Frankenberg ugyanolyan sáros lett volna, mint minden kisebb város ha nem fagyasztja össze az utcákat a téli hideg. Nem szerettem kimozdulni otthonról, ám mint az újonnan felemelkedett démonkirálynak voltak kötelességeim, amelyeket nem hanyagolhattam el ha előnyt akartam szerezni a játszmában. Főképp, hogy nagyon úgy tűnt, vesztésre álltam a békével szemben, amióta a két egyház karöltve kergette ki a Sötét Apostolt a fészkéből. Új bábuk kellettek. Új gyalogok, új püspökök, és legfőképp új vezérek, akik ott lehettek az ellenséges király orra alatt anélkül, hogy veszély fenyegette volna őket. Kém kellett nekem, rejtett tőr, színtelen méreg. És talán meg is találtam. A kapus meglepően modortalan volt, perceket kellett várnom, mire kinyitották előttem a kastély kapuját, pedig érthetően és tisztán mondtam el ki vagyok és mit akarok. Darion Kardenal királyi tanácsosnak beszéde van Margaretha Kleist nagyságos asszonnyal, amely csak az ő fülének van szánva. legalább is ez volt az, amellyel beengedtek a birtokra és a kastélyba, nagy sokára. Nem szerettem, ha várakoztatnak és ez most egyszer tisztán leolvasható volt az ábrázatomról. Ruganyos, célratörő lépésekkel siettem végig a kaviccsal beszórt földúton a hideg, élettelen kerteken át, míg egy cselédlány ki nem nyitotta előttem az épület főbejáratát.
- Jó napot kívánok, fräulein. A nagyságos asszonyhoz jöttem, ahogy azt bizonyára hallotta. - hajtottam fejet előzékenyen a cseléd előtt, ahogy lesöpörtem a kabátom prémjére ült deret. - Ha megkérhetném, szóljon Frau Kleistnek, hogy Kardenal tanácsos keresi. Addig megmutatná, merre van a vendégfogadó?
- Jó napot kívánok, fräulein. A nagyságos asszonyhoz jöttem, ahogy azt bizonyára hallotta. - hajtottam fejet előzékenyen a cseléd előtt, ahogy lesöpörtem a kabátom prémjére ült deret. - Ha megkérhetném, szóljon Frau Kleistnek, hogy Kardenal tanácsos keresi. Addig megmutatná, merre van a vendégfogadó?