Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» [Magánküldetés: Kyrien von Nachtraben] - Családi titkok
by Kyrien Von Nachtraben Kedd Nov. 05, 2024 6:37 pm

» Erlendr - emlékiratok
by Erlendr von Nordenburg Pént. Nov. 01, 2024 7:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Hétf. Okt. 28, 2024 3:45 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Szomb. Okt. 26, 2024 6:21 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Kedd Okt. 22, 2024 12:49 am

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

Könyvajánló

+8
Alicia Zharis
Amelia Tewelon
Institoris
Adrastea
Ciel von Eisenschnittel
Azrael
Isidor Bose
Erhard Strenger
12 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

The author of this message was banned from the forum - See the message

2Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Vas. Szept. 30, 2018 5:25 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus

Ez nem ide tartozik, de nem tudtam hová írni, ezért bocsi Sad

Bocs, hogy új topikot nyitok, de a kérésem sehová nem tudtam beszúrni. Smile

Segítséget szeretnék kérni: Mivel pár hétig nem léptem be Ncore-ra megszüntették a tagságomat inaktivitás miatt. Persze erről már csak akkor értesítettek, mikor megszüntették. Sad és valamikor itt volt aki felajánlott meghívót. Ha még meglenne, megköszönném, ha küldene valaki. Smile

3Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Hétf. Júl. 25, 2016 8:50 pm

Eiryn

Eiryn

Lois Lowry: Az emlékek őre
Zseniálisan megszerkesztett ellen-utópia. Nem tudtam letenni. Gyakorlatilag bárkinek ajánlom Smile

On Sai: Calderon sorozat, Szivárgó sötétség trilógia
A Calderon egy nagyon jó humorú, könnyedebb olvasmány, valahol a romantikus regény és az űr-sci-fi határán. A karakterek haláliak, mind a fő-, mind a mellékszereplők. Kifejezetten szórakoztató és pihentető. Eddig 2 kötete jelent meg.
A Szivárgó sötétség kicsit filozofikusabb mű, a vallás és az Isten/ Sátán kérdést helyezi bele egy űrkorszaki világba. Nagyon izgalmas a cselekmény, a karakterek izgalmasak, de eléggé depresszív hangulatot áraszt.
Nyelvileg mindkét könyv kissé kifogásolható, de a remek történet bőven kárpótol. Olvassátok, gyerekek! Very Happy

Takami Kósun: Battle Royale
A Hunger Games elődje, szerintem kissé jobb karakterekkel és lelki folyamatokkal. Elég kemény, folyik benne a vér rendesen, de szerintem ez kell a hangulathoz. Nem egy könnyed olvasmány, de nagyon izgalmas.

Terry Pratchett
Tőle bármit, bármikor Very Happy

Neil Gaiman: Sosehol
Jó, na. Gaiman még mindig jó.

És van olyan pechetek, hogy egy Tolkien-rajongóval hozott össze titeket a sors. Úgy olvassátok, mint egy külön mitológiát, egy mítoszgyűjteményt. Beismerem, hogy regényként néhány könyve kissé nehezen olvasható (pl. Szilmarilok) Smile Tőle szerintem bármit (KIVÉVE a Woottoni kovácsmestert)

Egyelőre ennyi Smile

4Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Hétf. Júl. 25, 2016 6:30 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Lev Grossmann: A varázslók
Leginkább kiégett egyetemistáknak ajánlom kilátástalanabb napjaikon. Szépen van megírva, a sztori is jó (sokan párhuzamba vonták a Harry Potterrel, de maximum a könyv harmadáig tartható), de nekem azért tetszett mert tényleg olyan problémákat boncolgatott, amit én még így leírva nem láttam, viszont mind szembesülünk vele. Van egyébként még két kötete, azokat még nem olvastam.

G.R.R. Martin: A tűz és jég dala ciklus
Lehet kövezni, de ha valaki szépen haladó, szövevényes fantasyt akar, akkor olvassa el. Számtalan olyan háttérdolog van, amitől igazán nagy és színes világ lesz, és amit a sorozatban nem tudtak megmutatni, pedig abban rejlik az igazi értéke. A sztori megesik, hogy néha lassú és nyögvenyelős, de mégis jó szívvel ajánlanám nektek.

Anne Rice: Vámpírkrónikák I-sok
Sose számoltam össze hány kötete van, de én nagyon szeretem. Mindegyik kötet más, mindegyik egyedi, a történetek jók, a korrajzok is csodásak benne. A magyar fordításban a nyelvezet szerintem gyönyörű, nekem az írásban nem egyszer adott ihletet. Kell hozzá egy borongósabb hangulat, főleg az Interjú a vámpírralhoz, de szerintem magával ragad ha picit kitartó az ember, a Lestat, a vámpír (a 2. kötet) egyenesen zseniális. A legutolsó kötethez még nem volt szerencsém, de minden vágyam. Az irónő többi sorozatát én hanyagolnám, nem jöttek be a boszorkányok, de a vállakozó kedvűek tehetnek vele egy próbát.

Paolo Bacigalupi: A felhúzhatós lány
Ha valami másra vágynál mint az eddigiek, akkor tegyél vele egy próbát. Biopunk, szóval a génmódosítások, megfűszerezve egy kis krimivel és inrikával, egy változó világgal, kis cybrpunk beütéssel. Nekem nagyon tetszett, de nem garantálom, hogy mindenkinek be fog jönni. Sok szemszög van benne, sok értékrend, senki sem igazán jó és senki sem igazán rossz, egy szóval sok olyan témát vet föl, amin el lehet gondolkodni.

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Könnyed nyári olvasmány, nem hosszú, de nagyon kedves történet. Elsőre olyan, mintha a Hamupipőke lenne, de a varázslat mellett is sokkal realistább, szerethető fő- és mellékszereplőkkel. Ha van egy üres délutánod, és szeretnél egy kis melegséget akkor olvasd el. Kevés olyan könyvek egyike, amit bármikor előveszek ha épp nincs mit csinálno.

Ezeken kívül, a többiek már ajánlották Lovecraftot - őt én is imádom, ha lenne kultistánk aktív itt meg is jelölném csak nincs. A vaják-könyveket szintén imádom, kellemes kikapcsolódás, főleg Geralt sajátos humorával. És az itteni ajánlás alapján elkezdtem a Vasdruidát is, szintén könnyed strandolvasmánynak ajánlom, nagyon szórakoztató, és ha valaki még a keltákat is szereti akkor főleg. Ha lesz valami még írok ide.

5Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Kedd Ápr. 19, 2016 7:31 pm

Alicia Zharis

Alicia Zharis
Nekromanta
Nekromanta

Julianna Baggott: Tiszták - Első kötet van egyedül magyarul tudomásom szerint, a többi (asszem, másik kettő) angolul, és akármennyire nem szeretem az ilyen műfajú sztorikat, ez kivételesen bejött.
Diana Gabaldon: Outlander - Bitanghosszú, de szerintem érdekes kis középkori világba vezető könyv volt, aminek van már valami... 10-11 kötete is? Csak nem magyarul Very Happy Csábdémonok kedvére is tesz egy kicsikét, és ami bennem a leginkább megmaradt: a boszorkányok kilétéről egy érdekes képet alkotott.
Darren Shan - MINDEN! Én speciel a Démonvilágot (Demonata) olvastam végig, kis szösszenetek az Outlanderhez képest + van pár gusztustalan jelenet benne, de elejétől végéig imádtam, nem egyszer esett le az állam egy-egy fordulatnál.
Erin Hunter - Én nem tudok tőle olyan könyvről, ami ne macskákról szólna, tehát macskaőrülteknek mindenképp! (Macskaklánok, háborúk, néhány csavar, én csak 3 kötetet tudtam még elolvasni az alapból [Harcosok Törzse], többnyire 6 kötetekre felosztott adagok vannak.)
Gill Lewis: Égi vándor - Kis könnyed történet barátságról, egy sas (sólyom?) hm... megmentéséről. Nagyon aranyos sztori, számomra megérte Smile
39 kulcs (Rick Riordannal kezdődik az írói sor, az ő neve valószínűleg ismerős az olümposzi istenek miatt) - Sajnálatos módon még nem értem a sorozat végére, érdekessége, hogy majdnem mindegyiket más írta. Világkörüli utazás két kölyökkel, akik nyomoznak a családi örökség után, és mindenféle bajba, veszélyes dologba kerülnek.
Derek Landy: Skulduggery Pleasant - Szerintem... Bárkinek. Érdekes mágikus világ tele humorral, egész nap képes voltam fölötte ülni.
Pat Walsh: Crowfield-apátság - Újabb könnyű sztori, főként gyerekeknek szánt, de érdemes ebbe is belekezdeni (2 röpke kötet). Középkori, és ha nem lenne egyértelmű: apátságban játszódik, és egy angyalt keresnek. Sajnos nem a kardját, így nem nyújthat útmutatást Azrael kardjának felfedezésében Very Happy
Paul Stewart & Chris Riddell: A Szirt krónikái - Különleges fantasy világ, az 1. kötet azon könyvek egyike, amelyek megszerettették velem az olvasást (és ez nagy szó!).
Siobhan Dowd: Éles és gyors sikoly - Nem, nem horror, akármilyen hihetetlen is. Hétköznapinak tűnő történet egy 16 éves lány életéből, aki teherbe esik. Többet szerintem nem kell mondanom.

https://questforazrael.hungarianforum.net/t700-alicia-zharis

6Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Kedd Ápr. 19, 2016 5:23 pm

Amelia Tewelon

Amelia Tewelon
Déli Katona
Déli Katona

Én Laslie L. Lawrence rajongó vagyok és Vivien Fable is jöhet, bár tőle már rég olvastam.
Aztán Stephen King-től a Hét Torony (a horror könyvei nekem túl erősek) Smile
Michael J. Sullivan: Riyria Krónikája sorozat
Jon Sprunk: Árnyorgyilkos trilógia
Anthony Ryan: Hollóárnyék trilógia
Peter V. Brett - Rovásember-t (1-2) én is olvastam és nekem is tetszett.

Még eszembe jutott pár:
Fine Sarah - Sanctum (egy lány küzdelme az öngyilkos barátnője lelkéért)

Shannos Jones Samanta - Csontszüret és a második része a Mímes Rend ( 2059-ben járunk. A világ nagyvárosai a Scion erőszakszervezet befolyása alatt állnak. Paige Mahoney a londoni Hét Pecsét fedőnevű bűnüldöző szervnek dolgozik. Feltöri mások elméjét, és a gondolataikban kutat fontos információk, összeesküvési tervek után. Paige ugyanis egy álomjáró, akit miután letartóztatják, egy még sötétebb és gonoszabb erő keríti hatalmába, mint a Scion.) /kis ízelítő Very Happy/

A hozzászólást Amelia Tewelon összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Ápr. 19, 2016 8:54 pm-kor.

7Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Kedd Ápr. 19, 2016 4:35 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

Karamazov Ivánnak (Dosztojevszkij) adnék a személyi Ördögéért egy upot én is, ott bekapcsolhatjuk a 'teológiai eszmefuttatásokra gyakorolt hatások'ba.
Bierce-től, Byrontól szinte bármi, főleg, ha hangulatkeltésben képezné magát az ember, Boris Vian meg nyelvileg fejleszt. Mind nagyon jó ráadásul.

Egyébként meg:

Sir Terry Pratchett: Korongvilág (bármi, különös tekintettel a City Watch-történetekre)
Neil Gaiman: The Sandman (ez képregény, de aki belenéz, megérti), Tükör és Füst, valamint Óceán az út végén
Ken Follett: A katedrális
Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame és A nevető ember (ha nem bírod a dagályos stílust, akkor inkább a 'soha, semmi szín alatt' listádra ajánlom)
Stephen King: A sárkány szeme
Goethe: Faust
Arthur Miller: A salemi boszorkányok
Umberto Eco: A rózsa neve
Thornton Wilder: Szent Lajos király hídja
Tad Williams: Virágok Háborúja (főleg a tündéinknek ajánlanám, akik érdekeltek egy remek Fae Folk-történetben)
Tim Willocks: Lovagrend
Henryk Sienkiewicz: Tűzzel-vassal
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Steinbeck: Édentől Keletre

Lila: olvasd el a Szodoma 120 napját. Csábdémonoknak szintén érdekes lehet.
És - bár ajánlani nem ajánlom -, ha már a nevét viselem, nem írhatok anélkül könyvposztot, hogy meg ne említsem a Malleus maleficarum maleficas et earum haeresim ut phramea potentissima conterens című ékes művet Heinrich Kramer kolléga tollából. Nekem általában elég jó mankó, ha valami nem stimmel, bár erősen cenzúráznom kell, hogy ne tegyen abszolút idiótává a játéktéren...

https://goo.gl/PNcR7L

8Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Kedd Ápr. 19, 2016 1:25 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

hááát, srácok, én olyan rég olvastam ilyen jellegű könyveket, hogy... nem sok dolog van a tarsolyomban :") amúgy Stephen Kingtől ajánlok BÁRMIT. most hirtelen a Christine, a Carrie és a Tűzgyújtó ugrik be, és örök kedvenc tőle a barátság és a titok természetét (is) boncolgató Állattemető.

magyar írók közül szívem legmelegebb szeretetével tudom ajánlani Rejtő Jenőt, a Csontbrigád c. regényét évente újraolvasom, és mindig találok benne valami újat. de persze a klasszikus Piszkos Fred a kapitány és az Elveszett cirkáló se egy rossz választás, ha valami könnyedebbe ugrana fejest az ember.  

ha női irodalmat lapoznátok, ráadásul magyart is, Szabó Magda regényeit tudom ajánlani. én utoljára a Katalin utcát olvastam tőle, zseniális.

és ha nekifognátok valami durvának, akkor a Karamazov testvérek Dosztojevszkij-től egy csoda... de tényleg. elolvasni olyan volt, mint leélni egy életet.

9Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Kedd Ápr. 19, 2016 11:57 am

Ciel von Eisenschnittel

Ciel von Eisenschnittel
Felderítő Kapitány
Felderítő Kapitány

Ki veszem én is a részem, kicsit klasszikusabb dolgokkal:

Robert E. Howard: Conan a Barbár összes története I-II
Lovecraft: Tbh, szinte bármi
Frank Herbert: Dűne(Főleg az első két rész, utána laposodik)
William Gibson: Neuromancer
J.D Salinger: Alpári Történet Esmének, szeretettel (Ez csak egy novella, nem rég kellett olvasnom egy órára. Kifejezetten jó, s a név eléggé csalóka, semmi alpári nincs a történetben) 
Nictzin Dyalhis: The Sea-Witch (Eléggé a történelem homályába veszett sztori, egy órán vettük, ahol efféle pulp fiction cuccokkal foglalkoztunk. Nagyon jó darab, azért is említem itt meg)
Clark Ashton Smith: The Seven Geases (Ugyanitt vettük, hihetetlen morbid humorral megspékelt Lovecrafti Fantasy-horror vegyítés, nagyon-nagyon jó. Másik jó darabja a Last Incantation)
Koushun Takami: Battle Royale
Jules Verne: Rejtelmes sziget

Egyenlőre ennyi ugrott be, később lehet teszek még ki.

10Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Hétf. Ápr. 18, 2016 12:21 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Mark Lawrence: Széthullott Birodalom trilógia (Tanulj meg neveket írni Lila)
- Honorous Jorg Ancrath herceg üstökösként ívelő karrierjét mutatja be a történet, amelyet a főszereplő nem szégyell néha piszkos vagy egyenesen gusztustalan trükkökkel irányba egyengetni. Őszinte véleményem szerint a legnagyobb újkori fantasy jelenség, kreatív ötletekkel a világa, a cselekmény, és főképp a karakterek jellemei terén. Valamint, noha ez sokaknak vállvonásos téma, kiválóan van fordítva.

Andrzej Sapkowski: Vaják könyvek
- Aki nem ismerné, a The Witcher játékok alapjául szolgáló, egyedi ízű sötét, északi, főképp lengyel mondakörre építő fantasy grandiózus eseményekkel egy egyszerű karakter (és esetenként úti vagy sorstársai) szemén keresztül. Geralt, a vaják, professzionális, mutációkkal tökéletesített szörnyvadász csak a dolgát szeretné végezni, azonban a sors olyan meglepetéseket és csapdákat tartogat számára, amelyek megrepesztik a férfi jellemtelen maszkját. Rendkívül egyedi újragondolás, főképp a lengyel folklór miatt lesz újszerű, valamint a karakterek olyan mélységig vannak kidolgozva, hogy etalonnak kellene állítani.

Jonathan Stroud: Bartimaeus könyvek, Lockwood és Tsa. könyvek
- Miért is ajánlották annyian a Bartimaeus sorozatot? Mert megérdemli. A történet a mágia és a mágusok egy érdekes újragondolása, mely szerint a mágusok nem képesek közvetlenül a mágia használatára, pusztán egy másik létskíról erre alkalmas szellemeket (koboldtól a maridig) idézhetnek. A könyv két karakter, egy feltörekvő, ambíciózus mágusnövendék és annak (kelletlenül) engedelmeskedő dzsinn szemszögéből zajlik. Nathaniel, a tanonc érdekes társadalmi görbe tükröt mutat a mai társadalmi berendezkedésről és politikáról (miközben teljes erejével igyekszik felverekedni magát a csúcsára), míg Bartimaeus, a dzsinn a rabszolgaásgról és az emberi jellem alapvető hibáiról tesz gúnyos, ironikus és könyörtelenül humoros megjegyzéseket.

Silvana de Mari: Az utolsó tünde
- Igazi klasszikus fantasy egy apró csavarral. A főszereplő, Yorsh a történet során a szemünk előtt nő fel elveszett, kétségbeesett tünde gyermekből nyegle kamasszá, majd felelősségteljes felnőtté, közben olyan kalandokban véve részt, amelyek egy high fantasytől elvárható. Semmi világrengető újítást nem tartogat az Utolsó Tünde és folytatásai, de épp ezért kellemes kikapcsolódás a régi formula kedvelőinek, sőt helyenként tud meglepetéseket is okozni.

Kevin Hearne: A vasdruida krónikái sorozat
- Régi történet, új köntösben. Mi van, ha minden vallásnak igaza van és az összes valaha kitalált isten vagy istenség létezik? Köztük a koránt sem szimpatikus Aengus Ógh, a kelta szerelemisten, aki elől egy kétezer éves druida elcsaklizta a kedvenc mágikus kardját, Fragarachot és azóta menekül előle, több évszázada? A könyvsorozat nagy előnyei a váratlan fordulatok, a megjelenő karakterek, valamint a könnyed hangvétel és komikum.

Douglas Adams: Galaxis Útikalauz Stopposoknak (és folytatásai)
- Aki nem olvasta, sürgősen. Egy nagy halom angol humorba csomagolt sci-fibe rejtett társadalomszatíra, amelynek olyan mélységei vannak, amelyet meg sem közelít az átlagos halandók elméje. Főszereplőink páratlanul torzult karakterek, kiknek komikusan kidomborított jelleme mögött (mint a könyv egészében) fontos mondanivalók rejlenek. Ezen kívül egy úkori klasszikus, szerintem kötelező.

Kristin Cashore: Garabonc, Zsarát, Keserkék
- Meglehetősen érdekes fantasy világ, kötetenként egy-egy kompetens női főszereplővel. A karakterek a kalandok során fedezik fel önállóságukat, jellemük igazi sarokpontjait és értékeiket, mindezt szerelemmel, ármánnyal, szóval mindennel, ami egy remekbe szabott kalandregényhez kell. A romantikára vágyóknak ajánlom, mivel az általam olvasott egyetlen igazán hiteles románc (legalább is az első könyvben) bontakozik ki benne, a szokásos esetlen, védelemre vágyó főszereplő lány helyet igazinak érződő, átérezhető helyzetű és főképp szimpatikus karakterekkel.

A hozzászólást Darrakard összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Ápr. 21, 2016 8:16 pm-kor.

https://questforazrael.hungarianforum.net

11Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Szomb. Ápr. 16, 2016 1:06 am

Isidor Bose

Isidor Bose
Zsinati Elnök
Zsinati Elnök

Valerio Evangelisti: Indulj, Inkvizítor! (és a többi része a 9-ből, ha egyszer kijön...)
Borisz és Arkagyij Stugarszkij: STALKER, piknink az árokparton (Poszt-apokaliptikus rajongóknak kötelező!)
Dimitrij Glukhovszki: Metro 2033 (és a többi része, szintén poszt-apokaliptikus műfajban)
Kálvin János: Institució (jk)
Christopher Paolini: Eragon (csak az első 3 kötetet ajánlom, az utolsó gáz)
Johnatan Stroud: Bartimaeus (így leírva, Lila) illetve ugyanazon szerzőtől a Lockwood és Tsa.

Illetve aki nem riad vissza a light novel-ektől sem, annka javaslom a Heay Object-et és a Spice and Wolf-ot is

12Könyvajánló Empty Re: Könyvajánló Pént. Ápr. 15, 2016 10:20 pm

Erhard Strenger

Erhard Strenger
Déli Katona
Déli Katona

R. A. Salvatore - Sötételf kötetek (sok kötet.... sooooooook sok)
Jonathan Stroud - Bartemiaus (trilógia (+1) első kötete)
Mars Laurence - A Tövisek hercege (trilógia elskő kötet)
Darren Shan - a rémségek cirkusza (1. kötet a 13-ból)
David és Stella Gemmel - Trója (4 kötetes, de nagyon jó)
Peter V. Brett - Rovásember (2... vagy 3 kötet még nem végeztem velük de k*rva jó)
James Dashner - Az Útvesztő (még csak tervben van ott van a polcomon de még nem jutottam odáig hogy elolvassam de sokan azt mondják rohadt jó)

13Könyvajánló Empty Könyvajánló Pént. Ápr. 15, 2016 10:05 pm

Vendég

Vendég

Hali!

A topic azért jött létre, hogy mindenki megossza mindenkivel azokat a könyveket, amik érdemesek arra, hogy elolvassák az emberek. Mindenki berakhatja azokat a kedvenceket, amik nagy hatással voltak rá. Emellett nyugodtan használjátok egyes könyvek kibeszélésének helyszínének.

Végezetül, állítsunk össze egy top 15 fantasy book listát, így nyugodtan szavazzatok a nektek tetsző, vagy elolvasott könyvre.

Kezdeném a sajátjaimmal:

Robert Jordan - Az idő kereke ( Hosszú sorozat, High fantasy)
Scott Lynch - locke Lamora Hazugságai ( sorozat, 1. kötet címe, Tolvaj fantasy)
Brian Staveley - A császár pengéi ( sorozat, 1. kötet címe, Több szálas, vibráló epic fantasy)
Patrick Ness - Kés a zajban ( sorozat, 1. kötet címe, Izgalmas YA díszutópia fantasy )
Jennifer A. Nielsen - A hamis herceg ( sorozat, 1. kötet címe, Izgalmas eredeti fantasy)
Jacqueline Carey - Kushiel dárdája ( sorozat, 1. kötet címe, Romantikus, erotikus epic fantasy )
Susanne Clarke - A hollókirály ( Egyedülálló könyv, Misztikus, rejtélyes magic fantasy )
Brandon Sanderson - Elantris ( Egyedülálló könyv, Fantasy novella )
Thomas Mann - Varázshegy ( 2 kötetes, Fejlődésregény - lélek és belső folyamatok)
Joe Abercrombie - Hidegen tálalva ( sorozat, 1. kötet címe, Sötét fantasy)
Richard Morgan - Az acél emléke ( sorozat, 1. kötet címe, Sötét fantasy)
N.K.Jemisin - Az Ötödik Évszak (apokaliptikus fantasy)
Gay & Laney Salisbury - Kegyetlen mérföldek ( igaz történet Alaszkából )

Top 15 fantasy könyv lista:

1.Jonathan Stroud - Bartimaeus könyvek, Lockwood és Tsa. Könyvek (Mivel több ember említette)
2. Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - Karamazov testvérek
3. Kevin Hearne - A vasdruida
4. Andrzej Sapkowski - Vaják
5. Peter V. Brett - Rovásember
6. Koushun Takami - Battle Royale
7. Darren Shan ( Több helyen említett szerző )
8. Stephen King ( Több helyen említett szerző )
9. Lovecraft ( Több helyen említett szerző )
10. Mark Lawrence ( Több helyen említett szerző )
11. Terry Pratchett ( Több helyen említett szerző )
12. Neil Gaiman ( Több helyen említett szerző )
13.
14.
15.

A hozzászólást A Regös összesen 10 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Aug. 16, 2016 12:03 am-kor.

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.