Lyliana Silverfalls avagy a Tűzliliom kibontja szirmait
Eldöntöttem. Nem viselem el tovább. Nem tudom, hogy mi ütött belém, de egy holdfényes éjszakán ezekkel a gondolatokkal a fejemben vágtam útnak. Nem tudtam, hogy merre megyek, csak abban voltam biztos, hogy innen minnél messzebb.
A telihold világította meg nekem az utat az erdőn keresztül, ami körbe ölelte a kis tisztást, ahol az egész kolóniám lakott. De tudtam, hogy ez már nem az én otthonom. Itt szinte mindenki megvet, gyűlöl. Idegen lettem a saját véreim között. Kitaszított, száműzött. Megvetnek, és elítélnek azok, akik eddig szerettek. De nem lesz ez mindig így. Most még nincs itt az ideje a bosszúnak, de ami késik, az nem múlik.
Ezek a gondolatok kavarogtak a fejemben, miközben könnyeim hullajtva rohantam az éjszakát és az otthonomat magam mögött tudva az ismeretlen felé.
Nem tudtam, hogy mit kezdek ezután, csak abban voltam biztos, hogy azért túl messze nem mehetek, hisz kishúgomra vigyázni akartam, mégha csak így távolról is.
Senki nem tudhatta meg, hogy én a közelben vagyok, hiszen, mivel megszöktem a faluból, most már tényleg áruló lettem. Hiába éreztem úgy, hogy ők árultak el engem, tudtam, hogy most már a végleges bélyeg, amit örökké rám égettek, az az árulók bélyege.
Lassan hajnalodott, amikor abba hagytam végre a futást. Ekkor még igazándiból menekültem. Magam sem tudtam, hogy mi elől, de menekültem. Lehet, hogy csak magam elől, vagy a szégyenem elől, vagy a démonaim elől, esetleg amiatt mert azt hittem, hogy bárki is követhet. Magam se tudtam, de abban biztos voltam, hogy fogalmam sem volt, hogy merre is vagyok. Ám pár óra pihenés, és egy kis séta után hirtelen beszélgetésre lettem figyelmes. Halkan közelebb lopóztam és a fák takarásából próbáltam kideríteni, hogy kiket is hallhatok. És a sejtésem beigazolódott. Elfek voltak, de mégis mások mint én. Ha minden igaz, sötét elfek lehettek, hisz valószínűleg a közelben lehetett az ő területük.
- Meg kéne szereznünk a kardot. Mostanában mindenki csak arról beszél. - Mondta az egyik, miközben a tábortűzbe meredt.
- Igen, nem is lenne rossz, ha miénk lenne az angyal kardja. Akkor bármit megtehetnénk. - Mondta a másik, miközben pár fadarabot dobott a tűzbe, amitől az még jobban feléledt.
Még pár méteres messzeségből is éreztem a tűz energiáját. Valahogy mintha vonzott volna. Bár nem igazán mertem volna közelebb menni. De most mégis, ilyen messzeségből is jól esett, és kissé fel is töltött energiával.
- De vajon merre lehet a kard? Hisz mindenki máshová mondja, és másképpen írja le. - Elmélkedett félhangosan az egyik.
- Ha az angyalé volt, akkor biztos valami nehezen megközelíthető helyre rejtette el. És biztos fenséges kinézete, és kisugárzása lehet. - Mondta a másik.
Elgondolkodtam, hogy vajon milyen kardról beszélgethetnek ezek ketten, és akkor hirtelen eszembe jutott. Kiskoromban nagyon sokan kértek áldást a fő druidától, hogy épségben telsejíthessék a küldetésüket, amikor megpróbálják megkeresni a kardot. Bár engem valahogy soha nem érdekelt, és soha nem fogott meg a kard.
De most valahogy gondolkodóba estem. Hiszen ezzel a karddal nekem is több esélyem lenne. De akkor eszembe jutott a kishúgom.
Mintha előttem állt volna, úgy láttam a mosolygós arcát.
Nem, miatta nem mehetek el. Őt nem hagyhatom magára, még akkor sem, ha most úgy érezheti, hogy magára hagytam. Ez valójában nincs így, hiszen csak védeni akarom, és ez csak így lehetséges.
Óvatosan eltávolodtam a sötét elfektől, és elkezdtem a magam útját járni.
Teltek-múltak a napok, hetek, hónapok. Engem folyton a bosszúvágy, a húgomra való vigyázás, valamint a kard hajtott felváltva. Nappal a vadakkal, és a bújkálással törődtem, éjszakánként a saját, és a múlt démonaival küzdöttem meg felváltva. Szereztem sok sebet, sok tapasztalatot, de ez még így is kevés volt.
Hol a szeretet, hol a gyűlölet, hol a kíváncsiság vezette lépteimet, de a kard néha beúszott a tudatalattimat fedő ködd mélyéről a felsőbb szintekre, mint a jéghegy csúcsa, ami néha megmutatja magát, és feljebb jön a tenger mélyéről, néha csak lebeg a felszínen, de éppen hogy látszik a teteje. Vagy mint a világító torony, mely tudjuk, hogy valahol ott van a tenger partján, de tisztán csak akkor láthatjuk, ha tiszta az éjszaka, vagy ha közelebb érünk a parthoz.
Ám az idő, akármilyen nehezen is telt, újból a feledés homályába vitte a kardot, és egyre inkább a helyére került az őrült bosszúvágy, ahogy az éjszakám démonai egyre vadabbak lettek. A hullámok egyre jobban össze csaptak a fejem felett, és néha már össze kevertem a valóságot és az álomvilágot. Folyton csak menekültem, és szinte csak akkor álltam meg, amikor már a kimerültségtől össze rogytam valamelyik fa, vagy bokor tövében. Bár ez nem volt túl biztonságos megoldás, de akkoriban nem tudtam tiszta fejjel gondolkodni.
Időnként a falu közelébe merészkedtem, hogy szemmel tarthassam kishúgomat, aki egyre szebb kislány lett. Kicsit hasonlított arra a kislányra, akinek a képe saját magamról az emlékeimben élt. Boldogan játszott a többi kisgyerekkel, mint hajdanán én. Csak sajnos az én életemet romba döntötte a gyermeki ösztön, a kíváncsiság. Ez persze bárkivel megtörténhetett volna, ám a sors, vagy a szellemek akarták így, nem tudom, de velem történt meg.
Amikor a falum közelébe látogattam, olyankor mindig erősebbek lettek a rémálmok. Nehéz volt utána higgadtan gondolkodni, és cselekedni. Pedig a szívem mélyén tudtam, hogy még nem jött el az én időm. Valahogy a megérzéseim azt súgták, hogy még várjak türelemmel addig, amíg valami rendkívüli esemény nem történik, aminek a hatására megkapom az esélyt arra, hogy a bosszúm kiteljesedhessen. És ez az esemény most még nem következett be.
Ám néha a kard gondolata tartotta ébren az elmémet és a fantáziámat. El sem tudtam képzelni, hogy mennyi mindent meg tudnék vele tenni, ha az enyém lenne. Magamban megálmodtam, hogy csak egy suhintás kéne vele, és mindazok, akik valaha ártottak nekem, holtan esnének össze, vagy csak szörnyű kínok közepette eltűnének a föld színéről. Sokféle gondolat, és ötlet kavargott a fejemben. Megannyi tervvel fűszerezve. Az ájszakáimat is néha ezen dolgok megálmodása töltötte ki. Fényesen ragyogó karddal a kezemben tértem vissza a szülőhelyemre, és mindenki a lábaim elé borult, és kegyelemért könyörgött, mondván megbánta, amit ellenem tett. Ám a megbocsájtás bármily nemes dolog, nekem az álmaimban nem jött össze. Csak az volt a furcsa, hogy ezekben az álmokban a kishúgom soha nem jelent nem. Néha igen, de akkor csak kettesben voltunk békességben és egyetértésben, de ezekben az álmokban soha nem láttam. Bár ezt annak tudtam be, hogy őt soha nem tudnám, bántani.
De hiába jártam be a környéket, és hiába próbáltam felfedezni megannyi barlangot, és zugot, amit csak tudtam, beleértve a fák odvait is, de sajnos a kardot sehol nem lelhettem meg. Pedig nem egy-két napot, vagy hónapot szántam rá, hanem három és fél évet.
Ezalatt az idő alatt próbáltam edzeni a képességemet is. Rájöttem arra is, hogy mint druida nemcsak a tüzet tudom irányítani, hanem a földet is kis mértékben. Mondjuk ez csak önvédelem szempontjából volt jó. Másra sajnos nem. De legalább ez is több volt, mint a semmi. A vadállatoktól már legalább nem kellett tartanom.
Ám ahogy kezdett az idő közeledni a huszonnegyedik születésnapomhoz, úgy valami, mintha láthatatlan mágnes lenne, elkezdett vonzani a falum felé. Nem is értettem ennek az okát, hiszen nem sokkal előtte jártam arra fele, és akkor még nem éreztem semmit.
Ám ahogy a falum közelébe értem, beszélgetésfoszlányok ütötték meg a fülemet. A fő druida haldoklott, és tudtam, hogyha ő meghal, akkor egy ideig a falu védtelenebb lesz, mint valaha.
Tisztában voltam vele, ha most nem cselekszem, akkor több ilyen esélyem nem lesz. Hiszen ha most elszalasztom a lehetőséget, akkor ki tudja, hogy ki lesz a következő fő druida. És hogy ő milyen képességekkel bír majd.
Kivártam, amíg leszáll az este. De hiába reménykedtem abban, hogy a falu elcsendesedik majd, most is egy zsongó méhkasra emlékeztetett. Az emberek rohangáltak, mint a mérgezett egerek, és szinte mindenhol síró, és imádkozó asszonyokat és gyerekeket láttam, mintha csak a világ vége közeledtét éreznék. Bár lehet, hogy nem álltak messze az igazságtól. Gondoltam magamban. Óvatosan közelebb lopakodtam, hiszen ma mintha az őrség is elfelejtette volna a dolgát, szinte senki nem védte a falut. Próbáltam a fák takarásából minnél több fáklyát eloltani, ami könnyen is ment, és hála isten még a szél is az én kezemre játszott, így nem is igazán sejtették, hogy én vagyok a ludas a dologban.
Ám mikor már azt hittem, hogy igen, most akkor kezdődhet az, ami miatt jöttem, hirtelen a kishúgom láttam meg a főtéren. Ő még nem vehetett észre, hiszen ekkor még csak a fák takarásából figyeltem meg a többieket, de nekem ennyi is elég volt, hogy hirtelen lefagyjak. Szinte mozdulni se bírtam. A látványa megdermesztett, és nem engedett. Tudtam, hogy őt nem bánthatom. Viaskodtam magammal. Gyötrő kín tört rám. Nem tudtam, hogy mit tegyek.
Hiszen őt nem bánthatom. De ha szabadon engedem a haragom, akkor ő pont a középpontjába kerül. A hajamat téptem lelki tusám miatt. A szemeim forogtak. Az ajkaimat szinte földöntúli hangok hagyták el. Hánykolódtam a kétségek között, miközben folyton csak Miura próbáltam visszaterelni a gondolataimat. Hisz nekem csak az ő védelme jelentett mindent. Pontosabban kimondva ez nem teljesen igaz. De jelenleg úgy éreztem magam, mint akiben két én van, akik vérre menő, sőt halálig tartó csatát vívnak. És az egész nép, a terület sorsa csak ezen múlik....