Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» [Magánküldetés: Kyrien von Nachtraben] - Családi titkok
by Kyrien Von Nachtraben Kedd Nov. 05, 2024 6:37 pm

» Erlendr - emlékiratok
by Erlendr von Nordenburg Pént. Nov. 01, 2024 7:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Hétf. Okt. 28, 2024 3:45 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Szomb. Okt. 26, 2024 6:21 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Kedd Okt. 22, 2024 12:49 am

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

We are more than we are

3 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1We are more than we are Empty We are more than we are Kedd Aug. 23, 2016 2:46 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

Hajnali hat óta ébren vagyok.
Futni voltam napkeltekor a tengerparti hegyi úton, becsületesen végigjárva a hat és fél mérföldes útvonalamat - az adrenalin, amely azóta pezseg bennem, hogy felszálltam a gépre, egyáltalán nem csillapult három nap alatt sem. Nem vagyok éhes: öt napja kezdtem el vízen és vörösboron élni, és a szervezetem nagyon hamar hozzászokott.
Az izomtónus miatt, magyaráztam Lorynak videohívás közben, és ő csak vigyorgott. Katonaként nyilván megvan erről a véleménye, de mi, öltönyös városiak egészen másképp viszonyulunk az egészséghez. Egyébként is, mióta békefenntartóként működik, ő is sokkal több időt tölt tollászkodással, mint a gimiben.
És ezúttal is pontosan tudta, hogy egyáltalán nem érdemes tanácsokat adnia.

Fogalmam sincs, miért hoztam magammal a gyűrűt, az azonban bizonyos, hogy képtelen voltam a villában hagyni, amikor elindultam a reptérre: most, hogy a 'nemzetközi érkezők' várójában ácsorgok, rádöbbenek, hogy a doboz ott lapul a zsebemben a bérelt kocsi kulcsai mellett. Pedig biztosan nem ez lesz az első kérdésem hozzá.
Idebent hűvös levegőt kavar a reptér iszonyatos étvágyú klímaberendezése, giccses képeslappanorámává alacsonyítva a Riviéra odakinti, forróságban úszó látványát. Kardigánt is vehettem volna a vászoningem fölé, de ami azt illeti, sokkal fontosabbnak tartottam, hogy három nap alatt minél inkább lebarnuljak, és a légkondicionálóról közben egészen megfeledkeztem.
Az Igazságügyi Palota odahaza jól megérdemelt nyári lakatja alatt szunnyad, egy röpke pillanatra mégis úgy érzem magam, mint aki a munkából szökött meg a főnöke tudta nélkül, hogy szörfözni mehessen.
Talán azért, mert a főnököm feleségére várok.
Hanem a szabadság már csak szabadság marad.

https://goo.gl/PNcR7L

2We are more than we are Empty Re: We are more than we are Kedd Aug. 23, 2016 5:32 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Félek. Aztán mindenféle átmenet nélkül leszek pirulósan izgatott, mint szűzlány az első éjszakán, aki sose látott még meztelen fiútestet élőben. Nem sokáig marad meg bennem az érzés, pillanatok múlva majd szétfeszít ez a fene nagy boldogság, ami úgy markolássza a gyomrom tájékát, mint a baljós előérzet szokta.
De inkább csak izgulok.
És éhes vagyok.

Frank jut az eszembe. A vonásait vélem felfedezni egy mellettem baktató ürge arcában, pedig tudom, hogy botorság. Elhessegetem a gondolatot, aminek semmi keresnivalója most bennem. Mintha már évek óta leszállt volna a gép, és legalább ugyanennyi ideje haladnék előre, hegynek fölfelé – végtelennek tűnik az idő, míg meglátom Norvent a váróban. Ha akarnék is uralkodni a vonásaimon, akkor sem tudnék, a megfoghatatlan érzéshullámok nyomása miatt eddig feszes vonásaim most ellazulnak, szívdobbanásnyi időre az egész mindenség beleolvad abba az önfeledt mosolyba, ami felett ránevetek a szememmel.
Aztán – ahogy a romantikus filmek sikamlós klisékké csiszolt jeleneteiben szokás – észre sem veszem, ahogy kicsúszik a bőrönd az ujjaim közül – mintha visszatartana a súlya −, szapora léptekkel indulok felé, talán szaladok is. Nincs kontrollom a saját izmaim felett, az egész testem annak a megtagadhatatlan vonzásnak engedelmeskedik, ami belőle árad. Nem keringek körötte, mint a bolygók körül a holdak, akár a vesztembe is rohanhatnék, ahogy a tudományos-fantasztikus filmekben belerobbannak a meteoritok a Földbe, nem számolva azzal, hogy mekkora pusztítással jár az egyesülés, szinte öntudatlanul tapadok hozzá, olyan erővel feszülök neki, hogy azon se csodálkoznék, ha felborulnánk.
A nyaka köré fonom a karjaim, keresem a száját. Nem érdekel, ki látja, itt nem tudják, kik vagyunk. Vagy ha tudják is, már mindegy.

3We are more than we are Empty Re: We are more than we are Kedd Aug. 23, 2016 6:21 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

A csattanásra figyelek fel.
Ösztönösen moccannék, hogy felsegítsem az illetőt, mert ez csak egy bőrönd lehetett, valószínűleg a tulajdonosával együtt - éppen időben ahhoz, hogy észrevegyem a ragyogó márványpadló felett úszó szerelmemet. Félúton járhat, vagy még közelebb, a háta mögött csakugyan ott a csomagja, elhagyatottan: mintha le sem érne a cipője egyáltalán, úgy terem előttem széles mosollyal és éppen csak megvetni van időm a lábam, amikor ugrik, egyenesen a nyakamba.
Hátratántorodunk, meglepett szusszanással kapaszkodom bele, mert vagy egy teljes yarddal hátrább söpör - kénytelen vagyok megfordulni vele, ha nem akarok elesni. Belenevetek a csókjába.
- Hosszú, gyötrelmes út volt? Hiányoztál.

Nem akarózik elengedni, pedig alig két hete, hogy utoljára láttam: egyre türelmetlenebb vagyok, ha nélkülöznöm kell. Olyan érzésem van, mintha egyenesen a vénámba szúrtam volna valami hangulatfokozó szert, kedvem volna végigsimogatni a nyári öltözéke alatt, kitapintani, ugyanolyan finom-e a bőre az enyémen, mint legutóbb volt.
Azért csak leengedem a lábát a kőre.
- Hozom a csomagodat. Kérsz egy kávét? Mert én igen.

4We are more than we are Empty Re: We are more than we are Kedd Aug. 23, 2016 9:33 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Gyöngyöző nevetést csókolok le a szájáról, én is hasonlóval felelek, ahogy hátraszegem egy pillanatra a fejem, s nem szédülök annyira a forgástól, mint a ténytől, hogy végre a karjai között vagyok.
− Hosszú… − lehelem aléltan. Megkapaszkodok a vállában. Félek, ha most letenne, talán össze is esnék. – Elhiszem. De te sokkal jobban hiányoztál – rámosolygok pajkosan, mintha nem lennék tisztában azzal, hogy némileg infantilis a ki-szeret-kit-és-mennyivel-jobban játékot űzni az után, hogy az ember lánya javában túl van már a tinédzserkoron, egyébként pedig tisztes családanya. Vele mégis így érzem magam. Mintha megállítanánk egymást a fejlődésben, és visszacibálnánk a másikat valami felnőttkor előtti állapotba. Itt pedig nincsenek szabályok, nem jellemzi a sokat csalódottakra jellemző óvatosság, a felnőttek tisztes távolságtartása. Bennem nincs fikarcnyi félelem sem. Teljesen magától értetődően tudok hinni abban, hogy a szerelmem kedvéért akár az egész világ is képes lenne megváltozni.

− Én is pont így képzeltem – biccentek felé, majd mikor meggyőződök arról, hogy nem hagy cserben az egyensúlyérzékem, lefelé csúsztatom a tenyereim a karján, az ujjaim elrejtem a tenyerében, rámarkolok, majd húzni kezdem a földre dobott csomagom irányába. – Nem kérek kávét – mondom lelkesen, szívem szerint adnám rögtön a magyarázatát is, de még várni akarok vele. – De valamit ennék… − teszem aztán még hozzá, ahogy felsandítok az arcára.

5We are more than we are Empty Re: We are more than we are Kedd Aug. 23, 2016 10:41 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

A boldogság, ha ez egyáltalán lehetséges, még inkább megszépíti őt: fölszegi a gyönyörű, határozott vonású arcát, sötét szeméből vidám, játékos elégedettség sugárzik. Remegést érzek a gyorom alatt, ahogy az ajka íve megmoccan.
Még érzem a reptéri váró klímájának hideg légzuhanyát a nyakszirtemen: kissé fel kell eszmélnem a látványából, még túlzottan elragadtatom magam. Könnyűnek érzem a fejemet, mintha sok évnyi komoly tapasztalat hullana ki belőle, és csak a szerelem maradna egyedül. Mintha tizenéves lennék, akinek semmi más dolga nincsen az égvilágon, csak szerelmesnek lenni.

Nevetek a sanda pillantására, fölkapva a bőröndjét, ügyesen leplezve, hogy nehezebbnek bizonyul, mint amire számítottam.
- A repüléstől megéhezik az ember - egyezek bele rögtön, a tenyerébe cirógatva elbitorolt kezemmel, ahogy kisétálunk a nyitott tetejű dzsiphez, amit béreltem. Ajtót nyitok neki.
- Gyönyörű vagy - fogok rögtön heves udvarlásba megjátszott tolakodással, ahogy ellép mellettem: megállhatnám, hogy megfogjam az ajtó takarásában a combját, de nem akarom. Ha már úgyis csókot lopok a nyakába... - Jól áll neked a nyári napfény.
Megtorpanok, átkarolva őt a derekán: mélyen lélegzem be az illatát, és kell egy perc, amíg úgy ítélem meg, elengedhetem anélkül, hogy elvonási tünetek törnének rám.
Beszállok a volán mögé.
- Mit ennél? Ha nincs ötleted, mehetünk a tengerpartra.

6We are more than we are Empty Re: We are more than we are Kedd Aug. 23, 2016 11:48 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Úgy sétálunk, kéz a kézben, mint egy teljesen normális szerelmespár. Én igazából attól a ténytől eltekintve se érzem magam normálisnak, hogy odahaza ott van a férjem, aki a munkájába és a gyümölcsöző kapcsolatok kiépítésébe fekteti minden energiáját − általában olyan vehemenciával, hogy valószínűleg már régen elfeledkezett arról, a felesége is vagyok, nemcsak a gyereke anyja. Nor mellett egészen könnyű beleesni abba a csapdába, amibe általában a fiatal szerelmesek szoktak: meg vagyok győződve arról, hogy a mi szerelmünk minden szempontból különleges, és teljesen biztos vagyok abban, hogy két ember így még sose szerette egymást.

Ha magától nem érne hozzám, egész biztosan követelném. Így azonban semmi dolgom nem akad, csak élvezni a telhetetlensége okozta folyamatos kényeztetést, a keze nyoma végigbizsereg a bőrömön. − Nem kell hazudnod − duruzsolom sanda mosollyal. − Fáradt vagyok, és ez látszik − motyogok tovább, de valójában semmi jelentése nincs annak, amit mondok, nem is igazán a szavak szólnak neki, hanem az elbűvölt hangszín, ahogy a tenyerébe adom magam, érintsen csak ott, ahol jól esik neki. De nem csupán adok, követelek is. Hozzásimulok, mint egy szemtelen, követelőző házimacska.
Bekötöm magam, míg az autó másik oldalára ér.
− Öhm − felé pillantok, és elgondolkodva rágcsálom a szám sarkát. − Sült krumplit − sóhajtom aztán, ahogy szerelmes szavakat illik. Fiú lesz. Anyám legalábbis szentül meg van győződve arról, hogy a fiúk a sósat, a lányok az édeset kívánják.

7We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 12:22 am

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

- Dehogy látszik - mormogom a füle alá szelíden, belemosolyogva a nyaka inaiba. - De ha így van, megetetlek, aztán felviszlek a tetőkertbe, és sziesztázhatsz a függőágyon. Hmm? Tisztán látni az óceánt és az eget. Aztán... - cirógatom meg - leviszlek a partra... és fürdünk a tengerben. Éjszaka.

Pár perc csak, amíg kigurulunk a parkolóból, s én a szemem sarkából figyelem, ahogy - tőle teljesen szokatlanul - eltöpreng. A nyitott térben kavargó menetszél ide-odaröpteti az elszabaduló haját: szándékosan kanyarodom a szebb kilátás felé, végig a hegygerinc magaslatain, amely egyúttal a tengerpart felé vezet.
A válaszára felszaladó szemöldököm még a napszemüveg mögött is tisztán látszik.
- Hogy mit ennél? - kérdezek vissza, elfojtva a nevetést, ami feltörni készül belőlem. - Nem értettem.
Eschiva könnyen beleszalad a visszakérdezős piszkálódásokba, mert gyakran észre sem veszi, milyen jól szórakozom az ennivaló megnyilvánulásain. Ez a szerelmi vallomás a sült krumpli felé pontosan ilyen.
Általában csak akkor szokott észbe kapni, ha már harmadjára ismételtetem el vele ugyanazt.

- Ott a villánk - bökök két ujjal a szomszéd hegy sziklameredélyei felé: az épület valóban gyönyörű látványt nyújt, ahogy a koradélutáni, rézvörös fénybe mártja a nyár. Az emelkedő lábánál hullámtörők nyúlnak a tengerbe; közöttük széles, óceánmosta homokföveny. Odébb ragyogó, fáklyákkal szegélyezett kertek. - Oda viszlek enni.
Most már leplezetlenül vigyorgok.
- Mit is kértél, drágám?

8We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 1:09 am

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Csak hümmögni tudok az ajánlatára, semmihez nincs több kedvem, mint… enni, aztán pihenni kicsit − lehetőleg hozzábújva −, aztán szeretkezni vele a tengerben… vagy akárhol, és előtte és/vagy utána megint enni. Hamburgert vagy sült csirkét.

− Sült krumplit − ismétlem magam, szívdobbanásnyi időre pillantva csupán rá, értetlenül összevont szemöldökök alul szúrósan kapaszkodik végig a tekintetem a vonásain, aztán teljesen magától szelídül a kifejezés az arcomon egy kedves mosollyá. A szemem aztán megint a tájat rója. Teljesen elkápráztat a fátyolfüggönytől foltos ragyogó kékje az égnek, figyelem az alig észlelhető apró mozgásokat, ahogy szertefoszlik a fehérség, mintha valaki füstöt pöfékelne a levegőbe. Aztán szinte hallom is a kacagó azúrhullámokat, ahogy a partot nyaldossák. Elképzelem a tenger langymelegét a testemen.

Az ujjait követve a villánk felé rebben a tekintetem. A villánk. A tengerünk. A partunk. A szerelmünk. Az életünk. A gyerekünk. Mennyi minden lett hirtelen a miénk. Bágyadtan mosolygok, szinte biztos vagyok benne, hogy épp csak az éhség tart még ébren. Sokkal fáradékonyabb vagyok, mint egyébként.
− Sült krumplit, Norven, nem figyelsz? − dörmögöm durcásan, kissé talán sértetten is. Ingerültebb is vagyok, mint általában, és már abban a pillanatban tudom, hogy semmi jogom haragudni rá, hiszen nem is tudja, hirtelen vált bűntudatba a tünékenyen lobbanó harag. Engesztelést kérve pislogok rá.

9We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 1:31 am

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

Átmenet nélkül vált ábrándos sóhajból merő értetlenségbe, és talán észrevehetném, de elmosolyodik rögtön, engem pedig túlságosan leköt, hogy végre láthatom. Követem a pillantását félszemmel, ahogy végigpillant a panorámán, de valahogy - talán, mert említette - fáradtabbnak tűnik valóban, mint amilyennek elsőre tűnt. Én sem szeretem a repüléssel járó huzavonát, az igaz.
Nem telik sokba, amíg ráunok a hegyekre meg a tengerre, és inkább feléje sandítok: ha választhatnék, bármilyen táj helyett szívesebben pihentetném rajta a szemem. Soha életemben nem szerettem még így senkit, és ahogy végignézek a félárbocra eresztett, meg-megrezdülő szemhéjain, hirtelen elfog a késztetés, hogy a fékbe tapossak, és az út szélén megkerülve az autó orrát, letérdeljek megkérni a kezét, most azonnal.

A gondolatot a haragos morranása kergeti ki a fejemből: nem szokása ennyire durvának lenni, és egy pillanatra megfordul a fejemben, hogy talán nem érzi jól magát, aztán inkább csak elejtem a piszkálódó mosolyom, és védekezőn feltartom a felé eső tenyeremet.
Éhes vagy és fáradt, értem.
- Sült krumplit - jegyzem meg békülékenyen. - Értem.
Hagyom, hadd pihenjen, amíg leereszkedünk a hegyoldalon, egészen a parton álló étteremig: csak ott mosolygok rá megint szelíden, ahogy kinyitom az ajtót előtte.
- Foglaltam asztalt tegnap.

10We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 12:02 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

A mosolya nyugtatón szalad rajtam végig, ernyedő izmokkal süppedek vissza az ülésbe, a szememmel egészen addig falom a tájat, míg meg nem állunk az étterem előtt.

A nyár fortyogó aranya szétfolyik a bőrén. Áhítattal figyelem a vékony vonalakat és apró kis foltokat, ahol elidőz a testén. A hajszálai közé simulnak a sugarak, mélybarna pillantása drága, akár a nemesfém, ami királyi színével árnyalja az írisze apró réseit. Adom neki a kezem, vagy kérem az övét. Fogalmam sincs, hogy magamat kívánom-e belé, vagy őt akarom inkább magamnak, az összesimuló bőrünkről elektromos szikrák pattognak szerte.
Meghatódva pillantok rá. Olyan hatalmasnak tűnik az érzés, hogy majdnem elsírom magam a hatására. Foglalt asztalt. Mindenre gondol. Ebben a pillanatban olyannyira érzem a szerelmét, hogy még levegőt is elfelejtek venni. Még soha senki nem szeretett ennyire.

Egy pillanatra sem engedem el az ujjait, legszívesebben így maradnék örökké.
Halk zene színezi át az étterem levegőjét, átszivárog az ajtón, körbelengi az épületet. Odabenn turisták duruzsolnak, a különböző nyelveken elmotyogott szavak különös varázsú dallammal kergetik egymást a levegőben, összemosódnak a meg nem értettség egyvelegében.
Meghatározhatatlan ételszag csapja meg az orromat. Rozmaring, bárány, hal, fokhagyma, édeskés gyümölcsillat keveredik egyetlen édes illatba. Nekem azonban ahelyett, hogy összeszaladna a nyál a számban, inkább felfordul a gyomrom tőle.
− Megkéred, hogy csomagolják be az ételt és eszünk máshol? − fordulok Norven felé. − Én megvárlak kinn, jó? − lagymatag mosollyal pislogok az arcára, egy pillanatra visszatartva a levegőt. Ha benn kell maradnom egy percet is, elhányom magam.

11We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 12:56 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

Rám néz, amíg a kezét várom az ajtóban: magasról ragyog le rá az óceánt is megperzselő Nap, csak úgy szikrázik a fényben a szépséges alakja, és nekem örökkévalóságnak tűnő másodpercek adatnak, hogy csodáljam. Különösen elérzékenyülten néz rám, ahogy átmelegedett ujjait az enyémek közé fonja, a fogását erőtlenebbnek érzem, mint egyébkor. Bizonyára a fáradtságtól.
Megölelem, csak úgy féloldalasan, nem is tudom, miért. Hirtelen egy kicsit törékenynek tűnt, ami soha nem volt jellemző rá. Az igazság azonban az, hogy én is elérzékenyülök néha, ha ránézek.
Megcirógatom a legfelső csigolyáit, ahogy belépünk.

Még az első asztalok mellett sem haladtunk el, amikor megtorpan - a hangja egy kicsit elfúló, a mosolya mögött pedig ezúttal bizonyosan bujkál valami más is. Egy biztos: egyáltalán nem akar itt lenni. Egy pillanatra őszinte ijedtséggel határos zavartság rohan meg, ő azonban úgy fest, mint aki menten összeesik. Aggodalmasan nézek rá, de biccentek csak és elengedem a kezét. Figyelem, ahogy az autóhoz sétál: a mozgásán látom, hogy egyáltalán nem érzi jól magát. Addig nem megyek sehová, amíg nem győződöm meg róla, hogy odakint megáll.
Aztán rendelek, vagy féltucat dolgot, csupa olyasmit, amiről tudom, hogy mindenhol frissen készül - nem hiányzik, hogy még egyen is valamit, amitől csak rosszabbul lesz. A sült krumpli pedig egyébként is ilyen.
Életem leghosszabb tíz perce, ameddig összekészülnek mindennel és végre elszabadulhatok.

- Jobb itt kint? - nézek rá, a dobozokat a csomagtartó sarkába csukva. Mellélépek, hogy megcirógathassam az arcát. - Nem érzed jól magad.
Nem kérdezem. Egyértelmű. Hunyorog egy kicsit a verőfényben. Talán nem esik jól neki ez a hőség.
Egy kicsit aggódom érte, de talán nincs is miért. Lehet, hogy csak elkapott egy kis megfázást a gépen.
- Menjünk haza, amíg jobban leszel? Eszel, ha van kedved, aztán pihenhetsz, és én szerzek addig friss gyümölcsöt. Nincs messze. Nem kell sehova menni, ha nem akarsz.

12We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 2:29 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Az arcán átsuhanó aggódás sötét barázdákat ráncol a vonásai közé. Egyszerre imponál és kelt bennem bűntudatod. Egy egészen hosszú másodpercig érzem azt, hogy most kéne színt vallanom, mert egyetlen ezután következő pillanat sem lesz majd ennél megfelelőbb alkalom. Aztán hagyom kicsúszni az ujjaim a kezéből, sokáig érzem a tekintetét a hátamban, még akkor is, mikor felszabadult sóhaj szakad le az ajkaimról, ahogy mély levegőt veszek a kint tengerszagú párájából.

A motorháztető szélére fektetem a tenyeremet, miközben a derekam az autónak támasztom, az arcomat a napfényben fürdetem, a szemem pedig nem veszem le az étteremről, nem akarok lemaradni egyetlen felém reppenő nyugtalan pillantásáról sem.

− Sokkal jobb − bólintok a kérdésre némileg elfedve az igazságot, csak hogy megnyugtassam. Rövid ideig a terhességnek az első trimeszterrel járó összes jelét érzem: fájón feszül a mellem, végtelenül fáradt vagyok, görcs markol az alhasamba, émelygek és szédülök. Megpróbálok rámosolyogni.
− Menjünk.
De még nem engedem.
A keze után nyúlok, magam felé húzom, a tenyereit a csípőmre fektetem. Talán szükségem is van arra, hogy tartson. Az ujjaim fölfelé táncolnak a karján, kitapogatok minden moccanó izmot, ahogy átcsúszik a válláról a nyakára a kezem, majd őt magam felé, magamat pedig hozzá húzom, hogy megcsókolhassam.
− Nincs semmi bajom − búgom az ajkai közé, aztán kissé elhúzódok, hogy az arcára nézhessek. Ebben a pillanatban jobban kívánom, mint a sült krumplit a csomagtartóból, pedig már egy ideje majd meghalok, hogy ehessek. − Ki akartam várni egy ennél megfelelőbb pillanatot… − kezdek aztán bele tétován. − Nem is tudom, valami romantikusabbat. De nem akarom, hogy tovább aggódj fölöslegesen − kedvesen rámosolygok. − Semmi baj nincs. Kisbabánk lesz. Apuka vagy.

13We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 3:12 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

Nyugtalanító, ahogy nekitámaszkodik a dzsip oldalának, mégse hagyom, hogy túlzott aggodalmaskodás vegyen erőt rajtam. Az még soha nem használt senkinek, és lehet, csak felzaklatnám vele.

Sokkal jobb − biccent aztán egy halvány mosollyal, amit alighanem csak a kedvemért ásott elő valahonnan mélyről. − Menjünk.
Nyitnám az ajtót, hogy betessékeljem az ülésre - jobb, ha nem hagyom kihűlni az ebédjét -, amikor elkap, és magára vonja a kezem. Tétován engedek az utasításnak, de a tekintetem csupa kérdés lehet. Várakozón engedem, hogy felsimítson a vállamig, aztán röviden viszonzom a csókját. Sokkal jobban érdekel azonban, mégis mi történhetett vele.
Úgyhogy elszakadok tőle, hogy a tekintetét keressem.
Nincs semmi bajom − mondja lágyan, és engem késztetés fog el, hogy megrázzam a fejem. Dehogynem. Valami bajod van. Megijesztesz.Ki akartam várni egy ennél megfelelőbb pillanatot… − mintha kicsit szégyellőssé válna a képe. − Nem is tudom, valami romantikusabbat. De nem akarom, hogy tovább aggódj fölöslegesen.
Elmosolyodik, én viszont csak egyre osztódó tanácstalanságot érzek. Még akkor is, amikor a mosolya rám ragyog, pedig ezt a gesztust régről ismerem már.
Semmi baj nincs - jelenti ki aztán megint, de most nem áll meg itt. - Kisbabánk lesz. Apuka vagy.
Hosszú szünet, amíg a fejem légüres térnek érződő, sokkal lebénított belsejében értelem nélkül pattog a mondanivalója ide-oda. Kisbaba. Most. Itt. Vagyis nem most, de már itt. Neki és nekem.
Egyszerre rohan meg a boldogság meg az ijedtség, ahogy eszembe jut, miket mesélt a bátyám a várandós feleségéről. Mi van, ha rosszul lesz? Sőt, máris rosszul van. Éhes volt, én meg képes voltam keresztülvinni a hegyen. Vajon szenved? Biztos, hogy igen. Ez az egész hely túl fényes.

Egy pillanatig küzdök, hogy a nagy kavarodásban kiválasszam a legmegfelelőbb érzelmet a milliónyiból, mielőtt azt hiszi, kővé váltam vagy agyvérzés áldozata lettem: szavakat egyelőre nem találtam még, így magamhoz vonom szorosan, hosszú csókot adva a homlokára. Aztán a szemöldökére, a szemhéjára meg az orra hegyére, és ezzel egyidőben eszembe jut, hogyan kell mosolyogni.
Elragadtatottan bámulok rá, és egy kicsit irigylem, amiért én soha nem tudnám az egész világot nekiadni, ő meg ilyen egyszerűen megteszi velem. De leginkább rajongást érzek.
- Szeretlek - bököm ki végül ostobán a legkevésbé ideillő, legegyértelműbb dolgot, amit csak találhattam: belül egy józan, a viharban is észnél lévő részem a homlokára csap, és felsóhajt. Az egy dolog, hogy eddig ostoba voltál, de most már a tudatlanságra se foghatod. Mi a következő? Hogy kék az ég? Te kretén. A józan hang azonban nem megy valami sokra velem. - Én...
Tökéletesen kihullik a fejemből minden, amit valaha a beszédről tanultam, csak hitetlenkedő, ujjongó pillantásokra vagyok képes, ahogy a tenyerét felemelem, hogy belecsókoljak.
- Akkor ezért vagy fáradt - jegyzem meg végül boldogan, mint aki valami régi atomfizikus nagy problémáját oldotta meg. - Mióta tudod? Biztos, hogy jól vagy? Kérsz még valamit? Nem kényelmetlen a cipőd?
Eszembe sem jut, hogy a ruháit ő maga vette fel, így teljesen valószínűtlen, hogy kényelmetlen lenne bármije is. Az igazság az, hogy egy kicsit mindenről megfeledkezem.
Hanem az azért eszembe jut, hogy éhes és fáradt, én meg az út szélén ácsorgok vele. Megugrom.
- De szállj be. Fölviszlek a házba enni.

14We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 3:53 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Belemeredve két szívdobbanás közötti döbbent némaságba rövid időre páni félelem húzza mazsolányira a szívemet. Lehet haragszik? Nem hisz nekem? Nem örül? Egészen egyszerűen meghalt?
Az arcomon azonban nem látszik semmi. Mintha semmi se tudná letörölni a vonásaimról azt a boldog vigyort.
Valahol mélyen azért mégis tudom, hogy csak a hirtelen boldogság bénítja le. Érzem a csókjain, hogy mosolyog.

− Én is szeretlek − súgom elragadtatva. Odaadom neki a tenyerem, szikrák pattognak végig a karomon, ahogy elrejti benne a száját, a tompa meleg ellenére is felállnak az apró szőrszálak a bizsergető érzés nyomán. Az arcára simítom a kezem, mikor beszélni kezd.
Szerelemtől táguló szemekkel fürkészem a vonásait, majd jóízű kacagás gurul ki a számból a teljesen összefüggéstelen kérdésekre válaszul. A hüvelykujjammal az arccsontja vonalát simítom végig újra meg újra.
− Biztos, hogy jól vagyok, nem kérek semmit, és a cipőm elég kényelmes − felelek egy szuszra, aztán engedem elszakadni tőlem, ellököm magam az autótól, és a kérésének eleget téve beszállok.
− Jó, mert már halok éhen − somolygok rá szelíden, ahogy bekapcsolom az övet. − Egyébként nem tudom olyan régóta − szólalok meg, az elfelejtett kérdésre válaszolva. − Késett néhány napot, meg egy ideje rosszul is voltam reggelente… De csak három napja csináltam tesztet. Ne haragudj, hogy nem hívtalak rögtön − sandítok rá, bocsánatkérő gesztusként lebiggyesztett alsóajakkal. − Mindenképp személyesen szerettem volna elmondani. A világért se maradtam volna le a meglepett képedről − kuncogok, és ezúttal nincs az a panoráma, ami miatt levenném a szemem az arcáról.

15We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 5:28 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

A nevetés, amelyet a teljességgel értelmetlen kérdéseim kiváltanak belőle, pontosan olyan, mint amit megszoktam tőle: még szédülök a hírtől, de ugyanolyan mámorítóan hat rám a gondolat, hogy ő az, és igazán nincs semmi baja. Hogy visszakaptam.
Egyúttal valamiféle királynak vagy hadvezérnek is érzem magam, ahogy végigsimít az arccsontomon: büszke kiválasztottnak. Ez a nő a szerelmem, és a szíve alatt az én gyerekemet hordja. A mi gyerekünket. Van-e ennél följebb?
Aligha.

Eltéveszthetetlen diadallal a lépteimben kerülöm meg az autót peckesen, de nem vagyok eléggé elszállva ahhoz, hogy ne siessek fel a hegyoldalon minél gyorsabban. Csikorogva túrok ki az elülső kerekekkel némi fehér zúzottkövet a felhajtóról, mielőtt ajtót nyitnék Eschivának a túloldalon, a háta felől átkarolva, hogy a villa felé fordítsam.
- Hazaértünk - mormogom a fülébe röpke mosollyal, megmasszírozva egy kicsit a derekán, aztán a kezébe nyomom a kulcsot. - Menj be. Hozom az ebédet meg a cuccaidat.
A legfelső szint ebédlőjében pakolok le, amíg ő remélhetőleg felfedezi az épületet: nagyobb, mint az szükséges volna, de egyáltalán nem volt kedvem sokszáz emberrel együtt egy zajos szállodába zsúfolódni. Csak rá vagyok kíváncsi, és most, hogy tudom, pihenésre lesz szüksége, még inkább hálás vagyok magamnak az ötletért.
Elindulok, hogy a panorámaablakokat kissé világosabbra állítsam, és megkeressem őt.
- A tetőkertben van medence is, meg asztalok. Döntsd el, hol ennél! - kiáltom derűsen a semmibe, miközben felkaptatok a lépcsőn. - Átöltözzek az ebédhez, vagy jó leszek így is?

16We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 5:58 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

Belesimulok a tenyerébe, mielőtt még az ujjaim a kezembe adott kulcs köré zárnám.
Nem akarok rágondolni, de mégis óhatatlanul akörül forognak a gondolataim, hogy mikor lehettem Frank mellett ennyire boldog. Talán az is lehet, hogy soha. Semmi kétségem nincs afelől, hogy a férjem szeret. Szeret, de ő is csak a maga módján tud, és az nem elég. Sose tagadott meg tőlem semmit, épp csak azt a mélyen égő szenvedélyt, amit a munkájával szemben tanúsít. Egy ideje egymás mellett élünk csupán és nem egymással.

Amit végképp nem akarok, hogy összehasonlítsam Norvennel. Nor nem jobb vagy nagyobb ember Franknél. Éppen csak nekem. Nekem most, ebben a pillanatban az egész világot jelenti.

Nyitva hagyom az ajtót, ahogy végigsuhanok a házon, éppen csak felszínesen véve szemügyre bármit, ami mellett elhaladok. Jelenleg valószínűleg csak akkor tudnának jobban érdekelni a villa bútorai, ha mézeskalácsból lennének.
A hangja teljesen kitölti a teret, lehunyt szemmel hagyom magamon végigremegni a lágy tónust, majd a forrása felé indulok. A lépcső tetejénél találkozunk.
− Együnk a tetőkertben – mosolygok rá, majd a tekintetem felvont szemöldök alól szalad végig pajkosan az alakján. − Inkább vetkőznöd kéne − vonom meg a vállamat. A tekintetemről a számra is átterjed a játékosság, az ajkaim huncut mosolyba ívelnek: úgy tűnik, fertőző.
Felé lépek, vészesen közel állok meg, a tenyeremet a mellkasának simítom, mohó tekintettel sandítok fel az arcára. − Nagyon szeretném, ha most addig szeretkeznénk, amíg egyikünk elájul… − rebegem fátyolos hangon − De borzasztóan éhes vagyok… − lépek aztán hátra tőle, bocsánatkérő mosollyal. A bocsánatkérést pedig azért kapja, mert eléggé félek attól, hogy evés után rögtön elalszom.

17We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 6:29 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

Az arcába visszatért a szín, állapítom meg, ahogy összetalálkozunk a lépcső tetején: rámosolygok viszonzásul, ám a tekintetében kigyúló kis szikrák megakadályoznak benne, hogy megmoccanjak. Túl jól ismerem a pilantást, amellyel végigmér és mintha csak erre várt volna, a vér izgatottan meglódul bennem.
Megnézem magamnak, talán most először, mióta a reptéren megpillantottam: az izmos, formás lábát, gyönyörű ívben keskenyedő derekát, a könnyű ruha rejtette hajlékony izmokat a hátán, a mellét és a fenekét...
Már épp kibújnék az ingemből válaszul, amikor odalép hozzám. A tenyere mintha izzana, és én úgy karolom át, magamhoz húzva őt éhesen, mintha soha nem is akarnám elengedni. Hadd érezze, hogy kívánom.
Nagyon szeretném, ha most addig szeretkeznénk, amíg egyikünk elájul… − búgja a fülembe, mert alighanem olvas a gondolataimban. Lágyan csípek a nyakába, felsimítva a hátán, amire elhúzódik. − De borzasztóan éhes vagyok…

Engesztelőn mosolyog rám, amire mélyet szusszanok, hogy levegőt juttassak a táguló ereimtől összepréselt tüdőmbe. A hátamon a vágy hidege futkos, az idegeim siseregnek és a kezemben ott fészkel az inger, hogy a combjába markoljak, de azért kötelességtudóan engedem hátralépni. Egy kicsit megborzongok: a teste forrósága után a klíma hűtötte kellemes levegő kissé csípősnek érződik. Tudom, hogy egy kissé zilált vagyok, a megjegyzése pedig - többek között - az arcomba kergette a vért, úgyhogy megköszörülöm a torkomat.
- Ez igazán lovagiatlan volt - lopok fürge csókot az ajkáról, sokkal reszelősebb hangon, mint amire számítottam. - Mondhattál volna valami kevésbé izgalmasat is... de inkább csak sipirc a kertbe, amíg lépéselőnyben vagy. Egy perc és jövök.
Mormogva fordulok vissza, előásva a sült krumplis dobozt meg néhány királyrák-nyársat magamnak, melőtt felkapaszkodnék a lépcsőkön a szélcsendes, fák árnyalta tetőkertbe. Leteszem elé a dobozt az asztalra, és csókot nyomok a feje búbjára.
- Jó étvágyat.
Helyet foglalok vele szemben, az asztal túloldalán, és röpkén elpillantok a szélesen elnyúló sötétkék víz felett.
- Örülök, hogy elmondtad - mosolygok rá aztán boldogan. - És hogy megvártad, amíg láthatod a képemet.

18We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 10:42 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

− Úgy értettem, sakkozhatnánk! − szólok utána vidáman, miután elkuncogom a dolgot. Egy röpke másodpercig a hátát nézem még, aztán sarkon fordulok magam is, engedelmesen indulok a kert felé. A legtöbb esetben valószínűleg nem tudna ennyire könnyen levakarni magáról, de fáradtabb vagyok annál, mintsem feleslegesen rohangáljak, és mit ne mondjak, jól esik a törődése. Nem mintha másképp nem kapnék belőle eleget, de most mégis… különlegesebbnek érzem magam egy egészen kicsivel. Amit Norven mellett egyébként sem nehéz éreznem.
Fáradt sóhajjal huppanok a székre, türelmetlenül pásztázom a végtelenül ragyogó kéket. Örökké tartónak érzem az időt, amíg visszaér, az eddig néha fel-feltűnő fáradtság most a szemhéjamra nehezedik. Aztán a szája a hajamban felriaszt. Álmosan mosolygok először rá, majd az ételre.
Elégedett kifejezés ömlik szét a vonásaimon, ahogy rágcsálni kezdem az első darab krumplit. Jókedvűen Norra mosolygok, majd, mint akit hirtelen ötlet vezérel, felpattanok a székről, a krumplival teli dobozt áthúzom az asztal másik oldalára, miközben felé sétálok, aztán egyetlen jelentőségteljes pillantással jelzem, hogy helyet óhajtok foglalni. Az ölében.
Nem sokat várva az engedélyére, féloldalasan ülök a combjaira, a vállam felett vigyorgok rá, ugyanazzal az elégedett kifejezéssel. − Használjuk ki, amíg még elbírsz − nevetgélek vidáman.
Kiemelek egy krumplit a dobozból és a szája elé tartom. − Kérsz?

19We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szer. Aug. 24, 2016 11:04 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

Az arcán a teljes elégedettség mosolya fut szét, ahogy nekilát a sült krumplinak - ha nem tudnám, mit eszik, valami osztályon felüli fogásra gyanakodnék, így azonban inkább mulattat a látvány... azon túl, hogy valami különös módon gyengédséget ébreszt bennem. Kedvem támad megcsókolni, de olyan boldognak tűnik enélkül is, hogy inkább csak a rákokra koncentrálok: éhes vagyok én is, akár a farkas, arról nem is szólva, hogy ez segít elvonni a figyelmemet a kívánásról, amit különösebb igyekezet nélkül felpiszkált bennem.

Lágy szél mozgatja meg a fejünk felett a pálmaleveleket meg a medence sima, azúrkék tükrét: egy kicsit enged a feszültségem, ahogy laposakat pislogni látom, és néma derűvel várom, mikor ejti ki a kezéből a falatot, hogy elszunnyadjon így, ültében... aztán éberen pillant fel, és mint akibe az ördög bújt, fürgén felém kerül.
Épp csak annyi időm van, hogy a térdem levegyem a másikról, már helyet is foglal: kicsit közelebb ül az ölemhez, mint az kényelmes volna, hátrább húzódom, hátha sikerül a térdem felé tessékelni... ő azonban elvigyorodik, és meglóbál egy szál krumplit az orrom előtt.
Felvonom a szemöldököm.
- Ne feszítse túl a húrt, kedvesem - jegyzem meg játékosan, elvéve a falatot az ujjai közül, csókot nyomva a sós ujjbegyeire. - Véges az önuralmam.
Szerelmesen mosolygok rá, mielőtt hátradőlnék a nyugágyon, a tenyerem a derekán felejtve: meg-megcirógatom finoman, hagyva, hadd élvezze ki a pihenést. - Alhatsz itt fent, ha szeretnél, álmoska. Betakarlak.

20We are more than we are Empty Re: We are more than we are Csüt. Aug. 25, 2016 1:16 am

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő

− Bocsánat − sütöm le a szememet kislányosan, miközben a számhoz emelem a kezem, és a nyelvem hegyét végigfuttatom az ujjbegyeimen, mintha a csókját kóstolgatnám. − De nekem aztán nem kell mondanod − somolygok rá pajkosan. − Tudok már ezt-azt a véges önuralmadról − még mindig vigyorogva harapom be az alsóajkam. Rövid időre visszafordulok még a krumpli felé, enyhén hátradőlök, mikor a derekamnál kezd matatni, nekidörgölőzöm a kezének.

Valóban álmosan sandítok felé, lomha mosoly fészkeli magát a szám sarkába, ahogy felé hajlok, hogy a mellkasának simítsam az oldalam, az arcomat pedig a vállgödrébe rejtem el. Követem a számmal a kulcscsontja vonalát, puha csókokkal rajzolva be az ívét, aztán a vállának támasztom a halántékomat. Már lassan és elnyújtottam pislogok, pedig érzem a gyomromba markoló vágyat, a gerincem mentén hullámzik végig, az ölembe mar, a combjaim elzsibbadnak, ahogy összeszorítom őket.
Az illata eltölti a tüdőmet, lassuló ütemben lélegzem be, a szemhéjam már annyira nehéznek tűnik, hogy meg sem próbálom felnyitni.
− Ugye itt maradsz velem? − duruzsolom a bőrének, egészen úgy, mintha épp nem hozzásimulva készülnék elaludni, és lenne más választása is, mint alattam maradni. Megkeresem a kezét, összefonom az ujjaink. − Minden olyan tökéletes. Fogadok, szinte semmit sem aludtál, míg ezt előkészítetted. − Fészkelődök lustán picit, míg megtalálom a legkényelmesebb pozíciót, ahogy tökéletesen simulnak össze a testünk domború és homorú vonalai. − Egyébként fiad lesz. Ezt elfelejtettem mondani. De szinte teljesen biztos vagyok benne − motyogom kábán.
Visszanyelek egy ásítást.

21We are more than we are Empty Re: We are more than we are Csüt. Aug. 25, 2016 8:48 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus

Incselkedik velem, de a szemében, az el-ellazuló vonásai mögött már ott bujkál az álom: egyik pillanatról a másikra halványul el benne minden, mint a lecsavart villany fénye.
Ennivaló szusszanással fészkelődik hozzám, minden további nélkül: nevetést elfojtva hagyom, hogy addig mocorogjon, amíg megtalálja a számára legkényelmesebb helyet az ölemben összegömbölyödve. Nos, legalább az egyikünknek kényelmes. Nevethetnékem támad, ha belegondolok, hogy egy háromszintes villa ásít alattunk üresen, Eschiva mégis a tetőn felállított napozószékben óhajt nyugovóra térni, minden további nélkül a formatervezett alumíniumkeretbe szorítva engem is.

Ugye itt maradsz velem? − motyorogja félálomban a vállgödrömbe, amíg az ujjait az enyémek közé fűzi: folytatja egyre halkuló mormogással, és én nem felelek, hagyva, hogy a hátára vegye az álom... csak a karommal ölelem át a derekán lágyan. A ballal, amit meghagyott nekem, bizonyára tévedésből, vagy mert nem fért hozzá.
Az utolsó, amit hallhat, mielőtt végérvényesen elaludna, a szívem ugrása talán.
Az utolsó szavait azért tisztán értettem.

22We are more than we are Empty Re: We are more than we are Szomb. Aug. 27, 2016 9:55 pm

Ciel von Eisenschnittel

Ciel von Eisenschnittel
Felderítő Kapitány
Felderítő Kapitány

Nagyszerű játék volt, privátban adtam már róla értékelést, de azért itt is leírom: Kurva jó volt. 

Jár a jutalom, ami ugye a TP, a kis bónusz váltó és az acsi. Utóbbit majd később leírom, mert most lusta vagyok.

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.