Julianna Baggott: Tiszták - Első kötet van egyedül magyarul tudomásom szerint, a többi (asszem, másik kettő) angolul, és akármennyire nem szeretem az ilyen műfajú sztorikat, ez kivételesen bejött.
Diana Gabaldon: Outlander - Bitanghosszú, de szerintem érdekes kis középkori világba vezető könyv volt, aminek van már valami... 10-11 kötete is? Csak nem magyarul
Csábdémonok kedvére is tesz egy kicsikét, és ami bennem a leginkább megmaradt: a boszorkányok kilétéről egy érdekes képet alkotott.
Darren Shan - MINDEN! Én speciel a Démonvilágot (Demonata) olvastam végig, kis szösszenetek az Outlanderhez képest + van pár gusztustalan jelenet benne, de elejétől végéig imádtam, nem egyszer esett le az állam egy-egy fordulatnál.
Erin Hunter - Én nem tudok tőle olyan könyvről, ami ne macskákról szólna, tehát macskaőrülteknek mindenképp! (Macskaklánok, háborúk, néhány csavar, én csak 3 kötetet tudtam még elolvasni az alapból [Harcosok Törzse], többnyire 6 kötetekre felosztott adagok vannak.)
Gill Lewis: Égi vándor - Kis könnyed történet barátságról, egy sas (sólyom?) hm... megmentéséről. Nagyon aranyos sztori, számomra megérte
39 kulcs (Rick Riordannal kezdődik az írói sor, az ő neve valószínűleg ismerős az olümposzi istenek miatt) - Sajnálatos módon még nem értem a sorozat végére, érdekessége, hogy majdnem mindegyiket más írta. Világkörüli utazás két kölyökkel, akik nyomoznak a családi örökség után, és mindenféle bajba, veszélyes dologba kerülnek.
Derek Landy: Skulduggery Pleasant - Szerintem... Bárkinek. Érdekes mágikus világ tele humorral, egész nap képes voltam fölötte ülni.
Pat Walsh: Crowfield-apátság - Újabb könnyű sztori, főként gyerekeknek szánt, de érdemes ebbe is belekezdeni (2 röpke kötet). Középkori, és ha nem lenne egyértelmű: apátságban játszódik, és egy angyalt keresnek. Sajnos nem a kardját, így nem nyújthat útmutatást Azrael kardjának felfedezésében
Paul Stewart & Chris Riddell: A Szirt krónikái - Különleges fantasy világ, az 1. kötet azon könyvek egyike, amelyek megszerettették velem az olvasást (és ez nagy szó!).
Siobhan Dowd: Éles és gyors sikoly - Nem, nem horror, akármilyen hihetetlen is. Hétköznapinak tűnő történet egy 16 éves lány életéből, aki teherbe esik. Többet szerintem nem kell mondanom.