegészítő
Ár: 2000 váltó
Leírás: Egy tüskékkel szegecselt nyakörv, amit bármilyen nem repülő állat nyakába leet akasztani, ezzel védve a nyaki kerületet.

Név: Kutyapáncél
Típus: Kiegészítő
Ár: 2000 váltó
Leírás: Bőr és sodronypáncél a kutyánknak, növeli az állat védelmét, de egyben lassítja is.

Név: Vasállkapocs
Típus: Kiegészítő
Ár: 2000 váltó
Leírás: Kutyák vagy sárkánygyíkok állkapcsára erősíthető tüskés vasszerkezet, egyfajta második fogsorként működik. Jelentősen megnöveli az állat által okozott károkat. Folyamatos viselése a kellemetlen érzés miatt ingerültté teheti az állatot.

Név: Vaskarmok
Típus: Kiegészítő
Ár: 1000 váltó
Leírás: Madarakra szerelhető kiegészítő, karmaiknak acél karmok, amiknek hála az állat mélyebb sebeket képes ejteni.


Hajók

A 1.3 frissítés óta Veronia tengerei is játéktérré váltak, azokon hajókkal lehet közlekedni. Amennyiben egy játékos saját hajót szeretne egy pénzösszeg kifizetésével teheti meg.


A különböző hajók:

Név: Bárka
Típus: -
Leírás: Révészek, horgászok, magányos utazók kedvelt vízi járműve, egy egyszerű kis hajó, egy apró árbóccal, melyre egyetlen vitorlát lehet erősíteni. Szélcsendben két széles evezővel hajtható előre. Apró és könnyen lerejthető jármű, de csak két ember fér el benne, s nem szerelhető rá semmilyen kiegészítő.
Kritérium: -
Ár: 1500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Lélekvesztő
Típus: -
Leírás: Kis, háromárbocos vitorlás, maximálisan öt személy utazását képes biztosítani. Három-három ágyúval van felszerelve a két oldalán, de a tengeri hadviselésben járatos kapitányoknak ritkán ellenfél, inkább a kalózok elriasztására szolgál.
Kritérium: Csak Térképészet, tájékozódás és tájismeret képességgel rendelkező karakter használhatja
Ár: 6000 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Hullámtörő
Típus: -
Leírás: Átlagos méretű háromárbócos vitorlás, melyen tizenöt ember kényelmesen elutazhat, maximálisan huszonöt ember utazását képes biztosítani. Oldalán három-három ágyú található, emellett pedig elhelyezhető egy az orrában is. Kis mérete és nagy vitorlái miatt gyors és fürge hajó, emiatt gályák kíséreteként és kalózhajóként is elég gyakori. Irányításához minimum öt ember szükséges, melyből a hajószellem hármat tud helyettesíteni.
Kritérium: Csak Térképészet, tájékozódás és tájismeret képességgel rendelkező karakter használhatja
Ár: 8000 váltó (Boltban vásárolható)


Hajókra ruházható kiegészítők:

Név: Hajószellem
Típus: -
Leírás: Egy különleges élőholt, amelyet a nekromanták a huldrák női tagjaiból hoztak létre és különleges rúnakövekhez kötöttek. Ha a rúnakövet beleépítik egy hajó főárbocába a szellem a hajóhoz lesz kötve és azt képes minimálisan irányítani (egy ötszemélyes hajót egy ember és egy hajószellem tökéletesen elirányít ha birtokában van a megfelelő képzettségnek) valamint képesek átnavigálni a Nebelmeeren található ködakadályon.
Kritérium: -
Ár: 3000 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Szigonyvető
Típus: -
Leírás: Hajókra szerelhető nagy, hengeres eszköz, mely ágyúgolyó helyett egy vastag, széles lándzsát lő ki, melyhez kötelet kötöttek. A szigonyvetővel vadászni is lehet, de nagy segítséget nyújthat kikötéskor, teherhordásban, vagy ha a hajónak meg kell ragadnia valahol. Egy csörlő is tartozik hozzá, mellyel vissza lehet a kötelet húzni.
Kritérium: -
Ár: 1500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Fürkészgólem
Típus: -
Leírás: A hajó orrdíszére helyezett rúna, melynek hála az életre kel, s segíti a hajózást. Feladata szemmel tartani az előtte lévő vizeket, figyelmeztetni a hajósokat a közelgő veszélyekre. Ezen kívül változatos (természetesen színlelt) személyiséggel bírhat, amin jókat lehet unalmas napokon szórakozni. Kellemetlen tulajdonsága, hogyha unatkozik, énekelni kezd.
Kritérium: -
Ár: 2500 váltó (Boltban vásárolható)

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.